Boeken over mens en maatschappij

 • Sheri Rose Shepherd boeken
  Sheri Rose Shepherd - Vrijheid

  Je kunt God kennen en liefhebben, maar je als vrouw toch allerminst vrij voelen. Het gewone leven vraagt veel van je of heeft harde klappen uitgedeeld. Leven als dochter van de Koning? Ja, ja, denk je, een mooie droom, maar niet mijn werkelijkheid. Zou dat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Nadine de Vos-de Goede boeken
  Nadine de Vos-de Goede - True You training

  Wat geloof je écht? En hoe zie je dat terug in jouw leven? Die vragen staan centraal bij de True You Training. True You biedt (jonge) vrouwen de mogelijkheid om samen op een relaxte en persoonlijke manier alledaagse onderwerpen met elkaar te bespreken. Aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Harm van der Gaag, Jeroen Geurts boeken
  Harm van der Gaag, Jeroen Geurts - Een reusachtig schip

  In Een reusachtig schip onderzoeken filosoof Harm van der Gaag en neurowetenschapper Jeroen Geurts de begrippen 'leiderschap' en 'democratie'. Wat bedoelen we met die mooie woorden? Er worden talloze trainingen in leiderschap aangeboden, maar is leiderschap… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • August Vermeylen, Jozef Deleu boeken
  August Vermeylen, Jozef Deleu - Hoe Vlaming te zijn?

  Als de Vlaamse beweging twee auteurs heeft voortgebracht die nog stof tot nadenken bieden, dan zijn dat August Vermeylen en Jozef Deleu. Striemend zijn hun woorden voor ofwel de cultuurflaminganten ofwel de vlaamskiljonse arrivisten. Zij buigen zich over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Bob Michiels boeken
  Bob Michiels - Het goddelijke slachthuis

  De hoofdprotagonisten in deze dystopische roman zijn enerzijds de Venetiaanse Orde der Tenebrosi, die al sinds eeuwen in de schemering weeft aan het web van een ontzaglijke werelddictatuur, en anderzijds een ingenieur en zijn kleinzoon, die ieder op hun manier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • B.F.P. Bruins boeken
  B.F.P. Bruins - Het Universum en de mens

  Zijn werkzaam leven, vrij direct na de oorlog, was overal ter wereld, behalve in Australië en Nieuw-Zeeland. Daarbij had hij altijd veel contact met de lokale bevolking. Door dat intense samenwerkingsverband kwam in gesprekken ook religie ter sprake en het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,90
 • Dorien de Vries boeken
  Dorien de Vries - Als herboren

  Veel te vaak denken we dat ons geluk afhangt van allerlei omstandigheden. Terwijl de echte sleutel tot geluk in onszelf ligt. Gebaseerd op dat inzicht schreef de bekende therapeute Dorien de Vries een toegankelijk boek: 'Als herboren'. De Vries werkt sinds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Leo van de Voort boeken
  Leo van de Voort - De prijs van alles, en de waarde van niets

  Elk van de stukken in dit boek bevat wel een haakje waar je denken aan blijft vastzitten. Of je dat nu leuk vindt of niet. Maar het ontrafelen is telkens weer een groot genoegen. Leo van de Voort heeft de gave om onverwoestbaar optimistisch een gitzwarte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Joke Verweerd boeken
  Joke Verweerd - Kiplekker!

  Als je ernstig ziek bent, valt de grond onder je voeten vandaan. In dit luchtig-serieuze boekje gaat Joke Verweerd in gesprek met zichzelf en met lotgenoten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Ton Roumen boeken
  Ton Roumen - Geaarde spiritualiteit

  Ton Roumen Geaarde spiritualiteit 'Geaarde spiritualiteit' gaat over de vraag hoe we ons verhouden tot de alledaagse realiteit, met alle weerbarstigheden, ongerijmdheden, passies en pijn. Het is een vorm van spiritualiteit waarin ook ons lichaam en onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Roeli L. Willekes, Margreet R. Klokke boeken
  Roeli L. Willekes, Margreet R. Klokke - Ziek

  Veertien aquarellen met korte tekst verbeelden wat ziekte met je doet.Je wordt ziek. Als het ernstig is betekent dit dat je leven voor een korte of langere periode stil komt te liggen. Uiterlijk tenminste. Want vanbinnen gebeurt er van alles. Tot nu toe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Gwendoline Remmerie boeken
  Gwendoline Remmerie - Inzicht, een verdwaalde zoen

  Dit 4cm dikke boek bundelt inspirerende kortverhaaltjes waarbij een metaforische meester in dagelijkse situaties en dialogen vol geduld en toewijding de leerling laat ontdekken dat tussen beiden geen verschil bestaat, of dat zij één zijn. De meester staat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Sebastian Books boeken
  Sebastian Books - Dagboek Agressie

