Boeken over filosofie

 • Damon Young boeken
  Damon Young - De goede lezer

  Met 'De goede lezer' stelt de Australische filosoof Damon Young niet de auteur maar de lezer zelf centraal. Want we worden niet als lezer geboren - integendeel: lezen is een kunst die we moeten leren. Maar waarom worden dan alleen auteurs geprezen om hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • G.K. Chesterton boeken
  G.K. Chesterton - Klassiek Orthodoxie

  'Orthodoxie' verscheen in 1908 en werd in 1910 al in het Nederlands vertaald. Die eerste vertaling is volledig geautoriseerd door Chesterton zelf, in tegenstelling tot alle latere vertalingen. Vandaar dat deze vertaling ook leidraad bij deze nieuwe ver- en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Steven de Groot boeken
  Steven de Groot - PM

  De relatie van de postmoderne mens tot waarheid, kennis en wetenschap is problematisch. Wat betekent dit voor ons onderwijs, wetenschappelijk onderzoek, en onze democratie? Devaluatie van de wetenschap en doorgeschoten democratisering zorgen voor een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Frans van Heel boeken
  Frans van Heel - De weg van meditatie

  De weg van meditatie naar integratie is een diepgaand onderzoek naar het nut en de effecten van meditatie. Het beschrijft wat er met je gebeurt als je gaat mediteren en welke stadia je doormaakt tijdens het meditatieproces. Wie mediteren niet alleen als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Mary Wollstonecraft boeken
  Mary Wollstonecraft - Pleidooi voor de rechten van de vrouw

  Terwijl de Franse Revolutie nog volop in beweging was, schreef de oermoeder van het feminisme, Mary Wollstonecraft, in 1792 haar Pleidooi voor de rechten van de vrouw. Daarin trok zij ten strijde tegen de achterstelling die vrouwen al sinds mensenheugenis… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Susan Neiman boeken
  Susan Neiman - Verzet en rede in tijden van nepnieuws

  "Wat kunnen we doen in deze tijden van post-truth politics waarin overal nepnieuws opduikt? De machtsgreep van Trump kwam niet uit de lucht vallen. Decennia van leugens in de politiek - denk aan de 'rechtvaardiging' van de oorlog in Irak - hebben het idee… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Aristoteles boeken
  Aristoteles - Aristoteles*Over melancholie

  'Waardoor komt het dat alle mannen die uitzonderlijk zijn geweest in de wijsbegeerte of politiek of de literatuur of de kunsten, melancholici blijken te zijn?'Met deze vaststelling opent Aristoteles zijn tekst Over melancholie een van de meest invloedrijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Andreas Kinneging, Paul De Hert, Maarten Colette boeken
  Andreas Kinneging, Paul De Hert, Maarten Colette - Burke

  Edmund Burke is een referentie in de vele discussies over het conservatisme. Hij is vooral bekend door zijn Reflections on the Revolution in France (1790) waarin hij scherpe kritiek uit op een modern, nieuw en radicaal idee van revolutie en op details van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Floris van den Berg boeken
  Floris van den Berg - De vrolijke feminist

  Durf te zeggen dat je feminist bent!Nog altijd worden vrouwen gediscrimineerd en onderdrukt. Nog altijd worden vrouwen behandeld als tweederangs wezens. Filosoof Floris van den Berg pleit voor een wereld waarin vrouwen en mannen gelijkwaardig en autonoom zijn.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Katrien Schaubroeck boeken
  Katrien Schaubroeck - Gewone helden.Een kleine ethiek van het vrijwilligerswerk

  Vrijwilligers verrichten goed werk. Goed op minstens drie manieren: goed voor de samenleving, goed voor het persoonlijk welbevinden en goed als in bewonderenswaardig. Over vrijwilligerswerk zijn reeds talloze psychologische en sociologische studies gedaan.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Leo van Deursen boeken
  Leo van Deursen - Met permissie

  Als arts is Dr. Leo van Deursen steeds op zoek geweest naar de oorzaak en achtergrond van ziekte. Voor hem staat de uitspraak van de Amerikaanse psychiater George Engel centraal, die zegt dat wij allen zowel: "The need to know and understand" als "The need to… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Daniel C. Dennett boeken
  Daniel C. Dennett - Van bacterie naar Bach en terug

  Vijfentwintig jaar na het meesterwerk van Daniel Dennett over het bewustzijn, 'Het bewustzijn verklaard', verschijnt de opvolger: 'Van bacterie naar Bach en terug'. In dit nieuwe boek onderzoekt Dennett hoe je abstracte begrippen als ziel, intelligentie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Svenja Flasspöhler boeken
  Svenja Flasspöhler - Vergeven

  In Vergeven stelt Svenja Flasspöhler vanuit persoonlijke ervaring de vraag of vergeven mogelijk is, wat er voor nodig is en wat het je kan brengen. Ze gaat te rade bij schrijvers, filmmakers en filosofen als Hannah Arendt, Derrida en Levinas. Zo laat ze zien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jules Evans boeken
  Jules Evans - De kunst van controleverlies

