Boeken over mens en maatschappij

 • Carl Schröder boeken
  Carl Schröder - Mag de helm af?

  Toen ik besloot te gaan schrijven op aandringen van mijn schoonvader had ik nog werkelijk geen idee wat ik ervan zou gaan maken. Wel wist ik dat ik het verhaal over mijn leven zou gaan schrijven of die nou zou worden gelezen of niet. Ik wilde dat mensen, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • E.J. van der Torre, J.M. van Valkenhoef boeken
  E.J. van der Torre, J.M. van Valkenhoef - De lokale betekenis van basisteams

  De Politieacademie is hét nationale wervings-, selectie-, opleidings- en kennisinstituut voor de Nederlandse politie. De koers van de Politieacademie is gericht op voortdurende kwaliteitsverbetering van het politievak. Kennis en onderzoek leveren daar een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • P.H. Palmbergen boeken
  P.H. Palmbergen - Volg het kompas in de hand van God 3 Gevoelszaken

  Dit is het derde deel van een serie van negen boeken met overdenkingen en openbaringen. In dit boek wordt aandacht besteed aan het feit in de Bijbel steeds weer op alle vragen Gods antwoord staat. In achtendertig overdenkingen worden de antwoorden gegeven op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • P.H. Palmbergen boeken
  P.H. Palmbergen - Volg het kompas in de hand van God 4 Het Goede

  Dit is het 4e deel "Het goede" in de serie van negen boeken met overdenkingen en openbaringen: Volg het kompas in de hand van God". Het boek raakt u diep, zet aan tot nadenken. In dit boek is de aandacht besteed aan: De waarheid, De waarheid van Gods woord in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan de Ruiter boeken
  Jan de Ruiter - Simson

  Een van de belangrijkste lessen die wij kunnen leren uit de geschiedenis van Simson is, dat het voor ons onmogelijk is om volledig te begrijpen hoe God handelt met deze wereld. Wie kan het wonder van Gods liefde voor verloren mensenkinderen (be)vatten? Wie kan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,08
 • Maarten Allers, Marcel Boogers, Peter van Lieshout, Alexander Rinnooy Kan boeken
  Maarten Allers, Marcel Boogers, Peter van Lieshout, Alexander Rinnooy Kan - Lokale democratie in de steigers

  De lokale democratie is toe aan groot onderhoud. Met de decentralisaties in het sociaal domein - de grootste bestuurlijke operatie van de afgelopen honderd jaar - is de rolverdeling tussen de verschillende overheden sterk gewijzigd. De gemeente moet haar rol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Margot Postma boeken
  Margot Postma - Samen Kleuren, de Basis

  Het SamenKleuren-kleurboek voor met z'n tweeën (de Basis) is de vereenvoudigde versie van het oorspronkelijke SamenKleuren-kleurboek 'the Original'. Margot Postma schildert, kleurt en tekent sinds 2014 in een verzorgingstehuis in Vlaardingen met dementerenden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Margot Postma boeken
  Margot Postma - Samen Kleuren, Original

  Het SamenKleuren-kleurboek voor met z'n tweeën (the Original) is het oorspronkelijke kleurboek en het uitgebreide zusje van SamenKleuren-kleurboek de Basis. Margot Postma schildert, kleurt en tekent sinds 2014 in een verzorgingstehuis in Vlaardingen met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Lotte Vermeij, Radboud Engbersen boeken
  Lotte Vermeij, Radboud Engbersen - Oud worden in Nederland

  In dit magazine staat de relatie tussen ouderen en hun woonomgeving central. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Erik Galle boeken
  Erik Galle - Neem niets mee voor onderweg

  We zijn zo bang van kwetsbaarheid dat we het liefst doen alsof ze niet bestaat. Dit soort blindheid heeft nare gevolgen. Ons sterker voordoen dan we eigenlijk zijn, vervreemdt ons van onszelf en van anderen. Wie het aandurft kwetsbaarheid als beeld van God te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rowan Williams boeken
  Rowan Williams - God ontmoeten in Marcus

  Rowan Williams God ontmoeten in Marcus Een frisse kijk op de boodschap en de betekenis van het evangelie naar Marcus door een van de grootste theologen ter wereld op dit moment. Rowan Williams onthult de betekenis en het doel van het Evangelie naar Marcus voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Bert Kruismans boeken
  Bert Kruismans - De blote Belg

  Hoe rijk zijn de Belgen nu precies? Hoeveel bieren worden er in België gebrouwd? Drinken de Belgen echt meer champagne dan de Fransen? Zijn de wegen in de provincie Luxemburg echt de gevaarlijkste van Europa? Hoeveel atheïsten telt België? Hoeveel Walen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Famke Kwee, Frans Schalkwijk boeken
  Famke Kwee, Frans Schalkwijk - Het onbewuste consult. Handreiking voor de huisarts en andere hulp uit de eerste lijn (Reeks Psychoanalytisch Actueel, nr. 25)

