Boeken over mens en maatschappij

 • Hesseling Renie boeken
  Hesseling Renie - Babyboomers

  Babyboomers verhaalt over een verloren landschap. Het boek reconstrueert met fraaie anekdotes de geloofsopvoeding tussen 1945 ? 1970 binnen de Roomse Familie. Het blijft niet steken bij nostalgische herinneringen over de katholieke (huishoud)school, Okki en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Koen Geens boeken
  Koen Geens - Wat ik ervan begrijp

  De wereld en de samenleving evolueren steeds sneller. Dat is een meevaller voor wie fit en sterk is, en snedig kan reageren. Maar bij velen leeft het gevoel dat het heel vlug gaat, en dat morgen slechter zou kunnen zijn dan vandaag. In Wat ik ervan begrijp… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Thich Nhat Hnah boeken
  Thich Nhat Hnah - Antwoorden vanuit het hart

  Ik vind het moeilijk om te relaxen. Hoe kan ik me minder gejaagd voelen? Hoe kan ik de juiste balans vinden tussen mijn gezin en mijn werk? Ik kan niet zonder mijn telefoon of camera. Is het verkeerd zoveel waarde te hechten aan deze gemakken?Hoe kan ik de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Jeannette Stuart boeken
  Jeannette Stuart - Helderzien via 22 inzichten

  Van harte proficiat geachte lezer, door het lezen van dit boek gaat uw proces van zelfkennis een nieuwe fase in. De 22 is binnen de numerologie een meestergetal en is, naast het aantal onderwerpen waarvan u kunt gaan genieten, ook het zielsgetal van Jeannette… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Juliaan van Acker boeken
  Juliaan van Acker - Seksueel losbandig en hysterisch

  De samenleving weet geen raad met meisjes die opstandig en losbandig zijn. Als het te erg wordt komen ze terecht in gesloten inrichtingen. Dit voelen ze aan als straf, terwijl zij meestal zelf slachtoffer zijn geweest van verwaarlozing, mishandeling en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Eustache Sollman boeken
  Eustache Sollman - Breek de stilte

  In elke klas zitten kinderen die weinig of niets durven zeggen. Soms zijn ze extreem verlegen, soms ook is er sprake van selectief mutisme. Hoe ga je als leraar goed met deze leerlingen om? Hoe begeleid je hen, zodat ze uiteindelijk meer van zichzelf laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Eric Rassin boeken
  Eric Rassin - Alternatieve feiten

  De afgelopen jaren is er nogal wat te doen geweest over nepnieuws in de media. Politici en managers van grote bedrijven wordt verweten dat ze doelbewust onjuiste informatie verspreiden voor eigen gewin. Maar ook individuele burgers kunnen via sociale media een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Rashif El Kaoui boeken
  Rashif El Kaoui - Oprecht kwetsbaar

  "De opdracht is eenvoudig. Achter mij bevinden zich twee ramen in plexiglas. Achter deze ramen bevinden zich twee kamers. In beide kamers bevindt zich een persoon. Een van hen zult u eigenhandig doden aan het einde van deze uitdaging."Voor de reeks Karakters… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,99
 • Jeroen Hopster boeken
  Jeroen Hopster - Food for Thought

  ‘Food for Thought’ is een filosofisch kookboek waarin wereldfilosofen een groep jonge mensen ontmoet en ze samen heerlijke gerechten verorberen en kauwen op de levensthema’s van de 21e eeuw: keuzestress, verbinding en eenzaamheid in een Facebook-tijdperk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Martin Tijssen boeken
  Martin Tijssen - De krant en het pand

  De krant en het pand van Martin Tijssen beschrijft op welke wijze het Reformatorisch Dagblad de bevindelijk gereformeerde groepsidentiteit gevormd en in stand gehouden heeft. Het Reformatorisch Dagblad speelde een sleutelrol bij de ontwikkeling van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Bambi Ceuppens boeken
  Bambi Ceuppens - Pietpraat

  Iedere winter steekt dezelfde discussie de kop op. Mag Zwarte Piet blijven of niet? De brave knecht wordt jaarlijks geanalyseerd, beschermd en verdedigd en werpt een schaduw over een van de oudste kinderfeesten in ons land. Lange tijd werd de controverse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hammouchi Othman El boeken
  Hammouchi Othman El - Lastige waarheden

  In Lastige waarheden veegt de jonge filosoof Othman El Hammouchi de vloer aan met clichés die een heldere kijk op de dingen in de weg staan. Hij schrijft over de plaats die moslims innemen, de rol van God in een goddeloze tijd, de gebreken van ons onderwijs… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Wies De Graeve boeken
  Wies De Graeve - Het recht om mens te zijn

  Na de Tweede Wereldoorlog namen de nog maar net opgerichte Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan. Dertig artikels sommen de basisnoden van ieder mens om mens te zijn op. Ze gaan over welzijn, identiteit, veiligheid en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jaap Colthof boeken
  Jaap Colthof - Van moordenaar tot rabbi

