Boeken over filosofie

 • Tim Fransen boeken
  Tim Fransen - Het leven als tragikomedie

  Het menselijk bestaan is onlosmakelijk verbonden met een zekere tragiek. We zijn sterfelijk en kwetsbaar; we leven in een wereld waarin verschillende waarden met elkaar botsen; en we hebben het eigenaardige vermogen om allerlei existentiële vragen te stellen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Jan Heylen boeken
  Jan Heylen - Over wetenschappelijk denken

  Het meest succesvolle denken over de natuur vind je in de natuurwetenschappen. Filosofie wordt wel eens omschreven als denken over denken. In het handboek Over wetenschappelijk denken behandelen we het denken over het wetenschappelijk denken. Dat maakt van dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Adi Da boeken
  Adi Da - Not-Two Is Peace

  Avatar Adi Da's vital wisdom on the root of human conflict: the limits and errors of conventional religion and politics. He points to the necessity of re-establishing human civilization based on principles of mutual trust, cooperation, tolerance, "prior… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Govert Buijs boeken
  Govert Buijs - Waarom werken we zo hard?

  De economie is wellicht hét centrale voortbrengsel van homo sapiens. Govert Buijs wijst ons de weg naar ‘een economie van de vreugde’, een wereld waarin de economie de mens dient in plaats van andersom. Waartoe is de economie op aarde? Waarom werken we zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Kahlil Gibran, Neil Douglas-Klotz boeken
  Kahlil Gibran, Neil Douglas-Klotz - Een boekje over wijsheid

  In dit prachtige cadeauboekje ontdek je wat wijsheid is. Een boekje over wijsheid bevat meer dan honderd fabels, verhalen en gedichten van Kahlil Gibran. Zijn troostende woorden verhalen over wijsheid, liefde, eenheid en tolerantie. Kahlil Gibran (1883-1931)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Vandenabeele Bart boeken
  Vandenabeele Bart - Verbijstering, veelheid, verschil

  Niet de verwondering maar de verbijstering is het uitgangspunt van de hedendaagse filosoof. De complexe wereld van de laatmoderne mens biedt immers weinig geruststellends waarover filosofen zich sereen kunnen verwonderen. Integendeel, de werkelijkheid is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Lao Zi boeken
  Lao Zi - Mediteren met Lao Zi

  De sinoloog Balfour treft rond 1880 in een aan de rotswand gekleefde tempel een oude Boeddhistische kluizenaar, Shih Shan. De man is in de zeventig, heeft een volle witte baard, vervilte haren en draagt voddige kleren. Hij zit in de lotushouding, verkerend in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • A. Adi Da boeken
  A. Adi Da - De methode van de Siddha's

  De in dit boek opgeschreven toespraken van Adi Da vonden plaats in de beginjaren van Zijn onderwijzende werk in de eerste Ashram van Avatar Adi Da, aan Melrose Avenue in Los Angeles. De mensen die hij toesprak waren "vers" van de straat binnengekomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,76
 • Frithjof Schuon boeken
  Frithjof Schuon - Halteplaatsen van wijsheid

  In 'Halteplaatsen van wijsheid' legt Frithjof Schuon de wortels bloot van de impasse waarin de moderne cultuur terecht is gekomen. Deze inmiddels klassieke bundel essays verscheen voor het eerst in 1953 en wijst op het gevaar dat we bezwijken onder de druk van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Timon Flikweert boeken
  Timon Flikweert - Overpeinzingen 2.0: Ideale Ideeën & Diepe Denkbeelden

  Gedachten en visualisatie, gevoelens en idealisatie. Geen betekenis gevonden in manipulatie en indoctrinatie. Maar wat is dan nog onze houvast? Zoveel levensvragen, nog te weinig antwoorden bedacht. Maar nu ligt de focus op de allerdiepste gedachten. Wie wij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Guus van Winkel boeken
  Guus van Winkel - Atelier Rosé

  … Rosé wordt niet helemaal voor vol aangezien. Dat imago komt van de Franse wijnboeren die het alleen maar voor de lol gemaakt hebben. Voor erbij. Omdat ze nog wat in het vat hadden dat niet verzuurde. Ik ben ze dankbaar. Ik drink het. Nooit witte wijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Renee Van Riessen boeken
  Renee Van Riessen - Van zichzelf bevrijd

  Menselijk leven is leven in relaties. De Frans-joodse filosoof Emmanuel Levinas richtte zich vooral op de bevrijdende kracht van relaties. Hij ontdekte dat ze behulpzaam kunnen zijn om onszelf los te laten en om compassie te oefenen. Renée van Riessen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • William C. Chittick boeken
  William C. Chittick - Soefisme

