Boeken over cultureel

 • Mikkel Hofstee boeken
  Mikkel Hofstee - Oermens 2.0

  Oermens 2.0 laat zien dat we niet zijn gemaakt voor de moderne manier van leven. Onze prachtige oeroude genen worstelen met alledaagse verleidingen en daar worden we doodongelukkig van. Stress, van oudsher onze reactie op gevaar, is nu een van de grootste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Djehuti-Ankh-Kheru boeken
  Djehuti-Ankh-Kheru - De Terugkeer van de Black Star Line

  Verschillende termen zijn Zwarte mensen opgelegd in de loop der tijd, en velen vragen zich af of dat überhaupt iets uitmaakt. Een woord is toch gewoon een woord, niet waar? Je kunt aan ieder woord een negatieve invulling geven als je dat zou willen …Ontdek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Anthonie Holslag boeken
  Anthonie Holslag - In het gesteente van Ararat

  De Armeense vervolging wordt beschouwd als de eerste volkerenmoord in de Twintigste eeuw en is de afgelopen jaren zowel in de wetenschap als in het publieke debat in belang toegenomen. Toch is er over de langdurige gevolgen vandeze "vergeten genocide" weinig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • L. de Jong boeken
  L. de Jong - We plakken als vliegen, maar steken niet als muggen

  Door het gemak waarmee we naar verre landen vliegen, ervaren we de wereld als kleiner dan ooit tevoren. Dagelijks komen duizenden toeristen in contact met mensen wier levens er heel anders uitzien. Maar leidt deze verkleinde fysieke afstand ook tot een minder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marijn Kraak boeken
  Marijn Kraak - Groeten uit de rimboe?

  De realitysoaps 'Groeten uit de Rimboe' en 'Groeten Terug' zorgden binnen en buiten Nederland voor veel ophef. Marijn Kraak vond dat de stem van de deelnemende ?primitieve stammen? niet in de discussie mocht ontbreken. Zij reisde met de DVD van het programma… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Y. van der Pijl, D. Raven, Loes Brouwer boeken
  Y. van der Pijl, D. Raven, Loes Brouwer - Antropologische vergezichten

  Mondialisering, mobiliteit en migratie zijn onlosmakelijk verbonden met de vraagstukken rondom multiculturaliteit. De bundel Antropologische vergezichten bespreekt hoe dergelijke processen van invloed zijn op de verhalen en het dagelijks leven van mensen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Valeer Neckebrouck boeken
  Valeer Neckebrouck - Tussen authenticiteit en hypocrisie

  De moderne mens is niet erg tuk op rituelen. Heel wat tijdgenoten kijken er sceptisch, argwanend, geërgerd of met misprijzen tegenaan. Men heeft de hedendaagse westerse samenleving kunnen beschrijven als 'virtueel gederitualiseerd'. Zelfs in de katholieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Geert Van Hove, Alice Schippers, Elisabeth De Schauwer, Mieke Cardol boeken
  Geert Van Hove, Alice Schippers, Elisabeth De Schauwer, Mieke Cardol - Disability studies in de Lage Landen

  'Disability' gaat in oorsprong terug naar een fenomeen dat ontstaat wanneer iemand met een beperking/stoornis/label op een negatieve manier geconfronteerd wordt met gebouwde, fysieke, sociale, georganiseerde en culturele omgevingen. Dergelijke op zijn minst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Cora Dekker boeken
  Cora Dekker - Terugvinden van waardigheid

  De trainingen in het toepassen van community based sociotherapie in Rwanda, Oost Congo en Liberia voorzagen bijna honderd deelnemers in een methodiek die hielp bij het terugvinden van waardigheid. De deelnemende therapeuten trainden vervolgens honderd andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • J. Narby boeken
  J. Narby - De kosmische slang

  Narby ontdekt dat Peruviaanse Amazone-sjamanen, bij wie hij onderzoek doet, in hun visioenen beelden van planten kunnen opwekken waarmee zij in staat zijn geneesmiddelen te bereiden die zelfs de moderne moleculaire biologie voor een raadsel stellen. In die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Lizzy van Leeuwen boeken
  Lizzy van Leeuwen - Airconditioned lifestyles

  Dit boek gaat over de 'Orang Kaya Baru', de nieuwe rijken van het moderne Jakarta (Indonesië). Zij vormen de bovenste laag van de middenklasse, die in het midden van de jaren zestig is ontstaan na de explosieve economische ontwikkeling, die door Soeharto's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,40
 • Janneke Verheijen boeken
  Janneke Verheijen - De "nieuwkijkers" van El Remate

  In de Guatemalteekse jungle aan een uitvalsweg naar Tikal waar het uitgebreide Maya tempelcomplex jaarlijkse honderden toeristen trekt ligt het klein dorpje El Remate. Dit dorp was heel recent voorzien van electriciteit en met de stroom kwamen de televisies.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Koen Stroeken boeken
  Koen Stroeken - De ondeelbare mens

