Boeken over filosofie

 • Ton Vink boeken
  Ton Vink - Een goede dood

  Met Een goede dood laat Ton Vink zien dat we ons minder moeten bezighouden met de procedurele en juridische kant van euthanasie en meer met de vraag wat een goede dood nu eigenlijk inhoudt. Vink begeleidde jarenlang mensen die overwogen hun leven te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Joop Berding boeken
  Joop Berding - Aan het werk met Hannah Arendt

  Het werk van de politiek denker Hannah Arendt (1906 - 1975) is populairder dan ooit. Voor professionals in onderwijs, zorg en sociaal werk is er echter nog geen toegankelijk boek over haar prikkelende en soms controversiële ideeën. Deze bundel voorziet in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Christian Madsbjerg boeken
  Christian Madsbjerg - Filosofie in een tijd van Big Data

  Christian Madsbjerg, filosoof en politiek wetenschapper, laat in Filosofie in een tijd van big data zien dat algoritmes en big data niet de ultieme bron voor succes zijn. Hoewel we onze persoonlijke en zakelijke beslissingen er steeds meer op baseren, is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Richard David Precht boeken
  Richard David Precht - Denken over dieren

  In Denken over dieren daagt Richard David Precht ons uit na te denken over de mens-dierverhouding. Daarbij weet hij zijn grote kennis van de filosofie en evolutie op een toegankelijke manier te presenteren. Waarom denken we als mensen dat wij over dieren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Remco van Mulligen boeken
  Remco van Mulligen - Verantwoording Alleen God kan ons nog redden

  Egbert Schuurman is een eigenzinnige denker. Als techniekfilosoof heeft hij zich gebogen over onderwerpen die zeer actueel zijn: robots en cyborgs, genetische manipulatie en de klimaatcrisis. Als politicus zat hij drie decennia in de Eerste Kamer en drukte hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Carlo Strenger boeken
  Carlo Strenger - Beschaafde minachting

  In Beschaafde minachting onderzoekt Carlo Strenger de vaardigheid om te verachten zonder te haten of te dehumaniseren. Het concept van 'beschaafde minachting' dat Strenger ontwikkelt, dient als alternatief voor politieke correctheid. In een vlammend pleidooi… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Laurens ten Kate boeken
  Laurens ten Kate - Encyclopedie van de filosofie - Van de Oudheid tot vandaag

  Deze nieuwe grote encyclopedie geeft de lezer op overzichtelijke wijze toegang tot de westerse en oosterse filosofie, van de Oudheid tot vandaag.Van 'Aristoteles' tot 'Zizek' en van 'aanschouwing' tot 'zijn': de Encyclopedie van de filosofie beschrijft namen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Mieke Mosmuller boeken
  Mieke Mosmuller - Filosofische Reflecties

  Van verschillende kanten is mij het laatste half jaar gevraagd ommet een blog te beginnen. Tot nog toe schrijf ik alleen boeken,bij uitzondering een tijdschriftartikel, houd voordrachten en geefworkshops in meerdere Europese landen. De oproep om deel tenemen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marin Terpstra boeken
  Marin Terpstra - Omstreden Moderniteit

  Het koningshuis, religie, zwarte piet. Een greep uit de dingen waarover we vaak de gemeenplaats "dat is niet meer van deze tijd" horen. En is iets niet van deze tijd? Dan is het niet modern. De vaststelling of iets wel of niet tot 'deze tijd' behoort, lijkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Etienne Kuypers boeken
  Etienne Kuypers - De pensato

  De kern van dit boek is het manuscript Maskers - De crisis van het verhaal. Het zijn vier documenten van vier anonieme auteurs. Meditaties. Herinneringen. Bespiegelingen. Overdenkingen. Is het een 'levende les in de liefde'? Een verkapte uitwisseling van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Johann Joachim Winckelmann boeken
  Johann Joachim Winckelmann - Gedachten over de nabootsing van de Griekse werken in de schilder- en beeldhouwkunst

  Door zijn systematisch onderzoek naar de geschiedenis van de Griekse kunst en zijn fascinatie voor haar schoonheid wordt Winckelmann beschouwd als de grondlegger van het vak kunstgeschiedenis en initiator van het neoclassicisme. Met de slagzin 'Edle Einfalt,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Stijn Bruers boeken
  Stijn Bruers - Morele illusies

  Elke dag maken we keuzes die een invloed hebben op anderen. Maar vaak maken we spontane, onbewuste en systematische denkfouten waardoor onze keuzes niet in overeenstemming zijn met onze diepste morele waarden. Net zoals er optische illusies bestaan en onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Aljoscha Long, Ronald Schweppe boeken
  Aljoscha Long, Ronald Schweppe - De wijsheid van de witte wolf

