Boeken over filosofie

 • Lama Thubten Yeshe boeken
  Lama Thubten Yeshe - Zo word je de Boeddha van Mededogen

  In dit boek beschrijft Lama Yeshe op een zeer toegankelijke wijze de beoefeningen van de boeddhistische tantra van de Boeddha van Mededogen, Avalokiteshvara (Tibetaans: Chenrezig). Het gaat verder, na zijn boek: Introductie in Tantra, met direct, praktisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Maarten van Buuren, Joep Dohmen boeken
  Maarten van Buuren, Joep Dohmen - Van oude en nieuwe deugden

  Levenskunst is een manier om de zoektocht naar het goede leven vorm te geven. De westerse mens heeft de vrijheid veroverd om te kiezen wie hij wil zijn. Maar hoe die vrijheid in te vullen? En hoe kan een maatschappij vol vrije individuen goed functioneren?… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Lama Lama Yeshe boeken
  Lama Lama Yeshe - Universele Liefde

  " Als we het boeddhisme bestuderen, bestuderen we onszelf, de aard van ons lichaam, spraak en geest, waarbij de nadruk vooral ligt op de natuur van onze geest en hoe deze werkt in het dagelijks leven. Het belangrijkste onderwerp is niet iets anders, zoals: wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jonathan van Tongeren boeken
  Jonathan van Tongeren - Blauwetijgerreeks Essays over het midden

  Met bijdragen van onder anderen: Martin van Creveld, Rene Cuperus, Fernand Keuleneer. In zoverre het midden nog als begrip gehanteerd wordt, is dat meestal met betrekking tot de politiek, met alle minder gunstige associaties van dien. Maar zijn er naast een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Willy Weyns boeken
  Willy Weyns - Provencaalse gesprekken met Etienne Vermeersch

  Etienne Vermeersch was in 2012 de zomergast op de 'rando-filo', een wandel- en filosofieweek in de Provence, jaarlijks georganiseerd door Leaudelure in de vallei van de Jabron. Gastheer Willy Weyns en de vijftien deelnemers vuurden gedurende vijf dagen vragen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Margreet van Muijlwijk boeken
  Margreet van Muijlwijk - Descartes' droom

  In Descartes' droom worden strip en filosofie met elkaar verbonden. Een idee van Hubert Dethier, die in zijn colleges aan de VUB het medium strip tot onderwerp van filosofische bezinning maakte. Filosofe en vroegere stripuitgeefster Margreet van Muijlwijk nam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,90
 • Frank Meester, Maarten Meester, Natascha Kienstra boeken
  Frank Meester, Maarten Meester, Natascha Kienstra - Durf te denken!HAVO

  Onder redactie van Frank Meester, Maarten Meester en Natascha Kienstra verschijnt bij Uitgeverij Boom in 2014 een geheel nieuwe lesmethode filosofie. Durf te denken! zal het beste van twee werelden combineren: de hoofdstukken in het tekstboek zijn geschreven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  51,00
 • Martha C. Nussbaum boeken
  Martha C. Nussbaum - Politieke emoties

  Martha Nussbaum is een van â s werelds invloedrijkste politieke denkers. In haar nieuwe boek 'Politieke emoties' voegt zij haar belangrijkste gedachtegoed â de filosofie van emoties en de theorie van sociale rechtvaardigheid â samen tot een pleidooi voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Martijn Meijer boeken
  Martijn Meijer - Moeilijk te geloven dat ik echt besta

  In de Maand van de Filosofie 2014 verschijnt ' Moeilijk te geloven dat ik echt besta', waarin Martijn Meijer op persoonlijke wijze schrijft over ons verlangen naar meer zelfkennis. Als we in de spiegel kijken, verbazen we ons soms over het vreemde wezen dat we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Robert Lemm boeken
  Robert Lemm - De authentieke reactionair - Handorakel van Nicolas Gomez Davila

  Volgens de Colombiaanse filosoof Nicolas Gomez Davila (1913-1994) zijn alle grote schrijvers reactionair, ook al zeggen ze het niet. Zijn werk geeft een unieke invulling aan dat gewraakte begrip door middel van duizenden uitspraken. Die werden pas na zijn dood… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Leo Spier boeken
  Leo Spier - De wereld wil bedrogen worden

  Dit boek is een "cri de coeur" van de auteur. Het centrale thema is het "Mundus vult decipi" van Petronius (eerste eeuw na Christus) dat nog steeds geldt. Lichtvoetig worden er allerlei voorbeelden gegeven waarbij de razendsnelle ontwikkeling van de sociale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Martin Heidegger boeken
  Martin Heidegger - De vraag naar de techniek

  In De vraag naar de techniek onderwerpt Martin Heidegger de gangbare opvatting van techniek, die haar voor een louter instrument in de handen van de mens houdt, aan een kritisch onderzoek. Deze ondervraging resulteert in een meer oorspronkelijk begrip, dat een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • Frits Koster, Erik van den Brink, Jetty Heynekamp boeken
  Frits Koster, Erik van den Brink, Jetty Heynekamp - Vier levensvrienden

