Boeken over mens en maatschappij

 • Sarah Young boeken
  Sarah Young - Dicht bij Jezus voor jonge tieners

  Als je vrienden met je willen praten, bellen ze je op je mobieltje of sturen ze je een berichtje. Maar als je beste vriend, Jezus, met je wil praten, maakt Hij direct contact met jouw hart. Sarah Young luisterde een jaar lang naar wat Jezus tegen haar zei. Wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Jos Kessels boeken
  Jos Kessels - Scholing van de geest

  De oude wijsgeren Plato en Socrates vormen de sleutels tot het gehele oeuvre van Jos Kessels en dus ook tot dit nieuwe boek. Kessels blijkt keer op keer in staat het denken en doen van deze Grieken te vertalen naar hedendaagse vraagstukken en vooral ook naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Annick van Damme boeken
  Annick van Damme - Tarot

  Tarot voor iedereen van Annick van Damme is een praktisch en inspirerend Ankertje dat je op een gemakkelijke en toegankelijke manier op weg helpt met de tarot. Je leert de tarotkaarten gebruiken als een krachtig instrument van transformatie en ontdekt een bron… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Corien Oranje boeken
  Corien Oranje - Decemberdagboek

  Pak een kop thee en trek je even terug uit de feestdrukte. Met dit prachtige dagboek creëer je een rustig moment voor jezelf. Iedere dag in december lees je een adventsoverdenking over een vrouw in de Bijbel. De overdenking verwerk je in een eenvoudig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • R.A.M. Heijne boeken
  R.A.M. Heijne - Handleiding voor de tutor in probleemgestuurd onderwijs

  In het probleemgestuurd onderwijs is de rol van tutor een van de belangrijkste rollen van de docent. In zijn directe contact met de studenten in de onderwijsgroep wordt de tutor het meest geconfronteerd met de mogelijkheden en moeilijkheden van een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Irene de Goede boeken
  Irene de Goede - Kinderen & mondiaal burgerschap

  Mondiaal burgerschap is van alle leeftijden. Ook kinderen zijn in staat om met hun rol in de wereld om te gaan en hebben hier een mening over. Toch is er nog weinig bekend over de gedachten en meningen van kinderen als het gaat om thema's als mondiale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Christine Carabain, Marije van Gent, Evelien Boonstoppel boeken
  Christine Carabain, Marije van Gent, Evelien Boonstoppel - Nederlanders en mondiaal burgerschap 2012

  In het rapport 'Nederlanders & Mondiaal Burgerschap 2012' wordt de mate waarin Nederlanders van 18 jaar en ouder zich gedragen als mondiaal burger onderzocht. Bij het begrip mondiaal burgerschap staan de individuele bijdragen van mensen aan de leefbaarheid van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Evelien Boonstoppel boeken
  Evelien Boonstoppel - Wereldwijde problemen, wereldwijde oplossingen?

  De internationale politiek staat eind 2012 voor een uitdaging. Efficiënte samenwerking wordt steeds urgenter door een toenemende verwevenheid, maar wordt praktisch gezien juist ook steeds complexer door verschuivende machtsverhoudingen. Grote vraag is hoe een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Ries Kamphof boeken
  Ries Kamphof - Grondstoffen

  Grondstoffenvoorziening is een mondiaal thema en probleem. We gebruiken grondstoffen als metalen, mineralen, tin, fosfaat en goud in veel producten en ze worden vaak gewonnen in mijnen buiten Europa. De sociale en ecologische omstandigheden rond deze mijnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Miriam Losse boeken
  Miriam Losse - Onderzoeksvaardigheden voor docenten

  Onderzoeksvaardigheden voor docenten is zowel een cursus om een valide en betrouwbaar onderzoek uit te kunnen voeren als een uitwerking van factoren die met name belangrijk zijn voor een hbo-afstudeerproject. In het boek komen alle aspecten van onderzoek aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • An Deckers boeken
  An Deckers - De nieuwe aarde

  'De Nieuwe Aarde' is een autobiografisch verhaal waarbij de schrijfster in gesprek gaat met haar hogere Zelf en de opgestegen meesters (Jezus, Buddha, Saint Germain, ...). Deze brengen haar inzichten over het leven en tonen haar praktische stappen om te leven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Esther van Heerebeek boeken
  Esther van Heerebeek - De astrologische almanak 2015

  "De astrologische almanak 2015" laat voor elk teken van de dierenriem zien wat 2015 gaat brengen. De almanak geeft uitleg over de twaalf tekens van de dierenriem en toont wat de sterren het komende jaar voor je in petto hebben op het gebied van gezondheid,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Johan R. Boelaert boeken
  Johan R. Boelaert - De medische renaissance van de twaalfde eeuw

