Boeken over mens en maatschappij

 • Carolien van den Akker boeken
  Carolien van den Akker - Als een luchtballon op een reuzenrad botst

  Een betekenisvol leven gaan leiden is geen zoektocht maar een beslissing. Dit boek helpt je om die beslissing te nemen. In tien praktische tips laat Carolien van den Akker je zien wat er nodig is om alle kansen die er zijn te benutten. Weg met platgetreden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Anniek Kramer boeken
  Anniek Kramer - Steun en troost bij dementie

  Zorg je voor iemand met dementie? Waar vind je dan steun en troost? In dit boek zijn vele bronnen van steun en troost te vinden. Inspirerend als je zorg geeft aan een naaste met dementie en zeker ook als je zorggevers ondersteunt. Want zorgen voor iemand met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wilfred Leonardo Bastiani boeken
  Wilfred Leonardo Bastiani - Jouw reis naar het innerlijke kind

  Ga je mee op reis? Dit boek is geschreven voor mensen die gereed zijn voor een persoonlijke reis naar nieuwe inzichten, met als einddoel de staat van kinderlijke eenvoud. Zo’n reis kan alleen in jezelf plaatsvinden nadat je kennis hebt genomen van de kennis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Meint Smit boeken
  Meint Smit - Geloof in de toekomst

  Na een lange periode van optimisme neemt het vertrouwen in de toekomst van onze samenleving af. Grootschalige toepassing van technologie leidt tot uitputting van onze hulpbronnen, we vervuilen de oceanen en verstoren het klimaat. De groeiende kloof tussen rijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Mendeltje van Keulen boeken
  Mendeltje van Keulen - Verkeer(d) verbonden

  De Europese Unie heeft veel invloed, maar Europese beïnvloeding is een vak apart. Dit boekje bespreekt hoe dit komt en hoe het beter kan. Professionals bij bedrijven en overheden werken dagelijks aan betere Europese regels en toezicht, subsidies of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Hesna Al Ghaoui boeken
  Hesna Al Ghaoui - De kracht van angst

  ‘Hesna Al Ghaoui pakt het misschien wel grootste onderwerp van onze tijd vol bij de lurven. En hoe! Dit is een boek over angst waar je juist minder bang van wordt.’ Joris Luyendijk Als je dit boek gelezen hebt, weet je... hoe angst werkt hoe je angst te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Spinoza boeken
  Spinoza - Korte Verhandeling van God, de mens en zijn welstand

  Parallelle editie met een voorwoord van WIM KLEVER De Korte Verhandeling van Spinoza is een vroege versie van zijn Ethica (1677) en daarom van grote waarde. De tekst werd aanvankelijk rond 1660 in het Latijn geschreven, maar deze is later door zijn vrienden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Peter Venmans boeken
  Peter Venmans - Discretie

  Filosoof Peter Venmans onderzoekt in ‘Discretie’ wat discretie betekent in de verschillende domeinen van ons dagelijks leven. Onze tijd houdt van transparantie en duidelijkheid. Van zwart op wit. Van alles of niets. We willen alles weten, alles zien, alles… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Lode Vereeck boeken
  Lode Vereeck - Taksjager

  Wie denkt dat-ie te veel belastingen betaalt, heeft het helemaal mis. Onze centen worden gewoon afgepakt, of we dat nu willen of niet. De overheid draait onze arm om. We krijgen er wel heel wat voor terug, sociale zekerheid en veiligheid bijvoorbeeld. Maar er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Zygmunt Bauman, David Lyon boeken
  Zygmunt Bauman, David Lyon - Liquid Surveillance

  Vandaag de dag worden de kleinste details van ons dagelijks leven nauwlettender dan ooit gevolgd en in de gaten gehouden, en degenen die worden gemonitord werken dikwijls bereidwillig samen met degenen die hen bespieden. In dit boek stuit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Margreeth Mooibroek boeken
  Margreeth Mooibroek - Terug naar Eden

  Met dit boek wil de auteur je helpen de weg terug te vinden naar Eden. Ze wil je deelgenoot maken van het plan dat Hij bij Zijn schepping voor ons heeft bedacht: wandelen met Hem.Wandelen met God, met Vader. Leren wat het betekent om een Vader te hebben aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Sander Bax boeken
  Sander Bax - De literatuur draait door

  Literaire schrijvers vormen vandaag de dag een vanzelfsprekend onderdeel van de mediacultuur: ze zijn actief op social media, schrijven columns, schuiven aan bij talkshows en geven interviews aan zowel kwaliteitskranten als aan de Libelle. Auteurs zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Nicholas Wolterstorff boeken
  Nicholas Wolterstorff - De God die wij vereren

