Boeken over emancipatie

 • Lucinda Douglas boeken
  Lucinda Douglas - Yes You Can Woman!

  Yes You Can Woman! Geboren tijdens de apartheid als dochter nummer zes. Ongewenst want haar moeder wilde geen kinderen meer. Wat haar redt is de gave van helderziendheid omdat zij ter wereld komt met de helm. Op haar zesde verkracht door een huisvriend die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Maartje Laterveer boeken
  Maartje Laterveer - Wolf

  Een vrouw wordt niet als vrouw geboren, maar tot vrouw gemaakt,’ schreef Simone de Beauvoir al in 1949. Maar wát maakt de vrouw? Die vraag is onverminderd actueel. In Wolf ondernemen dertien vrouwen een zoektocht naar een antwoord. Hun essays zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Scarlett Curtis boeken
  Scarlett Curtis - Feministen dragen geen roze en andere leugens

  Feministen hebben okselhaar, haten mannen en mogen geen lippenstift op, toch? Niet helemaal. In Feministen dragen geen roze (en andere leugens) vertellen meer dan vijftig vrouwen – van Hollywoodactrices tot tieneractivisten – hun verhaal. Aangevuld met een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jaap de Jonge boeken
  Jaap de Jonge - Kijk mij eens!

  Kijk mij eens! 100 portretten van homomannen in beeld en tekst, voorwoord van Boris Dittrich.Verkrijgbaar met twee verschillende kleuren omslag: blauw/paars en groen. Nederlandstalig.Hoe is het gesteld met de sociale emancipatie van homoseksuele mannen in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Martine Prange, Martijn Oosterbaan boeken
  Martine Prange, Martijn Oosterbaan - Vrouwenvoetbal in Nederland

  Vrouwenvoetbal in Nederland is de neerslag van een door het NWO gefinancierd interdisciplinair onderzoek naar de maatschappelijke impact van vrouwenvoetbal in Nederland. In een aantal artikelen onder redactie van Martijn Oosterbaan en Martine Prange wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Gily Coene, Sophie Bollen boeken
  Gily Coene, Sophie Bollen - Nog altijd baas in eigen buik?

  De legalisering van abortus is een prominent strijdpunt van vrijzinnigen en feministen. Naar aanleiding van het twintigjarig bestaan van de abortuswet in België werd in 2010 aan de Vrije Universiteit Brussel een studiedag ingericht, waarvan de bijdragen een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Jens van Tricht boeken
  Jens van Tricht - Waarom feminisme goed is voor mannen

  In Waarom feminisme goed is voor mannen pleit feminist Jens van Tricht voor de emancipatie van vrouwen én mannen. In de afgelopen honderd jaar hebben vrouwen toegang geëist tot domeinen die voorheen aan mannen waren voorbehouden, maar op het gebied van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Myra de Rooy boeken
  Myra de Rooy - Dochters van de bergen

  De levensverhalen van vier fascinerende vrouwen die zich inzetten voor het welzijn van anderen, en niet zonder gevaar. Hoewel de vrouwen uit verschillende landen komen, zijn veel van hun ervaringen en gevoelens universeel en cultuuroverschrijdend. Myra de Rooy… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,95
 • Peti Buchel boeken
  Peti Buchel - Tekenend door Syrië

  Op 14 maart 2011 beginnen zes vrienden aan een rondreis door Syrië. Eenmaal daar blijkt al snel dat de Arabische Lente voor steeds meer onrust zorgt. Desalniettemin kunnen de vrienden ongestoord van het land en de bezienswaardigheden genieten. Dit resulteert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Hans Schuman boeken
  Hans Schuman - Inclusief onderwijs

  Over het boek:Elke samenleving worstelt met de uitdaging hoe om te gaan met het gegeven dat mensen van elkaar verschillen. Deze worsteling is van alle tijden en heeft soms tot dramatische uitkomsten geleid voor bepaalde groepen mensen. Uitsluiting is er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Jessica de Jong boeken
  Jessica de Jong - Vrouwen zijn gelijk aan mannen

  Bestuurders, politici, wetenschappers en journalisten breken zich al jaren het hoofd over de vraag waarom Nederlandse vrouwen zelden de top van het bedrijfsleven bereiken. Met legio maatregelen en nog meer goede voornemens pogen zij de opmars van vrouwen een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Ineke Casier, Alison Woodward, Elke van den Brandt, Machteld De Metsenaere boeken
  Ineke Casier, Alison Woodward, Elke van den Brandt, Machteld De Metsenaere - Bitches, babes & business

