Boeken over antroposofie

 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Zintuigen en levensprocessen (werken en voordrachten)

  Het onderwerp zintuigen neemt in het werk van Steiner een aparte plaats in. Hij onderscheidt naast de bekende zintuigen onder meer ook een spraakzin, een denkzin en een ik-zin en komt in totaal op twaalf zintuigen. Steiners zintuigleer is daarmee een klassiek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Helmut Kiene boeken
  Helmut Kiene - Fantoomlichaam, stigmatisatie en geesteswetenschappelijk onderzoek

  De beschrijvingen door Judith Von Halle over het mysterie van Golgotha en het begrijpen daarvan zijn aanleiding tot een actuele en controversiële discussie over methodiek en inhoud van het ­antroposofische geestesonderzoek. Dit boek verdiept de discussie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - De ontmoeting met Christus in de huidige tijd en de geest van het Goetheanum

  Wie is de etherische Christus? Welke voorwaarden kunnen wij vervullen om Hem tegenwoordig te ontmoeten? De schrijfster wijdt zich aan deze vragen ook met het oog op de unieke poging van de geestelijke wereld om door de werkzaamheid van Rudolf Steiner in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - Het christelijke uit het hout tevoorschijn slaan...

  Over de betekenis van de Dornacher houtplastiek in de zin van de christelijk-esoterische scholingsweg.Over de geestelijke wezens die hierin voortdurend levend werkzaam zijn.Over het geestelijke en kunstzinnige wordingsproces van het werk.Over de karmische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Judith von Halle, John Wilkes boeken
  Judith von Halle, John Wilkes - De houtplastiek van het Goetheanum

  'Als iets waarin alles samengevat is wat er aan vormen leefde, en wat ooit gezegd of kunstzinnig gevormd kon worden in het Goetheanum, zou een negen meter hoge plastische groep uit hout dienen waarin de mensheidsrepresentant als Christus uitgebeeld was bij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Spiritualiteit en pathologie

  In Spiritualiteit en pathologie spreekt Rudolf Steiner onder meer over de overeenkomsten en verschillen tussen 'heiligen'en 'dwazen'. Zo volgt hij de mystieke stadia van de bekende mystica Theresia van Avila en vergelijkt die met specifieke pathologische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - De Kerstgedachte van de Isis-Horus-mythe

  In hun geestelijk schouwen beseften eertijds de ­wijzen van het zonneorakel van Heliopolis het kosmische geheel van de hiërarchieën alsook het wezen van de Logos en hoe deze geleidelijk de aarde naderde. Het waarnemen van de verandering van de Logos op zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Karma van het beroepsleven

  In de tijd waarin Steiner deze voordrachten hield (1916), was het werkleven al drastisch veranderd. Mechanisatie, specialisatie en formalisering van taken hadden de vroegere emotionele betrokkenheid van de mens bij het product van zijn arbeid tenietgedaan.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Het Bijbelse scheppingsverhaal

  Het scheppingsverhaal uit de Bijbel staat voor veel mensen haaks op het moderne natuurwetenschappelijke beeld van de evolutie. Rudolf Steiner maakt in deze voordrachten duidelijk dat je aan het begrip evolutie ook een spirituele invulling kunt geven en dat de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Uit de schoot der goden

  Aan het begin van onze kosmische evolutie staat geen Big Bang, maar een door goddelijke wezens uit liefde gebracht offer. Alle materie, alle daarin en daarmee levende schepselen danken hun bestaan aan dit offer. De materie maakt een verdichting door van warmte… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Ilse Marrevee boeken
  Ilse Marrevee - Antroposofie ontmoet

  Wat betekent antroposofie, het gedachtegoed van Rudolf Steiner (1861-1925), voor een arts, rechter, boer, hulpverlener, orthopedagoog, docent kunst, historicus, verpleegkundige, planoloog?Wat betekent antroposofie, het gedachtegoed van Rudolf Steiner… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - De tempeliers deel 2

  Na de voorbereidende beschrijving van het eerste en derde onderdeel van de inwijdingsritus van de tempeliers wordt hier het tweede onderdeel van het driedelige ritueel beschreven. Het vormt - zowel in de onderhavige presentatie alsook in de historische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - De leerlingen van Christus

