Boeken over filosofie

 • Paul Heeffer boeken
  Paul Heeffer - Ontologie en subjectiviteit

  Martin Heideggers meesterwerk Zijn en tijd uit 1927 is en blijft een boek dat zowel leken als beroepsfilosofen prikkelt en intrigeert. Voor elke generatie lezers rijst echter ook opnieuw de vraag hoe greep te krijgen op dit bergmassief. De filosoof Paul… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rudi Visker boeken
  Rudi Visker - Michel Foucault

  Het is dit jaar 25 jaar geleden dat de Franse filosoof Michel Foucault overleed. Zijn naam en faam dankte hij in de jaren zestig en zeventig onder de jongere generaties aan zijn kritiek op de menswetenschappen, zoals criminologie, pedagogie, psychologie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Friedrich von Schiller boeken
  Friedrich von Schiller - Brieven over de esthetische opvoeding van de mens

  Schillers magnum opus Brieven over de esthetische opvoeding van de mens behoort tot de belangrijkste filosofische werken van de Duitse Romantiek. Met de zijns inziens catastrofale gevolgen van de Franse Revolutie voor ogen, komt Schiller ertoe geen heil meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jan de Breet, Rob Janssen, Boeddha boeken
  Jan de Breet, Rob Janssen, Boeddha - De verzameling van thematisch geordende leerredes, Deel 1: Het Deel der verzen (Sagatha-Vagga)

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het eerste Deel van de Samyutta-Nikaya, 'De verzameling van thematisch geordende leerredes' van de Boeddha. De Samyutta-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha- en de Majjhima-Nikaya - de derde verzameling… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Marcel Verweij boeken
  Marcel Verweij - De remedie van Epicurus

  Epicurus is een even belangrijke als miskende filosoof. Hij ontwikkelde 2300 jaar geleden een filosofie welke recht tegen de bestaande stroming van filosofie, religie en mystiek inging. Epicurus zag filosofie als geneeskunde van de ziel. Dit boek is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - Gezondheid van lichaam en geest

  Dit is de eerste Nederlandse vertaling van 'Sufi Teachings: The Art of Being'.In deze lezingen zet soefileraar Inayat Khan buitengewoon diepgaand en toch helder uiteen hoe we onze lichamelijke en geestelijke gezondheid kunnen verbeteren en welke rol hierin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Mosmuller-Crull boeken
  Mosmuller-Crull - Suche das Licht das im Abendlande aufgeht

  Suche das Licht, das im Abendlande aufgeht*Angst, Zweifel, Unsicherheit, Krankheit, Tod... Das sind Ereignisse, die in jedem menschlichen Leben unumgänglich sind und in denen keine Weltanschauung, Wissenschaft oder soziales Leben Trost spenden kann. Für den… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,38
 • Theo Arosius boeken
  Theo Arosius - Het geheim van Nostradamus

  Over 500 jaar zal men meer rekening met hem houden, hij die het sieraad was van zijn tijd. Plotseling zal hij een groot licht doen schijnen, dat hen deze eeuw zeer tevreden doet zijn. Met deze woorden in kwatrijn 3.94 van zijn Centuriën voorspelde de ziener… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Karel Wellinghoff boeken
  Karel Wellinghoff - Onthaasten per brommobiel

  Onthaasten per brommobiel ¿Zo tuffen wij recht zo die gaat naar het Oosten over fraaie soms lege wegen, over een keur aan landweggetjes, heuvel op, heuvel af, ronkend door dorpen en stadjes, nagestaard door verbaasde autochtonen. We splijten het landschap in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Roger Scruton boeken
  Roger Scruton - Wat heet beschaving?

  Roger Scruton (1944) is een van de meest prominente Britse filosofen van deze tijd. Tegelijkertijd roept zijn werk veel weerstand op, niet het minst vanwege zijn ver doorgevoerde conservatisme en traditionalisme. Dat conservatieve instinct werd eens te meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Marc van den Bossche boeken
  Marc van den Bossche - Sport als levenskunst

  Ik durf er een stevig paar pinten op te verwedden dat u na een halve of hele marathon of de beklimming van de Mont Ventoux de volgende vraag krijgt: "En, in welke tijd hebt u dat gedaan?" Zelden zal iemand in een eerste reactie peilen naar uw subjectieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan aertsen, Bert Blans, Andre van der Braak, Edith Brugmans boeken
  Jan aertsen, Bert Blans, Andre van der Braak, Edith Brugmans - Annalen van het Thijmgenootschap In het spoor van Plato's Symposium

  ?Daarom prijs ik altijd de macht en de kracht van de liefde zoveel als ik kan? ? Socrates, in Plato?s SymposiumPlato?s filosofie van de Eros uit het Symposium heeft in de westerse geschiedenis een ongehoord sterke weerklank ondervonden. Het Symposium heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Dick Kleinlugtenbelt boeken
  Dick Kleinlugtenbelt - Levenskunst

