Boeken over filosofie

 • Joost Van Driessche boeken
  Joost Van Driessche - Muishond

  Met Muishond exploreert taalfilosoof Joost Van Driessche de ethische verhoudingen van taal. Techno-wetenschappelijke taal en literaire taal staan niet lijnrecht tegenover elkaar - zoals feiten staan tegenover verzinsels - maar maken deel uit van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Sybe Schaap boeken
  Sybe Schaap - Schaap, De populistische verleiding

  Het populisme is wereldwijd in opkomst. Het speelt in op gevoelens van onvrede en onzekerheid, zelfs in een sociaal en economisch ongekend welvarende wereld. Voor veel mensen biedt het populisme een verleidelijk verhaal over nationale identiteit,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Robert Kromhof boeken
  Robert Kromhof - De belevingsreis van baarmoeder tot kist

  Wil jij alles nog één keer opnieuw beleven, zoals een kind woordeloos verwonderd worden door alles wat om je heen gebeurt? De verwondering die jij als kind had is langzaam verdwenen doordat men je antwoorden gegeven heeft. Want zo gauw men alles gaat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Mariëtte van den Hoven, Ineke Bolt, Chiel Ebbelaar, Lucianne Groenink boeken
  Mariëtte van den Hoven, Ineke Bolt, Chiel Ebbelaar, Lucianne Groenink - Ethiek voor apothekers

  Ethiek voor apothekers is het eerste deel in de nieuwe reeks 'Ethiek voor de beroepspraktijk'. Elk boek in deze reeks richt zich op een specifieke beroepsgroep en legt in heldere taal uit hoe deze professionals kunnen omgaan met de ethische dilemma's die zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Joyce Rupert, Joost Hengstmengel, Paul van Geest, Harry Commandeur boeken
  Joyce Rupert, Joost Hengstmengel, Paul van Geest, Harry Commandeur - Mens, werk en economie in het licht van de tijd - Veranderlijkheid en vergankelijkheid in bedrijf en organisatie

  Ons dagelijkse leven wordt door de tijd beheerst. Op zoek naar een mensgerichter ondernemen nemen de auteurs dit fenomeen onder de loep, voorbij de sleur van negen tot vijf en de stress van uurtje-factuurtje. In de managementwereld domineert de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Albert van der Schoot, Frank Rebel boeken
  Albert van der Schoot, Frank Rebel - Basisboek esthetica

  Dagelijks komen we in de krant uitspraken over kunst tegen. Maar het is lang niet altijd duidelijk welke normen een criticus bij zijn oordeel hanteert. Wanneer spreken wij van een geslaagd kunstwerk? Is het noodzakelijk dat een kunstwerk mooi is om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Kees Meijlink boeken
  Kees Meijlink - Meijlink, Eigen wijs

  Er komt dagelijks in hoog tempo onwaarschijnlijk veel informatie op ons af. Moet je al die informatie geloven? Of juist niet? En hoe kun je het best je weg vinden door de jungle van informatie? Eigen wijs is hierbij jouw gids. In 33 lemma's leidt Kees Meijlink… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Gosse A. Postma boeken
  Gosse A. Postma - Existentiële zorg tussen Habitus en Ethische gevoeligheid

  Geestelijke verzorging: Existentiële Zorg tussen Habitus en Ethische gevoeligheid: een vergelijkende oriëntatie op (zorg)ethiek in de verstrengeling van lichaam en geest bij Jackie Leach Scully en Emmanuel Levinas en de betekenis voor de geestelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Carl Schmitt boeken
  Carl Schmitt - Klassiek Land en zee

  'Land en zee' - deze elementaire gegevenheden van het menselijk bestaan en handelen, bepalen zowel het volkenrecht als oorlogen. De verschillende opvattingen van naties en staatsmannen over politiek, oorlog, vijandschap, recht en humaniteit wortelen in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Sigmund Freud boeken
  Sigmund Freud - Drie verhandelingen over de theorie van de seksualiteit

  De 'Drie verhandelingen over de theorie van de seksualiteit' verschenen voor het eerst in 1905. Ze bevatten verbazend actuele inzichten over de betekenis van de menselijke seksualiteit, die aansluiten bij hedendaagse auteurs als Foucault en bij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • John Dewey boeken
  John Dewey - Liberalisme en maatschappelijk handelen

  Kun je een samenleving zo organiseren dat ieder individu de volle gelegenheid krijgt om zijn mogelijkheden en talenten te ontplooien? Over deze vraag gaat het in dit boek, dat de lezer begeleidt van het oorspronkelijke idee van het liberalisme naar het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Thomas van Aquino boeken
  Thomas van Aquino - Thomas van Aquino, Over het zijnde en het wezen

  Thomas van Aquino (1224/5-1274) staat bekend als een van de belangrijkste theologen uit de christelijke traditie. Daarnaast is hij ook een groot en origineel filosoof. Hij leefde in de Middeleeuwen, in een tijd waarin, via de Arabische filosofen, de filosofie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Jurriën Rood boeken
  Jurriën Rood - Filosofie van de jamsessie