  In De kunst van controleverlies laat Jules Evans zien dat we voor het goede leven behalve het rationele ook het irrationele nodig hebben. Maar de teugels laten vieren vinden we vaak eng. Evans laat zien hoe je dit veilig kunt doen. Hij gaat te rade bij talloze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Paul Cortois boeken
  Paul Cortois - Religie onder kritiek

  Zeker na 9/11 en de aanslagen in Europa vertrekken zowel in academische milieus als in de publieke opinie velen vandaag als vanzelfsprekend van het louter seculiere karakter van de Verlichting en bepleiten zij het neutrale karakter van de moderne publieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,00
 • Aristoteles boeken
  Aristoteles - Poëtica

  Aristoteles' Poëtica is het oudste en het meest invloedrijke boek van de westerse literatuurtheorie, dat een alomvattend perspectief op de dichtkunst biedt. Aristoteles' opvattingen over uitbeelding, plot, eenheid, peripetie, karakter en katharsis zijn nog… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Robert van Putten, Bart Cusveller, Rob Nijhof boeken
  Robert van Putten, Bart Cusveller, Rob Nijhof - Denken om shalom

  De Amerikaanse filosoof Nicholas Wolterstorff (1932) is een van de meest toonaangevende christenfilosofen van dit moment. Zijn oeuvre beslaat de terreinen van politieke filosofie, onderwijsfilosofie, kennis- en wetenschapsleer, godsdienstfilosofie, liturgie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Miriam Rasch boeken
  Miriam Rasch - Zwemmen in de oceaan

  ‘Een diepzinnig boek over de grote verleiding om langs de oppervlakte te blijven scheren. Miriam Rasch laat zien dat die oppervlakte in de digitale cultuur van de eenentwintigste eeuw meer te bieden heeft dan verstrooiing en degradatie tot consument. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marc Van den Bossche boeken
  Marc Van den Bossche - De zinnen van het leven

  'De mens is een erotisch wezen'. Met die zin begint dit boek. Eros betekent verlangen en begeerte. Mensen verlangen naar een zin- en betekenisvol leven. Lange tijd werd die zoektocht ingevuld via een omweg naar hogere, vaak goddelijke sferen. Maar welke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • David Van Reybrouck, Thomas D'Ansembourg boeken
  David Van Reybrouck, Thomas D'Ansembourg - Vrede kun je leren

  Na elke aanslag gaan we voor meer veiligheid – en hopen we op meer vrede. Maar is dat genoeg? Thomas d'Ansembourg en David Van Reybrouck vragen zich af of geweld zich echt enkel met geweld laat bestrijden. Vrede is een vak. De opvoeding tot vrede moet net zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Jacques Derrida, Anne Dufourmantelle boeken
  Jacques Derrida, Anne Dufourmantelle - Kleine Klassieken - Over gastvrijheid

  Over gastvrijheid behandelt het vraagstuk van de vreemdeling: hoe kun je openstaan voor iemand die vanuit het vreemde op ons toekomt? Derrida en Dufourmantelle gaan in deze tekst uit van een radicaal concept van gastvrijheid. In de act van echte gastvrijheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Søren Kierkegaard boeken
  Søren Kierkegaard - Opbouwende toespraken in verschillende geest

  'Opbouwende toespraken in verschillende geest' bevat enkele hoogtepunten uit Kierkegaards schrijverschap. De bekende toespraak 'Zuiverheid van hart is één ding te willen' belicht de thematiek van vertwijfeling en zelfwording. Kierkegaard doet dat in een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,90
 • Roman Krznaric boeken
  Roman Krznaric - Carpe Diem

  In Carpe diem haakt Roman Krznaric in op het feit dat het motto van de Romeinse dichter Horatius nog altijd springlevend is. Maar 'Pluk de dag' is ook gekaapt door de consumentenindustrie en de mindfulnessbeweging. Zij hebben het motto vernauwd tot 'Koop de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Thomas Schmidinger boeken
  Thomas Schmidinger - Jihadisme - Ideologie, preventie en deradicalisering

  Zeer toegankelijk geschreven boek over jihadisme en radicalisering, en vooral over hoe jongeren weer gederadicaliseerd kunnen worden. Speciaal aangepast aan de Nederlandse situatie. In Jihadisme legt de Oostenrijkse jihadisme-expert Thomas Schmidinger uit hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Douwe Hoitsma boeken
  Douwe Hoitsma - Zes waardevolle vrienden

  Zowel kinderen als volwassenen hebben 'vaardige middelen' nodig om een gelukkig leven te leiden. In het boeddhisme worden ze paramita's (Sanskriet) genoemd. Hoewel ze uit het boeddhisme voortkomen zijn het in wezen algemeen menselijke vaardigheden, die in elke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95