Boeken over filosofie

 • Hans Schnitzler boeken
  Hans Schnitzler - Kleine filosofie van de digitale onthouding

  Is een virtuele ervaring hetzelfde als een fysieke ervaring? Bestaan Facebookvrienden? Is vervelen vervelend? Bestaat er een verschil tussen je online en je offline identiteit? Wanneer ben je een junkie? Steeds meer mensen worstelen met hun omgang met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Peter Henk Steenhuis boeken
  Peter Henk Steenhuis - Ambachtelijk zingeven

  'Dan maak je maar zin!' riep René Gude, Denker des Vaderlands, geregeld uit. Hoe? Door aan 'humeurmanagement' te doen. Dat noemde hij ook wel 'ambachtelijk zingeven'. Om dat te kunnen moet je weten wat het begrip 'zin' inhoudt.René Gude onderscheidde vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Blanchard Yoritomo-Tashi boeken
  Blanchard Yoritomo-Tashi - Gezond verstand: Hoe je het kan gebruiken

  Het gezond verstand is volgens de moderne opvatting een eigenschap waarmee de mens reflecteert over de problemen van waarheid en gedrag zonder enig vooroordeel of persoonlijke belangen. Het is een onbetaalbaar geschenk van de natuur, maar ook de toepassing… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,87
 • Okke Wisse boeken
  Okke Wisse - Luchtkastelen

  De niet-zo-goede-boodschap dat ‘niets ons draagt’, heeft als positieve keerzijde dat mensen elkaar nodig hebben. De titel van dit essay slaat op de onmisbare en door tijd en cultuur bepaalde ordeningen en interpretaties van de werkelijkheid die mensen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,41
 • Hans Radder boeken
  Hans Radder - Er middenin!

  Filosofen zijn niet de enigen die filosoferen, anderen doen dat net zo goed. Dat is het frisse uitgangspunt van dit boek. Zaak dus voor filosofen om de dialoog met de maatschappij aan te gaan en te bezien hoe ze zich dienstbaar kunnen maken. En hoe ze daarbij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Clifford A. Pickover boeken
  Clifford A. Pickover - Het Wiskunde boek

  Dit prachtig geïllustreerde wiskundeboek bevat 250 van de meest intrigerende mijlpalen uit de geschiedenis van de wiskunde. Op originele wijze beschrijft de auteur Pickover de stellingen, reeksen, functies, uitvindingen, problemen et cetera. Het boek brengt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Robert Lemm boeken
  Robert Lemm - Het labyrint van de filosofie

  Dit boek is te omschrijven met het motto van de Spaanse filosoof Miguel de Unamuno: "Filosofie en religie zijn elkaars vijanden, maar ze kunnen niet zonder elkaar. Wie vrede hebben met 'leve het leven, want dood is dood', zijn ziek, ongelukkig of onoprecht.Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Suzanne Weusten boeken
  Suzanne Weusten - Wij zijn slim

  In [Wij zijn slim] onderzoekt psycholoog Suzanne Weusten de dwaalwegen van het denken, variërend van kleine onschuldige versprekingen en geheugenfoutjes tot grote misgrepen met catastrofale gevolgen. Hoe kan het gebeuren dat je vergeet je kind bij de crèche… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Wouter Sanderse boeken
  Wouter Sanderse - Lezen voor het leven

  Lezen voor het leven biedt inspiratie aan docenten en lerarenopleiders die de vormende kracht van verhalen nog meer willen benutten. Ook aan schoolleiders en beleidsmakers die invulling willen geven aan bildung, biedt dit boek concrete handvatten. Het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Oswald Spengler boeken
  Oswald Spengler - De ondergang van het Avondland - hardcover set in twee delen

  Dé klassieker uit het interbellum blijkt juist in onze tijd weer verrassend relevant. Vele denkers, schrijvers en kunstenaars lieten zich door De ondergang van het Avondland inspireren. Deze eerste Nederlandse vertaling laat een groter publiek kennismaken met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  89,00
 • Rik Verhulst boeken
  Rik Verhulst - De zes hamerslagen van de westerse rationaliteit

  Dit boek schetst het unieke parcours van de westerse rationaliteit. Waarom heeft het zich hier kunnen voordoen en waarom niet eerder of later in andere, soms verder ontwikkelde culturen? Hoe kon het gebeuren dat ruim zesentwintig eeuwen geleden in Griekenland,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Rik Pinxten, Jean Swings boeken
  Rik Pinxten, Jean Swings - Kappen aan de ruwe steen

  Wat is vrijmetselarij en wat kan zij betekenen voor de moderne mens in een globaliserende wereld? Wat is het 'geheim van de vrijmetselarij' waarover de media het weleens hebben? Is dit een (half-)religieuze traditie uit het verleden of eerder een tijdloos en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Sjoerd van der Niet boeken
  Sjoerd van der Niet - Als dan dus daarom

