Boeken over mens en maatschappij

 • J Kreukniet boeken
  J Kreukniet - Bijbelse profetieen in de wereldgeschiedenis

  De Bijbel bevat veel profetieën die iets vertellen over de toekomst van de mensheid, met name over de toekomst van de Joden, het volk dat God uitgekozen heeft om de messias, Jezus Christus, voort te brengen. Hij is geboren aan het begin van onze jaartelling… (Harde kaft)

  Lees meer...
  77,13
 • Martine F. Delfos boeken
  Martine F. Delfos - Developmental perspective on trauma

  In Developmental Perspective on Trauma Martine Delfos presents a new model on trauma. The effect of traumatic events depends on many factors, biological as well as psychological factors. Until now research has mainly focused on the age-related symptoms in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,90
 • Paulien Vervoorn boeken
  Paulien Vervoorn - Puur! in balans

  Puur! in balans: Wandelen en genieten met God. Wandelen is ontspannend, geeft nieuwe energie, is goed voor je lijf en zorgt voor frisse ideeën. Wandelen is ook een middel om tot rust te komen bij God. In 'Wandelen en genieten met God' helpt coach en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Rico Castellino, Jose Maschelin boeken
  Rico Castellino, Jose Maschelin - Memoires van een kasteelrover

  'Memoires van een kasteelrover' is het - waargebeurde - meeslepende verhaal van Rico Castellino, zijn trawanten Tito en Mario en nog enkele wisselende medewerkers. Rico is de zelfverklaarde, maar onbetwiste leider van de bende. Als goed georganiseerde dief… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Lenny Vulperhorst boeken
  Lenny Vulperhorst - Praktische dromers

  Wie zijn onze wethouders? Uit welke beroepen komen ze, hoe bereiden ze zich voor op deze politieke loopbaan waar geen opleiding voor bestaat? Hoe realiseren ze hun idealen? Wat is hun stijl van leiding geven en hoe stellen ze zich op tegenover de vele partijen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Alida Groeneveld, Rene van der Rijst boeken
  Alida Groeneveld, Rene van der Rijst - Doorns Evangelie

  Heeft het goede nieuws van gisteren vandaag nog iets te zeggen? In Doorns evangelie onder redactie van Alida Groeneveld, Stephan de Jong en René van de Rijst staat het evangelie van Marcus centraal. Moderne theologen schrijven over het oudste evangelie. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Bram Bakker boeken
  Bram Bakker - Gekkenwerk

  Een nieuwe bundel columns van de meest kritische en uitgesproken psychiater van Nederland. Kun je leven met een seriemoordenaar zonder dat je iets van zijn gruweldaden merkt? Is het van belang dat iedereen weet dat René van der Gijp aan een psychiatrische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,00
 • Clive Thompson boeken
  Clive Thompson - We worden steeds slimmer

  'We worden steeds slimmer is een belangrijk, begrijpelijk boek over wie we zijn en wie we gaan worden.' Joshua Foer, bestsellerauteur van HET GEHEUGENPALEIS *** We ervaren dagelijks hoe we dankzij slimme zoektermen op Google een bijna oneindig geheugen hebben.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Miek Pot boeken
  Miek Pot - Mijn stille kloosterleven

  Wat gebeurt er met een moderne vrouw die ervoor kiest om als een kluizenaarsnon te leven? Miek Pot doet verslag van haar opmerkelijke zoektocht. Via de zusters Benedictinessen en moeder Theresa komt zij terecht bij de strengste kloosterorde. Twaalf jaar leeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Max Strom boeken
  Max Strom - iHappiness

  In 'iHappiness' legt Max Strom de ironie van onze tijd bloot: we zijn zo druk met digitaal verbonden zijn, dat we soms vergeten dat we ook nog een echt leven hebben. Max Strom pleit voor een zinvol gebruik van alle digitale mogelijkheden. Goede technologische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Tara Brach boeken
  Tara Brach - Je hart als schuilplaats

  In haar tweede boek 'Je hart als schuilplaats' legt Tara Brach uit hoe je mindful en constructief om kunt gaan met ingrijpende emoties, ervaringen, ziekte of verlies. Tara Brach helpt je een veilige en liefdevolle plek te vinden in je hart en leert je hoe je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Hans van der Lee, Rietje van der Lee boeken
  Hans van der Lee, Rietje van der Lee - Hartstocht

  'We wilden samen Jezus volgen, verlangend naar meer van zijn Koninkrijk, maar ontdekten dat dit ons hart zou breken.' Hans en Rietje van der Lee zijn open over hun zoektocht naar wat het volgen van Jezus inhoudt. Het is een zoeken met hoofd en vooral hart.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Kees-Jan van Linden boeken
  Kees-Jan van Linden - Een boomstam wordt geen krokodil

