Boeken over mens en maatschappij

 • Marjan Slob, Esmee Schilte boeken
  Marjan Slob, Esmee Schilte - Mensenrechten in beweging

  In 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens opgesteld. Sindsdien is de wereld ingrijpend veranderd. Dit boek laat zien dat belangrijke mondiale veranderingen die 'eeuwige' mensenrechten in een ander perspectief plaatsen. Zo doet de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - Over de geheimen van de kruisweg en het graalbloed

  Ook de beschrijvingen in dit derde deel van de reeks 'Bijdragen tot inzicht in het Christusgebeuren' zijn voortgekomen uit het autonome geestelijk beleven van de schrijfster. Enerzijds gaat het daarbij om het directe meebeleven van de historische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Martine F. Delfos boeken
  Martine F. Delfos - Developmental perspective on trauma

  In Developmental Perspective on Trauma Martine Delfos presents a new model on trauma. The effect of traumatic events depends on many factors, biological as well as psychological factors. Until now research has mainly focused on the age-related symptoms in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,90
 • Paulien Vervoorn boeken
  Paulien Vervoorn - Puur! in balans

  Puur! in balans: Wandelen en genieten met God. Wandelen is ontspannend, geeft nieuwe energie, is goed voor je lijf en zorgt voor frisse ideeën. Wandelen is ook een middel om tot rust te komen bij God. In 'Wandelen en genieten met God' helpt coach en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Adam Phillips boeken
  Adam Phillips - Freud

  In 'Freud' geeft psychoanalyticus Adam Phillips een bondige en toegankelijke introductie op het leven en het denken van Freud. Wie was Freud voordat hij de basis legde voor de invloedrijkste behandelmethode in de psychologie? En hoe kwam hij tot zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Razi H. Quadir boeken
  Razi H. Quadir - Vrijheid van meningsuiting in de Islam

  Dit boek over het heikele onderwerp van vrijheid van meningsuiting is een prijzenswaardige poging om het zwart-wit denken te doorbreken. Het feit dat het geschreven is voor zowel moslims als niet-moslims laat zien dat er aan beide kanten een groot gebrek aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Else Walravens boeken
  Else Walravens - De verwondering

  De uitgever heeft voor deze uitgave geen omschrijving aangeleverd. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (Zachte kaft, ISBN 9789054879602):Het avontuur van de westerse filosofie begint in de zesde eeuw voor onze tijdrekening. Aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Perspectiefgerichte en talentgedreven welzijnszorg

  Werken aan de tafelrandEen van de uitdagingen waar we voor staan, ligt in het opleiden van jongeren voor de arbeidsmarkt. Zorgwekkend is het aantal voortijdige schoolverlaters zonder startkwalificatie. Door een opeenstapeling van problemen lukt het ze niet hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Henri Bergson boeken
  Henri Bergson - Tijd en vrije wil

  In dit traktaat ontwikkelt de meesterlijke stilist Bergson een theorie van de geleefde tijd. Tegenover de tijd van de klok stelt Bergson de ervaring van de tijd als proces, als 'duur'. Tijd en vrije wil is een van de filosofische hoofdwerken van Henri Bergson… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Kees-Jan van Linden boeken
  Kees-Jan van Linden - Een boomstam wordt geen krokodil

  'De tand en de tong maken weleens ruzie.' Het is een van de vele spreekwoorden die de Mogofin in hun dagelijks leven gebruiken. Hoe goed de tand en de tong ook met elkaar kunnen opschieten, op een keer bijt de tand op de tong. Zij die dicht op elkaar leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Louise Fokkens, Martine Fokkens boeken
  Louise Fokkens, Martine Fokkens - Ouwehoeren op reis

  Overal zijn ze inmiddels bekend, de dames Fokkens, beter bekend als de Ouwe hoeren. In Ouwehoeren op reis nemen ze de lezers mee langs de intiemste plekjes van de Amsterdamse wallen maar gaan ze ook op stap naar buitenlandse hot spots; Parijs, Londen, Berlijn,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Emile Durkheim boeken
  Emile Durkheim - Over moraliteit

  Durkheim ziet de moraal als iets wat zich binnen de natuurlijke wereld bevindt en wat wetenschappelijk onderzocht kan worden. In Over moraliteit, een bundeling van teksten geschreven tussen 1906 en 1920, zet Émile Durkheim zijn idee van moraliteit als sociaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Janneke de Leede, Hilde de Ruiter boeken
  Janneke de Leede, Hilde de Ruiter - Eerlijk omgaan met je leven, je lijf, je wereld

  Hoe ga je eerlijk om met je lijf en je leven? Puur leven: eerlijk = heerlijk van Janneke de Leede (red.) is een full colour inspiratie-doe-boek. Het verbindt een eerlijke, pure levensstijl met spiritualiteit. Dit maakt het tot een uniek, trendy en vernieuwend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Thomas Nagel boeken
  Thomas Nagel - Geest en kosmos

