Boeken over mens en maatschappij

 • Jeroen Gooskens boeken
  Jeroen Gooskens - Verder onderweg

  Jeroen Gooskens ( 2013) liep in 3 etappes (1991-1993) als pelgrim naar Santiago de Compostela en schreef over zijn camino (pelgrimsweg) het bekende boek Ver Onderweg. Het werd een bestseller in pelgrimsland omdat hij het 'meer' dat de camino biedt, wist te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • J.G. Woelderink boeken
  J.G. Woelderink - De rechtvaardiging uit het Geloof alleen

  Jan Gerrit Woelderink is een van de meestinteressante theologische denkers van Nederland.Vanwege zijn originele zienswijzen enverfrissende bijdragen aan het debat rond deverbondstheologie eerde de Universiteit vanUtrecht hem met een eredoctoraat. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Susan Neiman boeken
  Susan Neiman - Afgezien van de feiten

  Wat is het kwaad en hoe moeten we het tegengaan? Wat beweegt mensen tot moreel handelen? Waarom is er een grote kloof tussen hoe de wereld zou moeten zijn en hoe ze werkelijk is? In haar werk herneemt Susan Neiman deze belangrijke vragen. Het zijn oude vragen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Wolter Huttinga boeken
  Wolter Huttinga - Participation and Communicability

  'The participation of creation in the divine life': it was this imaginative as well as provocative conception of the relationship between God and the world that Radical Orthodoxy has put forward since the late 1990s as an antidote to secular thought. Among… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Paul Oude Luttighuis boeken
  Paul Oude Luttighuis - Qualitate qua

  'Qualitate qua' is een bondige kennistheorie die werkelijkheid, taal, mens en getal relativeert en verbindt in een eenvoudig en precies intersubjectief weefsel. Dat weefsel is precies genoeg om door ontwerpers gebruikt te worden en zelfs om mee te rekenen.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Karel de Corte boeken
  Karel de Corte - Eerst vasthouden, dan loslaten

  Over het boek Bij de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking komen emancipatie, zelfbepaling en andere burgerschapsmodellen almaar meer aan bod. Iedereen is in de weer om deze mensen een plaats te geven met volwaardige rechten en plichten. Zeker… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Ivo E. Valkenburg boeken
  Ivo E. Valkenburg - Louter leven

  Ivo Valkenburg Louter leven Als de liefde spreekt door mens en economie Steeds meer mensen durven te vertrouwen op de kracht van liefde. Artsen, journalisten, architecten, leraren, studenten, managers, ondernemers en wetenschappers. Mannen, vrouwen en kinderen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Peter Samwel boeken
  Peter Samwel - Jij in de kinderrij

  'Jij in de kinderrij' relateert persoonlijkheidskenmerken aan geboorteposities. Tevens maakt het inzichtelijk dat ieders plaats in de kinderrij vanuit het ouderlijk huis, niet louter toevallig is.Elke lezer treft specifieke eigenschappen over zichzelf aan in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jean-Pierre van de Ven boeken
  Jean-Pierre van de Ven - Waarom luister je niet?

  Relatietherapeut Jean-Pierre van de Ven laat in zijn nieuwe boek `Waarom luister je niet? zien dat helder communiceren met je partner de sleutel tot een goede relatie is. Niemand heeft betere oplossingen voor relatieproblemen dan stellen zelf. Als partners met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Daniel Levitin boeken
  Daniel Levitin - Een opgeruimde geest

  Ben je regelmatig je sleutels of je bril kwijt? Vergeet je vaak je wachtwoorden? Zijn er veel zaken die je zou willen doen, maar waar je de tijd niet voor kunt vinden? Niet vreemd, gezien de stortvloed aan informatie waaronder we elke dag bedolven worden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Joseph J. M. Evers boeken
  Joseph J. M. Evers - Een nieuwe fiscus

  De politiek wil "de rommelzolder" van fiscale regelingen opruimen. Hoe is die "rommel" daar terecht gekomen? Een oorzaak is de politieke regeldrift. Belastingen dienen primair de overheid te financieren, maar wel binnen de grenzen van rechtvaardigheid,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Sun-Mi Hwang boeken
  Sun-Mi Hwang - De kip die dacht dat ze kon vliegen

  Dit moderne sprookje gaat over een legkip die niet langer veroordeeld wil zijn tot het produceren van eieren. Ze droomt over een vrij leven buiten de kippenren en dus bedenkt ze een plan om te ontsnappen en een ei te leggen dat helemaal van haarzelf is. Een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Martin Levie boeken
  Martin Levie - Haftarot

  De haftara (letterlijke betekenis: afsluiting) is het deel uit de Profeten dat wekelijks na de Thoralezing in de synagoge wordt gezegd. Martin Levie ontwikkelde tijdens zijn bezoeken aan de synagoge een bijzondere interesse voor deze afsluiting. Bij het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Anselm Grün boeken
  Anselm Grün - Bronnen van kracht

