Boeken over antropologie

 • Eric van der Vet boeken
  Eric van der Vet - Homo ecologicus

  In dit essay onderzoekt Eric van der Vet de mogelijkheden om ons toe te wenden naar de Aarde om de verregaande degeneratie van ecologische systemen te stoppen en te werken aan herstel.Kunnen wij vriendschap met de Aarde sluiten? In dit essay onderzoekt Eric… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Rinus Feddes boeken
  Rinus Feddes - Onderbuikgevoel en roddelen

  Mensen praten regelmatig met elkaar over een afwezige derde partij. Daarbij stellen zij de eigen sociale en morele waarden hoger dan die van de persoon of personen over wie zij praten. Roddel is een van de vele instrumenten waarover mensen beschikken bij hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Mikkel Hofstee boeken
  Mikkel Hofstee - Oermens 2.0

  Oermens 2.0 laat zien dat we niet zijn gemaakt voor de moderne manier van leven. Onze prachtige oeroude genen worstelen met alledaagse verleidingen en daar worden we doodongelukkig van. Stress, van oudsher onze reactie op gevaar, is nu een van de grootste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Djehuti-Ankh-Kheru boeken
  Djehuti-Ankh-Kheru - De Terugkeer van de Black Star Line

  Verschillende termen zijn Zwarte mensen opgelegd in de loop der tijd, en velen vragen zich af of dat überhaupt iets uitmaakt. Een woord is toch gewoon een woord, niet waar? Je kunt aan ieder woord een negatieve invulling geven als je dat zou willen …Ontdek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Henk Driessen boeken
  Henk Driessen - Terug naar de Spaanse Burgeroorlog

  "http://www.aup.nl/media/import/Inhoudsopgave%20en%20Hoofdstuk%201.pdf">Klik hier voor de Inhoudsopgave en Hoofdstuk 1 [-]In dit boek verdiept Henk Driessen zich in het onvoltooid verleden van de inwoners van een dorp en plattelandsstad in het zuiden van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Anthonie Holslag boeken
  Anthonie Holslag - In het gesteente van Ararat

  De Armeense vervolging wordt beschouwd als de eerste volkerenmoord in de Twintigste eeuw en is de afgelopen jaren zowel in de wetenschap als in het publieke debat in belang toegenomen. Toch is er over de langdurige gevolgen vandeze "vergeten genocide" weinig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Y. van der Pijl, D. Raven, Loes Brouwer boeken
  Y. van der Pijl, D. Raven, Loes Brouwer - Antropologische vergezichten

  Mondialisering, mobiliteit en migratie zijn onlosmakelijk verbonden met de vraagstukken rondom multiculturaliteit. De bundel Antropologische vergezichten bespreekt hoe dergelijke processen van invloed zijn op de verhalen en het dagelijks leven van mensen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • L. de Jong boeken
  L. de Jong - We plakken als vliegen, maar steken niet als muggen

  Door het gemak waarmee we naar verre landen vliegen, ervaren we de wereld als kleiner dan ooit tevoren. Dagelijks komen duizenden toeristen in contact met mensen wier levens er heel anders uitzien. Maar leidt deze verkleinde fysieke afstand ook tot een minder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marijn Kraak boeken
  Marijn Kraak - Groeten uit de rimboe?

  De realitysoaps 'Groeten uit de Rimboe' en 'Groeten Terug' zorgden binnen en buiten Nederland voor veel ophef. Marijn Kraak vond dat de stem van de deelnemende ?primitieve stammen? niet in de discussie mocht ontbreken. Zij reisde met de DVD van het programma… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Valeer Neckebrouck boeken
  Valeer Neckebrouck - Tussen authenticiteit en hypocrisie

  De moderne mens is niet erg tuk op rituelen. Heel wat tijdgenoten kijken er sceptisch, argwanend, geërgerd of met misprijzen tegenaan. Men heeft de hedendaagse westerse samenleving kunnen beschrijven als 'virtueel gederitualiseerd'. Zelfs in de katholieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Isabelle Makay, Leeke Reinders boeken
  Isabelle Makay, Leeke Reinders - Het gemankeerde (t)huis

  Het gemankeerde (t)huis is een visueel antropologische studie van de woonpraktijken van zelfstandig wonende ouderen in Brussel. Aan de hand van interviews en fotografische reportages onderzoekt het boek hoe ouderen hun alledaagse leefwereld structureren en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,90
 • Geert Van Hove, Alice Schippers, Elisabeth De Schauwer, Mieke Cardol boeken
  Geert Van Hove, Alice Schippers, Elisabeth De Schauwer, Mieke Cardol - Disability studies in de Lage Landen

  'Disability' gaat in oorsprong terug naar een fenomeen dat ontstaat wanneer iemand met een beperking/stoornis/label op een negatieve manier geconfronteerd wordt met gebouwde, fysieke, sociale, georganiseerde en culturele omgevingen. Dergelijke op zijn minst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Cora Dekker boeken
  Cora Dekker - Terugvinden van waardigheid