  De twaalf apostelen: de 'eenvoudige' mannen uit Palestina?- De lichamelijke stamboom van de mensheid, van de apostelen en van Jezus van Nazareth;- Het keerpunt van de mensheidsontwikkeling: de twaalf apostelen als stamvaders van onze geestelijke stamboom;- De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - Materie sterft - Geest wordt geboren

  De evangelieteksten stellen ons voor diepe inzichtsvragen. Vaak kan achter de woorden die - oppervlakkig gezien - uiterlijke gebeurtenissen beschrijven, de eigenlijke boodschap, namelijk de bovenzinnelijke betekenis worden gevonden.Een brandende inzichtsvraag… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - De tempeliers Deel 1

  In een inleidend overzicht wordt het wezen van de heilige graal beschouwd, met het oog op de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van de mens. Het graalchristendom dat uit deze ontwikkeling voortkwam, werkte tot het einde van de vierde eeuw in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - Over ziekten en genezingen

  Dit vierde deel van de reeks Bijdragen tot inzicht in het Christusgebeuren is gewijd aan de vraag naar het wezen van de in de evangeliën beschreven ziekten, die karakteristiek waren voor het keerpunt der tijden, en hoe deze door Christus genezen konden worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Jaap van de Weg boeken
  Jaap van de Weg - Waarom doe ik wat ik doe?

  Ja, waarom doe ik wat ik doe? Meestal doe ik iets zonder erbij na te denken, zeg maar op de automatische piloot. Dat geldt bijvoorbeeld voor het lopen. Daar denk ik niet over na. Ik kijk om me heen of praat met iemand, maar houd me niet met mijn voeten bezig.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Macrokosmos en microkosmos

  In de oudheid waren er twee soorten inwijdingswegen. De ene werd onder meer gepraktiseerd in de noordelijke mysteriën en leidde naar de geestelijke wereld achter de natuur: de macrokosmos. De andere werd gepraktiseerd in de Isis- en Osirismysteriën van het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Jaarfeesten (werken en voordrachten)

  In dit boek gaat Steiner in op afzonderlijke jaarfeesten, zoals de bekende christelijke van Kerstmis, Pasen en Pinksteren, alsmede de minder bekende van Sint-Jan en Michaël in de tweede helft van het jaar. Steiner biedt een verrassende kijk op deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - Jozef van Arimathea en de weg van de heilige graal

  Dit boek biedt heel nieuwe en diepe inzichten in de vroegchristelijke mysteriegeschiedenis van Europa en belicht de 'eerstesteen-leggingen' voor een esoterisch christendom tussen Efeze en Gallië tot aan Ierland.De eigenlijke verdienste van Jozef van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Egyptische mythen en mysteriën (Werken en voordrachten)

  Steiner onderzoekt de Egyptische cultuur op een unieke manier. Bij hem vinden we geen interpretaties van het Egyptische dodenboek, maar wel een op eigen onderzoek gebaseerde beschrijving van de essentie van de Egyptische inwijding. Hij plaatst de Egyptische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - De wereld van de gestorvenen (Werken en voordrachten)

  Deze uitgave bevat merendeels niet eerder vertaalde voordrachten, waarin Rudolf Steiner spreekt over het leven na de dood en de verbinding tussen levenden en gestorvenen. Op haar reis door de planetaire sferen na de dood doet de ziel zeer verschillende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Danielle van Dijk boeken
  Danielle van Dijk - De Lijkwade van Turijn

  De Lijkwade van Turijn is geen vervalsing en geen schildering! In maart 2014 is eindelijk door vooraanstaande wetenschappers aangetoond dat de Lijkwade van Turijn de echte lijkwade van Jezus is. Het wonder van de Lijkwade is dat de okerkleurige afbeelding van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Adriaan Bekman boeken
  Adriaan Bekman - Het jaar van de ziel

  Dertien momenten om stil te staan bij de ontwikkeling van onze eigen ziel. Dertien momenten ook om mogelijk te delen met anderen. Wij dringen dieper door in het wezenlijke van ons eigen bestaan, de zin daarvan. Wij geven meer ruimte aan bezinning in ons drukke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Adriaan Bekman boeken
  Adriaan Bekman - Het laatste avondmaal

  'Het laatste avondmaal' beschrijft de laatste fase in het leven van een oudere man. Onvrijwillig opgenomen in een verzorgingstehuis ervaart hij de radicale vervreemding en moet hij zijn leven loslaten.Dan gaat hij over de drempel en komt in een andere wereld.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50