  Wie wil weten uit welke bron Elif Shafak putte bij het schrijven van Liefde kent veertig regels komt bij Chittick terecht! Velen zijn inmiddels bekend met de namen Roemi of Shams, maar over de wijsheid van het soefisme heerst nog steeds verwarring en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Alain Badiou boeken
  Alain Badiou - Het ware leven

  Jongeren hebben een nieuwe wereld voor zich. Nu aan oude tradities en hiërarchieën steeds minder belang wordt gehecht, lijken de mogelijkheden legio. Jonge mensen moeten zich bewust worden van deze nieuwe toestand en de moed vinden om samen hun vrijheid aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • H.C. Curiel boeken
  H.C. Curiel - De leer ontsluierd

  Durf je alles los te laten en na te denken over het leven, jouw leven, zonder maatschappelijke druk, voorkeuren of vooroordelen? Dit manuscript bevat een schat aan inzichten inzake voorgaande vragen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Mieke Mosmuller boeken
  Mieke Mosmuller - Het geheim van het getal

  De intelligentie is een groot goed voor de mens, zowel in het gewoneleven als ook in wetenschap en kunst. Ze wordt gezien als een gave van denatuur, van het lichaam.Als veld voor de spiritualiteit is de intelligentie niet erkend. Het lijkt eerdereen gebied dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Coby de Graaf boeken
  Coby de Graaf - Kind en recht in filosofie

  Hoe denken we over kinderen en hun rechten? Het internationale verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK) werd in 1989 door de Verenigde Naties aangenomen. Het spreken in termen van rechten van kinderen lijkt betrekkelijk nieuw, maar al eerder werd er over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Marie Robert boeken
  Marie Robert - Speeddaten met Plato

  Uren zonder succes in een overvolle Ikea. Een minder geslaagd bezoekje aan je schoonouders. Gedumpt worden in een café. Een puber in huis. Iets te veel het feestbeest uithangen… Het leven zit vol situaties waardoor je uit balans kunt raken. Wat kun je op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Gaby Stroecken, Rien Verdult boeken
  Gaby Stroecken, Rien Verdult - De verbroken verbinding

  We zijn een kind van de kosmos. Bij onze verwekking wordt het kosmische, eindeloze bewustzijn gepersonaliseerd in ons oer-bewustzijn. Het is de kiem van leven, van zelfbewustzijn, van verbinding. Door vroege, prenatale indrukken groeit dit bewust-zijn in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,90
 • Daan Roovers boeken
  Daan Roovers - Mensen maken

  ‘Alles is goed zoals het uit de handen van de Schepper komt, alles raakt verdorven in de handen van de mens,’ schreef Rousseau in zijn Emile, of Over de opvoeding uit 1762, waarschijnlijk het beroemdste boek over opvoeding ooit. Laat het kind vooral kind… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Herman Westerink boeken
  Herman Westerink - De lichamen en hun lusten

  In het oeuvre van Michel Foucault neemt zijn vierdelige Geschiedenis van de seksualiteit een bijzondere plaats in. Hij werkte er de laatste tien jaar van zijn leven aan, gooide in die periode zijn aanvankelijke planning van het werk ondersteboven en zou het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Zygmunt Bauman, David Lyon boeken
  Zygmunt Bauman, David Lyon - Liquid Surveillance

  Vandaag de dag worden de kleinste details van ons dagelijks leven nauwlettender dan ooit gevolgd en in de gaten gehouden, en degenen die worden gemonitord werken dikwijls bereidwillig samen met degenen die hen bespieden. In dit boek stuit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Etienne Balibar boeken
  Etienne Balibar - Voor een ander Europa

  De Franse filosoof Étienne Balibar stelt dat het Europese project in een politieke en morele impasse verkeert. De uitholling van sociaal burgerschap, nationalistische tendensen en de afschaffing van gastvrijheid als norm van beschaving zijn meer dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Paul Kranendonk boeken
  Paul Kranendonk - Het echte leven is hier

  WAT GEBEURT ER WERKELIJK ACHTER DE SCHERMEN VAN DE IC? ‘Mag ik een foto maken van mijn moeder?’ vraagt de zoon die de box binnenkomt terwijl ik voor het beeldscherm van de computer bezig ben. ‘Als ze wakker wordt kan ik haar tenminste laten zien waar ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Meint Smit boeken
  Meint Smit - Geloof in de toekomst

  Na een lange periode van optimisme neemt het vertrouwen in de toekomst van onze samenleving af. Grootschalige toepassing van technologie leidt tot uitputting van onze hulpbronnen, we vervuilen de oceanen en verstoren het klimaat. De groeiende kloof tussen rijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90