Boeken over mens en maatschappij

 • Herman C. Voorhoeve boeken
  Herman C. Voorhoeve - De brieven aan Timotheüs, Titus en Filemon

  Herman Voorhoeve is één van de grondleggers van de Broederbeweging in Nederland. Hij schreef en vertaalde veel artikelen die hij publiceerde in de "Bode des Heils in Christus". In 1862 publiceerde hij in dit tijdschrift de Beschouwing van de Brief van Paulus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,75
 • Herman C. Voorhoeve boeken
  Herman C. Voorhoeve - De Brief aan de Hebreërs

  Herman Voorhoeve is één van de grondleggers van de Broederbeweging in Nederland. Hij schreef en vertaalde veel artikelen die hij publiceerde in de "Bode des Heils in Christus". In 1862 publiceerde hij in dit tijdschrift de Beschouwing van de Brief van Paulus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,75
 • Vincent Hunnink, Wouter Schrover, José Sanders boeken
  Vincent Hunnink, Wouter Schrover, José Sanders - Een goede dood. Themanummer Filosofie & Praktijk (jg37,2)

  De goede dood of 'eu thanatos' wordt tegenwoordig heftig bediscussieerd en je kunt nauwelijks een krant openslaan of de tv aanzetten, of daar is ie... In de vorm van films en documentaires ('Voor het te laat is...' of misschien toch beter: 'Voor ik het vergeet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Paul Maertens boeken
  Paul Maertens - Stroom onder stoom

  Vragen rond strategische onafhankelijkheid, buitenlandse investeringen, de energiebevoorrading en financiële aspecten van ons energiebeleid zijn steevast voer voor discussie. Ze tonen aan hoe complex het stroomvraagstuk in ons land is. Is energie te duur of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Caroline Kuijper, Mark Dierkes boeken
  Caroline Kuijper, Mark Dierkes - Ik wil een coach

  Beste dienstverleners, zorgverleners, projectleiders, medewerkers, managers, leraren, experts, harde werkers en anderen die behoefte hebben aan coaching; ontdek in dit handige handboek wat coaching jou te bieden heeft. Wil je iets in je werk of leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Miranda Tollenaar boeken
  Miranda Tollenaar - Ik geloof in jou!

  Een origineel geschenkboekje met tien aansprekende teksten die zich afspelen in en rondom de boot van de discipel Petrus, aangevuld met meer dan honderd beloften uit de Bijbel. Ontdek wie God voor je wil zijn en dat je waardevol bent in Gods ogen! (Harde kaft)

  Lees meer...
    6,95
 • Rachida Lamrabet boeken
  Rachida Lamrabet - Zwijg, allochtoon!

  Maart 2017. In een interview met Knack zegt Rachida Lamrabet dat ze 'niet voor de boerka is, maar ook niet voor een boerkaverbod'. Lamrabet is schrijfster en heeft op vraag van de KVS en het Goethe Instituut van Washington net een filmscenario over het thema… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Marcel Zuijderland boeken
  Marcel Zuijderland - Gentest of geen test?, Hoe de NIP-test de zwangerschap verandert

  Toen er nog geen prenatale testen waren, kon een aanstaande moeder weinig méér doen dan gezond leven en hopen dat haar kind niets mankeerde. Met prenatale screening is het nu mogelijk al tijdens de zwangerschap de medische conditie van het kind te kennen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Lien Goossens, Ellen Moens boeken
  Lien Goossens, Ellen Moens - Eetproblemen bij kinderen en adolescenten

  'Eens een moeilijke eter, altijd een moeilijke eter.' 'Enkel kinderen met overgewicht zijn bezig met lijnen.' 'De media zijn de oorzaak van eetstoornissen bij jongeren.' Eetproblemen kunnen opduiken op verschillende leeftijden gedurende de ontwikkeling van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Omraam Mikhaël Aïvanhov boeken
  Omraam Mikhaël Aïvanhov - Izvor Het licht: de levende geest

  Het licht biedt ons een oneindige reeks mogelijk­heden, zowel op materieel als op spiritueel gebied. Dankzij de ontwikkeling van de laser is het licht een geweldig middel om mee te werken en onderzoek mee te doen. Volgens de traditie van de Ingewijden is het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,75
 • Omraam Mikhaël Aïvanhov boeken
  Omraam Mikhaël Aïvanhov - Izvor Subtiele centra van de mens

  'Al duizenden jaren oefenen mensen zich in het vermeerderen en versterken van hun sensaties en waarnemingen via hun zintuigen, en dit spel op het klavier van de vijf zintuigen noemen ze cultuur en beschaving. Dat is wel wat pover. Hoe verfijnd ze ook kunnen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,75
 • Yola Thienpont boeken
  Yola Thienpont - Reis naar mijn oorsprong

  Anna groeit op als een meisje uit de middenklasse in de jaren zestig. Reeds op jonge leeftijd verlangt ze naar harmonie en diepgang. Anna wil voluit leven en gaat op zoek naar meer. Dat diepe verlangen kleurt haar levensweg. Met vallen en opstaan komt ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,00
 • Omraam Mikhaël Aïvanhov boeken
  Omraam Mikhaël Aïvanhov - Izvor Vrijheid, overwinning van de geest

