Boeken over filosofie

 • Koo van der Wal, Hugo Verbrugh, Louw Feenstra boeken
  Koo van der Wal, Hugo Verbrugh, Louw Feenstra - Denken over geneeskunde

  Na de indrukwekkende successen van het natuurwetenschappelijke medische model wordt de geneeskunde nadrukkelijker dan voorheen geconfronteerd met nieuwe, deels hernieuwde vragen waarop zij het antwoord moet zien te vinden. Denk aan de invloed van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Edwin Koster, Rob Boschhuizen boeken
  Edwin Koster, Rob Boschhuizen - Koster, Glazen slijpen

  Kritische reflectie op wetenschap behoort een kernactiviteit van de universiteit te zijn. Welke aannames en welke belangen sturen wetenschappelijk onderzoek? Heeft het bedrijven van wetenschap bepaalde ethische consequenties en wat is eigenlijk het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Walter Weyns boeken
  Walter Weyns - Marx begrijpen

  Marx’ denken is uitermate actueel. Dat is misschien verrassend. Het kapitalisme is voorlopig nog niet door een fatale crisis aan haar eind gekomen. Revoluties braken her en der uit, maar niet daar waar Marx ze het meest verwachtte. Natuurlijk, er is veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Paulien Koning boeken
  Paulien Koning - Drift 2017: Het vlees is zwak

  " Waakt en bidt, opdat gij niet in verzoeking komt; de geest is gewillig, maar het vlees is zwak." - Matthäus 26:41 Maar is het vlees zwak? En welk vlees? Op Wijsgerig Festival DRIFT 2017 verzamelde zich een Zwerm filosofen geflankeerd door kunstenaars en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Aaron James boeken
  Aaron James - Surfen met Sartre

  Welke levenslessen kunnen we leren van surfers? Deze vraag stelt Aaron James, filosoof en surfer, zichzelf in Surfen met Sartre. De meeste filosofen zien het leven als iets statisch, iets wat je kunt beschrijven en beheersen. Maar het leven is voortdurend in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Prij boeken
  Jan Prij - God en geld

  Met God en geld opent filosoof en econoom Jan Prij een nieuw debat over de tegenstelling tussen God en geld en die tussen het 'hogere' en het 'lagere'. Deze tegenstellingen berusten op een misverstand, zowel over de aard van religie als ook over de aard van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Paul Willemarck (red) boeken
  Paul Willemarck (red) - Wat moet? En wat is nodig?

  Rudolf Boehm heeft een omvangrijk oeuvre gepubliceerd, het resultaat van vele jaren onderzoek. Het betreft enerzijds werken die heel concreet stelling nemen tegen het klassieke filosofische denken, anderzijds bouwstenen voor een nieuwe grondslag van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,90
 • Jeroen Hopster boeken
  Jeroen Hopster - De andere afslag

  Soms lijkt het alsof je leven in de sterren staat geschreven. Alsof het zaad- en eicelletje van je ouders voorbestemd waren te versmelten. Alsof het lot jou en je geliefde bij elkaar bracht. Die schijn bedriegt: wij banen ons een weg in een landschap van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gerard Visser boeken
  Gerard Visser - Gelatenheid in de kunst - Nijhoff, Braque, Kawabata

  De teneur van maakbaarheid die heerst in de moderniteit brengt het leven uiterlijk op hoger plan, maar tast het leven innerlijk aan. Gerard Visser interpreteert in dit boek de revolutie die heeft plaats gevonden in de kunst als een antwoord op deze teneur. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Paul Cortois boeken
  Paul Cortois - Symbolische essenties

  Wie de geschiedenis van de filosofie er op nakijkt, zal vaststellen dat het grotendeels een geschiedenis van verschillende vormen van essentialisme is. Van Plato, over Artistoteles, tot in de middeleeuwen werd gesteld dat ieder ding een 'essentie' heeft:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Frans Jacobs boeken
  Frans Jacobs - De essentie van Schopenhauer

  De Duitse filosoof Arthur Schopenhauer (1788- 1860) was een excentriek denker die met 'De wereld als wil en voorstelling' een meesterwerk afleverde. Volgens Schopenhauer lopen we aan de leiband van de wil. Die wil mag dan wel onze levensbron zijn, het is ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Hannah Arendt boeken
  Hannah Arendt - Het waagstuk van de politiek

  Hannah Arendt confronteert ons in Het waagstuk van de politiek met de vraag hoe we moeten omgaan met liegende politici. Wat mogen we doen wanneer die politici de democratische rechtsstaat in gevaar brengen? Het waagstuk van de politiek bevat niet eerder in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Nicole des Bouvrie boeken
  Nicole des Bouvrie - Diagnose van de moderne filosoof

  Zijn filosofen gek? Zo ja, waarom? En ligt dat dan aan de filosoof, aan de filosofie of aan de diagnostiek? Dat zijn de vragen die in 'Diagnose van de moderne filosoof' centraal staan. Nicole des Bouvrie neemt aan de hand van het diagnostische handboek van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Dennis de Gruijter boeken
  Dennis de Gruijter - Solidariteit van de schok. Europa volgens Jan Patocka.

