Boeken over filosofie

 • Ton de Kok boeken
  Ton de Kok - Wat is God - Wetenschappers & kunstenaars op zoek

  Waarom is er iets en niet niets? Een adembenemende gedachte voor wie er even bij stilstaat. Na de filosofen en schrijvers uit zijn eerste boek sluit Ton de Kok zijn zoektocht naar het Westerse rationeel-religieuze denken over het bestaansmysterie af met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • W.Y. Evans-Wentz boeken
  W.Y. Evans-Wentz - Het Tibetaanse dodenboek

  'Het Tibetaanse Dodenboek' (Bardo Thödol) is misschien wel het merkwaardigste boek dat het Westen van het Oosten heeft ontvangen. Nadat het eeuwenlang (van mond tot oor) werd overgeleverd zou deze tekst zijn opgeschreven door Padma Sambhava, de yoga-leraar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Charles Taylor boeken
  Charles Taylor - Een seculiere tijd

  Geloof en ongeloof in de wereld van nu De plaats van religie in onze wereld is gedurende de laatste eeuwen diepgaand veranderd. We leven in een seculiere tijd - daar is bijna iedereen in het Westen het wel over eens. Wat is de betekenis van deze ontwikkeling?… (Harde kaft)

  Lees meer...
  64,50
 • Alain Badiou boeken
  Alain Badiou - Filosofie van het ware geluk

  De fundamentele wijsgerige vraag naar de betekenis van geluk is door de consumptiedwang en de maatschappelijke realiteit die daaraan beantwoordt - die van de zelfgenoegzaamheid - naar de achtergrond gedrongen. Badiou onderzoekt hoe we deze ontwikkeling kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Jan Herman Brinks boeken
  Jan Herman Brinks - The Miraculous Resurrection of Immanuel Kant and other articles

  The present volume makes an important contribution to the analysis of the political scene in Germany in the years since the end of the Cold War, pointing out dangers to democracy primarily from the Right but also from the Left. It is a contribution to… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Hendrik Opdebeeck boeken
  Hendrik Opdebeeck - Zingeving in economie

  De zin van het leven zoeken in economie is een utopie. Als we denken aan het aantal uitgebluste werknemers, de kloof tussen rijk en arm en ons bedreigd milieu, dreigt de utopische idee van de vrije markt als het geliefkoosde economische format meer en meer te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Clemens Verhoeven boeken
  Clemens Verhoeven - Plato, zevende brief

  Onder de dertien brieven die op naam van Plato zijn overgeleverd, wordt de zevende algemeen beschouwd als authentiek. Voor de kennis van Plato's werk en de maatschappelijke betekenis die hij zelf toekende aan de manier waarop hij de wijsbegeerte beoefende, is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • M. van den Bossche, C. Bremmers boeken
  M. van den Bossche, C. Bremmers - De actualiteit van Martin Heideggers 'Zijn en tijd'

  Deze bundel wordt geopend door Otto Pöggeler, die internationaal al enkele decennia geldt als één van de belangrijkste commentatoren van het werk van Heidegger. De actu aliteit van Heideggers Sein und Zeit wordt voorts getraceerd door filosofen uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • René ten Bos boeken
  René ten Bos - Dwalen in het antropoceen

  Een van de 'hotste' academische onderwerpen verklaard voor een breed publiek door Nederlands origineelste denker.Het Antropoceen is de in de wetenschap steeds courantere naam van het tijdperk waarin de mens als eerste soort invloed uitoefent op het klimaat, op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Stine Jensen boeken
  Stine Jensen - Go East DL

  dwarsligger 444 In 'Go East' reist filosofe en schrijfster Stine Jensen door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit op zoek naar oosterse oplossingen voor westerse kwalen. Na een persoonlijke crisis gooit Stine Jensen het roer om. Ze gaat op zoek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Naoki Higashida boeken
  Naoki Higashida - Waarom ik soms op en neer spring

  Het is vrij moeilijk om het gedrag en de belevingswereld van een autist te begrijpen. In 'Waarom ik soms op en neer spring' geeft Naoki Higashida antwoord op de vragen die iedereen zich altijd bij autisme stelt. Naoki was dertien toen hij dit boek schreef. Dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Wilhelm Schmid boeken
  Wilhelm Schmid - Sex-out

  Seks is leuk! Steeds meer mensen – zowel jong als oud weten niet wat ze aan moeten met deze herhaalde bezweringsformule, omdat seks voor hen juist een probleem vormt. De Duitse bestsellerauteur Wilhelm Schmid geeft dat probleem, waar weinigenover durven te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Peter Henk Steenhuis boeken
  Peter Henk Steenhuis - Het leven is niet leuk als je je mond houdt - Het denken van Marli Huijer

  Filosoof en arts Marli Huijer, de opvolger van René Gude als Denker des Vaderlands, is geen studeerkamergeleerde, al schreef ze meerdere boeken, zoals het recente Ritme en Discipline. Ze is geen tegen-, geen mee-, maar een tussendenker, ze wil de stemmen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Paul Wouters boeken
  Paul Wouters - Nederland-België

