Boeken over filosofie

 • Erna van den Berg-Drabbe boeken
  Erna van den Berg-Drabbe - Zielsgraag

  Dit boek gaat over gebieden van voelen en denken waarmee men dagelijks van doen heeft, opgedeeld in tegenstellingen. Zitten wij niet altijd tussen ja en nee, tussen willen en moeten, tussen doen en laten, tussen weten, vermoeden, aanvoelen? Tussen alle… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Jeroen Hopster boeken
  Jeroen Hopster - Food for Thought

  ‘Food for Thought’ is een filosofisch kookboek waarin wereldfilosofen een groep jonge mensen ontmoet en ze samen heerlijke gerechten verorberen en kauwen op de levensthema’s van de 21e eeuw: keuzestress, verbinding en eenzaamheid in een Facebook-tijdperk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Margaret Cavendish boeken
  Margaret Cavendish - De stralende wereld

  'De stralende wereld' vertelt het verhaal van een jonkvrouw die belandt in een andere wereld, waar de steden zijn gemaakt van edelstenen en de mensen op dieren lijken. In mum van tijd schopt ze het tot keizerin en zet ze de politiek, kunst en wetenschap naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Carl Cederstrom boeken
  Carl Cederstrom - Ons geluksideaal

  In ‘Ons geluksideaal’ pleit Carl Cederström voor een nieuw geluksideaal. Hij toont aan dat ons huidige ideaal, dat gebaseerd is op een idee van vrijheid en zelfontplooiing, ons gijzelt en beperkt. Bepaalde factoren hebben bijgedragen aan ons huidige idee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Wendy Brown boeken
  Wendy Brown - Het ontmantelen van de demos

  Het neoliberalisme is een denktrant die niet alleen alle aspecten van het bestaan in economische termen uitdrukt, maar ook leidt tot de ontmanteling van de basiselementen van de democratie. Tot in detail laat Wendy Brown zien wat de neoliberale logica betekent… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Frantz Fanon boeken
  Frantz Fanon - Zwarte huid, witte maskers

  Frantz Fanon heeft het denken over de gevolgen van kolonialisme en racisme blijvend beïnvloed. In 'Zwarte huid, witte maskers' (1952) beschrijft hij wat het psychologisch betekent voor een zwarte persoon om te leven in de witte westerse wereld. Hij analyseert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Marli Huijer boeken
  Marli Huijer - Beminnen

  'Beminnen' is een pamflet in de serie Nieuw Licht. Filosoof Marli Huijer bestudeert in 'Beminnen' de ideologie van de seksuele vrijheid. Hebben we sinds de revolutie van de jaren zestig werkelijk aan vrijheid gewonnen? Onophoudelijk vertellen we of we homo,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Everard De Jong boeken
  Everard De Jong - Wijsgerige ethiek

  'Ama, et quod vis fac', zei Augustinus (354-430). Bemin, en doe wat je wilt. Een mooie ethische richtlijn. Dit soort verlichting hebben we nodig op onze levensweg. Op zoveel kruispunten moeten we immers kiezen: wat doen we, wat laten we, wat vinden we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Han Berghs boeken
  Han Berghs - Filosofische Gedachten

  'Filosofische gedachten, les petits cailloux' Na 'aforismen' in 2013, 'Wat is Wijsheid?', 'De Wereld van Gisteren in Quotes voor Morgen' in 2014, 'Handenvol Wijsheid' en 'Kunst en Cultuur waar het Schuurt' in 2017, is in 2018 'Filosofische Gedachten, les… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • C.J. Alders boeken
  C.J. Alders - De wereld vóór God

  De wereld vóór God' biedt een levendig en compleet overzicht van de filosofie van de oudheid, de filosofen van vóór het christendom. In deze introductie in de filosofie ligt de nadruk op Griekse en Romeinse denkers. Bekende filosofen als Plato en Cicero… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dick Kleinlugtenbelt boeken
  Dick Kleinlugtenbelt - Moderne levenskunsten 3 de mens en de kunst van het leven

  Tegenwoordig hebben veel mensen het gevoel geleefd te worden. Ze hebben moeite met het vinden van rust, het constant keuzes moeten maken en het indelen van hun tijd. Hoe moet je hiermee omgaan? En hoe kun je je leven zin geven? Levenskunsten spelen in op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Anna de Lange boeken
  Anna de Lange - Zienswijzen

  Recente wetenschap bevestigt steeds meer de inzichtendie reeds millennia lang in spirituele middens gangbaar zijn.Zowel voor het gedrag van de kleinste deeltjes als voor dat van mensen of dingen speelt oprechte aandacht vanuit een open geest een kapitale rol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ad Verbrugge, Govert Buijs, Jelle van Baardewijk boeken
  Ad Verbrugge, Govert Buijs, Jelle van Baardewijk - Het goede leven & de vrije markt

