Boeken over filosofie

 • Alain Badiou boeken
  Alain Badiou - Het ware leven

  Jongeren hebben een nieuwe wereld voor zich. Nu aan oude tradities en hiërarchieën steeds minder belang wordt gehecht, lijken de mogelijkheden legio. Jonge mensen moeten zich bewust worden van deze nieuwe toestand en de moed vinden om samen hun vrijheid aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • H.C. Curiel boeken
  H.C. Curiel - De leer ontsluierd

  Durf je alles los te laten en na te denken over het leven, jouw leven, zonder maatschappelijke druk, voorkeuren of vooroordelen? Dit manuscript bevat een schat aan inzichten inzake voorgaande vragen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dennis Vanden Auweele boeken
  Dennis Vanden Auweele - Bekentenissen van een afvallige atheïst

  Veel mensen begrijpen helemaal niet meer hoe en waarom je gelovig kunt zijn. Het is de moeite waard om die vragen ernstig te nemen. Dennis Vanden Auweele, jong, filosoof en katholiek, legt in Bekentenissen van een afvallige atheïst uit hoe geloof en ongeloof… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan Heylen boeken
  Jan Heylen - Over wetenschappelijk denken

  Het meest succesvolle denken over de natuur vind je in de natuurwetenschappen. Filosofie wordt wel eens omschreven als denken over denken. In het handboek Over wetenschappelijk denken behandelen we het denken over het wetenschappelijk denken. Dat maakt van dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Adi Da boeken
  Adi Da - Not-Two Is Peace

  Avatar Adi Da's vital wisdom on the root of human conflict: the limits and errors of conventional religion and politics. He points to the necessity of re-establishing human civilization based on principles of mutual trust, cooperation, tolerance, "prior… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • A. Da boeken
  A. Da - De knie van luisteren

  Dit boek is de meer dan een spirituele autobiografie. Het is een boek dat "leeft" en de spirituele kracht vertegenwoordigt van Avatar Adi Da Samraj.Het is later enkele malen door hem herschreven.Deze vertaling in het nederlands dateert nog uit de tijd voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,78
 • A. Adi Da boeken
  A. Adi Da - De methode van de Siddha's

  De in dit boek opgeschreven toespraken van Adi Da vonden plaats in de beginjaren van Zijn onderwijzende werk in de eerste Ashram van Avatar Adi Da, aan Melrose Avenue in Los Angeles. De mensen die hij toesprak waren "vers" van de straat binnengekomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,76
 • René ten Bos boeken
  René ten Bos - Extinctie

  René ten Bos neemt afscheid als Denker des Vaderlands met een knetterend essay over het begrip ‘uitsterven’. Het uitsterven van diersoorten gaat in een ongekend tempo en is een van de urgentste problemen van onze tijd. Toch is er weinig filosofische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Christa Anbeek boeken
  Christa Anbeek - Tussen zon en maan

  'Tussen zon en maan' is een dialoogspel, gemaakt door Christa Anbeek, over ervaringen van chaos en schoonheid. Hevige verliefdheid, verlies van een dierbare, een bergtop bereiken. Positief of negatief – zulke ‘contrastervaringen’ zijn ontregelend. Wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,99
 • Wil Heeffer boeken
  Wil Heeffer - Van roofbouw naar opbouw

  Over de Latijns-Amerikaanse filosofie is in ons land weinig bekend. Wie kent er José Martí of Enrique Dussel? Dat zijn zeer invloedrijke denkers die eens niet vanuit een Europees gedachtegoed vertrekken. Latijns-Amerikaanse filosofie is bevrijdingsfilosofie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Gabriel van den Brink boeken
  Gabriel van den Brink - Heilige geest

  Klimaatverandering, populisme, kunstmatige intelligentie,#metoo, gentechnologie en internationale spanningen- het is duidelijk dat we in een turbulente tijd leven. Geenwonder dat velen zich opnieuw de klassieke vraag stellen:wat is de mens? In dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Julian Baggini boeken
  Julian Baggini - Hoe de wereld denkt

  Een van de grote onverklaarde wonderen in de geschiedenis van de mens is dat de geschreven filosofieën in het oude China, India en Griekenland onafhankelijk van elkaar rond dezelfde tijd tot bloei kwamen. Die vroege filosofieën zijn van grote invloed geweest… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Meint Smit boeken
  Meint Smit - Geloof in de toekomst

