Boeken over mens en maatschappij

 • Gert-Jan Roest boeken
  Gert-Jan Roest - Hoopvol leven

  In Hoopvol leven ontdek je het soort leven waartoe Jezus mensen inspireert in onze chaotische wereld: een leven van vertrouwen, een leven waarin je je toelegt op liefde ondanks het feit dat je steeds weer faalt, een leven waarin je steeds weer verrast wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Gert-Jan Roest boeken
  Gert-Jan Roest - Open leven

  In Open leven leer je, samen met anderen, je te openen naar God (in het gebed) en naar je omgeving in concrete daden. Je ervaart een ander soort leven op een weg van vertrouwen, vreugde, hoop, commitment, vrijgevigheid, verzoening, en alertheid. Je kunt dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Bert Reinds boeken
  Bert Reinds - Bertweter

  Leven is het omgekeerde van nevel, waar ben jij het liefst?BertWeter betekent niet dat Bert Reinds alles beter weet, of een wijsneus is, maar de auteur wil wel graag zijn kennis en levenservaring met je delen. De inhoud van dit boek bestaat uit columns en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Erica Rijnsburger boeken
  Erica Rijnsburger - Abydos

  For more than 6000 years the town of Abydos has been a place of pilgrimage, allowing for contemplation,re?ection, retreat, healing and recovery of body, mind and soul. Once a holy city and spiritual center which was visited annually by thousands of pilgrims,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Leo Fijen boeken
  Leo Fijen - Het geschenk van kleinkinderen

  Als iets het leven van televisiemaker en auteur Leo Fijen heeft veranderd, dan is het wel de geboorte van zijn kleinzoons. Meer dan ooit heeft hij in de onbevangenheid van zijn kleinkinderen het geheim van het leven teruggevonden. Hij verwondert zich over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Giorgio Agamben boeken
  Giorgio Agamben - Idee van het proza

  In 33 poëtisch-filosofische miniaturen, variërend van korte verhalen en fabels tot raadsels en aforismen, belicht Agamben de idee van onder meer poëzie, taal, denken, gerechtigheid, studie, muziek en liefde. Daarbij put hij uit een rijk arsenaal aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Milan Somers boeken
  Milan Somers - Regisseer jouw eigen leven

  Jij bent de regisseur van je eigen levensverhaal. Jij bepaalt hoe je je voelt en wat je van je leven maakt. Dit boek is een inspiratiebron om je leven te veranderen zoals jij dat wilt. Ga de uitdaging aan en kies voor persoonlijke groei! Het boek geeft je niet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ben Baarda boeken
  Ben Baarda - Dit is onderzoek!

  - Toegankelijke en enthousiasmerende gids voor praktijkgericht kwalitatief en kwantitatief onderzoek; - behandelt de essentie van onderzoek in vier praktische stappen; - met handige checklists voor het zelf opzetten en uitvoeren van onderzoek. Dit is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Brigitte Harrisson, Lise St-Charles boeken
  Brigitte Harrisson, Lise St-Charles - Autisme beter begrijpen

  EEN NIEUWE BENADERING VANUIT DE NEUROWETENSCHAP, KLINISCHE RESULTATEN EN DE ERVARINGEN VAN PERSONEN MET AUTISME Dit boek geeft een unieke omschrijving van ASS (autismespectrumstoornis) door te benadrukken dat een autistisch brein anders is dan een neurotypisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Pieter Beullens boeken
  Pieter Beullens - De sleutel tot Aristoteles

  Hoe kan het dat teksten van bijvoorbeeld Aristoteles na 2400 jaar nog steeds beschikbaar zijn, terwijl er van andere filosofen nagenoeg niets bewaard is gebleven? De lange, vaak moeizame weg die de kennis tot vandaag heeft afgelegd, blijft onbekend. 'De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Joop Bouma boeken
  Joop Bouma - De sjoemelsigaret

  Vroeger was roken heel gewoon. Die tijd is voorbij. Feit is dat de tabaksindustrie decennialang mede het tabaksbeleid in Nederland bepaalde. In de discussie over roken hielden zelfs artsen zich afzijdig. Roken was toch je eigen verantwoordelijkheid? Ook KWF,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Piet Hoekman, Anke Hornstra boeken
  Piet Hoekman, Anke Hornstra - Onderzoek in de (sociaal-) juridische beroepspraktijk

  - Sluit optimaal aan op de actuele (sociaal-)juridische beroepspraktijk; - ontwikkeld door hogeschooldocenten van HBO-Rechten en SJD; - tot stand gekomen in samenspraak met vele experts uit het werkveld. Van professionals in het (sociaal-)juridische werkveld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,25
 • Ernie Beuker, Herman Beuker boeken
  Ernie Beuker, Herman Beuker - De wasstraat voor je gedachten

