Boeken over filosofie

 • Theodor W. Adorno boeken
  Theodor W. Adorno - Prisma's cultuurkritiek en maatschappij

  "Prisma's" is het eerste deel van een reeks essaybundels over cultuurkritiek en maatschappij van Theodor W. Adorno. De hierin opgenomen teksten behoren tot de klassiekers van de cultuurfilosofie. In het openingsessay - beroemd om de uitspraak 'na Auschwitz een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Gerard Visser boeken
  Gerard Visser - Water dat zich laat oversteken

  Kunnen wij tegenwoordig nog wel iets met rust laten? In die vraag lichten twee tendensen op die Gerard Visser in onze levensinstelling onderscheidt. Enerzijds die van een groeiende exploitatie van het leven waarin men van belevenis naar belevenis gaat.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Ton Derksen boeken
  Ton Derksen - Leugens over Louwes

  "Leugens over Louwes - deventer moordzaak Met zijn nieuwe boek Leugens over Louwes duikt wetenschapsfilosoof Ton Derksen, bekend van zijn boeken Lucia de B. en Het OM in de fout, in de zaak Louwes. De rechtsgang rond deze ´Deventer Moordzaak´ kenmerkt zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Alain Badiou boeken
  Alain Badiou - Alain Badiou's inesthetica: filosofie, kunst, politiek

  Alain Badiou is een van de meest spraakmakende hedendaagse filosofen. Onder de noemer 'inesthetiek' introduceert Badiou een radicaal nieuwe verhouding tussen kunst en filosofie: kunst is niet langer het passieve onderwerp van kunstbeschouwing, maar vormt de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Theodor W. Adorno boeken
  Theodor W. Adorno - Zonder richtlijn

  "Zonder richtlijn" verscheen in een reeks essaybundels over cultuurkritiek en maatschappij van Theodor W. Adorno. In deze 'kleine esthetica', zoals de ondertitel luidt, weigert Adorno richtlijnen te formuleren omdat hij zich afvraagt of een algemene esthetica… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Marc De Kesel boeken
  Marc De Kesel - Niets dan liefde

  Wat is liefde? Het gelukzalige gevoel dat iemand van je houdt? Of het pijnlijk hunkeren naar een onmogelijke liefde? Ons woord 'liefde' betekent beide tegelijk. Het is de Eros van het onvervulde verlangen én de Amor van de vervulling, inclusief die van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Henri Bergson boeken
  Henri Bergson - Essays over bewustzijn en verandering

  'Wij praten over de verandering maar wij denken er niet aan. Wij zeggen dat verandering bestaat, dat alles verandert, dat verandering de essentie zelf van de dingen is. Dat zeggen wij inderdaad en dat herhalen wij, maar dat zijn slechts woorden. Wij redeneren… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Giorgio Agamben boeken
  Giorgio Agamben - Pilatus en Jezus

  'Ik vind alles bij hem: hemel, aarde en hel, deugd, fouten, verstand, waanzin, het lot, de vrijheid: hij is alles het symbool van alles' - zo schreef Lavater over Pilatus in een brief aan Goethe. Wie is Pontius Pilatus, de Romeinse prefect van Judea, de man… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jacques Ranciere boeken
  Jacques Ranciere - De geemancipeerde toeschouwer

  In 'De geëmancipeerde toeschouwer' verzet de Franse filosoof Jacques Rancière zich tegen de gedachte dat het hedendaagse publiek van kunst en cultuur passief het getoonde aanschouwt. Dit denkbeeld heeft geleid tot vele pogingen van kunstenaars en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jacques Rancière boeken
  Jacques Rancière - De haat tegen de democratie

  'Er is geen sprake van een "crisis" van de democratie, er is sprake van een groeiende haat tegen de democratie, een ontkenning in daden van alles wat dit woord kan betekenen.' Voor Jacques Rancière krijgt democratie pas werkelijk betekenis wanneer zij zich in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Alain Badiou, Pierre Bourdieu, Judith Butler, Georges Didi-Huberman, Jacques Rancière boeken
  Alain Badiou, Pierre Bourdieu, Judith Butler, Georges Didi-Huberman, Jacques Rancière - Wat is een volk?

  De betekenis van het woord volk lijkt zodanig te zijn verschoven dat dit woord het behoud van de bestaande orde is gaan dienen. De hier bijeengebrachte teksten laten zien op welke wijze het begrip volk aan de kant van de emancipatie verankerd blijft. Alain… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Roel Kuiper, Robert van Putten, Maarten Vogelaar boeken
  Roel Kuiper, Robert van Putten, Maarten Vogelaar - Durf te denken

  Het geloof daagt christenen uit om met een andere blik naar de wereld te kijken. Met geloven houdt het denken niet op. Sterker nog: het geloof scherpt het denken en geeft er richting aan. 'Durf te denken' is een goed motto voor christenen die hun weg zoeken in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Annemie Halsema, Edwin Koster boeken
  Annemie Halsema, Edwin Koster - Hoezo wetenschap?

