Boeken over mens en maatschappij

 • Alice Vlottes, Daan Wienke boeken
  Alice Vlottes, Daan Wienke - Narcisme in relaties

  Narcisme is een bekende en regelmatig voorkomende persoonlijkheidsstoornis. Als partner van een narcist heb je in eerste instantie geen idee dat je met een narcist te maken hebt. Narcisten zijn uitermate charmant en weten hun zwarte kanten goed te verbergen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • A. van Zetten boeken
  A. van Zetten - Mijn beeld van God

  Welk beeld van God hebben wij? God wil dat we Hem liefhebben zoals Hij is. Maar, (hoe) kennen we Hem? In Mijn beeld van God spiegelen we ons Godsbeeld aan hoe God Zichzelf openbaart in de Bijbel. Ds. A. van Zetten besteedt daarnaast aandacht aan hoe het fout… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Xenophon boeken
  Xenophon - Herinneringen aan Socrates

  De Atheense aristocraat Xenophon (ca. 430-355 v.Chr.) ontmoette Socrates in 404 v.Chr. en werd een van zijn leerlingen. Xenophon, die van nature praktisch en utilitaristisch gericht was, heeft Socrates zeker niet in alles begrepen, maar is 'zijn' Socrates… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Pieter de Jong boeken
  Pieter de Jong - Op weg naar je droombaan

  Wat doe je als je moet vaststellen dat je geen voldoening meer vindt in je werk? Dat je, om wat voor reden ook, het gevoel hebt stil te staan? In zijn praktijk als coach sprak Pieter de Jong talloze getalenteerde en goed opgeleide mannen en vrouwen, die hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Miek Pot boeken
  Miek Pot - Stil verwonderen

  In dit boekje staat een verzameling haiku’s. Een haiku raakt iets aan zonder het vast te pakken en is dat nu niet precies wat de stilte doet? Het duidt iets zonder het te verklaren en is daarmee de vinger die wijst naar de maan. De haiku wordt ook weleens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Prof. Dr. T. VanderEnde boeken
  Prof. Dr. T. VanderEnde - Spreuken

  Deze Bijbelcommentaar slaat een brug tussen de oorspronkelijke betekenis van de Bijbeltekst en de huidige situatie. Naast de historische achtergrond, de literaire opbouw en het theologische belang van de grotere gehelen worden voor elk vers de specifieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,68
 • Kristof Gabriel Van Hooymissen boeken
  Kristof Gabriel Van Hooymissen - Tibetaanse studies & The Kundalini Clinic

  Dit boek omvat de zoektocht naar de wijsheid van Tibet van waaruit ook de nieuwe vrijmetselarij zal komen. Ook is er een essay in opgenomen over de noodzaak van het oprichten van een Kundalini-kliniek in de lage landen, zoals deze in het buitenland reeds werd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,01
 • Ineke Marsman-Polhuijs boeken
  Ineke Marsman-Polhuijs - De lessen van Daniël

  ‘De lessen van Daniël’ van Ineke Marsman-Polhuijs is een Bijbelstudieboek speciaal voor vrouwen. Dit deel in de PUUR! geloof-reeks behandelt het Bijbelboek Daniël aan de hand van het thema zichtbaarheid en biedt diepgaande, verrassende en praktische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Herman Bavinck boeken
  Herman Bavinck - Gereformeerde ethiek

  Herman Bavincks ‘Gereformeerde Ethiek’ is parallel geschreven aan ‘Gereformeerde Dogmatiek’, het standaardwerk waarmee generaties theologen in binnen- en buitenland zijn opgeleid. De onvoltooid gebleven ‘Gereformeerde Ethiek’ verschijnt na ruim een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • J.J.H. Post boeken
  J.J.H. Post - Gerechtigheid en recht

  ‘Gerechtigheid en recht’ van Jan Post is een juridische en theologische studie over de Bijbelse begrippen gerechtigheid en recht. In vrijwel ieder Bijbelboek wordt gesproken over gerechtigheid en recht. Om die passages goed te kunnen begrijpen is kennis… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Jiddu Krishnamurti, David Bohm boeken
  Jiddu Krishnamurti, David Bohm - Het einde van tijd

  In dit boek worden de urgente en actuele problemen van onze tijd vanuit een unieke invalshoek belicht. Het bevat een aantal fascinerende dialogen tussen twee grote denkers van onze tijd: de gerespecteerde filosoof Jiddu Krishnamurti en de beroemde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Sandra De Clercq boeken
  Sandra De Clercq - Begrijp me dan toch!

