Boeken over filosofie

 • Ton Lemaire boeken
  Ton Lemaire - Onder dieren

  Ton Lemaire, de nestor van de dierenethiek, mengt zich met Onder dieren in de actuele discussies rondom dierenwelzijn. Lemaire is antropoloog en filosoof, en publiceerde eerder onder meer De val van Prometheus, Verre velden en Het lied van Hiawatha. Vroeger… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Andersland

  Mensen dromen altijd van een betere, heerlijke nieuwe wereld. Een van de meest tot de verbeelding sprekende voorbeelden is het boek Utopia, de beschrijving van Thomas Mores hoogstpersoonlijke droomwereld: een ideale niet-bestaande eilandstaat. More publiceerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Desiderius Erasmus boeken
  Desiderius Erasmus - Grote klassieken Lof der Zotheid

  Lof der Zotheid werd in 1509 geschreven en sindsdien is het onverminderd populair gebleven. Het tekent een onvergetelijk portret van de mensheid, via een lofrede van de godin Zotheid op zichzelf. Deze vertaling is gebaseerd op de tekstkritische uitgave van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Henri Oosthout boeken
  Henri Oosthout - Kritische geschiedenis van de westerse wijsbegeerte deel II

  Henri Oosthout laat zien hoe het wijsgerige denken zich langs wisselende wegen heeft voltrokken, op gelukkige momenten boven zijn tijd uitstijgend maar toch ook steeds aan de tijd, de taal en het karakter van zijn beoefenaars gebonden.Wijsbegeerte is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,99
 • Stan Maes boeken
  Stan Maes - Van de Verlichting tot religieus terrorisme

  Voor het jaar 2016 was Stan Maes benoemd op de wisselleerstoel Willy Calewaert, gevestigd door de vzw 'De Mens Nu' aan de Vrije Universiteit Brussel. De colleges die hij verzorgde, vormden de basis voor dit boek. Hij gaat daarbij uit van vragen als: Wat hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Marli Huijer boeken
  Marli Huijer - Achterblijven - Een nieuwe filosofie voor een grenzeloze wereld

  In het filosofisch essay Achterblijven onderzoekt Marli Huijer het fenomeen 'achterblijven' in brede zin: wat betekent de migratie van familie of het vertrek van een geliefde of van collega's voor degene die achterblijft? Huijer betoogt dat vertrekken en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Laura van Dolron boeken
  Laura van Dolron - Wij.

  De KoerierRecensie door Roshni TahaparyHaar teksten zijn vragen, die we zelf mogen beantwoorden. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Wim de Muijnck boeken
  Wim de Muijnck - De liefdesparadox, Acht hedendaagse filosofen over de liefde

  Liefde is ongetwijfeld een van onze krachtigste drijfveren en misschien wel onze belangrijkste bron van zingeving. Liefde gaat bovendien gepaard met talloze vragen en paradoxen waarmee iedereen zich zo nu en dan bezighoudt, en is om die reden een prachtig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jiddu Krishnamurti boeken
  Jiddu Krishnamurti - Een leven lang leren

  Krishnamurti's levenslange interesse in opvoeding en onderwijs leidde hem al vroeg tot de oprichting van scholen waar volgens zijn inzichten leraren en leerlingen met elkaar op een totaal nieuwe manier in vrijheid en verbondenheid deelhebben aan het leerproces… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • René van der Rijst boeken
  René van der Rijst - Toer Reeks Filosoferen over God R. v.d. Rijst

  Na al verschillende malen te zijn doodverklaard, is God terug in de moderne filosofie. Zelfs zichzelf 'atheïstisch' noemende filosofen mengen zich in het debat. Niet om God eens en voor al het zwijgen op te leggen, maar juist omdat ze iets van waarde hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,90
 • Koenraad Verrycken boeken
  Koenraad Verrycken - Onverborgenheid en eros

  In 720 v.C. zou de Griekse atleet Orsippus van Megara tijdens de stadionwedloop te Olympia met opzet zijn lendengordel hebben laten vallenom zo, zonder enige belemmering, gemakkelijker de overwinning tekunnen behalen. Na verloop van tijd werden alle atletische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Michael Puett, Christine Gross-Loh boeken
  Michael Puett, Christine Gross-Loh - De weg DL

  dwarsligger 452 In ‘De weg’ laat Michael Puett, Harvards populairste docent, zien hoe Chinese denkers ons inspireren tot grote en kleine veranderingen. Hij put hiervoor uit het werk van zes grote Chinese filosofen, zoals Confucius en Lao Tze. Mede door de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Sid Lukkassen boeken
  Sid Lukkassen - De democratie en haar media

