Boeken over filosofie

 • Michel Foucault boeken
  Michel Foucault - Grote klassieken De woorden en de dingen

  De eerste publicatie van De woorden en de dingen in 1966 was een sensatie. Michel Foucault werd in één klap een van de beroemdste en belangrijkste intellectuelen in Frankrijk. De woorden en de dingen veranderde ons denken over taal en werkelijkheid, over de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Charles Sanders Peirce boeken
  Charles Sanders Peirce - Boom klassiek Lessen in pragmatisme

  Eerste vertaling in Nederland van een werk van Peirce, de grondlegger van het Amerikaanse pragmatisme - een 'vergeten' filosoof die in de canon van de filosofie thuishoort en steeds meer mensen aanspreekt. In het denken van Peirce staat de gedachte centraal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,90
 • Hannah Arendt boeken
  Hannah Arendt - Grote klassieken De menselijke conditie

  De menselijke conditie is het hoofdwerk van Hannah Arendt. Zij geeft in dit boek een originele analyse van de vita activa van de mens. Arendt maakt onderscheid tussen drie fundamentele menselijke activiteiten: arbeiden (verbonden met het biologische proces van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Jeroen Vanheste boeken
  Jeroen Vanheste - Denkende romans

  Kan literatuur een vorm van filosofie zijn? Natuurlijk zijn er belangrijke filosofen geweest die ook prachtig konden schrijven en wiens werk als een literaire vorm van filosofie gezien kan worden, maar is het omgekeerde ook mogelijk: bestaat er filosofische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • S. Schaap boeken
  S. Schaap - Het onvermogen te vergeten

  Dit boek is een zeer leesbare inleiding tot het denken van Nietzsche waarbij de auteur tevens de actuele betekenis van dit denken duidelijk maakt.Wie gedacht mocht hebben dat de moderne samenleving tevredenheid zou voortbrengen, lijkt zich te vergissen:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Peter Henk Steenhuis boeken
  Peter Henk Steenhuis - Werk verzetten

  'René, wat is zin?' Met deze vraag begonnen journalist Peter Henk Steenhuis en toenmalig Denker des Vaderlands René Gude een project over zingeving en werk. Gude onderscheidde vier betekenissen van zin: 1) het zinnelijke, ofwel het lijflijke, het lekkere; 2)… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Bart Cusveller, Marc de Vries boeken
  Bart Cusveller, Marc de Vries - Cinemasofie

  Grote vragen op het grote scherm Films zijn populair in brede kring, van jong tot oud, hoog- of laagopgeleid, van allerlei geestelijke ligging. Dat komt niet alleen doordat film naadloos aansluit bij de huidige beeldcultuur. Film wordt ook gezien als drager… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,90
 • Rudi te Velde boeken
  Rudi te Velde - De filosoof en de dood

  De 'Phaedo' is wellicht Plato's meest bekende dialoog, die in de westerse wijsbegeerte de onbetwiste status van een klassiek werk heeft verworven. De dialoog toont ons Socrates die op de laatste dag van zijn leven in de gevangenis met vrienden discussieert… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Tim Heysse, Stefan Rummens, Ronald Tinnevelt boeken
  Tim Heysse, Stefan Rummens, Ronald Tinnevelt - Habermas

  De Duitse filosoof Jürgen Habermas is een van de meest invloedrijke intellectuelen van deze tijd. Hij is een van die zeldzame denkers die nog een filosofie presenteert die de meest uiteenlopende domeinen van het leven en samenleven omvat. Zijn moraal, zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Ignace Verhack boeken
  Ignace Verhack - Wat bedoelen wij wanneer wij God zeggen?

  God is in onze tijd uit het ernstige denken zo goed als verdwenen. Van oudsher gold hij als belofte van heil, dan weer als bron van angst en bloedig conflict. En hadden mensen hem nodig om te kunnen leven. Heeft hij in onze cultuur opgehouden te bestaan?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Immanuel Kant boeken
  Immanuel Kant - Opmerkingen over het gevoel van het schone en het verhevene

  De Opmerkingen over het gevoel van het schone en verhevene vormen een vroeg maar markant en in zekere zin cruciaal werkje in de bibliografie van Kant. Ze kwamen tot stand in 1763, tijdens een verblijf van Kant op het landgoed van een vriend, in de bossen ten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Leon de Bruin, Fleur Jongepier, Sem de Maagt boeken
  Leon de Bruin, Fleur Jongepier, Sem de Maagt - IK - Filosofie van het zelf

  Toegankelijk geschreven boek over een vraag die iedereen aangaat: 'Wie ben ik?' IK bereidt havoleerlingen voor op hun eindexamen filosofie, waarvan het thema in de periode 2017-2019 'persoonlijke identiteit' is. In dit boek geven drie auteurs op drie manieren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Paula van Liere boeken
  Paula van Liere - Jezelf, een weg naar vrijheid