  De vrije markt is overal: ze verspreidt zich over de hele wereld en haar rol in ons persoonlijke leven is groter dan ooit. Allerlei goederen en diensten zijn toegankelijk geworden voor steeds meer mensen en het mondiale welvaartsniveau was nooit eerder zo hoog… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Hammouchi Othman El boeken
  Hammouchi Othman El - Lastige waarheden

  In Lastige waarheden veegt de jonge filosoof Othman El Hammouchi de vloer aan met clichés die een heldere kijk op de dingen in de weg staan. Hij schrijft over de plaats die moslims innemen, de rol van God in een goddeloze tijd, de gebreken van ons onderwijs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bob Smits boeken
  Bob Smits - Denken hoor

  Een overzichtssysteem van de verwante stromingen in de filosofie, dit is wat natuurkundige Bob Smits met dit boek beoogt. Lang niet alle visies van alle individuele filosofen worden behandeld, het is een “helicopter overzicht” waardoor vooral die zaken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Mr Drs Gm Van Duin boeken
  Mr Drs Gm Van Duin - Gedachten in gedichten

  Een moment van onbenul een moment van toegelaten handtastelijkheid die je geweldig vond een moment van kwetsen en beledigen door de gene die zich je vriend noemde en jij liet het toe, Een moment van onbedachtzaamheid van genot een moment van toegelaten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Michel Foucault boeken
  Michel Foucault - Geschiedenis van de seksualiteit

  Dé klassieker van Foucault na jaren weer beschikbaar in een moderne, frisse vertaling, die een hele nieuwe generatie lezers zal aanspreken. Voor het eerst in één band. Geschiedenis van de seksualiteit vormt het fascinerende testament van Michel Foucault. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Matthieu Ricard, Wolf Singer boeken
  Matthieu Ricard, Wolf Singer - Voorbij het zelf

  In ons leven zijn er talloze vragen: zien we de werkelijkheid zoals die werkelijk is; bestaat het zelf als concrete en centrale entiteit; hoe werkt het brein; is de geest te trainen in heldere aanwezigheid? En hoe zit het metbewuste intenties en de vrije wil… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Paul de Jager boeken
  Paul de Jager - Zenpioniers

  Religieuze vrijheid wordt als een vanzelfsprekendheid beschouwd. Flexibel geloven, het combineren van elementen uit verschillende religies, is gemeengoed geworden. Maar dat is het nog maar kort. Voor de roerige jaren 60 was het Nederlandse landschap van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Anton de Man boeken
  Anton de Man - Rousseau

  Anton de Man behaalde zijn doctoraal Frans aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Tien jaar later ging hij terug naar dezelfde Alma Mater en deed er doctoraal sociale psychologie. Vervolgens begon Anton aan een proefschrift over de 18e-eeuwse literatuur. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75
 • Mr Drs Gm Van Duin boeken
  Mr Drs Gm Van Duin - MIJN GOD IS GELD COLUMNS

  Het boek bevat een aantal columns die ook verschenen zijn als blog en geven commentaar op de huidige wereld om ons heen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Neil Douglas-Klotz, Kahlil Gibran boeken
  Neil Douglas-Klotz, Kahlil Gibran - Een boekje over de liefde

  In dit prachtige cadeauboekje ontdek je wat liefde is. Een boekje over de liefde bevat meer dan honderd fabels, verhalen en gedichten van Kahlil Gibran. Zijn troostende woorden verhalen over liefde, eenheid en tolerantie. Kahlil Gibran (1883-1931) was een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • C.J. Alders boeken
  C.J. Alders - De wereld vóór God

  De wereld vóór God' biedt een levendig en compleet overzicht van de filosofie van de oudheid, de filosofen van vóór het christendom. In deze introductie in de filosofie ligt de nadruk op Griekse en Romeinse denkers. Bekende filosofen als Plato en Cicero… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,95
 • Rients Ritskes boeken
  Rients Ritskes - Meer zen, minder bubbels

  Het is tegenwoordig heel populair om een beetje 'zen' te zijn, maar wat is dat en hoe word je het? Op die vraag geeft dit boek een helder antwoord. Het zijn onze afleidende gedachtes, de 'bubbels', die het zen-zijn bemoeilijken. We laten ons steeds afleiden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,25
 • Frank Rebel boeken
  Frank Rebel - Basisboek politieke filosofie

  Wel ingrijpen in Libië, niet in Syrië. Wie of wat beslist over deze vraag? Welke speelruimte heeft de kerk binnen de staat? Wat zijn de rechten van het individu in de moderne samenleving? Zulke kwesties komen aan bod in de politieke filosofie. De kern ervan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95