Boeken over filosofie

 • Marli Huijer boeken
  Marli Huijer - Leve de publieksfilosofie! - Belevenissen van een Denker des Vaderlands

  In Leve de publieksfilosofie maakt Marli Huijer de balans op van de twee jaar waarin zij Denker des Vaderlands was.In Leve de publieksfilosofie kijkt Marli Huijer terug op haar ervaringen als Denker des Vaderlands (2015-2017). Zij laat zien welke filosofen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Hubert Dreyfus, Charles Taylor boeken
  Hubert Dreyfus, Charles Taylor - Het realisme herwonnen

  Toen Descartes in de zeventiende eeuw de kennistheorie opnieuw uitvond, legde hij daarmee de basis voor een denkschema dat bepalend is gebleken voor het metafysische en ethische zelfbeeld van de westerse moderniteit, en dat ons tot op heden beheerst. Dreyfus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Karl Jaspers boeken
  Karl Jaspers - Nietzsche en het christendom

  Karl Jaspers [1883-1969] geldt als een van de belangrijkste denkers van de moderne tijd. Na een studie rechten en medicijnen werd hij aanvankelijk hoogleraar psychiatrie en pas daarna hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Heidelberg. Door het nazibewind… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Thomas Biebericher boeken
  Thomas Biebericher - Onvermoed en onvermijdelijk

  Is de indrukwekkende zegetocht van het neoliberalisme voorbij? De staat moest kleiner, de burger moest de verantwoordelijkheid voor zichzelf gaan dragen - een verantwoordelijkheid die vroeger door het collectief werd gedragen. De markt zou de zaken beter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • F. van de Goor boeken
  F. van de Goor - De vergeten fotograaf

  Centraal in deze uitgave staat de Franse filosoof Roland Barthes.Het hart van dit boek wordt gevormd door drie essays die ontstonden naar aanleiding van een grondige studie van 'De lichtende kamer', het bekende boek van de Franse filosoof Roland Barthes. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • Thomas Troward boeken
  Thomas Troward - De wet en het woord

  Dit boek brengt logica en reden over de "hoe en waarom" vragen van de menselijke ervaring. Het "hoe" is werking van oorzaak en gevolg van het denken, en het "waarom" is onze vrijheid om onze gedachten te kiezen en beter gebruik te maken van de wet van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,67
 • Vervelende mensen bestaan niet

  Is een leven zonder ruzie en irritatie mogelijk?Ja, zo'n leven is mogelijk. Sterker nog, zo'n leven is fantastisch. Als je eenmaal doorhebt hoe waardevol het is, kost het je geen moeite zo'n leven te leiden en wil je niet anders meer. Het komt dan als het ware… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Julian Baggini boeken
  Julian Baggini - Herwonnen vrijheid

  De mogelijkheid van een vrije wil Hebben wij een vrije wil? Dit lastige vraagstuk houdt filosofen al eeuwen bezig. Het antwoord raakt aan vele maatschappelijke en persoonlijke kwesties. Worden wij louter gedefinieerd door onze omgeving of bepalen we zelf ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Piet Terhal boeken
  Piet Terhal - Wegen naar een menswaardige toekomst

  "Een schitterend ongeluk", zo heette destijds in 1993 de zevendelige televisieserie, waarin zes wetenschappers hun visie gaven over de menselijke evolutie. Is de mens een schitterend maar toevallig ongeluk? In antwoord op deze vraag probeert dit boek iets te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ben Jongbloed boeken
  Ben Jongbloed - All Inclusive

  Elk individu staat in wezen geheel op zichzelf. Geen twee personen delen dezelfde ervaringen, leggen dezelfde systemen van abstracta en universalia aan en produceren dezelfde voorstellingen - nog gezwegen over de houdingen die deze oproepen. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Erik Weber, Bert Leuridan, Merel Lefevere boeken
  Erik Weber, Bert Leuridan, Merel Lefevere - Wetenschap: wat, hoe en waarom?

  Wetenschapsfilosofie is kritische reflectie over wetenschap en wetenschappelijk onderzoek. Wetenschappelijk onderzoek neemt uiteenlopende vormen aan en mondt ook uit in verschillende soorten resultaten.Die variatie leidt tot verschillende clusters van vragen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Joost van der Net boeken
  Joost van der Net - Aan de Europese natie

  Op het continent van Europa staan we er zo beroerd nog niet voor als in Engeland en de Verenigde Staten, al lijken we wel hard op weg naar 'Amerikaanse toestanden'. Daarom roept Joost van der Net de leden van onze nog jonge Europese natie op om, nu het nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • S. Schaap boeken
  S. Schaap - Afscheid van de almachtige

