Boeken over antroposofie

 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Antroposofie voor jonge mensen (Werken en voordrachten)

  Tegenstellingen tussen de oude en jonge generatie zijn van alle tijden. Maar aan het begin van de twintigste eeuw groeit een jeugd op met een spirituele honger die radicaal verschilt van alle vorige generaties. Na de eerste wereldoorlog stroomt die jeugd ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Danielle van Dijk boeken
  Danielle van Dijk - Maria Magdalena

  Moeder, maagd of hoer: we lijken in het christendom weinig andere archetypen voor het vrouw-zijn te hebben. Is dit terecht? Was het vrouwbeeld in het oorspronkelijk christendom werkelijk zo eenzijdig? Waar is de vrouw die tegelijkertijd evenknie en minnares… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Inzicht in het mysterie van Golgotha (werken en voordrachten)

  Deze elf voordrachten uit 1917 hebben een even spannende als gecompliceerde inhoud: de inslag die het ¿mysterie van Golgotha¿ in de wereld heeft betekend, en de gang die het historische christendom sindsdien heeft genomen. Vanuit verschillende, ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Opvoedkunst (werken en voordrachten)

  Voor de start van de eerste 'vrijeschool' gaf Rudolf Steiner de toekomstige leraren een driedelige spoedcursus spirituele pedagogie. Opvoedkunst is het tweede en meest toegankelijke deel van die cursus. Het algemene mensbeeld wordt hierin vertaald in concrete… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Mieke Mosmuller boeken
  Mieke Mosmuller - De Hemel op aarde

  In een wereld vol van haat en strijd tussen mensen ontstaat bij velen een gevoel van machteloosheid en angst voor de toekomst. De enkeling, die verlangt naar vrede en harmonie heeft immers geen enkele inbreng. In dit boekje met voordrachten en werkgroepen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - Paaszaterdag

  Judith von Halle richt de geestelijke blik op het inwendige van de aarde, die zelf een levend organisme is en als een spiegel de zielentoestanden van de mensheid uit het verleden, het heden en de toekomst weergeeft. Uitgaande van de aanduidingen van Rudolf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Judith von Halle, John Wilkes boeken
  Judith von Halle, John Wilkes - De houtplastiek van het Goetheanum

  'Als iets waarin alles samengevat is wat er aan vormen leefde, en wat ooit gezegd of kunstzinnig gevormd kon worden in het Goetheanum, zou een negen meter hoge plastische groep uit hout dienen waarin de mensheidsrepresentant als Christus uitgebeeld was bij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - De leerlingen van Christus

  De twaalf apostelen: de 'eenvoudige' mannen uit Palestina?- De lichamelijke stamboom van de mensheid, van de apostelen en van Jezus van Nazareth;- Het keerpunt van de mensheidsontwikkeling: de twaalf apostelen als stamvaders van onze geestelijke stamboom;- De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Ilse Marrevee boeken
  Ilse Marrevee - Antroposofie ontmoet

  Wat betekent antroposofie, het gedachtegoed van Rudolf Steiner (1861-1925), voor een arts, rechter, boer, hulpverlener, orthopedagoog, docent kunst, historicus, verpleegkundige, planoloog?Wat betekent antroposofie, het gedachtegoed van Rudolf Steiner… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - Over ziekten en genezingen

  Dit vierde deel van de reeks Bijdragen tot inzicht in het Christusgebeuren is gewijd aan de vraag naar het wezen van de in de evangeliën beschreven ziekten, die karakteristiek waren voor het keerpunt der tijden, en hoe deze door Christus genezen konden worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - De Kerstgedachte van de Isis-Horus-mythe

  In hun geestelijk schouwen beseften eertijds de ­wijzen van het zonneorakel van Heliopolis het kosmische geheel van de hiërarchieën alsook het wezen van de Logos en hoe deze geleidelijk de aarde naderde. Het waarnemen van de verandering van de Logos op zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Format: 17,5 x 17,5 cm, geöffnet 17,5 x 35 cm
 • 6 sprachiges Kalendarium
 • FSC®-zertifiziertes, umweltfreundliches Papier
 • in Folie eingeschweißt
 • Mini-Broschürenkalender
 • Liebenswerte Illustrationen in Kombination… (Zachte kaft)

  Lees meer...
10,95
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Drie stappen van de antroposofie