  Toen Lukkassen als gemeenteraadslid actief was, maar ook tijdens zijn traineeships bij het Europees Parlement en in de Tweede Kamer belandde hij in een wereld die nog grotendeels uitging van het wereldbeeld van Thorbecke uit de negentiende eeuw, toen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,90
 • Hans van Assem boeken
  Hans van Assem - NEP-IK

  Het is heel vreemd dat niemand kan vertellen wat de zin van het leven is. Nog vreemder is dat niemand kan vertellen wie hij/zij werkelijk is. Het allervreemdst is dat de mens meent slechts een kostbaar leven te hebben, terwijl wij in de wereld het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,59
 • J. Schaaf boeken
  J. Schaaf - Dialectiek en praktijk

  'Dialectiek en praktijk' is een inleiding in dialectisch denken. 'Dialectiek en praktijk' heeft als ondertitel De creatieve tegenspraak, omdat in de dialectische filosofie verondersteld wordt dat tegenspraak en interacties nieuwe ontwikkelingen bewerkstelligen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Emanuel Rutten boeken
  Emanuel Rutten - Overdenkingen

  In dit boek is een verzameling wijsgerige bijdragen van Emanuel Rutten gebundeld die specifiek betrekking heeft op zijn denken over het christelijk geloof.In dit boek is een verzameling wijsgerige bijdragen van Emanuel Rutten gebundeld die specifiek betrekking… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Noortje van der Heijden boeken
  Noortje van der Heijden - 100 levensvragen

  100 levensvragen is een boek om jezelf, je vrienden, je geliefden en je familie beter te leren kennen. De vragen in dit boek zijn een leuke, ontspannen manier om je contacten met anderen meer diepgang en betekenis te geven. Ook is dit boek geschikt om jezelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Pim Lemmens boeken
  Pim Lemmens - Tegenpolen. Filosoferen tussen uitersten

  Filosofisch denken is bij uitstek conceptueel denken. Het gaat om begrippen en hoe je die gebruikt. Dit boek wil de filoso- fie verhelderen aan de hand van filosofische begrippen in de vorm van tegenpolen. Begrippen die op de ene of de andere manier met elkaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Maria Adriaens boeken
  Maria Adriaens - Ruimte zien

  In dit uitzonderlijke 'tekenboek' leidt Maria Adriaens je langs meer dan 150 voorbeelden van 'wezenlijk waarnemen', waarbij zien en tekenen versmelten tot een enkele daad. Stuk voor stuk vormen de tekeningen daarvan heldere getuigenissen: tekens van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Arjen Kleinherenbrink boeken
  Arjen Kleinherenbrink - Alles is een machine

  Arjen Kleinherenbrink deinst niet terug voor de Grote Vragen. In dit kraakhelder geschreven boek laat hij eens en voor altijd zien hoe onze realiteit écht in elkaar zit.In Alles is een machine keert Arjen Kleinherenbrink zich tegen de eeuwenoude filosofische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Wilberry Jakobs, Ida Overdijk boeken
  Wilberry Jakobs, Ida Overdijk - Grote denkers over de toekomst

  Grote denkers over de toekomstMijn vader overleefde Auschwitz en leerde me wat hoop is. Zonder hoop kun je niet overleven. Dat is niet emotioneel of gemakkelijk, maar diep humanistisch.- Dominique Moïsi, Frankrijks invloedrijkste politicoloog en schrijver van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Heidi Iriks boeken
  Heidi Iriks - Dijn Lering

  Een vertaling van de Tao Te Ching. Een eeuwenoude tekst van de Chinese filosoof Lao Tze (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Niko Roorda boeken
  Niko Roorda - De 7 competenties van de duurzame professional

  Duurzaamheid en MVO - maatschappelijk verantwoord ondernemen staan volop in de belangstelling. Vaak gaat het om duurzaam gedrag voor individuen, maar dan altijd in de rol van burger of van consument. Maar de schakel daartussen ontbreekt: de individuele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Jan Oegema boeken
  Jan Oegema - Lichaamsziel

  'Er is een aanwezigheid en die dringt zich in me, kalm, rustig, vastbesloten, naar het lijkt net zo lang tot ze elke cel in dit lichaam heeft bereikt en gevuld. Dat alles in een proces dat maanden bestrijkt, dat voelbaar verder gaat elke keer dat het lichaam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Sophie Oluwole boeken
  Sophie Oluwole - Socrates en Orunmila

  Filosoof Sophie Oluwole deelt haar wonderbaarlijke ontdekkingen over de Afrikaanse filosoof Orunmila, die leefde ten tijde van Socrates. Beide filosofen hebben zelf geen woord op papier gezet. Hun werk vertoont opvallende inhoudelijke overeenkomsten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99