Boeken over mens en maatschappij

 • Ronald Tinnevelt boeken
  Ronald Tinnevelt - De verschillende gezichten van armoede

  Dit essay gaat over de mechanisering van het ziek-zijn. Voor zover wij de mens kennen was in oude tijden het beeld van ziekte en gebrek sterk door mythen beïnvloed. Bovennatuurlijke krachten waren ervoor verantwoordelijk en in de relatie met die krachten kon… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Anselm Grün boeken
  Anselm Grün - Ik blijf aan je zijde

  Anselm Grün Ik blijf aan je zijde Stervenden begeleiden, intenser leven Bij het stervensproces van een vertrouwde en geliefde medemens ervaren we vaak een gevoel van hulpeloosheid. Afscheid nemen is voor mensen een beproeving, zowel voor de persoon die moet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Willy de Hoop boeken
  Willy de Hoop - Als morgen niet komt

  Hoe ga je door na het verlies van een dierbare?Daar sta ik dan na jouw overlijden. ‘Neem je tijd!’, ‘pas goed op jezelf!’ en nog veel meer wordt tegen me gezegd, maar juist al deze lief bedoelde woorden roepen allerlei vragen bij mij op. ‘Waar moet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Jim van der Heijden boeken
  Jim van der Heijden - Onvergankelijk!

  De bijna-doodervaring en andere buitengewone ervaringen die in dit boek centraal staan, inspireren de mensheid al eeuwenlang tot de intuïtieve kennis en de intellectuele aanname van een ziel, of van een bewustzijn, die niet aan het fysieke lichaam is geketend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Tina De Gendt boeken
  Tina De Gendt - Papa hoort er ook bij

  Families zijn in onze moderne maatschappij meer divers dan ooit. Toch houden we krampachtig vast aan bepaalde rollenpatronen en stereotypen, soms onbewust. Want als we aan opvoeding denken, zeker in moeilijke situaties zoals armoede, dan vergeten we nog te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Paul Dekker, Josje den Ridder boeken
  Paul Dekker, Josje den Ridder - Burgerperspectieven 2019-1

  Burgerperspectieven 2019|1 • Nederlanders flink minder positief over economie en hoe het in Nederland gaat • Houdingen over eigen financiën en politiek zijn stabieler • Toegenomen zorgen over klimaat(beleid), al blijven andere problemen belangrijker •… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Daan Roovers boeken
  Daan Roovers - Mensen maken

  ‘Alles is goed zoals het uit de handen van de Schepper komt, alles raakt verdorven in de handen van de mens,’ schreef Rousseau in zijn Emile, of Over de opvoeding uit 1762, waarschijnlijk het beroemdste boek over opvoeding ooit. Laat het kind vooral kind… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Bruce Daisley boeken
  Bruce Daisley - Plezier in je werk

  Plezier in je werk van Bruce Daisley is voor iedereen die met meer plezier naar het werk wil. Door alle technologische ontwikkelingen zijn we 24/7 bereikbaar en verandert onze werk- en leefomgeving en de manier waarop de communiceren. Deze veranderingen zouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roger Dewandeler boeken
  Roger Dewandeler - Spiritualiteit van de twijfel

  Twijfelen en geloven zijn niet met elkaar in strijd, zij gaan hand in hand. Vragen stellen, nuanceren, erkennen dat niemand de waarheid in pacht heeft: dat zijn essentiële kenmerken van een constructieve houding, ook in het kader van het geloof. Niet alles… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Fabio Vinago boeken
  Fabio Vinago - De complete Gypsy Waarzegset

  De Gypsykaarten blijven tot de verbeelding spreken. Dit werk is een unicum in de wereld en dé ultieme sleutel om inzichten te verkrijgen in het verleden, het heden en de toekomst.Toekomstvoorspellingen hebben ons in de loop der geschiedenis steeds bijzonder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,95
 • Nicole in 't Zand boeken
  Nicole in 't Zand - Liv!

  Saar wacht al een tijdje op haar kleine zusje. Super blij is ze dan ook wanneer Liv er eindelijk is. Ze mag haar alleen nog niet zien want Liv is heel ziek geworden.... Saar ziet dat iedereen om haar heen verdrietig is maar ze snapt er niks van, Liv is er nu… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Fons Mertens, Marc De Bodt, Louis Heylen boeken
  Fons Mertens, Marc De Bodt, Louis Heylen - Phonopraxis

  Het verbeteren van de stemkwaliteit bij beroepssprekers en bij personen met een stemstoornis in het bijzonder gebeurt aan de hand van een uitgebreide set van methoden, technieken en oefeningen die in de logopedische praktijk bestaan, deels op basis van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Lisbeth Imbo boeken
  Lisbeth Imbo - 7 politieke dromen

