Boeken over filosofie

 • Femke Halsema boeken
  Femke Halsema - Macht en Verbeelding - Essay

  Essay bij De Maand van de Filosofie 2018. Het utopisch denken van de jaren zestig belandde de afgelopen decennia in het verdomhoekje van grootheidswaan en totalitair verlangen. Maar de laatste jaren keren utopische vergezichten weer voorzichtig terug aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Gert-Jan van der Heiden boeken
  Gert-Jan van der Heiden - Het uitschot en de geest

  De apostel Paulus staat sinds de eeuwwisseling in het middelpunt van de filosofische belangstelling. Denkers als Taubes, Badiou, Agamben en Žižek - en eerder al Heidegger - vinden in Paulus' brieven grondwoorden voor een nieuwe manier van denken over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Tatjana Kochetkova, Nelleke Canters, Rico Sneller boeken
  Tatjana Kochetkova, Nelleke Canters, Rico Sneller - Omtrent filosofie Pluraliteit van de levenskunsten

  We staan op de grens van twee grote culturele tijdperken. De opkomst van nieuwe technologieën, alsook de toenemende mondialisering van de wereld, openen de weg naar een nieuwe, nog niet geheel uitgekristalliseerde levenswijze. Wanneer oude maatschappelijk-… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Chris Bremmers, Gert-Jan van der Heiden, Peter Reynaert boeken
  Chris Bremmers, Gert-Jan van der Heiden, Peter Reynaert - Fenomenologie als houding

  Fenomenologie als houding is een staalkaart van hoe fenomenologie vandaag de dag wordt beoefend. De bundel toont aan dat fenomenologie een nog steeds relevante stijl van filosoferen is in het hedendaagse filosofische discours. Het boek verschijnt naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Wouter Sanderse, Jos Kole boeken
  Wouter Sanderse, Jos Kole - Karakter. Deugden voor professionals

  Volgens de deugdethiek komt goed handelen voort uit houdingen die je gaandeweg je leven ontwikkelt, zoals moed, rechtvaardigheid en integriteit. Als je karakter hebt, streef je zulke deugden na. Ze maken je eigen leven en dat van je medemensen goed, ook als je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Lieven De Cauter boeken
  Lieven De Cauter - Van de Grote Woorden en de kleine dingen

  Dit is het boek der verbazing. Een verzameling poëtische miniaturen over de Grote Woorden en de kleine dingen: van geluk en vriendschap tot liefde en dood, van het paradijs tot de informatietechnologie, en over alles wat daartussen ligt. Een brede waaier aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Francien Homan boeken
  Francien Homan - 'Filosoferen maakt een eind aan al het gezeur'

  Miriam van Reijen leert ons om nooit meer te zeuren. Het kan als je beter nadenkt. Zelf denkt ze al jaren over haar leven. En het resultaat is ernaar: keuzestress? Kent ze niet. Angst, kent ze ook niet. Beloftes? Breekt ze met het grootste gemak. Lesgeven,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Maarten Doorman boeken
  Maarten Doorman - Dichtbij en ver weg

  Dichtbij en ver weg lijkt van alles en nog wat aan te snijden: van een bedrieglijk stuk steen op de maan tot een dramatische scène in bad, van een romantische boswandeling tot Nipplegate, van Goethe tot David Bowie, van de woede van Schopenhauer tot de karper… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Else M. Barth boeken
  Else M. Barth - Empirische logica

  Else Barth vond dat filosofie in dienst zou moeten staan van de combinatie van medemenselijkheid en helder, geïnformeerd denken en discussiëren. Barth was ervan overtuigd dat zorgvuldig redeneren en debatteren noodzakelijk is voor het verbeteren van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Onno Zijlstra boeken
  Onno Zijlstra - Een zekere twijfel, Inleiding in de westerse filosofie

  De vier 'grote vragen' van Immanuel Kant vormen de leidraad van deze heldere inleiding in de filosofie: Wat kan ik weten? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Wat is de mens? Onno Zijlstra brengt de vragen tot leven en weet de antwoorden die grote denkers in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Henri Oosthout boeken
  Henri Oosthout - Het schandaal van de filosofie

  Henri Oosthout toont ons in Het schandaal van de filosofie wat filosofische scepsis betekent: het is een twijfel, een opschorting van oordeel op beredeneerde gronden. De lezer wordt in dit magistrale standaardwerk over het scepticisme meegenomen in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Erna van den Berg-Drabbe boeken
  Erna van den Berg-Drabbe - Zielsgraag

  Dit boek gaat over gebieden van voelen en denken waarmee men dagelijks van doen heeft, opgedeeld in tegenstellingen. Zitten wij niet altijd tussen ja en nee, tussen willen en moeten, tussen doen en laten, tussen weten, vermoeden, aanvoelen? Tussen alle… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Paul van Tongeren boeken
  Paul van Tongeren - Willen sterven