  Verrassende antwoorden op (relatie)vragen die je je wellicht al heel lang stelt. Hoe vul jij de liefdestank van je partner? Kook je, creëer je een romantische bubbel voor twee of trek je hem of haar mee in je vriendenkring? Deze drie uiteenlopende voorbeelden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Pascale Crauwels boeken
  Pascale Crauwels - De kracht van sofrologie

  Een kwartiertje per dag: meer heb je niet nodig om je stress te reduceren en mentaal stabieler en emotioneel sterker in het leven te staan. De druk in onze maatschappij lijkt alleen maar toe te nemen. Sofrologie biedt een oplossing om evenwicht en rust in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Manon Kroezen boeken
  Manon Kroezen - Rudy hoort er ook nog bij

  Mensen met dementie schamen zich maar al te vaak voor hun hersenziekte. Ook veel dierbare naasten weten niet goed hoe ze ermee moeten omgaan. Hoewel het aantal mensen met dementie de komende jaren sterk zal toenemen, weet het grote publiek nog maar bar weinig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Edward Snowden boeken
  Edward Snowden - Onuitwisbaar

  In 2013 schokte de 29-jarige Edward Snowden de wereld toen hij brak met de Amerikaanse geheime diensten en onthulde dat ze in het allergrootste geheim proberen al ons digitale verkeer – elk telefoontje, elk bericht, elke e-mail – op onvoorstelbaar grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Marc van Dijk, Sander ter Steege boeken
  Marc van Dijk, Sander ter Steege - De gifbeker van Socrates

  BECKY BREINSTEIN is van school gestuurd. Dit heeft iets te maken met: een lelijke visman met baard, die haar ’s nachts een schok heeft gegeven drones en postduiven die geheime boodschappen sturen de gifbeker van de beroemde filosoof SOCRATES. Becky vindt het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Jan Willem van der Straten boeken
  Jan Willem van der Straten - Je kunt het!

  In 'Je kunt het!' deelt Dominee Baardmans zijn tien lessen voor een zinvol leven. Jan Willem van der Straten staat bekend om zijn positieve geluid. Hij spreekt jong en oud aan met heldere, gewone taal en een optimistische kijk op het leven. Hij deelt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Emile Ratelband boeken
  Emile Ratelband - Bodylogics

  'Zonder abstractievermogen kun je niet verlicht worden' Om jezelf beter te leren kennen, is het noodzakelijk jezelf te leren begrijpen. Te leren begrijpen dat de eigenschappen van jouw lichaam niet alleen worden bepaald door de generaties voor jou, maar tevens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Wim Reedijk boeken
  Wim Reedijk - Zonder broederschap geen vrijheid en gelijkheid

  ‘Zonder broederschap geen vrijheid en gelijkheid’ van Wim Reedijk bevat essays over het onderbelichte onderdeel ‘broederschap’ uit de bekende leus van de Franse revolutie: ‘Vrijheid, gelijkheid, broederschap’. Met de eerste twee is veel gedaan,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Linda Howe boeken
  Linda Howe - Helen met de Akasha-kronieken

  Helen met de Akasha kronieken van Linda Howe is een boek dat jouw hele verhaal van A tot Z vertelt.Helen met de Akasha kronieken van Linda Howe is een boek dat jouw hele verhaal van A tot Z vertelt. Juist in de pijnlijke episodes schuilt vaak het antwoord op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Puck van Groningen boeken
  Puck van Groningen - Psycholoog en (zelf)regulatie

  Hoe kan je luisteren en zien waar je cliënt precies voor komt bij jou als (beginnend) psycholoog? Hoe kan je het impliciete benoemen wat de cliënt bedoelt maar niet zegt? Hoe kan je contact met de cliënt maken, behouden en herstellen binnen het kader… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Fred Hafkamp boeken
  Fred Hafkamp - god zonder ego

  Fred Hafkamp (1934 - 2016) was de oprichter van zijn.org waar hij ont-moet-en groepen gaf. Daarin stond de vraag centraal: hoe bereiken we innerlijke vrede? De weg die hij onderwees, had alles te maken met het ontwikkelen van bewustzijn. Dit door middel van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,61
 • Jaap Hiddinga boeken
  Jaap Hiddinga - Verzamelde wijsheid

  In deze dynamische tijd zijn we aan de ene kant druk met ons werk en onze relaties in een maatschappij van hectiek, stress en een overdaad aan informatie en opinies. Aan de andere kant is er tegelijkertijd een toenemend innerlijk bewustzijn dat men ook anders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Meik Wiking boeken
  Meik Wiking - De kunst van herinneringen maken

  Na Hygge en Lykke komt Meik Wiking nu over hoe we onze mooiste herinneringen nooit meer zullen vergetenWat maakt dat we bepaalde gebeurtenissen voor altijd blijven herinneren? Herinner je nog je eerste kus? De eerste zonnestralen van het jaar? De beste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Eginhard Meijering boeken
  Eginhard Meijering - Emil Brunner

  Brunner kwam in de jaren twintig van de vorige eeuw als een theoloog naar voren, die niet tussen de partijen wilde staan, maar tot ergernis van velen ter linker- en rechterzijde de preten-tie leek te hebben erboven te kunnen staan. Vrijzinnigen hadden dan ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00