Boeken over filosofie

 • Paul Cortois boeken
  Paul Cortois - Symbolische essenties

  Wie de geschiedenis van de filosofie er op nakijkt, zal vaststellen dat het grotendeels een geschiedenis van verschillende vormen van essentialisme is. Van Plato, over Artistoteles, tot in de middeleeuwen werd gesteld dat ieder ding een 'essentie' heeft:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Karl Marx, Friedrich Engels boeken
  Karl Marx, Friedrich Engels - De Duitse ideologie

  Karl Marx (1818-1883) sleutelde zijn hele leven aan een eigen filosofisch project, maar liet geen coherent theoretisch systeem na - marxisme in die zin is een uitvinding van latere generaties. In de jaren rond 1845 keerde Marx zich nadrukkelijk af van Hegel,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bert Keizer boeken
  Bert Keizer - Voltooid

  'Voltooid' van Bert Keizer is onderdeel van de essayreeks Nieuw Licht, waarbij Nederlandse denkers een klassiek geworden essay naar de hedendaagse wereld toe trekken om te zien hoe houdbaar de ideeën zijn. Arts en filosoof Bert Keizer herleest als ervaren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Dick van Biemen boeken
  Dick van Biemen - Het cultuurbegrip van Emmanuel Levinas

  Het begrip 'cultuur' in termen van eigen en vreemd is meer dan ooit een hot item: kritische vragen over de eigen cultuur en die van de ander geven blijk van een groeiende desoriëntatie. Juist hier weet de Frans-Joodse filosoof Emmanuel Levinas vanuit een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  38,00
 • Paul van Oyen boeken
  Paul van Oyen - De Nieuwe Mens

  DE NIEUWE MENS over verdraagzaamheid Deze uitgave is gebaseerd op de sterke verwevenheid tussen de Christelijke traditie en de Vedische traditie uit het oude India. Ondanks de vele publicaties en documentaires over dit onderwerp blijft de ‘gevestigde kerk’… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jan Amos Comenius boeken
  Jan Amos Comenius - Jan Amos Comenius, Engel van de vrede

  Het traktaat 'Engel van de vrede' was bedoeld als een bijdrage tot het realiseren van de Vrede van Breda (1667), die een eind moest maken aan de tweede Nederlands-Engelse oorlog. Volgens dit vredestraktaat komt van een duurzame vrede niets terecht als landen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Edwin Koster, Rob Boschhuizen boeken
  Edwin Koster, Rob Boschhuizen - Glazen slijpen

  Kritische reflectie op wetenschap behoort een kernactiviteit van de universiteit te zijn. Welke aannames en welke belangen sturen wetenschappelijk onderzoek? Heeft het bedrijven van wetenschap bepaalde ethische consequenties en wat is eigenlijk het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Ger Groot boeken
  Ger Groot - Charles Taylor

  Charles Taylor is een van de sleutelfiguren in het hedendaagse debat over het zelf en de problemen van de moderniteit. Ger Groot en Guy Vanheeswijck bieden een toegankelijke, actuele inleiding tot Taylors denken. Op boeiende wijze reconstrueren de auteurs het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hans Knibbe boeken
  Hans Knibbe - Gezonde zelfliefde

  'Gezonde zelfliefde' is een door Hans Knibbe ontwikkelde werkvorm om de liefde die in ieder mens besloten ligt vrij te maken. Deze werkvorm leert ons ontspannen en weer aanwezig te zijn bij de lege plekken in onszelf. Hierdoor ontwikkelen we compassie voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Pierre Rabhi boeken
  Pierre Rabhi - Het geluk van het genoeg

  Pierre Rabhi is begin twintig als hij eind jaren vijftig, midden in de zogenoemde Dertig Glorieuze Jaren, besluit zich aan de moderne beschaving te onttrekken en terug te keren naar het Franse platteland. In Frankrijk en Europa is hij getuige van een triest… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Rogier van der Wal boeken
  Rogier van der Wal - Cicero

  Cicero, Het bestaan van de goden Vertaald door Vincent Hunink Ingeleid door Rogier van der Wal De Grieks-Romeinse cultuur is ondenkbaar zonder goden. Hun tempels en afbeeldingen, en vooral hun talrijke verhalen vervulden de wereld. Maar bestonden de klassieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Dennis de Gruijter boeken
  Dennis de Gruijter - De solidariteit van de schok

  Dennis de Gruijter is al lang gefascineerd door het denken en het leven van Pato?ka. In De solidariteit van de schok presenteert hij de veelzijdigheid van Pato?ka's gedachtegoed. Pato?ka wilde écht weten wat er aan de hand is, in de maatschappij, in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Leni Tas boeken
  Leni Tas - Traagheid in de Filosofische Praktijkvoering

