Boeken over filosofie

 • Christian Larson boeken
  Christian Larson - Denken voor resultaat

  In dit boek bespreekt een van de grote denkers van de vorige eeuw belangrijke concepten die ook voor ons van grote waarde zijn. Denk daarbij aan de wetten van het leven, de wetten van groei, de methodes om mentale harmonie te bewerkstelligen, de wet van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,67
 • Frans van Heel boeken
  Frans van Heel - De weg van meditatie

  De weg van meditatie naar integratie is een diepgaand onderzoek naar het nut en de effecten van meditatie. Het beschrijft wat er met je gebeurt als je gaat mediteren en welke stadia je doormaakt tijdens het meditatieproces. Wie mediteren niet alleen als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ad Verbrugge boeken
  Ad Verbrugge - Onderwijs in tijden van digitalisering

  Over de zin en onzin van digitalisering in het onderwijs.Heeft het zin om kinderen van jongs af aan te leren programmeren? Verandert ons denken door het gebruik van computers? Wat zijn de schaduwkanten van computers in de collegezaal? Ad Verbrugge en Jelle van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Gosse A. Postma boeken
  Gosse A. Postma - Haptonomiek

  Dit boek is bedoeld als inleiding op de haptonomiek) voor belangstellenden, in het bijzonder voor hen die een basisopleiding volgen aan de opleiding Pro Tacte. (www.protacte.nl). Dit boek wil bijdragen aan de praktijk en het gesprek rond de haptonomische en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • George G. Reisman boeken
  George G. Reisman - De armoede van economische gelijkheid

  In 'De armoede van economische gelijkheid' laat de Amerikaanse econoom Reisman overtuigend zien dat in debatten rond economische ongelijkheid een onjuiste definitie van kapitaal gebruikt wordt. Kapitaal kan juist bijdragen aan de verkleining van economische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • André de Vries, Erno Eskens boeken
  André de Vries, Erno Eskens - Amor fati

  Wanneer is je leven geslaagd? Volgens Friedrich Nietzsche bestaat er een eenvoudige test voor: je leven is gelukt als je het nogmaals wilt. Stemt dit vooruitzicht je vrolijk, dan heb je amor fati (liefde voor het lot). De kwestie van het geslaagde leven komt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dick Verstegen boeken
  Dick Verstegen - Zen is opendoen

  'Zen is opendoen' bevat een selectie van zeventig columns die Dick Verstegen schreef tussen 2002 en 2017. Hij schreef ze als columnist voor o.a. het boeddhistisch kwartaalblad Vorm & Leegte, het Boeddhistisch Dagblad, Centrum Waerbeke, het Han Fortmann Centrum… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Eric Bolle boeken
  Eric Bolle - Hölderlin & Heidegger

  Onlangs verschenen de eerste vier delen van Martin Heideggers persoonlijke notities en dagboekaantekeningen, de Schwarze Hefte. Hierin stelt Heidegger dat er geen toekomst is voor de filosofie dan via de poëzie van Friedrich Hölderlin. In dit boek vergelijkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Andreas Kinneging, Paul De Hert, Maarten Colette boeken
  Andreas Kinneging, Paul De Hert, Maarten Colette - Burke

  Edmund Burke is een referentie in de vele discussies over het conservatisme. Hij is vooral bekend door zijn Reflections on the Revolution in France (1790) waarin hij scherpe kritiek uit op een modern, nieuw en radicaal idee van revolutie en op details van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Miriam Rasch boeken
  Miriam Rasch - Zwemmen in de oceaan

  ‘Een diepzinnig boek over de grote verleiding om langs de oppervlakte te blijven scheren. Miriam Rasch laat zien dat die oppervlakte in de digitale cultuur van de eenentwintigste eeuw meer te bieden heeft dan verstrooiing en degradatie tot consument. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Aristoteles boeken
  Aristoteles - Poëtica

  Aristoteles' Poëtica is het oudste en het meest invloedrijke boek van de westerse literatuurtheorie, dat een alomvattend perspectief op de dichtkunst biedt. Aristoteles' opvattingen over uitbeelding, plot, eenheid, peripetie, karakter en katharsis zijn nog… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • G.K. Chesterton boeken
  G.K. Chesterton - Klassiek Orthodoxie

  'Orthodoxie' verscheen in 1908 en werd in 1910 al in het Nederlands vertaald. Die eerste vertaling is volledig geautoriseerd door Chesterton zelf, in tegenstelling tot alle latere vertalingen. Vandaar dat deze vertaling ook leidraad bij deze nieuwe ver- en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roman Krznaric boeken
  Roman Krznaric - Carpe Diem