  Dennis de Gruijter is al lang gefascineerd door het denken en het leven van Pato?ka. In De solidariteit van de schok presenteert hij de veelzijdigheid van Pato?ka's gedachtegoed. Pato?ka wilde écht weten wat er aan de hand is, in de maatschappij, in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Floris van den Berg boeken
  Floris van den Berg - De olijke atheïst

  Wie nu nog in god gelooft, heeft ergens iets gemist. Geloven in god is als denken dat de aarde plat is. Miljarden mensen leven onnodig in een leugen - die kennis is allang voorhanden. Religie is een gesel van de mensheid die de vrijheid van zovelen onnodig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Wim Dr. Distelmans, Anna Luyten boeken
  Wim Dr. Distelmans, Anna Luyten - Over hoe graag mensen leven

  Professor en dokter Wim Distelmans staat vooral bekend om zijn inzet voor de euthanasiewet uit 2002. Een verenging die hem geen recht aandoet. Want Distelmans is ook een voorvechter voor een volwaardige palliatieve zorg. En vanuit zijn humanisme is hij vooral… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Søren Kierkegaard boeken
  Søren Kierkegaard - Kierkegaard, Voorwoorden, De crisis en een crisis in het leven van een actrice, De heer Phister als kapitein Scipio

  In 1844 publiceerde Kierkegaard, alias Nicolaus Notabene, samen met 'Het begrip angst' een verzameling van acht voorwoorden tot onbestaande boeken, voorafgegaan door een voorwoord. In die voorwoorden richt de schrijver zijn pijlen hoofdzakelijk op de Deense… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,90
 • Don Kwast boeken
  Don Kwast - Denklicht. Pleidooi voor filosofisch onderwijs

  Een pleidooi voor denkvaardigheid! Iedereen die kan leren lezen, schrijven en rekenen, kan ook leren denken. Toch wordt het vak filosofie lang niet op alle scholen in het voortgezet onderwijs gegeven. Daar waar het wel aangeboden wordt, is het meestal een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bert Wagendorp boeken
  Bert Wagendorp - Vals spel

  'Vals spel' van Bert Wagendorp is onderdeel van de filosofische reeks Nieuw Licht, waarbij Nederlandse denkers een klassiek geworden tekst naar de hedendaagse wereld toe trekken om te zien hoe houdbaar de ideeën zijn. In 'Vals spel' laat Bert Wagendorp nieuw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Michiel Korthals boeken
  Michiel Korthals - Goed eten

  Eten is een van de belangrijkste dingen in ons leven. Maar wat stoppen we precies in onze mond? En is het niet zo dat uitbuiting, extreem over- gewicht, ondervoeding, honger en grote milieuschade enkele gevolgen zijn van onze wijze van consumeren? Dit zou toch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Timothy Morton boeken
  Timothy Morton - Duistere ecologie

  Timothy Morton is een van de 'hotste' denkers over ecologie en milieu van dit moment. In het wonderlijk onorthodoxe Duistere ecologie combineert hij filosofie, wetenschap, kunst en cultuur met een literaire schrijfstijl. Timothy Morton sluit aan bij de steeds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Rogier van der Wal boeken
  Rogier van der Wal - Cicero, Het bestaan van de goden

  Cicero, Het bestaan van de goden Vertaald door Vincent Hunink Ingeleid door Rogier van der Wal De Grieks-Romeinse cultuur is ondenkbaar zonder goden. Hun tempels en afbeeldingen, en vooral hun talrijke verhalen vervulden de wereld. Maar bestonden de klassieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • René Ten Bos boeken
  René Ten Bos - Het volk in de grot

  Denker des Vaderlands René ten Bos ontwikkelt op eigenzinnige wijze een nieuwe visie op de tegenstelling tussen volk en elite. In Plato's beroemde allegorie van de grot wordt het volk door de ontwikkelde mens aangespoord om de grot te verlaten en naar buiten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Gerard Visser boeken
  Gerard Visser - Gelatenheid

  Het zogeheten 'lege gemoed' is een kernbegrip in het werk van de middeleeuwse mysticus Meister Eckhart. De filosoof Gerard Visser onderzoekt het mystieke concept van het lege gemoed en plaatst het tegen de achtergrond van Aristoteles' doordenking van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Stijn Klarenbeek boeken
  Stijn Klarenbeek - Tegen de verlichting

  Een tijdsgeest staat niet op zichzelf, maar is altijd voortgekomen uit een historisch verloop. Alleen met de historische achtergrond kunnen we de actualiteit begrijpen. In Tegen de verlichting gaat Stijn Klarenbeek terug naar deze wortels. De Moderniteit vindt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95