Boeken over filosofie

 • Alan Wallace, Steven Van Wilhelm boeken
  Alan Wallace, Steven Van Wilhelm - Inzicht in het Tibetaans Boeddhisme

  Inzicht in het Tibetaans Boeddhisme door: Alan Wallace Dit is een prachtige inleiding in het boeddhisme. Het raakt de kern van de problemen van ons lijden en onze angsten en hoe we binnen onszelf een staat van welzijn kunnen ontwikkelen en onze relatie met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Dagpo boeken
  Dagpo - De Lama die naar het Westen kwam

  Hoe wordt iemand een Lama? Hoe wordt iemand, die nog niet lezen of schrijven kan, herkend als de incarnatie van een hoge lama? Dit boek beschrijft het leven van een wijze en rustige man, een lama die geliefd is en bewonderd wordt door velen. Dagpo Rinpochee,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Lama Yeshe boeken
  Lama Yeshe - Leven, sterven en daarna

  In de Tibetaans boeddhistische traditie is veel kennis voorhanden over het stervensproces. Een begrip hiervan en hoe we dit zelf het beste kunnen doorstaan is van belang voor mensen ui alle religies en culturen. Lama Yeshe verklaart de verschillende stadia van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Trude de Jong boeken
  Trude de Jong - Zinvol sterven

  In dit boekje wordt een vergelijking gemaakt tussen stervensbegeleiding in Tibet, in de moderne westerse cultuur en begeleiding door hedendaagse boeddhisten in het westen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Alexander Berzin boeken
  Alexander Berzin - De relatie met een spirituele leraar

  De Relatie met een Spirituele Leraar door: Alex Berzin Werken aan een gezonde relatie. Een relatie met een spirituele leraar kan een bijzonder waardevolle en hartversterkende ervaring zijn in ons leven. Het kan ook veel problemen opleveren. De gevoelens van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Lama Thubten Zopa Rinpochee boeken
  Lama Thubten Zopa Rinpochee - Mandala Offerande van het Universum

  Dit is een uitgebreide beschrijving van het boeddhistische ritueel van de Mandala-offerande zoals die in kloosters en Dharma centra en door beoefenaren thuis wordt gedaan in de Geluk traditie. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Lama Thubten Yeshe boeken
  Lama Thubten Yeshe - De Groene Tara

  De Groene Tara is momenteel één van de bekendste vrouwelijke boeddhavormen van het tantrische boeddhisme zoals dat in het oude India is ontstaan. De Groene Tara is de uitdrukking van een diepgaande verandering van de rol van de vrouw in het tantrische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Geshe Konchog Lhundup boeken
  Geshe Konchog Lhundup - Lam Rim,Boeddha's weg

  Een behandeling van alle stadia van het pad naar Verlichting volgens de Tibetaans boeddhistische traditie van Lama Tsong Khapa. Een boek voor iedereen die wil weten waar het boeddhisme nu eigenlijk over gaat. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Geshe Sonam Gyaltsen boeken
  Geshe Sonam Gyaltsen - Toevlucht, een veilige richting nemen.

  Toevlucht wil in het boeddhisme zeggen dat we kiezen voor een veilige richting in ons leven. Die richting is het opheffen van allerlei negativiteiten en tekortkomingen in onze eigen geest en het tot ontwikkeling brengen van onze positieve kwaliteiten. Het doel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan-Paul Kool boeken
  Jan-Paul Kool - Maitreya Instituut 25 jaar onderricht

  Het Maitreya Instituut, waarvan de Maitreya Uitgeverij een onderdeel is, bestaat dit jaar 25 jaar. Het Tibetaans boeddhistische Instituut begon in 1979 onder de bezielende leiding van Lama Thubten Yeshe en Lama Zopa Rinpochee. Na het overlijden van Lama Yeshe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Lama Thubten Yeshe boeken
  Lama Thubten Yeshe - Zo word je de Boeddha van Mededogen

  In dit boek beschrijft Lama Yeshe op een zeer toegankelijke wijze de beoefeningen van de boeddhistische tantra van de Boeddha van Mededogen, Avalokiteshvara (Tibetaans: Chenrezig). Het gaat verder, na zijn boek: Introductie in Tantra, met direct, praktisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Maarten van Buuren, Joep Dohmen boeken
  Maarten van Buuren, Joep Dohmen - Van oude en nieuwe deugden

  Levenskunst is een manier om de zoektocht naar het goede leven vorm te geven. De westerse mens heeft de vrijheid veroverd om te kiezen wie hij wil zijn. Maar hoe die vrijheid in te vullen? En hoe kan een maatschappij vol vrije individuen goed functioneren?… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Lama Lama Yeshe boeken
  Lama Lama Yeshe - Universele Liefde

