Boeken over filosofie

 • Centrumdenken

  Hoe is het mogelijk dat Adolf Hitler in 1918-1919 transformeerde van gewoon soldaat naar politicus? Waarom werd net Winston Churchill zijn grootste vijand? Waarom werd Vladimir Lenin de leider van de Russische revolutie? Wat bezielde George Washington om als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Roberto Calasso boeken
  Roberto Calasso - Het onbenoembare heden

  Het einde van de Tweede Wereldoorlog luidde een periode in waarin bijna alle westerse landen langdurige vrede kenden en economische voorspoed bereikten. Maar aan het begin van de eenentwintigste eeuw lijkt men uit het oog te zijn verloren hoe belangrijk het is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Bryan Magee boeken
  Bryan Magee - Ultieme vragen

  Bryan Magee (1930-2019) geldt als een der veelzijdigste Britse filosofen van deze tijd. Hij doceerde onder andere aan de universiteiten van Oxford, Cambridge, Harvard en Yale, en schreef succesvolle boeken over Arthur Schopenhauer en Karl Popper, Daarnaast is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Sara Maitland boeken
  Sara Maitland - Alleen zijn

  Voor de lezers van Stil (Susan Cain) We vinden het eng om alleen te zijn of vinden er de tijd en ruimte niet voor. De samenleving helpt niet: mensen die in afzondering verkiezen boven samenzijn vinden we al snel een beetje gek. Zonde, want alleen-zijn werkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,00
 • Willem Schinkel, Rogier van Reekum boeken
  Willem Schinkel, Rogier van Reekum - Theorie van de kraal

  De moderne, liberale orde is een historische ramp die zich op aarde voltrekt, stellen Willem Schinkel en Rogier van Reekum. Liberalisme faciliteert de hernieuwde opkomst van fascisme. Links heeft niets te verwachten van liberale politiek, van sociaaldemocratie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Simone van Saarloos boeken
  Simone van Saarloos - Herdenken herdacht

  Wie bepaalt wat er wordt herinnerd en herdacht, en waarom? Slavernij is lang geleden, te lang geleden voor excuses van de Nederlandse overheid, aldus premier Mark Rutte. Neurowetenschappers onderzoeken hoe vroegere gebeurtenissen levens van nu beïnvloeden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Marja Vuijsje boeken
  Marja Vuijsje - De kleine De Beauvoir

  Met De kleine De Beauvoir geeft Marja Vuijsje in kort bestek weer wie Simone de Beauvoir was en wat de kern van diens bijzonder invloedrijke boek De tweede sekse is. ‘Je bent niet als vrouw geboren, je wordt vrouw.’ Dit is de bekendste zin uit het beroemde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Michel Dijkstra boeken
  Michel Dijkstra - In alle dingen heb ik rust gezocht

  Iedere dag worden wij geconfronteerd met een variëteit aan mensen, dieren en dingen. Ook in onszelf treffen we een constant veranderende stroom van gedachten, gevoelens en herinneringen aan. Wat is een juiste houding ten opzichte van deze twee niveaus van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marc Schuilenburg, Sjoerd van Tuinen boeken
  Marc Schuilenburg, Sjoerd van Tuinen - Leven in het antropoceen

  Schuilenburg en Van Tuinen tonen overtuigend aan waarom we het debat over het antropoceen en het klimaat niet aan techneuten kunnen overlaten. De ecologische crisis is het grootste probleem van deze eeuw. Er zijn bibliotheken volgeschreven over de desastreuze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Joost van der Leij boeken
  Joost van der Leij - NLP en klimaatverandering

  Het lijkt een vreemde combinatie: Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) en klimaatverandering. Maar zodra je je realiseert dat NLP een van de meest effectieve manieren is om te stoppen met stressen en te beginnen te ontspannen, dan snap je meteen waarom NLP… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Petra van der Kooij boeken
  Petra van der Kooij - Waarom zou ik?

  We willen wel duurzamer leven, maar weten niet hoe of waar te beginnen. En waarom zouden we eigenlijk? Hoe je het ook went of keert, onze individuele CO2-uitstoot is slechts een druppel op de gloeiende plaat. Die ene vliegreis annuleren of een stuk vlees per… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Donald Robertson boeken
  Donald Robertson - Leer denken als een Romeinse keizer

  Tegenslag, verraad, verlies: Marcus Aurelius doorstond het allemaal. Het geheim voor zijn succesvolle leven vond hij in de praktische wijsheid van de stoïcijnse filosofie. Uit leven en geschriften van deze Romeinse keizer leidt Donald Robertson makkelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jiddu Krishnamurti, David Bohm boeken
  Jiddu Krishnamurti, David Bohm - Het einde van tijd

