Boeken over filosofie

 • Blaise Pascal boeken
  Blaise Pascal - Grote klassieken Gedachten

  Blaise Pascal was een geniaal wiskundige en natuurkundige uit de zeventiende eeuw en staat bekend als de grondlegger van de waarschijnlijkheidsrekening. Hij werd echter vooral beroemd door zijn filosofisch-theologische geschriften.In Gedachten verwoordt Blaise… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Thierry Baudet, Michiel Visser boeken
  Thierry Baudet, Michiel Visser - Conservatieve vooruitgang

  Conservatieve vooruitgang biedt portretten van de belangrijkste moderne conservatieve denkers: van Ludwig Wittgenstein en C.S. Lewis tot Johan Huizinga en Leo Strauss. Het bevat bijdragen van prominente geestverwanten als Roger Scruton, Andreas Kinneging,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Coen Simon boeken
  Coen Simon - Oordeel zelf

  Coen Simon – Oordeel zelf Coen Simon, een van de meest originele opiniemakers van dit moment, geeft de lezer originele en geestige handvaten om te overleven in een tijd waarin niemand hetzelfde wil zijn en iedereen hetzelfde doet. Van Simon verschenen onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Daan Roovers boeken
  Daan Roovers - Mensen maken

  'Alles is goed zoals het uit de handen van de Schepper komt, alles raakt verdorven in de handen van de mens,' schreef Rousseau in zijn Emile, of Over de opvoeding uit 1762, waarschijnlijk het beroemdste boek over opvoeding ooit. Laat het kind vooral kind zijn,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Jacques de Visscher boeken
  Jacques de Visscher - Figuren van de gastvrijheid

  Welke rol spelen de dingen in ons leven? Wat dromen we over huis en stad? Hoe ensceneren we ons bestaan? Waarom eerder subjectiviteit dan objectiviteit? Wat leren kinderen en ouderen ons over de werkelijkheid? Wat verwachten we van de politiek? Deze vragen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Peter Singer boeken
  Peter Singer - Effectief Altruïsme

  Ontdek hoe je het meeste goed kunt doen in de wereld. Doe het! 'Stel,' zegt Peter Singer, 'je loopt door het park en je ziet een kind verdrinken. Er is niemand anders in de buurt. Zou je in de vijver springen om dat kind te redden?' 'Ja natuurlijk,' zullen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Okke Wisse boeken
  Okke Wisse - Luchtkastelen

  De niet-zo-goede-boodschap dat ‘niets ons draagt’, heeft als positieve keerzijde dat mensen elkaar nodig hebben. De titel van dit essay slaat op de onmisbare en door tijd en cultuur bepaalde ordeningen en interpretaties van de werkelijkheid die mensen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,41
 • Jeroen Vanheste boeken
  Jeroen Vanheste - Denkende romans

  Kan literatuur een vorm van filosofie zijn? Natuurlijk zijn er belangrijke filosofen geweest die ook prachtig konden schrijven en wiens werk als een literaire vorm van filosofie gezien kan worden, maar is het omgekeerde ook mogelijk: bestaat er filosofische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Jos Kessels boeken
  Jos Kessels - Socrates, maak muziek!

  Zoals alle goede filosofie leert Socrates, maak muziek! de lezer de wereld opnieuw te bezien, met muziek als metafoor voor het leven.Voor Socrates staat muziek gelijk aan het zoeken naar harmonie. Harmonie ontstaat in het verzoenen van tegenstellingen, van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jiddu Krishnamurti boeken
  Jiddu Krishnamurti - Een leven lang leren

  Krishnamurti's levenslange interesse in opvoeding en onderwijs leidde hem al vroeg tot de oprichting van scholen waar volgens zijn inzichten leraren en leerlingen met elkaar op een totaal nieuwe manier in vrijheid en verbondenheid deelhebben aan het leerproces… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Michael Puett, Christine Gross-Loh boeken
  Michael Puett, Christine Gross-Loh - De weg DL

  dwarsligger 452 In ‘De weg’ laat Michael Puett, Harvards populairste docent, zien hoe Chinese denkers ons inspireren tot grote en kleine veranderingen. Hij put hiervoor uit het werk van zes grote Chinese filosofen, zoals Confucius en Lao Tze. Mede door de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Charles Taylor boeken
  Charles Taylor - Een seculiere tijd

  Geloof en ongeloof in de wereld van nu De plaats van religie in onze wereld is gedurende de laatste eeuwen diepgaand veranderd. We leven in een seculiere tijd - daar is bijna iedereen in het Westen het wel over eens. Wat is de betekenis van deze ontwikkeling?… (Harde kaft)

  Lees meer...
  64,50
 • Peter Sloterdijk boeken
  Peter Sloterdijk - Het schelling-project

