Boeken over mens en maatschappij

 • Esmeralda De Jong boeken
  Esmeralda De Jong - Zwangerschap

  Zwanger en kraamverzorgster! Toen ik zwanger was van mijn zoontje merkte ik op dat ik dingen anders ervaarde. Dit omdat ik al jaren in de zorg werk en je dan blijkbaar toch anders naar dingen kijkt. Ik ben 14 jaar werkzaam in de kraamzorg en omdat je veel weet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Marie Robert boeken
  Marie Robert - Speeddaten met Plato

  Uren zonder succes in een overvolle Ikea. Een minder geslaagd bezoekje aan je schoonouders. Gedumpt worden in een café. Een puber in huis. Iets te veel het feestbeest uithangen… Het leven zit vol situaties waardoor je uit balans kunt raken. Wat kun je op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Kristof Gabriel Van Hooymissen boeken
  Kristof Gabriel Van Hooymissen - Tibetaanse studies & The Kundalini Clinic

  Dit boek omvat de zoektocht naar de wijsheid van Tibet van waaruit ook de nieuwe vrijmetselarij zal komen. Ook is er een essay in opgenomen over de noodzaak van het oprichten van een Kundalini-kliniek in de lage landen, zoals deze in het buitenland reeds werd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,01
 • Ilse Ackermans boeken
  Ilse Ackermans - Psychologie voor de vroedvrouw

  Vroedvrouwen werken in nauw contact met andere mensen. Ze moeten dan ook een goed inzicht hebben in de psychologie van mensen. Dit boek biedt daartoe een instap. Vroedkundige zorg promoot en beschermt actief het welzijn en de gezondheid van moeder en kind. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Coby de Graaf boeken
  Coby de Graaf - Kind en recht in filosofie

  Hoe denken we over kinderen en hun rechten? Het internationale verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK) werd in 1989 door de Verenigde Naties aangenomen. Het spreken in termen van rechten van kinderen lijkt betrekkelijk nieuw, maar al eerder werd er over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Maarten Wisse boeken
  Maarten Wisse - De Bijbel in het midden

  'De Bijbel in het midden' van Maarten Wisse is een pleidooi voor het geloofsgesprek in de kerk te midden van verschillen. Een goed gesprek: dat is het jaarthema dat in 2019 in de Protestantse Kerk in Nederland centraal staat. En niet zomaar een goed gesprek,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,99
 • Walter Krikilion boeken
  Walter Krikilion - Zingeving bij herstel.

  In Zingeving bij herstel belicht Walter Krikilion een aantal kernkwaliteiten en basisattitudes die bijdragen tot de beleving van zin in een proces van herstel. Concreet gaat het om: bezieling en hoop, aandacht en ontvankelijkheid, de integratie van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Jenny Broersen, Anne-Marie Claassen boeken
  Jenny Broersen, Anne-Marie Claassen - Werkboek module Schematherapie en de Gezonde volwassene

  Dit werkboek is onderdeel van de module Schematherapie en de Gezonde volwassene. Het is voor iedereen die worstelt met negatieve patronen en daarvoor door middel van (schema)therapie wordt behandeld. Veel mensen hebben na therapie nog restklachten of blijven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • John van Schaik boeken
  John van Schaik - Meer licht!

  Van de 4e tot de 14e eeuw was het manicheïsme een christelijke wereldkerk langs de zijderoute tot diep in Egypte, van Rome tot Tjang'an. Maar wat weten we ervan? Van de vierde tot de veertiende eeuw is het manicheïsme en christelijke wereldkerk langs de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Robbert Jansen boeken
  Robbert Jansen - Vlag de witte vlag

  Wij zullen vaandels opheffen in de Naam van onze God.Als je ergens blij mee bent, steek je de vlag uit. Dat is tenminste wel wat het spreekwoordenboek zegt. Maar wanneer ben je daar blij genoeg voor? Op steeds meer plekken hangen christenen op christelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Jo Vandeurzen boeken
  Jo Vandeurzen - Zorg voor elkaar

  We hebben de beste zorg van de wereld. Als we hulp nodig hebben, kunnen we rekenen op professionele zorgverleners. We hebben onze solidariteit goed geregeld en proberen de veranderende wereld zo nauwlettend mogelijk te volgen. Dat maakt van de zorg een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • G. Boer boeken
  G. Boer - Gegronde troost

  Gegronde troost’. Deze titel geeft aan waar het in de uitleg van de catechismus van ds. G. Boer om gaat. Het allesbeslissende is dat wij de Heere Jezus Christus kennen als onze getrouwe Zaligmaker. Daarin alleen vinden wij de enige troost in leven en sterven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • Gaby Stroecken, Rien Verdult boeken
  Gaby Stroecken, Rien Verdult - De verbroken verbinding

  We zijn een kind van de kosmos. Bij onze verwekking wordt het kosmische, eindeloze bewustzijn gepersonaliseerd in ons oer-bewustzijn. Het is de kiem van leven, van zelfbewustzijn, van verbinding. Door vroege, prenatale indrukken groeit dit bewust-zijn in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,90
 • Eddie Brummelman boeken
  Eddie Brummelman - Bewonder mij!