  Taal spreekt vanzelf, totdat je stilstaat bij de woorden en hun betekenissen. Dan begint het algauw te duizelen. Is je redenering wel te volgen? Hoe weet je of de ander begrijpt wat jij bedoelt? Weet je eigenlijk zelf wel wat je zegt? Wat maakt jouw uitspraken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Gosse A. Postma boeken
  Gosse A. Postma - Tast als leven

  De Gronings-Friese haptotherapeut en ethicus GOSSE A. POSTMA (1946) is sinds jaren werkzaam als zelfstandig therapeut en opleider aan de opleiding Haptonomiek Protacte. Na de kweekschool studeerde hij theologie en volgde opleidingen in het kader van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Hans Sizoo boeken
  Hans Sizoo - Een geheim in de haard, David Hume, de godsdienst en God

  De Schotse filosoof David Hume (1711-1776), die door zijnbewonderaars als de grootste van het Engelse taalgebied wordtgeëerd, was 18 jaar oud toen hij dag na dag een geestelijke strijdregistreerde rond het christelijke geloof dat hem van huis uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Dick Verstegen boeken
  Dick Verstegen - Zen is opendoen

  'Zen is opendoen' bevat een selectie van zeventig columns die Dick Verstegen schreef tussen 2002 en 2017. Hij schreef ze als columnist voor o.a. het boeddhistisch kwartaalblad Vorm & Leegte, het Boeddhistisch Dagblad, Centrum Waerbeke, het Han Fortmann Centrum… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Denise Robbesom boeken
  Denise Robbesom - 'Werken aan trage vragen'. De woorden van Harry Kunneman

  Harry Kunneman introduceerde termen als het dikke-ik, theemutscultuur, walkman-ego, trage vragen en normatieve professionaliteit. In een reeks openhartige gesprekken vertelt hij gepassioneerd over zijn leven en werk en hoe deze elkaar hebben beïnvloed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Albert Kitzler boeken
  Albert Kitzler - Denken geneest

  In Denken geneest verbindt Albert Kitzler als geen ander de wijsheid van de antieke filosofie met ons moderne leven. Dat is nodig, want we lopen vast: stress, zorgen, onrust en angst overvallen ons geregeld. Dit boek helpt. Denken geneest! Kitzler is ervan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Henry Baudet boeken
  Henry Baudet - Paradijs op aarde

  'Het paradijs op aarde' is een van de weinige 'vergeten' klassieke teksten die nog in heel veel notenapparaten blijft terugkomen zonder dat het tot een boekencanon behoort zoals bijvoorbeeld wel het geval is met de werken van Johan Huizinga. De reden kan zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Lieve Goorden boeken
  Lieve Goorden - De sprong in de techniek

  'Shaping the world atom by atom'. Met dit ophefmakende motto lanceert Bill Clinton in 2000 het eerste grootscheepse onderzoek naar nanotechnologie. Zodat het vandaag - anderhalf decennium later - nanotechnologen effectief zal lukken om almaar gerichter atomen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • René Willemsen boeken
  René Willemsen - Ontspoord eigenbelang

  Geïnspireerd door Montaignes Essais tast René Willemsen onontgonnen terrein af. Hij zoekt en vindt onverwachte parallellen tussen Spinoza, misschien wel onze grootste filosoof, en de economen die na de kredietcrisis van 2008 een nieuw economisch paradigma,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Anka Fauth boeken
  Anka Fauth - Als de uil van Minerva uitvliegt

  Sinds de jaren tachtig timmeren praktische filosofen aan de weg. Anka Fauth sprak met een tiental van hen die actief zijn bij de Internationale School voor Wijsbegeerte. Het boek geeft een mooi overzicht hoe de filosofie ook buiten de universiteit tot bloei is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Wil van den Bercken boeken
  Wil van den Bercken - Dag leven, dag boeken

  Welke lijnen vallen terugblikkend te ontdekken in een leven dat door een hoge mate van toeval is bepaald? Wat is de zin geweest van de arbeid - in dit geval in een academische setting - die tientallen jaren is verricht? Welke plaats nemen kinderen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Marjan Slob boeken
  Marjan Slob - Foute fantasieën

  Wat moet een intelligente, zelfstandige, hoogopgeleide vrouw - winnares van de Socratesbeker 2017 - in hemelsnaam met de Bouquetreeks? Marjan Slob wil begrijpen hoe het mogelijk is dat zij als moderne feminist plezier beleeft aan die voorspelbare romances… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Damon Young boeken
  Damon Young - De goede lezer

  Met 'De goede lezer' stelt de Australische filosoof Damon Young niet de auteur maar de lezer zelf centraal. Want we worden niet als lezer geboren - integendeel: lezen is een kunst die we moeten leren. Maar waarom worden dan alleen auteurs geprezen om hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99