Boeken over mens en maatschappij

 • Eginhard Meijering boeken
  Eginhard Meijering - Emil Brunner

  Brunner kwam in de jaren twintig van de vorige eeuw als een theoloog naar voren, die niet tussen de partijen wilde staan, maar tot ergernis van velen ter linker- en rechterzijde de pretentie leek te hebben erboven te kunnen staan. Vrijzinnigen hadden dan ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Ineke Van Der Valk Islamic Institute boeken
  Ineke Van Der Valk Islamic Institute - Mikpunt Moskee

  Dit boek weerspiegelt de zorg die in moslimgemeenschappen leeft over weerstand en agressie tegen moskeeën en wil beter onder de aandacht brengen welke betekenis moskeeën in Nederland hebben. Het boek is bedoeld voor een breed publiek dat belangstelling heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Martin G. Kat boeken
  Martin G. Kat - Ouderenpsychiatrie: de praktijk

  Dit boek leert zorgprofessionals die werken met ouderen, om psychiatrische en psychische aandoeningen bij hun cliënten te herkennen en signaleren. Zij kunnen dankzij dit boek vroege adequate behandeling mogelijk maken.Dit boek koppelt praktijkvoorbeelden aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Rosalinda Weel boeken
  Rosalinda Weel - Van gebroken naar heel zijn

  Van gebroken naar heel zijn is een liefdevolle handleiding voor het omgaan met pijn, verdriet en moeilijke tijden. Het laat de rauwe kant van het leven zien, en ook dat pijn en verdriet omarmd mogen worden. Als je ook de diepe dalen bewandelt, kun je groeien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Mieke Mosmuller boeken
  Mieke Mosmuller - Het geheim van het getal

  De intelligentie is een groot goed voor de mens, zowel in het gewoneleven als ook in wetenschap en kunst. Ze wordt gezien als een gave van denatuur, van het lichaam.Als veld voor de spiritualiteit is de intelligentie niet erkend. Het lijkt eerdereen gebied dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Frans de Waal boeken
  Frans de Waal - Mama's laatste omhelzing

  In ‘Mama’s laatste omhelzing’ richt Frans de Waal zich op het rijke emotionele leven van dieren. Het boek opent met het dramatische afscheid in Burgers’ Zoo tussen Mama, een stervende 59-jarige chimpansee, en Jan van Hooff, de bekende hoogleraar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Clive Thompson boeken
  Clive Thompson - De Coders

  Welkom in de 21e eeuw: het tijdperk waarin programmeurs de dienst uitmaken. Facebooks algoritmes bepalen het nieuws, WhatsApp domineert onze communicatie en ons liefdesleven wordt gestuurd door datingapps. Onze wereld draait op computercode, en die is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Frank van Marwijk boeken
  Frank van Marwijk - Doe niet zo moeilijk

  Soms lijkt het alsof alles en iedereen jou dwarszit. Frustrerend? Welnee, want jij beheerst de kunst van het relativeren, jou maken ze niet meer gek. Met dit boek leer je accepteren dat het leven soms tegenzit. Shit happens! Je windt je niet meer op over elke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Mark Stoorvogel boeken
  Mark Stoorvogel - Reflections

  Dit dagboek helpt jongeren om elke dag met Jezus Christus te leven en daarin te groeien. De dagboekstukjes worden afgewisseld met getuigenissen van jongeren. Ook is er schrijfruimte, zodat de jongeren hun eigen 'reflections' kunnen opschrijven. De onderwerpen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • J. Kommers boeken
  J. Kommers - En zij volgen het lichtend spoor

  Als oud-zendingspredikant kent dr. J. Kommers het zendingswerk. In deze kleine geschiedenis van de christelijke zending geeft hij een overzicht van het spoor dat God door geroepen mannen en vrouwen getrokken heeft in deze wereld. Het is een inspirerend verslag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Eelco Runia boeken
  Eelco Runia - Genadezesjes

  In Genadezesjes laat Eelco Runia zien wat iedereen weet maar niemand durft te zeggen. H? analyseert op scherpe maar humoristische w?ze de ontsporing van de universiteit, ooit een bolwerk van professionaliteit. Z?n beschr?vingen van regeldruk,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Victor Mids, Oscar Verpoort boeken
  Victor Mids, Oscar Verpoort - Mindf*ck

  Victor Mids en Oscar Verpoort geven voor het eerst de geheimen prijs achter hun spectaculaire tv-programma MINDF*CK. Aan de hand van illusies, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid geven zij een uniek inkijkje in de werking van je brein. Met deze 101… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Wardy Poelstra, Marloes Hoevenaar, Frans Brinkman boeken
  Wardy Poelstra, Marloes Hoevenaar, Frans Brinkman - De kracht van de cliënt

