Boeken over filosofie

 • Wim Weymans boeken
  Wim Weymans - Recht en samenleving anders bekeken

  In dit handboek toont Wim Weymans hoe rechtsfilosofie toelaat om anders te kijken naar relevante hedendaagse thema's, zoals de kloof tussen burger en politiek, de vluchtelingencrisis of de verhouding tussen vrijheid en veiligheid in tijden van terreur.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Giorgio Agamben boeken
  Giorgio Agamben - Wat er overblijft van Auschwitz?

  In Wat er overblijft van Auschwitz beschrijft Giorgio Agamben hoe een mens getuige kan zijn van het onmenselijke. De overlevenden van Auschwitz hebben iets meegemaakt wat moeilijk in woorden te vatten is. Agamben werpt een nieuw licht op de getuigenissen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Achille Mbembe boeken
  Achille Mbembe - Een politiek van vijandschap

  In een wereld waarin muren worden opgetrokken houdt Achille Mbembe ons een confronterende spiegel voor. Een zeer actueel boek van de meesterdenker van het postkolonialisme. Sinds de koloniale oorlogen gaan liberaal-democratische staten steeds vaker en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Alain de Botton boeken
  Alain de Botton - De troost van de filosofie

  Kan Socrates ons helpen bij impopulariteit? Of zou Epicurus ons bij geldgebrek en Seneca ons bij frustraties terzijde kunnen staan? ‘De troost van de filosofie’ van Alain de Botton levert het overtuigende bewijs dat de grote filosofen beslist niet alleen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Afshin Ellian, Gelijn Molier, Bastiaan Rijpkema boeken
  Afshin Ellian, Gelijn Molier, Bastiaan Rijpkema - De strijd om de democratie

  Wat is een weerbare democratie? Hoe gaan we om met krachten die zich niet aan de regels van onze rechtsstaat houden? Vooraanstaande denkers gaan in op deze uiterst actuele vragen. Steeds meer politieke partijen stellen ongrondwettelijke maatregelen voor,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Albert van der Schoot, Frank Rebel boeken
  Albert van der Schoot, Frank Rebel - Basisboek esthetica

  Dagelijks komen we in de krant uitspraken over kunst tegen. Maar het is lang niet altijd duidelijk welke normen een criticus bij zijn oordeel hanteert. Wanneer spreken wij van een geslaagd kunstwerk? Is het noodzakelijk dat een kunstwerk mooi is om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Sigmund Freud boeken
  Sigmund Freud - Drie verhandelingen over de theorie van de seksualiteit

  De 'Drie verhandelingen over de theorie van de seksualiteit' verschenen voor het eerst in 1905. Ze bevatten verbazend actuele inzichten over de betekenis van de menselijke seksualiteit, die aansluiten bij hedendaagse auteurs als Foucault en bij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Arthur d' Ansembourg boeken
  Arthur d' Ansembourg - Er zit iets achter

  Aan de hand van in kleur afgedrukte kunstwerken laat filosoof Arthur d' Ansembourg zien hoe filosofen nadenken over kunst. Hij bespreekt filosofische vragen die schuilgaan achter kunstwerken en laat zien hoe opvattingen over schoonheid en kunst in de moderne… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Gabriël van den Brink boeken
  Gabriël van den Brink - Waartoe is Nederland op aarde?

  Waartoe is Nederland op aarde? is de eerste publicatie in samenwerking met Centrum Èthos, het wetenschappelijke instituut aan de VU, opgericht door Ad Verbrugge. Deze bundel onder redactie van Gabriël van den Brink draagt bij aan het debat over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Daniel Schreiber boeken
  Daniel Schreiber - Thuis

  Daniel Schreiber is een jonge upcoming filosoof die in Thuis schrijft over misschien wel de belangrijkste zoektocht in ons leven: die naar een thuis. Vroeger was 'thuis' de plek waar je vandaan kwam: de plaats waar je geboren was, het gezin waartoe je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Frits Bosch boeken
  Frits Bosch - Wereld op een keerpunt

  Het gaat goed met de economische groei, bedrijfsinvesteringen, consumptie en beleggen. Zijn we er door verblind? Door conflicten, verbrokkeling en verschuivende loyaliteiten hebben we een gevoel van onrust en onbehagen. Het schuurt. De wereld verandert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,95
 • Rients Ritskes, Arthur Nieuwendijk boeken
  Rients Ritskes, Arthur Nieuwendijk - Non-dualiteit in de praktijk

  Elk woord is dualistisch. Non-dualiteit in woorden vangen is onmogelijk. Toch brengen de diepgravende dialogen van zenmeester Rients Ritskes en filosoof Arthur Nieuwendijk de persoonlijke ervaring van non-dualiteit heel dichtbij. Aan de hand van telkens nieuwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Constantin Constantius boeken
  Constantin Constantius - De herhaling

