Boeken over filosofie

 • Frank Meester, Maarten Meester, Natascha Kienstra boeken
  Frank Meester, Maarten Meester, Natascha Kienstra - Durf te denken! Vwo Tekstboek

  Onder redactie van Frank Meester, Maarten Meester en Natascha Kienstra verschijnt bij Uitgeverij Boom in 2014 een geheel nieuwe lesmethode filosofie. Durf te denken! zal het beste van twee werelden combineren: de hoofdstukken in het tekstboek zijn geschreven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,90
 • Edwin van de Haar boeken
  Edwin van de Haar - Bemind maar onbekend

  Er zijn veel mensen die over het liberalisme schrijven of praten, maar weinigen doen dat met verstand van zaken. Journalisten, de experts die zij opvoeren, politicologen, politici , liberalen zelf: veel verder dan ?iets? met ?markt?, ?vrijheid? of ?individu?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Gerrit Teule boeken
  Gerrit Teule - De formule van de mentescoop

  Is de evolutie niets anders dan een domme samenloop van toevalligheden vanaf de oerknal en overleving van de meest geschikten? Komt daar geen geest en bewustzijn aan te pas, zoals de huidige aanhangers van het neodarwinisme schijnen te denken? Of is er vanaf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Theo Arosius boeken
  Theo Arosius - Het geheim van Nostradamus

  Over 500 jaar zal men meer rekening met hem houden, hij die het sieraad was van zijn tijd. Plotseling zal hij een groot licht doen schijnen, dat hen deze eeuw zeer tevreden doet zijn. Met deze woorden in kwatrijn 3.94 van zijn Centuriën voorspelde de ziener… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Roel Kuiper, Robert van Putten, Maarten Vogelaar boeken
  Roel Kuiper, Robert van Putten, Maarten Vogelaar - Durf te denken

  Het geloof daagt christenen uit om met een andere blik naar de wereld te kijken. Met geloven houdt het denken niet op. Sterker nog: het geloof scherpt het denken en geeft er richting aan. 'Durf te denken' is een goed motto voor christenen die hun weg zoeken in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • M. Nuy, B. Gordijn, G.J. Truin boeken
  M. Nuy, B. Gordijn, G.J. Truin - De prudente tandarts

  Dit leerboek over tandheelkundige ethiek is het eerste in zijn soort. Het is geschreven aan de hand van hoe in het huidige curriculum van de opleiding tandheelkunde in Nijmegen aspecten van ethiek aan de orde komen. Zorgbieden staat ten dienste aan mensen. Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • H. Poincare boeken
  H. Poincare - Een nacht vol opwinding

  Poincaré's belangstelling strekte zich onder andere uit tot maatschappelijke onderwerpen, de letteren en de filosofie. In discussies die hij met bekende filosofen aanging was hij niet zozeer geïnteresseerd in het al of niet juist zijn van uitspraken binnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • H. Berkers boeken
  H. Berkers - Brabantse wijsheden

  Dit boek bevat een verzameling Brabantse wijsheden voorzien van prachtige illustraties. Un blind vèrreke lus'ok wel lapbonne. Een blind varken lust ook wel tuinbonen. Distels en dorens doen zir, maor koij tongen nog mie. Distels en doorns doen zeer, maar boze… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • T. Dijkstra boeken
  T. Dijkstra - Friese wijsheden

  In dit boekje vindt u een verzameling Friese wijsheden, voorzien van prachtige illustraties. Verzameld door Theo Dijkstra. It aai wol wizer wêze as de hin. Het ei wil wijzer zijn dan de kip. In faam en in jirpel kiest sels. Een meisje en een aardappel kies je… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • De vragen van Milinda

  De Milindañpaho, een tekst die in het Pali, de heilige taal van het theravada boeddhisme, is overgeleverd, behoort tot de klassieke werken uit de boeddhistische literatuur. Het is een bundeling van gesprekken tussen de Grieks-Indische koning Milinda (Pali… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • H.P. Keizer boeken
  H.P. Keizer - Nederlandse wijsheden

  Dit boekje bevat een verzameling wijsheden van auteurs als Multatuli, Jacob Cats en Remco Campert. Ze zijn verzameld door Hans Keizer en voorzien van illustraties door Will Berg. Beter van een ezel wel gedraeghen, dan van een peert in 't zand geslaeghen. -… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • N. Franckle boeken
  N. Franckle - Zeeuwse wijsheden

  In dit boekje vindt u een keur aan Zeeuwse wijsheden en weerspreuken, verzameld door Marco Evenhuis en voorzien van illustraties van Will Berg. Bluuft er nie an trekke, 't kom aol goed. Blijf er niet over tobben, het komt allemaal goed. Je moe nie overal… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • F. Schreiber boeken
  F. Schreiber - Groningse wijsheden

