Boeken over filosofie

 • Yves Bossart boeken
  Yves Bossart - Zonder vandaag morgen geen gisteren

  Gedachte-experimenten zijn al meer dan tweeduizend jaar het gereedschap van de filosofie. Ze helpen immers bij het vinden van antwoorden op fundamentele levensvragen. De grote filosofen hebben zulke gedachte-experimenten ontwikkeld om onderwerpen als ethiek,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Wim van der Zwan boeken
  Wim van der Zwan - De liefdesbrief

  Rumi-kenner en soefi-expert Wim van der Zwan bestudeerde het werk van de Perzische soefidichter Rumi (1207-1273) en vertelt de mooiste verhalen na in eigentijds Nederlands. Deze bundel met verhalen uit Rumi's meesterwerk Masnavi maakt duidelijk waarom zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Marius de Geus boeken
  Marius de Geus - Filosofie van de eenvoud

  Het nieuwe boek van de Leidse politiek-filosoof Marius de Geus: 'Filosofie van de Eenvoud' is een voor een breed publiek en in een uiterst toegankelijke stijl geschreven werk waarin de vraag centraal staat wat er gebeurt wanneer wij als burgers bewust kiezen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marcel Becker boeken
  Marcel Becker - Ethiek van de digitale media

  Het internet heeft een ongekende invloed op het leven van de hedendaagse mens. Denk aan Facebook, WhatsApp, e-mail. Het roept daarbij vele ethische vragen op die nog onvoldoende doordacht zijn. Denk aan problemen rondom privacy, intellectueel eigendom,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Peter Sloterdijk boeken
  Peter Sloterdijk - De verschrikkelijke kinderen van de nieuwe tijd

  In De verschrikkelijke kinderen van de nieuwe tijd ontwikkelt Peter Sloterdijk een opzienbarende kritiek op de vrijheidsdrang van de hedendaagse mens. In tegenstelling tot eerdere generaties breken de generaties vanaf de achttiende eeuw steeds weer opnieuw met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Arnold Heumakers boeken
  Arnold Heumakers - De esthetische revolutie

  Arnold Heumakers beschrijft in De esthetische revolutie de geschiedenis van het moderne kunstbegrip in de verlichting en de romantiek. In het eerste tijdperk werd de kunst autonoom, een domein met eigen wetten. De romantiek kondigde vervolgens het engagement… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Wouter Mensink boeken
  Wouter Mensink - Kun je een betere wereld kopen? - De consument en het fairtrade-complex

  Kan de consument verantwoordelijk worden gehouden voor de problemen elders in de wereld? Die suggestie wordt wel gewekt: de winkel lijkt soms wel een stemhokje waar je kunt stemmen met je euro's. Door een Fairphone te kopen en Max Havelaar-koffie te drinken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Giorgio Agamben boeken
  Giorgio Agamben - Profanaties

  In de grotendeels geseculariseerde wereld van vandaag hebben we profanatie of heiligschennis harder nodig dan ooit. Deze stelling verdedigt de invloedrijke Italiaanse filosoof Giorgio Agamben in deze prachtige verzameling essays. Steeds weer laat hij zien hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Francis Bacon boeken
  Francis Bacon - Novum organum

  In 1620 legde Francis Bacon met Novum organum de grondslag voor de moderne wetenschap. Als eerste ontwierp hij een methode waarin het experiment centraal stond, met als belangrijk element de eigen waarneming, waarna toetsbare hypothesen konden worden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Slavoj Zizek boeken
  Slavoj Zizek - Event - Filosofie van de gebeurtenis

  In dit met veel vaart en humor geschreven nieuwe werk gaat iek terug naar de fundamenten van zijn filosofie. Hij onderzoekt de gebeurtenis in de ware zin van het woord. Wat gebeurt er wanneer het volslagen nieuwe inslaat in de status quo? Na lezing van dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Gerben Bakker boeken
  Gerben Bakker - Ethiek en veiligheid

  Is het verantwoord om terugkerende Jihad-strijders de toegang tot Nederland te weigeren? Moeten we camera's ophangen tegen weigerige 'afvalhufters'? Geven we de AIVD de ruimte om Big Brother 2.0 te worden? Wat zijn de consequenties om Nederland nóg veiliger… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Stefan Hertmans boeken
  Stefan Hertmans - Het bedenkelijke - Over het obscene in de cultuur

  In Het bedenkelijke onderzoekt Stefan Hertmans het obscene in de cultuur. Fenomenen als peepshows en excessief filmgeweld tonen ons iets fundamenteels over de menselijke geest. Het fascineert velen, maar tegelijkertijd kunnen we het niet in pure vorm genieten,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gabriël van den Brink boeken
  Gabriël van den Brink - Een ramp die Nederland veranderde? - Nadenken over vlucht MH17

  De aanslag op vlucht MH17 boven Oekraïne in juli 2014 doet het denken over de democratische rechtsstaat op zijn grondvesten schudden. Zijn wij niet toe aan een grondige herbezinning op de uitgangspunten waarop het moderne, vrije Westen zijn samenlevingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Armen Avanessian boeken
  Armen Avanessian - Acceleratie