  " Als we het boeddhisme bestuderen, bestuderen we onszelf, de aard van ons lichaam, spraak en geest, waarbij de nadruk vooral ligt op de natuur van onze geest en hoe deze werkt in het dagelijks leven. Het belangrijkste onderwerp is niet iets anders, zoals: wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jonathan van Tongeren boeken
  Jonathan van Tongeren - Blauwetijgerreeks Essays over het midden

  Met bijdragen van onder anderen: Martin van Creveld, Rene Cuperus, Fernand Keuleneer. In zoverre het midden nog als begrip gehanteerd wordt, is dat meestal met betrekking tot de politiek, met alle minder gunstige associaties van dien. Maar zijn er naast een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Willy Weyns boeken
  Willy Weyns - Provencaalse gesprekken met Etienne Vermeersch

  Etienne Vermeersch was in 2012 de zomergast op de 'rando-filo', een wandel- en filosofieweek in de Provence, jaarlijks georganiseerd door Leaudelure in de vallei van de Jabron. Gastheer Willy Weyns en de vijftien deelnemers vuurden gedurende vijf dagen vragen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Margreet van Muijlwijk boeken
  Margreet van Muijlwijk - Descartes' droom

  In Descartes' droom worden strip en filosofie met elkaar verbonden. Een idee van Hubert Dethier, die in zijn colleges aan de VUB het medium strip tot onderwerp van filosofische bezinning maakte. Filosofe en vroegere stripuitgeefster Margreet van Muijlwijk nam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,90
 • Frank Meester, Maarten Meester, Natascha Kienstra boeken
  Frank Meester, Maarten Meester, Natascha Kienstra - Durf te denken!HAVO

  Onder redactie van Frank Meester, Maarten Meester en Natascha Kienstra verschijnt bij Uitgeverij Boom in 2014 een geheel nieuwe lesmethode filosofie. Durf te denken! zal het beste van twee werelden combineren: de hoofdstukken in het tekstboek zijn geschreven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  51,00
 • Martijn Meijer boeken
  Martijn Meijer - Moeilijk te geloven dat ik echt besta

  In de Maand van de Filosofie 2014 verschijnt ' Moeilijk te geloven dat ik echt besta', waarin Martijn Meijer op persoonlijke wijze schrijft over ons verlangen naar meer zelfkennis. Als we in de spiegel kijken, verbazen we ons soms over het vreemde wezen dat we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Leo Spier boeken
  Leo Spier - De wereld wil bedrogen worden

  Dit boek is een "cri de coeur" van de auteur. Het centrale thema is het "Mundus vult decipi" van Petronius (eerste eeuw na Christus) dat nog steeds geldt. Lichtvoetig worden er allerlei voorbeelden gegeven waarbij de razendsnelle ontwikkeling van de sociale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Martin Heidegger boeken
  Martin Heidegger - De vraag naar de techniek

  In De vraag naar de techniek onderwerpt Martin Heidegger de gangbare opvatting van techniek, die haar voor een louter instrument in de handen van de mens houdt, aan een kritisch onderzoek. Deze ondervraging resulteert in een meer oorspronkelijk begrip, dat een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • Frits Koster, Erik van den Brink, Jetty Heynekamp boeken
  Frits Koster, Erik van den Brink, Jetty Heynekamp - Vier levensvrienden

  Maak kennis met de vier verheven gemoedstoestanden (brahmavihra's) : vriendelijkheid, compassie, (mede)vreugde en gelijkmoedigheid. Deze vier ego-overstijgende levensvrienden bestrijken alle vier een ander terrein. Als je spreekt van een welzijnsthermometer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jiddu Krishnamurti boeken
  Jiddu Krishnamurti - Commentaar op het leven I

  Krishnamurti's boodschap is helder en nog even actueel als altijd. Als doel van het leven ziet hij het leven zelf, het leven in het hier en nu, vrij van bindingen van de tijd. Commentaar op het leven I is de eerste bundeling van de persoonlijke aantekeningen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Aad Orgelist boeken
  Aad Orgelist - Is de aarde een slavenplaneet?

  Dit boek is een pleidooi om zelfverantwoordelijkheid te nemen voor een humanere samenleving. Het boek speelt in op actuele maatschappelijke thema's. Het geeft een inzichtelijk beeld van de problemen die zich in de Westerse samenleving afspelen met betrekking… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Rob Hartmans boeken
  Rob Hartmans - Grondsop en verwarring. Intellectuelen en hun illusies

  De intellectueel heeft al heel lang een slechte pers. Volgens Johan Goudsblom kent de intellectueel zijn Gide beter dan zijn buurman, en in de ogen van Friedrich von Hayek is hij niet meer dan een 'handelaar in tweedehands ideeën'. De havenarbeider-?losoof… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerard Visser boeken
  Gerard Visser - Water dat zich laat oversteken

  Kunnen wij tegenwoordig nog wel iets met rust laten? In die vraag lichten twee tendensen op die Gerard Visser in onze levensinstelling onderscheidt. Enerzijds die van een groeiende exploitatie van het leven waarin men van belevenis naar belevenis gaat.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95