Boeken over mens en maatschappij

 • NBG boeken
  NBG - NBG-51 standaard

  De Nieuwe Vertaling uit 1951 is meer bekend onder de niet-officiële naam NBG-vertaling 1951. Deze vertaling van de Bijbel kwam tot stand in opdracht van het Nederlands Bijbelgenootschap en werd in 1951 geïntroduceerd. De NBG-vertaling 1951 vond ingang bij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Dorothy Hunt boeken
  Dorothy Hunt - Stoppen met zoeken

  Stoppen met zoeken Van spirituele ambitie naar gewaarzijn Dorothy Hunt Dit wijze boek doet wat ieder diepgaand onderricht doet: het ontneemt je met mededogen al je zekerheden, wat uiteindelijk rest is de heldere essentie, het tijdloze, het ongrijpbare nu. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Mieke Maerten boeken
  Mieke Maerten - Ik moet nu gaan

  Wat gaat er in een moeder om wanneer ze van haar zesendertigjarige zoon verneemt dat hij ongeneeslijk ziek is en een euthanasieaanvraag op papier heeft gezet? De innerlijke dialoog die de auteur met haar zoon Pieter voert, geeft niet enkel antwoord op die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Jaap Hiddinga boeken
  Jaap Hiddinga - Bronnen van inspiratie

  Waar komt inspiratie vandaan? Is zij altijd gewenst? Hoe gaan we daar als mens mee om? In dit boek worden alle aspecten van inspiratie, mediamieke gaven en hooggevoeligheid besproken. We zijn vaak kritisch over wat anderen zeggen, maar informatie uit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ivo Phinaud boeken
  Ivo Phinaud - Magnum Opus Nostradamus

  The first 3 books are now combined. Here Ivo unfolds his theory that it is all about symbolism and astrology! (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Klaske Goedhart boeken
  Klaske Goedhart - Divineren, magische rituelen en regels

  Op reis We gaan eerst even op reis in Lumeria haar wereld. Aan de hand van praktijkvoorbeelden vertel ik je wat soms ter tafel kwam. Zo kan jij leren van mijn eigen lessen, elke keer neem je stapjes en elke stap ben je een beetje dichter bij de wijsheid die je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Tine Maenhout, Elke Jeurissen boeken
  Tine Maenhout, Elke Jeurissen - Who run the world?

  U kent ze wel: de foto’s waarop topfiguren poseren op een trap. De grootste diversiteit in dergelijke groepsportretten zit vaak in de kleur maatpakken van deze overwegend grijzende, blanke mannen. Het zijn beelden die niet stroken met de maatschappelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Max Lucado boeken
  Max Lucado - Onwankelbare hoop

  De Bijbel staat vol met beloften van God. In 'Onwankelbare hoop' deelt Max Lucado een aantal van deze beloften die hem door de jaren heen hebben bemoedigd. Hij laat zien hoe we ons leven op Gods beloften kunnen bouwen en hoe ze ons houvast bieden te midden van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Jac de Bruijn, Brian Twint boeken
  Jac de Bruijn, Brian Twint - Handboek verstandelijke beperking

  In dit handboek staan 25 methoden voor zorg aan en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Niet alleen bekende methoden als Methode Vlaskamp of Methode Heijkoop, maar ook nieuwe methoden als ARGOS, Girls’ Talk+, Sterker dan de kick en Mijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Mirjam Kollenstaart-Muis boeken
  Mirjam Kollenstaart-Muis - God vinden in het gewone

  Mirjam Kollenstaart-Muis deelt in dit boek 52 overdenkingen die ze voor Groot Nieuws Radio heeft gehouden. In het gewone leven, in de alledaagse situaties, in werk of gezin - er is altijd wel iets dat je kan herinneren aan God. Toch lukt het niet altijd om op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Aaron Damiani boeken
  Aaron Damiani - De zegen van soberheid

  ‘De zegen van soberheid’ van Aarom Damiani is een gids voor de veertigdagentijd. Voor veel mensen is vasten in de veertigdagentijd een leeg ritueel. Maar Aaron Damiani ontdekte dat vasten hem dichter bij de opgestane Christus brengt. In dit praktische boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Ferdinand Brand boeken
  Ferdinand Brand - Denk anders, leer meer

  Denk anders, Leer meer is geen gelikt boek, het is een boek dat je een hand geeft. Iedereen die vastloopt in de geijkte manieren van leren en studeren wordt hier op een uitnodigende en plezierige wijze meegenomen en uitgedaagd. Je kunt bij deze aanpak zonder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Marike van Gemert boeken
  Marike van Gemert - Praktijkboek praten met kinderen over kindermishandeling

  Kinderen die kindermishandeling meemaken, voelen zich vaak te weinig gezien en gehoord. Dit boek laat zien hoe je ruimte geeft voor hun verhaal en inbreng en geeft daarmee concrete handreikingen om deze kinderen daadwerkelijk centraal te stellen. Het boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,99
 • Kim Vervuurt boeken
  Kim Vervuurt - PrikkelProofPlan