  Thema van 'Afscheid van de almachtige' is het menselijke verlangen naar almacht, zoals dit zijn uitdrukking vindt in de godsdienst en ideologie Centraal staat de vraag, wat de mens met deze extreme machtswil voor ogen heeft gestaan. Uitdagend wordt daartoe een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Pieter R. Adriaens boeken
  Pieter R. Adriaens - Denken over denken

  Wijsbegeerte is een verwarrende bezigheid. Filosofen zijn immers erg bedreven in het ondermijnen van onze dierbare zekerheden en vanzelfsprekendheden. Ze zijn steeds bereid een tegenstem te vertolken en zijn dol op tegenkanting, tegenvoorbeelden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Mark Kinet boeken
  Mark Kinet - De wetenschap van de liefde en de kunst van de computeranalyse

  Veel wetenschappelijke en/of psychologische geschriften over de liefde zijn steriel. Ze zijn aseptisch en/of prekerig. Liefde wordt er ontdaan van haar exces en haar waanzin en krijgt aldus een bloemkoolgeurtje of andere huis-, tuin- en keukenproporties.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Paul Moyaert boeken
  Paul Moyaert - Schizofrenie

  Schizofrenie is de meest pregnante vorm van waanzin. Waanzin spreekt tot de verbeelding en schrikt af. Maar wat is waanzin? De handboeken psychiatrie vatten hem op als een defect, een tekort. Ook de psychoanalyse ontsnapt niet helemaal aan een negatieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Walter Benjamin boeken
  Walter Benjamin - Grote klassieken Het kunstwerk in het tijdperk van zijn technische reproduceerbaarheid

  In het baanbrekende essay waar dit boek zijn titel aan ontleent laat Walter Benjamin, vooraanstaand lid van de Frankfurter Schule, de lezer zien hoe de moderne mogelijkheid om kunstwerken technisch te reproduceren ingrijpende gevolgen heeft voor de aard van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Walter Benjamin boeken
  Walter Benjamin - Denkbeelden

  De Denkbeelden van Walter Benjamin zijn als foto's in proza. Of hij nu schrijft over Napels, Parijs of de Noordzee, over eten, dromen, liefde of reizen - het onderwerp ontstijgt altijd de conventionele grenzen van filosofie, journalistiek en literatuur.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Christian Larson boeken
  Christian Larson - Denken voor resultaat

  In dit boek bespreekt een van de grote denkers van de vorige eeuw belangrijke concepten die ook voor ons van grote waarde zijn. Denk daarbij aan de wetten van het leven, de wetten van groei, de methodes om mentale harmonie te bewerkstelligen, de wet van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,67
 • Frank Rebel boeken
  Frank Rebel - Basisboek westerse filosofie

  Wie waren de presocraten eigenlijk? Wat zijn de belangrijkste inzichten van Friedrich Nietzsche? Basisboek westerse filosofi e geeft antwoord op deze en andere vragen. In dit inleidende boek staan elf belangrijke denkers uit de westerse filosofie centraal. Zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Maarten Berg boeken
  Maarten Berg - Een studie over de slechtheid van de staat

  Het uit twee delen bestaande 'Een studie over de slechtheid van de staat' is een radicaal pleidooi voor (politiek) individualisme. De sociaal-democratische consensus, uitgedragen door ogenschijnlijk uiteenlopende politieke partijen als de PvdA, het CDA én de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Anguttara-Nikaya boeken
  Anguttara-Nikaya - De verzameling van numeriek geordende leerredes, deel 2: Het boek van de viertallen (Catukka-Nipata)

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het tweede deel van de Anguttara-Nikaya, 'De verzameling van numeriek geordende leerredes' van de Boeddha. De Anguttara-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-, de Majjhima- en de Samyutta-Nikaya - de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Koos Zondervan boeken
  Koos Zondervan - Jean Klein, sadguru

  Jean Klein heeft veel uitspraken gedaan om het menselijk inzicht in de werkelijkheid te verruimen. Het was daarbij zijn intentie om ons te helpen het spirituele pad met de juiste instelling te volgen. En niet te vergeten: om onze kennis over yoga-lichaamswerk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nelleke Metselaar boeken
  Nelleke Metselaar - Zen Zien Tekenen

  Elke seconde van ons wakkere leven zijn we bezig met kijken. We kijken naar bomen, dieren, mensen, de wolken of het gezicht van onze geliefde. Maar zien we de dingen ook werkelijk? Hebben we gezien hoe dat blaadje zich ontvouwt? Hoe het gras zich buigt in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Jos de Mul boeken
  Jos de Mul - Paniek in de polder

  Er waart een spook door Europa en omstreken - het spook van het populisme. Het multiculturalisme is failliet verklaard, de rechtsstaat en parlementaire democratie staan onder druk, de Europese Unie kraakt in haar voegen. Donald Trump heeft de VS in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95