Boeken over mens en maatschappij

 • Inayat Khan boeken
  Inayat Khan - Metafysica

  Dit boekje geeft een buitengewoon diepgaand en toch helder beeld van het wezen van de menselijke ziel. De goddelijke natuur van onze ziel is een essentieel aspect van het soefisme en van mystiek in het algemeen. De wederzijdse beinvloeding van ziel, psyche en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Anne Dejager, Lieve Debackere, Greet Steyaert boeken
  Anne Dejager, Lieve Debackere, Greet Steyaert - Ergotherapie in de fysieke revalidatie

  De fysieke revalidatie is voor ergotherapeuten een zeer divers werkdomein. De verschillende doelgroepen vragen elk een specifieke aanpak. Voor de ergotherapeut is het een uitdaging om binnen deze vaak medische wereld voldoende biopsychosociaal,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Tim Keller, Kathy Keller boeken
  Tim Keller, Kathy Keller - Spreukendagboek

  Gods wijsheid voor het leven Spreuken is Gods boek met wijsheid. Het leert ons de essentie en het doel van een christelijk leven. In dit dagboek met een dagelijkse overdenking biedt Tim Keller zijn lezers een frisse, inspirerende les voor elke dag van het jaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ingrid De Jonghe boeken
  Ingrid De Jonghe - Verlies ze niet!

  Het gaat niet goed met onze jongeren. Meer en meer jongeren hebben depressieve gedachten. In de wachtzaal van de psycholoog zitten steeds meer kinderen. Onze jeugdzorg kraakt onder de urgente vraag naar hulp die niet in verhouding staat tot het aanbod. Wat is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Herman Lauwers boeken
  Herman Lauwers - Links-liberalisme

  Onze wereld draait door. De digitalisering en de alomtegenwoordigheid van sociale media, de neoliberale focus op de economie, de stijgende migratie en de omstreden positie van de Europese Unie doen het vertrouwen in de democratie en onze rechtsstaat wankelen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • J.C. Ryle boeken
  J.C. Ryle - Mattheus

  John Charles Ryle was in de 19de eeuw een predikant in de Anglicaanse Kerk. Zijn boeken kregen in Nederland bekendheid vanwege zijn praktische benadering. Totaal schreef hij dertig boeken en daarnaast nog vele traktaten. De Uitleggende Gedachten op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • A. van Toorenenbergen, H.G. Kleyn boeken
  A. van Toorenenbergen, H.G. Kleyn - Patristisch biografisch woordenboek

  De kerk van vandaag, in al zijn verscheidenheid, is gebaseerd op het leven en werk van vele kerkvaders, concilies en geschriften van de Vroege Kerk. In dit woordenboek, dat bestaat uit biografische artikelen in alfabetische volgorde, verzamelt de informatie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • A. van Toorenenbergen, H.G. Kleyn boeken
  A. van Toorenenbergen, H.G. Kleyn - Patristisch Biografisch Woordenboek

  De kerk van vandaag, in al zijn verscheidenheid, is gebaseerd op het leven en werk van vele kerkvaders, concilies en geschriften van de Vroege Kerk. In dit woordenboek, dat bestaat uit biografische artikelen in alfabetische volgorde, verzamelt de informatie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • 50 beloningsposters voor aan de muur

  Deze nieuwe beloningsposters van Hee Kleintje zijn té cute! Je kunt zelfop de posters invullen waar je met je kindje op wilt oefenen of waar jehem voor wilt belonen. Denk bijvoorbeeld aan het belonen van plassenen poepen op een potje, een hele nacht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Priscilla Docter- Agteres boeken
  Priscilla Docter- Agteres - Supermam

  In haar nieuwe boek ‘Supermam’ leert Priscilla Docter-Agteres vrouwen het moederschap te omarmen met hart en handen. Priscilla, zelf moeder van vijf kinderen, ziet een grote hulpvraag groeien onder de moeders. De vraag om met andere moeders ervaringen uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Frédéric Vandermoere, Ilse Loots, Anne Bergmans, Peter Raeymaeckers boeken
  Frédéric Vandermoere, Ilse Loots, Anne Bergmans, Peter Raeymaeckers - Wetenschappers in actie

  De academici die in dit boek aan het woord komen, verlaten de ivoren toren en verkennen de wereld van de publieke sociologie. Ze refl ecteren over die dingen waarvoor vaak geen plaats is in een wetenschappelijk artikel. Het gaat om de interactie tussen sociale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Benedictus van Nursia boeken
  Benedictus van Nursia - Benedictus van Nursia

  De spirituele weg van Benedictus van Nursia. Een mystiek boekje om te koesteren, om bij je te dragen, om mee te leven, om... cadeau te doen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Pieter R. Boersema boeken
  Pieter R. Boersema - Culturele normen en religieuze waarden