  Controversieel, non-conformistisch, geestig: Peter Sloterdijk gaat het experiment aan en verrast zijn publiek met een filosofische roman.Het Schelling-project is een bij voorbaat controversiële 'erotische roman' van Peter Sloterdijk. Het vertelt het verhaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Gerard Adelaar boeken
  Gerard Adelaar - De onverbeterlijke mens

  Kan het leven meer diepte, schoonheid en zin krijgen dan alleen in de vorm van gezondheid, een steeds hogere leeftijd en de daarbij behorende onderwerping aan medische handelingen? Gerard Adelaar exploreert het braakliggende terrein tussen aan de ene kant de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Aristoteles boeken
  Aristoteles - De ziel

  Aristoteles' traktaat over De ziel, De anima, is een van de weinige werken waarvan niemand wil betwisten dat het met recht tot de selecte canon van klassieke werken behoort, die iedere filosoof tot zich nemen moet. Dit traktaat gunt de lezer een blik op de op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Desiderius Erasmus boeken
  Desiderius Erasmus - Grote klassieken Lof der Zotheid

  Lof der Zotheid werd in 1509 geschreven en sindsdien is het onverminderd populair gebleven. Het tekent een onvergetelijk portret van de mensheid, via een lofrede van de godin Zotheid op zichzelf. Deze vertaling is gebaseerd op de tekstkritische uitgave van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Koos Zondervan boeken
  Koos Zondervan - Jean Klein, sadguru

  Jean Klein heeft veel uitspraken gedaan om het menselijk inzicht in de werkelijkheid te verruimen. Het was daarbij zijn intentie om ons te helpen het spirituele pad met de juiste instelling te volgen. En niet te vergeten: om onze kennis over yoga-lichaamswerk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jaap Lont boeken
  Jaap Lont - Ongedaante

  Er staat in ons leven vaak nogal wat op het spel. Wat zeg ik? Wij staan zelf voortdurend op het spel! Wij kunnen immers zomaar van het speelveld afdonderen! En ook: wat doen we met de ons gegeven tijd zolang wij nog op het speelveld staan? Zowel ons eraf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Wil van Esch boeken
  Wil van Esch - Palet van oosters en westers denken: tegenspraak of samenspraak

  Dit boek gaat over de invloed van oosters (filosofisch) denken op het westen en omgekeerd. De aandacht gaat dan vooral uit naar denken over filosofische levensvragen. Begonnen wordt met een beknopte uiteenzetting van de hoofdstromen van denken in India, China… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Johann Joachim Winckelmann boeken
  Johann Joachim Winckelmann - Gedachten over de nabootsing van de Griekse werken in de schilder- en beeldhouwkunst

  Door zijn systematisch onderzoek naar de geschiedenis van de Griekse kunst en zijn fascinatie voor haar schoonheid wordt Winckelmann beschouwd als de grondlegger van het vak kunstgeschiedenis en initiator van het neoclassicisme. Met de slagzin 'Edle Einfalt,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Gert Jan Kloens, Grethe van Duijn boeken
  Gert Jan Kloens, Grethe van Duijn - Wat is liefde?

  Mensen zijn ervan overtuigd dat ze zonder liefde niet kunnen leven. Wetenschappers stellen unaniem vast dat liefdevolle mensen gezonder en gelukkiger zijn dan mensen die geen liefde kunnen geven en mensen die liefde ontberen. Tegelijkertijd constateren ze dat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Douwe Hoitsma boeken
  Douwe Hoitsma - Zes waardevolle vrienden

  Zowel kinderen als volwassenen hebben 'vaardige middelen' nodig om een gelukkig leven te leiden. In het boeddhisme worden ze paramita's (Sanskriet) genoemd. Hoewel ze uit het boeddhisme voortkomen zijn het in wezen algemeen menselijke vaardigheden, die in elke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Naoki Higashida boeken
  Naoki Higashida - Waarom ik soms op en neer spring

  Het is vrij moeilijk om het gedrag en de belevingswereld van een autist te begrijpen. In 'Waarom ik soms op en neer spring' geeft Naoki Higashida antwoord op de vragen die iedereen zich altijd bij autisme stelt. Naoki was dertien toen hij dit boek schreef. Dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Mark Kinet boeken
  Mark Kinet - Onderzocht en ondervonden

  Filosofie is rationeel op zoek gaan naar de waarheid: van het zijn, het weten, de geest, het goede, het rechtvaardige, het schone enzovoort. Al redenerend, nu eens in redetwist, dan in dialoog met anderen, ontwikkelt de filosofie hierover een oorspronkelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Stan Maes boeken
  Stan Maes - Van de Verlichting tot religieus terrorisme

  Voor het jaar 2016 was Stan Maes benoemd op de wisselleerstoel Willy Calewaert, gevestigd door de vzw 'De Mens Nu' aan de Vrije Universiteit Brussel. De colleges die hij verzorgde, vormden de basis voor dit boek. Hij gaat daarbij uit van vragen als: Wat hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00