Boeken over filosofie

 • Andries Visser boeken
  Andries Visser - Kierkegaard en het begrip angst

  Een boek over angst: nu niet bepaald een gemakkelijk onderwerp om over na te denken. En ook geen alledaags onderwerp van gesprek. De grote rol die de angst speelt in het leven van mensen, in het groot en in het klein, is echter belangrijk genoeg om serieus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • John Gray boeken
  John Gray - Zeven vormen van atheïsme

  John Gray is de belangrijkste levende Britse filosoof’ – The Independent Zeven vormen van atheïsme is een prikkelend boek. John Gray: ‘Wanneer je oudere vormen van atheïsme onderzoekt, ontdek je dat sommige van de meest standvastige overtuigingen zeer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Rik Torfs boeken
  Rik Torfs - Kardinale deugden

  Nu we de totale vrijheid hebben bereikt, heeft het weinig zin meer om over zonden te spreken. Als vanzelf wordt het toch weer interessant om over deugden na te denken: een positieve eigenschap waarover we beschikken of een goede manier van handelen. Rik Torfs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ziyad Marar boeken
  Ziyad Marar - Oordelen

  Wij mensen oordelen voortdurend over elkaar. De sociale media zetten dit oordeelgedrag extra aan, en cultuurverschillen leveren nieuwe misverstanden op. Toch heeft oordelen volgens Ziyad Marar ook gunstige kanten: het bewijst bijvoorbeeld onze verbondenheid.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Ties Ament boeken
  Ties Ament - Mijmeren in het dagelijks leven

  Laatst zei iemand: ‘Ik loop met mijn ziel onder mijn arm.’ Een prachtzin. Een zin die vragen oproept, die nieuwsgierig maakt. Wat is dat dan wat je onder je arm hebt? Zo’n zin kan het begin zijn van een gesprek; een gesprek waarin je meandert door de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sun Tzu boeken
  Sun Tzu - The art of war

  In The art of war heeft de legendarische Chinese wijsgeer-strateeg Sun Tzu zijn inzichten vastgelegd, die in het Westen beroemd werden als De kunst van het oorlogvoeren. In deze klassieke verhandeling over de krijgskunst ligt de nadruk op de psychologie van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Albert Faber boeken
  Albert Faber - De gemaakte planeet

  We leven in het Antropoceen, het tijdperk van de mens. De invloed van de mens op het reilen en zeilen van de aarde is groter dan ooit tevoren. In een meeslepend betoog geeft Albert Faber betekenis aan deze constatering. Hij neemt ons aan de hand van vele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Ignaas Devisch boeken
  Ignaas Devisch - Een inleiding in de medische filosofie

  De medische wereld stelt ons voor talloze uitdagingen: genetica, neurowetenschappen, predictieve geneeskunde, de impact van leefstijl, medicalisering... Het lijstje is lang en vraagt om diepgaande analyses. Het terrein van de medische fi losofi e en ethiek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Ivan Krastev boeken
  Ivan Krastev - Na Europa

  In dit provocatieve werk analyseert vermaard intellectueel Ivan Krastev de toekomst van het Europese project. Ivan Krastev bespreekt de huidige staat van Europa aan de hand van twee problemen: de vluchtelingencrisis, die leidt tot een hernieuwde opkomst van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Saskia Van der Werff, Seline Palm boeken
  Saskia Van der Werff, Seline Palm - Filosofische vaardigheden

  Wat is filosofie? En wat is een goede filosoof? Waarom zou je aan filosofie gaan doen? Op deze vragen krijg je een antwoord als je dit praktijkboek openslaat. Het wordt zelfs nog beter: je leert hoe je omgaat met vragen waarop het antwoord al helemaal niet zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Gerben Bakker, Gert Jan Geling boeken
  Gerben Bakker, Gert Jan Geling - Over politieke correctheid

  Het begrip 'politieke correctheid' hoor je tegenwoordig overal, maar wat betekent het eigenlijk? Waar komt het vandaan en wat zijn de gevaren ervan? De Islam, immigratie, slavernijverleden, Zwarte Piet: over vele gevoelige onderwerpen kunnen mensen politiek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Clive Hamilton boeken
  Clive Hamilton - De provocerende aarde

  In De provocerende aarde schetst Clive Hamilton de ontwikkelingen in het denken over het klimaaten de toekomst van onze planeet. Hij neemt duidelijk stelling: de mens zelf is een natuurkracht geworden. We moeten nú iets doen. De alarmerende fase waarin we ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Christine Cayol boeken
  Christine Cayol - Waarom de Chinezen de tijd mee hebben

