Boeken over filosofie

 • George G. Reisman boeken
  George G. Reisman - De armoede van economische gelijkheid

  In 'De armoede van economische gelijkheid' laat de Amerikaanse econoom Reisman overtuigend zien dat in debatten rond economische ongelijkheid een onjuiste definitie van kapitaal gebruikt wordt. Kapitaal kan juist bijdragen aan de verkleining van economische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Jiddu Krishnamurti boeken
  Jiddu Krishnamurti - Aantekeningen

  Krishnamurti's 'Aantekeningen' zijn een uniek spiritueel document waarin hij op indringende wijze verslag doet van zijn waarnemingen, ervaringen en bewustzijnstoestanden. Op 323 met de hand geschreven en door hemzelf genummerde pagina's beschrijft hij in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jurriën Rood boeken
  Jurriën Rood - Filosofie van de jamsessie

  Als amateursaxofonist heeft Jurriën Rood vijfentwintig jaar ervaring met het spelen in jamsessies, met alle bijbehorende hoogte- en dieptepunten. Als filosoof beschouwt hij de jam als een experiment van mensen die elkaar (nog) niet kennen en in vrijheid met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hannah Arendt boeken
  Hannah Arendt - Het waagstuk van de politiek

  Hannah Arendt confronteert ons in Het waagstuk van de politiek met de vraag hoe we moeten omgaan met liegende politici. Wat mogen we doen wanneer die politici de democratische rechtsstaat in gevaar brengen? Het waagstuk van de politiek bevat niet eerder in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Svenja Flasspöhler boeken
  Svenja Flasspöhler - Vergeven

  In Vergeven stelt Svenja Flasspöhler vanuit persoonlijke ervaring de vraag of vergeven mogelijk is, wat er voor nodig is en wat het je kan brengen. Ze gaat te rade bij schrijvers, filmmakers en filosofen als Hannah Arendt, Derrida en Levinas. Zo laat ze zien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Christian Madsbjerg boeken
  Christian Madsbjerg - Filosofie in een tijd van Big Data

  Christian Madsbjerg, filosoof en politiek wetenschapper, laat in Filosofie in een tijd van big data zien dat algoritmes en big data niet de ultieme bron voor succes zijn. Hoewel we onze persoonlijke en zakelijke beslissingen er steeds meer op baseren, is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Peter Wierenga boeken
  Peter Wierenga - Ik brul, dus ik ben

  Ik brul, dus ik ben doet een stap terug in een wereld die gedomineerd wordt door snelle meningen, nepnieuws en polarisatie. Vooraanstaande filosofen en journalisten tonen de waan van de dag zoals je hem nog niet eerder zag. Journalist Peter Wierenga… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Bruno Latour boeken
  Bruno Latour - Oog in oog met Gaia

  In 'Oog in oog met Gaia' stelt de Franse filosoof en wetenschapsantropoloog Bruno Latour dat de natuur niet langer de stabiele achtergrond vormt van ons doen en laten. We zijn toegetreden tot het tijdvak van het antropoceen, het tijdvak waarin de ecologische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Sybe Schaap boeken
  Sybe Schaap - De populistische verleiding

  Het populisme is wereldwijd in opkomst. Het speelt in op gevoelens van onvrede en onzekerheid, zelfs in een sociaal en economisch ongekend welvarende wereld. Voor veel mensen biedt het populisme een verleidelijk verhaal over nationale identiteit,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Dogen Kigen boeken
  Dogen Kigen - De schatkamer van het oog van de ware leer

  De Schatkamer van het Oog van de Ware Leer van Dogen Kigen is een wereldwijd erkend godsdienstfilosofisch en literair hoogtepunt van het Japanse zenboeddhisme. Voortbouwend op de tradities van het Chinese ch'an-boeddhisme, dat zelf een combinatie vormde van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Femke Kaulingfreks boeken
  Femke Kaulingfreks - Straatpolitiek

  Van rappers en straatvloggers tot rellende jongeren: Straatpolitiek laat het politieke engagement van jongeren zien, buiten het stemhokje en de politieke partijen om. Jongeren voelen zich steeds minder vertegenwoordigd in de politiek. Daarom zoeken zij hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Joost Van Driessche boeken
  Joost Van Driessche - Muishond

  Met Muishond exploreert taalfilosoof Joost Van Driessche de ethische verhoudingen van taal. Techno-wetenschappelijke taal en literaire taal staan niet lijnrecht tegenover elkaar - zoals feiten staan tegenover verzinsels - maar maken deel uit van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Kristofer Schipper boeken
  Kristofer Schipper - Confucius