  Bewustwording, waardering en wil, het zijn enkele geestelijke processen die zich lastig laten verklaren met materie. Zonde,vindt filosoof Thomas Nagel, want daardoor lopen we het risico een deel van de natuur nooit te kunnen ontrafelen. Biologie, evolutie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Dietrich Bonhoeffer boeken
  Dietrich Bonhoeffer - Verborgen omgang

  Twee van Dietrich Bonhoeffers geliefdste teksten in 'Verborgen omgang'. Welke rol vervullen de Psalmen in de eredienst? Wat betekenen schepping, wet, kerk, lijden en schuld? Hoe moet je bidden? Hoe vind je kracht in persoonlijke meditatie? Al deze vragen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Christien Crouwel, Bette Westera, Gerrie Huiberts boeken
  Christien Crouwel, Bette Westera, Gerrie Huiberts - Oog in oog

  Geïnspireerd door een verhaal, een psalm, een spreuk of een zin uit de Bijbel schreven zes auteurs gedichten voor De Achterdeur, de achterpagina van oecumenisch maandblad Open Deur. Gedichten voor mensen vanaf een jaar of acht - gewaardeerd door mensen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Ulrich Libbrecht boeken
  Ulrich Libbrecht - Adieu a Dieu. Naar een religieus atheisme

  Over het boek:Prof.em.dr. Ulrich Libbrecht beschrijft hoe hij zich bevrijdde uit de dogmatiek en de symboliek van zijn katholieke opvoeding, zonder daarbij het wezenlijke van de religie over boord te gooien. Dit wezenlijke is voor hem de ervaring, niet de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Puur van jou

  In dit kleurrijke notitieboek kun je al je notities kwijt. Schrijf er je gebeden, gedachtes, dromen en herinneringen in. Of gebruik dit Puur! van jou journal voor je stille tijd of notities bij preken. Naast veel schrijfruimte vind je in dit notitieboek ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • L. Heitzig boeken
  L. Heitzig - Een knipoog van God

  Ken je dat? De puzzelstukjes vallen op hun plaats. Een telefoontje komt net als je dat heel hard nodig hebt. Je weet niet waar je de woorden vandaan haalt, maar je zegt precies wat de ander moet horen. Toeval? Of is het een knipoog van God in je leven, is het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Henk Fransen, Arnout Visscher boeken
  Henk Fransen, Arnout Visscher - Versterk je genezend vermogen op vijf niveaus

  Met 'Versterk je genezend vermogen op 5 niveaus' van Henk Fransen en Arnout Visscher neem je je gezondheid in eigen hand. Steeds meer onderzoek laat zien hoe belangrijk leefstijl is als het gaat om voorkomen van ziektes. Goed zorgen voor je lichaam is één… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Rene Erwich, Jan Hoek, Jan Marten Praamsma boeken
  Rene Erwich, Jan Hoek, Jan Marten Praamsma - Theologie als beroep

  In Theologie als beroep vind je ondersteuning voor christelijke leiders. Samen met co-auteurs Jan Hoek en Jan Marten Praamsma richt René Erwich zich vooral op leiding geven aan zoekende christenen in deze post-christelijke samenleving. Dit boek geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Eva Illouz boeken
  Eva Illouz - Hardcore romantiek

  Waarom werd 'Vijftig tinten grijs' wereldwijd zo'n enorm succes? Vanwege de vermeend pornografische inhoud? Vanwege de uitgekiende marketingstrategie? Nee, zegt Eva Illouz. Ana Steel en Christian Grey zijn typische geliefden van onze tijd - op zoek naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Nevill Drury boeken
  Nevill Drury - Tarot

  Leer de wijsheid van de kaarten gebruiken op de weg door het leven. De tarot is een van de meest fascinerende mystieke tradities en wordt al eeuwenlang gebruikt voor divinatie, meditatie en visualisatie. Dit boek biedt een helder en compleet overzicht van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Alice van der Pas boeken
  Alice van der Pas - Hoezo probleemouders ?

  De auteurs snijden heikele onderwerpen aan: denkkronkels in de nieuwe Jeugdwet, het groeiend aantal vechtscheidingen, de non-status van de honderdduizenden stief- en pleegouders die andermans kinderen helpen grootbrengen - en wat te denken van het venijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • James Mullaney boeken
  James Mullaney - Ode aan het universum

  James Mullaney tilt sterrenkijken in 'Ode aan het universum, sterrenkijken als spirituele ervaring' naar een hoger niveau. Hij legt niet alleen uit wat een goede telescoop is, maar laat ook zien dat sterrenkijken je bewustzijn verruimt en dat het werkt als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99