  In dit boek worden de urgente en actuele problemen van onze tijd vanuit een unieke invalshoek belicht. Het bevat een aantal fascinerende dialogen tussen twee grote denkers van onze tijd: de gerespecteerde filosoof Jiddu Krishnamurti en de beroemde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jules Grandgagnage boeken
  Jules Grandgagnage - Gids voor de filosofie van Plato

  Plato's omvangrijk werk heeft een enorme invloed uitgeoefend op de geschiedenis van de westerse filosofie. De onderwerpen die hij behandelde worden nu nog altijd door moderne filosofen bestudeerd: metafysica, kennisleer en ethiek bijvoorbeeld. Toch is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Karl Verstrynge boeken
  Karl Verstrynge - Essay over mens en existentie

  Doorgaans situeert de mens de vrijheid in het hart van zijn conditie. Daarmee onderscheidt hij zich van het dier dat zich op onvrije wijze verhoudt tot de omgeving waarin het leeft. Maar is de vrijheid de alfa en omega van ons menselijk bestaan? Of zijn we,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Hans Laurentius boeken
  Hans Laurentius - Aan de leiband, of je eigen pad?

  Dit is een boek voor de enkeling. Of voor degene die enkeling kan of wenst te zijn. Het is dus geen boek voor de ‘veel-ling’, de groepsmens, de massamens. Dus zal ik er wederom in slagen de verkoop van mijn werk laag te houden (grijns). Enkelingen of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Paul Kranendonk boeken
  Paul Kranendonk - Het echte leven is hier

  WAT GEBEURT ER WERKELIJK ACHTER DE SCHERMEN VAN DE IC? ‘Mag ik een foto maken van mijn moeder?’ vraagt de zoon die de box binnenkomt terwijl ik voor het beeldscherm van de computer bezig ben. ‘Als ze wakker wordt kan ik haar tenminste laten zien waar ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Timon Flikweert boeken
  Timon Flikweert - Overpeinzingen: De Complete Trilogie

  'Overpeinzingen: De Complete Trilogie' is een verzameling van 3 jeugdwerken uit de periode 2018-2019. Timon Flikweert (student, schrijver, uitgever, producent en politicus in opleiding) zoekt erin naar het onmogelijke, het onbeschrijfelijke op een manier die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Peter Sloterdijk boeken
  Peter Sloterdijk - Polyloquia

  Bij een colloquium ontmoeten verschillende mensen elkaar om over een vooraf vastgesteld thema van gedachten te wisselen. In dit boek klinken de vele stemmen die vraagstukken over God en wereld bespreken samen in die van Peter Sloterdijk. Polyloquia presenteert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • A.C. Grayling boeken
  A.C. Grayling - De geschiedenis van de filosofie

  De eerste volledige geschiedenis van zowel de westerse als oosterse filosofie De geschiedenis van de filosofie is een waar epos: de ontdekking van de ideeën, inzichten en leringen van de meest creatieve denkers in de geschiedenis. Maar sinds de publicatie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Ype de Boer boeken
  Ype de Boer - Het erotisch experiment

  Sinds de seksuele revolutie voelen we ons op seksueel gebied vrijer dan ooit. Toch is het de vraag in hoeverre we dit ook daadwerkelijk zijn. In Het erotisch experiment schetst Ype de Boer het wereldbeeld waartegen onze seksuele activiteiten zich afspelen. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Paul Moyaert boeken
  Paul Moyaert - Hoe schizofrenie zich redt

  Veel benaderingen van waanzin zijn negatief: ze benadrukken wat waanzin niet kan en reduceren hem tot een defect. De Franse filosofen Gilles Deleuze en Félix Guattari verwerpen deze eenzijdigheid. De waanzin is tot veel meer in staat, hij probeert zichzelf te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • A. Azzouz boeken
  A. Azzouz - Het geheim onder je voeten

  Zeg dagelijks: • Ik ben gelukkig • Ik ben rijk • Ik ben alles • Ik ben mooi • Ik ben eeuwig • Ik ben gezond Doe je masker af, geef jezelf de kans jezelf te zijn en je te propageren zonder arrogant te zijn. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ton Lemaire boeken
  Ton Lemaire - Met lichte tred

  Ton Lemaire houdt in Met lichte tred een filosofisch pleidooi voor langzaam wandelen, onthaasting en zelfreflectie. Wandelen heeft vanaf de achttiende eeuw een moderne invulling gekregen door onze veranderende verhouding tot natuur en landschap. De behoefte… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Guus van Winkel boeken
  Guus van Winkel - Atelier Rosé

  … Rosé wordt niet helemaal voor vol aangezien. Dat imago komt van de Franse wijnboeren die het alleen maar voor de lol gemaakt hebben. Voor erbij. Omdat ze nog wat in het vat hadden dat niet verzuurde. Ik ben ze dankbaar. Ik drink het. Nooit witte wijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50