Boeken over antropologie

 • Eric van der Vet boeken
  Eric van der Vet - Homo ecologicus

  In dit essay onderzoekt Eric van der Vet de mogelijkheden om ons toe te wenden naar de Aarde om de verregaande degeneratie van ecologische systemen te stoppen en te werken aan herstel.Kunnen wij vriendschap met de Aarde sluiten? In dit essay onderzoekt Eric… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Anthonie Holslag boeken
  Anthonie Holslag - In het gesteente van Ararat

  De Armeense vervolging wordt beschouwd als de eerste volkerenmoord in de Twintigste eeuw en is de afgelopen jaren zowel in de wetenschap als in het publieke debat in belang toegenomen. Toch is er over de langdurige gevolgen vandeze "vergeten genocide" weinig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Valeer Neckebrouck boeken
  Valeer Neckebrouck - Denken over religie 3 Hedendaagse perspectieven

  Derde en laatste deel van het basiswerk 'Denken over religie' door Valeer Neckebrouck.Met Deel III. Hedendaagse perspectieven is auteur Valeer Neckebrouck tot het sluitstuk gekomen van de chronologisch opgevatte reeks Denken over religie. Antropologische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  65,00
 • Cora Dekker boeken
  Cora Dekker - Terugvinden van waardigheid

  De trainingen in het toepassen van community based sociotherapie in Rwanda, Oost Congo en Liberia voorzagen bijna honderd deelnemers in een methodiek die hielp bij het terugvinden van waardigheid. De deelnemende therapeuten trainden vervolgens honderd andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • J. Narby boeken
  J. Narby - De kosmische slang

  Narby ontdekt dat Peruviaanse Amazone-sjamanen, bij wie hij onderzoek doet, in hun visioenen beelden van planten kunnen opwekken waarmee zij in staat zijn geneesmiddelen te bereiden die zelfs de moderne moleculaire biologie voor een raadsel stellen. In die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Valeer Neckebrouck boeken
  Valeer Neckebrouck - Denken over religie Deel 2 Van Hugo Winckler tot Clifford Geertz

  TWEEDELIG WERK VAN BELANGRIJKE DENKERS OVER RELIGIE Koop beide delen samen en geniet 10% korting! >>> Zie ook Deel I Van Xenophanes tot Clifford Geertz >>> Van alle onderwerpen die in de antropologie worden bestudeerd is er geen enkel dat aanleiding heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  60,00
 • Valeer Neckebrouck boeken
  Valeer Neckebrouck - Denken over religie deel 1 Van Xenophanes tot Robertson Smith

  TWEEDELIG WERK VAN BELANGRIJKE DENKERS OVER RELIGIE Koop beide delen samen en geniet 10% korting! >>> Lees ook Deel II Van Hugo Winckler tot Clifford Geertz >>> Van alle onderwerpen die in de antropologie worden bestudeerd is er geen enkel dat aanleiding heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Masja Cohen, Esther Sarphatie boeken
  Masja Cohen, Esther Sarphatie - Gezocht: antropoloog m/v

  Waar kom je terecht als je antropologie hebt gestudeerd? Welke meerwaarde heeft een antropoloog op de arbeidsmarkt? Hoe kun je je als antropoloog het beste presenteren bij een potentiële werkgever of opdrachtgever? Ben je antropoloog en op zoek naar werk? Of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Gert Jan Zwier boeken
  Gert Jan Zwier - Antropologen te velde

  HERDRUK VAN EEN ANTROPOLOGISCHE KLASSIEKER! Vooral in de openhartige jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw bloeide het genre van de 'antropologische bekentenisliteratuur' op. Met een zekere gretigheid brachten antropologen verslag uit van de spanningen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • John ter Horst boeken
  John ter Horst - Antropologie en sociaal werk

  De moderne sociaal werker moet steeds vaker aan de slag in de wijk. Daar hoort een andere insteek bij en antropologische inzichten komen daarbij van pas. Antropologie en Sociaal Werkleert je een antropologische visie te ontwikkelen op sociaal werk. Waarom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Geert Van Hove, Alice Schippers, Elisabeth De Schauwer, Mieke Cardol boeken
  Geert Van Hove, Alice Schippers, Elisabeth De Schauwer, Mieke Cardol - Disability studies in de Lage Landen

  'Disability' gaat in oorsprong terug naar een fenomeen dat ontstaat wanneer iemand met een beperking/stoornis/label op een negatieve manier geconfronteerd wordt met gebouwde, fysieke, sociale, georganiseerde en culturele omgevingen. Dergelijke op zijn minst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,60
 • L. de Jong boeken
  L. de Jong - We plakken als vliegen, maar steken niet als muggen

  Door het gemak waarmee we naar verre landen vliegen, ervaren we de wereld als kleiner dan ooit tevoren. Dagelijks komen duizenden toeristen in contact met mensen wier levens er heel anders uitzien. Maar leidt deze verkleinde fysieke afstand ook tot een minder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Y. van der Pijl, D. Raven, Loes Brouwer boeken
  Y. van der Pijl, D. Raven, Loes Brouwer - Antropologische vergezichten

  Mondialisering, mobiliteit en migratie zijn onlosmakelijk verbonden met de vraagstukken rondom multiculturaliteit. De bundel Antropologische vergezichten bespreekt hoe dergelijke processen van invloed zijn op de verhalen en het dagelijks leven van mensen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,99
 • Marijn Kraak boeken
  Marijn Kraak - Groeten uit de rimboe?

