Boeken over filosofie

 • Bernard Stiegler boeken
  Bernard Stiegler - Per toeval filosoferen

  Stiegler biedt een nieuwe en originele kijk op het fenomeen techniek en maakt duidelijk hoe fundamenteel de rol van de techniek is voor het mens-zijn en voor de filosofie.'Per toeval filosoferen' is zonder meer de beste inleiding tot het denken van de Franse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Ronald Tinnevelt, Yvonne Denier boeken
  Ronald Tinnevelt, Yvonne Denier - Martha Nussbaum

  Martha Nussbaum (1947) is ongetwijfeld een van de meest prominente en uitgesproken hedendaagse denkers. Of het nu over liefde, onderwijs, religie of politiek gaat, steeds weet zij prikkelende theoretische overpeinzingen te koppelen aan strijdbare praktische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Jiddu Krishnamurti boeken
  Jiddu Krishnamurti - Commentaar op het leven II

  Commentaar op het leven II is de tweede bundel van Krishnamurti's inspirerende gesprekken met mensen uit diverse lagen van de samenleving, waarbij zowel persoonlijke als algemene problemen indringend aan de orde komen. De tekst is een weergave van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ludo Abicht boeken
  Ludo Abicht - Democratieën sterven liggend

  Aan het einde van de 18de eeuw stelde Immanuel Kant een aantal pertinente vragen. Wat kunnen we weten? Wat mogen we hopen? Wat kunnen we doen? Na twee eeuwen zijn die actueler dan ooit: wat kunnen we met zekerheid weten, vooral nu de Grote Verhalen van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Frédéric Lenoir boeken
  Frédéric Lenoir - Hoe we de wereld kunnen genezen

  De wereld is ziek, en daar zijn religieus fanatisme, de economische crisis en de opwarming van de aarde slechts symptomen van. In de meeslepende stijl die we van Frédéric Lenoir gewend zijn, laat hij zien hoe het zover heeft kunnen komen. Toch zijn er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan Bransen boeken
  Jan Bransen - Word zelf filosoof

  'Dit boek is een wake-up call. Ik wil de filosoof in jou wakker schudden en aan het werk zetten. Ik wil je leren systematisch aandacht te besteden aan de taal die je dagelijks achteloos gebruikt, de taal die jou bij alles wat je zegt intiem vergezelt. Aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Eit Gaastra boeken
  Eit Gaastra - De deeltjestheorie

  Met de relativiteitstheorie, de kwantummechanica en het bigbangmodel meent de mensheid het heelal te doorgronden. De deeltjestheorie ontvouwt een geheel andere werkelijkheid: alles wat er fysiek is, bestaat uit deeltjes en alle natuurkundige krachten komen tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jacques Ranciere boeken
  Jacques Ranciere - De geemancipeerde toeschouwer

  In 'De geëmancipeerde toeschouwer' verzet de Franse filosoof Jacques Rancière zich tegen de gedachte dat het hedendaagse publiek van kunst en cultuur passief het getoonde aanschouwt. Dit denkbeeld heeft geleid tot vele pogingen van kunstenaars en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jacques Rancière boeken
  Jacques Rancière - De haat tegen de democratie

  'Er is geen sprake van een "crisis" van de democratie, er is sprake van een groeiende haat tegen de democratie, een ontkenning in daden van alles wat dit woord kan betekenen.' Voor Jacques Rancière krijgt democratie pas werkelijk betekenis wanneer zij zich in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Alain Badiou, Pierre Bourdieu, Judith Butler, Georges Didi-Huberman, Jacques Rancière boeken
  Alain Badiou, Pierre Bourdieu, Judith Butler, Georges Didi-Huberman, Jacques Rancière - Wat is een volk?

  De betekenis van het woord volk lijkt zodanig te zijn verschoven dat dit woord het behoud van de bestaande orde is gaan dienen. De hier bijeengebrachte teksten laten zien op welke wijze het begrip volk aan de kant van de emancipatie verankerd blijft. Alain… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Roel Kuiper, Robert van Putten, Maarten Vogelaar boeken
  Roel Kuiper, Robert van Putten, Maarten Vogelaar - Durf te denken

  Het geloof daagt christenen uit om met een andere blik naar de wereld te kijken. Met geloven houdt het denken niet op. Sterker nog: het geloof scherpt het denken en geeft er richting aan. 'Durf te denken' is een goed motto voor christenen die hun weg zoeken in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Veerle Pasmans boeken
  Veerle Pasmans - Pioniers in de praktische filosofie

  In dit boek komen de pioniers van de praktische filosofie in Nederland en Vlaanderen aan het woord. Ze leggen uit hoe ze de filosofie inzetten om prangende vragen te stellen en concrete adviezen te geven aan privépersonen, organisaties en overheden. Een ding… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nei Ye Het ontluiken van de Chinese individualiteit Prominent-reeks