  Ouders van een baby die zonder aanwijsbare reden overmatig huilt zijn vaak ten einde raad en voelen zich machteloos. Slaapgebrek, goede raad die niet werkt, internet met tegenstrijdige adviezen, ouders zien door de bomen het bos niet meer. Waar heeft de baby,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Erik Borgman, Paul van Geest, Rik Torfs, Jan de Volder boeken
  Erik Borgman, Paul van Geest, Rik Torfs, Jan de Volder - Paus Franciscus

  Wie Franciscus wil begrijpen, moet dit boek lezen Van superheld tot mikpunt van kritiek. Van knuffelpaus tot kerkvorst die zelf wordt beschuldigd. Het gebeurt allemaal in het zesde jaar van het pontificaat van paus Franciscus: een bewogen en chaotisch jaar. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Elly Beurskens, Marije van der Linde, Andries Baart boeken
  Elly Beurskens, Marije van der Linde, Andries Baart - Praktijkboek presentie

  Het bevorderen van een inclusieve samenleving waarin men omziet naar, en zorgdraagt voor elkaar, met in het bijzonder aandacht voor diegenen die het meest kwetsbaar zijn, dat is het doel van presentie.. De presentiebenadering streeft ernaar om te zijn 'met'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Julian Baggini boeken
  Julian Baggini - Hoe de wereld denkt

  Een van de grote onverklaarde wonderen in de geschiedenis van de mens is dat de geschreven filosofieën in het oude China, India en Griekenland onafhankelijk van elkaar rond dezelfde tijd tot bloei kwamen. Die vroege filosofieën zijn van grote invloed geweest… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Christian De Coninck boeken
  Christian De Coninck - Die dag heeft Brussel geweend (en ik ook)

  Op 22 maart 2016 is commissaris Christian De Coninck van dienst op het hoofdbureau van de politie in Brussel. Een dag zoals een andere tot dat ene telefoontje komt: er is een aanslag op de luchthaven van Zaventem. Enkele ogenblikken later ontploft een bom in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Mieke de Veuster boeken
  Mieke de Veuster - Groot Worden

  Een documentaire over opgroeiende jongeren In dit foto- en verhalenboek blikken elf jongeren van eenentwintig jaar terug op hun jeugd bij een portretreeks die fotografe Hilde Gilbos van hen maakte van hun 12de tot 18de jaar. Ze vertellen openhartig over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • René Ravenhorst, Cora Reijerse boeken
  René Ravenhorst, Cora Reijerse - Psychologie in de boardroom

  De toezichthouder houdt toezicht, de bestuurder bestuurt. Deze tweedeling is voelbaar aan verandering onderhevig. De psychologie in de boardroom kan daar duiding aan geven. Dit boek geeft inzicht in gedrag en cultuur in de boardroom, in de onderlinge relaties,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Tim van Iersel boeken
  Tim van Iersel - Godvergeten

  In ‘Godvergeten’ biedt Tim van Iersel handreikingen en bemoediging in het omgaan met dementie en God. Dementie brengt je bij de kern van je geloof. Juist omdat je met dementie zo afhankelijk en kwetsbaar bent, juist omdat je cognitieve capaciteiten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Esther Scholten boeken
  Esther Scholten - LIEFDE DOOR SCHERVEN HEEN

  Wat te doen als alcohol de liefde onder druk zet?Een zwoele zomeravond doet in een jonge vrouw de liefde ontluiken. Ze droomt van haar prins op het witte paard. Maar aan de man van haar dromen kleeft een schaduwkant. Ondanks waarschuwingen uit zijn omgeving… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Philip Troost boeken
  Philip Troost - Energie van de Geest

  In ‘Energie van de Geest’ herijkt Philip Troost de kernwoorden van het christelijk geloof. We zijn verlost, maar echt vrij leven is een ander verhaal. We gaan voor onderlinge gemeenschap, maar je verbinden met elkaar, hoe doe je dat? Philip Troost laat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Piet Schelling boeken
  Piet Schelling - Denkend aan de dood kom ik tot leven

  In Denkend aan de dood kom ik tot leven deelt emerituspredikant en publicist Piet Schelling gedachten over het levenseinde, met als doel anderen te stimuleren daarover na te denken. ‘Ik ga dood.’ Zo opent dit boek. Drie woorden waarachter een wereld van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Ankie Adriana Johanna Withagen boeken
  Ankie Adriana Johanna Withagen - Wat ik na dit leven leerde

  Op mijn dertiende ging ik dood. Zelf dacht ik daarvoor dat dood zijn betekende dat alles dan klaar zou zijn. Ik zou geen bewustzijn meer hebben want ik was niet meer. Een hemel kon ik mij niet voorstellen. Als je dood was, dan was er niets. Dat idee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95