  De cliënten die SHOP Den Haag en haar voorgangers al bijna dertig jaar begeleiden zijn vrijwel zonder uitzondering sterke mensen, die ondanks moeilijke omstandigheden hun leven op de rit proberen te houden of krijgen. Sekswerkers en slachtoffers van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Willem de Vink boeken
  Willem de Vink - Aan jou is alles mooi

  We hebben zo onze eigen gedachten over onszelf. Als iemand zegt: ‘Aan jou is alles mooi,’ heb je misschien wel het gevoel dat je voor de gek gehouden wordt. Jij mooi, kostbaar, geliefd? Dat kan niet waar zijn! Toch heb je dit boekje gepakt en lees je hier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Op weg naar Pasen 2019

  Op weg naar PasenMeditatieboekje met dagkalenderDe vastentijd is een weg van veertig dagen naar Pasen. Het is een periode waarin de gelovige extra wordt aangespoord om mee te leven met de gang van de Mens, de Zoon van God, Jezus de Christus. Het oude Verhaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,95
 • Friedrich Weinreb boeken
  Friedrich Weinreb - God ervaren

  In “God ervaren” beschrijft Friedrich Weinreb hoe de mens van vandaag de Bijbel zo kan lezen, dat de verhalen direct tot hem spreken. Niet in de zin van morele voorbeelden of als interessante vertellingen uit de oudheid, maar als een symbool van ons eigen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Stephen Westerholm boeken
  Stephen Westerholm - Rechtvaardigmaking

  Er is al veel geschreven over wat Paulus bedoelde toen hij het over rechtvaardigmaking door het geloof had, in plaats van door de werken van de wet. In dit kleine boekje onderzoekt Stephen Westerholm nauwkeurig wat over het onderwerp geschreven is door Krister… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Brigitte Herremans boeken
  Brigitte Herremans - De mens in opstand

  Wat kan literatuur betekenen in de strijd voor mensenrechten? Moet fictie rechtvaardigheid propageren of een handleiding voor activisme zijn?Brigitte Herremans betoogt dat de rol van literatuur elders ligt. Literatuur biedt inzicht in de mens, geeft een naam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,99
 • Kim Vervuurt boeken
  Kim Vervuurt - PrikkelProofPlan (set van 5)

  Ouders van een baby die zonder aanwijsbare reden overmatig huilt zijn vaak ten einde raad en voelen zich machteloos. Slaapgebrek, goede raad die niet werkt, internet met tegenstrijdige adviezen, ouders zien door de bomen het bos niet meer. Waar heeft de baby… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • Tjitske Hiemstra boeken
  Tjitske Hiemstra - Verlangen naar bezinning en bezieling

  Elk verlangen dat diep in ons naar God roept, vormt al een gebed. Jouw verlangen, dat is reeds jouw gebed. Er bestaat een innerlijk gebed dat nooit zwijgt: het is jouw verlangen. Wanneer je wilt bidden zonder ophouden, houd dan nooit op te verlangen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Hans Doorewaard, Brian Tjemkes boeken
  Hans Doorewaard, Brian Tjemkes - Praktijkgericht kwantitatief onderzoek

  STUDENTENVERSIE Praktijkgericht kwantitatief onderzoek Praktisch handboek voor kwantitatief onderzoek Hans Doorewaard en Brian Tjemkes Maart 2019 | ISBN 9789024401642 | blz. 176 | € 34,50 Praktijkgericht kwantitatief onderzoek legt uit hoe je een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Menswaardige voeding

  Voeding is de basale levensbehoefte die het meest directaan onze gezondheid is gerelateerd. Opmerkelijk genoegheerst juist op dit gebied in onze moderne tijd een groteonzekerheid. Wetenschappelijke inzichten over wat gezondis en wat niet wisselen bijna met de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Philip Henry boeken
  Philip Henry - Christus alles en in allen

  Dit boek is een bijzonder voorbeeld van puriteinse vroomheid. Elk hoofdstuk bevat een overdenking die ons ertoe oproept onze vreuugde in Jezus te vinden. Zoals Philip Henry laat zien is er in Christus een volheid om in elke behoefte te voorzien. Alleen Hij kan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Prof. Dr. T. VanderEnde boeken
  Prof. Dr. T. VanderEnde - Spreuken

  Deze Bijbelcommentaar slaat een brug tussen de oorspronkelijke betekenis van de Bijbeltekst en de huidige situatie. Naast de historische achtergrond, de literaire opbouw en het theologische belang van de grotere gehelen worden voor elk vers de specifieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,68
 • Janette Danyiova boeken
  Janette Danyiova - De tandwiel methodiek

  De tandwielmethodiek is voortgevloeid uit jarenlange praktijkervaring, eigen studie, analyse en opgebouwde expertise en know how op het vlak van armoede en sociale uitsluiting. De methodiek richt zich op specifieke kwetsbaarheden en de maatschappelijke positie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50