Boeken over filosofie

 • Frank Vande Veire boeken
  Frank Vande Veire - Tussen blinde fascinatie en vrijheid

  Velen kennen Slavoj Žižek door zijn snedige interventies in de politieke discussie of als 'academische rockster'. Daarbij wordt soms vergeten dat hij een belangrijk filosoof is die in dialoog met de grote denkers uit de geschiedenis een filosofische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Astrid Willems boeken
  Astrid Willems - Flexdenken

  Flexdenken van Astrid Willems is een praktisch boek dat ons helpt om ontspannen met veranderingen in werk en leven om te gaan. Het gaat op speelse en doortastende wijze in op de vraag: is zekerheid in deze tijd een illusie? En zo ja, waar kan je dan houvast… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Waldo Swijnenburg boeken
  Waldo Swijnenburg - De schoonheid en de troost van een wereldbeeld zonder God

  Wereldwijd zijn atheïsten veruit in de minderheid. Zelfs in het nuchtere Nederland gelooft een ruime meerderheid van de mensen nog dat er meer is tussen hemel en aarde. Waarom is atheïsme zo weinig populair? Een van de redenen is dat toonaangevende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Eric Hazan, Kamo boeken
  Eric Hazan, Kamo - Eerste revolutionaire maatregelen

  Eric Hazan en Kamo Eerste revolutionaire maatregelen Niet langer kritiek leveren, maar in opstand komen: dat wil dit boek, waarin concrete voorstellen worden gedaan om de overbekende cyclus van mislukte revoluties te doorbreken. Volgens Eric Hazan en Kamo is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Gerbert van Loenen boeken
  Gerbert van Loenen - Lof der onvolmaaktheid

  In 'Lof der onvolmaaktheid' pleit Gerbert van Loenen voor een diepgaander debat over euthanasie. Volgens Van Loenen biedt de media een oppervlakkige en eenzijdige blik op het debat over euthanasie. In het huidige debat over euthanasie en hulp bij zelfdoding… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Tarthang Tulku boeken
  Tarthang Tulku - De grenzeloze geest

  Tarthang Tulku heeft naast zijn traditionele achtergrond jarenlange ervaring met westerse studenten en met de westerse cultuur. In dit boek, (engelse titel: Mind over Matter), beschrijft hij de verschillen tussen de traditionele dharma-beoefening en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Guy Debord boeken
  Guy Debord - De spektakelmaatschappij & Commentaar op de spektakelmaatschappij

  La Société du spectacle van Guy Debord (1931-1994), oorspronkelijk gepubliceerd in 1967, heeft niets aan relevantie ingeboet, want de geschiedenis doet er alles aan om Debords analyses te bevestigen. Terwijl de spektakelmaatschappij, als extreme vorm van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Peter Henk Steenhuis, René Gude boeken
  Peter Henk Steenhuis, René Gude - Door het beeld / Door het woord

  Kunnen beelden lui zijn? Bestaat er vuil licht?Wat doen slijpschijven en conusvormen met glas?En kan een aap ons de weg wijzen door porselein?Drie jaar geleden begon een unieke samenwerking tussen De Ketelfactory en journalist Peter Henk Steenhuis van Trouw.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • René Gude boeken
  René Gude - Het agoramodel. De wereld is eenvoudiger dan je denkt.

  De wereld is complex, maar zit toch eenvoudiger in elkaar dan je denkt. Want welke weg je ook neemt in het leven, je belandt toch altijd weer in dezelfde soorten gebouwen. We leven in privéhuizen, werken in private gebouwen, we organiseren onszelf rond… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Arnold Ziegelaar boeken
  Arnold Ziegelaar - Aardse mystiek. Inleiding in de filosofie van de verwondering

  Bestaat er zoiets als aardse mystiek - een levensbeschouwing die niet zweverig is en die in harmonie is met het redelijke denken? Filosoof Arnold Ziegelaar betoogt van wel. In de loop van de geschiedenis hebben tal van filosofen verslag gedaan van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Martijn Veerman boeken
  Martijn Veerman - Humorologie; grappen maken en breken

  In Humorologie stelt de jonge filosoof Martijn Veerman een ogenschijnlijk simpele vraag: wat is humor en hoe werkt het? Spelenderwijs analyseert hij de belangrijkste voorwaarden voor humor. Hij verwijst daarbij naar verschillende filosofische,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Ivo Phinaud boeken
  Ivo Phinaud - Een andere kijk op Nostradamus

  Wat als de mensen vroeger, ten tijde van Achnaton en Toetanchamon, verder ontwikkeld waren dan wij (willen) denken en van het bestaan van Uranus, Neptunus en Pluto afwisten? Wat als de symboliek van deze "Wijsheid van de Sterren" opgetekend werd in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Henk Haenen boeken
  Henk Haenen - Sage filosofie

