Boeken over filosofie

 • Arun Gandhi boeken
  Arun Gandhi - Het boek van wijsheid

  Arun Gandhi werd liefdevol opgevoed en opgeleid door zijn grootvader, totdat die in 1948 werd vermoord. Nu is Arun over de hele wereld bekend als activist, spreker en verspreider van het gedachtegoed van Mahatma Gandhi. Hij is de laatste die de intieme,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Arie Aalders boeken
  Arie Aalders - Wetenschap en Spiritualiteit transcenderen tot hoger Niveau

  'Wetenschap en Spiritualiteit transcenderen tot hoger Niveau. T ij d = I l l u s i e' is een meer uitgebreide versie van het boek: 'Leef - Tijd'. Het was logisch dat deze nieuwe visie tot verdere verdieping opriep. Een apart hoofdstuk om vragen te beantwoorden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Walter Weyns boeken
  Walter Weyns - Gedoofde kaarsen en uitslaande vlammen

  Gedoofde kaarsen en uitslaande vlammenDe secularisatie onder de loepReligie is een paradoxale menselijke ervaring die zeer uiteenlopende reacties oproept. Vandaag lijkt het religieuze omgeven door mist. De onduidelijkheid wordt vergroot door de eindeloze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gerald Raunig boeken
  Gerald Raunig - Fabrieken van kennis, Industrieën van creativiteit

  In Fabrieken van kennis verkent Gerald Raunig de toekomst van de universiteit binnen de kenniseconomie. Voor Raunig moet en kan de universiteit meer zijn dan een instelling voor kennisproductie ten behoeve van het cognitief kapitalisme; ze is ook een ruimte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lieneke Koornstra, Ellie Teunissen boeken
  Lieneke Koornstra, Ellie Teunissen - Markante vrienden

  De Vereniging Vrienden van de ISVW is de trouwste en meestgeliefde compagnon van de Internationale School voorWijsbegeerte. Ook zij bestaat in 2016 honderd jaar. Al eeneeuw lang zijn de Vrienden nauw betrokken bij de ISVW.De Vereniging telt zo'n duizend… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ewald Engelen boeken
  Ewald Engelen - De mythe van de gemaakte vrouw

  EWALD ENGELENDe mythe van de gemaakte vrouwNIEUW LICHT op het feminisme Dat de emancipatie van de vrouw nog niet is voltooid behoeft geen betoog. In alle statistieken legt zij het af tegen hem. Hoeveel feministische golven zijn er nog nodig om die ongelijkheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Anne Vogy boeken
  Anne Vogy - De verlichte borderliner

  De titel van dit boek is een paradox. In de visie van Anne Vogy zijn ''verlicht'' en ''borderline'' concepten die in het leven zijn geroepen om je geloof in je identiteit te bevestigen. Je identiteit waaraan je je hoopvol vastklampt om vermeend lijden op te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Martine Lejeune boeken
  Martine Lejeune - Logica en filosofie van de taal

  Denken en taal zijn met elkaar verbonden als de lijnen in de tekening van een haas die eruitziet als een eend of van een eend die eruitziet als een haas, afhankelijk van hoe je ze bekijkt. Soms lijkt taal denken. Soms lijkt denken taal. Voor wie aandachtig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Vincent Hunnink, Wouter Schrover, José Sanders boeken
  Vincent Hunnink, Wouter Schrover, José Sanders - Een goede dood. Themanummer Filosofie & Praktijk (jg37,2)

  De goede dood of 'eu thanatos' wordt tegenwoordig heftig bediscussieerd en je kunt nauwelijks een krant openslaan of de tv aanzetten, of daar is ie... In de vorm van films en documentaires ('Voor het te laat is...' of misschien toch beter: 'Voor ik het vergeet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Andries Visser boeken
  Andries Visser - Kierkegaard en De herhaling, een leesgids

  'De herhaling' verschijnt in een sprankelend nieuwe vertaling. In deze leesgids wordt grondig ingegaan op Kierkegaards pseudonimiteit. Ook is in dit boekje voor het eerst een integrale vertaling opgenomen van Constantin Constantius' uitgebreide reactie op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jan Amos Comenius boeken
  Jan Amos Comenius - Jan Amos Comenius, Engel van de vrede

  Het traktaat 'Engel van de vrede' was bedoeld als een bijdrage tot het realiseren van de Vrede van Breda (1667), die een eind moest maken aan de tweede Nederlands-Engelse oorlog. Volgens dit vredestraktaat komt van een duurzame vrede niets terecht als landen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Imelda de Smet-Kessels boeken
  Imelda de Smet-Kessels - De eenvoud van balans met Bach Bloesems

  De eenvoud van balans met Bach bloesems "Behandel de mens, niet enkel zijn ziekte" Edward Bach (1886 - 1936) was arts, bacterioloog en homeopaat. Hij kwam in aanraking met de geneeswijze van Hippocrates en later met Dr. Samuel Hahnemann, de grondlegger van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Eric Bolle boeken
  Eric Bolle - Hölderlin & Heidegger