  Na een lange periode van optimisme neemt het vertrouwen in de toekomst van onze samenleving af. Grootschalige toepassing van technologie leidt tot uitputting van onze hulpbronnen, we vervuilen de oceanen en verstoren het klimaat. De groeiende kloof tussen rijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Spinoza boeken
  Spinoza - Korte Verhandeling van God, de mens en zijn welstand

  Parallelle editie met een voorwoord van WIM KLEVER De Korte Verhandeling van Spinoza is een vroege versie van zijn Ethica (1677) en daarom van grote waarde. De tekst werd aanvankelijk rond 1660 in het Latijn geschreven, maar deze is later door zijn vrienden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Peter Venmans boeken
  Peter Venmans - Discretie

  Filosoof Peter Venmans onderzoekt in ‘Discretie’ wat discretie betekent in de verschillende domeinen van ons dagelijks leven. Onze tijd houdt van transparantie en duidelijkheid. Van zwart op wit. Van alles of niets. We willen alles weten, alles zien, alles… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Zygmunt Bauman, David Lyon boeken
  Zygmunt Bauman, David Lyon - Liquid Surveillance

  Vandaag de dag worden de kleinste details van ons dagelijks leven nauwlettender dan ooit gevolgd en in de gaten gehouden, en degenen die worden gemonitord werken dikwijls bereidwillig samen met degenen die hen bespieden. In dit boek stuit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Etienne Balibar boeken
  Etienne Balibar - Voor een ander Europa

  De Franse filosoof Étienne Balibar stelt dat het Europese project in een politieke en morele impasse verkeert. De uitholling van sociaal burgerschap, nationalistische tendensen en de afschaffing van gastvrijheid als norm van beschaving zijn meer dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Anna de Lange boeken
  Anna de Lange - Zienswijzen

  Recente wetenschap bevestigt steeds meer de inzichtendie reeds millennia lang in spirituele middens gangbaar zijn.Zowel voor het gedrag van de kleinste deeltjes als voor dat van mensen of dingen speelt oprechte aandacht vanuit een open geest een kapitale rol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Marc de Kesel boeken
  Marc de Kesel - Het Münchhausenparadigma

  In een van zijn talrijke avonturen wil baron von Mu?nchhausen met zijn paard over een moeras springen, maar komt er middenin terecht. Geen nood, zegt hij, grijpt zich bij de staart van zijn pruik, tilt zich met paard en al uit de poel en zet zich veilig op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Anton de Man boeken
  Anton de Man - Rousseau

  Anton de Man behaalde zijn doctoraal Frans aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Tien jaar later ging hij terug naar dezelfde Alma Mater en deed er doctoraal sociale psychologie. Vervolgens begon Anton aan een proefschrift over de 18e-eeuwse literatuur. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75
 • Martin Buber boeken
  Martin Buber - De vraag naar de mens

  Martin Buber (1878-1965) geldt als een der belangrijkste denkers en godsdienstfilosofen van de moderne tijd. Zijn leven stond in het teken van zijn zoektocht naar het wezenlijk menselijke. Zijn antwoord verwoordde hij in befaamde werken als «Ik en Jij» en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Jeroen Linssen boeken
  Jeroen Linssen - Hebzucht

  In het afgelopen decennium stond de hebzucht in het middelpunt van de belangstelling. Alom werd zij beschouwd als de oorzaak van de financiële ineenstorting en de economische crisis die daarop volgde. Toch moest ze tegelijk haar nut bewijzen en de kwakkelende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • ?estmir Bergsma boeken
  ?estmir Bergsma - Lang geleden waren er sprookjes over de liefde

  Als er een adem bestaat die onze longen kan veroveren en wij het moment waarop we vergaten iets te zijn kunnen herbeleven, dan zal dat liefde heten. Lees en duik mee in de wereld waar ?estmir een ode geeft aan meisjes: Meisjes die niet bang zijn om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,68
 • Martin de Haan, Coen Simon boeken
  Martin de Haan, Coen Simon - Vragen van Proust

  De ‘Proustvragenlijst’ is wereldberoemd. Het eerste boek erover verscheen in 1969, en vele zouden volgen. The Guardian en Frankfurter Allgemeine Zeitung gebruikten hem en Vanity Fair vult er al 25 jaar haar laatste pagina mee. Grootheden als Oscar Wilde,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Etienne Vermeersch boeken
  Etienne Vermeersch - Van Antigone tot Dolly

  Bij zijn academisch afscheid verzamelden Johan Braeckman & Hugo Van den Enden in 1997 dertien essays van Etienne Vermeersch. De bundel begint met een analyse van de zin van de begrafenis in de Griekse tragedie en eindigt met een essay over de ethische aspecten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99