  Als amateursaxofonist heeft Jurriën Rood vijfentwintig jaar ervaring met het spelen in jamsessies, met alle bijbehorende hoogte- en dieptepunten. Als filosoof beschouwt hij de jam als een experiment van mensen die elkaar (nog) niet kennen en in vrijheid met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Femke Kaulingfreks boeken
  Femke Kaulingfreks - Straatpolitiek - Op zoek naar nieuw engagement

  Van rappers en straatvloggers tot rellende jongeren: Straatpolitiek laat het politieke engagement van jongeren zien, buiten het stemhokje en de politieke partijen om. Jongeren voelen zich steeds minder vertegenwoordigd in de politiek. Daarom zoeken zij hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Tejo Moerings boeken
  Tejo Moerings - My Death

  Na bezoek aan de huisarts begon een stroomversnelling aan gebeurtenissen, onderzoeken, bestralingen en uiteindelijk de operaties en interventies die een fase van hospitalisering inluidde… De prognose was 30% kans op overleven tijdens de operatie en als ik… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,07
 • Roopa Pai boeken
  Roopa Pai - De Gita - Arjuna's tweestrijd

  Dit boek is de vertaling van de Engelse uitgave van schrijfster Roopa Pai onder de titel The Gita for Children. Dit boek is een samenvatting van de traditionele Bhagavad Gita en bedoeld voor de groep jongeren vanaf ongeveer 10 jaar. De vertaling is van Marja… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Frans Jacobs boeken
  Frans Jacobs - De essentie van Montaigne

  'Anderen vormen de mens, ik vertel over hem, en portretteer er één in het bijzonder, die bar slecht is gevormd en die, als ik hem opnieuw kon modelleren, er echt heel anders uit zou zien.'Aldus sprak Montaigne (1533-1592) over zichzelf en over zijn beroemde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Eric Jarosinski boeken
  Eric Jarosinski - Nein. Een manifest

  Nein. een manifest is het geesteskind van Eric Jarosinski, de zelfverklaarde 'mislukte intellectueel' achter @NeinQuarterly, een 'Verzamelplaats van Utopische Ontkenning' die het aforistische potentieel van Twitter gebruikt om de existentiële afgrond van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lloyd Haft boeken
  Lloyd Haft - Lao-tze's vele wegen

  De Tau-te-tsjing (of Tao-te-king, Daodejing, ...) is waarschijnlijk op de Bijbel na het meest vertaalde boek ter wereld. De Gumbert Collectie die de Leidse universiteitsbibliotheek onlangs heeft verworven, bevat meer dan 700 versies in meer dan dertig talen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • L. Ebreo boeken
  L. Ebreo - Gesprekken over de liefde

  Vertaling: Jan SagelWat is liefde? Deze fascinerende vraag, ontelbare malen door filosofen gesteld en beantwoord, vormt het onderwerp van het invloedrijke 'Gesprekken over de liefde' van Leone Ebreo (ca. 1460-1525). Ebreo, een Joodse intellectueel en begaafd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Baruch de Spinoza boeken
  Baruch de Spinoza - Ethica

  Baruch de Spinoza (1632-1677) wordt algemeen beschouwd als de invloedrijkste filosoof die ons land ooit heeft gekend. Spinoza's levenswerk, de 'Ethica', is een van de belangrijkste, maar ook een van de moeilijkste filosofische teksten die ooit geschreven zijn.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Bart Nooteboom boeken
  Bart Nooteboom - Vertrouwen

  Met Vertrouwen verheldert en verdiept Bart Nooteboom het begrip 'vertrouwen' en laat hij zien hoe het kan functioneren als een mentale blikopener. Vertrouwen is als schone lucht: je praat er pas over als het er niet is. Iedereen maakt zich tegenwoordig druk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Antonia Freling boeken
  Antonia Freling - met Freud in de fout

  Antonia Freling was werkzaam in de TBS als geregistreerd creatief therapeute. Dit vak heeft volgens haar snel last van fouten die Freud met kunst en met seks gemaakt heeft, zodat het vak creatieve therapie in de TBS niet tot zijn volle recht kan komen. Zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Karin Melis boeken
  Karin Melis - Onverbrekelijk verbonden

  Liefdesverbindingen gebeuren aan ons. Zij zijn de dwarsliggers van de onverwachte sporen die ons leven leiden. En als de wegen van de geliefden dan onverhoopt toch uit elkaar gaan, vervolgens andere huwelijken worden aangegaan, oceanen ertussen gegooid,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Jean Paul Van Bendegem boeken
  Jean Paul Van Bendegem - Verdwaalde stad

  Dagelijks lopen velen onder ons rond in een stad. Meestal blijven we nergens stilstaan, we moeten vlugvlug van A naar B want we zijn gehaast. Maar ondertussen passeren we van alles en nog wat: een monument, een park, een museum, een universiteitsgebouw, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99