  De trainingen in het toepassen van community based sociotherapie in Rwanda, Oost Congo en Liberia voorzagen bijna honderd deelnemers in een methodiek die hielp bij het terugvinden van waardigheid. De deelnemende therapeuten trainden vervolgens honderd andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Gert Jan Zwier boeken
  Gert Jan Zwier - Antropologen te velde

  HERDRUK VAN EEN ANTROPOLOGISCHE KLASSIEKER! Vooral in de openhartige jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw bloeide het genre van de 'antropologische bekentenisliteratuur' op. Met een zekere gretigheid brachten antropologen verslag uit van de spanningen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lizzy van Leeuwen boeken
  Lizzy van Leeuwen - Airconditioned lifestyles

  Dit boek gaat over de 'Orang Kaya Baru', de nieuwe rijken van het moderne Jakarta (Indonesië). Zij vormen de bovenste laag van de middenklasse, die in het midden van de jaren zestig is ontstaan na de explosieve economische ontwikkeling, die door Soeharto's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,40
 • Valeer Neckebrouck boeken
  Valeer Neckebrouck - Denken over religie Deel 2 Van Hugo Winckler tot Clifford Geertz

  TWEEDELIG WERK VAN BELANGRIJKE DENKERS OVER RELIGIE Koop beide delen samen en geniet 10% korting! >>> Zie ook Deel I Van Xenophanes tot Clifford Geertz >>> Van alle onderwerpen die in de antropologie worden bestudeerd is er geen enkel dat aanleiding heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  60,00
 • Valeer Neckebrouck boeken
  Valeer Neckebrouck - Denken over religie deel 1 Van Xenophanes tot Robertson Smith

  TWEEDELIG WERK VAN BELANGRIJKE DENKERS OVER RELIGIE Koop beide delen samen en geniet 10% korting! >>> Lees ook Deel II Van Hugo Winckler tot Clifford Geertz >>> Van alle onderwerpen die in de antropologie worden bestudeerd is er geen enkel dat aanleiding heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Masja Cohen, Esther Sarphatie boeken
  Masja Cohen, Esther Sarphatie - Gezocht: antropoloog m/v

  Waar kom je terecht als je antropologie hebt gestudeerd? Welke meerwaarde heeft een antropoloog op de arbeidsmarkt? Hoe kun je je als antropoloog het beste presenteren bij een potentiële werkgever of opdrachtgever? Ben je antropoloog en op zoek naar werk? Of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Valeer Neckebrouck boeken
  Valeer Neckebrouck - Denken over religie 3 Hedendaagse perspectieven

  Derde en laatste deel van het basiswerk 'Denken over religie' door Valeer Neckebrouck.Met Deel III. Hedendaagse perspectieven is auteur Valeer Neckebrouck tot het sluitstuk gekomen van de chronologisch opgevatte reeks Denken over religie. Antropologische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  65,00
 • John Monaghan, Peter Just boeken
  John Monaghan, Peter Just - Sociale en culturele antropologie

  'Als je wilt weten wat antropologie is, moet je kijken naar wat antropologen doen,' zo schrijven de auteurs van dit Elementaire Deeltje. In deze boeiende introductie op dit vakgebied komen dus, naast de belangrijkste principes en methodes, veel voorbeelden aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Janneke Verheijen boeken
  Janneke Verheijen - De "nieuwkijkers" van El Remate

  In de Guatemalteekse jungle aan een uitvalsweg naar Tikal waar het uitgebreide Maya tempelcomplex jaarlijkse honderden toeristen trekt ligt het klein dorpje El Remate. Dit dorp was heel recent voorzien van electriciteit en met de stroom kwamen de televisies.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Koen Stroeken boeken
  Koen Stroeken - De ondeelbare mens

  Antropologie fascineert meer dan ooit. Als studie van de mens kaart ze actuele vragen aan over identiteit en diversiteit, globalisering en de omgang met verschillen, de relatie tussen natuur en cultuur, de evolutie van de mens, religie en cognitie, vooruitgang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Christian Van Kerckhove, Els Heyvaert boeken
  Christian Van Kerckhove, Els Heyvaert - Van de wereld

  Van de wereld. Filosofische reisimpressies van gebruiken, rituelen en sjamanisme in de wereld is een uitzonderlijk boek. Het is ingedeeld in vier grote delen, die overeenkomen met de continenten Afrika, Oceanië, Azië en Amerika. Zelden werden gebruiken,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  69,00
 • John ter Horst boeken
  John ter Horst - Antropologie en sociaal werk

  De moderne sociaal werker moet steeds vaker aan de slag in de wijk. Daar hoort een andere insteek bij en antropologische inzichten komen daarbij van pas. Antropologie en Sociaal Werkleert je een antropologische visie te ontwikkelen op sociaal werk. Waarom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Th. Koops, J.W. Bijltje, F. Frijters boeken
  Th. Koops, J.W. Bijltje, F. Frijters - De canon

  De kennis van de vaderlandse geschiedenis is gebrekkig bij de Nederlanders, zo blijkt uiteen groots opgezette peiling. Ruim duizend mensen maakten voor het onderzoek een test,gebaseerd op de historische canon voor het basisonderwijs. Slechts 17 procent van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,00