  Maak kennis met de vier verheven gemoedstoestanden (brahmavihra's) : vriendelijkheid, compassie, (mede)vreugde en gelijkmoedigheid. Deze vier ego-overstijgende levensvrienden bestrijken alle vier een ander terrein. Als je spreekt van een welzijnsthermometer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jiddu Krishnamurti boeken
  Jiddu Krishnamurti - Commentaar op het leven I

  Krishnamurti's boodschap is helder en nog even actueel als altijd. Als doel van het leven ziet hij het leven zelf, het leven in het hier en nu, vrij van bindingen van de tijd. Commentaar op het leven I is de eerste bundeling van de persoonlijke aantekeningen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Aad Orgelist boeken
  Aad Orgelist - Is de aarde een slavenplaneet?

  Dit boek is een pleidooi om zelfverantwoordelijkheid te nemen voor een humanere samenleving. Het boek speelt in op actuele maatschappelijke thema's. Het geeft een inzichtelijk beeld van de problemen die zich in de Westerse samenleving afspelen met betrekking… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Rob Hartmans boeken
  Rob Hartmans - Grondsop en verwarring. Intellectuelen en hun illusies

  De intellectueel heeft al heel lang een slechte pers. Volgens Johan Goudsblom kent de intellectueel zijn Gide beter dan zijn buurman, en in de ogen van Friedrich von Hayek is hij niet meer dan een 'handelaar in tweedehands ideeën'. De havenarbeider-?losoof… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerard Visser boeken
  Gerard Visser - Water dat zich laat oversteken

  Kunnen wij tegenwoordig nog wel iets met rust laten? In die vraag lichten twee tendensen op die Gerard Visser in onze levensinstelling onderscheidt. Enerzijds die van een groeiende exploitatie van het leven waarin men van belevenis naar belevenis gaat.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Plutarchus boeken
  Plutarchus - Plutarchus*Moralia VI: Politiek en filosofie

  In dit zesde deel: POLITIEK EN FILOSOFIE van de Moralia van de Griekse schrijver Plutarchus van Chaironeia (46-120 n. Chr.) zijn een aantal werken, brieven, essays en lezingen bijeengebracht die van groot belang zijn voor onze kennis van het politieke en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerben J. Stavenga boeken
  Gerben J. Stavenga - Verheldering van de werkelijkheid

  De wetenschappen hebben een enorme hoeveelheid kennis voortgebracht, maar inzicht in de samenhang en diepere betekenis ontbreekt. Om dat inzicht te verkrijgen wordt in dit boek een specifieke systeemtheorie ontwikkeld, de theorie van de vier fundamentele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Hans van Stralen boeken
  Hans van Stralen - Denken over duiden

  Over het boek:De hermeneutiek is de oudste discipline die zich met het denken over de interpretatie van diverse fenomenen (teksten, kunstwerken, gedrag, juridische kwesties) heeft beziggehouden. In Denken over duiden wordt het vruchtbare en actuale karakter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Kom tot het innerlijk

  De auteur Dhan Gopal Mukerji, een Brahmaan van de oude stempel, keert na jarenlange afwezigheid in Amerika en Europa, terug naar zijn eigen land. Maar ook in India hebben nieuwe ontwikkelingen hun intrede gedaan, niet in het minst door de Engelse overheersing… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Philippa Perry boeken
  Philippa Perry - Bij je verstand blijven - School of Life

  Op weg naar emotioneel evenwicht. Vaak laten we ons te veel leiden door gevoelens en emoties, met irreële angsten en onzekerheden tot gevolg. Psychotherapeute Philippa Perry helpt je bij je verstand te blijven. Aan de hand van case study’s, praktische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • John Armstrong boeken
  John Armstrong - Minder piekeren over geld - School of Life

  Verbreek je ongezonde relatie met geld. Maakt geld gelukkig? Wetenschapper John Armstrong leert ons op een andere manier naar geld te kijken en het daardoor opnieuw – en meer - te waarderen. Dit boek zet deze traditionele manier van denken op zijn kop en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Rob H. van Dijk boeken
  Rob H. van Dijk - Op zoek in India

  Schrijver en filosoof Rob van Dijk maakte vijf reizen door India en hield trouw een dagboek bij van zijn zoektocht naar wijsheid. Het resultaat is een zeer persoonlijk verslag van ontmoetingen met wijzen en minder wijzen en opmerkelijke gebeurtenissen.`Tijdens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Spinoza, Willem van Blijenbergh boeken
  Spinoza, Willem van Blijenbergh - Spinoza - Brieven over het kwaad

  Uit 'Brieven over het kwaad' blijkt dat Spinoza 350 jaar geleden al sterkere argumenten tegen het bestaan van een vrije wil had dan hedendaagse neurowetenschappers kunnen leveren. Dit maakt deze briefwisseling verrassend actueel. Deze 'Brieven over het kwaad',… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90