Boeken over mens en maatschappij

 • Henk Poot boeken
  Henk Poot - Geplant aan waterstromen

  In Geplant aan waterstromen staan de Psalmen centraal. Elk hoofdstuk bestaat onder andere uit achtergrondinformatie, liederen en gebedspunten. Naast het vergroten van bijbelkennis, richt ds. Henk Poot zich in dit boek op het pastorale aspect van zorg en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Linda Roodenburg boeken
  Linda Roodenburg - Zie de mens

  Een zoektocht langs de wondere wereld van schedelmeten, rassenkunde, eugenetica en ander onderzoek uit het verleden dat we liever vergeten, maar dat ons veel kan vertellen over de oorsprong van vooroordelen en onderbuikgevoelens die menigeen herkent maar ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Hans van Maanen boeken
  Hans van Maanen - Broddelwetenschap

  Rood vlees bekort het leven', 'Honden ruiken longkanker', 'Telefoonstraling is slecht voor tuinkers' - de krant staat vol van dit soort onzin, gebaseerd op persberichten over wetenschappelijk onderzoek. Het is goed gebruik om de media de schuld te geven van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Patricia van Walstijn boeken
  Patricia van Walstijn - Open je hart in 6 stappen

  Een praktische gids voor emotioneel evenwicht We kunnen zelf bepalen hoe we willen leven, voluit en vrij of verstrikt in onze emoties en overtuigingen. Vaak lijkt het alsof het leven ons overkomt en dat we weinig invloed hebben op ons eigen geluk. Niets is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Sarah Young boeken
  Sarah Young - Dicht bij Jezus voor jonge tieners

  Als je vrienden met je willen praten, bellen ze je op je mobieltje of sturen ze je een berichtje. Maar als je beste vriend, Jezus, met je wil praten, maakt Hij direct contact met jouw hart. Sarah Young luisterde een jaar lang naar wat Jezus tegen haar zei. Wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • I.A. Kole boeken
  I.A. Kole - Verscheurd verlangen

  De uitblijvende eenheid van de gereformeerde gezindteHet Contact Orgaan Gereformeerde Gezindte (COGG) wil het gesprek over kerkelijke eenheid bevorderen. Het COGG zet zich in voor een verbetering van de onderlinge verhoudingen tussen de verscheurde kerken van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Johan R. Boelaert boeken
  Johan R. Boelaert - De medische renaissance van de twaalfde eeuw

  Over het boek:Dit themanummer uit de reeks Cahiers Geschiedenis van de Geneeskunde en Gezondheidszorg is gewijd aan de belangrijke vernieuwing die zich in de twaalfde eeuw in West-Europa, met Vlaanderen als kerngebied, voltrok op het vlak van de geneeskundige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • An Deckers boeken
  An Deckers - De nieuwe aarde

  'De Nieuwe Aarde' is een autobiografisch verhaal waarbij de schrijfster in gesprek gaat met haar hogere Zelf en de opgestegen meesters (Jezus, Buddha, Saint Germain, ...). Deze brengen haar inzichten over het leven en tonen haar praktische stappen om te leven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Miriam Losse boeken
  Miriam Losse - Onderzoeksvaardigheden voor docenten

  Onderzoeksvaardigheden voor docenten is zowel een cursus om een valide en betrouwbaar onderzoek uit te kunnen voeren als een uitwerking van factoren die met name belangrijk zijn voor een hbo-afstudeerproject. In het boek komen alle aspecten van onderzoek aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Walter Vogels boeken
  Walter Vogels - Abraham

  Abraham is een religieuze figuur die sinds eeuwen en wereldwijd zijn stempel nagelaten heeft. De drie monotheïstische godsdiensten - jodendom, christendom en islam - doen allen een beroep op dezelfde Abraham, die zij 'onze vader' noemen. Abraham heeft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Irene de Goede boeken
  Irene de Goede - Kinderen & mondiaal burgerschap

  Mondiaal burgerschap is van alle leeftijden. Ook kinderen zijn in staat om met hun rol in de wereld om te gaan en hebben hier een mening over. Toch is er nog weinig bekend over de gedachten en meningen van kinderen als het gaat om thema's als mondiale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Christine Carabain, Marije van Gent, Evelien Boonstoppel boeken
  Christine Carabain, Marije van Gent, Evelien Boonstoppel - Nederlanders en mondiaal burgerschap 2012

  In het rapport 'Nederlanders & Mondiaal Burgerschap 2012' wordt de mate waarin Nederlanders van 18 jaar en ouder zich gedragen als mondiaal burger onderzocht. Bij het begrip mondiaal burgerschap staan de individuele bijdragen van mensen aan de leefbaarheid van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Evelien Boonstoppel boeken
  Evelien Boonstoppel - Wereldwijde problemen, wereldwijde oplossingen?

