Boeken over filosofie

 • Eric Brinckmann boeken
  Eric Brinckmann - Filosofische wandelingen - natuur filosofie geschiedenis

  Genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2016. Ga naar buiten met een filosoof en de natuur ziet er ineens heel anders uit... 'Filosofische wandelingen' is een inspirerende gids voor liefhebbers van natuur, geschiedenis en filosofie. In dit boek koppelt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Cusanus boeken
  Cusanus - Marginaliareeks De leek over de geest

  'De leek over de geest' (1450) behoort tot de sleutelgeschriften van de vroegmoderne filosoof Nicolaus Cusanus (1401-1464).In dit werk probeert Cusanus de ontdekking van menselijke vrijheid en creativiteit te integreren in een meer omvattende waarheidstheorie.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Ton Vink, David Hume boeken
  Ton Vink, David Hume - Humanisme en verlichting en de postume essays van David Hume

  Dit essay over humanisme en verlichting, ook in hun hedendaagse variant, vestigt de aandacht op het belang hiervoor van de Schotse filosoof, historicus en essayist David Hume (1711-1776).Hume haalde zich meermaals het ongenoegen van zijn christelijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • L. Logister boeken
  L. Logister - John Dewey, een inleiding tot zijn filosofie

  John Dewey (1859-1952) is niet alleen een van de grondleggers van het wijsgerig pragmatisme, maar kan tevens beschouwd worden als een van de belangrijkste filosofen van de twintigste eeuw. Zijn teksten zijn van invloed geweest op de ontwikkeling van bekende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Henri Bergson boeken
  Henri Bergson - Essays over bewustzijn en verandering

  De Franse filosoof en Nobelprijswinnaar Henri Bergson is vooral bekend door zijn hoofdwerk L'Évolution créatrice. In dit boek bundelen we zijn latere essays. Opnieuw herneemt Bergson de thema's van zijn hoofdwerk: wat is verandering, wat is tijd en wat is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ivo Phinaud boeken
  Ivo Phinaud - Zon en maan in Thora & Qor’aan

  Na de Bijbel probeert Ivo Phinaud de Thora en de Koran uit te leggen door gebruik te maken van de hierin al aanwezige symboliek om er zo achter te komen wat de ware boodschap achter alle verhalen is. Mede dankzij deze oude(re) teksten kan hij nog dieper in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Pieter van den Blink, Katrien Gottlieb boeken
  Pieter van den Blink, Katrien Gottlieb - The medium kills the message

  Internationaal journalist Pieter van den Blink legt in 'The medium kills the message' hedendaagse journalistiek langs de meetlat. Informatie is steeds onmiddellijk beschikbaar en blijft dat vaak ook; sociale media hebben invloed op het maatschappelijk debat;… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Douglas J. Penick boeken
  Douglas J. Penick - De krijgsliederen van koning Gesar

  Het bijna duizend jaar oude epos over het leven van de verlichte krijger-wijsgeer Gesar, koning van Ling, is een van de laatste 'levende' heldendichten en geniet alom bekendheid in de boeddhistische culturen van Centraal-Azië. Door de eeuwen heen hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Leonie Breebaart, Marc van Dijk, Maurice Turnhout, Merel Kamp, Peter Henk Steenhuis boeken
  Leonie Breebaart, Marc van Dijk, Maurice Turnhout, Merel Kamp, Peter Henk Steenhuis - Durf te twijfelen

  Hoe filosofen kijken naar de actualiteit 'Hoe weet je dat zo zeker?' is de vraag die in dit boek wordt voorgelegd aan spraakmakende denkers op uiteenlopende vakgebieden: van Ton Derksen tot Simone van Saarloos, van Ignaas Devisch tot Maaike Meijer. Durf te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Op het tweede oog

  Het boek bestaat uit vijf delen: 1) Biografisch Wil Derkse - intellectuele minibiografie Charles Vergeer - hechting, thuiszijn 2) Bronnen Ben Schomakers - Verhoeven als lezer van Plato Jacob van Sluis - Bedachtzaam katholiek Alfred Denker - Verhoeven als lezer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Ton Vink boeken
  Ton Vink - Zelf over het Levenseinde beschikken

  Opzet van deze publicatie is om op toegankelijke wijze inzicht te verschaffen in de praktijk van het zelf beschikken over het levenseinde. Daartoe zijn een aantal voorbeelden uit die praktijk bijeengebracht.Euthanasie is een kwestie waarbij de doorslaggevende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Sam Harris boeken
  Sam Harris - De vrije wil

  Met een voorwoord van Dick SwaabGeloof in een vrije wil raakt aan bijna alles wat wij waardevol vinden. Het is nauwelijks mogelijk om na te denken over wetgeving, politiek, religie, overheidsbeleid, intieme relaties, waarden en normen - en over schuldgevoelens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Bas Heijne boeken
  Bas Heijne - Onbehagen

