Boeken over filosofie

 • Pieter van der Ree boeken
  Pieter van der Ree - Sinterklaas en het geheim van de nacht

  Het Sinterklaasfeest is al eeuwen een van de meest geliefde Nederlandse jaarfeesten. Dat is eigenlijk heel verwonderlijk, daar Sint-Nicolaas van origine een katholieke heilige is, onze samenleving verregaand geseculariseerd is en geen volwassene in zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Maurice Merleau-Ponty boeken
  Maurice Merleau-Ponty - Oog en geest

  In Oog en geest zet Merleau-Ponty kernachtig en helder zijn ideeën over waarnemen uiteen. De schilderkunst speelt daarbij een belangrijke rol. Door te kijken met de ogen van schilders als Cézanne, Klee en Matisse stelt hij ons in staat onze vertrouwde wereld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Maurice Weyembergh boeken
  Maurice Weyembergh - Camus

  Meer dan een halve eeuw na zijn dood geldt Albert Camus (1913-1960) nog altijd als een van de grootste en invloedrijkste intellectuelen van de twintigste eeuw. Dit boek in de reeks DENKERS biedt een toegankelijke inleiding tot het oeuvre van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Franky Bussche boeken
  Franky Bussche - 10 Jaar euthanasiewet

  België beschikt als één van de weinige landen ter wereld over een euthanasiewet. Deze wet kwam tot stand na een grondig parlementair debat in 2002. Tien jaar later blijkt dat er geen wildgroei kwam van het aantal toepassingen van euthanasie. Een aantal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Peter Bieri boeken
  Peter Bieri - Hoe willen wij leven?

  Romanschrijver Pascal Mercier werd wereldberoemd met 'Nachttrein naar Lissabon'. Als filosoof schreef hij onder zijn eigen naam 'Hoe willen wij leven?', waarin hij de vraag stelt die ook in zijn literaire werk voortdurend ter sprake komt: hoe kunnen wij zelf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Willy Deckers boeken
  Willy Deckers - Ethisch leiderschap in organisaties bedrijven onderwijs

  Over het boek: Leiderschap staat vandaag hoog op de agenda: van bedrijfswereld tot politiek, van school tot zorginstelling. In dit boek houdt de auteur een sterk pleidooi om als leidinggevende ethisch om te gaan met mensen en situaties. Men moet de dingen niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Daniël Mok boeken
  Daniël Mok - Biografische Kleinoden Rudolf Otto, biografie

  Vijfenzeventig jaar geleden stierf Rudolf Otto na een leven dat gekenmerkt wordt door triomf en tragiek. Verslaafd aan morfine, depressief en gesloopt door malaria kwam er een tragisch einde aan het veelbewogen leven van de Pruisische politicus, theoloog,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Greg Houwer boeken
  Greg Houwer - Ik, mezelf en wij

  De mens is meer dan alleen zijn lichaam. Er is ook iets dat zich ophoudt in, of áchter dat lijf. De hamvraag van dit boek luidt: wat is dat ¿iets'? Wat maakt de mens tot mens? En hoe onderscheidt hij zich van de rest van het dierenrijk? Bestaat er inderdaad… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Herman Berger boeken
  Herman Berger - De ethica van Spinoza

  Over het boek Het werk van de Nederlandse filosoof Spinoza staat weer volop in de belangstelling. Niet alleen zijn politieke geschriften, maar ook zijn levenswerk, Ethica, drijft mee op de golf aan hernieuwde belangstelling. Dat is niet verwonderlijk. Het werk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Dalai Lama boeken
  Dalai Lama - Het kleine boekje van geluk-grote letter uitgave

  Grote letter uitgaveIn Het kleine boekje van het geluk wijst de Dalai Lama ons op de noodzaak van tolerantie, eerlijkheid en vergeving en hij moedigt ons aan ons te concentreren op de mooie dingen om ons heen, om zo het geluk te vinden. Genre: esoterie, 322… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dorle Lommatzsch boeken
  Dorle Lommatzsch - Op zoek naar jezelf? Werkboek mindfulness

  Dit werkboek is gebaseerd op "Op zoek naar jezelf? Basisboek mindfulness". Door de gelijklopende opbouw ondersteunen beide boeken elkaar. Het werkboek is de praktische gids waarmee je de kennis uit het basisboek kunt onderzoeken en verdiepen. Als je eenmaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Noah Levine boeken
  Noah Levine - Het hart van de revolutie

  Noah Levine is de stem van een jonge generatie westerse boeddhisten. Hjj maakt op een unieke, levendige manier zichtbaar hoezeer het boeddhisme eigenlijk oproept tot radicale actie, in plaats van de passieve, vredevolle religie te zijn zoals zo velen beweren.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Christophe de Landtsheer boeken
  Christophe de Landtsheer - Flitsen 1.00