  Dit essay behandelt de vraag naar het trage Goed in de socratisch-filosofische praktijkvoering en beoogt een vernieuwing ervan op grond van het filosofische fenomeen ‘traagheid’. Aan bod komen twee vormen van psychische kwetsbaarheid: neurose en psychose.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Michiel Korthals boeken
  Michiel Korthals - Goed eten

  Eten is een van de belangrijkste dingen in ons leven. Maar wat stoppen we precies in onze mond? En is het niet zo dat uitbuiting, extreem over- gewicht, ondervoeding, honger en grote milieuschade enkele gevolgen zijn van onze wijze van consumeren? Dit zou toch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Marli Huijer boeken
  Marli Huijer - Beminnen

  'Beminnen' is een pamflet in de serie Nieuw Licht. Filosoof Marli Huijer bestudeert in 'Beminnen' de ideologie van de seksuele vrijheid. Hebben we sinds de revolutie van de jaren zestig werkelijk aan vrijheid gewonnen? Onophoudelijk vertellen we of we homo,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Don Kwast boeken
  Don Kwast - Denklicht

  Een pleidooi voor denkvaardigheid!Iedereen die kan leren lezen, schrijven en rekenen, kan ook leren denken. Toch wordt het vak filosofie lang niet op alle scholen in het voortgezet onderwijs gegeven. Daar waar het wel aangeboden wordt, is het meestal een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • De Jonge Denkers boeken
  De Jonge Denkers - De Jonge Denkers

  Filosofische essays van De Jonge Denkers 2018. De Jonge Denkers is een landelijke schrijfwedstrijd onder middelbare scholieren. www.dejongedenkers.org (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Aaron James boeken
  Aaron James - Surfen met Sartre

  Welke levenslessen kunnen we leren van surfers? Deze vraag stelt Aaron James, filosoof en surfer, zichzelf in Surfen met Sartre. De meeste filosofen zien het leven als iets statisch, iets wat je kunt beschrijven en beheersen. Maar het leven is voortdurend in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ben Schomakers boeken
  Ben Schomakers - Het begin van de melancholie

  In Het begin van de melancholie betoogt Ben Schomakers dat we ons hoofd niet moeten afwenden van ons verdriet. Immers, verdriet kan ons inzicht geven in wie wij zijn, maar ook in wat een mens is. In dit prachtige essay komen verschillende, zeer herkenbare… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Lieven De Cauter boeken
  Lieven De Cauter - Van de grote woorden en de kleine dingen

  Dit is het boek der verbazing. Een verzameling poëtische miniaturen over de Grote Woorden en de kleine dingen: van geluk en vriendschap tot liefde en dood, van het paradijs tot de informatietechnologie, en over alles wat daartussen ligt. Een brede waaier aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gerard Visser boeken
  Gerard Visser - Gelatenheid in de kunst

  De teneur van maakbaarheid die heerst in de moderniteit brengt het leven uiterlijk op hoger plan, maar tast het leven innerlijk aan. Gerard Visser interpreteert in dit boek de revolutie die heeft plaats gevonden in de kunst als een antwoord op deze teneur. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Homo Sapiens boeken
  Homo Sapiens - Van homo sapiens naar homo galacticus

  Is er nog een kans voor de homo sapiens van de planeet Aarde? Wat moeten we doen om de planeet niet te verliezen? De auteur van het zojuist verschenen boek Van homo sapiens naar homo galacticus geeft zijn kijk op de geschiedenis en de toekomst van de mensheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Wim Dr. Distelmans, Anna Luyten boeken
  Wim Dr. Distelmans, Anna Luyten - Over hoe graag mensen leven

  Professor en dokter Wim Distelmans staat vooral bekend om zijn inzet voor de euthanasiewet uit 2002. Een verenging die hem geen recht aandoet. Want Distelmans is ook een voorvechter voor een volwaardige palliatieve zorg. En vanuit zijn humanisme is hij vooral… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Maarten Doorman boeken
  Maarten Doorman - Dichtbij en ver weg

  Dichtbij en ver weg lijkt van alles en nog wat aan te snijden: van een bedrieglijk stuk steen op de maan tot een dramatische scène in bad, van een romantische boswandeling tot Nipplegate, van Goethe tot David Bowie, van de woede van Schopenhauer tot de karper… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Else M. Barth boeken
  Else M. Barth - Empirische logica

  Else Barth vond dat filosofie in dienst zou moeten staan van de combinatie van medemenselijkheid en helder, geïnformeerd denken en discussiëren. Barth was ervan overtuigd dat zorgvuldig redeneren en debatteren noodzakelijk is voor het verbeteren van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99