Boeken over filosofie

 • Erna van den Berg-Drabbe boeken
  Erna van den Berg-Drabbe - Zielsgraag

  Dit boek gaat over gebieden van voelen en denken waarmee men dagelijks van doen heeft, opgedeeld in tegenstellingen. Zitten wij niet altijd tussen ja en nee, tussen willen en moeten, tussen doen en laten, tussen weten, vermoeden, aanvoelen? Tussen alle… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Filip Buekens boeken
  Filip Buekens - Woord en Wereld

  Deze inleiding tot de taalfilosofie biedt de lezer een historisch overzicht van de belangrijke analytische taalfilosofen. Het boek vat aan met de baanbrekende ideeën van Gottlob Frege over de betekenis van een woord als zijn bijdrage tot de propositie die de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Paul Frissen boeken
  Paul Frissen - Staat en taboe

  In dit spraakmakende boek werpt succesauteur Paul Frissen nieuw licht op het actuele debat over 'voltooid leven'. Welke rol speelt de staat als het gaat om de beschikking over leven en dood? Van oudsher heeft de staat het monopolie op het geweld en mag hij dus… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Willem Gooijer boeken
  Willem Gooijer - Als lemmingen!

  Macht vinden we overal in onze samenleving. We worden er dagelijks mee geconfronteerd. Of het nu op ons werk is, op school, in de politiek of op de voetbalclub, macht is alomtegenwoordig. Het is daarom een lastig te duiden begrip waarover veel geschreven is.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Ton Vink boeken
  Ton Vink - Onder eigen regie

  In Onder eigen regie vertelt Ton Vink ons de persoonlijke verhalen van mensen die voor zelfeuthanasie kozen. Vink begeleidde jarenlang een groot aantal mensen bij het maken van die onomkeerbare keuze. [ Aangrijpend tekent Vink de ervaringen op van Johan,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Thich Nhat Hanh boeken
  Thich Nhat Hanh - Verzoening - grote letter uitgave

  Zen-meester Thich Nhat Hanh biedt unieke inzichten op hoe de mindfulness-praktijk een uitgebalanceerde geestelijke gezondheid kan creëren, en helpt om kinderleed en jeugdtrauma's te genezen. Met persoonlijke verhalen, technieken en adviezenom sterke en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Simon Knepper boeken
  Simon Knepper - De vrijheidsillusie

  Hoe vrij zijn we anno 2018 echt? Hoe vrij zouden we kúnnen zijn? In dit boek zetten toonaangevende publicisten en wetenschappers onze veronderstelde autonomie in een verrassend perspectief. Meer dan ooit lijken groepsnormen tegenwoordig onze keuzes te bepalen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Bruno Latour boeken
  Bruno Latour - Waar kunnen we landen?

  We begrijpen niets van de politiek van de laatste decennia als we het vraagstuk van het klimaat niet centraal stellen, dat is de prikkelende hypothese van filosoof Bruno Latour. De klimaatkwestie behoort tot de kern van de geopolitiek en is rechtstreeks… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Frank Rebel boeken
  Frank Rebel - Basisboek politieke filosofie

  Wel ingrijpen in Libië, niet in Syrië. Wie of wat beslist over deze vraag? Welke speelruimte heeft de kerk binnen de staat? Wat zijn de rechten van het individu in de moderne samenleving? Zulke kwesties komen aan bod in de politieke filosofie. De kern ervan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dominique Moïsi boeken
  Dominique Moïsi - Triomf van de angst

  Dominique Moïsi, de laureaat van de Spinozalens 2018, duidt op originele wijze de tijdgeest aan de hand van series als Homeland en Game of Thrones. 'Vertel me welke serie je kijkt, en ik zeg je wie je bent.' We leven in het gouden tijdperk van tv-series, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Rients Ritskes boeken
  Rients Ritskes - Meer zen, minder bubbels

  Het is tegenwoordig heel populair om een beetje 'zen' te zijn, maar wat is dat en hoe word je het? Op die vraag geeft dit boek een helder antwoord. Het zijn onze afleidende gedachtes, de 'bubbels', die het zen-zijn bemoeilijken. We laten ons steeds afleiden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,25
 • Marli Huijer boeken
  Marli Huijer - Oratie

  Oratie Marli Huijer: publieksfilosofie zet mensen aan het denken Welke taak heeft de filosofie in het publieke domein? Moet zij scherpe diagnoses stellen om mensen beter te laten beseffen wat er gaande is? Dat is niet genoeg volgens hoogleraar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Matthieu Ricard, Wolf Singer boeken
  Matthieu Ricard, Wolf Singer - Voorbij het zelf

