Boeken over mens en maatschappij

 • Britta Nijhuis boeken
  Britta Nijhuis - Levenslang Gezond Slank

  Levenslang gezond slank is en levensstijl, gebaseerd op calorieën tellen. Uiteraard is calorieën tellen alleen niet genoeg, je hebt ook kennis en vaardigheden nodig. Maar om te beginnen heb je eerst maar eens goede recepten nodig die je zonder te laten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wolfgang Streeck boeken
  Wolfgang Streeck - Gekochte Tijd

  Heeft het kapitalisme zijn beste tijd gehad? In Gekochte tijd legt de Duitse socioloog Wolfgang Streeck nauwgezet de diepere oorzaken bloot van de huidige financiële crisis. Streeck plaatst de grootste crisis die het naoorlogs kapitalisme heeft gekend in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Rob Dunn boeken
  Rob Dunn - De man met het gebroken hart

  Op een warme dag in 1893 besloot een man in een armzalig ziekenhuis in Chicago voor het allereerst in de geschiedenis een openhartoperatie uit te voeren. Op hetzelfde moment zette hij het mes in eeuwenoude opvattingen over het hart en maakte hij de weg vrij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jan Dijkgraaf boeken
  Jan Dijkgraaf - Wake-up call voor weekendwensers

  Het tijdperk waarin een werknemer van baan veranderde omdat de baas een tiran was, de leaseauto bij de buren wel lichtmetalen velgen had, het kerstfeest niet bij Van der Valk, maar in de eeuwige sneeuw van Sölden werd gehouden of welke andere goede reden dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Willem Glaudemans boeken
  Willem Glaudemans - Boek van de Universele Wetten

  Het Boek van de universele wetten van Willem Glaudemans biedt een heldere beschrijving van de grote universele wetten van de schepping. Deze universele wetten zijn neutraal en werken altijd. De keus is: wil je mét of tégen deze wetten leven? Dan moet je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Linette Trapman boeken
  Linette Trapman - Dicht bij U

  Dicht bij U is een bemoedigend geschenkboek over de nabijheid van God. Tekst en beeld spreken van de trouw van God. Linette Trapman is kunstenares en veelvuldig spreekster op vrouwenconferenties. (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Thomas A. Kempis boeken
  Thomas A. Kempis - Verborgen manna

  In Verborgen manna biedt Thomas a Kempis op zijn bekende en indringende wijze in een achttal minder bekende teksten en brieven ons geestelijk voedsel ter verrijking van het innerlijke leven. Over de rijkdom van armoede, een pleidooi voor een sober leven. Met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Jean-Jacques Suurmond boeken
  Jean-Jacques Suurmond - Zou je niet eens opstaan?

  Wie praat met een kruisbeeld, verwacht niet dat het iets terugzegt. Of geeft het wel degelijk antwoord, op een diepere laag dan we gewoonlijk beseffen?Dit boekje bevat gesprekken met een crucifix op een alledaags kruispunt op het Franse platteland. Ze gaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Bart Pattyn, Pieter d'Hoine boeken
  Bart Pattyn, Pieter d'Hoine - Lessen voor de eenentwintigste eeuw Jongeren vandaag en de wereld morgen

  Interfacultaire lessenreeks over mens, maatschappij en wetenschapWie in zijn jeugd niet op de barricade heeft gestaan, die heeft geen hart - zo wil de boutade. Toch vindt elke generatie haar eigen manier om zich maatschappelijk te engageren. Hoe kritisch zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Lindi Melse boeken
  Lindi Melse - God kiest jou!

  God kiest jou! van Lindi Melse is een praktisch en aansprekend dagboek voor 16+. God ziet jou helemaal zitten! Geloof je dat niet? Hij zegt het zelf, in de Bijbel. Lees elke dag een stukje en laat je inspireren. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • PUUR! Prayer journal

  De PUUR! Prayer journal is een prachtig vormgegeven journal in de PUUR!-lijn. Vol quotes en inspirerende Bijbelteksten en vooral: veel ruimte om je eigen gebeden en gebedsverhoringen te noteren. (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Sebastien Valkenberg boeken
  Sebastien Valkenberg - Op denkles

  In 'Op denkles' beschrijft filosoof Sebastien Valkenberg hoe we ons kunnen wapenen tegen dooddoeners als 'Ieder heeft z'n eigen waarheid'. Een ergere anticlimax is tijdens discussies nauwelijks denkbaar. Holle kreten, pasklare ideeën en modieuze denkbeelden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Russell Razzaque boeken
  Russell Razzaque - Helderheid in chaos

