Boeken over filosofie

 • Else M. Barth boeken
  Else M. Barth - Empirische logica

  Else Barth vond dat filosofie in dienst zou moeten staan van de combinatie van medemenselijkheid en helder, geïnformeerd denken en discussiëren. Barth was ervan overtuigd dat zorgvuldig redeneren en debatteren noodzakelijk is voor het verbeteren van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Stijn Klarenbeek boeken
  Stijn Klarenbeek - Tegen de verlichting

  Een tijdsgeest staat niet op zichzelf, maar is altijd voortgekomen uit een historisch verloop. Alleen met de historische achtergrond kunnen we de actualiteit begrijpen. In Tegen de verlichting gaat Stijn Klarenbeek terug naar deze wortels. De Moderniteit vindt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Djehuti Ankh Kheru boeken
  Djehuti Ankh Kheru - Boterzacht en flinterdun

  Volgens de mainstream Eurocentrische versie van de geschiedenis was de Griekse beschaving de belangrijkste beschaving die er ooit geweest is. Griekenland zou namelijk de bakermat zijn van de filosofie (wetenschap en wijsbegeerte), en alle beschavingen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Daniel Schreiber boeken
  Daniel Schreiber - Thuis

  Daniel Schreiber is een jonge upcoming filosoof die in Thuis schrijft over misschien wel de belangrijkste zoektocht in ons leven: die naar een thuis. Vroeger was 'thuis' de plek waar je vandaan kwam: de plaats waar je geboren was, het gezin waartoe je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Ruud Welten, Marc de Kesel boeken
  Ruud Welten, Marc de Kesel - Sjibbolet Filosofie Het godstrauma

  De vraag naar de rol van religie in de wereld vereist een andere manier van denken. Anders dan de benadering die rede tegenover geloof plaatst om eenvoudigweg voor een van de twee te kiezen. Aan de hand van het werk van een van de meest besproken denkers van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Peter Roemeling boeken
  Peter Roemeling - Excelleren in vrijheid

  Excelleren in vrijheid | Een recept voor persoonlijke ontwikkeling is een nuttig en waardevol handboek voor iedereen die behoefte heeft aan handvatten, meer structuur en aansprekende voorbeelden om sturing te geven aan zijn of haar eigen leven. Duik in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Thomas van Aquino boeken
  Thomas van Aquino - Thomas van Aquino, Over het zijnde en het wezen

  Thomas van Aquino (1224/5-1274) staat bekend als een van de belangrijkste theologen uit de christelijke traditie. Daarnaast is hij ook een groot en origineel filosoof. Hij leefde in de Middeleeuwen, in een tijd waarin, via de Arabische filosofen, de filosofie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Jean-Jacques Rousseau boeken
  Jean-Jacques Rousseau - Brief aan d’Alembert over het theater

  Hoeveel beschaving verdraagt de mens? Tijdens de opmars van de verlichting hield die vraag de filosoof Jean-Jacques Rousseau in de ban. Zijn antwoord was verrassend negatief. Kunst en wetenschap maken de mens wel beschaafder, maar niet beter. Een twist uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Marli Huijer boeken
  Marli Huijer - Beminnen - Nieuw licht

  'Beminnen' is een pamflet in de serie Nieuw Licht. Filosoof Marli Huijer bestudeert in 'Beminnen' de ideologie van de seksuele vrijheid. Hebben we sinds de revolutie van de jaren zestig werkelijk aan vrijheid gewonnen? Onophoudelijk vertellen we of we homo,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Ton de Kok boeken
  Ton de Kok - God voor niet-gelovigen - De God van Spinoza

  Ton de Kok legt in lichtvoetige stijl uit hoe Spinoza tot een rationeel godsbeeld kwam en wat zijn 'God' voor ons levensgeluk kan betekenen. De God van Spinoza valt samen met de natuur en wij mensen zijn een tijdelijke verschijningsvorm van God Natuur. Spinoza… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Peter C Prins boeken
  Peter C Prins - The Samatic Scripture

  The Samatic Scripture is a philosophical movement of the first magnitude. A new belief system based on indulgence. We are living in an era of intellectual awareness unlike any the world has ever seen. This book has the potential to change your life. It is an… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Carl Schmitt boeken
  Carl Schmitt - Klassiek Land en zee

  'Land en zee' - deze elementaire gegevenheden van het menselijk bestaan en handelen, bepalen zowel het volkenrecht als oorlogen. De verschillende opvattingen van naties en staatsmannen over politiek, oorlog, vijandschap, recht en humaniteit wortelen in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Jurriën Rood boeken
  Jurriën Rood - Filosofie van de jamsessie

  Als amateursaxofonist heeft Jurriën Rood vijfentwintig jaar ervaring met het spelen in jamsessies, met alle bijbehorende hoogte- en dieptepunten. Als filosoof beschouwt hij de jam als een experiment van mensen die elkaar (nog) niet kennen en in vrijheid met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hans Knibbe boeken
  Hans Knibbe - Gezonde zelfliefde

  'Gezonde zelfliefde' is een door Hans Knibbe ontwikkelde werkvorm om de liefde die in ieder mens besloten ligt vrij te maken. Deze werkvorm leert ons ontspannen en weer aanwezig te zijn bij de lege plekken in onszelf. Hierdoor ontwikkelen we compassie voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Leonie Wolters boeken
  Leonie Wolters - 'De erfenis is op.'

