Boeken over mens en maatschappij

 • Marjan Slob, Esmee Schilte boeken
  Marjan Slob, Esmee Schilte - Mensenrechten in beweging

  In 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens opgesteld. Sindsdien is de wereld ingrijpend veranderd. Dit boek laat zien dat belangrijke mondiale veranderingen die 'eeuwige' mensenrechten in een ander perspectief plaatsen. Zo doet de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Cees van Koot boeken
  Cees van Koot - De heer en zoon

  Kerk en staat zijn in Nederland gescheiden. Maar hoe zit dat tussen bedrijf en geloof? Als je christen bent, maakt niet uit van welke denominatie, en je hebt een bedrijf. Zit er dan ook niets anders op dan een onderscheid te maken tussen je bedrijf en je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Razi H. Quadir boeken
  Razi H. Quadir - Vrijheid van meningsuiting in de Islam

  Dit boek over het heikele onderwerp van vrijheid van meningsuiting is een prijzenswaardige poging om het zwart-wit denken te doorbreken. Het feit dat het geschreven is voor zowel moslims als niet-moslims laat zien dat er aan beide kanten een groot gebrek aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Else Walravens boeken
  Else Walravens - De verwondering

  De uitgever heeft voor deze uitgave geen omschrijving aangeleverd. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (Zachte kaft, ISBN 9789054879602):Het avontuur van de westerse filosofie begint in de zesde eeuw voor onze tijdrekening. Aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • T.G.M. Spierings boeken
  T.G.M. Spierings - De wenselijke schaal

  Over het Proefschrift:De Nederlandse ouderenhuisvesting verandert voortdurend. Destijds gewaardeerde bejaardenhuizen werden vervangen door verzorgings- en verpleeghuizen. Verpleeghuizen vervolgens door kleinschalige woonvoorzieningen en verzorgingshuisbewoners… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  68,85
 • Hans van der Lee, Rietje van der Lee boeken
  Hans van der Lee, Rietje van der Lee - Hartstocht

  'We wilden samen Jezus volgen, verlangend naar meer van zijn Koninkrijk, maar ontdekten dat dit ons hart zou breken.' Hans en Rietje van der Lee zijn open over hun zoektocht naar wat het volgen van Jezus inhoudt. Het is een zoeken met hoofd en vooral hart.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Miek Pot boeken
  Miek Pot - Mijn stille kloosterleven

  Wat gebeurt er met een moderne vrouw die ervoor kiest om als een kluizenaarsnon te leven? Miek Pot doet verslag van haar opmerkelijke zoektocht. Via de zusters Benedictinessen en moeder Theresa komt zij terecht bij de strengste kloosterorde. Twaalf jaar leeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Onderweg

  Onderweg Een levensreis Felicia Dekkers (red.) Op 14 juni verschijnt Onderweg, een levensreis. Een meditatieboekje voor vakantie of in de zomer thuis. Christenen worden 'mensen van de weg' genoemd, vroeger al en nu nog. Veel mensen gaan op pelgrimage: naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Welvaart in Nederland 2014

  In deze tweede editie van Welvaart in Nederland worden de meest actuele landelijke en regionale cijfers gepresenteerd over inkomens, vermogens en bestedingen van huishoudens. Waar mogelijk komen lange trends van deze aspecten van welvaart aan bod. Ook wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • P Dijkstra, G.J. Mulder boeken
  P Dijkstra, G.J. Mulder - Relatiepsychologie theorieboek

  In het boek relatiepsychologie verdiept de student zich in de psychologische aspecten van relaties: hoe komen relaties tot stand? Hoe werken ze? Hoe communiceren mensen met elkaar? Welke problemen doen er zich in relaties voor en hoe zijn die weer op te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,95
 • J. Loots, G.T. Wildeman, T.A.J.M. Smolders, R.M. Freeke boeken
  J. Loots, G.T. Wildeman, T.A.J.M. Smolders, R.M. Freeke - Ik raadslid

  In Nederland zijn in ruim vierhonderd gemeenten zo'n 10.000 raadsleden actief.Zij zetten zich dagelijks in om hun eigen stad of dorp een fijne plek te maken om te wonen, te werken en te recreëren. Dit doen zij als nevenfunctie. Maar raadslid zijn, is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,37
 • E.J. van der Torre, M Gieling, M.Y. Bruinsma boeken
  E.J. van der Torre, M Gieling, M.Y. Bruinsma - Bedreigen en intimideren van OM- en politiemedewerkers

  Deze publicatie gaat over bedreiging en intimidatie van politie- of OM-medewerkers door burgers. Het betreft een overzichtsstudie, gebaseerd op verschillende onderzoeksmethoden: literatuuronderzoek, landelijke enquêtes, vraaggesprekken en casusonderzoek. Vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Pieter Weeber boeken
  Pieter Weeber - Election