  Het zijn woelige politieke tijden en overal hoor je dat politici "polariseren" en dat ze "spelletjes spelen". Alsof het koude marionetten zijn die een toneeltje opvoeren en dat alles draait om macht en gelijk krijgen. Maar politici zijn ook gewoon mensen, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Cuong Lu boeken
  Cuong Lu - De boeddha in de bajes

  Een boek vol hoop en levenslessen. 'Wanneer de gevangenen met wie Cuong werkte het gevoel kregen dat ze gehoord en begrepen werden in plaats van veroordeeld, veranderde hun gevoel over zichzelf en als gevolg daarvan hun houding en gedrag enorm.' – Roshi Joan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Theo Pleizier boeken
  Theo Pleizier - Gewone Catechismus

  De Gewone Catechismus, geschreven door de theologen Theo Pleizier, Arnold Huijgen en Dolf te Velde, wil de inhoud van het christelijk geloof op een hedendaagse manier overdragen aan volgende generaties en hen inspireren. Dit ‘leerboek’ bestaat uit 100… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Herman Westerink boeken
  Herman Westerink - De lichamen en hun lusten

  In het oeuvre van Michel Foucault neemt zijn vierdelige Geschiedenis van de seksualiteit een bijzondere plaats in. Hij werkte er de laatste tien jaar van zijn leven aan, gooide in die periode zijn aanvankelijke planning van het werk ondersteboven en zou het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Martin Nanninga boeken
  Martin Nanninga - Mijn Geest werkt

  Geef de Heilige Geest ruimte in uw hart.God heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Althans, dat dacht ik. Later kwam ik tot het inzicht dat ik leefde in de veronderstelling dat God een plaats kreeg in mijn leven. Ik was Jezus zo dankbaar voor Zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Nelleke Stegeman boeken
  Nelleke Stegeman - Klaar voor de start? Hap!

  Voeding voor de eerste 1000 dagen: de zwangerschap plus de eerste twee jaar van een kind. Oma Nel wijst ouders de weg door de wirwar van voedingsadviezen, met feitelijke inzichten en praktische tips.Eten speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van een kind… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Thom Kloes boeken
  Thom Kloes - Het maakt uit hoe je sterft

  Sinds euthanasie in Nederland in 2002 binnen bepaalde grenzen wettelijk werd toegestaan, wordt het steeds meer geaccepteerd als een aanvaardbare en waardige manier om te sterven. Veel mensen willen dat deze zelfbeschikking over het levenseinde een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Barbara Markway, Celia Ampel boeken
  Barbara Markway, Celia Ampel - Meer Zelfvertrouwen

  Bij alles wat je onderneemt, heb je een portie zelfvertrouwen nodig. Of het nu is om iemand voor een hapje of een drankje uit te nodigen, om loonsverhoging te vragen, te spreken voor een publiek, een vraag te stellen tijdens een lezing, te leren paardrijden,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Isabel Boons boeken
  Isabel Boons - Ketchup is een groente

  Borden vliegen in het rond, yoghurt doet dienst als haargel en spinazie is de perfecte verf voor de witte muur a.k.a eten met kids. Niets is meer frustrerend voor je zelfvertrouwen dan koken voor kinderen. Dit boek neemt het leven met kinderen niet al te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Joachim Duyndam, Jahmilla Frank boeken
  Joachim Duyndam, Jahmilla Frank - Wegwijs in levensvragen

  Levensvragen horen bij het leven. Ze komen op bij ingrijpende gebeurtenissen, bij tegenslag, op kruispunten of kantelmomenten in je leven. Maar ook als het goed gaat, als je eigenlijk best gelukkig bent. Het zijn vragen als: wat wil ik met mijn leven? Waar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Eelco Runia boeken
  Eelco Runia - Genadezesjes

  In Genadezesjes laat Eelco Runia zien wat iedereen weet maar niemand durft te zeggen. H? analyseert op scherpe maar humoristische w?ze de ontsporing van de universiteit, ooit een bolwerk van professionaliteit. Z?n beschr?vingen van regeldruk,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Mark Stoorvogel boeken
  Mark Stoorvogel - Leven

  Reflect biedt een totaalpakket voor tienerwerk. Deze handleiding bevat materiaal voor tien avonden, met toerusting, informatie en inspiratie voor jeugdwerkers. Met Reflect worden tieners uitgedaagd om zelf na te denken over de Bijbel en om in hun eigen leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,99
 • Mark Stoorvogel boeken
  Mark Stoorvogel - Kracht

  Reflect biedt een totaalpakket voor tienerwerk. Deze handleiding bevat materiaal voor tien avonden, met toerusting, informatie en inspiratie voor jeugdwerkers. Met Reflect worden tieners uitgedaagd om zelf na te denken over de Bijbel en om in hun eigen leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,99