  Over het boek:Dit themanummer uit de reeks Cahiers Geschiedenis van de Geneeskunde en Gezondheidszorg is gewijd aan de belangrijke vernieuwing die zich in de twaalfde eeuw in West-Europa, met Vlaanderen als kerngebied, voltrok op het vlak van de geneeskundige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Vittorio Busato, Willem Koops, Mineke van Essen, F.J.J. Buytendijk, J. Linschoten, B.J. Kouwer, A.D. Groot boeken
  Vittorio Busato, Willem Koops, Mineke van Essen, F.J.J. Buytendijk, J. Linschoten, B.J. Kouwer, A.D. Groot - Van fenomenologie naar empirisch-analytisch psychologie

  Van de geschiedenis en van onze voorgangers leren we. Althans, dat wordt beweerd. Toch lijken de psychologie, pedagogiek en onderwijskunde steeds ahistorischer te worden. Oudere bronnen dan van een jaar of vijf geleden worden in empirische artikelen zelden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Walter Vogels boeken
  Walter Vogels - Abraham

  Abraham is een religieuze figuur die sinds eeuwen en wereldwijd zijn stempel nagelaten heeft. De drie monotheïstische godsdiensten - jodendom, christendom en islam - doen allen een beroep op dezelfde Abraham, die zij 'onze vader' noemen. Abraham heeft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • I.A. Kole boeken
  I.A. Kole - Verscheurd verlangen

  De uitblijvende eenheid van de gereformeerde gezindteHet Contact Orgaan Gereformeerde Gezindte (COGG) wil het gesprek over kerkelijke eenheid bevorderen. Het COGG zet zich in voor een verbetering van de onderlinge verhoudingen tussen de verscheurde kerken van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Dagboekkalender 2015

  Grote letter: Formaat 14 x 21 cm (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jantine van Lisdonk boeken
  Jantine van Lisdonk - Living with intersex;DSD

  One of the first questions asked when a baby is born is whether it is a boy or a girl. The answer to this question is almost always clear and unambiguous, but not always. Intersex/DSD is an umbrella term used to describe various congenital conditions in which… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Linda Roodenburg boeken
  Linda Roodenburg - Zie de mens

  Een zoektocht langs de wondere wereld van schedelmeten, rassenkunde, eugenetica en ander onderzoek uit het verleden dat we liever vergeten, maar dat ons veel kan vertellen over de oorsprong van vooroordelen en onderbuikgevoelens die menigeen herkent maar ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Hans van Maanen boeken
  Hans van Maanen - Broddelwetenschap

  Rood vlees bekort het leven', 'Honden ruiken longkanker', 'Telefoonstraling is slecht voor tuinkers' - de krant staat vol van dit soort onzin, gebaseerd op persberichten over wetenschappelijk onderzoek. Het is goed gebruik om de media de schuld te geven van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Eite Veening boeken
  Eite Veening - Het filosofisch consult

  Dit boek maakt enerzijds duidelijk wat mensen bij een filosoof te zoeken hebben en wat ze daar dan kunnen verwachten en anderzijds wat filosofen moeten weten en kunnen als ze klanten iets te bieden willen hebben en een 'praktijk' willen beginnen. Het gaat over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Gert Jan van Zessen boeken
  Gert Jan van Zessen - Verder na seksverslaving

  Seksverslaving is een groeiend vraagstuk in de hulpverlening. Steeds meer mannen en vrouwen die met dit probleem kampen, weten de weg naar hulp te vinden. Maar hoe ga je als partner verder met je relatie als je geliefde niet meer seksverslaafd is? Hoe kun je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ineke Koedam boeken
  Ineke Koedam - Een andere kijk op orgaandonatie

  Ineke Koedam wil met Een andere kijk op orgaandonatie, meer dan een medische ingreep een bredere kijk op orgaandonatie stimuleren. Er is veel te doen over orgaandonatie, maar we bekijken het meestal alleen vanuit de medische of emotionele kant. Als we uitgaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Vreneli V. Stadelmaier boeken
  Vreneli V. Stadelmaier - F ck die onzekerheid

  Waarom sterke, talentvolle vrouwen last hebben van onzekerheid en hoe zij ondanks dat gevoel toch succesvol zijn geworden.Je levert goede prestaties, maar dat is gewoon toeval.Je hebt succes, maar durft er niet over te vertellen. Je begint nooit over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Cailtin Doughty boeken
  Cailtin Doughty - Als de rook om je hoofd is verdwenen

  Op achtjarige leeftijd ziet Caitlin Doughty een leeftijdgenootje dood neervallen. Dit moment raakt haar diep, maar haar ouders, die ook getuige zijn van het ongeluk, weigeren erover te praten. Ze hekelt de manier waarop haar ouders, en vele anderen in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99