  Van moordenaar tot rabbi biedt de lezer een kijkje in Joods Amsterdam rond 1800. In die periode was Mokum een van de meest vitale centra van Joods leven in Europa. De auteur, de in Jeruzalem woonachtige Jaap Colthof, zelf afstammeling van diverse hoofdfiguren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Leen Sterckx, Merhawi Fessehazion, Bet-El Teklemariam boeken
  Leen Sterckx, Merhawi Fessehazion, Bet-El Teklemariam - Eritrese statushouders in Nederland

  Nederland telt onder haar inwoners steeds meer vluchtelingen uit Eritrea. Sinds 2014 vormen Eritreeërs, na de Syriërs, de grootste groep onder mensen die in Nederland een verblijfsstatus krijgen. Van onderzoekers, hulpverleners, vrijwilligers en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Wiebe K. Goodijk boeken
  Wiebe K. Goodijk - Dynamische Theologie

  In ‘Dynamische Theologie’ neemt Wiebe Kees Goodijk ons mee op een inspirerende zoektocht naar onderwerpen uit de wereld van natuur en techniek die een nieuw licht werpen op het geestelijk leven. Wat dit boek uniek maakt is dat de auteur hele verrassende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Bob Smits boeken
  Bob Smits - Denken hoor

  Een overzichtssysteem van de verwante stromingen in de filosofie, dit is wat natuurkundige Bob Smits met dit boek beoogt. Lang niet alle visies van alle individuele filosofen worden behandeld, het is een “helicopter overzicht” waardoor vooral die zaken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Jacqueline Tamminga boeken
  Jacqueline Tamminga - Schatkist van de Ziel

  Je hebt altijd de schatkist van je ziel bij je. Je hebt alle ingrediënten bij de hand om van jouw leven een heerlijk, moeiteloos leven te maken. Het is slechts een kwestie van bewustwording. Probeer jouw schatkist maar te visualiseren: een prachtige kist met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • John Bunzl, Nick Duffell boeken
  John Bunzl, Nick Duffell - De oplossing is SimPol

  Een verrassende uitweg uit de vernietigende spiraal van de neoliberale wereldorde.We weten het allemaal: in het bedrijfsleven gaat het uiteindelijk om maximalisatie van de winst. Milieu, mensenrechten of arbeidsomstandigheden - niets zal ooit beter worden als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Ronald Huttinga, Zelda Roskam, Sule Bagci, Lieselot Kerssen boeken
  Ronald Huttinga, Zelda Roskam, Sule Bagci, Lieselot Kerssen - Grote mensen pesten niet

  Pesten komt voor in alle lagen van de samenleving en in leeftijdsgroepen. Pesten op de werkvloer komt veel voor en de gevolgen kunnen zeer schadelijk zijn. In dit boek staan aangrijpende ervaringsverhalen over pesten op de werkvloer. Echt verhalen van echte… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Claudy Voskens boeken
  Claudy Voskens - Mijn boerenverstand & ik

  Druk-druk-druk. Leven in de waan van de dag. Voortdurend het gevoel hebben dat je achter de feiten aanloopt. Altijd maar haasten. Doodmoe, misschien wel uitgeput. Herkenbaar? Snak jij ook naar rust, onthaasten, meer lucht, en leven naar eigen maatstaven? Hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ramón Lindauer boeken
  Ramón Lindauer - Hulp bij trauma in de kindertijd

  Veel kinderen maken in hun jeugd één of meer schokkende gebeurtenissen mee. Meestal verwerken ze deze ervaringen, maar als dit niet zo is dan kunnen ze traumaklachten ontwikkelen.Het opvoeden en begeleiden van getraumatiseerde kinderen vraagt veel energie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Frantz Fanon boeken
  Frantz Fanon - Zwarte huid, witte maskers

  Frantz Fanon heeft het denken over de gevolgen van kolonialisme en racisme blijvend beïnvloed. In 'Zwarte huid, witte maskers' (1952) beschrijft hij wat het psychologisch betekent voor een zwarte persoon om te leven in de witte westerse wereld. Hij analyseert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Joep de Hart, Pepijn van Houwelingen boeken
  Joep de Hart, Pepijn van Houwelingen - Christenen in Nederland

  De ontkerkelijking en teruggang in het christelijk geloof blijft doorzetten in Nederland. Daar staat tegenover dat jeugdige kerkgangers juist in allerlei opzichten geloviger worden. Bovendien vormen de christenmigranten een steeds belangrijkere christelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • John Bunyan boeken
  John Bunyan - De Christenreis

  De Christenreis van John Bunyan is een van de belangrijkste werken uit de wereldliteratuur. Er zijn ook talloze vertalingen en bewerkingen van in het Nederlands. Deze nieuwe vertaling wil zoveel mogelijk recht doen aan de letterlijke tekst van Bunyan met al… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,95