  Agressie Dagboek - Maak agressiviteit en geweld meetbaar en bespreekbaar- Wat is de oorzaak van de agressie?- Wat is de ernst van de situatie?- Hoe maak ik de impact duidelijk?Iedereen krijgt in zijn leven te maken met agressie. Van de scheldende wegpiraten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Willem Jan van de Wetering, Marianne Meijer boeken
  Willem Jan van de Wetering, Marianne Meijer - Vitaal slank met het Enneagram

  Afvallen is veel meer dan diëten, afvallen is een verandering van je mindset. Hoe komt het dat het overgewicht is ontstaan, wat zorgt ervoor dat je dat overgewicht niet kwijtraakt, wat beperkt je om af te vallen? Vitaal afslanken met het Enneagram geeft je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Pim Aarns, Ineke Roex boeken
  Pim Aarns, Ineke Roex - Als ik iemand beledigd heb, dan was dat mijn bedoeling., Sharia4Belgiums ideologie en humorgebruik

  In dit onderzoeksrapport worden de ideologie en het humorgebruik van de Belgische salafistisch-jihadistische groepering Sharia4Belgium beschreven en geanalyseerd aan de hand van een groot aantal videoproducties. De auteurs laten zien hoe de groep, die ook in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Rob Tielman boeken
  Rob Tielman - Humanistisch erfgoed Humanisme als zelfbeschikking

  Humanisme is volgens Rob Tielman (1946) het opkomen voor het recht van iedereen om zelf zin en vorm te geven aan het eigen leven zolang het zelfbeschikkingsrecht van anderen daardoor niet in gevaar komt. Hij ziet de gelijkberechtiging van homoseksualiteit als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jos Peeters boeken
  Jos Peeters - Dacht je dat je dacht?

  Mensen denken de hele tijd. We kunnen niet stoppen met denken. We vinden trouwens dat we goed denken ... maar helaas is dit vaak niet zo. Meer nog, ons denken is helemaal niet te vertrouwen. Niet zelden maken we denkfouten of 'biases', systematische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Filip Canfyn boeken
  Filip Canfyn - vOlOp bOb

  bOb Van Reeth. Eminent architect met iconische ontwerpen, intelligent bouwmeester van Vlaanderen en Antwerpen, maar vooral wijs denker en prater. Hij heeft nu gekozen voor een leven in de luwe plooien van de tijd en toch mag hij niet in alle stilte van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Anton de Wit boeken
  Anton de Wit - Uitgedut!

  Hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad Anton de Wit veegt de vloer aan met de flauwe frases over geloof en kerk die in de publieke opinie gerecycled worden. En niet alleen daar, ook bij ingedutte kerkmensen zelf. Hij durft het ongemak aan van de dwarse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • J.B. Bel boeken
  J.B. Bel - Overdenken met de kanttekeningen

  De kanttekeningen zijn door de vertalers van de Dordtse synode in de kantlijn van de Bijbel opgenomen om de betekenis van de Bijbeltekst te verduidelijken. Vaak citeert men de letterlijke Hebreeuwse of Griekse grondwoorden en noemt men verwijsteksten om… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • B.J. van Boven, A.T. Huijser, S.W. Janse, G. Mouw boeken
  B.J. van Boven, A.T. Huijser, S.W. Janse, G. Mouw - Boetepreken

  Op 11 mei 2014 werd vanwege de ernst van de tijd binnen de Gereformeerde Gemeenten een boetedag belegd. In deze bundel zijn acht preken opgenomen die deze dag gehouden zijn. (Ds. B.J. van Boven, ds. A.T. Huijser, ds. S.W. Janse, ds. G. Mouw, ds. A. Verschuure)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • A.T. Huijser boeken
  A.T. Huijser - Een Woord ter rechter tijd

  De kerkelijke gedenkdagen hebben een eigen plaats in de gang van het kerkelijk jaar. Heilsfeit en heilsbeleving lopen op deze dagen als een gouden draad door de Woordverkondiging. In dit boekje zijn negen preken opgenomen die passen bij de kerkelijke feest- en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Chiquita Bijland boeken
  Chiquita Bijland - Glimlachend

  Een inspirerend en informatief boek voor iedereen die het verschil wil maken. Voor wie de glimlach wil laten regeren. Gewoon omdat jij dat wilt en niet omdat het moet. Ontdek de kracht van Glimlachend Leven en Werken. Lees de geheimen en de effecten. Maak ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Suzanne Segal boeken
  Suzanne Segal - Aanvaring met het oneindige. Een leven voorbij het persoonlijke zelf.

  'Aanvaring met het oneindige is een ongelooflijk eerlijk, fascinerend en levendig verslag van een vrouw die ontwaakt aan haar essentiële leegte en die uiteindelijk ontdekt dat deze volle leegte vrij is van pijn en angst.'- Douglas HardingHet besef dat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • S. Schaap boeken
  S. Schaap - De mens als maat

  Als geen ander heeft Nietzsche doorzien hoe de belevingswereld van de moderne mens beheerst wordt door rancune, ressentiment. Hij heeft deze mens een gezicht gegeven, dat van de laatste mens. Deze zoekt het geluk, maar vindt veeleer onvrede, die afgewenteld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90