  Onlangs verschenen de eerste vier delen van Martin Heideggers persoonlijke notities en dagboekaantekeningen, de Schwarze Hefte. Hierin stelt Heidegger dat er geen toekomst is voor de filosofie dan via de poëzie van Friedrich Hölderlin. In dit boek vergelijkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Harm van der Gaag, Jeroen Geurts boeken
  Harm van der Gaag, Jeroen Geurts - Een reusachtig schip

  In Een reusachtig schip onderzoeken filosoof Harm van der Gaag en neurowetenschapper Jeroen Geurts de begrippen 'leiderschap' en 'democratie'. Wat bedoelen we met die mooie woorden? Er worden talloze trainingen in leiderschap aangeboden, maar is leiderschap… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • B.F.P. Bruins boeken
  B.F.P. Bruins - Het Universum en de mens

  Zijn werkzaam leven, vrij direct na de oorlog, was overal ter wereld, behalve in Australië en Nieuw-Zeeland. Daarbij had hij altijd veel contact met de lokale bevolking. Door dat intense samenwerkingsverband kwam in gesprekken ook religie ter sprake en het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,90
 • Filip Canfyn boeken
  Filip Canfyn - vOlOp bOb

  bOb Van Reeth. Eminent architect met iconische ontwerpen, intelligent bouwmeester van Vlaanderen en Antwerpen, maar vooral wijs denker en prater. Hij heeft nu gekozen voor een leven in de luwe plooien van de tijd en toch mag hij niet in alle stilte van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • S. Schaap boeken
  S. Schaap - De mens als maat

  Als geen ander heeft Nietzsche doorzien hoe de belevingswereld van de moderne mens beheerst wordt door rancune, ressentiment. Hij heeft deze mens een gezicht gegeven, dat van de laatste mens. Deze zoekt het geluk, maar vindt veeleer onvrede, die afgewenteld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Lisanne Jansen, Rozemarijn Oosthoek, Marin Terpstra boeken
  Lisanne Jansen, Rozemarijn Oosthoek, Marin Terpstra - Een gebed zonder eind

  Een gebed zonder eind laat aan de hand van prikkelende historische en recente voorbeelden zien dat religiekritiek de sleutel is om de huidige cultuur en politiek te begrijpen. Van de Oude Grieken tot nu heeft religiekritiek een cruciale rol gespeeld in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Sikko Argelo boeken
  Sikko Argelo - Spel van replicatoren

  Dit boek is bedoeld voor lezers die niet hoeven te worden overtuigd van de juistheid van de evolutietheorie. Darwin had ongetwijfeld gelijk. Maar hebben we het darwinisme ook grondig doordacht als iets wat echt bij ons hoort? De auteur nodigt uit om naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,90
 • Ivo Phinaud boeken
  Ivo Phinaud - Wit onder zwart

  De cirkel is rond met dit zevende boek op rij. Ivo Phinaud keert terug naar de basis, de kwatrijnen van Nostradamus en voor dit keer de Bijbel van Luther. Laat u meevoeren naar aparte zinnen en de soms nog vreemdere verklaringen om nog eens duidelijk te maken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Daniël Janssens, Jonathan Lambaerts, Wim Wouters, Aleidis Devillé boeken
  Daniël Janssens, Jonathan Lambaerts, Wim Wouters, Aleidis Devillé - Filosoferen in sociaal werk.

  Sociaal werkers maken voortdurend agogische keuzes, gebaseerd op vooronderstellingen en beelden over wat waar is en wat niet, over wie de mens is, over hoe een goede samenleving eruitziet, over wat goed handelen is en over wie de ander is die ik ontmoet. Wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Dick van Biemen boeken
  Dick van Biemen - Het cultuurbegrip van Emmanuel Levinas

  Het begrip 'cultuur' in termen van eigen en vreemd is meer dan ooit een hot item: kritische vragen over de eigen cultuur en die van de ander geven blijk van een groeiende desoriëntatie. Juist hier weet de Frans-Joodse filosoof Emmanuel Levinas vanuit een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  38,00
 • Wim Weymans boeken
  Wim Weymans - Recht en samenleving anders bekeken

  In dit handboek toont Wim Weymans hoe rechtsfilosofie toelaat om anders te kijken naar relevante hedendaagse thema's, zoals de kloof tussen burger en politiek, de vluchtelingencrisis of de verhouding tussen vrijheid en veiligheid in tijden van terreur.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jean-Jacques Rousseau boeken
  Jean-Jacques Rousseau - Brief aan d’Alembert over het theater

  Hoeveel beschaving verdraagt de mens? Tijdens de opmars van de verlichting hield die vraag de filosoof Jean-Jacques Rousseau in de ban. Zijn antwoord was verrassend negatief. Kunst en wetenschap maken de mens wel beschaafder, maar niet beter. Een twist uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Kees Vuyk boeken
  Kees Vuyk - Oude en nieuwe ongelijkheid

  In Oude en nieuwe ongelijkheid verhaalt Kees Vuyk over goede intenties en slechte uitkomsten. De belofte van gelijke kansen gaat steeds holler klinken. Wat heb je aan gelijke kansen als je weet dat je niet in staat bent en nooit in staat zult zijn om ze te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99