  We denken in tegenstellingen. Bewust en onbewust zijn we steeds bezig om geluk te bereiken en lijden te voorkomen. En als we het geluk gevonden hebben, willen we het vasthouden. Het kan anders. Het kan zonder strijd. Cuong Lu biedt een nieuwe kijk op de vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Klaas van Berkel, Stefan van der Poel boeken
  Klaas van Berkel, Stefan van der Poel - Nieuw licht op Leo Polak (1880-1941). Filosoof van het vrije denken

  De Nederlandse filosoof Leo Polak (1880-1941) bepleitte hartstochtelijk de autonomie van de menselijke rede, worstelde met de grondslag van onze ethiek en wierp zich in een tijd van politieke massabewegingen en toenemende verzuiling op als kampioen van het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Kris Pint boeken
  Kris Pint - De wilde tuin van de verbeelding

  Dé gids om op een andere manier naar jezelf te kijken - weg van de neoliberale stereotypen - en zo een goed en voor jou waarachtig leven te leiden.De moderne mens is continu bezig zichzelf te verbeteren en nog beter inzetbaar te maken binnen de arena van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Ben Schomakers boeken
  Ben Schomakers - Sjibbolet Filosofie Spreken over de grens

  Reeks Sjibbolet Filosofie Dionysius de Areopagiet is een van de meest fascinerende, maar ook meest raadselachtige denkers uit de geschiedenis. Hij opereerde op de grensvlakken van theologie en filosofie, van christendom en platonisme, van literatuur en betoog,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Giorgio Agamben boeken
  Giorgio Agamben - Sjibbolet Filosofie Het avontuur

  'Net zoals de hoop uitstijgt boven haar vervulling, zo gaat zij ook de redding voorbij - met liefde.' In klassieke mythes komen we de Demon, het Lot, de Liefde en de Noodzaak tegen als de vier godheden die aan ieders wieg staan. Vroeg of laat moeten we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Rudi te Velde boeken
  Rudi te Velde - Eros en de filosofie

  Er zijn weinig werken van Plato die zo bekend en populair zijn als het Symposium, de dialoog over de erotische liefde. Het is een van zijn meest literaire werken: komisch en tragisch, licht en diepzinnig tegelijk. Het Symposium voert de lezer via een reeks… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Frank Coolen boeken
  Frank Coolen - De acht stappen

  Je kent het vast wel. Je begint ergens aan; vol enthousiasme. Meestal houd je het wel een paar weken vol, maar door gebrek aan belangstelling van buitenaf en wellicht in jezelf, je doorzettingsvermogen en wat al niet meer, houd je het na een tijdje weer voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Frank Coolen boeken
  Frank Coolen - Het boek van de oude meester

  Er is al heel wat geschreven over de Daodejing. Er zijn boeken verschenen die over de geschiedenis van het boekwerk gaan; over de achtergrond en filosofie; de ouderdom van de teksten zelf; wie ze geschreven heeft en of de persoon aan wie het boek gelinkt wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Frank Meester, Maarten Meester, Natascha Kienstra boeken
  Frank Meester, Maarten Meester, Natascha Kienstra - Durf te denken! Durf te denken! Werkboek havo 3 - Kennisleer

  Durf te denken! is de modernste en compleetste lesmethode filosofie voor havo en vwo. Het rijke aanbod aan oefenmateriaal is beschikbaar in de digitale leeromgeving. Per domein zijn ook werkboeken beschikbaar met een selectie van het belangrijkste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • H.E.S. Woldring boeken
  H.E.S. Woldring - Politieke filosofie van de christendemocratie

  Dit boek gaat over de christen-democratie in Nederland. Het belicht de levensbeschouwelijke en filosofische achtergronden ervan en ook bepaalde ideeën over de inrichting van staat en samenleving.De centrale vraag is: bestaan er wel eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Ton de Kok boeken
  Ton de Kok - Wat is God - Wetenschappers & kunstenaars op zoek

  Waarom is er iets en niet niets? Een adembenemende gedachte voor wie er even bij stilstaat. Na de filosofen en schrijvers uit zijn eerste boek sluit Ton de Kok zijn zoektocht naar het Westerse rationeel-religieuze denken over het bestaansmysterie af met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • W.Y. Evans-Wentz boeken
  W.Y. Evans-Wentz - Het Tibetaanse dodenboek

  'Het Tibetaanse Dodenboek' (Bardo Thödol) is misschien wel het merkwaardigste boek dat het Westen van het Oosten heeft ontvangen. Nadat het eeuwenlang (van mond tot oor) werd overgeleverd zou deze tekst zijn opgeschreven door Padma Sambhava, de yoga-leraar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Charles Taylor boeken
  Charles Taylor - Een seculiere tijd

  Geloof en ongeloof in de wereld van nu De plaats van religie in onze wereld is gedurende de laatste eeuwen diepgaand veranderd. We leven in een seculiere tijd - daar is bijna iedereen in het Westen het wel over eens. Wat is de betekenis van deze ontwikkeling?… (Harde kaft)

  Lees meer...
  64,50