  'Wie anders dan ik zelf zou het recht hebben om zelf te beslissen over mijn leven?' In dit essay 'Willen sterven' van Paul van Tongeren wordt die notie autonomie nader onderzocht, evenals het begrip van de wil, dat immers een centrale rol speelt in die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • De Jonge Denkers boeken
  De Jonge Denkers - Verbeelding aan de macht

  Filosofische essays van De Jonge Denkers 2018.De Jonge Denkers is een landelijke schrijfwedstrijd onder middelbare scholieren.www.dejongedenkers.org (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Steve A. Velleman boeken
  Steve A. Velleman - De Maakschappij en het ego

  Alweer een collega met een burn-out of een vriendin die antidepressiva slikt na een relatiebreuk. Onrustige kinderen worden chemisch gekalmeerd en er is een vervangleerkracht omdat de juf thuis zit met loopbaanonderbreking. En zelf voel je je ook niet al te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Pieter van Dijk boeken
  Pieter van Dijk - En wat als het de evolutie is?

  Aan de hand van drie sleutelbegrippen bewustzijn, individualiteit en de tijd neemt Pieter van Dijk de lezer mee in de ontdekking van de verborgen dynamiek van de huidige evolutiefase. Dit levert een heel andere kijk op deze tijd dan we nu hebben. We zijn anno… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Emanuel Rutten boeken
  Emanuel Rutten - Het retorische weten

  In zijn filosofie richt de Amsterdamse filosoof zich op godsdienstfilosofie. Ruttens wijsgerige denken omvat echter veel meer onderwerpen. Van dit overige werk is tot dusver weinig gepubliceerd. Toen hij door Leesmagazijn benaderd werd om dit gemis ongedaan te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Wim Dr. Distelmans, Anna Luyten boeken
  Wim Dr. Distelmans, Anna Luyten - Over hoe graag mensen leven

  Professor en dokter Wim Distelmans staat vooral bekend om zijn inzet voor de euthanasiewet uit 2002. Een verenging die hem geen recht aandoet. Want Distelmans is ook een voorvechter voor een volwaardige palliatieve zorg. En vanuit zijn humanisme is hij vooral… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Don Kwast boeken
  Don Kwast - Denklicht. Pleidooi voor filosofisch onderwijs

  Een pleidooi voor denkvaardigheid! Iedereen die kan leren lezen, schrijven en rekenen, kan ook leren denken. Toch wordt het vak filosofie lang niet op alle scholen in het voortgezet onderwijs gegeven. Daar waar het wel aangeboden wordt, is het meestal een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Floris van den Berg boeken
  Floris van den Berg - De olijke atheïst

  Wie nu nog in god gelooft, heeft ergens iets gemist. Geloven in god is als denken dat de aarde plat is. Miljarden mensen leven onnodig in een leugen - die kennis is allang voorhanden. Religie is een gesel van de mensheid die de vrijheid van zovelen onnodig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Søren Kierkegaard boeken
  Søren Kierkegaard - Kierkegaard, Voorwoorden, De crisis en een crisis in het leven van een actrice, De heer Phister als kapitein Scipio

  In 1844 publiceerde Kierkegaard, alias Nicolaus Notabene, samen met 'Het begrip angst' een verzameling van acht voorwoorden tot onbestaande boeken, voorafgegaan door een voorwoord. In die voorwoorden richt de schrijver zijn pijlen hoofdzakelijk op de Deense… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,90
 • Walter Weyns boeken
  Walter Weyns - Marx begrijpen

  Marx’ denken is uitermate actueel. Dat is misschien verrassend. Het kapitalisme is voorlopig nog niet door een fatale crisis aan haar eind gekomen. Revoluties braken her en der uit, maar niet daar waar Marx ze het meest verwachtte. Natuurlijk, er is veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Paulien Koning boeken
  Paulien Koning - Drift 2017: Het vlees is zwak

  " Waakt en bidt, opdat gij niet in verzoeking komt; de geest isgewillig, maar het vlees is zwak." - Matthäus 26:41Maar is het vlees zwak? En welk vlees?Op Wijsgerig Festival DRIFT 2017 verzamelde zich een Zwermfilosofen geflankeerd door kunstenaars en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Gerard Visser boeken
  Gerard Visser - Gelatenheid

  Het zogeheten 'lege gemoed' is een kernbegrip in het werk van de middeleeuwse mysticus Meister Eckhart. De filosoof Gerard Visser onderzoekt het mystieke concept van het lege gemoed en plaatst het tegen de achtergrond van Aristoteles' doordenking van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Machiel Karskens boeken
  Machiel Karskens - Cahiers Campus Gelbergen Macht en slavernij

  De meest uitgesproken vorm van negatief, vaak gewelddadige dwang en bevel, is slavernij. Meestal als minderwaardig voorgestelde mensen worden hier volledig onderworpen aan de absolute en willekeurige despotie van een heer. Deze verslavingsmacht kan echter ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,90