Boeken over filosofie

 • Chunglin Kwa boeken
  Chunglin Kwa - What is truth?

  What is truth? is a clear and comprehensive introduction to the Philosophy of Science, that will equally appeal to students of the Humanities, the Social Sciences and the Natural Sciences. With a solid footing in the history of classical philosophy, the book… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Michel Foucault boeken
  Michel Foucault - Geschiedenis van de seksualiteit

  Dé klassieker van Foucault na jaren weer beschikbaar in een moderne, frisse vertaling, die een hele nieuwe generatie lezers zal aanspreken. Voor het eerst in één band. Geschiedenis van de seksualiteit vormt het fascinerende testament van Michel Foucault. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Martin Drenthen boeken
  Martin Drenthen - Natuur in mensenland

  God schiep de wereld, maar wij schiepen Nederland, aldus het cliché. Echte natuur vind je ver weg of op televisie, niet hier. Ook natuur maken we tegenwoordig zelf. Maar wat nieuwe wildernis is voor de een, is een groene leugen voor de ander. Keer op keer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • André Klukhuhn boeken
  André Klukhuhn - Berichten uit het feniksnest

  Prikkelende analyse van André Klukhuhn - auteur van de bestseller De geschiedenis van het denken - over de vraag wat wij kunnen leren van notoire ondergangsdenkers uit het fin de siècle. De grote uitdagingen op politiek, economisch en vooral ecologisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • A.H. Huussen jr boeken
  A.H. Huussen jr - Hermann Felix Wirth 1885-1981

  Het werk van Hermann (‘Herman’) Wirth heeft in de vorige eeuw nogal wat stof doen opwaaien. Hij ontwierp een grootse visie van een noord-Atlantische beschaving die vele duizenden jaren geleden zou hebben bestaan. Hij heeft de geleerde wereld niet weten te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Matthieu Ricard, Wolf Singer boeken
  Matthieu Ricard, Wolf Singer - Voorbij het zelf

  In ons leven zijn er talloze vragen: zien we de werkelijkheid zoals die werkelijk is; bestaat het zelf als concrete en centrale entiteit; hoe werkt het brein; is de geest te trainen in heldere aanwezigheid? En hoe zit het metbewuste intenties en de vrije wil… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Thomas Crombez boeken
  Thomas Crombez - Kunnen machines kijken?

  Een filosofische kijk op sociale media. Een toegankelijke, heldere inleiding tot de actuele filosofie van de fotografie. (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Hanne De Jaegher boeken
  Hanne De Jaegher - Denken over liefde hoeft geen schrik aan te jagen

  De kijk van een cognitiefilosoof op het eeuwenoude thema van de spanningen die in elke relatie aanwezig zijn, romantische en andere. Een nieuwe, jonge en vrouwelijke stem in de sociale filosofie. (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - Metafysica

  Dit boekje geeft een buitengewoon diepgaand en toch helder beeld van het wezen van de menselijke ziel. De goddelijke natuur van onze ziel is een essentieel aspect van het soefisme en van mystiek in het algemeen. De wederzijdse beinvloeding van ziel, psyche en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Paul Frissen boeken
  Paul Frissen - Staat en taboe

  In dit spraakmakende boek werpt succesauteur Paul Frissen nieuw licht op het actuele debat over 'voltooid leven'. Welke rol speelt de staat als het gaat om de beschikking over leven en dood? Van oudsher heeft de staat het monopolie op het geweld en mag hij dus… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Jane Mathews boeken
  Jane Mathews - De kunst van het alleen leven

  In de nabije toekomst leeft de helft van de mensen in de westerse landen alleen. Toch moeten alleenwonenden nog steeds hun plek bevechten. De kunst van alleen leven laat zien dat de opmars van eenpersoonshuishoudens ook veel mooie kanten heeft en dat het een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Serv Wiemers boeken
  Serv Wiemers - Veerkracht

  Ze leken verdwenen, uitgeroeid: indianen, de oorspronkelijke bewoners van Amerika. En met hen hun culturen, talen en verhalen. Maar ze vertonen Veerkracht en laten weer van zich horen. Ze eisen hun rechten op en hebben een boodschap die wereldwijd weerklank… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,95
 • Willem Gooijer boeken
  Willem Gooijer - Als lemmingen!

