Boeken over mens en maatschappij

 • Mirjana Petrovic boeken
  Mirjana Petrovic - Pieter en Sofie wonen (begeleid) zelfstandig;

  Ervaringsverhalen van (jong)volwassenen met een verstandelijke beperkingMirjana PetrovicPieter en Sofie zijn twee jongvolwassenen van 26 en 22 jaar. Allebei hebben ze een verstandelijke beperking. Pieter en Sofie wonen in ´De Zonnewijzer´. Een begeleid wonen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,90
 • Berthold Gunster boeken
  Berthold Gunster - Flip-thinking

  Nice, a book about flip-thinking, but...I'm dyslcetlic. I can do that already. That's old news. I could never learn how. Those politicians should do it first. Give it to my mother-in-law, she needs it more than I do. I prefer flip-feeling. If I have a problem,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Violette LeBon boeken
  Violette LeBon - Spiritualiteit bron van geluk en zelfverwezenlijking

  Bron van geluk en zelfverwezenlijking - Leer de twaalf krachten van de geest gebruiken om het beste uit jezelf te halenVerloopt uw leven niet zoals u zou willen? Lijkt het of steeds dezelfde frustrerende, en soms zelfs traumatiserende ervaringen zich herhalen?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Gemma Blok boeken
  Gemma Blok - Achter de voordeur

  In 1916 ging de GG & GD Amsterdam zich richten op de stedelijke zorg voor 'krankzinnigen en maatschappelijk ongeschikten'. Tegenwoordig spreekt men van Openbare Geestelijke gezondheidszorg (OGGZ) voor 'kwetsbare burgers'. Dit boek onderzoekt de wortels van dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jenny Brown boeken
  Jenny Brown - Gelukkig zijn in al je relaties

  Ontwikkel je volwassen 'ik' en verbeter je relaties met anderen en jezelfEen mens is een sociaal wezen: zonder relaties kunnen we niet overleven. Maar tegelijkertijd is het juist in onze relaties dat we het meest kwetsbaar zijn. We kunnen het gevoel hebben dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Liggy Webb boeken
  Liggy Webb - Vergroot je emotionele veerkracht

  Leer beter omgaan met veranderingen en tegenslagenTegenslagen, teleurstellingen, onzekerheid over een baan, geldzorgen, relatieproblemen... we krijgen er helaas vaak mee te maken. Sommige mensen kunnen zulke stressvolle situaties vol zelfvertrouwen tegemoet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • J.G. Woelderink boeken
  J.G. Woelderink - De rechtvaardiging uit het Geloof alleen

  Jan Gerrit Woelderink is een van de meestinteressante theologische denkers van Nederland.Vanwege zijn originele zienswijzen enverfrissende bijdragen aan het debat rond deverbondstheologie eerde de Universiteit vanUtrecht hem met een eredoctoraat. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Jeroen Gooskens boeken
  Jeroen Gooskens - Verder onderweg

  Jeroen Gooskens ( 2013) liep in 3 etappes (1991-1993) als pelgrim naar Santiago de Compostela en schreef over zijn camino (pelgrimsweg) het bekende boek Ver Onderweg. Het werd een bestseller in pelgrimsland omdat hij het 'meer' dat de camino biedt, wist te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Rik Pinxten boeken
  Rik Pinxten - Schoon protest

  Het neoliberalisme is een vampierenideologie: de 1% heeft steeds meer bloed nodig en zuigt de levenskrachten van de 99% uit. De 1% zal ook de aarde vernietigen om excessief te kunnen blijven consumeren. Politiek kan deze ideologie uitsluitend leven door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Wolter Huttinga boeken
  Wolter Huttinga - Participation and Communicability

  'The participation of creation in the divine life': it was this imaginative as well as provocative conception of the relationship between God and the world that Radical Orthodoxy has put forward since the late 1990s as an antidote to secular thought. Among… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Frank De Schepper, Anja De Schepper boeken
  Frank De Schepper, Anja De Schepper - Noah

  In de zomer van 2014 leefde heel Vlaanderen mee met Noah, een vierjarig hartpatiëntje dat al negen maanden op een donorhart wachtte. Zijn ouders, Frank en Anja De Schepper, verhuisden speciaal van Gemmenich bij Voeren naar Duitsland, zodat Noah omringd kon… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Saskia de Bruin boeken
  Saskia de Bruin - Mooie Moeiteloze Mindfulness

  'We kennen allemaal het aandachtig en zonder verzet in het hier en nu zijn. Ik wil je aanmoedigen meer open te staan voor het ontstaan van zulke momenten. Mindfulness mag van mij fijn, smeuïg en levendig zijn. Ik hou van een lichte, lijfelijke, sensuele,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Paul Oude Luttighuis boeken
  Paul Oude Luttighuis - Qualitate qua

  'Qualitate qua' is een bondige kennistheorie die werkelijkheid, taal, mens en getal relativeert en verbindt in een eenvoudig en precies intersubjectief weefsel. Dat weefsel is precies genoeg om door ontwerpers gebruikt te worden en zelfs om mee te rekenen.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Karen Kingsbury boeken
  Karen Kingsbury - De familie van Jezus

