Boeken over mens en maatschappij

 • Paula Brunsveld van Hulten boeken
  Paula Brunsveld van Hulten - Wij zijn Nederland

  Dit boek is voor ALLE mensen in Nederland, of je nou wel of niet in Nederland bent geboren. Wat betekent het voor onze samenleving dat er in de afgelopen decennia zoveel mensen van verschillende nationaliteiten en culturen ons kleine land zijn binnengekomen om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ursula Frenzel boeken
  Ursula Frenzel - Aartsengel Aannathas

  Met dit boek wil Aartsengel Aannathas - lichtdrager - terugkeren zoals hij werkelijk is. Lange tijd heeft de mensheid hem gezien als Lucifer, als duivel. Nu kan hij weer als lichtdrager zichtbaar worden. Hoe het zover heeft kunnen komen, vertelt Aannathas zelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Hyemeyohsts Storm boeken
  Hyemeyohsts Storm - Lightningbolt

  Lightningbolt is de spirituele biografie van de schrijver Hyemeyohsts Storm. In dit boek wordt het levensverhaal van Hyemeyohsts Storm (Lightningbolt) verweven met de leringen van de tienduizenden jaren oude discipline van de Zero Chiefs. Deze traditie gaat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  60,00
 • Ytsen Deelstra boeken
  Ytsen Deelstra - Leidinggeven in processen van co-evolutie

  De aanpassing van onze maatschappij aan nieuwe omstandigheden als gevolg van klimaatverandering vergt de inzet van velen in het domein van water en ruimte. Leiders van publieke organisaties actief in beide domeinen zijn voor hun succes afhankelijk van elkaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,00
 • Marcel Flier, Erica Kramer boeken
  Marcel Flier, Erica Kramer - Enjoy journal

  Van de makers van de succesvolle Enjoy lijn, o.a. de Enjoy Today bureaukalender, is er nu een kleurrijk bijschrijfdagboek. Prachtig geïllustreerd, met opdrachten en vragen die je laten nadenken over je relatie met God, en ruimte om zelf te schrijven. Met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ineke ter Heege, Elise Mannah, Elly Zuiderveld-Nieman boeken
  Ineke ter Heege, Elise Mannah, Elly Zuiderveld-Nieman - Maria, een vrouw zoals wij

  Bijzonder geschenkboek over wat Maria, de moeder van Jezus, betekent voor mensen van nu. Ineke ter Heege, Elise Mannah en Elly Zuiderveld-Nieman toeren vanaf november 2014 en in 2015 door het land met de theatervoorstelling De Mariamonologen. Een voorstelling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Mieke Mosmuller boeken
  Mieke Mosmuller - Het menselijke mysterie

  Wat kan de mens in het leven meer verwerven, Dan dat zich God-Natuur aan hem openbaart, Hoe zij het vaste tot geest laat vervloeien, Hoe zij het geest-verwekte vast bewaart! J.W. von Goethe (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Maarten Smeerdijk, Maarten J.M. Merkx boeken
  Maarten Smeerdijk, Maarten J.M. Merkx - Handleiding 3 korte groepsgerichte CGT bij middelengebruik en gokken

  De korte groepsgerichte variant vervangt Leefstijltraining III (van de Broek & Merkx, 2003) en bestaat uit zeven bijeenkomsten. In dit protocol komen dezelfde thema's aan bod als in de korte individuele variant. In tegenstelling tot de korte individuele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Maarten J.M. Merkx, Maarten Smeerdijk boeken
  Maarten J.M. Merkx, Maarten Smeerdijk - Handleiding 1 korte individuele CGT bij middelengebruik en gokken

  De korte individuele variant is een herziene versie van Leefstijltraining 1 (De Wildt, 2000). Deze behandeling beslaat vijf bijeenkomsten en bevat verschillende thema's. Daarnaast kan de keuze worden gemaakt tussen het trainen van twee aanvullende vaardigheden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Maarten J.M. Merkx boeken
  Maarten J.M. Merkx - Handleiding 4 groepsgerichte CGT bij middelengebruik en gokken

  De standaard groepsvariant is een herziening van Leefstijltraining IV (Merkx & Van Broekhoven, 2003) en bestaat uit dertien bijeenkomsten. Deze groepsvariant wordt voorafgegaan door een individuele bijeenkomst met de cliënten om hen te motiveren en voor te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Maarten J.M. Merkx boeken
  Maarten J.M. Merkx - Handleiding 2 individuele CGT bij middelengebruik en gokken

  Deze handleiding bevat het Basisprotocol van een individuele behandeling (standaard variant). Het protocol is een herziene versie van de Leefstijltrainingen (de Wildt, 2001, 2002, Merkx en van Broekhoven 2003). Verschillende onderdelen van het protocol zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • P.W.F.M. Hamans boeken
  P.W.F.M. Hamans - Geschiedenis van de katholieke kerk deel 1

  Dit vlot geschreven handboek brengt de geschiedenis van de katholieke kerk volledig in beeld. In twee delen van meer dan 1400 pagina's komen tal van onderwerpen aan bod. Deel 1 behandelt de vroege kerk en de Middeleeuwen, deel 2 de katholieke hervorming en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Anneke van Duin boeken
  Anneke van Duin - De wetende getuige