  Dit boek gaat over cultuurverschillen, gezien in dit brede perspectief. Het behandelt zowel onderwerpen als botsende beschavingen en het multiculturele 'drama', maar ook de toepassing van normen en waarden in een cultuuranalyse en de vragen bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,90
 • Machteld Stakelbeek boeken
  Machteld Stakelbeek - Dag dood, tot later

  De dood hobbelt en stommelt je hele leven achter je aan. Hoe ga je om met het besef dat iedereen vroeg of laat de dood ontmoet? Dag Dood, tot later neemt je mee op een persoonlijke verkenningstocht naar het levenseinde. Het eerste deel onderzoekt wat er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Thomas Crombez boeken
  Thomas Crombez - Kunnen machines kijken?

  Een filosofische kijk op sociale media. Een toegankelijke, heldere inleiding tot de actuele filosofie van de fotografie. (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Hanne De Jaegher boeken
  Hanne De Jaegher - Denken over liefde hoeft geen schrik aan te jagen

  De kijk van een cognitiefilosoof op het eeuwenoude thema van de spanningen die in elke relatie aanwezig zijn, romantische en andere. Een nieuwe, jonge en vrouwelijke stem in de sociale filosofie. (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Christian Vandekerkhove boeken
  Christian Vandekerkhove - De wijsheid van het boeddhisme

  Deze kaarten zullen je helpen je dag positief te richten of een probleem op te lossen. Ze zijn gebaseerd op de inzichten van het boeddhisme, de eeuwenoude wijsheid van de Boeddha en zijn volgelingen. Het boeddhisme kan de mens uit zijn lijden verlossen en het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Marit Karssens boeken
  Marit Karssens - Licht-ingevingen

  Het is aan ons het proces aan te gaan om in onszelf te keren en te onderzoeken waar ons licht is. Het licht vanwaaruit wij eindeloos kunnen putten om werkelijk te zijn wie we van oorsprong zijn. Deze weg mag ieder voor zich gaan. Ik noem het de weg van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Christian Vandekerkhove boeken
  Christian Vandekerkhove - De stem van je intuïtie - spirituele inzichtkaarten

  Intuïtie is de verborgen kracht van je ziel. Gebruik deze kaarten om je intuïtie aan te wakkeren. Ze zullen je helpen je dag positief te sturen of een probleem op te lossen. Luister naar de stem van je ziel, ga een verbintenis aan met het Universum en breng… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Bea Kalter boeken
  Bea Kalter - En nu... lekker slapen

  Een goede nachtrust is een zegen. Dat besef je vooral als je om wat voor reden ook een tekort hebt aan slaap. Voor iedereen die zich 's nachts ligt op te winden dat het nu alweer zó laat is en zich alvast zorgen maakt over eventuele vermoeidheid de volgende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Alle liederen van Luther

  Liederen van Luther van de Commissie Liturgie en kerkmuziek ELK bevat de complete verzameling van de liederen die door Luther zelf zijn geschreven. De sleutelrol van Luther in de geschiedenis was de ontsluiting van Bijbel en kerklied in de volkstaal. Voor hem… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Tim van Iersel boeken
  Tim van Iersel - Dilemma's bij dementie

  Dit boek brengt de dilemma’s in beeld waarvoor je komt te staan als je zorgt voor iemand met dementie. Deze dilemma’s worden besproken aan de hand van acht waarden waaruit het dilemma voortkomt, zoals autonomie en veiligheid. Het boek richt zich op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hermes Sanctorum boeken
  Hermes Sanctorum - Eigen soort eerst

  'Dierenleed bestrijden? Laat ons eerst de mensenproblemen oplossen!' De 'eigen soort eerst'-mentaliteit zit diep in de mensenmaatschappij gebakken. Zo hebben miljarden dieren in de stal, het wild, de kweek en laboratoria te lijden onder de vleesindustrie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Wibo Mes boeken
  Wibo Mes - Het moreel huwelijkscontract

  Jaarlijks worden duizenden huwelijken en relaties verbroken. Sommige van deze scheidingen verlopen in goed overleg, in harmonie en met respect voor elkaar. Andere scheidingen lopen uit op kommer en kwel, wrok en verbittering, gebroken harten. Het is mogelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Cees Baan boeken
  Cees Baan - Wie ben ik dan?

  Wie ben ik dan Elk leven, hoe sober of flamboyant ook, is een reis. Op die reis ontwikkelt ieder mens een eigen identiteit. Welk lot en welke keuzes vormen de vingerafdruk van jouw karakter? Wie was ik als kind? Wie ben ik nu? Wie zou ik willen worden? Door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90