  Jozef, Zacharias, Johannes de Doper, Jakobus, Elisabet en Maria - in de roman De familie van Jezus vertellen zij alle zes hun eigen verhaal. Aan de hand van Bijbelteksten en historische en theologische inzichten geeft Karen Kingsbury ze een eigen stem. Beleef… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Karel de Corte boeken
  Karel de Corte - Eerst vasthouden, dan loslaten

  Over het boek Bij de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking komen emancipatie, zelfbepaling en andere burgerschapsmodellen almaar meer aan bod. Iedereen is in de weer om deze mensen een plaats te geven met volwaardige rechten en plichten. Zeker… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Peter Verschuren boeken
  Peter Verschuren - Genadebrood

  Op veel plekken in Nederland is de afgelopen jaren een voedselbank ontstaan. Inmiddels is er in vrijwel heel Nederland wel een te vinden. Hoe blij moeten we daarmee zijn? Is een voedselbank een mooie voorziening voor mensen die het niet zo breed hebben? Of een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,90
 • Pascal de Decker, Bruno Meeus, Bart Claessens boeken
  Pascal de Decker, Bruno Meeus, Bart Claessens - De geest van suburbia

  Het model van een alleenstaande eigendomswoning met een tuin, een oprit en een garage, heeft de voorbije decennia in België, maar ook in tal van andere westerse landen, het woonpad van miljoenen mensen beïnvloed. Het model bleek bijzonder succesvol. Het was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,00
 • Krijn Pansters, Jan Sloot boeken
  Krijn Pansters, Jan Sloot - De Franciscaanse beweging

  De Franciscaanse Beweging in Nederland is een vereniging van mensen die geraakt zijn door het evangelisch ideaal van Franciscus en Clara van Assisi. Als beweging van leken en religieuzen die wilen inspireren en ontmoeten, zoeken naar verdieping en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • P.W. Moens boeken
  P.W. Moens - Er is perspectief!

  In de politiek en de maatschappij klinkt de roep om een participatiesamenleving. Dat heeft consequenties voor iedereen. Wat betekent dit voor christenen? Een christen is, door genade, iemand die vervuld is met Christus. Dat moet merkbaar zijn in het hele leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Arthur Essen, Leendert Torn boeken
  Arthur Essen, Leendert Torn - Parels

  Spiritueel dagboek met 366 inspirerende gedachten van grote schrijvers en denkers uit de Joodse traditie. De gekozen teksten spreken niet zozeer het hoofd aan, maar vooral het hart en de ziel. Zo wordt dit dagboek een kleinood voor persoonlijke momenten van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Peter J. Oomens boeken
  Peter J. Oomens - Leren leven met rugklachten en houdingsproblemen?

  Ruim twintig jaar ben ik als podoposturaal therapeut werkzaam geweest; een beroep dat ik met veel plezier heb uitgeoefend. Mijn cliënten (patiënten) kwamen letterlijk overal vandaan, zelfs uit het buitenland. Tegenwoordig zijn er meer collega’s en dat is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jan Dirk Vlasblom, Patricia van Echtelt, Marian de Voogd-Hamelink boeken
  Jan Dirk Vlasblom, Patricia van Echtelt, Marian de Voogd-Hamelink - SCP-publicatie Aanbod van Arbeid 2014

  Het verhogen van de arbeidsdeelname is een van de hoofddoelstellingen van het arbeidsmarktbeleid van de overheid. Duurzame inzetbaarheid van werkenden staat centraal. Werkenden moeten tot aan de pensioengerechtigde leeftijd blijvend en breed actief blijven op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Chris Bartelds, Titia Struiving boeken
  Chris Bartelds, Titia Struiving - Wie zegt 'Het is genoeg' als je zelf niet meer kunt praten?

  Wie zegt 'Het is genoeg' als je zelf niet meer kunt praten? gaat over de wilsverklaring behandelbeperking en behandelverbod. Het beschrijft wat een wilsverklaring is en waarom u zou kunnen besluiten om voor uzelf een wilsverklaring op te stellen. Het boek is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ursula Frenzel boeken
  Ursula Frenzel - Aartsengel Aannathas

  Met dit boek wil Aartsengel Aannathas - lichtdrager - terugkeren zoals hij werkelijk is. Lange tijd heeft de mensheid hem gezien als Lucifer, als duivel. Nu kan hij weer als lichtdrager zichtbaar worden. Hoe het zover heeft kunnen komen, vertelt Aannathas zelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Marcel Flier, Erica Kramer boeken
  Marcel Flier, Erica Kramer - Enjoy journal

  Van de makers van de succesvolle Enjoy lijn, o.a. de Enjoy Today bureaukalender, is er nu een kleurrijk bijschrijfdagboek. Prachtig geïllustreerd, met opdrachten en vragen die je laten nadenken over je relatie met God, en ruimte om zelf te schrijven. Met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95