  'Het is onze taak aan te tonen dat aan de filosofie werkelijkheidskarakter kan worden verleend, en dat een kosmologie mogelijk is die de mens mede omvat, en dat een religieus leven mogelijk is dat op de grondslag van inzicht berust.''De filosoof gaat lijken op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Egyptische mythen en mysteriën (Werken en voordrachten)

  Steiner onderzoekt de Egyptische cultuur op een unieke manier. Bij hem vinden we geen interpretaties van het Egyptische dodenboek, maar wel een op eigen onderzoek gebaseerde beschrijving van de essentie van de Egyptische inwijding. Hij plaatst de Egyptische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Rudolf Steiner, G. Zunneberg boeken
  Rudolf Steiner, G. Zunneberg - De theosofie van de Rozenkruisers

  De voordrachtencyclus van Rudolf Steiner die door Gerrit Zunneberg werd 'hertaald' is een sublieme uiteenzetting over de hoofdlijnen van de geesteswetenschap, ook vaak esoterie genoemd. De hechte samenhang tussen mens en kosmos tijdens en buiten het aardse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Rudolf Steiner, Ita Wegman boeken
  Rudolf Steiner, Ita Wegman - Grondslagen voor een verruiming van de geneeskunde volgens geesteswetenschappelijke inzichten (Werken en voordrachten)

  Dit boek schreef Rudolf Steiner samen met de Nederlandse arts Ita Wegman in de laatste jaren van zijn leven. Het verbindt inzichten uit de antroposofische fysiologie en natuurwetenschap met de medisch-therapeutische praktijk. Toen het in 1925 verscheen, waren… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Mieke Mosmuller boeken
  Mieke Mosmuller - Voordrachten over de categorieen van aristoteles

  Twee voordrachten gehouden te Rotterdam over de categorieën van Aristoteles. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - Over het mysterie van Lazarus en de drie Johannesfiguren

  Het mysterie van Lazarus-Johannes is een van de belangrijkste christelijke erfenissen om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de huidige en toekomstige mens. Daarbij hoort de tot nu toe verborgen gebleven samenhang tussen het ontstaan van Lazarus-Johannes… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • E.W. Baars, Auke van der Meij, Guus van der Bie, Edmond Schoorel, Arie Bos boeken
  E.W. Baars, Auke van der Meij, Guus van der Bie, Edmond Schoorel, Arie Bos - Imaginatie, inspiratie, intuïtie

  Hoe maak je een diagnose van een patiënt op maat? Hoe een beeld van een leerling? En hoe vind je vervolgens de passende interventie? Hoe stuur je in een nijpende situatie? Hoe evalueer je effecten in unieke en complexe situaties?Dit zijn vragen uit het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Mieke Mosmuller boeken
  Mieke Mosmuller - Rudolf Steiner Spirituele Biografie

  Rudolf Steiner (1861-1925) was een beroemde spirituele leraar in zijn tijd, zijn werk draagt tot op de dag van vandaag vrucht. Hij studeerde wiskunde, natuurkunde en filosofie in Wenen, promoveerde in Rostock tot doctor in de filosofie en werkte van 1890-1897… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Zintuigen en levensprocessen (werken en voordrachten)

  Het onderwerp zintuigen neemt in het werk van Steiner een aparte plaats in. Hij onderscheidt naast de bekende zintuigen onder meer ook een spraakzin, een denkzin en een ik-zin en komt in totaal op twaalf zintuigen. Steiners zintuigleer is daarmee een klassiek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - De wereld van de gestorvenen (Werken en voordrachten)

  Deze uitgave bevat merendeels niet eerder vertaalde voordrachten, waarin Rudolf Steiner spreekt over het leven na de dood en de verbinding tussen levenden en gestorvenen. Op haar reis door de planetaire sferen na de dood doet de ziel zeer verschillende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Rudolf Steiner boeken
  22,50
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Esoterische scholing (Werken en voordrachten)

  Esoterie is de actieve vorm van spiritualiteit. Zij is iets levends, iets wat de poorten kan openen tot het geestelijke. Honderd jaar geleden begon Rudolf Steiner met zijn werk op esoterisch gebied. Hij deed dit in de vorm van een esoterische school, waarin… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - Metamorfosen van de ziel

  Geweten, waarheidszin, eerbied, maar ook egoïsme en boosheid - dat zijn enkele van de grote thema's die Rudolf Steiner in deze voordrachten aansnijdt. Ieder die zich wil ontwikkelen, heeft met deze thema's te maken. Boosheid en egoïsme bijvoorbeeld zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50