Boeken over filosofie

 • Baruch de Spinoza boeken
  Baruch de Spinoza - Ethica

  In de Bibliotheek van het Vaticaan deed de Nederlandse filosoof en historicus Leen Spruit eind 2010 een spectaculaire ontdekking: hij vond het verloren gewaande handschrift van Spinoza's Ethica. Op basis van dit manuscript verschijnt het 'boek der boeken' van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,80
 • T. Dijkstra boeken
  T. Dijkstra - Friese wijsheden

  In dit boekje vindt u een verzameling Friese wijsheden, voorzien van prachtige illustraties. Verzameld door Theo Dijkstra. It aai wol wizer wêze as de hin. Het ei wil wijzer zijn dan de kip. In faam en in jirpel kiest sels. Een meisje en een aardappel kies je… (Harde kaft)

  Lees meer...
    5,95
 • Reinhard Wolff boeken
  Reinhard Wolff - Es kommt wohl gut

  Ich verführe 200 Menschen am Tag,' zegt de Nederlandse buschauffeur. 'Ongelooflijk, wat een seksmaniak,' denkt de Duitse passagier. Misverstanden te over wanneer Nederlanders en Duitsers elkaars taal proberen te spreken. Zie daar maar eens mee klaar te komen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Francis Bacon boeken
  Francis Bacon - Novum organum

  In 1620 legde Francis Bacon met Novum organum de grondslag voor de moderne wetenschap. Als eerste ontwierp hij een methode waarin het experiment centraal stond, met als belangrijk element de eigen waarneming, waarna toetsbare hypothesen konden worden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Sabine Wassenberg, Maaike Merckens Bekkers boeken
  Sabine Wassenberg, Maaike Merckens Bekkers - Ik zag twee apen wetenschapen

  Ik zag twee apen wetenschapen Wanneer is een theorie precies waar? Zullen we ooit alles weten? Zijn er grenzen aan de wetenschap? Door met jongeren te filosoferen over wetenschap, kun je hun aangeboren verwondering prikkelen en het denken over de wereld om hen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Karmaonderzoek 4

  De delen Karmaonderzoek 1 t/m 5 vormen een reeks in een reeks. Ze bevatten de ruim zestig voordrachten die Rudolf Steiner aan het eind van zijn leven gaf over het thema dat hem het meest na aan het hart lag: de concrete werking van het karma. In Karmaonderzoek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Gerard Visser boeken
  Gerard Visser - Heideggers vraag naar de techniek

  In zijn voordracht 'De vraag naar de techniek' uit 1955 onderwerpt Martin Heidegger de instrumentele opvatting van techniek aan een kritisch onderzoek. Hij gaat daarvoor terug naar Aristoteles en diens leer van oorzakelijkheid en laat zien dat de Griekse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Paul Moyaert boeken
  Paul Moyaert - Opboksen tegen het inerte

  Geen begrip van Freud is zo intensief bediscussieerd en zo omstreden als de doodsdrift. Maar wat erover is geschreven, verdwaalt vaak in diepzinnigheden zonder samenhang. De Leuvense filosoof Paul Moyaert pakt het anders aan door duidelijk te maken wat in dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Christopher Panza, Adam Potthast boeken
  Christopher Panza, Adam Potthast - Ethiek voor Dummies

  Ontdek de principes van de ethiek en hoe je ze in het dagelijks leven toepast. Wat is het verschil tussen goed en fout? Weet je wie John Stuart Mill en Thomas Hobbes zijn? De pocketeditie van Ethiek voor Dummies laat je snel en effectief kennismaken met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • T.S. Tyra boeken
  T.S. Tyra - Het morele brein

  Zijn wij van nature egoïstische wezens of zijn we juist geneigd om voor elkaar te zorgen? Hoe komt het dat gewone mensen soms de meest vreselijke dingen doen? Wat bedoelen we met 'vrije wil', als al ons handelen wordt bepaald door chemische processen in onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Mencius

  'Mencius' de gesprekken van Meester Meng (ca. 300 v. Chr.) geldt al duizend jaar als één van de vier hoofdwerken van het confucianisme. De invloed van het geschrift in de Chinese traditie kan nauwelijks worden overschat en is vergelijkbaar met die van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Vervelende mensen bestaan niet

  Is een leven zonder ruzie en irritatie mogelijk?Ja, zo'n leven is mogelijk. Sterker nog, zo'n leven is fantastisch. Als je eenmaal doorhebt hoe waardevol het is, kost het je geen moeite zo'n leven te leiden en wil je niet anders meer. Het komt dan als het ware… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Frank Meester, Maarten Meester, Natascha Kienstra boeken
  Frank Meester, Maarten Meester, Natascha Kienstra - Kennisleer Vwo 3 Werkboek

