Boeken over filosofie

 • Boëthius boeken
  Boëthius - Troost in filosofie

  Vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Piet Gerbrandy Toen de Romeinse filosoof en politicus Boëthius in het jaar 523 ter dood werd veroordeeld door koning Theoderik, besloot hij de hem resterende tijd te besteden aan het schrijven van een boek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Spinoza boeken
  Spinoza - Korte Verhandeling van God, de mens en zijn welstand

  Parallelle editie met een voorwoord van WIM KLEVER De Korte Verhandeling van Spinoza is een vroege versie van zijn Ethica (1677) en daarom van grote waarde. De tekst werd aanvankelijk rond 1660 in het Latijn geschreven, maar deze is later door zijn vrienden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Marie Robert boeken
  Marie Robert - Speeddaten met Plato

  Uren zonder succes in een overvolle Ikea. Een minder geslaagd bezoekje aan je schoonouders. Gedumpt worden in een café. Een puber in huis. Iets te veel het feestbeest uithangen… Het leven zit vol situaties waardoor je uit balans kunt raken. Wat kun je op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • H.C. Curiel boeken
  H.C. Curiel - De leer ontsluierd

  Durf je alles los te laten en na te denken over het leven, jouw leven, zonder maatschappelijke druk, voorkeuren of vooroordelen? Dit manuscript bevat een schat aan inzichten inzake voorgaande vragen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Maarten Boudry boeken
  Maarten Boudry - Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat

  Nog nooit leefden we zo lang, zo welvarend en zo vreedzaam als vandaag. Kan dit mooie liedje blijven duren? Doemdenkers verkondigen dat we op de rand van de afgrond staan, cultuurpessimisten dat onze moderne samenleving aan een diepe malaise lijdt. In Waarom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Dhammaketu boeken
  Dhammaketu - Homo sapiens in boeddhistisch perspectief

  Dit nieuwe boek van Dhammaketu brengt een hoopvol verhaal. Het beschrijft in grote lijnen de menselijke ontwikkeling tot op heden en focust vervolgens op het aanwezige potentieel tot verdere groei. De mens is meer dan een 'gedetermineerde robot', genetisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Meint Smit boeken
  Meint Smit - Geloof in de toekomst

  Na een lange periode van optimisme neemt het vertrouwen in de toekomst van onze samenleving af. Grootschalige toepassing van technologie leidt tot uitputting van onze hulpbronnen, we vervuilen de oceanen en verstoren het klimaat. De groeiende kloof tussen rijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Jan Heylen boeken
  Jan Heylen - Over wetenschappelijk denken

  Het meest succesvolle denken over de natuur vind je in de natuurwetenschappen. Filosofie wordt wel eens omschreven als denken over denken. In het handboek Over wetenschappelijk denken behandelen we het denken over het wetenschappelijk denken. Dat maakt van dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Markus Gabriel boeken
  Markus Gabriel - De zin van denken

  Hoe kan het denken ons een richting geven in de wereld van vandaag, waarin verstandige reflectie verder weg lijkt dan ooit? Deze vraag pakt Markus Gabriel op in zijn derde publieksfilosofische boek De zin van het denken. Hij laat de lezer zien op welke manier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Andries Visser boeken
  Andries Visser - De mens is geest

  De mens is geest - Volgens Kierkegaard is dat het meest koninklijke wat er over een mens gezegd kan worden. Iedereen heeft naast een uiterlijk leven ook een minstens zo fascinerend innerlijk leven. Met de relatie tussen die binnen- en buitenkant van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Timon Flikweert boeken
  Timon Flikweert - Overpeinzingen 2.0: Ideale Ideeën & Diepe Denkbeelden

  Gedachten en visualisatie, gevoelens en idealisatie. Geen betekenis gevonden in manipulatie en indoctrinatie. Maar wat is dan nog onze houvast? Zoveel levensvragen, nog te weinig antwoorden bedacht. Maar nu ligt de focus op de allerdiepste gedachten. Wie wij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Marc Schuilenburg boeken
  Marc Schuilenburg - Hysterie

  Criminoloog Marc Schuilenburg laat zien dat hysterie overal is in onze cultuur. 'Wees niet bang voor de hysterie, want ze bestaat niet,' zo beweert de DSM-5. Volgens deze bijbel van psychologen en artsen is de hysterie verdwenen, niet meer van deze tijd. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • René ten Bos boeken
  René ten Bos - Extinctie

  René ten Bos neemt afscheid als Denker des Vaderlands met een knetterend essay over het begrip ‘uitsterven’. Het uitsterven van diersoorten gaat in een ongekend tempo en is een van de urgentste problemen van onze tijd. Toch is er weinig filosofische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Christa Anbeek boeken
  Christa Anbeek - Tussen zon en maan