  We leven in de Nieuwe Middeleeuwen, stelt intellectueel geschiedkundige Frank Ankersmit. Die middeleeuwen zijn immers in veel opzichten teruggekeerd in ons politieke systeem. En niet alleen onze democratie is de terugval nabij, ook onze cultuur heeft haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Onno Zijlstra boeken
  Onno Zijlstra - Een zekere twijfel, Inleiding in de westerse filosofie

  De vier 'grote vragen' van Immanuel Kant vormen de leidraad van deze heldere inleiding in de filosofie: Wat kan ik weten? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Wat is de mens? Onno Zijlstra brengt de vragen tot leven en weet de antwoorden die grote denkers in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Opdebeeck Hendrik boeken
  Opdebeeck Hendrik - Zingeving in technologie

  Technologie staat centraal in ons huidige leven. We maken selfies, versturen tweets en ontvangen e-pakjes thuis. We dromen er van om met hulp van de technologie een muzikaal begaafd kind te krijgen of minstens 100 jaar oud worden. Waarom? Welke zingeving… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marinus N. Verbaten boeken
  Marinus N. Verbaten - Hersenen en de ziel

  Bestaat er een onsterfelijke ziel? Hebben we een vrije wil? Welke rol spelen onbewuste processen in ons zieleleven? Uit onderzoek blijkt dat onbewuste processen een veel belangrijkere rol spelen in ons bestaan dan werd gedacht sinds de wetenschappelijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Frank Rebel boeken
  Frank Rebel - Basisboek wijsgerige ethiek

  Ethiek raakt ons in het dagelijks leven. Vaak staan we wel stil bij de vraag of we goed of slecht handelen, of juist of onjuist, maar weten we niet goed hoe we daarover na moeten denken. De wijsgerige ethiek is bij uitstek de discipline die zich buigt over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • John Dewey boeken
  John Dewey - Liberalisme en maatschappelijk handelen

  Kun je een samenleving zo organiseren dat ieder individu de volle gelegenheid krijgt om zijn mogelijkheden en talenten te ontplooien? Over deze vraag gaat het in dit boek, dat de lezer begeleidt van het oorspronkelijke idee van het liberalisme naar het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Joseph Chilton Pearce boeken
  Joseph Chilton Pearce - De barst in het kosmisch ei

  Actuele klassieker over de relatie geest - werkelijkheid Wij leven in een vicieuze cirkel van mentale voorstel- lingen over de wereld en de mogelijkheden die de wereld ons - volgens diezelfde voorstellingen - te bieden heeft. Binnen deze schil bevinden wij ons… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Florentijn van Rootselaar boeken
  Florentijn van Rootselaar - Filosofisch veldwerk

  In Filosofisch veldwerk onderzoekt Florentijn van Rootselaar onze verhouding tot de wereld. Door ontwikkelingen zoals klimaatcrisis, fake news en de versnelling van ons leven zijn er nieuwe vormen van vervreemding ontstaan. Hierdoor zijn we het contact met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Peter Sloterdijk boeken
  Peter Sloterdijk - Wat gebeurde er in de twintigste eeuw?

  De nieuwste uitgave van bestsellerauteur Peter Sloterdijk biedt een aanzet tot nieuwe perspectieven op globalisering, geschiedenis, ecologie en economie. Wat gebeurde er in de twintigste eeuw? laat zich uitstekend lezen als eerste kennismaking met het werk van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • S Kierdegaard boeken
  S Kierdegaard - Het goede komt van boven

  'Het goede' lijkt een oeverloos begrip, dat je op talloze manieren kunt benaderen. Maar het hoort bij mensen om erover na te denken, ernaar op zoek te zijn. De Grieken al onderscheidden het goede, het schone en het ware. Met vragen rond die zoektocht houdt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Simon Gusman, Arjen Kleinherenbrink boeken
  Simon Gusman, Arjen Kleinherenbrink - Avonturen bestaan niet

  Simon Gusman en Arjen Kleinherenbrink zetten in Avonturen bestaan niet op een bijzondere en originele manier een probleem dat ons allen aangaat op de kaart: heeft het leven een plot of een doel? Onze obsessie met het idee dat het leven een avontuur moet zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50