  Wereldwijd wonen miljoenen christenen wekelijks een kerkdienst of een viering bij. Wat daar gebeurt, is voor de deelnemers misschien vanzelfsprekend. Maar is het bijvoorbeeld niet wonderlijk dat zij een onzichtbare Aanwezige toezingen? Wat betekent het dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,90
 • Scarlett Curtis boeken
  Scarlett Curtis - Feministen dragen geen roze en andere leugens

  Feministen hebben okselhaar, haten mannen en mogen geen lippenstift op, toch? Niet helemaal. In Feministen dragen geen roze (en andere leugens) vertellen meer dan vijftig vrouwen – van Hollywoodactrices tot tieneractivisten – hun verhaal. Aangevuld met een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Frans Corten boeken
  Frans Corten - Uitzonderlijk talent

  Veel hoogbegaafden en andere vreemde vogels blijken moeite te hebben om hun weg in het leven en hun werk te vinden. Ondanks hun talenten raken ze in conflict met leidinggevenden, voelen ze zich niet begrepen of kunnen ze maar niet ontdekken wat ze écht willen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,60
 • Paul Shapiro boeken
  Paul Shapiro - Nooit meer slachten

  De mens eet graag vlees. Dat is al duizenden jaren zo, maar door de groeiende wereldbevolking en de stijgende vraag naar vlees, eieren, zuivel en andere dierlijke producten legt dat een enorme druk op onze planeet, onze gezondheid en de dieren zelf. Ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Stephane Garnier, Laura Hawkins boeken
  Stephane Garnier, Laura Hawkins - Doe en denk als een kat- Het werkboek

  Een slapende kat vangt geen muizen, dus aan de slag met het Doe en denk als een kat werkboek van Stéphane Garnier. Stel je voor: je voelt je in elke situatie op je gemak. Je durft alles te vragen. Je bent volhardend, mooi, bescheiden en een echte vriend. Een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Monique van den Berg boeken
  Monique van den Berg - Vergeten dat ik vergeet

  Monique van den Berg maakt als arts in het verpleeghuis dementie iedere dag van dichtbij mee. In dit boekje heeft zij met ontroerende, eenvoudige teksten vastgelegd hoe dit moet voelen, zowel vanuit patiënten als vanuit de mensen om hen heen. Haar woorden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Etienne Balibar boeken
  Etienne Balibar - Voor een ander Europa

  De Franse filosoof Étienne Balibar stelt dat het Europese project in een politieke en morele impasse verkeert. De uitholling van sociaal burgerschap, nationalistische tendensen en de afschaffing van gastvrijheid als norm van beschaving zijn meer dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Joop Smit boeken
  Joop Smit - Het onzevader

  Joop Smit Het Onzevader Op zoek naar oorsprong en betekenis van Jezus' gebed De woorden staan in je geheugen gegrift. Moeiteloos bid je het Onzevader mee. Maar vroeg of laat tasten veranderingen in de vertaling van het Onzevader ook de versie aan die je zelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • Henri Nouwen boeken
  Henri Nouwen - Van hart tot Hart

  Henri Nouwen Van hart tot Hart Meditaties op weg naar Pasen Henri Nouwen werkte jarenlang in een Ark-gemeenschap in Canada. Van hart tot Hart is een bijzondere tekst die hij schreef op verzoek van Pauline Vanier, de moeder van Jean Vanier. Zij vroeg hem een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,90
 • H.F. Kohlbrügge boeken
  H.F. Kohlbrügge - Schriftverklaringen 2

  De serie Schriftverklaringen van H.F. Kohlbrügge bevat overdenkingen bij de Heilige Schrift. De serie is samengesteld uit publicaties die eerder verschenen in de periode 1886-1906 (o.a. in het Amsterdamsch Zondagsblad). In dit deel van Schriftverklaringen is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jack Nugter boeken
  Jack Nugter - De Koninklijke en Vaderlijke Herder

  Psalm 23 is een veel gelezen Psalm en er is al door veel mensen over geschreven. Telkens weer daagt deze Psalm uit om er opnieuw naar te kijken en de Geest van God nieuwe inzichten aan het licht te laten brengen. De Psalm zit vol met facetten die het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Petrus Codde boeken
  Petrus Codde - Een aartsbisschop aangeklaagd in Rome

  Aartsbisschop Petrus Codde was vanaf 1689 de leider van de katholieken in de Republiek. Meer nog dan zijn voorgangers kreeg Codde met tegenwerking te maken. Beschuldigingen van jansenisme leidden ertoe, dat hij zijn beleid bij paus Clemens XI moest gaan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • Anna de Lange boeken
  Anna de Lange - Zienswijzen

  Recente wetenschap bevestigt steeds meer de inzichtendie reeds millennia lang in spirituele middens gangbaar zijn.Zowel voor het gedrag van de kleinste deeltjes als voor dat van mensen of dingen speelt oprechte aandacht vanuit een open geest een kapitale rol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95