Boeken over mens en maatschappij

 • Trudy Dijkstra boeken
  Trudy Dijkstra - Werkboek natuurmandala's met zenpatronen

  De mooiste natuurmandala's kun je zelf met dit werkboek gaan tekenen. Met de stap-voor-stap-uitleg ga je van basisopzet naar een mandala waarin de zon, de schildpad, uilen, veren, de lotusbloem, en meer dieren, bloemen en planten hun eigen plek hebben.De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,90
 • Janna Verbruggen boeken
  Janna Verbruggen - Previously institutionalized youths on the road to adulthood

  It is January 1995 when four young people are discharged from a juvenile justice institution in the eastern part of the Netherlands. James is 18 years old, Ray 17, and Regina and Ellen are aged 16, and at their young age, they have already experienced problems… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Laetitia Mulder, Gerben van der Vegt, Sanne Ponsioen boeken
  Laetitia Mulder, Gerben van der Vegt, Sanne Ponsioen - Omgaan met regelovertreding in vertrouwensrelaties

  Het gebeurt steeds vaker dat toezicht georganiseerd wordt in arrangementen waarin vertrouwen tussen toezichthouder en personen die onder toezicht staan, een rol speelt. In de context van een dergelijke vertrouwensrelatie is de vraag hoe het beste kan worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Marleen Temmerman, Tine Maenhout boeken
  Marleen Temmerman, Tine Maenhout - Milady!

  Brandend actueel thema, twintig jaar na de Conferentie van Caïro Vrijheid kan pas worden bereikt als vrouwen geëmancipeerd zijn van alle vormen van onderdrukking. - Nelson Mandela Vrouwenrechten. Het is een thema dat helaas nog altijd brandend actueel is.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Annick van Damme boeken
  Annick van Damme - Tarot

  Tarot voor iedereen van Annick van Damme is een praktisch en inspirerend Ankertje dat je op een gemakkelijke en toegankelijke manier op weg helpt met de tarot. Je leert de tarotkaarten gebruiken als een krachtig instrument van transformatie en ontdekt een bron… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Naomi Klein boeken
  Naomi Klein - De shockdoctrine

  Nog voor de huidige crisis blies Naomi Klein de mythe op dat de `vrije markt voor `vrije mensen zorgt. Klein onthult de gedachten, het geldspoor en de werkelijke macht achter de meest aangrijpende crises en oorlogen van de afgelopen veertig jaar. Op deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Petra van Langen boeken
  Petra van Langen - Muziek en religie

  In deze sociaal- en cultuurhistorische studie beschrijft Petra van Langen hoe in Nederland tussen 1850 en 1948 een specifiek katholiek muziekleven met eigen katholieke muziek ontstond en vorm kreeg. De hoofdrollen in deze geschiedenis zijn weggelegd voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,00
 • Bloemenmagie

  Een wereld vol bloemen en fantasierijke patronen. Schitterende motieven staan klaar om ingekleurd te worden. Laat uw creativiteit de vrije loop, en kom tot rust bij het maken van decoratieve illustraties en kleine geschenken voor uzelf of voor anderen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Jos Kessels boeken
  Jos Kessels - Scholing van de geest

  De oude wijsgeren Plato en Socrates vormen de sleutels tot het gehele oeuvre van Jos Kessels en dus ook tot dit nieuwe boek. Kessels blijkt keer op keer in staat het denken en doen van deze Grieken te vertalen naar hedendaagse vraagstukken en vooral ook naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Corien Oranje boeken
  Corien Oranje - Decemberdagboek

  Pak een kop thee en trek je even terug uit de feestdrukte. Met dit prachtige dagboek creëer je een rustig moment voor jezelf. Iedere dag in december lees je een adventsoverdenking over een vrouw in de Bijbel. De overdenking verwerk je in een eenvoudig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ton Jorna, Willem Voois boeken
  Ton Jorna, Willem Voois - Onmetelijke eenzaamheid

  Eenzaamheid is een onderwerp dat veel mensen raakt en het wordt daarom gezien als een maatschappelijk probleem: als een gemis aan relaties en aan kwaliteit in relaties. In het kader daarvan worden allerlei eenzaamheidsprogramma's uitgevoerd. Maar bieden deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marcel Ham, Stijn Verhagen, Lilian Linders boeken
  Marcel Ham, Stijn Verhagen, Lilian Linders - Gegijzeld door schuld

  Overheden en huishoudens steken zich massaal in de schulden. Ruim 2 miljoen huishoudens hebben een betalingsachterstand. Het aantal aanmeldingen voor schuldhulpverlening verdubbelde vorig jaar sinds het begin van de crisis tot 89.000. Steeds meer mensen komen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Henk Poot boeken
  Henk Poot - Geplant aan waterstromen