  Onze individualistische samenleving zet aan tot zelfbewondering. Dat begint al vroeg: kinderen worden op een voetstuk gezet en moeten schitteren. Maar wat blijkt? Zij kunnen daardoor narcistische trekken ontwikkelen. Op het eerste gezicht lijkt er niets mis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Anne Verstegen boeken
  Anne Verstegen - Doe waar je blij van wordt!

  Met voorwoord van Willeke Alberti. 'Sinds ik dit boekje gelezen heb, doe ik alleen nog maar waar ik blij van word!''Doe waar je blij van wordt!' is een boekje dat je leven verandert. Op een eenvoudige en heldere manier maakt het je ervan bewust hoe leuk en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Bernadette von Dreien boeken
  Bernadette von Dreien - Christina – tweeling als licht geboren

  Christina is een meisje van zestien uit het Zwitserse Toggenburg. Ze is geboren met een sterk verruimd bewustzijn en behoort daarmee tot een nieuwe generatie van jonge, evolutionaire denkers die het menselijk bestaan zien, beschrijven en leven als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Mark Stoorvogel boeken
  Mark Stoorvogel - Leven

  Reflect biedt een totaalpakket voor tienerwerk. Deze handleiding bevat materiaal voor tien avonden, met toerusting, informatie en inspiratie voor jeugdwerkers. Met Reflect worden tieners uitgedaagd om zelf na te denken over de Bijbel en om in hun eigen leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,99
 • Mark Stoorvogel boeken
  Mark Stoorvogel - Kracht

  Reflect biedt een totaalpakket voor tienerwerk. Deze handleiding bevat materiaal voor tien avonden, met toerusting, informatie en inspiratie voor jeugdwerkers. Met Reflect worden tieners uitgedaagd om zelf na te denken over de Bijbel en om in hun eigen leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,99
 • Herman van de Werfhorst, Erna van Hest boeken
  Herman van de Werfhorst, Erna van Hest - Gelijke kansen in de stad

  Ongelijkheid neemt toe in Nederland en dat geldt vooral voor een grootstedelijke omgeving als Amsterdam. Het zijn bovendien vaak dezelfde kwetsbare groepen die te maken krijgen met achterstand, in het onderwijs, de gezondheidszorg, huisvesting en op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Klaske Goedhart boeken
  Klaske Goedhart - Divineren, magische rituelen en regels

  Op reis We gaan eerst even op reis in Lumeria haar wereld. Aan de hand van praktijkvoorbeelden vertel ik je wat soms ter tafel kwam. Zo kan jij leren van mijn eigen lessen, elke keer neem je stapjes en elke stap ben je een beetje dichter bij de wijsheid die je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Tine Maenhout, Elke Jeurissen boeken
  Tine Maenhout, Elke Jeurissen - Who run the world?

  U kent ze wel: de foto’s waarop topfiguren poseren op een trap. De grootste diversiteit in dergelijke groepsportretten zit vaak in de kleur maatpakken van deze overwegend grijzende, blanke mannen. Het zijn beelden die niet stroken met de maatschappelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Aaron Damiani boeken
  Aaron Damiani - De zegen van soberheid

  ‘De zegen van soberheid’ van Aarom Damiani is een gids voor de veertigdagentijd. Voor veel mensen is vasten in de veertigdagentijd een leeg ritueel. Maar Aaron Damiani ontdekte dat vasten hem dichter bij de opgestane Christus brengt. In dit praktische boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Max Lucado boeken
  Max Lucado - Onwankelbare hoop

  De Bijbel staat vol met beloften van God. In 'Onwankelbare hoop' deelt Max Lucado een aantal van deze beloften die hem door de jaren heen hebben bemoedigd. Hij laat zien hoe we ons leven op Gods beloften kunnen bouwen en hoe ze ons houvast bieden te midden van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Louis van Tongeren boeken
  Louis van Tongeren - Vieren en delen

  Louis van Tongeren & Gerard Rouwhorst (Red.) Vieren en delen De verhouding tussen liturgie en diaconie Liturgie en diaconie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch beleven veel christenen liturgie en diaconie vaak als gescheiden werelden. Liturgie wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Eginhard Meijering boeken
  Eginhard Meijering - Emil Brunner

  Brunner kwam in de jaren twintig van de vorige eeuw als een theoloog naar voren, die niet tussen de partijen wilde staan, maar tot ergernis van velen ter linker- en rechterzijde de preten-tie leek te hebben erboven te kunnen staan. Vrijzinnigen hadden dan ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00