  'Geen enkel schepsel kan in leven blijven zonder een aantal materiële elementen die het van de buitenwereld ontvangt. Alleen de Schepper ontsnapt aan deze wet, Hij heeft niets nodig buiten Zich en in die zin kun je zeggen dat alleen de Schepper vrij is. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,75
 • Paul Dekker, Josje den Ridder, Pepijn van Houwelingen boeken
  Paul Dekker, Josje den Ridder, Pepijn van Houwelingen - COB Burgerperspectieven 2017|1

  Onderwerpen in dit kwartaalbericht:¿Economische waarderingen blijven verbeteren ...¿... maar over politiek en de ontwikkeling van het land wordt men niet positiever¿Samenleven en immigratie belangrijke zorgpunten¿Stijgende trend van maatschappelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Blaise Pascal boeken
  Blaise Pascal - Een stil moment: Blaise Pascal

  Een geschenkboekje met quotes uit de geschriften van Blaise Pascal (1623-1662). De serie 'Een stil moment...' is prachtig vormgegeven en combineert wijze, verfrissende en contemplatieve quotes met prachtige full-colour beelden. De citaten zijn met zorg gekozen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Een stil moment: Joodse wijsheid

  Een geschenkboekje met quotes uit de traditie van de Joodse wijsheid. De serie 'Een stil moment...' is prachtig vormgegeven en combineert wijze, verfrissende en contemplatieve quotes met prachtige full-colour beelden. De citaten zijn met zorg gekozen zodat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Omraam Mikhaël Aïvanhov boeken
  Omraam Mikhaël Aïvanhov - Izvor De mens verovert zijn bestemming

  Waarom is de een gezond, intelligent, rijk, machtig en beroemd, terwijl de ander juist gehandicapt is of beperkt? Omraam Mikhaël Aïvanhov openbaart kosmische wetten, helpt de kluwen van het bestaan te ontwarren en toont hoe je zelf meester kunt worden over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,75
 • Adri Blonk boeken
  Adri Blonk - Liefde

  Liefde en geluk. Er zullen maar weinig mensen zijn die niet proberen om dat in hun leven te vinden. Het zoeken daarnaar neemt soms een leven lang in beslag. Zeker als het gaat om onvoorwaardelijke liefde en geluk is dit ook niet zo eenvoudig. Dikwijls wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Fiore Geelhoed boeken
  Fiore Geelhoed - Handhaving en gedrag Boerenbedrog?

  Is regelovertreding door bedrijven op het ene domein van regelgeving een voorspeller voor regelovertreding op andere domeinen? Een antwoord op deze vraag naar de domeingebondenheid van regelovertreding kan bijdragen aan een betere werking van toezicht en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Henk Coudenys boeken
  Henk Coudenys - De pijn van het opperwezen

  Is het Opperwezen een zelfverzekerde twijfelaar? In onze zoektocht naar onze plaats in het geheel, in onze worsteling met verantwoordelijkheid voor wat we doen, wat we laten en wat ons overkomt, scheppen we meestal een Godsbeeld. In de regel zoeken we het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Michael van Oostende boeken
  Michael van Oostende - Uit de hemel komt geen hagelslag

  Dit is een verhaal over Evangeliërs. Een naam die de verteller gebruikt voor de evangelisch christenen waartussen hij opgroeit. Over hun gewoontes, hun woorden, hun bijeenkomsten en over de manier waarop hij uiteindelijk afscheid neemt van die wereld. Maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Willem J. Ouweneel boeken
  Willem J. Ouweneel - Evangelisch-dogmatische reeks Het Woord van God

  Het Woord van God: de basis van het hele geloofsdenken van alle christenen? Nog niet zo heel lang geleden sprak dat vanzelf. Of je nu in de lijn van de roomskatholieke theologie zat, of dat je de koers van de Reformatie volgde. En in een evangelicale dogmatiek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Bert Panhuise boeken
  Bert Panhuise - Ontsnapt

  Hij was verslaafd aan speed en leidde een ruig leven in de onderwereld, waar hij getuige was van een brute moord. Hij werd door de sterke arm van justitie opgesloten... maar niet voor lang. De gewiekste Bert Panhuise ontsnapte twee keer, dook onder, werd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • J. Vree boeken
  J. Vree - Passage-reeks Kuyper in de kiem

  In deze bundel wordt het leven en werk van Abraham Kuyper in dejaren 1848-1874 beschreven. Het complete gedachtengoed van deze tijdgenoot van Allard Pierson, Busken Huet en Multatuli was toen al in de kiem aanwezig. In 1860 ontwierp Kuypereen kerkmodel waarin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Marc Lindeijer SJ boeken
  Marc Lindeijer SJ - Pater Ligthart en de zaak Roothaan

  Vijftig jaar lang streefden de jezuïeten naar de zaligverklaring van hun generaal-overste, de Amsterdammer Jan Philip Roothaan (1785-1853). De Amsterdamse Krijtberg was het centrum van de verering, met kapelaan Cor Ligthart als drijvende kracht. Dit boek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00