  'Tussen zon en maan' is een dialoogspel, gemaakt door Christa Anbeek, over ervaringen van chaos en schoonheid. Hevige verliefdheid, verlies van een dierbare, een bergtop bereiken. Positief of negatief – zulke ‘contrastervaringen’ zijn ontregelend. Wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,99
 • Zygmunt Bauman, David Lyon boeken
  Zygmunt Bauman, David Lyon - Liquid Surveillance

  Vandaag de dag worden de kleinste details van ons dagelijks leven nauwlettender dan ooit gevolgd en in de gaten gehouden, en degenen die worden gemonitord werken dikwijls bereidwillig samen met degenen die hen bespieden. In dit boek stuit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Julian Baggini boeken
  Julian Baggini - Hoe de wereld denkt

  Een van de grote onverklaarde wonderen in de geschiedenis van de mens is dat de geschreven filosofieën in het oude China, India en Griekenland onafhankelijk van elkaar rond dezelfde tijd tot bloei kwamen. Die vroege filosofieën zijn van grote invloed geweest… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Jan Amos Comenius, H.E.S. Woldring boeken
  Jan Amos Comenius, H.E.S. Woldring - Allesomvattende onderwijsleer

  Jan Amos Comenius (1592-1670) staat bekend als grondlegger van de didactiek en de pedagogiek. Zijn 'Allesomvattende onderwijsleer' heeft daaraan sterk bijgedragen en is een echte 'klassieker'. Met de titel wil Comenius zeggen dat zijn onderwijsleer veelzijdig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Dennis Vanden Auweele boeken
  Dennis Vanden Auweele - Bekentenissen van een afvallige atheïst

  Veel mensen begrijpen helemaal niet meer hoe en waarom je gelovig kunt zijn. Het is de moeite waard om die vragen ernstig te nemen. Dennis Vanden Auweele, jong, filosoof en katholiek, legt in Bekentenissen van een afvallige atheïst uit hoe geloof en ongeloof… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Gabriel van den Brink boeken
  Gabriel van den Brink - Heilige geest

  Klimaatverandering, populisme, kunstmatige intelligentie,#metoo, gentechnologie en internationale spanningen- het is duidelijk dat we in een turbulente tijd leven. Geenwonder dat velen zich opnieuw de klassieke vraag stellen:wat is de mens? In dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Jeroen Linssen boeken
  Jeroen Linssen - Hebzucht

  In het afgelopen decennium stond de hebzucht in het middelpunt van de belangstelling. Alom werd zij beschouwd als de oorzaak van de financiële ineenstorting en de economische crisis die daarop volgde. Toch moest ze tegelijk haar nut bewijzen en de kwakkelende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Karel van der Leeuw boeken
  Karel van der Leeuw - Chinese filosofie

  De volle rijkdom van het Chinese denken, uiteengezet door een groot denker. Chinese filosofie laat de lezer kennismaken met de volle rijkdom van het Chinese denken. Thema's die aan de orde komen zijn het Chinese mensbeeld, opvattingen over de natuur, de rol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • ?estmir Bergsma boeken
  ?estmir Bergsma - Lang geleden waren er sprookjes over de liefde

  Als er een adem bestaat die onze longen kan veroveren en wij het moment waarop we vergaten iets te zijn kunnen herbeleven, dan zal dat liefde heten. Lees en duik mee in de wereld waar ?estmir een ode geeft aan meisjes: Meisjes die niet bang zijn om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,68
 • Etienne Vermeersch boeken
  Etienne Vermeersch - Van Antigone tot Dolly

  Bij zijn academisch afscheid verzamelden Johan Braeckman & Hugo Van den Enden in 1997 dertien essays van Etienne Vermeersch. De bundel begint met een analyse van de zin van de begrafenis in de Griekse tragedie en eindigt met een essay over de ethische aspecten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Leni Tas boeken
  Leni Tas - Zoals de Slak in haar Schulp kruipt

  “Zoals de Slak in haar Schulp kruipt” bevat als vervolg op “Als de Gang van de Slak” eveneens filosofische gedichten zonder rijm. Ze dienen de lezer in te wijden in de bewuste en holistische ervaring van traagheid. Het trage Goede is volgens deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Leni Tas boeken
  Leni Tas - Als de Gang van de Slak

  De gedichten in “Als de Gang van de Slak” vloeien voort uit de bron van het trage Goede. Als rijmloze filosofische gedichten spiegelen ze lichtende wijsheid naar eenieder die erdoor geraakt wil worden. De traagheid van het goede leven neemt in deze bundel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95