Boeken over filosofie

 • Kees Vuyk boeken
  Kees Vuyk - Oude en nieuwe ongelijkheid

  In Oude en nieuwe ongelijkheid verhaalt Kees Vuyk over goede intenties en slechte uitkomsten. De belofte van gelijke kansen gaat steeds holler klinken. Wat heb je aan gelijke kansen als je weet dat je niet in staat bent en nooit in staat zult zijn om ze te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Mary Wollstonecraft boeken
  Mary Wollstonecraft - Pleidooi voor de rechten van de vrouw

  Terwijl de Franse Revolutie nog volop in beweging was, schreef de oermoeder van het feminisme, Mary Wollstonecraft, in 1792 haar Pleidooi voor de rechten van de vrouw. Daarin trok zij ten strijde tegen de achterstelling die vrouwen al sinds mensenheugenis… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • J. van Rijckenborgh boeken
  J. van Rijckenborgh - De Egyptische oergnosis en haar roep in het eeuwige nu 2

  De Hermetische geschriften, vooral de 18 boeken van het Corpus Hermeticum, zijn een neerslag van ervaringen met de wereld van de geest. Het zijn wijsgerige uiteenzettingen, die een wegwijzer bieden naar die geestelijke wereld. J. van Rijckenborgh ontsluit in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Jean Paul Van Bendegem boeken
  Jean Paul Van Bendegem - Verdwaalde stad

  Dagelijks lopen velen onder ons rond in een stad. Meestal blijven we nergens stilstaan, we moeten vlugvlug van A naar B want we zijn gehaast. Maar ondertussen passeren we van alles en nog wat: een monument, een park, een museum, een universiteitsgebouw, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Hans Schnitzler boeken
  Hans Schnitzler - Kleine filosofie van de digitale onthouding

  Is een virtuele ervaring hetzelfde als een fysieke ervaring? Bestaan Facebookvrienden? Is vervelen vervelend? Bestaat er een verschil tussen je online en je offline identiteit? Wanneer ben je een junkie? Steeds meer mensen worstelen met hun omgang met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Leni Tas boeken
  Leni Tas - Trage Psychoanalyse in Filosofische Praktijkvoering

  In een kort essay wordt geanalyseerd wat de relatie is tussen waanzin en wijsheid binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. Kunnen waanzinnigen wel wijzer worden binnen het speelveld van de GGZ? Zijn er mogelijkheden om waanzinnigen te helpen filosoferen? Hoe kan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Mabel Collins boeken
  Mabel Collins - Licht op het pad

  De eerste editie van dit boek werd gepubliceerd in 1885. Op de titelpagina werd het omschreven als een "essay voor persoonlijk gebruik voor hen die onwetend zijn inzake de Oosterse wijsheid en die verlangen om de invloed te ervaren." Het boek wordt geacht een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,57
 • Blanchard Yoritomo-Tashi boeken
  Blanchard Yoritomo-Tashi - Gezond verstand: Hoe je het kan gebruiken

  Het gezond verstand is volgens de moderne opvatting een eigenschap waarmee de mens reflecteert over de problemen van waarheid en gedrag zonder enig vooroordeel of persoonlijke belangen. Het is een onbetaalbaar geschenk van de natuur, maar ook de toepassing… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,87
 • Chunglin Kwa boeken
  Chunglin Kwa - Wat is waarheid? - Basisboek wetenschapsfilosofie

  Wat is waarheid? biedt een heldere inleiding in de wetenschapsfilosofie voor de geesteswetenschappen en voor bèta- en gammaopleidingen. Speciale aandacht gaat uit naar recente ontwikkelingen in de wetenschapsfilosofie. Volgens Chunglin Kwa is er niet één… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Constantin Constantius boeken
  Constantin Constantius - De herhaling

  Zijn meeste werken schreef Søren Kierkegaard onder pseudoniemen, die elk een bepaalde visie weergeven, waarmee de lezer zelf zich mag confronteren. In het wonderlijke, diepzinnige De herhaling zoekt een jongeman naar de betekenis die de Bijbelse Job voor hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Andries Visser boeken
  Andries Visser - Kierkegaard en De herhaling, een leesgids

  'De herhaling' verschijnt in een sprankelend nieuwe vertaling. In deze leesgids wordt grondig ingegaan op Kierkegaards pseudonimiteit. Ook is in dit boekje voor het eerst een integrale vertaling opgenomen van Constantin Constantius' uitgebreide reactie op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Joyce Rupert, Joost Hengstmengel, Paul van Geest, Harry Commandeur boeken
  Joyce Rupert, Joost Hengstmengel, Paul van Geest, Harry Commandeur - Mens, werk en economie in het licht van de tijd - Veranderlijkheid en vergankelijkheid in bedrijf en organisatie