  Methodiek van het Gedachten Analyse Programma (GAP) Duizenden gedachten per dag. Variërend van ‘hé. het regent, ik heb zin in koffie’ tot ‘ik neem ontslag’. Het zijn veel, heel veel gedachten die de mens op een dag heeft. Het zijn gelukkig niet alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nieuwe muziek bij de psalmen en enige gezangen 1 Uitgave voor koor (satb)

  Bekende teksten van psalmen en enkele gezangen, maar dan opnieuw getoonzet voor koor (satb), kwartet (satb) of begeleidend toetsinstrument. Dat is de inhoud van een tweetal boeken, waarvan u hier het eerste vindt (Psalm 1-89). De teksten zijn afkomstig uit de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Roel Jansen boeken
  Roel Jansen - Stilte in je Zelf

  Qigong-oefeningen komen uit China. Ze zijn niet moeilijk om te beoefenen en weldadig voor de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. In dit boek wordt een reeks van tien van deze oefeningen onderwezen die de lezer zich eigen kan maken. Uiteraard wordt er ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Henk Groen boeken
  Henk Groen - Alles verandert, behalve...

  De schrijver wilde allereerst zelf kennis maken met de oorsprong van drie belangrijke levensbeschouwingen: Boeddhisme, Christendom en Islam en hun initiators: Gautama Boeddha, Jezus Christus en Mohammed. Dank zij Wikipedia en andere bronnen heeft hij zo veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Dietrich Bonhoeffer boeken
  Dietrich Bonhoeffer - Aanzetten voor een ethiek

  Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) werkte tijdens de Tweede Wereldoorlog aan zijn eigen ontwerp van een ethiek. Het project bleef onvoltooid, doordat hij gevangengenomen werd. De ethiek die hem voor ogen stond, was echter ook nooit bedoeld als kant-en-klaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Jan van Eycken boeken
  Jan van Eycken - In de ban van Boeddha & Brahman

  Het Oosten oefent steeds meer aantrekkingskracht uit op westerlingen. Op zoek naar innerlijke rust experimenteren we met mindfulness, meditatie, yoga, zen… Maar of dat tot een beter begrip van de oosterse religies leidt, is nog maar de vraag. Het hindoeïsme… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Klaas van Egmond boeken
  Klaas van Egmond - Homo universalis

  Zorgwekkende ontwikkelingen: klimaatverandering, migratiestromen, populisme, fragmentatie van de nationale, Europese en mondiale politiek, handelsconflicten en een wankel financieel bestel. Deze problemen zijn terug te voeren op de overwaardering van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Deborah Reber boeken
  Deborah Reber - Wat als je kind 'anders' is?

  Een realistische steun in de rug voor ouders van kinderen die 'anders' denken. Positief en herkenbaar boek, met veel ervaringsverhalen en informatie van experts. Helderen adviezen voor ouders van een kind dat anders is dan de rest, door bijvoorbeeld autisme,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Axel Liégeois boeken
  Axel Liégeois - Waarden in dialoog

  Wanneer we ethisch goede zorg willen verlenen, nemen we vaak de wil van de zorgvrager als uitgangspunt. Maar hoe doen we dat bij kwetsbare personen die een grote zorgafhankelijkheid hebben?Waarden in dialoog biedt een praktisch toepasbaar en theoretisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Adam Smith boeken
  Adam Smith - De welvaart van landen

  De welvaart van landen, of voluit Een onderzoek naar de aard en de oorzaken van de welvaart van landen, van Adam Smith geldt als een van de grootste klassiekers uit de economische wetenschap en het verlichtingsdenken. Het boek werd gepubliceerd in 1776, aan de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,90
 • Kristin Neff, Christopher Germer boeken
  Kristin Neff, Christopher Germer - Werkboek mindful zelfcompassie

  Dit werkboek leert je stap voor stap om je te bevrijden van harde zelfkritiek en onmogelijke eisen aan jezelf, en om juist een compassievolle relatie met jezelf te cultiveren.Ben jij vriendelijker voor anderen dan voor jezelf? Talloze studies tonen aan hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Gerbert Bakx boeken
  Gerbert Bakx - Nieuwe levenskunst

  Het langverwachte nieuwe boek van de auteur van de bestseller ‘De strategie van het geluk’. Duurzaam geluk is niet afhankelijk van omstandigheden of gebeurtenissen, maar is een actieve creatie van de mens zelf. We worden niet passief geleid door oorzaken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Mo Gawdat boeken
  Mo Gawdat - De logica van geluk

  Hij was gezond, extreem rijk en succesvol, maar Mo Gawdat voelde zich diep ongelukkig. De huidige Chief Business Officer van de futuristische 'dromenfabriek' Google [X] besloot het fenomeen van gelukservaring te benaderen als een ingenieur: onderzoek de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00