  In Carpe diem haakt Roman Krznaric in op het feit dat het motto van de Romeinse dichter Horatius nog altijd springlevend is. Maar 'Pluk de dag' is ook gekaapt door de consumentenindustrie en de mindfulnessbeweging. Zij hebben het motto vernauwd tot 'Koop de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Vervelende mensen bestaan niet

  Is een leven zonder ruzie en irritatie mogelijk?Ja, zo'n leven is mogelijk. Sterker nog, zo'n leven is fantastisch. Als je eenmaal doorhebt hoe waardevol het is, kost het je geen moeite zo'n leven te leiden en wil je niet anders meer. Het komt dan als het ware… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Fernando Savater boeken
  Fernando Savater - De vragen van het leven

  Fernando Savater [*1947] is hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Madrid en een van de meest gelezen filosofen van onze tijd. Hij verwierf grote faam met zijn internationale bestseller «Het goede leven» over ethiek in de moderne wereld. In zijn «De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Roger Scruton boeken
  Roger Scruton - Filosofisch denken

  Roger Scruton [*1944] geldt als een van de scherpste, interessantste en meest spraakmakende filosofen uit onze tijd. Hij studeerde wijsbegeerte in Cambridge en Londen, waarna hij hoogleraar Esthetiek werd aan de universiteit van Londen en ook hoogleraar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Gerald Raunig boeken
  Gerald Raunig - Fabrieken van kennis, Industrieën van creativiteit

  In Fabrieken van kennis verkent Gerald Raunig de toekomst van de universiteit binnen de kenniseconomie. Voor Raunig moet en kan de universiteit meer zijn dan een instelling voor kennisproductie ten behoeve van het cognitief kapitalisme; ze is ook een ruimte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Frank Rebel boeken
  Frank Rebel - Basisboek westerse filosofie

  Wie waren de presocraten eigenlijk? Wat zijn de belangrijkste inzichten van Friedrich Nietzsche? Basisboek westerse filosofi e geeft antwoord op deze en andere vragen. In dit inleidende boek staan elf belangrijke denkers uit de westerse filosofie centraal. Zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Clifford A. Pickover boeken
  Clifford A. Pickover - Het Wiskunde boek

  Dit prachtig geïllustreerde wiskundeboek bevat 250 van de meest intrigerende mijlpalen uit de geschiedenis van de wiskunde. Op originele wijze beschrijft de auteur Pickover de stellingen, reeksen, functies, uitvindingen, problemen et cetera. Het boek brengt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wilberry Jakobs, Ida Overdijk boeken
  Wilberry Jakobs, Ida Overdijk - Grote denkers over de toekomst

  Grote denkers over de toekomstMijn vader overleefde Auschwitz en leerde me wat hoop is. Zonder hoop kun je niet overleven. Dat is niet emotioneel of gemakkelijk, maar diep humanistisch.- Dominique Moïsi, Frankrijks invloedrijkste politicoloog en schrijver van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Sjoerd van der Niet boeken
  Sjoerd van der Niet - Als dan dus daarom

  Taal spreekt vanzelf, totdat je stilstaat bij de woorden en hun betekenissen. Dan begint het algauw te duizelen. Is je redenering wel te volgen? Hoe weet je of de ander begrijpt wat jij bedoelt? Weet je eigenlijk zelf wel wat je zegt? Wat maakt jouw uitspraken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Paul Moyaert boeken
  Paul Moyaert - Schizofrenie

  Schizofrenie is de meest pregnante vorm van waanzin. Waanzin spreekt tot de verbeelding en schrikt af. Maar wat is waanzin? De handboeken psychiatrie vatten hem op als een defect, een tekort. Ook de psychoanalyse ontsnapt niet helemaal aan een negatieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hannah Arendt boeken
  Hannah Arendt - Totalitarisme

  In Totalitarisme beschrijft Hannah Arendt de oorsprong en dynamiek van totalitaire systemen. Al enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog analyseerde zij haarscherp de opkomst van nazi-Duitsland en de stalinistische Sovjet-Unie als manifestaties van het politieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Marli Huijer boeken
  Marli Huijer - Leve de publieksfilosofie! - Belevenissen van een Denker des Vaderlands

  In Leve de publieksfilosofie maakt Marli Huijer de balans op van de twee jaar waarin zij Denker des Vaderlands was.In Leve de publieksfilosofie kijkt Marli Huijer terug op haar ervaringen als Denker des Vaderlands (2015-2017). Zij laat zien welke filosofen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Sid Lukkassen boeken
  Sid Lukkassen - De democratie en haar media

  Toen Lukkassen als gemeenteraadslid actief was, maar ook tijdens zijn traineeships bij het Europees Parlement en in de Tweede Kamer belandde hij in een wereld die nog grotendeels uitging van het wereldbeeld van Thorbecke uit de negentiende eeuw, toen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,90