  De internationale politiek staat eind 2012 voor een uitdaging. Efficiënte samenwerking wordt steeds urgenter door een toenemende verwevenheid, maar wordt praktisch gezien juist ook steeds complexer door verschuivende machtsverhoudingen. Grote vraag is hoe een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Ries Kamphof boeken
  Ries Kamphof - Grondstoffen

  Grondstoffenvoorziening is een mondiaal thema en probleem. We gebruiken grondstoffen als metalen, mineralen, tin, fosfaat en goud in veel producten en ze worden vaak gewonnen in mijnen buiten Europa. De sociale en ecologische omstandigheden rond deze mijnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Vittorio Busato, Willem Koops, Mineke van Essen, F.J.J. Buytendijk, J. Linschoten, B.J. Kouwer, A.D. Groot boeken
  Vittorio Busato, Willem Koops, Mineke van Essen, F.J.J. Buytendijk, J. Linschoten, B.J. Kouwer, A.D. Groot - Van fenomenologie naar empirisch-analytisch psychologie

  Van de geschiedenis en van onze voorgangers leren we. Althans, dat wordt beweerd. Toch lijken de psychologie, pedagogiek en onderwijskunde steeds ahistorischer te worden. Oudere bronnen dan van een jaar of vijf geleden worden in empirische artikelen zelden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Eite Veening boeken
  Eite Veening - Het filosofisch consult

  Dit boek maakt enerzijds duidelijk wat mensen bij een filosoof te zoeken hebben en wat ze daar dan kunnen verwachten en anderzijds wat filosofen moeten weten en kunnen als ze klanten iets te bieden willen hebben en een 'praktijk' willen beginnen. Het gaat over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ineke Koedam boeken
  Ineke Koedam - Een andere kijk op orgaandonatie

  Ineke Koedam wil met Een andere kijk op orgaandonatie, meer dan een medische ingreep een bredere kijk op orgaandonatie stimuleren. Er is veel te doen over orgaandonatie, maar we bekijken het meestal alleen vanuit de medische of emotionele kant. Als we uitgaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Cailtin Doughty boeken
  Cailtin Doughty - Als de rook om je hoofd is verdwenen

  Op achtjarige leeftijd ziet Caitlin Doughty een leeftijdgenootje dood neervallen. Dit moment raakt haar diep, maar haar ouders, die ook getuige zijn van het ongeluk, weigeren erover te praten. Ze hekelt de manier waarop haar ouders, en vele anderen in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Tom Wright boeken
  Tom Wright - Hoe god koning werd

  De kern van het evangelie herontdektUit het Woord vooraf:"In de kern van het christelijk geloof en de geloofspraktijk schuilt een fundamenteel probleem: we zijn allemaal vergeten waar het in de vier evangeliën om gaat. Ja ze gaan over Jezus, maar wat staat er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • J.D.Th. Wassenaar boeken
  J.D.Th. Wassenaar - Vreemdelingschap

  Dit boek neemt de lezer mee op reis om gelovigen uit de kerkgeschiedenis te ontmoeten en te horen hoe zij zelf omgegaan zijn met de gedachte dat christenen vreemdelingen op aarde zijn.'Vreemdelingen', zo worden christenen in het Nieuwe Testament meer dan eens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gert van der Vijver boeken
  Gert van der Vijver - Kerst met de zandtovenaar

  Kerst met de Zandtovenaar is een mooi cadeauboek waarmee je het kerstverhaal op een bijzondere manier kunt beleven. In het boek staat het kerstverhaal uit De Bijbel in Gewone Taal, geïllustreerd met zandtekeningen van Gert van der Vijver. Op de dvd zie je hoe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • Guillaume Van der Stighelen boeken
  Guillaume Van der Stighelen - Echt

  De vele keren dat zijn boek Echt het gespreksonderwerp was op discussieavonden maakten nieuwe gedachten los bij de oud-reclameman. In 2012 schreef Guillaume Van der Stighelen een essay over authenticiteit. In één adem schreef hij neer hoe hij in zijn jeugd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Ronald van der Wal, Nicolien Kop boeken
  Ronald van der Wal, Nicolien Kop - Opsporing bij evenementen

  Het aantal evenementen in Nederland is de voorbije jaren fors gegroeid. De meeste evenementen verlopen zonder noemenswaardige incidenten. Tegelijkertijd is het afbreukrisico groot en heeft een aantal incidenten zoals in Duisburg en Hoek van Holland veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Het geluk het buiten naar binnen

  Een boek waarin korte verhalen en sprekende foto's laten zien hoe verschillende ouder wordende mensen leven. Plekjes en mensen waar we wel een beeld bij hebben, maar die soms verrassend anders blijken te zijn. Ingaand op zowel de zelfstandig wonende als de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bronnie Ware boeken
  Bronnie Ware - Het jaar van verandering

  Bronnie Ware heeft tientallen mensen bijgestaan in hun laatste levensdagen en de waardevolle lessen die ze van hen leerde past ze nog elke dag in haar leven toe. Bij elke beslissing is het een leidraad: zal ik er spijt van hebben als het te laat is? In Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95