  De gesprekken van Kristofer Schipper is de eerste volledige en rechtstreeks uit het klassiek Chinees vertaalde Nederlandse uitgave van Confucius’ uitspraken en dialogen. Naast Lao Zi is hij de beroemdste filosoof van China: als grondlegger van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Wilberry Jakobs, Ida Overdijk boeken
  Wilberry Jakobs, Ida Overdijk - Grote denkers over de toekomst

  Grote denkers over de toekomstMijn vader overleefde Auschwitz en leerde me wat hoop is. Zonder hoop kun je niet overleven. Dat is niet emotioneel of gemakkelijk, maar diep humanistisch.- Dominique Moïsi, Frankrijks invloedrijkste politicoloog en schrijver van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Els Kuypers boeken
  Els Kuypers - Het nieuwe moeten

  Sinds heugenis worden westerse cultuur en vrijheid in één adem genoemd. Ook in onze tijd is dat het geval. Toch is er de laatste decennia iets veranderd. Naast de enorme toename aan keuzemogelijkheden is een druk ontstaan. Een dwingend moeten. Moeten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Paul van Tongeren boeken
  Paul van Tongeren - Mens-zijn doe je niet alleen

  Individuele autonomie is een van de kernwaarden van de moderne tijd. In allerlei maatschappelijke en morele kwesties beroepen we ons op ons recht om zelf onze eigen wil te bepalen. In deze tekst worden vraagtekens geplaatst bij de vanzelfsprekendheid van die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • David Van Reybrouck, Thomas D'Ansembourg boeken
  David Van Reybrouck, Thomas D'Ansembourg - Vrede kun je leren

  Na elke aanslag gaan we voor meer veiligheid – en hopen we op meer vrede. Maar is dat genoeg? Thomas d'Ansembourg en David Van Reybrouck vragen zich af of geweld zich echt enkel met geweld laat bestrijden. Vrede is een vak. De opvoeding tot vrede moet net zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Albert Kitzler boeken
  Albert Kitzler - Denken geneest

  In Denken geneest verbindt Albert Kitzler als geen ander de wijsheid van de antieke filosofie met ons moderne leven. Dat is nodig, want we lopen vast: stress, zorgen, onrust en angst overvallen ons geregeld. Dit boek helpt. Denken geneest! Kitzler is ervan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Thomas van Aquino boeken
  Thomas van Aquino - Over het zijnde en het wezen

  Thomas van Aquino (1224/5-1274) staat bekend als een van de belangrijkste theologen uit de christelijke traditie. Daarnaast is hij ook een groot en origineel filosoof. Hij leefde in de Middeleeuwen, in een tijd waarin, via de Arabische filosofen, de filosofie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Joop Berding boeken
  Joop Berding - Aan het werk met Arendt

  Het werk van de politiek denker Hannah Arendt (1906 - 1975) is populairder dan ooit. Voor professionals in onderwijs, zorg en sociaal werk is er echter nog geen toegankelijk boek over haar prikkelende en soms controversiële ideeën. Deze bundel voorziet in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hans Schnitzler boeken
  Hans Schnitzler - Kleine filosofie van de digitale onthouding

  Is een virtuele ervaring hetzelfde als een fysieke ervaring? Bestaan Facebookvrienden? Is vervelen vervelend? Bestaat er een verschil tussen je online en je offline identiteit? Wanneer ben je een junkie? Steeds meer mensen worstelen met hun omgang met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Remco van Mulligen boeken
  Remco van Mulligen - Alleen God kan ons nog redden

  Egbert Schuurman is een eigenzinnige denker. Als techniekfilosoof heeft hij zich gebogen over onderwerpen die zeer actueel zijn: robots en cyborgs, genetische manipulatie en de klimaatcrisis. Als politicus zat hij drie decennia in de Eerste Kamer en drukte hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Coen Simon boeken
  Coen Simon - Oordeel zelf

  Coen Simon – Oordeel zelf Coen Simon, een van de meest originele opiniemakers van dit moment, geeft de lezer originele en geestige handvaten om te overleven in een tijd waarin niemand hetzelfde wil zijn en iedereen hetzelfde doet. Van Simon verschenen onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Daan Roovers boeken
  Daan Roovers - Mensen maken

  'Alles is goed zoals het uit de handen van de Schepper komt, alles raakt verdorven in de handen van de mens,' schreef Rousseau in zijn Emile, of Over de opvoeding uit 1762, waarschijnlijk het beroemdste boek over opvoeding ooit. Laat het kind vooral kind zijn,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Kees Vuyk boeken
  Kees Vuyk - Oude en nieuwe ongelijkheid

  In Oude en nieuwe ongelijkheid verhaalt Kees Vuyk over goede intenties en slechte uitkomsten. De belofte van gelijke kansen gaat steeds holler klinken. Wat heb je aan gelijke kansen als je weet dat je niet in staat bent en nooit in staat zult zijn om ze te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99