  Ons dagelijkse leven wordt door de tijd beheerst. Op zoek naar een mensgerichter ondernemen nemen de auteurs dit fenomeen onder de loep, voorbij de sleur van negen tot vijf en de stress van uurtje-factuurtje. In de managementwereld domineert de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Oswald Spengler boeken
  Oswald Spengler - De ondergang van het Avondland - hardcover set in twee delen

  Dé klassieker uit het interbellum blijkt juist in onze tijd weer verrassend relevant. Vele denkers, schrijvers en kunstenaars lieten zich door De ondergang van het Avondland inspireren. Deze eerste Nederlandse vertaling laat een groter publiek kennismaken met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  89,00
 • Marc Van den Bossche boeken
  Marc Van den Bossche - De zinnen van het leven

  'De mens is een erotisch wezen'. Met die zin begint dit boek. Eros betekent verlangen en begeerte. Mensen verlangen naar een zin- en betekenisvol leven. Lange tijd werd die zoektocht ingevuld via een omweg naar hogere, vaak goddelijke sferen. Maar welke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Roopa Pai boeken
  Roopa Pai - De Gita - Arjuna's tweestrijd

  Dit boek is de vertaling van de Engelse uitgave van schrijfster Roopa Pai onder de titel The Gita for Children. Dit boek is een samenvatting van de traditionele Bhagavad Gita en bedoeld voor de groep jongeren vanaf ongeveer 10 jaar. De vertaling is van Marja… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Lode Lauwaert boeken
  Lode Lauwaert - Filosofie van geweld

  Nadenken over geweld doen we meestal in morele zin: het is goed of fout. Van filosofen wordt dan verwacht dat ze argumenten geven die voor of tegen het gebruik van geweld pleiten. Dat volstaat niet. Lode Lauwaert vroeg daarom toonaangevende filosofen uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Richard David Precht boeken
  Richard David Precht - Denken over dieren

  In Denken over dieren daagt Richard David Precht ons uit na te denken over de mens-dierverhouding. Daarbij weet hij zijn grote kennis van de filosofie en evolutie op een toegankelijke manier te presenteren. Waarom denken we als mensen dat wij over dieren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Noortje van der Heijden boeken
  Noortje van der Heijden - 100 partnervragen

  Hoe goed denk jij jouw partner te kennen? Weet je alles over zijn of haar angsten, verlangens en toekomstbeeld? En of je partner zich wel eens beperkt voelt door jou? Waarom jouw partner juist op jou verliefd is geworden? Door de vragen in dit boek aan je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Koen Wessels boeken
  Koen Wessels - Dan maken we ons onderwijs zelf wel!

  Het Nederlandse onderwijs is in beweging. De focus ligt veelal op zijn kwalificerende, 'in staat stellende' taak, maar aan de hand van het opgekomen bildungsideaal lijkt een bredere opvatting van de bedoeling van onderwijs gestalte te krijgen. Als onderdeel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Femke Halsema boeken
  Femke Halsema - Nergensland

  'De voorstander van de stapsgewijze technologie zal de methode kiezen waarmee hij de grootste en dringendste kwalen van de samenleving kan opsporen en bestrijden, en niet zozeer het hoogste goed trachten te zoeken en daarvoor vechten,' schrijft Karl Popper in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Frans van Heel boeken
  Frans van Heel - De weg van meditatie

  De weg van meditatie naar integratie is een diepgaand onderzoek naar het nut en de effecten van meditatie. Het beschrijft wat er met je gebeurt als je gaat mediteren en welke stadia je doormaakt tijdens het meditatieproces. Wie mediteren niet alleen als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gosse A. Postma boeken
  Gosse A. Postma - Haptonomiek

  Dit boek is bedoeld als inleiding op de haptonomiek) voor belangstellenden, in het bijzonder voor hen die een basisopleiding volgen aan de opleiding Pro Tacte. (www.protacte.nl). Dit boek wil bijdragen aan de praktijk en het gesprek rond de haptonomische en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • George G. Reisman boeken
  George G. Reisman - De armoede van economische gelijkheid

  In 'De armoede van economische gelijkheid' laat de Amerikaanse econoom Reisman overtuigend zien dat in debatten rond economische ongelijkheid een onjuiste definitie van kapitaal gebruikt wordt. Kapitaal kan juist bijdragen aan de verkleining van economische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Stijn Bruers boeken
  Stijn Bruers - Morele illusies

  Elke dag maken we keuzes die een invloed hebben op anderen. Maar vaak maken we spontane, onbewuste en systematische denkfouten waardoor onze keuzes niet in overeenstemming zijn met onze diepste morele waarden. Net zoals er optische illusies bestaan en onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Jiddu Krishnamurti boeken
  Jiddu Krishnamurti - Aantekeningen

  Krishnamurti's 'Aantekeningen' zijn een uniek spiritueel document waarin hij op indringende wijze verslag doet van zijn waarnemingen, ervaringen en bewustzijnstoestanden. Op 323 met de hand geschreven en door hemzelf genummerde pagina's beschrijft hij in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95