Boeken over mens en maatschappij

 • Binjamin Heyl boeken
  Binjamin Heyl - Verpleeghuisbewoners en hun leefwereld betalen de rekening

  De directe aanleiding om dit boek te schrijven was voor de auteur een aan hem gericht schrijven van de Vereniging voor Verpleegkundigen en Verzorgenden: "V&VN hoort dagelijks van haar leden in deze sector verhalen over tekortschietende zorg, hoge werkdruk,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Wouter Backx, Jan Hille Noordhof boeken
  Wouter Backx, Jan Hille Noordhof - Effectieve gesprekken

  Je voert ze dagelijks: gesprekken waarin je iets wilt bereiken of gedaan wilt krijgen van de ander. Je probeert een opdracht binnen te slepen, je project de goede kant op te sturen of gewoon je dochter haar huiswerk te laten maken. In alle gevallen is het doel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • A.J.H. van Leeuwen, A.P. Meyer-Gerhard boeken
  A.J.H. van Leeuwen, A.P. Meyer-Gerhard - Ganesha

  De occulte literatuur is in de laatste decennia steeds meer in de belangstelling komen te staan. Vele nieuwe gebieden van occultisme, esoteriek, mysticisme, yoga, paranormale wetenschappen en aanverwante aspecten ervan worden in studie genomen.Meer dan vroeger… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jan Knol boeken
  Jan Knol - Spinoza in 107 vragen en antwoorden

  - Waar hangt ons geluk van af?- Bestaat toeval?- Bestaat de vrije wil?- Hoe leren we accepteren?- Wat is ware deugd?- Hebben we elkaar nodig?- Is medelijden altijd goed?En nog 100 andere vragen.De beste inleiding op de filosofie van Spinoza:107 vragen die ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Metta de Noo boeken
  Metta de Noo - FRONTAAL

  HOE WE ERGENS NAAR KIJKEN, BEPAALT HOE WE ER OVER DENKENJe ziet wel vaker een mooie appel. Maar pas als je die van de andere kant bekijkt kom je erachter of die écht zo smakelijk is. Het bekende verhaal van 'foute dokter' Jansen Steur draait precies om die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Maurits Hogo Dienske boeken
  Maurits Hogo Dienske - Zwijgen over stilte

  Zen beoefenen betekent evenwicht bewaren. Evenwicht tussen niets doen op een kussentje en liefdevol groente snijden. De aandacht naar binnen richten en van een landschap genieten. Bij je eigen ervaring blijven en een bestaande traditie volgen. Gebeurtenissen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Henk Rothuizen boeken
  Henk Rothuizen - Exit

  Exit is een pastorale handreiking over hemel en hel, een bemoedigingvoor iedereen die met angst voor de hel in het evangelie een liefdevolleVader probeert te ontdekken.Exit stelt een onderwerp aan de orde waar niemand aan kan ontkomen.Voor iedereen is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Sako Musterd, Annalies Teernstra, Wouter van Gent, Thea Dukes boeken
  Sako Musterd, Annalies Teernstra, Wouter van Gent, Thea Dukes - De buurt als jas

  Stedelijke interventies, gericht op de herstructurering van woonmilieus, kenmerken zich door een bepaalde visie op de functie van de buurt. De tot nu toe dominante visie wordt gekenmerkt door een relatief statische kijk op de relatie tussen bewoners en hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jean-Luc Nancy, Daniel Tyradellis boeken
  Jean-Luc Nancy, Daniel Tyradellis - Wat doet ons denken?

  Een boeiende dialoog over de voorstellingen die wij ons van het denken maken, over wat ons ertoe brengt, ertoe dwingt, ertoe aanspoort te denken; maar ook over de goede en slechte redenen om te denken, over de filosofie en de 'misosofie'.Een ontmoeting tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Peter Prudon boeken
  Peter Prudon - Ritueel gedrag - Een psychologische kijk op dit universele fenomeen

  Tekst omslag achter: Geritualiseerd gedrag wijkt duidelijk af van het praktische handelen, en dat roept een aantal vragen op: Hoe en waarom wijkt het daarvan af? In welke situaties of onder welke omstandigheden worden mensen ertoe geïnspireerd, verleid of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Jonathan Gottschall boeken
  Jonathan Gottschall - Echte mannen vechten

  Echte mannen vechten is het adembenemende verslag van wetenschapper Jonathan Gottschall, die besloot zijn veilige kantoor in te ruilen voor een vechtclub en 'cage fighter' te worden. Naast zijn bloedstollende persoonlijke ervaringen in de ring - de paniek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Marike van der Schaaf, Juultje Sommers boeken
  Marike van der Schaaf, Juultje Sommers - Evidence statement voor fysiotherapie op de intensive care

  In dit boek is het beschikbare bewijs voor het fysiotherapeutisch methodisch handelen bij IC-patiënten overzichtelijk weergegeven in de vorm van een verkorte richtlijn. In antwoord op klinisch relevante vraagstellingen bevat deze verkorte richtlijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Pel de Trekker boeken
  Pel de Trekker - Autisme en een bijzonder bewustzijn