  In Geplant aan waterstromen staan de Psalmen centraal. Elk hoofdstuk bestaat onder andere uit achtergrondinformatie, liederen en gebedspunten. Naast het vergroten van bijbelkennis, richt ds. Henk Poot zich in dit boek op het pastorale aspect van zorg en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Linda Roodenburg boeken
  Linda Roodenburg - Zie de mens

  Een zoektocht langs de wondere wereld van schedelmeten, rassenkunde, eugenetica en ander onderzoek uit het verleden dat we liever vergeten, maar dat ons veel kan vertellen over de oorsprong van vooroordelen en onderbuikgevoelens die menigeen herkent maar ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Keri Smith boeken
  Keri Smith - Wreck this journal everywhere

  De reisversie van Wreck this journal Wreck this journal everywhere is perfect om altijd en overal mee naartoe te nemen en je stopt 'm zo in je tas of jaszak. De opdrachtjes zijn daar ook op afgestemd. Met de populaire suggesties uit vorige boeken, maar ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Hans van Maanen boeken
  Hans van Maanen - Broddelwetenschap

  Rood vlees bekort het leven', 'Honden ruiken longkanker', 'Telefoonstraling is slecht voor tuinkers' - de krant staat vol van dit soort onzin, gebaseerd op persberichten over wetenschappelijk onderzoek. Het is goed gebruik om de media de schuld te geven van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Wytze De Vries boeken
  Wytze De Vries - Het geheim van de mooiste werkdag

  'Dit boek gaat over Tom, logistiek manager bij een grote organisatie. Iedereen die met organisaties te maken heeft zal zich moeiteloos kunnen herkennen in de problemen en frustraties van Tom, en zich gesteund en geïnspireerd voelen door de inzichten die Tom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Alex van Ligten boeken
  Alex van Ligten - Vertalen van verdriet

  Aan de hand van een klassieke tekst uit de wereldliteratuur (Gideon de richter) schrijft een vader over zijn zoon, Gideon 'de dichter'. De ontzetting over diens zelfgekozen dood en de verwarring van het eerste jaar krijgen vorm in een openhartig zelfonderzoek.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Patricia van Walstijn boeken
  Patricia van Walstijn - Open je hart in 6 stappen

  Een praktische gids voor emotioneel evenwicht We kunnen zelf bepalen hoe we willen leven, voluit en vrij of verstrikt in onze emoties en overtuigingen. Vaak lijkt het alsof het leven ons overkomt en dat we weinig invloed hebben op ons eigen geluk. Niets is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • R. van Riessen, O. Zijlstra boeken
  R. van Riessen, O. Zijlstra - Wat bezielt Kierkegaard?

  Søren Kierkegaard blijft intrigeren. De belangstelling voor zijn werk is in de eenentwintigste eeuw groter dan ooit tevoren. Dat komt wellicht doordat hij niet zomaar denker is, maar existentieel denker, en niet alleen denker, maar ook schrijver, niet alleen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Sarah Young boeken
  Sarah Young - Dicht bij Jezus voor jonge tieners

  Als je vrienden met je willen praten, bellen ze je op je mobieltje of sturen ze je een berichtje. Maar als je beste vriend, Jezus, met je wil praten, maakt Hij direct contact met jouw hart. Sarah Young luisterde een jaar lang naar wat Jezus tegen haar zei. Wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • I.A. Kole boeken
  I.A. Kole - Verscheurd verlangen

  De uitblijvende eenheid van de gereformeerde gezindteHet Contact Orgaan Gereformeerde Gezindte (COGG) wil het gesprek over kerkelijke eenheid bevorderen. Het COGG zet zich in voor een verbetering van de onderlinge verhoudingen tussen de verscheurde kerken van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Johan R. Boelaert boeken
  Johan R. Boelaert - De medische renaissance van de twaalfde eeuw

  Over het boek:Dit themanummer uit de reeks Cahiers Geschiedenis van de Geneeskunde en Gezondheidszorg is gewijd aan de belangrijke vernieuwing die zich in de twaalfde eeuw in West-Europa, met Vlaanderen als kerngebied, voltrok op het vlak van de geneeskundige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • An Deckers boeken
  An Deckers - De nieuwe aarde

  'De Nieuwe Aarde' is een autobiografisch verhaal waarbij de schrijfster in gesprek gaat met haar hogere Zelf en de opgestegen meesters (Jezus, Buddha, Saint Germain, ...). Deze brengen haar inzichten over het leven en tonen haar praktische stappen om te leven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Miriam Losse boeken
  Miriam Losse - Onderzoeksvaardigheden voor docenten

  Onderzoeksvaardigheden voor docenten is zowel een cursus om een valide en betrouwbaar onderzoek uit te kunnen voeren als een uitwerking van factoren die met name belangrijk zijn voor een hbo-afstudeerproject. In het boek komen alle aspecten van onderzoek aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00