Boeken over filosofie

 • Lisanne Jansen, Rozemarijn Oosthoek, Marin Terpstra boeken
  Lisanne Jansen, Rozemarijn Oosthoek, Marin Terpstra - Een gebed zonder eind

  Een gebed zonder eind laat aan de hand van prikkelende historische en recente voorbeelden zien dat religiekritiek de sleutel is om de huidige cultuur en politiek te begrijpen. Van de Oude Grieken tot nu heeft religiekritiek een cruciale rol gespeeld in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Bart Cusveller, Marc de Vries boeken
  Bart Cusveller, Marc de Vries - Cinemasofie

  Grote vragen op het grote scherm Films zijn populair in brede kring, van jong tot oud, hoog- of laagopgeleid, van allerlei geestelijke ligging. Dat komt niet alleen doordat film naadloos aansluit bij de huidige beeldcultuur. Film wordt ook gezien als drager… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,90
 • Herman Koningsveld boeken
  Herman Koningsveld - Kleine inleiding wetenschapsfilosofie

  Compact overzicht van de wetenschapsfilosofie in 61 pagina's. Kort en goed en onmisbaar voor elke student in het WO. Inhoud: 1 Het standaardbeeld van wetenschap: van verificatie naar confirmatie 2 De kritiek van Popper op het standaardbeeld: het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Hans Radder boeken
  Hans Radder - Er middenin!

  Filosofen zijn niet de enigen die filosoferen, anderen doen dat net zo goed. Dat is het frisse uitgangspunt van dit boek. Zaak dus voor filosofen om de dialoog met de maatschappij aan te gaan en te bezien hoe ze zich dienstbaar kunnen maken. En hoe ze daarbij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gerben Hellinga boeken
  Gerben Hellinga - I Tjing van Nu

  De I Tjing van Nu is een nieuwe versie van het oude orakel, hedendaags maar toch diep verankerd in de klassieke I Tjing traditie. De schrijver Gerben Hellinga, die zich hiermee sinds 1972 bezighoudt, ziet de I Tjing als een praktisch instrument waarmee mensen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Tim Trachet boeken
  Tim Trachet - De ster van Bethlehem

  Zowat iedereen in de westerse cultuur kent de ster van Bethlehem, maar wat kan die ster precies geweest zijn? Welke waarneming zou de 'wijzen uit het Oosten' aangespoord kunnen hebben om op reis te vertrekken en een kind te aanbidden als de koning der Joden?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Thomas Crombez boeken
  Thomas Crombez - De moord op de kunst

  De moord op de kunst: het klinkt als de titel van een thriller. En dat is de geschiedenis van de kunstfilosofie ook. Ze begint met een veroordeling van formaat. De Griekse denker Plato wilde kunstenaars en dichters uit zijn ideale samenleving verbannen. Daar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Jan Bransen boeken
  Jan Bransen - Waar filosofen van houden

  Jan Bransen, onder meer bekend van zijn boek Word zelf filosoof, denkt hardop na over de plaats van de filosofie in de huidige multiculturele kennis- en participatiesamenleving. Hij laat zien dat dit een kwestie is die ieders aandacht verdient en die juist op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • C. Cornelis Gustaaf boeken
  C. Cornelis Gustaaf - Met hamer en scheermes

  Op zoek naar een filosofieboek dat debattechnieken en overredingsmethoden combineert met een overzicht van de wijsbegeerte? Dan is Met hamer en scheermes wat je zoekt. Je maakt er uitgebreid kennis met de voornaamsteargumentatie- en onderzoeksmethoden zoals… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Arjen Mulder boeken
  Arjen Mulder - De successtaker

  Successtaken is het parool. De wortels van de creativiteit liggen in ons vermogen onszelf in alle rust te ontwikkelen, in plaats van voortdurend te bewegen, dynamisch te zijn. We kunnen ons tot vlinders verpoppen in plaats van vretende rupsen te blijven:… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,30
 • Gustaaf C. Cornelis boeken
  Gustaaf C. Cornelis - Wetenschapsethisch manifest

  Geregeld klaagt er een stem over mistoestanden aan de universiteiten. Jonge vorsers zouden kampen met mentale problemen. Academici zouden onder al te grote werkdruk staan. De media rapporteren over opleidingen die uitdoven, over een fraudegeval of over een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Kees Schuyt boeken
  Kees Schuyt - Tussen fout en fraude

  De toegenomen aandacht voor integriteit kan men nog het beste bezien als onderdeel van een omvattender beroepscultuur in een verhard en kil maatschappelijk klimaat, waarin integriteit, als kernwaarde van het professionele handelen, niet meer vanzelfsprekend is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Larken Rose boeken
  Larken Rose - Het meest gevaarlijke bijgeloof