  'Het grootste misverstand tussen Vlamingen en Nederlanders is dat ze denken dat ze dezelfde taal spreken.'- Paul Wouters.Nederlanders en Belgen zitten elkaar dicht op de huid, maar de onderlinge verschillen zijn groter dan je denkt. In zijn zoektocht naar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Coen Simon boeken
  Coen Simon - Filosoferen is makkelijker als je denkt

  In 'Filosoferen is makkelijker als je denkt' maakt filosoof Coen Simon korte metten met de clichés en dogma's van onze tijd. Met grote stelligheid wordt er van alles beweerd: dat je eruit moet halen wat erin zit, dat je moet durven kiezen, dat meten weten is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Zijne Heiligheid de Dalai Lama boeken
  Zijne Heiligheid de Dalai Lama - Vrij van religie (editie Stichting bezoek Z.H. Dalai Lama

  In verband met het bezoek van de Dalai Lama aan Nederland op 11 en 12 mei is deze speciale paperbackeditie in samenwerking met de 'Stichting Bezoek Z.H. Dalai Lama' tot stand gekomen. Hoe kunnen we betere mensen worden? Z.H. de Dalai Lama wil met dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Erik Bindervoet boeken
  Erik Bindervoet - Spinoza's achtbaan

  Janus Dullemondt, een slimme maar enigszins onzekere leraar wiskunde aan een middelbare school, is groot bewonderaar en kenner van Spinoza's Ethica. Hij wil zijn leerlingen duidelijk maken wie Spinoza was, wat hij ons kan leren en waarom dat belangrijk is. Hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Coen Simon boeken
  Coen Simon - Waarom we onszelf zoeken maar niet vinden

  In zes persoonlijke essays maakt Coen Simon korte metten met de heersende zelfhulpcultuur, die zich inmiddels tot in alle uithoeken van de samenleving heeft genesteld: iedereen zijn eigen feestje, zijn eigen mening, zijn eigen leven en zelfs zijn eigen dood.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Jan de Koning boeken
  Jan de Koning - Bestaat God

  De vraag naar het bestaan van een God is zo oud als de mensheid. Dat komt voort uit een diepliggend gevoel van de mens. Zijn hunkering naar bescherming, warmte en liefde. Die elementen zijn dan ook volop terug te vinden in het Godsbeeld dat het Christendom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Herman de Regt, Hans Dooremalen boeken
  Herman de Regt, Hans Dooremalen - Het snapgevoel - Hoe de illusie van begrip ons denken gijzelt

  Soms hebben mensen het gevoel te weten hoe iets zit en hebben daarbij niet door dat dat een illusie is. In Het snapgevoel laten Herman de Regt en Hans Dooremalen zien hoe mensen, puur door het gevoel te hebben dat ze iets doorhebben, soms ideeën voor waar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • J. Verplaetse boeken
  J. Verplaetse - Het morele instinct

  Waarom is de ene mens goed en de andere slecht? Dit boek is een lang antwoord op die vraag. Het verklaart "moreel" en "immoreel" gedrag als uitdrukkingsvormen van vijf morele systemen. Vier ervan berusten op intuïties of emoties (de hechtingsmoraal, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Jeff Bridges, Bernie Glassman boeken
  Jeff Bridges, Bernie Glassman - De dude en de zenmeester

  Zenleraar Bernie Glassman vergelijkt de iconische rol van Jeff Bridges in The Big Lebowski met een zenleraar. Jeff zegt dit op een andere manier: "Het mooie van de Dude is dat hij altijd liever knuffelt, dan conflicten uitvecht." Sinds lange tijd zijn Academy… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Bert van Dam boeken
  Bert van Dam - BOEM! Makbuntu Het model voor de zin van het leven

  BOEM! Makbuntu Het model voor de zin van het leven door Bert van Dam Bert van Dam: 'Er is een zin van het leven zonder zweven' Wat is het recept voor een zinvol leven? Lees de moderne filosofie van voormalig topmanager Bert van Dam in BOEM! Makbuntu. Het model… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Peter Bieri boeken
  Peter Bieri - Een manier van leven

  Menselijke waardigheid is een universeel begrip. Het komt aan bod in het handvest van de Verenigde Naties en in dat van de Europese Unie. Maar wat bedoelen we er eigenlijk mee? Met voorbeelden uit alledaagse situaties en uit de literatuur onderzoekt Peter… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Hans Achterhuis boeken
  Hans Achterhuis - De utopie van de vrije markt

  Hans Achterhuis ontmaskert de ideologie van het neoliberalisme tegen de achtergrond van de kredietcrisis. Het neoliberalisme blijkt net zo utopisch als het communisme. Het neoliberale manifest Atlas Shrugged, is na de Bijbel in de VS het best verkopende boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95