  'Bronnen van kracht' door Anselm Grün, een inspiratieboek voor elke dag. Waar put je nieuwe energie uit in het hedendaagse hectische bestaan? De stilte, rust en ruimte van de natuur zijn een levende bron van kracht. In 'Bronnen van kracht' zijn de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Maarten Smeerdijk, Maarten J.M. Merkx boeken
  Maarten Smeerdijk, Maarten J.M. Merkx - Handleiding 3 korte groepsgerichte CGT bij middelengebruik en gokken

  De korte groepsgerichte variant vervangt Leefstijltraining III (van de Broek & Merkx, 2003) en bestaat uit zeven bijeenkomsten. In dit protocol komen dezelfde thema's aan bod als in de korte individuele variant. In tegenstelling tot de korte individuele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Maarten J.M. Merkx, Maarten Smeerdijk boeken
  Maarten J.M. Merkx, Maarten Smeerdijk - Handleiding 1 korte individuele CGT bij middelengebruik en gokken

  De korte individuele variant is een herziene versie van Leefstijltraining 1 (De Wildt, 2000). Deze behandeling beslaat vijf bijeenkomsten en bevat verschillende thema's. Daarnaast kan de keuze worden gemaakt tussen het trainen van twee aanvullende vaardigheden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Maarten J.M. Merkx boeken
  Maarten J.M. Merkx - Handleiding 4 groepsgerichte CGT bij middelengebruik en gokken

  De standaard groepsvariant is een herziening van Leefstijltraining IV (Merkx & Van Broekhoven, 2003) en bestaat uit dertien bijeenkomsten. Deze groepsvariant wordt voorafgegaan door een individuele bijeenkomst met de cliënten om hen te motiveren en voor te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Maarten J.M. Merkx boeken
  Maarten J.M. Merkx - Handleiding 2 individuele CGT bij middelengebruik en gokken

  Deze handleiding bevat het Basisprotocol van een individuele behandeling (standaard variant). Het protocol is een herziene versie van de Leefstijltrainingen (de Wildt, 2001, 2002, Merkx en van Broekhoven 2003). Verschillende onderdelen van het protocol zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Paula Brunsveld van Hulten boeken
  Paula Brunsveld van Hulten - Wij zijn Nederland

  Dit boek is voor ALLE mensen in Nederland, of je nou wel of niet in Nederland bent geboren. Wat betekent het voor onze samenleving dat er in de afgelopen decennia zoveel mensen van verschillende nationaliteiten en culturen ons kleine land zijn binnengekomen om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Anke van Dijke, Ellen de Ruiter, Linda Terpstra boeken
  Anke van Dijke, Ellen de Ruiter, Linda Terpstra - Mensenhandelaren

  In de afgelopen 15 jaar hebben we in Nederland een goed beeld gekregen van meisjes en jonge vrouwen die via dwang in de prostitutie zijn beland en worden uitgebuit. Maar van de mannen en vrouwen die bij de uitbuiting betrokken zijn - de mensenhandelaren -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Margriet Wentink boeken
  Margriet Wentink - Breek de stilte Je verlangen - dwaallicht of kompas?

  Je verlangens wil je het liefst vervullen. Soms lijk je jezelf echter tegen te werken, terwijl toch helder is wat je verlangt. Of je wilt de ene dag het een en de volgende dag iets anders. Of je volgt juist wél gepassioneerd je verlangen, maar voelt je toch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Ursula Frenzel boeken
  Ursula Frenzel - Aartsengel Aannathas

  Met dit boek wil Aartsengel Aannathas - lichtdrager - terugkeren zoals hij werkelijk is. Lange tijd heeft de mensheid hem gezien als Lucifer, als duivel. Nu kan hij weer als lichtdrager zichtbaar worden. Hoe het zover heeft kunnen komen, vertelt Aannathas zelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Hyemeyohsts Storm boeken
  Hyemeyohsts Storm - Lightningbolt

  Lightningbolt is de spirituele biografie van de schrijver Hyemeyohsts Storm. In dit boek wordt het levensverhaal van Hyemeyohsts Storm (Lightningbolt) verweven met de leringen van de tienduizenden jaren oude discipline van de Zero Chiefs. Deze traditie gaat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  60,00
 • Ytsen Deelstra boeken
  Ytsen Deelstra - Leidinggeven in processen van co-evolutie

  De aanpassing van onze maatschappij aan nieuwe omstandigheden als gevolg van klimaatverandering vergt de inzet van velen in het domein van water en ruimte. Leiders van publieke organisaties actief in beide domeinen zijn voor hun succes afhankelijk van elkaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,00
 • Marcel Flier, Erica Kramer boeken
  Marcel Flier, Erica Kramer - Enjoy journal

  Van de makers van de succesvolle Enjoy lijn, o.a. de Enjoy Today bureaukalender, is er nu een kleurrijk bijschrijfdagboek. Prachtig geïllustreerd, met opdrachten en vragen die je laten nadenken over je relatie met God, en ruimte om zelf te schrijven. Met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95