  Antropologie fascineert meer dan ooit. Als studie van de mens kaart ze actuele vragen aan over identiteit en diversiteit, globalisering en de omgang met verschillen, de relatie tussen natuur en cultuur, de evolutie van de mens, religie en cognitie, vooruitgang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Gert Jan Zwier boeken
  Gert Jan Zwier - Antropologen te velde

  HERDRUK VAN EEN ANTROPOLOGISCHE KLASSIEKER! Vooral in de openhartige jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw bloeide het genre van de 'antropologische bekentenisliteratuur' op. Met een zekere gretigheid brachten antropologen verslag uit van de spanningen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • John ter Horst boeken
  John ter Horst - Antropologie en sociaal werk

  De moderne sociaal werker moet steeds vaker aan de slag in de wijk. Daar hoort een andere insteek bij en antropologische inzichten komen daarbij van pas. Antropologie en Sociaal Werkleert je een antropologische visie te ontwikkelen op sociaal werk. Waarom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Christian Van Kerckhove, Els Heyvaert boeken
  Christian Van Kerckhove, Els Heyvaert - Van de wereld

  Van de wereld. Filosofische reisimpressies van gebruiken, rituelen en sjamanisme in de wereld is een uitzonderlijk boek. Het is ingedeeld in vier grote delen, die overeenkomen met de continenten Afrika, Oceanië, Azië en Amerika. Zelden werden gebruiken,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  69,00
 • John Monaghan, Peter Just boeken
  John Monaghan, Peter Just - Sociale en culturele antropologie

  'Als je wilt weten wat antropologie is, moet je kijken naar wat antropologen doen,' zo schrijven de auteurs van dit Elementaire Deeltje. In deze boeiende introductie op dit vakgebied komen dus, naast de belangrijkste principes en methodes, veel voorbeelden aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • E.F. Jonker boeken
  E.F. Jonker - Helpen tot je een ons weegt

  De kern van dit proefschrift zijn verhalen van jonge vrouwen met een achtergrond van migratie of vlucht over school en beroep. Het zijn leerlingen van de basisberoepsopleiding voor helpende gezondheidszorg in Amsterdam. Deze opleiding kwalificeert voor werk in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  56,95
 • Paul van der Velde, Josine Stremmelaar boeken
  Paul van der Velde, Josine Stremmelaar - What about Asia?

  De studie van Azië wordt met het toenemen an het belang van dat werelddeel teeds belangrijker. In de afgelopen ien jaar zijn zowel het gebruik van area studies als hun legitimiteit het onderwerp van debat geweest tijdens conferenties en in academische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Oskar Verkaaik boeken
  Oskar Verkaaik - Ritueel burgerschap

  Nederland is in de ban van cultuur. Meer dan ooit worden culturele verschillen tussen bevolkingsgroepen benadrukt. Maar een diepgravende antropologische analyse van wat er in Nederland gaande is, ontbreekt tot dusver. Dit boek vult dat gat.Ritueel burgerschap… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • André Droogers boeken
  André Droogers - Zingeving als spel

  Het nieuwe boek van de antropoloog André Droogers gaat over de macht die religie uitoefent op haar aanhangers en de spanningen en wantoestanden waartoe dat leidt. In de Nederlandse samenleving een hot topic (Islam, Rooms-katholieke kerk).Geloof, twijfel en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Dirk Vlasblom boeken
  Dirk Vlasblom - Papoea

  Dit boek van antropoloog en oud-NRC-redacteur Dirk Vlasblom is het eerste moderne overzichtswerk van de geschiedenis van westelijk Nieuw-Guinea, van de vroegste tijden tot de 21ste eeuw. De auteur baseert zich op gepubliceerd en ongepubliceerd bronnenmateriaal… (Harde kaft)

  Lees meer...
  95,00
 • Dirk Vlasblom boeken
  Dirk Vlasblom - Papoea

  Dit boek van antropoloog en oud-NRC-redacteur Dirk Vlasblom is het eerste moderne overzichtswerk van de geschiedenis van westelijk Nieuw-Guinea, van de vroegste tijden tot de 21ste eeuw. De auteur baseert zich op gepubliceerd en ongepubliceerd bronnenmateriaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Ad van Denderen, Margalith Kleijwegt, Lebohang Tlali boeken
  Ad van Denderen, Margalith Kleijwegt, Lebohang Tlali - Welkom Today!

  ‘Uw boek over Welkom, het goudmijnstadje waar ik opgroeide, veranderde mijn leven,’ schreef fotograaf Lebohang Tlali in een mail aan Ad van Denderen. Samen met schrijver Margalith Kleijwegt legde Ad van Denderen in 1991 het dagelijks leven onder de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • M. Mead boeken
  M. Mead - Verre volken van nabij

  "Overal waar wij menselijke wezens aantreffen, merken wij dat zij zich bezighouden met andere mensen?", zo vangt de schrijfster haar boek aan. Als het gezegde waar is, dat de wetenschap uit verwondering is ontstaan, dan mag men dit zeker toepassen op die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,75