  Over het boek: Wijsheidsleraren zijn onmisbaar voor Afrikaanse wegen naar moderniteit. Sagefilosofie is door de Keniaan Odera Oruka voor het eerst 'op de kaart gezet'. Sages zijn Afrikaanse filosofen, geïnspireerd door diepgaande kennis van mondeling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Constance van Hall boeken
  Constance van Hall - Big History - Vakoverschrijdende oriëntatie op de wetenschappen

  Big History is de eerste Nederlandstalige lesmethode voor het nieuwe schoolvak Big History. Dit vak behandelt 13,8 miljard jaar geschiedenis in één schooljaar: het begint met de oerknal en het eindigt in het hier en nu. Big History is het eerste schoolvak… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Slavoj Zizek boeken
  Slavoj Zizek - Eis het onmogelijke

  Dat Slavoj Žižek als geen andere hedendaagse filosoof ook een scherpzinnig cultuurcriticus is, bewijst hij met dit boek. In vierendertig korte hoofdstukken analyseert hij de betekenis van de meest uiteenlopende actuele onderwerpen, van de financiële crisis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Paul Moyaert boeken
  Paul Moyaert - Opboksen tegen het inerte

  Geen begrip van Freud is zo intensief bediscussieerd en zo omstreden als de doodsdrift. Maar wat erover is geschreven, verdwaalt vaak in diepzinnigheden zonder samenhang. De Leuvense filosoof Paul Moyaert pakt het anders aan door duidelijk te maken wat in dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Chris Buskes, Herman Simissen boeken
  Chris Buskes, Herman Simissen - Analytische filosofie

  Aan het eind van de negentiende eeuw kwamen de Engelse filosofen Bertrand Russell en G.E. Moore in verzet tegen de traditie waarin zij waren opgeleid. Zij verweten haar vaagheid en dubbelzinnigheid. Naar hun mening moest de filosofie een nieuw begin maken, en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Markus Gabriel boeken
  Markus Gabriel - Waarom de wereld niet bestaat

  Waar komen wij vandaan? Waar bevinden wij ons? Waar dient het allemaal toe? In Waarom de wereld niet bestaat behandelt Markus Gabriel deze grote vragen van het leven, de vragen die kinderen ook vaak stellen. De even prikkelende als eenvoudige stelling die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Erik Pool boeken
  Erik Pool - Aanwijzingen voor het goede leven

  Gaat het 'goed' met jou en jouw leven? Aanwijzingen voor het goede leven verkent wat nodig is om je leven in vorm te krijgen. Waar doe je goed aan? Heb je een inspirerend richtsnoer? Wat houdt je bezig? Aanwijzingen voor het goede leven biedt een optimistische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Susan Neiman boeken
  Susan Neiman - Afgezien van de feiten

  Wat is het kwaad en hoe moeten we het tegengaan? Wat beweegt mensen tot moreel handelen? Waarom is er een grote kloof tussen hoe de wereld zou moeten zijn en hoe ze werkelijk is? In haar werk herneemt Susan Neiman deze belangrijke vragen. Het zijn oude vragen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Immanuel Kant boeken
  Immanuel Kant - Pragmatische antropologie

  Pragmatische antropologie is de weerslag van een college dat Kant jarenlang doceerde aan de universiteit van Königsberg. In dit werk keert Kant terug naar de benaderingswijze die hij hanteerde voor zijn drie beroemde Kritieken. De zuiver theoretische Kant… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Willem Schinkel boeken
  Willem Schinkel - Over nut en nadeel van de sociologie voor het leven

  In de sociologie is de samenleving als God. Zij is overal, maar niemand heeft haar ooit gezien. Tegen dit 'sociologische geloof' in pleit Schinkel voor een speculatieve verbeelding die het sociologische denken weer publiek relevant maakt. Het sociale leven is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Leszek Kolakowski boeken
  Leszek Kolakowski - Over het alledaagse leven

  In een pakkende stijl schrijft de Poolse filosoof Leszek Kolakowski in Het alledaagse leven over uiteenlopende zaken die ons allen aangaan, zoals het goede en het ware, seks, nietsdoen, vrijheid, de leugen en verraad. De 23 korte essays zijn oorspronkelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Brad Warner boeken
  Brad Warner - Een godloze kijk op God

  Na een seculiere opvoeding ging Brad Warner op zoek naar een hogere macht en kwam uit bij het boeddhisme, ondanks dat het boeddhisme geen god aanbidt. Nu is hij best-selling-auteur en geeft hij als zenboeddhist een unieke kijk op de vraag of God bestaat. Na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Willigis Jäger boeken
  Willigis Jäger - Parels van wijsheid

  Als parels aan een snoer openbaart dit boek de levenswijsheid van Willigis Jäger, geïnspireerd door christelijke mystiek en oosterse zen. In dit overzichtswerk biedt hij een perspectief voor de wijze waarop het leven een feest kan worden. De adviezen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95