  We hebben allemaal zowel een zwarte als een witte wolf in ons. De witte wolf is lief en zacht, de zwarte wolf zit vol onrust. In De waarheid van de witte wolf leer je via prachtige volksverhalen je witte wolf te omarmen. Omarm je witte wolf In De waarheid van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Herman De Dijn boeken
  Herman De Dijn - Drie vormen van weten

  Ethiek is fundamenteel bepaald door de manier waarop we leven. Ethiek is dus altijd common sense-ethiek. We denken vaak dat ethiek strikt rationeel is of zou moeten zijn, maar dat heeft meer te maken met gedeelde (en deels denkbeeldige) ideeën die we vandaag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Sigbert Samson boeken
  Sigbert Samson - Grensgebieden

  Wat heeft economische waarde te maken met onze waarneming van tijd? Sluiten intuïtie en verstand elkaar uit? Kunnen kunstmatige intelligentie en moraal samen door één deur? Zijn economische en artistieke vormgeving aan elkaar verwant? De terreinen tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Ruben Bakker boeken
  Ruben Bakker - De dominantie van de instrumentele rede

  Over wat van waarde is, kunnen we het niet meer eens worden. Over wat van nut is wel. Hierdoor is de instrumentele rede dominant geworden. Deze vraagt niet naar het waarom, maar slechts naar het hoe, niet naar de wenselijkheid van het doel, maar slechts naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Marja Pruis boeken
  Marja Pruis - Omdat je het waard bent

  Op scherpe en humoristische wijze gaat Marja Pruis in Omdat je het waard bent op zoek naar een ik dat niet geliked hoeft te worden. Zo geeft zij antwoord op de vraag of de mens misschien meer van zichzelf is gaan houden. Pruis werd voor haar essaybundel Kus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • René de Boer, Jan Peter van Bruggen, G.W.N. Wildering boeken
  René de Boer, Jan Peter van Bruggen, G.W.N. Wildering - Naar eer en geweten

  Van militairen wordt een vergaande inzet gevraagd, en daarbij dragen zij -zeker tijdens uitzending- grote verantwoordelijkheid. Hoe worden ze in staat gesteld om te doen en te geven wat soms ver uitgaat boven wat normaal en voorstelbaar is? Dit boek gaat over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Antoon Vandevelde boeken
  Antoon Vandevelde - Het geweld van geld

  Wat is de waarde van het kapitalisme in onze tijd?Zijn westerlingen de armen op de wereld iets verschuldigd?En loont het eigenlijk wel om eerlijk te zijn?Ethiek en economie staan haaks op elkaar, zo wordt vaak gezegd. De zucht naar rijkdom en de logica van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Thomas Macho boeken
  Thomas Macho - Het leven is onrechtvaardig

  Thomas Macho bekijkt in Het leven is onrechtvaardig de onrechtvaardigheid die we in onze huidige maatschappij steeds meer ervaren. We stellen onszelf niet meer de vraag of wij het wellicht beter hebben dan onze grootouders; veeleer zien we iedere dag hoe vele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Femke Halsema boeken
  Femke Halsema - Nergensland

  'De voorstander van de stapsgewijze technologie zal de methode kiezen waarmee hij de grootste en dringendste kwalen van de samenleving kan opsporen en bestrijden, en niet zozeer het hoogste goed trachten te zoeken en daarvoor vechten,' schrijft Karl Popper in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Chunglin Kwa boeken
  Chunglin Kwa - Wat is waarheid? - Basisboek wetenschapsfilosofie

  Wat is waarheid? biedt een heldere inleiding in de wetenschapsfilosofie voor de geesteswetenschappen en voor bèta- en gammaopleidingen. Speciale aandacht gaat uit naar recente ontwikkelingen in de wetenschapsfilosofie. Volgens Chunglin Kwa is er niet één… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Piet ten Klooster boeken
  Piet ten Klooster - Fenomenaal vergezicht

  "Het is 100% zeker dat ik nu, op dit tijdstip van de eeuwigheid, besta en dat ik mij nu hier bevind, precies op dit moment op dit plekje in het onmetelijke heelal, met o.a. ruim 6 miljard mensen voor wie toevallig precies hetzelfde geldt en het is voor mij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Bas Leijssenaar, Judith Martens, Evert van der Zweerde boeken
  Bas Leijssenaar, Judith Martens, Evert van der Zweerde - Futures of democracy

  Futures of Democracy bespreekt democratie op een toekomstgerichte manier vanuit de filosofie en politieke theorie. Dat gebeurt aan de hand van een nieuw - democratisch - format voor academisch publiceren. Commentaren en discussie zijn opgenomen in de marges… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Karel Musch boeken
  Karel Musch - De verborgen spiritualiteit van de vrijmetselarij

  De vrijmetselarij heeft, als levensbeschouwelijke stroming, een geheel eigen vorm van spiritualiteit. Die is vooral gestoeld op de twee belangrijkste bronnen van symboliek, het licht en de bouwsymboliek. Maar er is meer. Vrijmetselarij is een zoektocht naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95