  The doctrine of Election is for people very difficult to understand, but even more so to accept. Human nature detests being entirely dependent on a Creator who has given us His laws to obey. Especially in our present-day society, in which the focus lies on the… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Carianne Ros boeken
  Carianne Ros - Gebeden voor vrouwen

  Gebeden voor vrouwen - Carianne Ros schreef een boekje dat het gebedsleven van vrouwen wil verdiepen. In 7 hoofdstukken met een korte inleiding, voorbeeldgebeden en verwerkingsvragen nodigt ze de lezers uit om aan de slag te gaan met lofprijzing en gebed. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Matthew Henry boeken
  Matthew Henry - Dagen van vreemdelingschap

  Dagen van vreemdelingschap: 52 meditaties over de aartsvaders. De aartsvaders waren op zoek naar een beter vaderland. Dat doel maakte hen vreemdelingen op aarde. Ook vandaag de dag zijn er mensen die hunkeren naar een beter vaderland. In 'Dagen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Ity Busstra boeken
  Ity Busstra - Kaboutersoep en wonderblaadjes

  Kinderen leren door observatie en bootsen spelenderwijs na wat ze zien gebeuren. Aan uitleg hebben ze minder, aan zelf ervaren des te meer. Kinderen verwonderen zich en hebben een innerlijke drang om de wereld te ontdekken met hun zintuigen. Een kind wil… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Winiefred Van Killegem boeken
  Winiefred Van Killegem - Is niet iedereen zoals ik een beetje te dik?

  Met het schrijven van dit boekje lukte het Winiefred om op een eenvoudige en verantwoorde manier af te vallen. (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Tom Wright boeken
  Tom Wright - Lucas voor iedereen Deel 1

  Tom Wright behandelt in deze toegankelijk geschreven toelichting een van de briljantste teksten van de vroege kerk: het Evangelie naar de beschrijving van Lucas. Lucas was een echte historicus, die zich zorgvuldig in de feiten verdiepte en met ooggetuigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Tom Wright boeken
  Tom Wright - Lucas voor iedereen Deel 2

  Tom Wright behandelt in deze toegankelijk geschreven toelichting een van de briljantste teksten van de vroege kerk: het Evangelie naar de beschrijving van Lucas. Lucas was een echte historicus, die zich zorgvuldig in de feiten verdiepte en met ooggetuigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Adam Phillips boeken
  Adam Phillips - Freud

  In 'Freud' geeft psychoanalyticus Adam Phillips een bondige en toegankelijke introductie op het leven en het denken van Freud. Wie was Freud voordat hij de basis legde voor de invloedrijkste behandelmethode in de psychologie? En hoe kwam hij tot zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • J Kreukniet boeken
  J Kreukniet - Bijbelse profetieen in de wereldgeschiedenis

  De Bijbel bevat veel profetieën die iets vertellen over de toekomst van de mensheid, met name over de toekomst van de Joden, het volk dat God uitgekozen heeft om de messias, Jezus Christus, voort te brengen. Hij is geboren aan het begin van onze jaartelling… (Harde kaft)

  Lees meer...
  77,13
 • Bram Bakker boeken
  Bram Bakker - Gekkenwerk

  Een nieuwe bundel columns van de meest kritische en uitgesproken psychiater van Nederland. Kun je leven met een seriemoordenaar zonder dat je iets van zijn gruweldaden merkt? Is het van belang dat iedereen weet dat René van der Gijp aan een psychiatrische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,00
 • Clive Thompson boeken
  Clive Thompson - We worden steeds slimmer

  'We worden steeds slimmer is een belangrijk, begrijpelijk boek over wie we zijn en wie we gaan worden.' Joshua Foer, bestsellerauteur van HET GEHEUGENPALEIS *** We ervaren dagelijks hoe we dankzij slimme zoektermen op Google een bijna oneindig geheugen hebben.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Emile Durkheim boeken
  Emile Durkheim - Over moraliteit

  Durkheim ziet de moraal als iets wat zich binnen de natuurlijke wereld bevindt en wat wetenschappelijk onderzocht kan worden. In Over moraliteit, een bundeling van teksten geschreven tussen 1906 en 1920, zet Émile Durkheim zijn idee van moraliteit als sociaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Janneke de Leede, Hilde de Ruiter boeken
  Janneke de Leede, Hilde de Ruiter - Eerlijk omgaan met je leven, je lijf, je wereld

  Hoe ga je eerlijk om met je lijf en je leven? Puur leven: eerlijk = heerlijk van Janneke de Leede (red.) is een full colour inspiratie-doe-boek. Het verbindt een eerlijke, pure levensstijl met spiritualiteit. Dit maakt het tot een uniek, trendy en vernieuwend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99