Boeken over mens en maatschappij

 • H.F. Kohlbrügge boeken
  H.F. Kohlbrügge - Troostwoorden in dichtregelen

  Troostwoorden in dichtregelen voor allen die in Nederland miskend worden vanwege de waarheid, die naar de godzaligheid is. Miskend worden vanwege de waarheid was H.F. Kohlbrügge niet onbekend. Uiteindelijk moest hij de wijk nemen naar Duitsland. In dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • H.F. Kohlbrügge boeken
  H.F. Kohlbrügge - Recht Verstand der Schrift

  Opleiding tot recht verstand der Schrift voor eenvoudigen die Gods Woord onderzoeken Bijbelstudies van verschillende Schriftgedeelten. De eerste uitgave van dit boek verscheen in 1845. Deze herdruk staat in de reeks van verzamelde werken van H.F. Kohlbrügge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Hermien Kamphof boeken
  Hermien Kamphof - Luther in een wereld van verschil

  De herdenking van 500 jaar reformatie heeft de figuur van Luther in het centrum van de aandacht geplaatst. Maar het werd een vraag, of de beeldvorming die historische persoon uit het begin van de zestiende eeuw in sommige opzichten onherkenbaar veranderde.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Miranda Nanda Maria Van Dijk boeken
  Miranda Nanda Maria Van Dijk - De Vriendschapsfamilie

  Niet iedereen heeft familie. Soms verliezen we familie vroeg in ons leven en worden wees. Of we beginnen ons leven helemaal alleen, zonder familie. We kunnen ons ook geen deel van onze familie voelen en ervaren er alleen voor te staan. Allemaal situaties die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Alain Stout boeken
  Alain Stout - Puur Succes

  ¨Psychologische filosofie geanalyseerd achter het vinden van sturing voor succes op alle vlakken in je leven, wat kan helpen als leidraad. Begint van binnenuit, wanneer de fundering gezond en sterk is, alles elkaar puur natuurlijk opvolgt. Eigen visie en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Van Der Stoel Anneke boeken
  Van Der Stoel Anneke - De sieraden van Lai Kaloea

  ‘Ik heb een prachtige jeugd gehad met veel vrijheid. Maar veel gezinsleven heb ik niet gekend.’ Hanna Belksma (1917-2011) was een zendingskind. Urenlang kon ze vertellen over haar bijzondere jeugd, die ze afwisselend doorbracht op het Indische eiland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jim van der Heijden boeken
  Jim van der Heijden - 5D

  Na Onvergankelijk! dat gaat over wetenschap en filosofie in verband met de nabij-de-dood-ervaring (NDE) en Het kleine bijna-bij-de-dood boekje dat een opstapje naar deze vaak moeilijke materie biedt en tevens ingaat op de begeleiding van ervaarders en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Jos de Mul boeken
  Jos de Mul - Breng mij die horizon!

  Dit boek laat zien wat er gebeurt als een filosoof een vliegticket boekt. Jos de Mul, wereldreiziger in hart en nieren, neemt de lezer mee op een adembenemende reis langs boeddhistische monniken op sportschoenen, communistische catwalks, gamende indianen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • James K.A. Smith boeken
  James K.A. Smith - Je bent wat je lief is

  In Je bent wat je lief is laat hoogleraar filosofie en theologie James K.A. Smith zien dat we worden gevormd door wat we liefhebben. Wij willen de cultuur beïnvloeden, maar de cultuur vormt ons nog veel meer, zegt Smith. Hij helpt de lezers de beïnvloedende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Yohanna Katanacho boeken
  Yohanna Katanacho - Het land van Christus

  Het land van Christus is Katanacho’s theologische fundering van het Kairos-document Uur van de waarheid (2009), dat ook in deze uitgave is opgenomen. Van wie is het Beloofde Land: alleen het Joodse volk, of ook de Palestijnen? In het debat hierover laat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Niek Tramper boeken
  Niek Tramper - Onbezorgd

  Bezorgdheid en angst zijn wijdverbreide emoties in de samenleving. Mensen maken zich zorgen over het verlies van veiligheid, van een betrouwbaar klimaat en van integere berichtgeving. Hoe kunnen we Jezus’ woorden dan serieus nemen als Hij zegt: ‘Wees niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Jan Egas, Jaap van Heijst boeken
  Jan Egas, Jaap van Heijst - Hernhutters in beweging

  Hernhutters in beweging is een door de Broedergemeente Zeist samengestelde jubileumbundel en belicht de bouwkundige geschiedenis van de grote kerkzaal in Zeist, de geschiedenis van de hernhutters, maar ook de brede maatschappelijke functie van de Evangelische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ann Ceurvels boeken
  Ann Ceurvels - Etiketjes 18+