  Tijdens het diagnostisch onderzoek wordt aan Henk gevraagd: "Wat is het ergste dat je hebt meegemaakt?" Hij zegt: "Mijn oom heeft iets met seks gedaan" en wijst vaag naar achteren. "Het deed zeer." Na doorvragen wat oom precies heeft gedaan, is Henks antwoord:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Boudewijn Chabot, Stella Braam boeken
  Boudewijn Chabot, Stella Braam - Uitweg

  In Uitweg beschrijven psychiater Boudewijn Chabot en journaliste Stella Braam drie manieren om waardig en omringd door dierbaren afscheid van het leven te nemen: stoppen met eten en drinken, de medicijn- en de heliummethode. Ook gaan zij in op eventuele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ruth Hessel, André Mulder boeken
  Ruth Hessel, André Mulder - Gewoon of beperkt?

  Hoe kun je als zorgverlener aansluiten bij de religieuze achtergrond van iemand met een handicap? Weet je hoe er binnen religies over mensen met een beperking wordt gedacht?Is iemand binnen een religieuze gemeenschap welkom met een fysieke beperking of wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Martin Levie boeken
  Martin Levie - Haftarot

  De haftara (letterlijke betekenis: afsluiting) is het deel uit de Profeten dat wekelijks na de Thoralezing in de synagoge wordt gezegd. Martin Levie ontwikkelde tijdens zijn bezoeken aan de synagoge een bijzondere interesse voor deze afsluiting. Bij het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Anselm Grün boeken
  Anselm Grün - Bronnen van kracht

  'Bronnen van kracht' door Anselm Grün, een inspiratieboek voor elke dag. Waar put je nieuwe energie uit in het hedendaagse hectische bestaan? De stilte, rust en ruimte van de natuur zijn een levende bron van kracht. In 'Bronnen van kracht' zijn de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • W. Jansen boeken
  W. Jansen - Ik ben niet opgevoed

  Mevr. drs. W. Jansen (Minka) geboren in 1953 is orthopedagoge gespecialiseerd in onder andere de transculturele pedagogiek, psychosociale gedragsmoeilijkheden, pleegzorg en beeldcommunicatie (psychotherapie middels spel). Naast vier eigen kinderen (voed)de zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,28
 • Leen Sterckx, Jaco Dagevos, Jantine van Lisdonk, Willem Huijnk boeken
  Leen Sterckx, Jaco Dagevos, Jantine van Lisdonk, Willem Huijnk - SCP-publicatie Huwelijksmigratie in Nederland; Achtergronden en leefsituatie van huwelijksmigranten

  Als een in Nederland gevestigde man of vrouw een relatie aangaat met een partner van over de grens en het paar besluit samen in Nederland een bestaan op te bouwen, noemen we dat huwelijksmigratie. De buitenlandse partner die voor een duurzame relatie naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Anne van der Bijl, Al Janssen boeken
  Anne van der Bijl, Al Janssen - Exodus

  Het onmogelijke bereiken, en daarbij leren van Mozes. Hij was radicaal en offerde zijn leven op om zijn volk te bevrijden. God houdt ervan om ook ons leven radicaal te gebruiken, en het onmogelijke te doen door ons heen. Exodus bevat vijftig korte… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • Geloof

  Woorden van geloof: om op te bouwen. De drie pijlers van het christendom zijn Geloof, Hoop en Liefde. Het boekje Woorden van geloof gaat over de eerste pijler. Dit full colour uitgevoerde boekje staat vol met opbouwende teksten. Wie bekrachtigd wil worden in… (Harde kaft)

  Lees meer...
    4,99
 • Hoop

  Woorden van hoop: om je te bemoedigen.De drie pijlers van het christendom zijn Geloof, Hoop en Liefde. Het boekje Woorden van hoop gaat over de tweede pijler. Dit full colour uitgevoerde boekje staat vol met bemoedigende teksten. Wie een dosis hoop nodig… (Harde kaft)

  Lees meer...
    4,99
 • Liefde

  Woorden van liefde: om je te inspireren. De drie pijlers van het christendom zijn Geloof, Hoop en Liefde. Het boekje Woorden van liefde gaat over de derde pijler. Dit full colour uitgevoerde boekje staat vol met inspirerende teksten. Wie op zoek is naar… (Harde kaft)

  Lees meer...
    4,99
 • Christophe André, Thomas d'Ansembourg, Isabelle Filliozat, Eric Lambin boeken
  Christophe André, Thomas d'Ansembourg, Isabelle Filliozat, Eric Lambin - Positieve psychologie als bron van geluk

  In dit boek worden alle facetten van 'gelukkig zijn' door acht gerespecteerde auteurs belicht. Ze geven ieder apart hun visie op deze 'gemoedstoestand' die we in het dagelijkse leven allemaal willen bereiken. Hun verschillende benaderingen helpen ons niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Landelijke minor gehandicaptenzorg

  Met de in 2009 aan de HBO-raad overhandigde competentiebox heeft de brancheorganisatie voor instellingen in de gehandicaptenzorg, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), duidelijk gemaakt welke aanvullende competenties nodig zijn voor HBO-functies in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90