  Macht vinden we overal in onze samenleving. We worden er dagelijks mee geconfronteerd. Of het nu op ons werk is, op school, in de politiek of op de voetbalclub, macht is alomtegenwoordig. Het is daarom een lastig te duiden begrip waarover veel geschreven is.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • J. Krishnamurti boeken
  J. Krishnamurti - Laatste dagboek

  Dit 'laatste dagboek' bevat het enige dat door Krishnamurti zelf in volstrekte eenzaamheid op tape is ingesproken. Na het succes van het in 1983 uitgegeven Dagboek werd Krishnamurti aangemoedigd door te gaan met het maken van dagboekaantekeningen. Omdat zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Martha C. Nussbaum boeken
  Martha C. Nussbaum - Het koninkrijk van de angst

  In ‘Het koninkrijk van de angst’ merkt filosofe Martha Nussbaum op dat het politieke debat sterk is gepolariseerd en dat we niet meer in staat lijken met elkaar te communiceren. Ze is niet de enige die dat doorheeft, maar ziet wel een simpel feit dat vaak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Maarten Berg boeken
  Maarten Berg - Een studie over de slechtheid van de staat deel II kapitalisme en socialisme

  In deel I van ‘Een studie over de slechtheid van de staat’ (2016) stond de filosofische onderbouwing van het vrijheidsideaal centraal. In deel II (‘kapitalisme en socialisme’) wordt gesteld dat politiek individualisme ook werkbaar is en dat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Jeroen Buve boeken
  Jeroen Buve - Een onverantwoord leven

  J.D.J. Buve (* 1935) is een on-Nederlandse filosoof. Hij interesseert zich voornamelijk voor metafysica en wat hij noemt 'het wezen' van alles. Decennialang was hij onderdeel van een zeer exclusief gezelschap Duitse filosofen: Jacob Taubes, Ernst Wolfgang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Laozi boeken
  Laozi - Daodejing

  De Doadejing (Tao The Ching) is het belangrijkste klassieke boek van het taoïsme. Met zijn 81 korte hoofdstukken is het het kleinste grote werk uit de wereldliteratuur. Traditioneel werd het toegeschreven aan Laozi (Lao-tse) die een oudere, vrolijkere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jan Kuitenbrouwer boeken
  Jan Kuitenbrouwer - Datadictatuur

  Een vereiste voor een gezonde democratie is een ‘machtsvrije publieke ruimte’, schreef de Duitse filosoof Jürgen Habermas, een neutraal en open forum voor discussie en debat. Met de komst van het internet leek dit ideaal van Habermas in vervulling te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Rob van Gerwen boeken
  Rob van Gerwen - Zullen we contact houden

  In Zullen we contact houden stelt Rob van Gerwen een pijnlijke, maar noodzakelijke diagnose: we communiceren alleen nog maar via apparaten. Door nieuwe technologie en de nadruk op alles wat meetbaar is, wordt het unieke van de mens, onze geest, bedreigd. Onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • George Berkeley boeken
  George Berkeley - De beginselen van de menselijke kennis

  Net als in een droom bestaat alles alleen in je eigen hoofd. De hele wereld is er enkel en alleen omdat jij hem ziet, jij aan hem denkt, jij er in rondwandelt. Zonder geest geen wereld. Iedereen die zich wel eens aan filosofische dromerijen en speculaties… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Filip Buekens boeken
  Filip Buekens - Woord en Wereld

  Deze inleiding tot de taalfilosofie biedt de lezer een historisch overzicht van de belangrijke analytische taalfilosofen. Het boek vat aan met de baanbrekende ideeën van Gottlob Frege over de betekenis van een woord als zijn bijdrage tot de propositie die de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,65
 • Frédéric Vandermoere, Ilse Loots, Anne Bergmans, Peter Raeymaeckers boeken
  Frédéric Vandermoere, Ilse Loots, Anne Bergmans, Peter Raeymaeckers - Wetenschappers in actie

  De academici die in dit boek aan het woord komen, verlaten de ivoren toren en verkennen de wereld van de publieke sociologie. Ze refl ecteren over die dingen waarvoor vaak geen plaats is in een wetenschappelijk artikel. Het gaat om de interactie tussen sociale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,20
 • Julian Baggini boeken
  Julian Baggini - Een kleine geschiedenis van de waarheid

  In Een kleine geschiedenis van de waarheid stelt publieksfilosoof Julian Baggini ons gerust: de waarheid bestaat! In een tijd waarin we overspoeld worden door nepnieuws en politici glashard feiten ontkennen, toont Baggini ons verschillende bronnen van waarheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Ellen ter Gast boeken
  Ellen ter Gast - De dappere kijker

  Filosoof Ellen ter Gast geeft in De dappere kijker antwoord op de volgende vragen: waarom bewonderen we schurken als J.R Ewing, Gordon Gekko en Frank Underwood eigenlijk? Wat maakt hen zo slecht? Aan de hand van verhalen over helden en schurken uit populaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99