Boeken over filosofie

 • N. van Bodegraven boeken
  N. van Bodegraven - Schatgraven

  Wat zijn de schatten in jouw leven? Welke mensen zijn belangrijk voor je? Hoeveel betekenen dieren voor je? Wie zijn je helden en waarom? Hoe ga je om met iets belangrijks dat verdwijnt uit je leven? Wat betekent de oerkracht waar de wereld uit voortkomt voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • R. Vermij boeken
  R. Vermij - Kleine geschiedenis van de wetenschap

  Kleine geschiedenis van de wetenschap laat zien dat de wetenschap zoals wij haar kennen, een lange weg naar verzelfstandiging heeft afgelegd. Zij moest zich continu aan nieuwe omstandigheden en vragen aanpassen. Elke wetenschappelijke stap heeft veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Frans Brinkman boeken
  Frans Brinkman - Sociaal agogisch basiswerk Denken over je vak

  Het belangrijkste instrument dat sociaal werkers hebben, zijn zij zelf. Het vak vraagt dan ook als geen ander om bespiegeling. Nadenken over je vak kan je op vier punten verder helpen; je leert hoe je moet handelen, je verbetert je handelen, je kunt omgaan met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,95
 • Jan de Breet, R.H.C. Janssen boeken
  Jan de Breet, R.H.C. Janssen - De verzameling van middellange leerredes, deel 3: De laatste vijftig leerredes (Uparipannasa)

  Dit boek bevat een integrale vertaling van het derde deel van de Majjhima-Nikaya (MN), 'De verzameling van middellange leerredes' van de Boeddha. De Majjhima-Nikaya is in de traditionele telling - na de Digha-Nikaya - de tweede verzameling (nikaya) van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • B. Heesen boeken
  B. Heesen - Klein maar dapper

  Klein maar dapper is in eerste instantie een bundel verhalen die kinderen (maar ook volwassenen!) prikkelt tot nadenken over fundamentele vragen. Door de toevoeging van verwerkingsvragen en toelichtingen is dit boek tevens te gebruiken als een methode die een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Søren Kierkegaard boeken
  Søren Kierkegaard - Wat de liefde doet

  Vertaald door Lineke Buijs en Andries VisserEindredactie van dit deel: Udo Doedens, Pieter Vos Ieder mens heeft behoefte aan liefde; aan geliefd te zijn en lief te hebben. Wie het spoor van de liefde zoekt, vindt in Søren Kierkegaards Wat de liefde doet een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • J. Wiersma boeken
  J. Wiersma - Een wiel dat draait

  In de 20e eeuw verloren veel vaste houdingen, overtuigingen en begrippen hun betekenis en verbleekten ideologieën. Menigeen ging bungelen en werd getroffen door identiteitscrisis en identiteitsvlucht. De ongenode gast van het nihilisme is langer gebleven dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • L. da Vinci boeken
  L. da Vinci - Kijken is weten

  Leonardo da Vinci maakte voortdurend aantekeningen: zijn observaties, losse gedachten en plotselinge invallen schreef hij daar, waar net nog plaats was: in de marge van een bladzij, of op de achterzijde van een tekening. De hier verzamelde en op onderwerp… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • René Descartes boeken
  René Descartes - De passies van de ziel

  Les passions de l'âme, Descartes' laatste werk, werd in het najaar van 1649 tegelijkertijd in Parijs en in Amsterdam gepubliceerd. Descartes (1596-1650) behandelt hierin de 'passies' van de ziel, dat wil zeggen alle toestanden van de ziel die te beschrijven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Diogenes Laërtius boeken
  Diogenes Laërtius - Leven en leer van beroemde filosofen

  Diogenes Laërtius schreef omstreeks de derde eeuw na Christus Leven en Leer van Beroemde Filosofen. Het boek bestaat uit 82 biografiën van filosofen, waaronder belangrijk werk van Epicurus. Het staat vol met anecdotes en lange tijd is dit werk in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Søren Kierkegaard, C. Constantius boeken
  Søren Kierkegaard, C. Constantius - Soren Kierkegaard Werken De herhaling

  Vertaald door Annelies van HeesNawoord door Johan TaelsEindredactie van dit deel: Karl Verstrynge, Onno ZijlstraOp 16 oktober 1843 verschijnen in Kopenhagen twee opmerkelijke boeken op naam van twee opmerkelijke pseudoniemen: Vrees en beven van Johannes de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,90
 • Otto Kroesen boeken
  Otto Kroesen - Leven in organisaties

  Leven in Organisaties Ondertitel: Ethiek, Communicatie, Spiritualiteit Auteur Otto Kroesen Een inzichtgevend basisboek over hoe een organisatie kan werken aan humaniteit en duurzaamheid, en tegelijkertijd dynamisch kan blijven. De lezer wordt meegenomen in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Rudy Vandamme boeken
  Rudy Vandamme - De appel valt niet ver van de boom, maar wel in de tuin van de buurman