  In dit boekje vindt u een verzameling wijsheden uit de provincie Groningen. Deze zijn verzameld door Fré Schreiber en geïllustreerd door Will Berg. Men mout schoapen scheren noar dat ze wol hebben. Men moet de schapen scheren naargelang ze wol hebben. Dij in… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • B. Heesen boeken
  B. Heesen - De vliegende papa's

  Het actief samen nadenken -of filosoferen- is de afgelopen jaren op steeds meer basisscholen waarneembaar.Deze bundel geeft de leraar steun bij het filosoferen met kinderen en bevat 15 nieuwe korte verhaaltjes met filosofische thematiek, gespreksvragen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • J. Tamboer, j. Steenbergen boeken
  J. Tamboer, j. Steenbergen - Sportfilosofie

  De stormachtige ontwikkeling van de sport tot een breed maatschappelijk verschijnsel roept veel vragen en problemen op. Is sport een afspiegeling van de maatschappij, of juist niet? Waarom mag een sporter geen doping gebruiken en een musicus of politicus wèl?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Heidegger boeken
  Heidegger - Over het wezen van de grond . over het wezen van de waarheid

  In deze band worden twee teksten van Martin Heidegger gepresenteerd. In 'Over het wezen van de grond' behandelt Heidegger de problematiek van de wijsgerige fundering. Een zeer belangrijke problematiek, omdat vele centrale filosofische en wetenschappelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Theratherigatha - verzen van monniken en nonnen

  Dit boek bevat twee werken die deel uitmaken van de Khuddaka-Nikaya, 'De verzameling van korte teksten' van de Boeddha. De Khuddaka-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-, de Majjhima-, de Samyutta- en de Anguttara-Nikaya - de laatste van de vijf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,95
 • H. te Loo boeken
  H. te Loo - Limburgse wijsheden

  Dit boekje bevat een verzameling Limburgse wijsheden, verzameld door dr. P. Bakkes en voorzien van illustraties van Bert Witte. Onder de wijsheden staat de Nederlandse vertaling en enkele zijn voorzien van een verklaring achterin. Waem a zaet, mót ouch b… (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • Aurelius Augustinus boeken
  Aurelius Augustinus - De orde

  Vertaling: Cornelis VerhoevenBinnen het gigantische oeuvre van Aurelius Augustinus (354-430), is het werk dat hier in vertaling wordt aangeboden, op het eerste oog niet meer dan een fragment of een aanzet: drie dagen werk op een benijdenswaardig leven van drie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Surinaamse wijsheden

  Winti wai lanti pai. Hoe de wind ook waait, de overheid betaalt. Aksi baka e tyari trobi. Navraag brengt ruzie. Bigin fu waka, a no lon. Het begin van lopen is geen rennen. Verzameld door Gerhardt Mulder.Met prachtige illustraties van Bert Witte. (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • J. Delnoij, W. van Dalen boeken
  J. Delnoij, W. van Dalen - Het socratisch gesprek

  Begeleiders van een socratisch gesprek geven tijdens een dialoog gewoonlijk niet hun mening. In dit boek staan hun vragen, ervaringen, argumenten en inzichten zwart op wit verzameld. Hoe functioneren de verschillende gespreksvormen? Wanneer werken de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • J. Locke boeken
  J. Locke - Brief over tolerantie

  John Locke (1632-1704), een van de belangrijkste filosofen uit de zeventiende eeuw, is vermoedelijk het meest bekend geworden door zijn omvangrijke epistemologische 'An Essay concerning Human Understanding'. Maar Locke bestreek alle terreinen van de filosofie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • De verzameling van middellange leerredes 1 De eerste vijftig leerredes (Mulapannasa)

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het eerste deel van de Majjhima-Nikaya (MN), 'De verzameling van middellange leerredes' van de Boeddha. De Majjhima-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-Nikaya - de tweede verzameling (nikaya) van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,45
 • Aristoteles boeken
  Aristoteles - Ethica Nicomachea

  De 'Ethica Nicomachea' van Aristoteles behoort zonder twijfel tot de allerbelangrijkste filosofische werken. Centraal in de Ethica Nicomachea staat de vraag hoe de mens een gelukkig en geslaagd leven kan realiseren. Vanuit deze vraagstelling maakt Aristoteles… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • De verzameling van middellange leerredes II De middelste vijftig leerredes (Majjhimapannasa)

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het tweede deel van de Majjhima-Nikaya (MN), 'De verzameling van middellange leerredes' van de Boeddha. De Majjhima-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-Nikaya - de tweede verzameling (nikaya) van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,45