  Psychische diagnoses bij kinderen (ad(h)d, ass, hsp…) roepen nog altijd veel vragen op of worden als ‘etiketjes’ afgedaan. Gelukkig doorbreken we stilaan de mythes hierrond en durven ouders al sneller uit te spreken dat hun kind ‘anders’ is. Maar wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Joop Nabbe boeken
  Joop Nabbe - 'Ik besta uit koolstof'

  De titel van het essay ‘Ik besta uit koolstof’ behelst een stelling die destijds geponeerd is door een filosoof wiens materialistische, atheistische levenshouding door de auteur weerlegd wordt. In deze tijd is het hebben veelal belangrijker dan het zijn,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerrit Breeuwsma boeken
  Gerrit Breeuwsma - Allemaal autistisch

  Autisme is in korte tijd tot in de vezels van onze maatschappij doorgedrongen. Niet alleen als psychiatrische diagnose, maar ook zoals het begrip in de volksmond gebruikt wordt. De afgelopen decennia figureren autisten steeds vaker in films en romans. Vaak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Paul Spapens boeken
  Paul Spapens - Maria, de moeder van iedereen

  Paul spapensMaria, de moeder van iedereenPelgrimsplaatsen in Nederland, België en DuitslandMaria, de moeder voor alle mensen... Terwijl de ontkerkelijking van Nederland niet te stuiten lijkt, neemt de belangstelling voor Maria juist toe. Maria is de koningin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Sophie Verhoeven boeken
  Sophie Verhoeven - Mama voor altijd

  Het invulboek ‘Mama voor Altijd’ geeft moeders houvast in een grillige periode van verdriet en rouw na het verlies van een kindje in de zwangerschap of rond de geboorte. Een boek om de liefde en herinneringen vast te houden. Voor altijd.Dit invulboek geeft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,95
 • Lucas Slager, Willem Jan van de Wetering boeken
  Lucas Slager, Willem Jan van de Wetering - Coach Jezelf

  Coach Jezelf daagt je uit om Jezelf te ontdekken, het leven in eigen hand te nemen en zelfsturend te worden. Wie zou een betere coach voor jou kunnen zijn dan jijzelf? We werken in dit boek met het Enneagram. Het Enneagram is een psychologisch model dat veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Koen Romeijn boeken
  Koen Romeijn - Sores

  Waar ligt de grens tussen werkelijkheid en verbeelding? Tussen realiteit en fictie? Gian Posthumus is het zat. Hij is op. Klaar met ploeteren. Klaar met alles. Werk, familie, vrienden. Buiten zijn toenemende hallucinaties heeft hij niets meer. Geen enkele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt boeken
  Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt - Krijg de liefde die je wilt

  Dit boek legt als geen ander boek helder uit hoe relaties werkelijk in elkaar zitten. Deze methode wordt succesvol toegepast in meer dan 50 landen, waarmee het een van de meest wijdverbreide en effectieve manieren is om je relatie te verbeteren. Dit boek biedt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Armin Baum, Rob van Houwelingen boeken
  Armin Baum, Rob van Houwelingen - Theologie van het Nieuwe Testament

  Theologie van het Nieuwe Testament, onder redactie van Armin Baum en Rob van Houwelingen, is een thematisch opgezet handboek, bestemd voor afgestudeerde theologen en theologische studenten, maar zeker ook voor betrokken bijbellezers. Het is het resultaat van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Jorieke Eijlers-Fredrikze, Thijs Noorlandt boeken
  Jorieke Eijlers-Fredrikze, Thijs Noorlandt - Verlangen naar vrijheid

  ‘Verlangen naar vrijheid’ is een inspirerend boek over wandelen met God en vrijheid vinden in Hem. Jorieke Eijlers-Fredrikze zocht lange tijd haar identiteit buiten God. Totdat ze niet meer verder kon en in een diepe burn-out belandde. Maar God bevrijdde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Mirjam van der Kieft boeken
  Mirjam van der Kieft - De kleine Uitvaarttips voor Dummies

  Het traject van een overlijden tot de uitvaart en daarna is voor velen onbekend terrein. Of je nu wilt nadenken over je eigen uitvaart of voor het afscheid van een geliefde staat, De kleine Uitvaarttips voor Dummies neemt je bij de hand en helpt je stap voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Hans Hoornstra, Wijnand van Lieshout boeken
  Hans Hoornstra, Wijnand van Lieshout - Digitale intelligentie

  In ‘Digitale intelligentie’ leggen Hoornstra en Van Lieshout uit wat je moet weten, leren en doen in een digitaal verbonden samenleving. Door de toenemende digitalisering in onze werkomgeving ligt het gewenste verandertempo extreem hoog. Om dit tempo bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Koert van Mensvoort boeken
  Koert van Mensvoort - Next Nature

  Bij ‘natuur’ denken we eerder aan een bos dan aan een snelweg. Maar hoe natuurlijk is de natuur? We leven in een wereld vol aangelegde natuurgebieden, regenboogtulpen, designerbaby’s en gekweekt vlees. De biologie van een tomaat beheersen we inmiddels zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50