  Het korte gedicht van de Nei Ye (Innerlijke Ontwikkeling) is de eerste tekst die woorden gaf aan het ontluikende individualisme in China, zoals de Griekse filosofie dat omstreeks dezelfde tijd in Europa (350 v. Chr.) deed. De Nei Ye is ouder dan de Dao De Jing… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Ulrich Libbrecht boeken
  Ulrich Libbrecht - Adieu a Dieu. Naar een religieus atheisme

  Over het boek:Prof.em.dr. Ulrich Libbrecht beschrijft hoe hij zich bevrijdde uit de dogmatiek en de symboliek van zijn katholieke opvoeding, zonder daarbij het wezenlijke van de religie over boord te gooien. Dit wezenlijke is voor hem de ervaring, niet de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Martin Birkner, Robert Foltin, Gundula Ludwig, Erik Vogt boeken
  Martin Birkner, Robert Foltin, Gundula Ludwig, Erik Vogt - Butler, Negri en Zizek

  Judith Butler, Toni Negri en Slavoj Zizek zijn zonder twijfel drie van de bekendste en belangrijkste linkse denkers van dit moment. Ze hebben baanbrekend werk verricht in het denken over gender, arbeid en ideologie. Maar net als bij veel andere filosofen is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Dirk Verhofstadt boeken
  Dirk Verhofstadt - Atheïsme als basis voor de moraal

  In de loop van de geschiedenis is de mens erin geslaagd om de aardrijkskunde, de geneeskunde, de wiskunde, de scheikunde, de natuurkunde en de astronomie te ontdoen van religieuze dogma's. Dat gebeurde nadien ook met het recht en de biologie. Het wordt hoog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henri Bergson boeken
  Henri Bergson - Essays over bewustzijn en verandering

  'Wij praten over de verandering maar wij denken er niet aan. Wij zeggen dat verandering bestaat, dat alles verandert, dat verandering de essentie zelf van de dingen is. Dat zeggen wij inderdaad en dat herhalen wij, maar dat zijn slechts woorden. Wij redeneren… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Dago Steenis boeken
  Dago Steenis - Waarde tijdgenoten

  In de visie van Dago Steenis (1925) staat de mensheid voor een historische wending. De bestaande cultuurcrisis dwingt tot een fundamentele omwenteling in het denken en de wetenschap. Het gaat om dieper inzicht in de natuur, de mens en de cultuur. Gewapend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Genis Carreras boeken
  Genis Carreras - Philographics NL

  Philographics is een visueel filosofisch woordenboek, een verzameling van de belangrijkste 'ismes' ter wereld die worden uitgelegd door middel van eenvoudige vormen en kleur. In het boek versmelten de werelden van de filosofie en het grafische design, twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Paul van Tongeren boeken
  Paul van Tongeren - Het Europese nihilisme

  Het nihilisme staat voor onze deur; waar komt deze meest sinistere van alle gasten vandaan?' Nietzsche beschrijft het nihilisme meerdere malen als iets onheilspellends, als een 'catastrofe'. Hij stelt het voor als iets wat onvermijdelijk zal komen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • J.H.M. Mooren boeken
  J.H.M. Mooren - Verbeelding en bestaansoriëntatie

  Wat maakt het leven de moeite waard? Hoe gaan we met elkaar om? En met de natuur om ons heen? Wat is de plaats van de mens in de kosmos? Geloven we in een God of gaan we uit van een kosmische energie? Vragen waar de mens zich regelmatig voor gesteld ziet.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Stine Jensen boeken
  Stine Jensen - Dag vriend!

  'Dag vriend! kan zowel een welkomstgroet als een afscheidsgroet betekenen. Van Dale mocht het afgelopen jaar een nieuwe term verwelkomen, namelijk "ontvrienden", waarmee gedoeld wordt op het instant verwijderen van iemand uit je vriendenkring met een druk op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Andreas Kinneging, Paul De Hert, Stefan Somers boeken
  Andreas Kinneging, Paul De Hert, Stefan Somers - Tocqueville, profeet van de moderne democratie

  Tocqueville is actueler dan ooit. Het werk van deze negentiende-eeuwse filosoof, historicus en staatsman heeft een welhaast profetische kracht. Hij lijkt veel van de huidige maatschappelijke problemen te hebben voorspeld, zoals het verval van egalitaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Frits de Lange boeken
  Frits de Lange - In andermans handen

  Frits de Lange schrijft een pleidooi om zorg te baseren op verwachting en vertrouwen. Volgens hem heeft de zorg behoefte aan naastenliefde.Frits de Lange schrijft een pleidooi om zorg te baseren op verwachting en vertrouwen. Volgens hem heeft de zorg behoefte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,25
 • Jürgen Habermas boeken
  Jürgen Habermas - Over de Europese constitutie

  De aanhoudende eurocrisis en de vaak even halfslachtige als populistische reacties van de politiek daarop lijken het hele Europese project serieus te doen wankelen. In dit essay verdedigt Jürgen Habermas Europa tegen de zich uitbreidende scepsis en stelt daar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99