  Armen Avanessian (red.) #Acceleratie De enige manier waarop het mondiale kapitalisme kan worden bestreden is door ons te verzetten tegen de destructieve effecten ervan. Dat is de teneur van de meeste hedendaagse kapitalismekritiek. Het accelerationisme breekt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Wim van der Zwan boeken
  Wim van der Zwan - De verlichting van de dorpsgek

  Wim van der Zwan laat in deze verzameling spirituele verhalen zien dat gekte ook een mooie zijde heeft. Aan de hand van het thema 'waanzin' van de Boekenweek 2015 verzamelde hij inspirerende, spirituele verhalen van over de hele wereld die ons leren dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • De verzameling van thematisch geordende leerredes, Deel 4: Het Deel der zes zintuiggebieden (Salayatana-Vagga)

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het vierde Deel van de Samyutta-Nikaya, 'De verzameling van thematisch geordende leerredes' van de Boeddha. De Samyutta-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha- en de Majjhima-Nikaya - de derde verzameling… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Angela Crott, Ad Verbrugge, Martin van Creveld, Robert Lemm boeken
  Angela Crott, Ad Verbrugge, Martin van Creveld, Robert Lemm - Essays over Mars - essays over jongens, mannelijkheid en opgroeien tot man in deze tijd

  Zijn we nog wel blij met jongens in de maatschappij? En hoe waarderen we jongens in het gezin, op school en uiteindelijk als man? Welke uitgesproken en verzwegen verwachtingen treft een jongen onderweg naar volwassenheid? En kan hij daaraan voldoen? En de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ano boeken
  Ano - Pi-Phi

  De titel van dit boek houdt in, dat door te vergelijken we tot meer inzicht kunnen komen. De antieken zeiden daarover: Zo in het groot, zo in het klein. En ook: God schiep de mens naar zijn beeld en gelijkenis heeft daarmee te maken. Jezus zei eens, wie mij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Tarthang Tulku boeken
  Tarthang Tulku - Ruimte, tijd en kennis

  Ruimte, Tijd en Kennis Ruimte, Tijd en Kennis geeft een visionair en kosmologisch inzicht in de essentie van ons bestaan. Deze nieuwe visie vormt een synthese tussen religieuze tradities, meditatie, filosofie, moderne fysica en psychologie. Maar behalve een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Peter Sloterdijk, Thomas Macho boeken
  Peter Sloterdijk, Thomas Macho - God, geest,geld

  In dit boek discussiëren twee van de bekendste Duitse intellectuelen over het vertrouwen in God en het vertrouwen in geld, over het vervlogen vertrouwen in banken en in de economie, over kapitalisme als religie, over de wederopleving van het religieuze, over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Anton van Harskamp, Gerben Meynen, Bettine Siertsema boeken
  Anton van Harskamp, Gerben Meynen, Bettine Siertsema - Worden wij betere mensen?

  Vooruitgang in onze tijd: bestaat dat? Er is ontegenzeggelijk vooruitgang geboekt op velerlei levensterreinen: in wetenschap, techniek, economie, zorg, inrichting van de samenleving ... Maar is er ook op moreel terrein vooruitgang geboekt? Is 'de' mens, 'het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Abdelkader Benali, Yra van Dijk, Elsbeth Etty, Jaap Goedegebuure boeken
  Abdelkader Benali, Yra van Dijk, Elsbeth Etty, Jaap Goedegebuure - Ontworteld

  Veel schrijvers en kunstenaars voelen zich thuis in de thuisloosheid. Ze tonen de mogelijkheid van een geest die nomadisch wordt en zich op een vrijere wijze hervindt of beter: uitvindt. 'Leve de ontworteling! Leve de thuisloosheid! Leve de ongebondenheid!… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Tarthang Tulku boeken
  Tarthang Tulku - Nyingma psychologie Kennis van vrijheid

  Kennis van Vrijheid Kennis van vrijheid - tijd om te veranderen is ontstaan uit de ervaringen van auteur Tarthang Tulku bij het samenwerken met vele westerlingen aan de meest verschillende projecten. De grootste uitdaging bleek daarbij niet te liggen in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • A. Govinda boeken
  A. Govinda - Meditatie, mantra en mandala

  Lama Anagarika Govinda werd in 1898 in Duitsland geboren en overleed in 1985 in Californië. Op zeer jonge leeftijd raakte hij geïnteresseerd in het boeddhisme en na zijn studie in Europa verbleef hij lange tijd in Sri Lanka, Birma en India. Als boeddhistisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Tarthang Tulku boeken
  Tarthang Tulku - Liefde voor kennis

  Liefde voor KennisTijd, ruimte en kennis zijn de meest bekende en fundamentele concepten waarvan we gebruik maken om ons begrip te leiden. De wereld waarin wij leven bevindt zich in ruimte, ontvouwt zich in tijd en wordt gevormd door kennis. Tijd meet ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50