Boeken over filosofie

 • Katrijne Bezemer boeken
  Katrijne Bezemer - Op weg met de gnosis

  Het gnostisch christendom is een vroegchristelijke stroming die, nadat de Romeinen één stroming tot officieel christendom verklaarden, als ketterij werd veroordeeld. In 1945 werd in het Egyptische Nag Hammadi een grote collectie geschriften van deze gnostici… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Jan de Breet, Rob Janssen, Boeddha boeken
  Jan de Breet, Rob Janssen, Boeddha - De verzameling van thematisch geordende leerredes, Deel 2: Het Deel der oorzaken (Nidana-Vagga)

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het tweede Deel van de Samyutta-Nikaya, 'De verzameling van thematisch geordende leerredes' van de Boeddha. De Samyutta-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha- en de Majjhima-Nikaya - de derde verzameling… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Thomas Robert Malthus boeken
  Thomas Robert Malthus - Over Bevolking

  Over bevolkingIn 1798 schreef de Engelse econoom Thomas Robert Malthus (1766-1834) zijn boek An Essay on the Principle of Population. Meer dan tweehonderd jaar later is het thema nog steeds actueel. Kan de wereld de bevolkingsgroei aan en zo nee, waar moet de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Taisen Deshimaru boeken
  Taisen Deshimaru - Zen en de oosterse martiale kunsten

  Hoe wordt men de sterkste? Hoe de machtigste? Hoe kan men zijn geest verlichten, meester zijn over zijn handelingen, wijs worden?Al eeuwenlang streeft de mens naar het verleggen van de grenzen van zijn kracht en wijsheid. Maar is het ook mogelijk kracht en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Christiane Beerlandt boeken
  Christiane Beerlandt - LEVEN ! Filosofische Leidraad tot Leven in Geluk en Gezondheid

  Je voelt je ziek of depressief, je bent ongelukkig, of lijdt aan een psychische, lichamelijke kwaal, onaangename gebeurtenissen treffen je. WAT NU?Je leven zélf in handen nemen, bewust veranderingen aanbrengen, ánders tegen de dingen aankijken, jezelf bewust… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • S.W. Couwenberg boeken
  S.W. Couwenberg - Tijdsein

  In iedere eeuw is er minstens één generatie die zichzelf verheft tot the hinge of history en zich zodoende een historische sleutelpositie toeschrijft. We moeten dus voorzichtig zijn met de eigen generatie zo'n bijzondere historische rol toe te kennen. Toch,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Mieke Mosmuller boeken
  Mieke Mosmuller - De categorieen van Aristoteles

  De logica van Aristoteles vangt aan met de categorieënleer. De categorieën zijn de grondbegrippen van het verstand en de rede, die onafhankelijk van de taal in al het menselijke denken worden gebruikt, zonder dat de denker daar een bewustzijn van behoeft te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Coen Simon boeken
  Coen Simon - Het huishouden van onze verlangens

  In 'Het huishouden van onze verlangens' volgt filosoof Coen Simon de gangen van onze verlangens, schulden en verspillingen. Op zoek naar de oorsprong van de economie stuit hij op een schuld die nooit kan worden afgelost: het menselijk tekort. Hoe rationeel we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Coen Simon boeken
  Coen Simon - Een stok om mee te denken

  Wat was er eerst, de mens of de stok? Het eerste werktuig van de mens zou een stok zijn geweest, maar zonder die stok om mee te slaan was hij geen mens geworden. Met iedere nieuwe techniek staat een nieuwe mens op. Een mens die anders doet, en ook anders denkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Adriaan Koerbagh boeken
  Adriaan Koerbagh - Een licht dat schijnt in duistere plaatsen

  Adriaan Koerbagh ontleedt in Een licht dat schijnt in duistere plaatsen met 'het licht van de rede' fundamentele christelijke noties als de Schepper, de Drieëenheid, hemel en hel, engelen en duivels, geloof in wonderen. Volgens hem vallen God en Natuur samen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ger Groot boeken
  Ger Groot - Plato in tijden van Photoshop

  25 grote denkers & de wereld van nuMet speelse filosofenportretten'Begrijp de wereld van nu, lees de filosofen', zo luidt het motto van dit aanstekelijke boek. Nietzsche wist niets van Photoshop, maar alles van het vervormen van de werkelijkheid. Hoe weten we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Roger Scruton boeken
  Roger Scruton - Spinoza

  Benedictus de Spinoza (1632-1677) was tegelijkertijd de gees­telijke vader van de Verlichting en de laatste hoeder van de middeleeuwse wereld. Nederlands beroemdste filosoof trachtte een verzoening tot stand te brengen in het conflict tussen de moraal en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Theodor W. Adorno boeken
  Theodor W. Adorno - Negatieve Dialectiek