  Een goede band of de gepaste golflengte tussen arts en patiënt leveren aantoonbaar gezondheidseffecten op. Maar wat als de ontmoeting moeilijk loopt? Wat als de patiënt ondanks een goed contact het voorschrift niet volgt of negatieve gevoelens aanhouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Eric Bolle boeken
  Eric Bolle - Hölderlin & Heidegger

  Onlangs verschenen de eerste vier delen van Martin Heideggers persoonlijke notities en dagboekaantekeningen, de Schwarze Hefte. Hierin stelt Heidegger dat er geen toekomst is voor de filosofie dan via de poëzie van Friedrich Hölderlin. In dit boek vergelijkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Koenraad Elst boeken
  Koenraad Elst - De islam voor ongelovigen

  Aanvankelijk behoorde de islam niet tot de belangstellingssfeer van Koenraad Elst. Maar de actualiteit van wedijver met de naburige culturen, ook de onze, bracht hem tot een diagnose van Mohammeds geloof. Dat begon bij de wereldwijde betwisting rond de roman… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Marnix W. Schoute boeken
  Marnix W. Schoute - De laatste zeven jaren

  Soms ontbreekt het de Bijbel aan duidelijkheid. Of lijkt dat maar zo? De samenhang tussen teksten lijkt soms niet te bestaan of wordt door menigeen anders uitgelegd. Het zoeken naar vastigheid in en zekerheid over de Bijbel wordt daarmee een langdurige en vaak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Frieda Corstjens, Jo Gommers, Jolien Oomsels boeken
  Frieda Corstjens, Jo Gommers, Jolien Oomsels - Investeren in een leerzorgcentrum

  Vanuit een ernstige bekommernis omtrent de nadelige gevolgen van de kloof tussen theorie en praktijk, tussen onderwijs en werkveld, en op basis van good practices, is het leerzorgcentrum ontwikkeld als geïntegreerd concept voor zorginnovatie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,35
 • Patricia Otte boeken
  Patricia Otte - Wegwijzer cultuurbeschouwing

  Een mens denkt al gauw dat hij alles ziet of gezien heeft. Niets is minder waar. Hoe je bent opgevoed, naar welke school je gaat of ging, van welke sport- of jeugdvereniging je lid was of bent, in welke familie je opgroeit, wie je vrienden zijn, welke boeken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,10
 • Michael L.W. Vliek boeken
  Michael L.W. Vliek - Schandpaal of Schouderklop?

  Het op naam publiceren van opgelegde boetes (naming en shaming) is een populaire en redelijk effectieve handhavingstechniek om naleving van wet- en regelgeving af te dwingen: ondernemingen zijn vaak bereid veranderingen door te voeren om de financiële… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Lucia Tielen, Deirdre Beneken genaamd Kolmer boeken
  Lucia Tielen, Deirdre Beneken genaamd Kolmer - In dialoog over ouderschap bij ziekte en zorg

  Gezinnen met een gezinslid dat langdurige ziek is en zorg nodig heeft krijgen vaak te maken zijn met zorgprofessionals zoals huisartsen, verpleegkundigen, sociaal werkers, pedagogen, zorgconsulenten, helpenden of verzorgenden. Vaak botsen hierbij opvattingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Andrew White boeken
  Andrew White - De weg van verzoening

  Autobiografisch verhaal van voormalig voorganger St. George's Bagdad, de enige anglicaanse kerk in Irak. White geeft een kijkje in zijn roerige leven, dat in het teken staat van vrede en verzoening, ongewone vriendschappen en liefde voor mensen. De auteur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Erica Kramer boeken
  Erica Kramer - Even offline

  Stijlvolle bureaukalender die past in elke (werk)kamer of keuken. Met duidelijke datumaanduiding, maar niet jaargebonden gedateerd. De bureaustandaard is voorzien van een stevige full color, kartonnen standaard, met aan de bovenzijde een compacte ringband om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Anna Dekker-Koopman boeken
  Anna Dekker-Koopman - Licht in de duisternis

  In dit boek laat de schrijfster Anna Dekker-Koopman (1948) zien hoe belangrijk het voor haar was om de teken-taal ter beschikking te hebben om haar trauma's te kunnen verwerken. Pas toen ze via tekeningen 'tekens' gaf aan haar behandelaars, kon deze taal voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Nadia Fadil boeken
  Nadia Fadil - Paul Verbraeken lezingen Tegen radicalisering

  Nadia Fadils meest recente werk spitst zich toe op het begrip radicalisering. De term 'radicalisering' staat hoog op de lijst van ons politiek woordgebruik. Deze 19de-eeuwse term stamt uit een progressief en liberaal gedachtegoed. Nu duidt hij steevast op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sheri Rose Shepherd boeken
  Sheri Rose Shepherd - Vrijheid

  Je kunt God kennen en liefhebben, maar je als vrouw toch allerminst vrij voelen. Het gewone leven vraagt veel van je of heeft harde klappen uitgedeeld. Leven als dochter van de Koning? Ja, ja, denk je, een mooie droom, maar niet mijn werkelijkheid. Zou dat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95