Boeken over mens en maatschappij

 • Kimberley Korenaar boeken
  Kimberley Korenaar - Heel Nederland houd van Zwarte Piet

  Hoe maken we een einde aan de zwarte pieten-discussie ? Het gedoe dat elk jaar weer op duikt en families en gezinnen en vrienden kringen en de hele maatschappij verdeelt ? Kimberley Korenaar schreef een uit het hart gegrepen boekje dat het definitieve boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Priscilla Docter- Agteres boeken
  Priscilla Docter- Agteres - Supermam

  In haar nieuwe boek ‘Supermam’ leert Priscilla Docter-Agteres vrouwen het moederschap te omarmen met hart en handen. Priscilla, zelf moeder van vijf kinderen, ziet een grote hulpvraag groeien onder de moeders. De vraag om met andere moeders ervaringen uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • M.J. Kater, Nieske Selles, Laurens Snoek, A.J. Kunz, Steven Middelkoop boeken
  M.J. Kater, Nieske Selles, Laurens Snoek, A.J. Kunz, Steven Middelkoop - Woorden van de Koning

  De kindertijd is de beste tijd om tot geloof te komen. En in die tijd staan wij als opvoeders voor de geweldige taak om het Woord van God over te dragen aan onze kinderen. Maar hoe doen we dat? Hoe krijgen Bijbelse woorden als zonde en genade echt betekenis?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Frédéric Vandermoere, Ilse Loots, Anne Bergmans, Peter Raeymaeckers boeken
  Frédéric Vandermoere, Ilse Loots, Anne Bergmans, Peter Raeymaeckers - Wetenschappers in actie

  De academici die in dit boek aan het woord komen, verlaten de ivoren toren en verkennen de wereld van de publieke sociologie. Ze refl ecteren over die dingen waarvoor vaak geen plaats is in een wetenschappelijk artikel. Het gaat om de interactie tussen sociale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Peter Hoogeveen boeken
  Peter Hoogeveen - Business Aikido

  Dit boek is een ontmoeting tussen de westerse manier van werken en de Japanse krijgskunst aikido, die werd ontwikkeld door grootmeester Morihei Ueshiba. Aikido, dat ‘de weg van de harmonie’ betekent, is sterk filosofisch en geweldloos. Doel is niet om een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Abdessamad Bouabid boeken
  Abdessamad Bouabid - De Marokkanenpaniek

  Nederlanders met een Marokkaanse migratieachtergrond zijn steeds vaker succesvol op domeinen als onderwijs, arbeidsmarkt en huisvesting. Tegelijkertijd ervaren zij een negatief groepsimago, gebaseerd op een kleine groep die uitblinkt in sociale problemen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Corry Brauckman boeken
  Corry Brauckman - Kwetsbare mensen, weg met hen of toch niet?

  'Kwetsbare mensen...' (drie delen) is een fascinerend boek. Het heeft tot doel, dat met 'andere' ogen wordt gekeken naar kwetsbare mensen; in het bijzonder kwetsbare mensen met een (meervoudige) verstandelijke beperking, de kwetsbare verpleeghuisbewoners en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Wessel ten Boom boeken
  Wessel ten Boom - Van Luther tot Heidegger

  Van Luther tot Heidegger biedt het spannende verslag van een daadwerkelijke én intellectuele reis langs Duitse monumenten, musea en andere Gedenkstätten, in de poging tot een verantwoording te komen van de Duitse en Europese geschiedenis. Bijzondere aandacht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • R.A. Hakvoort, W. Sikkema boeken
  R.A. Hakvoort, W. Sikkema - Gezegend!

  Christenen zijn rijke mensen. Niet zozeer wat aardse rijkdom betreft, maar naar hemelse maatstaven. Want er is een nog grotere rijkdom dan geld en bezit. Dat is je rijkdom in Christus. Je bent als christen namelijk met talrijke geestelijke zegeningen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hans Oelen boeken
  Hans Oelen - De kunst en kunde der moeiteloosheid

  In dit bijzondere en verdiepende boek wijst Hans Oelen je op een nagenoeg onnavolgbare wijze de weg om je leven moeiteloos te transformeren vanuit een helder en zuiver bewustzijn, naar een leven waarin geluk, welzijn, overvloed en liefde centraal staat. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Martien Timmer AA boeken
  Martien Timmer AA - Waar komt geluk vandaan?

  Wanneer je een ogenschijnlijke subjectieve vraag wetenschappelijk en theologisch gaat benaderen, dan wordt het antwoord opeens zeer toegankelijk. De wijze waarop het onderwerp geluk wordt benaderd is doeltreffend en interessant. Daardoor trekt het meteen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • A.F.R. van de Veen boeken
  A.F.R. van de Veen - Genade bij de troon

  Het Bijbelboek Esther spreekt van Gods voorzienigheid. Koningin Esther is als een middel in Gods hand gebruikt om een groot volk in het leven te behouden. De hoogmoedige vijanden van Gods Kerk gaan ten onder. Maar in het Bijbelboek liggen vooral ook veel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • John Bunyan boeken
  John Bunyan - Reisgids voor pelgrims