  Adorno zelf zou zich in zekere zin tegen zo'n kwalificatie verzetten, maar de 'Negatieve dialectiek' is te beschouwen als zijn filosofisch hoofdwerk en als de summa van zijn denken. Tegelijkertijd biedt het door opzet en schrijfwijze alles eerder dan het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  52,99
 • Bernard Stiegler boeken
  Bernard Stiegler - Per toeval filosoferen

  Stiegler biedt een nieuwe en originele kijk op het fenomeen techniek en maakt duidelijk hoe fundamenteel de rol van de techniek is voor het mens-zijn en voor de filosofie.'Per toeval filosoferen' is zonder meer de beste inleiding tot het denken van de Franse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Ronald Tinnevelt, Yvonne Denier boeken
  Ronald Tinnevelt, Yvonne Denier - Martha Nussbaum

  Martha Nussbaum (1947) is ongetwijfeld een van de meest prominente en uitgesproken hedendaagse denkers. Of het nu over liefde, onderwijs, religie of politiek gaat, steeds weet zij prikkelende theoretische overpeinzingen te koppelen aan strijdbare praktische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Jiddu Krishnamurti boeken
  Jiddu Krishnamurti - Commentaar op het leven II

  Commentaar op het leven II is de tweede bundel van Krishnamurti's inspirerende gesprekken met mensen uit diverse lagen van de samenleving, waarbij zowel persoonlijke als algemene problemen indringend aan de orde komen. De tekst is een weergave van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ludo Abicht boeken
  Ludo Abicht - Democratieën sterven liggend

  Aan het einde van de 18de eeuw stelde Immanuel Kant een aantal pertinente vragen. Wat kunnen we weten? Wat mogen we hopen? Wat kunnen we doen? Na twee eeuwen zijn die actueler dan ooit: wat kunnen we met zekerheid weten, vooral nu de Grote Verhalen van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Frédéric Lenoir boeken
  Frédéric Lenoir - Hoe we de wereld kunnen genezen

  De wereld is ziek, en daar zijn religieus fanatisme, de economische crisis en de opwarming van de aarde slechts symptomen van. In de meeslepende stijl die we van Frédéric Lenoir gewend zijn, laat hij zien hoe het zover heeft kunnen komen. Toch zijn er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan Bransen boeken
  Jan Bransen - Word zelf filosoof

  'Dit boek is een wake-up call. Ik wil de filosoof in jou wakker schudden en aan het werk zetten. Ik wil je leren systematisch aandacht te besteden aan de taal die je dagelijks achteloos gebruikt, de taal die jou bij alles wat je zegt intiem vergezelt. Aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Eit Gaastra boeken
  Eit Gaastra - De deeltjestheorie

  Met de relativiteitstheorie, de kwantummechanica en het bigbangmodel meent de mensheid het heelal te doorgronden. De deeltjestheorie ontvouwt een geheel andere werkelijkheid: alles wat er fysiek is, bestaat uit deeltjes en alle natuurkundige krachten komen tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jacques Ranciere boeken
  Jacques Ranciere - De geemancipeerde toeschouwer

  In 'De geëmancipeerde toeschouwer' verzet de Franse filosoof Jacques Rancière zich tegen de gedachte dat het hedendaagse publiek van kunst en cultuur passief het getoonde aanschouwt. Dit denkbeeld heeft geleid tot vele pogingen van kunstenaars en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jacques Rancière boeken
  Jacques Rancière - De haat tegen de democratie

  'Er is geen sprake van een "crisis" van de democratie, er is sprake van een groeiende haat tegen de democratie, een ontkenning in daden van alles wat dit woord kan betekenen.' Voor Jacques Rancière krijgt democratie pas werkelijk betekenis wanneer zij zich in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Alain Badiou, Pierre Bourdieu, Judith Butler, Georges Didi-Huberman, Jacques Rancière boeken
  Alain Badiou, Pierre Bourdieu, Judith Butler, Georges Didi-Huberman, Jacques Rancière - Wat is een volk?

  De betekenis van het woord volk lijkt zodanig te zijn verschoven dat dit woord het behoud van de bestaande orde is gaan dienen. De hier bijeengebrachte teksten laten zien op welke wijze het begrip volk aan de kant van de emancipatie verankerd blijft. Alain… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Roel Kuiper, Robert van Putten, Maarten Vogelaar boeken
  Roel Kuiper, Robert van Putten, Maarten Vogelaar - Durf te denken

  Het geloof daagt christenen uit om met een andere blik naar de wereld te kijken. Met geloven houdt het denken niet op. Sterker nog: het geloof scherpt het denken en geeft er richting aan. 'Durf te denken' is een goed motto voor christenen die hun weg zoeken in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Veerle Pasmans boeken
  Veerle Pasmans - Pioniers in de praktische filosofie

  In dit boek komen de pioniers van de praktische filosofie in Nederland en Vlaanderen aan het woord. Ze leggen uit hoe ze de filosofie inzetten om prangende vragen te stellen en concrete adviezen te geven aan privépersonen, organisaties en overheden. Een ding… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95