  In ons leven zijn er talloze vragen: zien we de werkelijkheid zoals die werkelijk is; bestaat het zelf als concrete en centrale entiteit; hoe werkt het brein; is de geest te trainen in heldere aanwezigheid? En hoe zit het metbewuste intenties en de vrije wil… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Paul de Jager boeken
  Paul de Jager - Zenpioniers

  Religieuze vrijheid wordt als een vanzelfsprekendheid beschouwd. Flexibel geloven, het combineren van elementen uit verschillende religies, is gemeengoed geworden. Maar dat is het nog maar kort. Voor de roerige jaren 60 was het Nederlandse landschap van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Michel Foucault boeken
  Michel Foucault - Geschiedenis van de seksualiteit

  Dé klassieker van Foucault na jaren weer beschikbaar in een moderne, frisse vertaling, die een hele nieuwe generatie lezers zal aanspreken. Voor het eerst in één band. Geschiedenis van de seksualiteit vormt het fascinerende testament van Michel Foucault. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Anton de Man boeken
  Anton de Man - Rousseau

  Anton de Man behaalde zijn doctoraal Frans aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Tien jaar later ging hij terug naar dezelfde Alma Mater en deed er doctoraal sociale psychologie. Vervolgens begon Anton aan een proefschrift over de 18e-eeuwse literatuur. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75
 • Eric Brinckmann boeken
  Eric Brinckmann - Wandelen met meester Li

  Hoe bepaalt onze manier van kijken ons beeld van het landschap? Eric Brinckmann gaat in dit boek op stap met meester Li. Vanuit de westerse filosofie, met filosofen als Spinoza, Kant en Heidegger, en dichters als Goethe stelt hij vragen aan Li over natuur en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Chunglin Kwa boeken
  Chunglin Kwa - What is truth?

  What is truth? is a clear and comprehensive introduction to the Philosophy of Science, that will equally appeal to students of the Humanities, the Social Sciences and the Natural Sciences. With a solid footing in the history of classical philosophy, the book… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • C.J. Alders boeken
  C.J. Alders - De wereld vóór God

  De wereld vóór God' biedt een levendig en compleet overzicht van de filosofie van de oudheid, de filosofen van vóór het christendom. In deze introductie in de filosofie ligt de nadruk op Griekse en Romeinse denkers. Bekende filosofen als Plato en Cicero… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,95
 • Remko Dijkstra boeken
  Remko Dijkstra - Rust

  De wereld verandert. Ook die van mij. En, niet alleen de wereld om mij heen verandert; ikzelf ook. Tijd daarom voor een volgend boek. Een boek waarin eerlijkheid voorop staat. Want als niet de hele waarheid vertellen, gelijk staat aan liegen, dan viel er voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • A.H. Huussen jr boeken
  A.H. Huussen jr - Hermann Felix Wirth 1885-1981

  Het werk van Hermann (‘Herman’) Wirth heeft in de vorige eeuw nogal wat stof doen opwaaien. Hij ontwierp een grootse visie van een noord-Atlantische beschaving die vele duizenden jaren geleden zou hebben bestaan. Hij heeft de geleerde wereld niet weten te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Maarten Berg boeken
  Maarten Berg - Een studie over de slechtheid van de staat deel II kapitalisme en socialisme

  In deel I van ‘Een studie over de slechtheid van de staat’ (2016) stond de filosofische onderbouwing van het vrijheidsideaal centraal. In deel II (‘kapitalisme en socialisme’) wordt gesteld dat politiek individualisme ook werkbaar is en dat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Ann van Sevenant boeken
  Ann van Sevenant - Filosofie en Fictie

  In Filosofie en fictie laat Ann Van Sevenant zien hoe denkbeelden en filosofie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Beide geven de mogelijkheid ons te verdiepen in onze denkwijze en in die van anderen. Toch werken ze op twee verschillende manieren. In een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,99
 • Frédéric Vandermoere, Ilse Loots, Anne Bergmans, Peter Raeymaeckers boeken
  Frédéric Vandermoere, Ilse Loots, Anne Bergmans, Peter Raeymaeckers - Wetenschappers in actie

  De academici die in dit boek aan het woord komen, verlaten de ivoren toren en verkennen de wereld van de publieke sociologie. Ze refl ecteren over die dingen waarvoor vaak geen plaats is in een wetenschappelijk artikel. Het gaat om de interactie tussen sociale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Thomas Crombez boeken
  Thomas Crombez - Kunnen machines kijken?

  Een filosofische kijk op sociale media. Een toegankelijke, heldere inleiding tot de actuele filosofie van de fotografie. (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00