  John Bunyan, de eenvoudige prediker uit de 17e eeuw heeft door zijn geschriften velen onderwijs gegeven in het geestelijk leven. Uit zijn verzameld werk is deze Reisgids voor pelgrims samengesteld. Dit dagboek onderscheidt zich door zijn praktisch en helder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Isaäc da Costa boeken
  Isaäc da Costa - Israëls verwachting

  Isaäc da Costa (1798-1860) was een Jood die zich in 1822 bekeerde tot het christelijk geloof. Hij behoorde tot het Reveil, een beweging uit de 19e eeuw die de samenleving wilde terugbrengen tot gehoorzaamheid aan de Bijbel. Voor zijn vrienden hield hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • A. Vergunst boeken
  A. Vergunst - Uw Naam ter eer

  Ds. A. Vergunst (1926-1981) nam niet alleen binnen zijn eigen kerkverband, de Gereformeerde Gemeenten, maar ook daarbuiten een grote plaats in. Behalve dat hij in totaal vijf gemeenten -zowel in Nederland als in Amerika- diende, was hij ook docent aan de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Sam Otte, Henk Otte boeken
  Sam Otte, Henk Otte - Burger van twee werelden

  Ds. G.H. Kersten maakte in de jaren dertig twee reizen naar de Verenigde Staten van Amerika om daar de zustergemeenten te bezoeken. Henk en Samuel Otte, twee van zijn achterkleinzonen, reisden hem na en bezochten plaatsen en families die hun overgrootvader ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • René Gabriëls, Sjaak Koenis boeken
  René Gabriëls, Sjaak Koenis - Het hart op de tong

  Meer dan ooit dragen burgers het hart op de tong. Denk aan hun woede als politici vluchtelingen in hun gemeente willen opnemen of aan de heftige taferelen rondom Zwarte Piet. Over het algemeen worden deze emotionele uitingen met bezorgdheid bekeken. Is dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • L.W. Boer, G.J. Mink, J.W. Sparreboom, H.J. van der Veen boeken
  L.W. Boer, G.J. Mink, J.W. Sparreboom, H.J. van der Veen - Volhouden!

  Volhouden! van ds. L.W. den Boer, ds. G.J. Mink, ds. J.W. Sparreboom en ds. H.J. van der Veen bevat acht bijbelstudies over Hebreeën 11, waarin dit hoofdstuk vers voor vers wordt behandeld. Deze bijbelstudies stellen allerlei aspecten van het geloven en van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Jeroen Stouten boeken
  Jeroen Stouten - Verslingerd aan werk

  Werk dat boeit, betekent meer dan je werk graag doen. Werk dat bij je past, gaat over wat je zoekt in collega’s, je leidinggevende, de waarden van de organisatie en of je graag in teamverband werkt. Vaak spenderen we meer aandacht aan wat we graag doen dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Marc Brysbaert boeken
  Marc Brysbaert - Fundamenten van de psychologie

  Dit boek behandelt in 11 hoofdstukken de wetenschappelijke psychologie. Achtereenvolgens komen aan bod: - de hersenen en menselijke functies zoals waarnemen, leren (conditioneren en sociaal leren), het geheugen en motivatie; - de intelligentie en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Josje den Ridder, Evelien Boonstoppel, Paul Dekker boeken
  Josje den Ridder, Evelien Boonstoppel, Paul Dekker - Burgerperspectieven 2018|3

  Burgerperspectieven 2018|3 ?Optimisten en pessimisten houden elkaar nu in evenwicht ?Positief over de economie, relatief positief over de politiek ?Zorgen over immigratie nemen weer toe ?Steun voor EU-lidmaatschap, nauwelijks voor Nexit Thema: Samenleven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • F. van Deursen boeken
  F. van Deursen - Tessalonicenzen I

  Tessalonica is in de tijd van Paulus een rijke en bedrijvige haven- en handelsstad aan de Via Egnatia, de prachtige Romeinse oostwestverbinding. Hier sticht de apostel een nieuwe gemeente. Wanneer Paulus er nog maar enkele weken het evangelie van koning Jezus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Lianne Keemink boeken
  Lianne Keemink - Je moet (bijna) niks

  Als fervent zelfhulpjunkie dacht Lianne Het Leven wel te kunnen hacken. Vanaf haar twaalfde las ze honderden zelfhulpboeken met de gedachte een hoop ellende te kunnen voorkomen. Het resultaat van deze obsessie: een afschuwelijke relatiebreuk en een dikke xx… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Jeroen Buve boeken
  Jeroen Buve - Een onverantwoord leven

  J.D.J. Buve (* 1935) is een on-Nederlandse filosoof. Hij interesseert zich voornamelijk voor metafysica en wat hij noemt 'het wezen' van alles. Decennialang was hij onderdeel van een zeer exclusief gezelschap Duitse filosofen: Jacob Taubes, Ernst Wolfgang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Laozi boeken
  Laozi - Daodejing

  'De Daodejing' ('Tao Te Ching') is het belangrijkste klassieke boek van het taoïsme. Met zijn 81 korte hoofdstukken is het het kleinste grote werk van de wereldliteratuur. Traditioneel werd het toegeschreven aan Laozi (Lao-tse) die een oudere, vrolijkere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95