  'De tand en de tong maken weleens ruzie.' Het is een van de vele spreekwoorden die de Mogofin in hun dagelijks leven gebruiken. Hoe goed de tand en de tong ook met elkaar kunnen opschieten, op een keer bijt de tand op de tong. Zij die dicht op elkaar leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Louise Fokkens, Martine Fokkens boeken
  Louise Fokkens, Martine Fokkens - Ouwehoeren op reis

  Overal zijn ze inmiddels bekend, de dames Fokkens, beter bekend als de Ouwe hoeren. In Ouwehoeren op reis nemen ze de lezers mee langs de intiemste plekjes van de Amsterdamse wallen maar gaan ze ook op stap naar buitenlandse hot spots; Parijs, Londen, Berlijn,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Emile Durkheim boeken
  Emile Durkheim - Over moraliteit

  Durkheim ziet de moraal als iets wat zich binnen de natuurlijke wereld bevindt en wat wetenschappelijk onderzocht kan worden. In Over moraliteit, een bundeling van teksten geschreven tussen 1906 en 1920, zet Émile Durkheim zijn idee van moraliteit als sociaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Janneke de Leede, Hilde de Ruiter boeken
  Janneke de Leede, Hilde de Ruiter - Eerlijk omgaan met je leven, je lijf, je wereld

  Hoe ga je eerlijk om met je lijf en je leven? Puur leven: eerlijk = heerlijk van Janneke de Leede (red.) is een full colour inspiratie-doe-boek. Het verbindt een eerlijke, pure levensstijl met spiritualiteit. Dit maakt het tot een uniek, trendy en vernieuwend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Dietrich Bonhoeffer boeken
  Dietrich Bonhoeffer - Verborgen omgang

  Twee van Dietrich Bonhoeffers geliefdste teksten in 'Verborgen omgang'. Welke rol vervullen de Psalmen in de eredienst? Wat betekenen schepping, wet, kerk, lijden en schuld? Hoe moet je bidden? Hoe vind je kracht in persoonlijke meditatie? Al deze vragen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Ina van der Beek boeken
  Ina van der Beek - Je mag er zijn!

  Van de auteur van het succesvolle dagboek 'Ontmoeten' verschijnt nu een nieuw boek met korte bijbeloverdenkingen: Je mag er zijn! Veertig verrassende ontmoetingen met bekende en onbekende vrouwen uit de Bijbel. Heel gewone, herkenbare vrouwen; bescheiden of… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Van tweeluik naar driehoeken

  Dit rapport geeft verschillende opties weer om de interne checks and balances bij woningcorporaties, zorg- en onderwijsinstellingen te versterken. Het bestuursmodel in de semipublieke sector gaat uit van een tweeluik, waarbij de raad van toezicht de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Peter Wehmeier boeken
  Peter Wehmeier - Burn-out de baas

  Burn-out is geen modediagnose maar een serieus probleem. Overbelasting is een belangrijke oorzaak. Goed zelfmanagement is een probaat middel om er uit te komen, maar ook om burn-out te voorkomen. Wie een goed manager van zichzelf is, is burn-out de baas. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Henk Stoorvogel boeken
  Henk Stoorvogel - Onderweg met Simson

  Onderweg met Simson: nieuw deel in de serie Onderweg met Bijbelse personen. Wie was Simson? In 'Onderweg met Simson' maak je in twintig korte hoofdstukken kennis met deze bijzondere Bijbelse figuur, en leer je en passant zijn levenslessen. Een leesgids bij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • Mariëlle den Hengst, Michiel in 't Veld boeken
  Mariëlle den Hengst, Michiel in 't Veld - Briefen voor en door basisteams

  De briefing is een belangrijk onderdeel van het intelligencegestuurd werken van de politie en ook een van de strategische thema's van de nationale politie. Dit boek gaat in op de briefing voor de basisteams binnen de nationale politie. Aan de basis van dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • I.A. Kole boeken
  I.A. Kole - Verscheurd verlangen

  De uitblijvende eenheid van de gereformeerde gezindteHet Contact Orgaan Gereformeerde Gezindte (COGG) wil het gesprek over kerkelijke eenheid bevorderen. Het COGG zet zich in voor een verbetering van de onderlinge verhoudingen tussen de verscheurde kerken van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Frank Meester, Maarten Meester, Natascha Kienstra boeken
  Frank Meester, Maarten Meester, Natascha Kienstra - Ethiek havo 2 Werkboek

  Durf te denken! is de modernste en compleetste lesmethode filosofie voor havo en vwo. Het rijke aanbod aan oefenmateriaal is beschikbaar in de digitale leeromgeving. Per domein zijn ook werkboeken beschikbaar met een selectie van het belangrijkste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Frank Meester, Maarten Meester, Natascha Kienstra boeken
  Frank Meester, Maarten Meester, Natascha Kienstra - Durf te denken! havo 3 Werkboek

  Durf te denken! is de modernste en compleetste lesmethode filosofie voor havo en vwo. Het rijke aanbod aan oefenmateriaal is beschikbaar in de digitale leeromgeving. Per domein zijn ook werkboeken beschikbaar met een selectie van het belangrijkste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50