  De meeste mensen, die kijken naar de wereld vol problemen met zijn lange geschiedenis van onrecht en menselijk lijden, zullen sociale misstanden toeschrijven aan hebzucht, onwetendheid, haat, of gebrek aan medeleven voor anderen. Zelden overweegt iemand de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Thomas Nagel boeken
  Thomas Nagel - Het laatste woord

  «Het laatste woord» van Thomas Nagel geldt als een van de belangrijke filosofieboeken van onze tijd. Het is wereldwijd geroemd als een scherpzinnige en overtuigende verdediging van de universaliteit van de rede. Daarbij richt Nagel zijn kritiek op denkvormen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Ulrich Libbrecht, Pierre Bisschop, Daan Oostveen boeken
  Ulrich Libbrecht, Pierre Bisschop, Daan Oostveen - De weg is wijzer dan de wegwijzer

  Toen Ulrich Libbrecht vanaf de jaren 1970 Vlaanderen en Nederland inspireerde met 'oosterse wijsheid voor de westerse mens' was dit pionierswerk. Ondertussen heeft de globalisering zich verder voltrokken, is boeddhisme en meditatie geen exotisme meer en is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,90
 • Sigbert Samson boeken
  Sigbert Samson - Grensgebieden

  Wat heeft economische waarde te maken met onze waarneming van tijd? Sluiten intuïtie en verstand elkaar uit? Kunnen kunstmatige intelligentie en moraal samen door één deur? Zijn economische en artistieke vormgeving aan elkaar verwant? De terreinen tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Lieneke Koornstra, Ellie Teunissen boeken
  Lieneke Koornstra, Ellie Teunissen - Markante vrienden

  De Vereniging Vrienden van de ISVW is de trouwste en meestgeliefde compagnon van de Internationale School voorWijsbegeerte. Ook zij bestaat in 2016 honderd jaar. Al eeneeuw lang zijn de Vrienden nauw betrokken bij de ISVW.De Vereniging telt zo'n duizend… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Margriet Irgang boeken
  Margriet Irgang - Het kostbare ogenblik

  Waarom hebben we zoveel angst voor de dood? Waarschijnlijk omdat we de waarheid van de vergankelijkheid halstrarrig blijven negeren. Maar bij wie daar niet voor wegloopt, krijgt het hier en nu een heel nieuwe glans. Alles wordt dan kostbaar, niets verdient het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Douglas J. Penick boeken
  Douglas J. Penick - De krijgsliederen van koning Gesar

  Het bijna duizend jaar oude epos over het leven van de verlichte krijger-wijsgeer Gesar, koning van Ling, is een van de laatste 'levende' heldendichten en geniet alom bekendheid in de boeddhistische culturen van Centraal-Azië. Door de eeuwen heen hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Leo van Deursen boeken
  Leo van Deursen - Met permissie

  Als arts is Dr. Leo van Deursen steeds op zoek geweest naar de oorzaak en achtergrond van ziekte. Voor hem staat de uitspraak van de Amerikaanse psychiater George Engel centraal, die zegt dat wij allen zowel: "The need to know and understand" als "The need to… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jannah Loontjens boeken
  Jannah Loontjens - Roaring nineties

  In Mijn roaring nineties beschrijft Jannah Loontjens ons laatste fin de siècle en spiegelt die aan de huidige tijd. Het was een tijd waarin geloofd werd dat de grote oorlogen voorbij waren, het was voor nine-eleven, voor de komst van mobiele telefonie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Peter Venmans boeken
  Peter Venmans - Amor Mundi

  We leven in een tijd waarin ons persoonlijk geluk centraal staat. We doen er alles aan om ons goed te voelen en ons te ontplooien en worden daarin gestimuleerd door een heuse geluksindustrie. Maar al die aandacht voor het individu gaat ten koste van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Anne Karpf boeken
  Anne Karpf - Ouder worden

  Waarom liegen over je leeftijd?Onze maatschappij heeft een diepgewortelde angst voor ouderdom. Een hoge leeftijd wordt in toenemende mate gezien als een biomedisch probleem, waarvan de gevolgen bestreden moeten worden met medicijnen. Medisch socioloog,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Alain Stephen boeken
  Alain Stephen - Waarom we denken wat we denken

  Heeft u ooit ervaren hoe het is om samen met alleen uw gedachten te zijn? Is het weleens in u opgekomen dat die gedachten universeel kunnen zijn? In dit boek komt dit soort belangrijke filosofische vragen aan bod en - maakt u kennis met de belangrijkste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Jiddu Krishnamurti boeken
  Jiddu Krishnamurti - Klaar voor het leven

  Opvoeding staat centraal in Krishnamurti's levensvisie en komt als thema voortdurend terug in zijn werk. In 'Klaar voor het leven' zijn een reeks toespraken gebundeld die speciaal gericht zijn tot leerlingen, ouders en leraren. Krishnamurti bespreekt er een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95