Boeken over filosofie

 • Tjeerd van de Laar, Sander Voerman boeken
  Tjeerd van de Laar, Sander Voerman - Vrije wil

  Vrije wilDiscussies over verantwoordelijkheid, zelfverwerkelijking en bewustzijn?Kan jouw sterkste verlangen in strijd zijn met je eigen wil? Als je blijft roken omdat je verslaafd bent, terwijl je regelmatig probeert te stoppen, rook je dan nog wel uit vrije… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Søren Kierkegaard boeken
  Søren Kierkegaard - Het begrip angst

  Vertaling en verklarende aantekeningen: Jan Sperna Weiland, geheel herzien door Frits Florin Eindredactie van dit deel: Johan Taels en Paul Cruysberghs Met een nawoord van: Frits Florin Kierkegaard, of zijn pseudoniem Vigilius Haufniensis (de 'wachter' van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Francesco Guicciardini boeken
  Francesco Guicciardini - Ricordi

  De Florentijnse jurist en historicus, diplomaat en politiek adviseur Francesco Guicciardini (1483-1540), afkomstig uit een kosmopolitisch handelsgeslacht, heeft een uiterst grillige en even interessante politieke carrière doorlopen in een opwindend historisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jos Kessels boeken
  Jos Kessels - Geluk en wijsheid voor beginners

  Wat is wijsheid eigenlijk? En kun je dat leren? Dat zijn hoofdvragen van de filosofie. Jos Kessels benadert deze vragen volgens het model van Socrates: telkens wordt een bepaalde opvatting over het goede leven of een ander filosofisch thema gepresenteerd, om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Jeroen Vanheste boeken
  Jeroen Vanheste - Denkende romans

  Kan literatuur een vorm van filosofie zijn? Natuurlijk zijn er belangrijke filosofen geweest die ook prachtig konden schrijven en wiens werk als een literaire vorm van filosofie gezien kan worden, maar is het omgekeerde ook mogelijk: bestaat er filosofische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Henri Oosthout boeken
  Henri Oosthout - Klein filosofisch lexicon

  Een nieuw, zeer toegankelijk geschreven lexicon van filosofische hoofdbegrippen en vaktermen en tegelijkertijd een inleiding tot het filosofische en kritische denken.De lemma's in 'Klein filosofisch lexicon' verschaffen korte en overzichtelijke informatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Bernard Stiegler boeken
  Bernard Stiegler - Per toeval filosoferen

  Stiegler biedt een nieuwe en originele kijk op het fenomeen techniek en maakt duidelijk hoe fundamenteel de rol van de techniek is voor het mens-zijn en voor de filosofie.'Per toeval filosoferen' is zonder meer de beste inleiding tot het denken van de Franse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Frédéric Lenoir boeken
  Frédéric Lenoir - Hoe we de wereld kunnen genezen

  De wereld is ziek, en daar zijn religieus fanatisme, de economische crisis en de opwarming van de aarde slechts symptomen van. In de meeslepende stijl die we van Frédéric Lenoir gewend zijn, laat hij zien hoe het zover heeft kunnen komen. Toch zijn er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Peter Sloterdijk, Thomas Macho boeken
  Peter Sloterdijk, Thomas Macho - God, geest, geld

  In dit boek discussiëren twee van de bekendste Duitse intellectuelen over het vertrouwen in God en het vertrouwen in geld, over het vervlogen vertrouwen in banken en in de economie, over kapitalisme als religie, over de wederopleving van het religieuze, over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Abdelkader Benali, Yra van Dijk, Elsbeth Etty, Jaap Goedegebuure boeken
  Abdelkader Benali, Yra van Dijk, Elsbeth Etty, Jaap Goedegebuure - Ontworteld

  Veel schrijvers en kunstenaars voelen zich thuis in de thuisloosheid. Ze tonen de mogelijkheid van een geest die nomadisch wordt en zich op een vrijere wijze hervindt of beter: uitvindt. 'Leve de ontworteling! Leve de thuisloosheid! Leve de ongebondenheid!… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Henriëtta Joosten boeken
  Henriëtta Joosten - Streven naar beter

  Het hoger beroepsonderwijs wil zowel een efficiënte leerfabriek als een opleider van zelfbewuste en innovatieve professionals zijn. Een onmogelijke opdracht? Niet per se. Henriëtta Joosten laat zien dat het experimentele, bevrijdende, maar ook gevaarlijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Dennis vanden Auweele boeken
  Dennis vanden Auweele - Filosoferen bij schemerlicht

  Hoop wordt vaak verbonden met ons vermogen om controle over de dingen en onszelf uit te oefenen. Maar er schemert een zekere wanhoop door heel onze westerse oriëntatie op machtsontplooiing, die niet zozeer te maken heeft met een gebrek aan macht, als wel met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Jean-Luc Nancy, Daniel Tyradellis boeken
  Jean-Luc Nancy, Daniel Tyradellis - Wat doet ons denken?