  Dit boek gaat over overprikkeling of een teveel aan impulsen en over hoe chronische overprikkeling alle aspecten van mijn leven beïnvloedt. Overprikkeling staat ook wel bekend als sensorische overbelasting. Ik vertel hoe ik er rond mijn 46e levensjaar achter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Laozi boeken
  Laozi - Dao de jing

  Laozi schreef 2500 jaar geleden een van de mooiste en meest mystieke boeken uit de wereldliteratuur. Er zijn talloze vertalingen van, die onderling sterk verschillen. De oude Chinese karakters zijn multi-interpretabel; het is vaak niet te zien of een karakter… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • De Kleine Gids Jeugdwet

  De nieuwe Jeugdwet betekent een ingrijpende wijziging in de zorg voor jeugdigen. Ouders en jeugdigen krijgen vanaf 1 januari 2015 in veel gevallen te maken met de gemeente. Ook verandert er veel voor organisaties die hulp, zorg of ondersteuning aan jeugdigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jacobsen boeken
  Jacobsen - Psalmboek voor jonge kinderen

  Psalmen zingen, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Dit boekje bevat een selectie van 25 psalmen die zeer geschikt zijn om de jongste kinderen aan te leren. Omdat bij iedere psalm een herkenbare kleurenillustratie staat, kan het kind de psalm zelf… (Harde kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • A.M.P.C. van Hartingsveldt-Moree boeken
  A.M.P.C. van Hartingsveldt-Moree - Vrouw vandaag Lea en Rachel volgen 4

  In het dagelijkse leven van vrouwen zijn vaak veel vragen. Wat moet ik nu doen? Wat gebeurt hier? Waarom overkomt mij dit? Je vindt dergelijke vragen ook terug in het leven van veel vrouwen uit de Bijbel. Hun levensleiding bevat antwoorden voor vrouwen vandaag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • J.J. van Eckeveld boeken
  J.J. van Eckeveld - Zeker en vast

  In dit boek gaat het over de vastheid en zekerheid van het geloof. Is het geloof altijd zeker? Wat houdt de zekerheid van het geloof in? Er zijn aangevochten zondaren, die met deze vragen worstelen. De vragen rondom geloof en zekerheid zijn vragen waar ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Ds. W. Pieters boeken
  Ds. W. Pieters - Aan u geschreven Open toegang tot Gods genadetroon

  Ds. W. Pieters Open toegang tot Gods genadetroon De brief aan de Hebreeën Deel 12 serie Aan u geschreven De brief aan de Hebreeën laat zien hoe rijk de nieuwtestamentische gemeente is nu ze in het gebed vrijmoedig tot God mag naderen, omdat Zijn Zoon alles… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Maarten Luther boeken
  Maarten Luther - Gedenk zijn wonderen

  Deel 3 Lutherserie Luther legt Psalm 111 uit als een danklied voor de uittocht uit Egypte en de viering van het Pascha. Vervolgens staat hij stil bij de viering van ‘ons Pascha’, het Heilig Avondmaal. ‘Let op de kostelijke naam waarmee de dichter het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Nicolette van Gestel boeken
  Nicolette van Gestel - De kracht van de gemeenschap

  In het huidige tijdsgewricht zien we steeds meer nadruk op toezicht, controle en handhaving, terwijl er tevens een toenemend beroep wordt gedaan op de eigen verantwoordelijkheid van burgers. Het politiek-maatschappelijke debat lijkt hiermee te gaan over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Evelyn Noltus boeken
  Evelyn Noltus - Alleen dit gezicht

  In de periode van een burn-out maakte predikant Evelyn Noltus een moeizame ontdekkingsreis door vreemd en onbekend gebied. In maanden van leegte en ontreddering hield ze haar leven tegen het licht en werd ze geconfronteerd met indringende vragen over haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ingrid van Essen, Kiki Mol-van der Lee boeken
  Ingrid van Essen, Kiki Mol-van der Lee - Pubermania

  Handboek voor een ontspannen puberteit Opeens zit je er middenin: de puberteit. Je puber gaat onderzoeken wie hij is en wat hij wil. Hij gaat volledig op in de omgang met leeftijdsgenoten, de ontdekking van de wereld en vooral zichzelf. Hij experimenteert met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Willemine Regouin, Erik de Haan boeken
  Willemine Regouin, Erik de Haan - Supervisie

  Het handboek Supervisie biedt een didactische methode, die professionals in helpende beroepen in staat stelt om inzichten en ervaringen om te zetten in een grotere beroepsbekwaamheid. Het benadert theorie, methodes en praktijk vanuit het perspectief van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Deborah Ligtenberg boeken
  Deborah Ligtenberg - Voel je beter

  Deborah Ligtenberg: Voel je beterLevenskunst voor wie chronisch ziek isAls je te horen krijgt dat je chronisch ziek bent, is dat vaak een behoorlijke klap. Hoe ga je om met een ziekte die nooit meer over gaat? 'Geef het een plekje', zeggen mensen dan. Maar hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95