  Moeten vrouwen de vamp spelen of hun scherpe klauwen slijpen om de top in de bedrijfswereld te bereiken? Of is dit een verouderd beeld van vrouwen in het bedrijfsleven? In deze negende editie van de boekenreeks Tweespraak Vrouwenstudies werpen we een blik op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Tine van Regenmortel boeken
  Tine van Regenmortel - Empowerment en participatie van kwetsbare burgers

  Cliënten in de ggz, mensen in armoede, breekbare ouderen: kwetsbare burgers die vaak niet op een volwaardige manier deel uitmaken van de samenleving.Een kansrijker aanpak om deze mensen volwaardig te laten meedoen in de samenleving gaat uit van empowerment:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Maartje Laterveer boeken
  Maartje Laterveer - Sfinx

  ‘Een vrouw wordt niet als vrouw geboren, maar tot vrouw gemaakt’, schreef Simone de Beauvoir. Maar hoe zit het met de man? In vergelijking met de talloze reflecties en analyses op vrouwen en vrouwelijkheid, is het wat mannen en mannelijkheid betreft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Abby Wambach boeken
  Abby Wambach - Wolfpack

  In ‘Wolfpack’ vertelt voormalig Amerikaans vrouwenvoetbalster Abby Wambach dat vrouwen niet op de gebaande paden hoeven te blijven omdat anderen dat zeggen. We zijn roodkapje niet…Maar als vrouwen volgens de oude regels blijven spelen, zal het spel nooit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • W. Boevink, A. Plooy, S. van Rooijen boeken
  W. Boevink, A. Plooy, S. van Rooijen - Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid

  Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid krijgen in dit cahier expliciet betekenis in verhalen die worden verteld door degenen die aan den lijve ondervinden wat deze begrippen betekenen. De bijdragen gaan over herstel, over herstelprojecten, over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Martine Prange, Nienke Oosterbaan boeken
  E-book
  Martine Prange, Nienke Oosterbaan - Vrouwenvoetbal in Nederland

  Vrouwenvoetbal in Nederland is de neerslag van een door het NWO gefinancierd interdisciplinair onderzoek naar de maatschappelijke impact van vrouwenvoetbal in Nederland. In een aantal artikelen onder redactie van Martijn Oosterbaan en Martine Prange wordt… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Aartjan ter Haar, Sandra Overbeek boeken
  16,50
 • Joke Wiercx, Machteld De Metsenaere boeken
  24,95
 • Heidi Margrit Müller, Inge Arteel boeken
  17,00
 • Jens van Tricht boeken
  E-book
  Jens van Tricht - Waarom feminisme goed is voor mannen

  In Waarom feminisme goed is voor mannen pleit feminist Jens van Tricht voor de emancipatie van vrouwen én mannen. In de afgelopen honderd jaar hebben vrouwen toegang geëist tot domeinen die voorheen aan mannen waren voorbehouden, maar op het gebied van de… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Maartje Laterveer boeken
  E-book
  Maartje Laterveer - Wolf

  Een vrouw wordt niet als vrouw geboren, maar tot vrouw gemaakt,’ schreef Simone de Beauvoir al in 1949. Maar wát maakt de vrouw? Die vraag is onverminderd actueel. In Wolf ondernemen dertien vrouwen een zoektocht naar een antwoord. Hun essays zijn… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Elma Drayer boeken
  E-book
  Elma Drayer - Verwende prinsesjes

  Jonge meisjes gaan massaal gebukt onder de seksualisering van de samenleving. Werkende moeders hebben het héél erg zwaar. Crèches zijn slecht voor de kinderziel. Islamitische hoofddoekjes moet je zien als onschuldige lapjes stof. Emancipatie vooral als… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Marianne Fredriksson boeken
  E-book
  Marianne Fredriksson - Als vrouwen wijs waren

  'Als vrouwen wijs waren (...) zouden ze ophouden met zich druk te maken en een chronisch slecht geweten te hebben...' In dertien beschouwingen geeft Marianne Fredriksson haar visie op hoe verschillen en overeenkomsten tussen de beide seksen het leven… (E-book)

  Lees meer...
    4,49
 • Minke Weggemans boeken
  E-book
  Minke Weggemans - Rouw in de zijlijn

  Verhalen van zussen over verlies van een broer of zus. In Rouw in de zijlijn komen voor de eerste keer een groot aantal zussen aan het woord over het verlies van hun broer of zus. Een meestal verborgen en onderschat rouwproces waar in de maatschappij nog… (E-book)

  Lees meer...
    9,99