  De realitysoaps 'Groeten uit de Rimboe' en 'Groeten Terug' zorgden binnen en buiten Nederland voor veel ophef. Marijn Kraak vond dat de stem van de deelnemende ?primitieve stammen? niet in de discussie mocht ontbreken. Zij reisde met de DVD van het programma… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Henk Driessen boeken
  Henk Driessen - Terug naar de Spaanse Burgeroorlog

  "http://www.aup.nl/media/import/Inhoudsopgave%20en%20Hoofdstuk%201.pdf">Klik hier voor de Inhoudsopgave en Hoofdstuk 1 [-]In dit boek verdiept Henk Driessen zich in het onvoltooid verleden van de inwoners van een dorp en plattelandsstad in het zuiden van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Mikkel Hofstee boeken
  Mikkel Hofstee - Oermens 2.0

  Oermens 2.0 laat zien dat we niet zijn gemaakt voor de moderne manier van leven. Onze prachtige oeroude genen worstelen met alledaagse verleidingen en daar worden we doodongelukkig van. Stress, van oudsher onze reactie op gevaar, is nu een van de grootste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • John Monaghan, Peter Just boeken
  John Monaghan, Peter Just - Sociale en culturele antropologie

  'Als je wilt weten wat antropologie is, moet je kijken naar wat antropologen doen,' zo schrijven de auteurs van dit Elementaire Deeltje. In deze boeiende introductie op dit vakgebied komen dus, naast de belangrijkste principes en methodes, veel voorbeelden aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Valeer Neckebrouck boeken
  Valeer Neckebrouck - Denken over religie Deel I van Xenophanes tot Robertson Smith en deel II van Hugo Winckler tot Clifford Geertz

  TWEEDELIGE SET TEGEN VOORDEELPRIJS Deel I Van Xenophanes tot Clifford Geertz >>> In Deel I Van Xenophanes tot Robertson Smith presenteert de auteur op een heldere en toegankelijke manier de belangrijkste denkers van de klassieke Oudheid tot ruwweg 1860. Deel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  94,50
 • E.F. Jonker boeken
  E.F. Jonker - Helpen tot je een ons weegt

  De kern van dit proefschrift zijn verhalen van jonge vrouwen met een achtergrond van migratie of vlucht over school en beroep. Het zijn leerlingen van de basisberoepsopleiding voor helpende gezondheidszorg in Amsterdam. Deze opleiding kwalificeert voor werk in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  58,99
 • Paul van der Velde, Josine Stremmelaar boeken
  Paul van der Velde, Josine Stremmelaar - What about Asia?

  De studie van Azië wordt met het toenemen an het belang van dat werelddeel teeds belangrijker. In de afgelopen ien jaar zijn zowel het gebruik van area studies als hun legitimiteit het onderwerp van debat geweest tijdens conferenties en in academische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,95
 • Oskar Verkaaik boeken
  Oskar Verkaaik - Ritueel burgerschap

  Nederland is in de ban van cultuur. Meer dan ooit worden culturele verschillen tussen bevolkingsgroepen benadrukt. Maar een diepgravende antropologische analyse van wat er in Nederland gaande is, ontbreekt tot dusver. Dit boek vult dat gat.Ritueel burgerschap… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • André Droogers boeken
  André Droogers - Zingeving als spel

  Het nieuwe boek van de antropoloog André Droogers gaat over de macht die religie uitoefent op haar aanhangers en de spanningen en wantoestanden waartoe dat leidt. In de Nederlandse samenleving een hot topic (Islam, Rooms-katholieke kerk).Geloof, twijfel en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • T. Sunier boeken
  T. Sunier - Antropologie in een zee van verhalen

  Bevindt de antropologie zich in zwaar weer? Verkeert het vak in crisis? Wie zijn of haar oor te luisteren legt bij sommige vakgenoten krijgt de indruk dat we op dood spoor zijn beland. Globalisering, de opkomst van moderne massamedia, milieuvraagstukken, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Willem de Bruin boeken
  Willem de Bruin - Je moet hier zijn geweest

  Vraag iemand een kunstenaarsdorp te noemen en de kans is groot dat men Laren zegt, of Bergen - een enkele keer Domburg. Maar Oosterbeek? Als de plaats al associaties oproept, is dat met de oorlog; de rampzalige Slag om Arnhem in 1944, een 'brug te ver'. Er is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Rinus Feddes boeken
  Rinus Feddes - Onderbuikgevoel en roddelen

  Mensen praten regelmatig met elkaar over een afwezige derde partij. Daarbij stellen zij de eigen sociale en morele waarden hoger dan die van de persoon of personen over wie zij praten. Roddel is een van de vele instrumenten waarover mensen beschikken bij hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00