  Durf te denken! is de modernste en compleetste lesmethode filosofie voor havo en vwo. Het rijke aanbod aan oefenmateriaal is beschikbaar in de digitale leeromgeving. Per domein zijn ook werkboeken beschikbaar met een selectie van het belangrijkste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Onno Zijlstra boeken
  Onno Zijlstra - Kierkegaard in discussie

  Søren Aabye Kierkegaard (1813-1855) was schrijver, filosoof en theoloog in één - en hoe! Met zijn oorspronkelijke, zeer persoonlijke gedachten en zijn grootse stijl is hij nog altijd een inspiratie voor velen. Schrijven was voor Kierkegaard een manier om te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Jeff Foster boeken
  Jeff Foster - De vrije val in het leven

  Verhalen, gedachten en gedichten bij de 12 maanden van het jaarAls we ons openstellen voor de totaliteit van het leven komen we ook aspecten tegen waar we moeite mee hebben. In deze persoonlijk getinte beschouwingen beschrijft Jeff hoe we kunnen omgaan met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • B. Hand Clow boeken
  B. Hand Clow - Het Pleiadisch plan

  De beroemde astroloog en spiritueel leraar Barbara Hand Clow beschrijft een immens kosmisch drama, dat zich tegelijk in negen dimensies afspeelt, met Aarde als het uitverkoren theater. Terwijl ze voornamelijk als spreekbuis van SATYA B een Pleiadische godin -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,30
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - De kernpunten van het sociale vraagstuk

  In de sociale chaos in Duitsland tijdens en na de eerste wereldoorlog werd Steiner tot verrassing van velen maatschappelijk actief. Gesteund door arbeiders en tegengewerkt door vakbonden en politici sprak hij voor volle zalen over een nieuwe sociale orde die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Daniël Janssens, Jonathan Lambaerts, Wim Wouters, Aleidis Devillé boeken
  Daniël Janssens, Jonathan Lambaerts, Wim Wouters, Aleidis Devillé - Filosoferen in sociaal werk.

  Sociaal werkers maken voortdurend agogische keuzes, gebaseerd op vooronderstellingen en beelden over wat waar is en wat niet, over wie de mens is, over hoe een goede samenleving eruitziet, over wat goed handelen is en over wie de ander is die ik ontmoet. Wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Thomas Kuhn boeken
  Thomas Kuhn - De structuur van wetenschappelijke revoluties

  De structuur van wetenschappelijke revoluties is een van de invloedrijkste boeken in de wetenschapsfilosofie. Kuhn veranderde de manier waarop wij naar de ontwikkeling van kennis kijken. Wereldwijd zijn er miljoenen exemplaren van dit boek verkocht. Kuhn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Swami Dayananda boeken
  Swami Dayananda - De essentie van de Bhagavad Gita

  Al eeuwenlang is de Bhagavad Gita de belangrijkste filosofische tekst die richting geeft aan het Indiase denken en leven. Haar boodschap is universeel. De Gita legt zich toe op de drie beperkingen die ieder mens ondervindt: onwetendheid, verdriet en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Ben Jongbloed boeken
  Ben Jongbloed - All inclusive

  Elk individu staat in wezen geheel op zichzelf. Geen twee personen delen dezelfde ervaringen, leggen dezelfde systemen van abstracta en universalia aan en produceren dezelfde voorstellingen - nog gezwegen over de houdingen die deze oproepen. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Wim de Muijnck boeken
  Wim de Muijnck - De liefdesparadox

  Liefde is ongetwijfeld een van onze krachtigste drijfveren en misschien wel onze belangrijkste bron van zingeving. Liefde gaat bovendien gepaard met talloze vragen en paradoxen waarmee iedereen zich zo nu en dan bezighoudt, en is om die reden een prachtig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jos Kessels boeken
  Jos Kessels - Spelen met ideeen

  De mooiste gesprekken zijn filosofische gesprekken. Zij komen voort uit verwondering en roepen verwondering op. Ze verbinden mensen in een onderzoek van zichzelf en de wereld. In Spelen met betekenis laat Jos Kessels de lezer op originele wijze kennismaken met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Georg Wilhelm Friedrich Hegel boeken
  Georg Wilhelm Friedrich Hegel - Over de esthetiek

  Over de esthetiek bevat de kunstfilosofie van Georg Wilhelm Friedrich Hegel (1770-1831) in een notendop. Esthetica is bij Hegel niet enkel een verzameling subjectieve bevindingen, maar iets waar op systematische wijze over kan worden nagedacht. Uiteindelijk is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Longinus, Michiel op de Coul, C.M.J. Sicking boeken
  Longinus, Michiel op de Coul, C.M.J. Sicking - Het sublieme

  Het sublieme, een geschrift uit de eerste eeuw na Christus, toegeschreven aan Longinus, is een klassiek traktaat in de geschiedenis van de literaire theorie en kritiek. Het behandelt de middelen waarmee een auteur, spreker of kunstenaar de lezer, toehoorder of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95