  De appel valt niet ver van de boom, maar wel in de tuin van de buurman (2008)
  108 blz, Entos 2008 / ISBN 978-90-77458-06-8 / NUR 730 / geb. geiil. ¿ 12,50

  Vijftig jaar is Rudy Vandamme (1958) nu op weg in zijn oneindige verhaal van ontwikkeling.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • N.D. Walsch boeken
  N.D. Walsch - Gesprekken met God

  Miljoenen mensen hebben de ´Gesprekken met God? van Neale Donald Walsch gelezen en gewaardeerd. Vele duizenden van deze lezers hebben vragen aan Walsch naar aanleiding van zijn boeken. Vragen over religie, goed en kwaad, fysieke en geestelijke gezondheid,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Hans Achterhuis boeken
  Hans Achterhuis - Met alle geweld

  Beste filosofie boek van het jaar 2008In het voetspoor van Arendt, en ook veelvuldig in discussie met de actualiteit en de grote romanliteratuur, probeert Hans Achterhuis in zijn 750 pagina's tellende magnum opus Met alle geweld de vele verschijningsvormen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • Dik Brummel boeken
  Dik Brummel - Het seksuele systeem

  HET SEKSUELE SYSTEEM door Dik BrummelDit is niet het zoveelste boek over seks, maar een beschrijving van de samenhang van geslachtsverschil, seksueel verlangen, voortplanting en gezin. Dit geheel noemt de schrijver `het seksuele systeem. Het seksuele systeem… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • José Ortega y Gasset boeken
  José Ortega y Gasset - Wat is filosofie?

  José Ortega y Gasset (1883-1955) is de belangrijkste en een van de beroemdste moderne Spaanse filosofen. Wat is filosofie? is ontstaan tijdens een reeks voordrachten die hij in 1929, na de sluiting van de universiteit tijdens de dictatuur van generaal Primo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • S. van der Velden boeken
  S. van der Velden - 125 jaar Marx

  Karl Marx overleed in 1883. Zijn naam was tot 1989 verbonden aan regimes die hun achterstand op de westerse wereld probeerden in te halen. Zij koppelden de naam van Marx aan die van hun eigen leiders en claimden het alleenrecht op het marxistische gedachtegoed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • Søren Kierkegaard, Anti-Climacus boeken
  Søren Kierkegaard, Anti-Climacus - De ziekte tot de dood

  Vertaling: Paul CruysberghsEindredactie van dit deel: Frits Florin & Karl VerstryngeMet een nawoord van: Karl VerstryngeIn 1849 verscheen van de hand van het pseudoniem Anti-Climacus een cruciaal werk in het oeuvre van Søren Kierkegaard, met de raadselachtige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,90
 • Martin Heidegger boeken
  Martin Heidegger - Wat is metafysica?

  Vertaald en van een nawoord voorzien door Vincent Blok. Heideggers Wat is metafysica? bevat drie teksten. De hoofdtekst betreft de inaugurele rede die Heidegger op 24 juli 1929 hield bij de aanvaarding van zijn ambt als hoogleraar aan de universiteit van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Pierre Winkler boeken
  Pierre Winkler - Praktijkboek maatschappelijk verantwoord ondernemen

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een onderwerp waar elke organisatie tegenwoordig mee te maken heeft. In dit boek worden praktische modellen en methodes besproken om MVO op verschillende beleidsterreinen succesvol vorm te geven. De auteur laat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Nouk Sanchez, Tomás Vieira boeken
  Nouk Sanchez, Tomás Vieira - De weg naar waarheid

  In hun bestseller De weg naar vrijheid ? het loslaten van het ego bieden Nouk en Tomás een diepgaande en praktische handleiding aan om je te ontdoen van de blokkades die ons weerhouden permanent vrede, liefde en plezier te ervaren. Ze beschrijven dat we ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Hans Keizer boeken
  Hans Keizer - Russische wijsheden

  Dit boekje bevat een verzameling Russische wijsheden, verzameld door Hans Keizer, met illustraties van Will Berg.

  Wie lang slaapt, houdt zijn bed warm.
  - Oudrussisch gezegde -

  Veel echtparen ontvangen graag gasten, omdat ze zonder gasten… (Harde kaft)

  Lees meer...
    5,95
 • Paul Revis boeken
  Paul Revis - De evolutie van brein en bewustzijn

  Bewustzijn en bewustzijnsontwikkeling zijn weer actuele thema's geworden in het Darwinjaar, vooral dankzij discussies rond het boek 'Eindeloos Bewustzijn' van Pim van Lommel. Twee invloedrijke denkers koesterden daar soortgelijke ideeën over: de psychiater… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Malcolm Gladwell boeken
  Malcolm Gladwell - Wat de hond zag en andere avonturen

  Voordat Malcolm Gladwell zijn eerste bestseller Het beslissende momentschreef, was hij al befaamd vanwege zijn stukken in het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker. Alle goede ideeën werden eerst in dat tijdschrift getoetst.Maar dan zijn er nog tientallen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50