Boeken over filosofie

 • Anna de Lange boeken
  Anna de Lange - Zienswijzen

  Recente wetenschap bevestigt steeds meer de inzichtendie reeds millennia lang in spirituele middens gangbaar zijn.Zowel voor het gedrag van de kleinste deeltjes als voor dat van mensen of dingen speelt oprechte aandacht vanuit een open geest een kapitale rol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Julien Benda boeken
  Julien Benda - Het verraad van de intellectuelen

  Onze wereld wordt kleiner. Mensen trekken zich terug in hun eigen informatiebubbel en communiceren voornamelijk met geestverwanten op sociale media. Het wantrouwen tegen politici, rechters, wetenschappers, journalisten en iedereen van buiten neemt toe.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Martha C. Nussbaum boeken
  Martha C. Nussbaum - Het koninkrijk van de angst

  In ‘Het koninkrijk van de angst’ merkt filosofe Martha Nussbaum op dat het politieke debat sterk is gepolariseerd en dat we niet meer in staat lijken met elkaar te communiceren. Ze is niet de enige die dat doorheeft, maar ziet wel een simpel feit dat vaak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Petran Kockelkoren boeken
  Petran Kockelkoren - Ganesha in Silicon Valley

  Hoe modern we ook zijn, we zijn nog altijd in de ban van de mythe. In de hightechwereld van Silicon Valley zit Ganesha, de Indiase god met het olifantenhoofd, met een laptop op schoot. Politieke leiders op het wereldtoneel grijpen terug op mythische motieven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Martin Drenthen boeken
  Martin Drenthen - Natuur in mensenland

  God schiep de wereld, maar wij schiepen Nederland, aldus het cliché. Echte natuur vind je ver weg of op televisie, niet hier. Ook natuur maken we tegenwoordig zelf. Maar wat nieuwe wildernis is voor de een, is een groene leugen voor de ander. Keer op keer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ties Ament boeken
  Ties Ament - Mijmeren in het dagelijks leven

  Laatst zei iemand: ‘Ik loop met mijn ziel onder mijn arm.’ Een prachtzin. Een zin die vragen oproept, die nieuwsgierig maakt. Wat is dat dan wat je onder je arm hebt? Zo’n zin kan het begin zijn van een gesprek; een gesprek waarin je meandert door de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Gerben Bakker, Gert Jan Geling boeken
  Gerben Bakker, Gert Jan Geling - Over politieke correctheid

  Het begrip 'politieke correctheid' hoor je tegenwoordig overal, maar wat betekent het eigenlijk? Waar komt het vandaan en wat zijn de gevaren ervan? De Islam, immigratie, slavernijverleden, Zwarte Piet: over vele gevoelige onderwerpen kunnen mensen politiek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Andries Visser boeken
  Andries Visser - Kierkegaard en het begrip angst

  Een boek over angst: nu niet bepaald een gemakkelijk onderwerp om over na te denken. En ook geen alledaags onderwerp van gesprek. De grote rol die de angst speelt in het leven van mensen, in het groot en in het klein, is echter belangrijk genoeg om serieus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Babah Tarawally boeken
  Babah Tarawally - Gevangen in zwart wit denken

  Babah Tarawally woont even lang in Nederland als eerder in zijn land van herkomst, Sierra Leone. Door witte en zwarte mensen is hij op talloze manieren gelabeld: als asielzoeker, vluchteling, allochtoon, migrant, Afrikaan en zwarte man. Of hij wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Laozi boeken
  Laozi - Daodejing

  De Doadejing (Tao The Ching) is het belangrijkste klassieke boek van het taoïsme. Met zijn 81 korte hoofdstukken is het het kleinste grote werk uit de wereldliteratuur. Traditioneel werd het toegeschreven aan Laozi (Lao-tse) die een oudere, vrolijkere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • George Berkeley boeken
  George Berkeley - De beginselen van de menselijke kennis

  Net als in een droom bestaat alles alleen in je eigen hoofd. De hele wereld is er enkel en alleen omdat jij hem ziet, jij aan hem denkt, jij er in rondwandelt. Zonder geest geen wereld. Iedereen die zich wel eens aan filosofische dromerijen en speculaties… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • André Klukhuhn boeken
  André Klukhuhn - Berichten uit het feniksnest

  Prikkelende analyse van André Klukhuhn - auteur van de bestseller De geschiedenis van het denken - over de vraag wat wij kunnen leren van notoire ondergangsdenkers uit het fin de siècle. De grote uitdagingen op politiek, economisch en vooral ecologisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Sun Tzu boeken
  Sun Tzu - The art of war