  Bas Heijne (schrijver, essayist, columnist voor NRC Handelsblad en voormalig presentator van Zomergasten) legt in 'Onbehagen' onze beschaving op de sofa en werpt, met Sigmund Freud in het achterhoofd, een ontluisterend nieuw licht op de huishouding van onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • A.P. Bos boeken
  A.P. Bos - De ziel en haar voertuig

  Aristoteles' leer van de ziel is verkeerd uitgelegd. Zijn leermeester Plato had gezegd: mensen en dieren bestaan uit een stoffelijk zichtbaar lichaam en een onstoffelijke ziel. Maar hij had niet duidelijk gemaakt, hoe in het voortplantingsproces een ziel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,30
 • Markus Gabriel boeken
  Markus Gabriel - Waarom we vrij zijn als we denken - Filosofie van de geest voor de eenentwintigste eeuw

  De jonge Duitse bestsellerfilosoof houdt in Waarom we vrij zijn als we denken een pleidooi voor de menselijke vrijheid. Hij gaat op zoek naar onze echte identiteit, en doet dat met veel humor en vaart. In Waarom we vrij zijn als we denken gaat Gabriel op zoek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Ulrich Libbrecht boeken
  Ulrich Libbrecht - De bricoleur en de dummies

  Niet iedere jongvolwassene heeft een grootvader die vanuit een rijke levenservaring en belezenheid kan ingaan op de grote vragen over het leven en de wereld waarin wij leven. In dit boek neemt prof. dr. Ulrich Libbrecht enthousiast deze taak op zich. Hij zet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Charles Vergeer boeken
  Charles Vergeer - Overspoeld door de eindigheid

  Hoe vaak zullen mensen in de eenzaamheid van de nacht, bij het lijk van hun dochtertje, ziek en hongerig of in de angst voor de dood zich vragen hebben gesteld waarvan ze wel beseften dat ze er geen antwoord op wisten. Maar vragen komen op, ook als er geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Marli Huijer boeken
  Marli Huijer - Ritme - Op zoek naar een terugkerende tijd

  Druk, druk druk: de gemiddelde Nederlander heeft steeds meer te doen en steeds minder tijd. Maar hebben we het wel zo druk? Is het niet eerder zo dat onze tijdsbeleving is verstoord? De tijd is in onze beleving niet slechts een opeenvolging van dagen, maar een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Damon Young boeken
  Damon Young - Filosoferen over beweging en sport

  In 'Filosoferen over beweging en sport' onderzoekt de Australische filosoof Damon Young de waarde van lichaamsbeweging voor lichaam én geest. Vaak lijkt ons bestaan in tweeën opgesplitst. Op kantoor denken we na en lijkt ons lichaam overbodig, in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Yves Bossart boeken
  Yves Bossart - Zonder vandaag morgen geen gisteren

  Gedachte-experimenten zijn al meer dan tweeduizend jaar het gereedschap van de filosofie. Ze helpen immers bij het vinden van antwoorden op fundamentele levensvragen. De grote filosofen hebben zulke gedachte-experimenten ontwikkeld om onderwerpen als ethiek,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Wim van der Zwan boeken
  Wim van der Zwan - De liefdesbrief

  Rumi-kenner en soefi-expert Wim van der Zwan bestudeerde het werk van de Perzische soefidichter Rumi (1207-1273) en vertelt de mooiste verhalen na in eigentijds Nederlands. Deze bundel met verhalen uit Rumi's meesterwerk Masnavi maakt duidelijk waarom zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Marius de Geus boeken
  Marius de Geus - Filosofie van de eenvoud

  Het nieuwe boek van de Leidse politiek-filosoof Marius de Geus: 'Filosofie van de Eenvoud' is een voor een breed publiek en in een uiterst toegankelijke stijl geschreven werk waarin de vraag centraal staat wat er gebeurt wanneer wij als burgers bewust kiezen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marcel Becker boeken
  Marcel Becker - Ethiek van de digitale media

  Het internet heeft een ongekende invloed op het leven van de hedendaagse mens. Denk aan Facebook, WhatsApp, e-mail. Het roept daarbij vele ethische vragen op die nog onvoldoende doordacht zijn. Denk aan problemen rondom privacy, intellectueel eigendom,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Peter Sloterdijk boeken
  Peter Sloterdijk - De verschrikkelijke kinderen van de nieuwe tijd

  In De verschrikkelijke kinderen van de nieuwe tijd ontwikkelt Peter Sloterdijk een opzienbarende kritiek op de vrijheidsdrang van de hedendaagse mens. In tegenstelling tot eerdere generaties breken de generaties vanaf de achttiende eeuw steeds weer opnieuw met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Arnold Heumakers boeken
  Arnold Heumakers - De esthetische revolutie

  Arnold Heumakers beschrijft in De esthetische revolutie de geschiedenis van het moderne kunstbegrip in de verlichting en de romantiek. In het eerste tijdperk werd de kunst autonoom, een domein met eigen wetten. De romantiek kondigde vervolgens het engagement… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90