  Flitsen zijn kristalleringen in een gedachteflux van terugkerende onderwerpen zoals : toeval-actie-werk-gezondheid-exces-mens-liefde-geld-organisatie-beheer-verwarring-systeem-structuur-regel-wet-proces-project. Soms speels of soms provocerend, de ene keer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Hans Achterhuis boeken
  Hans Achterhuis - Zonder vrienden geen filosofie

  'Zonder vrienden zou niemand willen leven', stelt Aristoteles. Zonder vrienden kan in elk geval, zo is de ervaring van Hans Achterhuis, een filosoof geen filosofie bedrijven. Bij al zijn filosofische werk is Achterhuis zich steeds meer bewust geworden van zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Peter van Beuningen boeken
  Peter van Beuningen - Vertrouw nooit een naakte melkboer

  De zeventien toegankelijke, licht filosofische, observaties ¿ Denkstoffen ¿ die dit boek telt, roepen allerlei vragen op. Waarom is vertrouwen onmisbaar? Wat is (van) waarde? Is genoeg ooit voldoende? Waarom geloven we wat journalisten beweren? Waardoor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Na?rada Kush boeken
  Na?rada Kush - Ramayana

  Ramayanaen haar diepere betekenis van deze tijd De Ramayana is een heilig geschrift met een diepgaande symboliek. Zij geeft heel naukeuring en gedetailleerd elke stap aan in het proces van innnerlijke groei. Hoewel de zwaartekracht pas in de 18de eeuw door de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Jurrien Rood boeken
  Jurrien Rood - Wat is er mis met gezag?

  Een nieuwe visie op autoriteitWat kun je verwachten van een filmer, filosoof en voormalig cabaretier die zich buigt over het straatgezag van de politie? Een beeldend boek, uit het leven gegrepen, met een originele visie. Jurriën Rood liep geruime tijd mee met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hans Achterhuis, Peter Henk Steenhuis boeken
  Hans Achterhuis, Peter Henk Steenhuis - Tegendenken

  Een noodzaak in het publieke debat Voortdurend in discussie, niet alleen met anderen maar ook met zichzelf, onderzoekt Achterhuis grote maatschappelijke vragen. We willen allemaal een betere wereld, maar is geweld gerechtvaardigd om die te realiseren, zoals in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Heine Hansen boeken
  Heine Hansen - Ancient and Medieval Philosophy Series 1 John Pagus on Aristotle's Categories

  Extensive study of one of the first extant thirteenth-century commentaries on aristotle's categories The Rationes super Praedicamenta Aristotelis of John Pagus is one of the earliest known literary products of the Arts Faculty of the University of Paris.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,50
 • Aldus sprak Heraclitus

  Heraclitus (rond 500 vC) is een fascinerende en unieke gestalte in de voorsocratische filosofie. Al in de oudheid stond hij bekend als de duistere, zich in raadselen hullende filosoof. Lateren, die zijn werk slechts in fragmenten kennen, zoals Nietzsche, heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rene Munnik boeken
  Rene Munnik - Tijdmachines

  De moderne wetenschap houdt ons voor dat spoken niet bestaan, en als een ware Ghost- en Mythbuster trekt ze ten strijde tegen wat ze als 'fantomen' en 'mythen' aanmerkt: God, de ziel, de vrije wil... Maar intussen produceert ze zelf fantoom na fantoom. Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,99
 • Marc van den Bossche boeken
  Marc van den Bossche - Het pathos van het denken

  De hoofdstroom van het westerse denken werd eeuwenlang gekenmerkt door een sterke subjectiviteit: het eigenmachtige subject zou vanuit rationele vermogens leven en wereld vorm en zin geven. Beheersbaarheid, maakbaarheid en zekerheid waren de trefwoorden. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Johan Goud boeken
  Johan Goud - Het leven volgens Willem Jan Otten

  De schrijver Willem Jan Otten (1951) wordt in brede kring gewaardeerd en is veelvuldig bekroond, onder andere met de Constantijn Huygensprijs 1999, de Libris Literatuurprijs 2005 en een eredoctotaat van de Universiteit Utrecht in 2007. Zijn opvallend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jackie Reardon, Hans Dekkers boeken
  Jackie Reardon, Hans Dekkers - Mindset in het dagelijks leven

  Op zoek naar meer evenwichtigheid en een betere mentale balans? Mindset in het Dagelijks Leven beschrijft een praktische en tastbare methode om ontspannen, kalm en met volle aandacht door het leven te gaan. We hebben allemaal last van 'zoemende' en zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ann Van Sevenant boeken
  Ann Van Sevenant - Kleine filosofie van het vrijen

  Over het boek:Deze Kleine filosofie van het vrijen komt tegemoet aan de vraag naar een diepzinnige benadering van seksualiteit. De auteur beroept zich op de geschriften van Plato, Augustinus, Kant, Hegel, Schopenhauer, Nietzsche, Bataille, Fromm, Sartre,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90