  In The art of war heeft de legendarische Chinese wijsgeer-strateeg Sun Tzu zijn inzichten vastgelegd, die in het Westen beroemd werden als De kunst van het oorlogvoeren. In deze klassieke verhandeling over de krijgskunst ligt de nadruk op de psychologie van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Albert Faber boeken
  Albert Faber - De gemaakte planeet

  We leven in het Antropoceen, het tijdperk van de mens. De invloed van de mens op het reilen en zeilen van de aarde is groter dan ooit tevoren. In een meeslepend betoog geeft Albert Faber betekenis aan deze constatering. Hij neemt ons aan de hand van vele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jane Mathews boeken
  Jane Mathews - De kunst van het alleen leven

  In de nabije toekomst leeft de helft van de mensen in de westerse landen alleen. Toch moeten alleenwonenden nog steeds hun plek bevechten. De kunst van alleen leven laat zien dat de opmars van eenpersoonshuishoudens ook veel mooie kanten heeft en dat het een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Dennis Van den Broek boeken
  Dennis Van den Broek - Achter Nietzsche aan

  Nietzsche. Er zijn al zoveel boeken over hem geschreven. Waarom zou ik daar nog iets aan toe willen voegen? Nou, misschien om eens te proberen uit te vinden waarom Nietzsche zo fascineert. Dit boek is het verslag van mijn poging te achterhalen waar mijn en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Julian Baggini boeken
  Julian Baggini - Een kleine geschiedenis van de waarheid

  In Een kleine geschiedenis van de waarheid stelt publieksfilosoof Julian Baggini ons gerust: de waarheid bestaat! In een tijd waarin we overspoeld worden door nepnieuws en politici glashard feiten ontkennen, toont Baggini ons verschillende bronnen van waarheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • J. Krishnamurti boeken
  J. Krishnamurti - Laatste dagboek

  Dit 'laatste dagboek' bevat het enige dat door Krishnamurti zelf in volstrekte eenzaamheid op tape is ingesproken. Na het succes van het in 1983 uitgegeven Dagboek werd Krishnamurti aangemoedigd door te gaan met het maken van dagboekaantekeningen. Omdat zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Edith Hall boeken
  Edith Hall - Wat zou Aristoteles doen?

  In ‘Wat zou Aristoteles doen’ maakt Edith Hall duidelijk hoe Aristoteles ideeën juist nu kunnen dienen als kompas voor een betrokken en gelukkig leven. Ze combineert hiervoor ethiek en joie de vivre en haalt verrassende, onderbelichte kanten van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Ziyad Marar boeken
  Ziyad Marar - Oordelen

  Wij mensen oordelen voortdurend over elkaar. De sociale media zetten dit oordeelgedrag extra aan, en cultuurverschillen leveren nieuwe misverstanden op. Toch heeft oordelen volgens Ziyad Marar ook gunstige kanten: het bewijst bijvoorbeeld onze verbondenheid.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Dalai Lama boeken
  Dalai Lama - Het kleine boekje van het geluk - grote letter uitgave

  In Het kleine boekje van het geluk wijst de Dalai Lama ons op de noodzaak van tolerantie, eerlijkheid en vergeving en hij moedigt ons aan ons te concentreren op de mooie dingen om ons heen, om zo het geluk te vinden. (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Rob van Gerwen boeken
  Rob van Gerwen - Zullen we contact houden

  In Zullen we contact houden stelt Rob van Gerwen een pijnlijke, maar noodzakelijke diagnose: we communiceren alleen nog maar via apparaten. Door nieuwe technologie en de nadruk op alles wat meetbaar is, wordt het unieke van de mens, onze geest, bedreigd. Onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Rik Torfs boeken
  Rik Torfs - Kardinale deugden

  Nu we de totale vrijheid hebben bereikt, heeft het weinig zin meer om over zonden te spreken. Als vanzelf wordt het toch weer interessant om over deugden na te denken: een positieve eigenschap waarover we beschikken of een goede manier van handelen. Rik Torfs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ellen ter Gast boeken
  Ellen ter Gast - De dappere kijker

  Filosoof Ellen ter Gast geeft in De dappere kijker antwoord op de volgende vragen: waarom bewonderen we schurken als J.R Ewing, Gordon Gekko en Frank Underwood eigenlijk? Wat maakt hen zo slecht? Aan de hand van verhalen over helden en schurken uit populaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Ivan Krastev boeken
  Ivan Krastev - Na Europa

  In dit provocatieve werk analyseert vermaard intellectueel Ivan Krastev de toekomst van het Europese project. Ivan Krastev bespreekt de huidige staat van Europa aan de hand van twee problemen: de vluchtelingencrisis, die leidt tot een hernieuwde opkomst van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50