  In Waarom de Chinezen de tijd mee hebben. Hoe tijd je beste vriend kan worden biedt Christine Cayol ons een andere manier om met tijd om te gaan. Hoewel we in het Westen alles steeds sneller doen, lijken we steeds minder tijd te hebben. We hebben het te druk,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Rik Peters boeken
  Rik Peters - Hypocrisie

  Jij, lieve lezer, bent gewoon een hypocriet. En gelukkig maar. Milieuactivisten gaan met het vliegtuig op vakantie. Lieve baasjes houden van hun huisdier, maar eten 's avonds gewoon een lapje vlees. Directeurs van goede doelen strijken zelf een riant salaris… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Kristof Van Hooymissen boeken
  Kristof Van Hooymissen - De Onbekende Filosoof

  Kristof van Hooymissen en Gabriel Phelps werken er hard aan Saint Germain's Gouden Eeuw tot manifestatie te brengen. Ondertussen schrijft Kristof ook boeken. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,69
 • Christa Anbeek boeken
  Christa Anbeek - Voor Joseph en zijn broer

  In ‘Voor Joseph en zijn broer’ koppelt Christa Anbeek net als in haar eerdere werk indringende persoonlijke ervaringen aan filosofische beschouwingen. Christa Anbeek, bekend van ‘Overlevingskunst’ en van de bestseller ‘De berg van de ziel’ die zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Herman De Dijn boeken
  Herman De Dijn - Rituelen

  Alle ijkpunten lijken uit onze wereld te verdwijnen. Of het nu gaat om religieus geïnspireerde rituelen of om spiritueel weten, straks lopen we met zijn allen rond als totaal bevrijde individuen, zonder de last van traditie of overgeleverde gebruiken. We… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Pascal Chabot boeken
  Pascal Chabot - Filosofie van de burn-out

  Het fenomeen burn-out is niet alleen een persoonlijk probleem van uitgeputte personen, het is een spiegel van het disfunctioneren van de mens in zijn omgeving.'Aantal burn-outs zeer sterk gestegen', kopte de Volkskrant in november 2017. '15 procent van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Wolfram Eilenberger boeken
  Wolfram Eilenberger - Het tijdperk van de tovenaars

  De jaren twintig van de vorige eeuw zijn cruciaal in de geschiedenis van het Europese denken. In Het tijdperk van de tovenaars wekt Wolfram Eilenberger deze jaren tot leven: het decennium tussen levenslust en economische crisis, vlak na de Eerste Wereldoorlog… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Alexander von Schmid boeken
  Alexander von Schmid - Kritisch denken over goed en slecht

  Welk vak je later ook uitoefent, je zult vroeg of laat te maken krijgen met kwesties van goed en slecht. Soms hoef je daar alleen maar over na te denken, maar vaak zul je ook een standpunt moeten innemen en op grond hiervan moeten handelen. Daarbij zal het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,50
 • Antonio Damasio boeken
  Antonio Damasio - Het gelijk van Spinoza

  In zijn derde bestseller toont Antonio Damasio aan hoe gevoelens van vreugde, verdriet, jaloezie en angst essentieel zijn voor rationeel gedrag en het leveren van culturele prestaties. De auteur werpt een nieuw licht op de filosofie van Spinoza, die lichaam en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Antonio Damasio boeken
  Antonio Damasio - De vergissing van Descartes

  In zijn bestseller 'De vergissing van Descartes' zet Antonio Damasio zich af tegen Descartes’ opvatting dat lichaam en geest twee verschillende, van elkaar gescheiden aspecten van de mens zouden zijn. Lichaam en geest zijn juist onlosmakelijk verbonden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Antonio Damasio boeken
  Antonio Damasio - Ik voel dus ik ben

  Antonio Damasio's bestseller 'Ik voel dus ik ben' gaat over de mechanismen van het menselijk brein en het belang van natuurlijke selectie en evolutie voor het functioneren van de geest. Damasio laat zien dat bewustzijn en emotie op dezelfde biologische basis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Hans Laurentius boeken
  Hans Laurentius - Een handvol scherven

  Dit boek heb ik louter ter vermaak geschreven omdat je als Ontwaakte in een droomwereld vol slaapwandelaars maar één doel rest: je resterende tijd zo aangenaam mogelijk doorbrengen en hopen dat de spontaan optredende activiteiten, zoals in dit geval het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,49
 • Hans Alderliesten boeken
  Hans Alderliesten - Grote denkers over grote dingen

  Grote denkers over grote dingen van Hans Alderliesten bevat 365 citaten van filosofen van alle tijden over thema’s als eenzaamheid, gastvrijheid, leiderschap, liefde, omgangsvormen en verantwoordelijkheid. Veel van hun ideeën blijven toepasselijk, ook al… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,99