  Zijn meeste werken schreef Søren Kierkegaard onder pseudoniemen, die elk een bepaalde visie weergeven, waarmee de lezer zelf zich mag confronteren. In het wonderlijke, diepzinnige De herhaling zoekt een jongeman naar de betekenis die de Bijbelse Job voor hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Tomas Serrien boeken
  Tomas Serrien - Klank

  Muziek kan ontroeren, pijn verzachten of de dansbenen prikkelen. Maar wat ervaren we precies als we luisteren naar Chopin, Pink Floyd of Bob Dylan? Wat maakt onze beleving van muziek zo kenmerkend? Tomas Serrien tracht in dit boek te achterhalen hoe we muziek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Het Jozef Rulof naslagwerk Deel 2 Onze reïncarnaties

  Het Jozef Rulof Naslagwerk Deel 2 Onze Reïncarnaties Het Jozef Rulof naslagwerk bestaat hoofdzakelijk uit een thematische bundeling van teksten uit de 11.000 pagina’s die via Jozef Rulof (1898 - 1952) op aarde zijn gekomen. Deel 2 belicht reïncarnatie als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jan Drost boeken
  Jan Drost - Als de liefde voorbij is

  Wat als je geliefde jou van het ene op het andere moment verlaat –, terwijl hij of zij wat jou betreft had mogen blijven? Het overkomt velen – zo ook Jan Drost. Na een relatie van tien jaar bleef hij achter met zichzelf, zijn herinneringen en de vraag: wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Lode Lauwaert boeken
  Lode Lauwaert - Filosofie van geweld

  Nadenken over geweld doen we meestal in morele zin: het is goed of fout. Van filosofen wordt dan verwacht dat ze argumenten geven die voor of tegen het gebruik van geweld pleiten. Dat volstaat niet. Lode Lauwaert vroeg daarom toonaangevende filosofen uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Joseph Chilton Pearce boeken
  Joseph Chilton Pearce - De barst in het kosmische ei

  Actuele klassieker over de relatie geest - werkelijkheid Wij leven in een vicieuze cirkel van mentale voorstel- lingen over de wereld en de mogelijkheden die de wereld ons - volgens diezelfde voorstellingen - te bieden heeft. Binnen deze schil bevinden wij ons… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Richard David Precht boeken
  Richard David Precht - Denken over dieren

  In Denken over dieren daagt Richard David Precht ons uit na te denken over de mens-dierverhouding. Daarbij weet hij zijn grote kennis van de filosofie en evolutie op een toegankelijke manier te presenteren. Waarom denken we als mensen dat wij over dieren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Suzanne Weusten boeken
  Suzanne Weusten - Wij zijn slim

  In [Wij zijn slim] onderzoekt psycholoog Suzanne Weusten de dwaalwegen van het denken, variërend van kleine onschuldige versprekingen en geheugenfoutjes tot grote misgrepen met catastrofale gevolgen. Hoe kan het gebeuren dat je vergeet je kind bij de crèche… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Femke Halsema boeken
  Femke Halsema - Nergensland

  'De voorstander van de stapsgewijze technologie zal de methode kiezen waarmee hij de grootste en dringendste kwalen van de samenleving kan opsporen en bestrijden, en niet zozeer het hoogste goed trachten te zoeken en daarvoor vechten,' schrijft Karl Popper in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Mieke Moor boeken
  Mieke Moor - Werken in het wit

  De witte jas die een verborgen wereld opent. De dokter die in de rijkdom van de data ook de verwarring van het weten ontdekt. De patiënt die in de stilte van de dokter zichzelf hervindt. De verpleegkundige die ín de spanning rust creëert. De wetenschapper… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Alfred Denker boeken
  Alfred Denker - Onderweg in Zijn en Tijd

  "Hij werd geboren, deed zijn werk en stierf" - zo kernachtig vatte Martin Heidegger samen wat aan het leven van Aristoteles filosofisch van belang was. Veel meer had hij liever niet van zichzelf blootgegeven. Maar leven en werk vormen, zoals Alfred Denker in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,90
 • Frans van Heel boeken
  Frans van Heel - De weg van meditatie

  De weg van meditatie naar integratie is een diepgaand onderzoek naar het nut en de effecten van meditatie. Het beschrijft wat er met je gebeurt als je gaat mediteren en welke stadia je doormaakt tijdens het meditatieproces. Wie mediteren niet alleen als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gosse A. Postma boeken
  Gosse A. Postma - Haptonomiek

  Dit boek is bedoeld als inleiding op de haptonomiek) voor belangstellenden, in het bijzonder voor hen die een basisopleiding volgen aan de opleiding Pro Tacte. (www.protacte.nl). Dit boek wil bijdragen aan de praktijk en het gesprek rond de haptonomische en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50