  Bewegingswetenschappen zijn een relatief jong wetenschapsgebied, dat in de tweede helft van de twintigste eeuw is ontstaan. Van het begin af aan zijn binnen de bewegingswetenschappen ook filosofische vragen gesteld, bijvoorbeeld naar de wijze waarop bewegen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Veerle Pasmans boeken
  Veerle Pasmans - Pioniers in de praktische filosofie

  In dit boek komen de pioniers van de praktische filosofie in Nederland en Vlaanderen aan het woord. Ze leggen uit hoe ze de filosofie inzetten om prangende vragen te stellen en concrete adviezen te geven aan privépersonen, organisaties en overheden. Een ding… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ulrich Libbrecht boeken
  Ulrich Libbrecht - Adieu a Dieu. Naar een religieus atheisme

  Over het boek:Prof.em.dr. Ulrich Libbrecht beschrijft hoe hij zich bevrijdde uit de dogmatiek en de symboliek van zijn katholieke opvoeding, zonder daarbij het wezenlijke van de religie over boord te gooien. Dit wezenlijke is voor hem de ervaring, niet de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Chunglin Kwa boeken
  Chunglin Kwa - Kernthema's in de wetenschapsfilosofie

  De wetenschap van de 21e eeuw is niet meer die van dertig jaar geleden. Disciplinaire scheidslijnen vervagen. De grenzen tussen de natuurwetenschappen en de technologie lijken wel uitgewist. Sociale wetenschappers staan in een heel andere wereld dan die van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Armand Leroi boeken
  Armand Leroi - De lagune

  Aan de westkust van Turkije ligt het eiland Lesbos, dat door een lagune vrijwel in tweeën is verdeeld. Dit is de plek waar, 2400 jaar geleden, Aristoteles besloot zich te gaan verdiepen in de natuurlijke wereld. Iedereen kent Aristoteles als filosoof - maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Alvin Plantinga boeken
  Alvin Plantinga - Het echte conflict

  Het idee dat er een diep conflict tussen geloof en wetenschap bestaat, is populair. Bekende wetenschappers zoals Richard Dawkins, Daniel Dennett, Herman Philipse, Dick Swaab en Piet Borst verkondigen het luidkeels. Religie is hierbij de grote verliezer:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,90
 • Emanuel Rutten, Jeroen de Ridder boeken
  Emanuel Rutten, Jeroen de Ridder - En dus bestaat God

  Is het onlogisch, onredelijk of achterhaald om in God te geloven? Veel mensen denken van wel en willen het ook anderen doen geloven. Er zouden geen goede argumenten zijn voor het bestaan van God zijn en de oude argumenten die er waren, zijn allang door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Gerard Bodifee boeken
  Gerard Bodifee - Nu is de tijd

  Vragen over de aard en de oorsprong van de tijd worden al lang gesteld. Fundamentele ideeën kwamen op bij antieke denkers als Plato, Aristoteles en Augustinus. In de moderne tijd heeft vooral de natuurkunde verrassende inzichten opgeleverd. Zoals de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • W. Benjamin boeken
  W. Benjamin - Benjamin Journaal 3

  Met bijdragen van: Walter Benjamin (Het surrealisme. De laatste momentopname van de Europese intelligentsia), Sarah Whiting (De beweeglijkheid van de surrealistische stad. Nadja's Parijs in kaart gebracht), Louis Aragon (De boer van Parijs), Rudi Laermans… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rene Boomkens, Ineke van der Burg, Koenraad Geldrof, Wil van Gerwen boeken
  Rene Boomkens, Ineke van der Burg, Koenraad Geldrof, Wil van Gerwen - Benjamin journaal 4

  Met bijdragen van: Paul Koopman (Benjamin, Pontigny, 1939. Bij een foto van Gisèle Freund), Ton Groeneweg (De signatuur van een tekst. Deconstructie en de kritiek van het geweld), Walter Benjamin (Twee fragmenten), Michel van Nieuwstadt & Ton Groeneweg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • W. Benjamin boeken
  W. Benjamin - Benjamin Journaal 5

  Met bijdragen van: Paul Koopman ('tijdgenoten'), Gerard Visser (Benjamin, Heidegger en de tijd van de beleving), Helmut Lethen (Walter Benjamin en de politieke Antropologie in de jaren twintig. Helmuth Plessner, Carl Schmitt en Walter Benjamin), Walter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Maaike Merckens Bekkers, Sabine Wassenberg boeken
  Maaike Merckens Bekkers, Sabine Wassenberg - Ik zag twee beren filosoferen

  Je eigen keuzes maken, een mening vormen en deze mening onderbouwen zijn essentieel voor iedereen. Tegelijkertijd is opgroeien en het opdoen van deze vaardigheden in de huidige tijd voor onze jeugd geen gemakkelijke opgave. De wereld is complexer dan ooit met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Fredrik Sjoberg boeken
  Fredrik Sjoberg - De vliegenval

  'Als je de insectenwereld gaat bestuderen moet je voorbereid zijn op van alles, ook in jezelf,' schrijft Sjöberg. De vliegenval is een betoverende en eigenzinnige rechtvaardiging van verdieping, traagheid en het recht om een omweg te nemen in een tijd van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,50