  Een boeiende dialoog over de voorstellingen die wij ons van het denken maken, over wat ons ertoe brengt, ertoe dwingt, ertoe aanspoort te denken; maar ook over de goede en slechte redenen om te denken, over de filosofie en de 'misosofie'.Een ontmoeting tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gerard Adelaar boeken
  Gerard Adelaar - De onverbeterlijke mens

  Kan het leven meer diepte, schoonheid en zin krijgen dan alleen in de vorm van gezondheid, een steeds hogere leeftijd en de daarbij behorende onderwerping aan medische handelingen? Gerard Adelaar exploreert het braakliggende terrein tussen aan de ene kant de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Joost van der Net boeken
  Joost van der Net - Aan de Europese natie

  Op het continent van Europa staan we er zo beroerd nog niet voor als in Engeland en de Verenigde Staten, al lijken we wel hard op weg naar 'Amerikaanse toestanden'. Daarom roept Joost van der Net de leden van onze nog jonge Europese natie op om, nu het nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Erno Eskens boeken
  Erno Eskens - Een beestachtige geschiedenis van de filosofie

  Aan de hand van talloze schilderijen, beeldhouwwerken, tuinontwerpen, historische foto's en manuscripten vertelt dit boek hoe 26 eeuwen filosofie ons zelfbeeld hebben gevormd. Hoe kijken we in het bijzonder aan tegen ons lichaam en tegen onze dierlijkheid? Het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • C. Buskes boeken
  C. Buskes - Evolutionair denken

  Typerend voor wetenschappelijke doorbraken is dat ze talloze nieuwe vragen oproepen, voorheen gescheiden onderzoeksgebieden bijeenbrengen en, niet in de laatste plaats, ons wereldbeeld voorgoed veranderen. Dit geldt bij uitstek voor de evolutietheorie. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Immanuel Kant boeken
  Immanuel Kant - De religie binnen de grenzen van de rede

  De religie binnen de grenzen van de redeImmanuel Kant De religie binnen de grenzen van de rede is Kants reflectie op het ?radicale kwaad? in de menselijke natuur. Hij onderzoekt daarbij of het goede over dit kwaad kan zegevieren, en welke rol de religie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,10
 • Hans Schnitzler boeken
  Hans Schnitzler - Kleine filosofie van de digitale onthouding

  Is een virtuele ervaring hetzelfde als een fysieke ervaring? Bestaan Facebookvrienden? Is vervelen vervelend? Bestaat er een verschil tussen je online en je offline identiteit? Wanneer ben je een junkie? Steeds meer mensen worstelen met hun omgang met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Jacques Derrida, Anne Dufourmantelle boeken
  Jacques Derrida, Anne Dufourmantelle - Gastvrijheid

  Over gastvrijheid behandelt het vraagstuk van de vreemdeling: hoe kun je openstaan voor iemand die vanuit het vreemde op ons toekomt? Derrida en Dufourmantelle gaan in deze tekst uit van een radicaal concept van gastvrijheid. In de act van echte gastvrijheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Margriet Irgang boeken
  Margriet Irgang - Het kostbare ogenblik

  Waarom hebben we zoveel angst voor de dood? Waarschijnlijk omdat we de waarheid van de vergankelijkheid halstrarrig blijven negeren. Maar bij wie daar niet voor wegloopt, krijgt het hier en nu een heel nieuwe glans. Alles wordt dan kostbaar, niets verdient het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Mieke Boon, Peter Henk Steenhuis boeken
  Mieke Boon, Peter Henk Steenhuis - Filosofie van het kijken

  Museumbezoekers blijven gemiddeld negen seconden voor een schilderij staan. Veel te kort om er recht aan te doen. Kun je beter leren kijken? Langer, intensiever, met een ruimere blik? Jazeker, zo blijkt uit de gesprekken die journalist Peter Henk Steenhuis… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Ernst Stern boeken
  Ernst Stern - Wat zal men doen?

  Stern interpreteert in Deel I de geschiedenis als door vrijheid tenderend tot het inzicht in en respect voor een menselijke waardigheid die onschendbaar is zelf ten overstaan van een 'heilig mysterie'. Met Girard en Bonhoeffer traceert hij dit etnisch besef… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Sarah Maitland boeken
  Sarah Maitland - Alleen zijn

  Alleen, maar niet eenzaamMensen die alleen leven kunnen doorgaans op weinig waardering rekenen. Een solitair bestaan wordt als iets asociaals en sinisters voorgesteld. Waarom is dit eigenlijk zo in een tijd waarin autonomie, persoonlijke vrijheid en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ignaas Devisch boeken
  Ignaas Devisch - Rusteloosheid

  We werken minder, maar we hebben meer te doen. We hebben meer vrije tijd, maar we slapen minder. Terwijl we klagen over de drukte, de gejaagdheid en dreigende burn-outs, plannen we onze dagen vol. Kortom, onze tijd wordt ‘obees’; we proppen alles vol en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99