  Een crisis of depressie, hoe verwarrend ook, kan leiden tot nieuwe inzichten en helderheid. Bij veel van zijn patiënten met een depressie viel het psychiater Russell Razzaque op dat zij een zeer heldere kijk hadden op de dingen om hen heen. Zij beleefden in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ilona Brekelmans, Groot de Gerda boeken
  Ilona Brekelmans, Groot de Gerda - De kleuren van EVA en Zahir

  De landelijke expertise- en behandelcentra EVA (Kompaan en de Bocht) en Zahir (Fier) zijn ontstaan uit de praktijk. De aanpak eergerelateerd geweld was ontoereikend. Het ministerie van VWS gaf daarom in 2007 de opdracht tot het ontwikkelen van twee landelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Marc van Eck boeken
  Marc van Eck - Bij twijfel doen

  'Bij twijfel niet inhalen.' Het lijkt een mooi motto dat uitstekend past bij onze voorzichtige levensstijl, maar de grote vraag is: brengt het je wel verder? We zijn immers geneigd vooral te zoeken naar argumenten om iets níét te doen. Marc van Eck laat je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Peter Visser boeken
  Peter Visser - Openbaring van Johannes

  De "Openbaring van Johannes" is geschreven door een Jood en voor mensen die in hun leven voor Jezus hebben gekozen. In een tijd dat het Romeinse rijk heerste over grote delen van de toenmalig bekende wereld. De Christenen van het eerste uur hadden het niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - Jozef van Arimathea en de weg van de heilige graal

  Dit boek biedt heel nieuwe en diepe inzichten in de vroegchristelijke mysteriegeschiedenis van Europa en belicht de 'eerstesteen-leggingen' voor een esoterisch christendom tussen Efeze en Gallië tot aan Ierland. De eigenlijke verdienste van Jozef van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Marina Meeuwisse boeken
  Marina Meeuwisse - Psychologie van de stad

  De relatie tussen de gebouwde stad en stadscultuur wordt door denkers, zoals sociaal wetenschappers, en door de makers-ontwerpers van een stad, op uiteenlopende manieren verklaard en benaderd. Ondanks de professionele versnippering gebruiken beide disciplines… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Peter Henk Steenhuis boeken
  Peter Henk Steenhuis - Het leven is niet leuk als je je mond houdt - Het denken van Marli Huijer

  Filosoof en arts Marli Huijer, de opvolger van René Gude als Denker des Vaderlands, is geen studeerkamergeleerde, al schreef ze meerdere boeken, zoals het recente Ritme en Discipline. Ze is geen tegen-, geen mee-, maar een tussendenker, ze wil de stemmen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Richard Baxter boeken
  Richard Baxter - Met Christus te zijn

  Richard Baxter Met Christus te zijn Gedachten over het sterven Met zijn dood voor ogen schreef Richard Baxter een geschrift, waarin hij zichzelf bemoedigt, opwekt en troost. Hij kijkt terug op zijn leven en blikt vooruit op de komende dood en het leven daarna.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Marinus Wieten boeken
  Marinus Wieten - Keerpunt

  Zit je vast zit in de sleur van alledag? Denk je dat erzoveel meer te halen is uit het leven, uit je werk en uit jezelf? Wat houdt je tegen om je dromen na te jagen?Om voor jezelf te beginnen, die wereldreis te maken of weer te gaan studeren?Dit boek is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Andrew White boeken
  Andrew White - Vergeef ons, Vader

  Als we op het journaal horen over de onthoofding van journalisten door IS, hoe moeten we daar dan op reageren? Hoe kunnen we Gods liefde laten zien aan een wereld in oorlog? Als predikant in Bagdad (Irak) weet Andrew White hoe het is om vervolgd te worden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Awen Lucia boeken
  Awen Lucia - Niet zonder mijn lichaam

  Wij kennen de uitdrukking 'het lichaam is de tempel van de ziel', maar toch wordt het lichaam vaker afgewezen dan dat het als tempel wordt gezien. Dit blokkeert onze weg naar bewustwording. Als wij ons lichaam afwijzen, snijden wij onszelf af van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • A. Nieborg - Van den Ban boeken
  A. Nieborg - Van den Ban - Over je grenzen gaan

  'Over je grenzen gaan. Van ja-knikken naar nee-zeggen', het klinkt als vanzelfsprekend, maar in een maatschappij die grenzeloos aanvoelt en waarin de enige constante verandering is, blijkt dit een stuk lastiger. Menigeen raakt verstrikt tussen wat moet en wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Lander Deweer boeken
  Lander Deweer - Onze borst. Dagboek van kanker

  Sereen en glashelder beschrijft Lander Deweer hoe een tumor in de borst van zijn vriendin hun leven in luttele weken op zijn kop zet. Twee hoofden vol reizen, vrienden en lachen moeten plaats maken voor dokters, pijn, chemo en een onzekere toekomst. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99