  De levenskunst is terug. Dat heeft te maken met de situatie waarin we leven. We hebben ons losgerukt uit de beknellende banden van het religieuze, het politieke, het traditionele, het sociale en het economische. Het sociale lijkt gestold in allerlei… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Antoon Hout boeken
  Antoon Hout - Warmtedeeltjes

  Het conflict tussen Israel en het Palestijnse volk is regelmatig onderwerp van felle discussies. Er is waarschijnlijk geen vraagstuk in de wereld, dat zolang duurt en waarover zoveel meningen en emoties bestaan. Het lijkt alsof Israel, Arabieren en Palestijnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • R. Ritzen, Lambèr Royakkers boeken
  R. Ritzen, Lambèr Royakkers - Ethiek in de rechtspraktijk

  "Is ethiek wel nodig?", vroeg ons onlangs iemand die vroeg waar wij ons mee bezighielden. "Wat kan en wat niet kan, is toch duidelijk." Een dag later werden de resultaten van een onderzoek naar corruptie bekend. Topfunctionarissen in het openbaar bestuur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Henri Oosthout boeken
  Henri Oosthout - Het schandaal van de filosofie

  De scepticus heeft zich in de geschiedenis van het westerse denken vele rollen aangemeten: pleitbezorger van het gezonde verstand en filosofische scherpslijper. Verdediger en bestrijder van het geloof. Ondermijner en redder van de empirische wetenschap. Van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,99
 • Paul Cortois, Walter Van Herck boeken
  Paul Cortois, Walter Van Herck - Meesters en discipelen

  Een van de belangrijkste relaties die een mens kan hebben, is een relatie waarin hij iets van een ander leert. Dat kan gebeuren in een geformaliseerde context van instructie, maar ook gewoon door menselijke nabijheid, imitatie en volgzaamheid. Deze relatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Aristoteles boeken
  Aristoteles - De eerste filosofie

  Is Plato in zijn dialogen de schepper van de filosofie zoals wij deze nu nog kennen, het is Aristoteles die de drie grote domeinen van de wijsbegeerte -logica, metafysica, ethiek- voor tweeduizend jaar heeft afgebakend en bepaald. Metafysica noemt hij zelf de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Boerenwijsheid

  Een verzameling boerenwijsheden, voorzien van prachtige knip-kunst-voorstellingen, gemaakt door Greetje C.J. Beekman.

  Als op het eind van mei d'eikels bloeien, zal daar een vet boerenjaar uit groeien.

  Als het hooi vanzelf naar de wagen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    5,95
 • André Platteel boeken
  André Platteel - Our World

  Jongeren zouden niet solidair zijn, niet milieubewust, niet politiek betrokken, niet geduldig en ook nog eens ongezond. Ze zouden narcistisch zijn en denken dat de hele wereld om hen draait. Als dat allemaal al zou kloppen, dan zou dat toch zeker moeten liggen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Karmaonderzoek I (Werken en voordrachten)

  De voordrachten in Karmaonderzoek 1 en de daaropvolgende delen stammen uit de laatste fase van Steiners leven. Ze vormen tevens een hoogtepunt in zijn werk. Nooit eerder had Steiner zo uitvoerig en vooral zo concreet over reïncarnatie en karma gesproken. Na… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Xavier Brouillette, Angelo Giavotta boeken
  Xavier Brouillette, Angelo Giavotta - Ancient and Medieval Philosophy Series 1 Les dialogues platoniciens chez plutarque

  La question du platonisme de Plutarque constitue un sujet crucial tant pour les spécialistes de Plutarque que pour ceux qui s'intéressent à la réception ancienne de Platon. Alors que les publications précédentes sur cette question se sont concentrées… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,50
 • Gerd van Riel, Bert Raymaekers boeken
  Gerd van Riel, Bert Raymaekers - Taoisme

  "Quand la Chine s'éveillera, le monde tremblera". Deze visionaire uitspraak van Napoleon I lijkt actueler dan ooit. China is ?in'. Niet alleen het numerieke overwicht van de Chinezen in de wereldbevolking, maar vooral de enorme economische expansie en de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marc Brookhuis boeken
  Marc Brookhuis - Onafhankelijk denken

  We worden overstelpt met informatie. Op televisie, radio, de kranten of internet¿. Overal horen we meningen, stellingen en opinies. Maar klopt datgene wat gezegd wordt wel? En, wat vinden we eigenlijk zelf? Hebben we zelf nog de ruimte om na te denken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,45
 • Marc Brookhuis boeken
  Marc Brookhuis - Oosterse filosofie

  De oosterse filosofie kent een rijke historie die teruggaat tot zeker 1500 voor Christus. De bronnen van de oosterse filosofie liggen in Azië en dan vooral in India en China. Oosterse filosofie verschilt sterk van de westerse filosofie. In algemene zin kun je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,45