Boeken over mens en maatschappij

 • Simon Polinder, Bart Cusveller boeken
  Simon Polinder, Bart Cusveller - Christelijke zorg

  Al eeuwenlang zetten christenen zich in voor naasten die zorg nodig hebben. Veel zorginstellingen in Nederland zijn hiervan het gevolg. Voor veel mensen is het christelijke karakter van de zorg echter niet meer vanzelfsprekend. Dat kan ertoe leiden dat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Felicity Morse boeken
  Felicity Morse - Give a F**k

  Give a F**k gooit het met zachte hand over een andere boeg. Dit boek leert ons, zonder sentimenteel te worden, hoe we met zorg en aandacht voor onszelf en anderen een betekenisvoller leven kunnen leiden. Om negatieve patronen te veranderen is tijd en geduld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bart Walgraeve boeken
  Bart Walgraeve - Het Woord als wegwijzer

  Iedere zondag klinkt Gods Woord in de kerken. In de homilie wordt het Woord geïnterpreteerd en geactualiseerd. In dit boek biedt Bart Walgraeve een keuze aan inspirerende homilieën aan, gerangschikt volgens het kerkelijk jaar. Als leek en pastoraal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • J.W. Verboom boeken
  J.W. Verboom - Drama, spanning en vernieuwing

  Nehemia leeft net als ons tussen twee werelden: 'schijnwereld Susan' en 'ruïne Jeruzalem'. Gods verborgen hand leidt Nehemia de spanningen in van conflict, stalking en duivelse listen. Het werk van Gods Geest in Nehemia's biddende, bijbels-principiële,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Gary Chapman boeken
  Gary Chapman - De liefdestalen van God

  God houdt van mensen. En toch lijkt het wel of sommige mensen niet door die Goddelijke liefde bereikt worden. Het doel van dit boek is mensen dichter bij God te brengen, zodat ze zijn grenzeloze liefde kunnen verstaan. Want Hij communiceert op zijn eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Ruben Van Gucht boeken
  Ruben Van Gucht - De kleedkamer 2

  De kleedkamer is terug! 4 legendarische voorjaarsklassiekers, verschillende Tourritten, 30 nationale én internationale wielerhelden, evenveel unieke en meeslepende verhalen. De hoofdrolspelers van die ritten praten met Ruben Van Gucht en met elkaar over hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Timon Flikweert boeken
  Timon Flikweert - Overpeinzingen 2.0: Ideale Ideeën & Diepe Denkbeelden

  Gedachten en visualisatie, gevoelens en idealisatie. Geen betekenis gevonden in manipulatie en indoctrinatie. Maar wat is dan nog onze houvast? Zoveel levensvragen, nog te weinig antwoorden bedacht. Maar nu ligt de focus op de allerdiepste gedachten. Wie wij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Willem van der Does boeken
  Willem van der Does - Geluk is ook niet alles

  Volgens peilingen zijn bijna negen van de tien Nederlanders gelukkig. Moeten we dat serieus nemen? Want de zelfhulpboeken die u een gelukkiger leven beloven, zijn niet aan te slepen. Ook van dit boek zult u gelukkig worden. Nou ja, op zijn minst zal het u een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Rowan Williams boeken
  Rowan Williams - Wat is heilig

  Rowan Williams Wat is heilig? Christendom voor mensen van vandaag. Rowan Williams is niet alleen een vooraanstaand theoloog, hij heeft ook de gave om het christelijke geloof op een eenvoudige en verfrissende manier te vertolken. Hoe eenvoudig soms ook van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Lianne Post boeken
  Lianne Post - Van stress naar stilte

  We rennen vaak van afspraak naar afspraak en proberen zoveel mogelijk te doen in zo min mogelijk tijd. Tegelijk kent elk van ons een verlangen naar innerlijke rust. Deze bijbelstudies helpen je om te begrijpen wat stilte nu werkelijk is. Aan de hand van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Eline Lindeboom boeken
  Eline Lindeboom - God geeft meer dan genoeg

  Ons leven is vaak vol, waardoor we onze aandacht over veel zaken moeten verdelen. Daarbij voelen we ons soms behoorlijk tekortschieten. Eline Lindeboom schreef tien bijbelstudies over de weg van ons tekort naar zijn genoeg. Ontdek Gods geschenk van liefde en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Pieter Both boeken
  Pieter Both - Leven met een doel

  Sta je weleens stil bij de zin van je leven? En welke rol speelt geloven daarbij? Het is mooi om te zien hoe de Bijbel ruimte geeft aan alledaagse zinervaringen, zoals vriendschap, natuur, liefde of werk. Maar ook laat de Bijbel zien hoe ervaringen van pijn en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Janneke Nijboer boeken
  Janneke Nijboer - Kiezen voor het beste

  Heb jij ook weleens last van keuzestress? Alles is mogelijk, wordt mensen voorgehouden, maar wat is voor jou persoonlijk nu een goede keus? De bijbelstudies helpen je inzicht te krijgen in de dilemma's bij het maken van een keus. In de dagelijkse hectiek word… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Octavius Winslow boeken
  Octavius Winslow - De volheid van Christus

  Jozef is als onderkoning in Egypte ‘een bijzonder type van de Heere Jezus Christus’, schrijft Octavius Winslow in de inleiding op zijn Bijbellezingen in deze uitgave. De zoon van de bekende Mary Winslow heeft met zijn preken over het leven van Jozef maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Elizabeth Clare Prophet boeken
  Elizabeth Clare Prophet - De Onbekende Jaren van Jezus

  Jezus heeft een aantal jaren doorgebracht in het Verre Oosten. Dat leren teksten van boeddhistische geschiedschrijvers. Toen Jezus dertien was, vertrok hij uit Jeruzalem; op negenentwintigjarige leeftijd keerde hij terug. Vier verslagen van mensen die deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Antonie Ladan boeken
  Antonie Ladan - Onmacht en oorlogsverlangen

  Vechten en doden hebben altijd een grote rol gespeeld in de manier waarop we conflicten oplossen. Maar waarom voeren we oorlog? Volgens Antonie Ladan is een toestand van vrede psychisch ook belastend voor de mens. Naast een afkeer van oorlog, hebben wij ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Klaas de Jong boeken
  Klaas de Jong - Waarom schiep God de ezel?

  Uitleg van de rol van de ezel in Bijbelverhalen als de Barmhartige Samaritaan, de sprekende ezel van Bileam, de man van God uit Bethel en SimsonElke gemeente van christenen is een kudde schapen van de Goede Herder. Schapen grazen maar ze werken niet. Heeft de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Wim Borst boeken
  Wim Borst - De verdachte in de ketens

  Rechtshandhaving is tegenwoordig vaak een kwestie van multidisciplinaire samenwerking, waarbij het openbaar bestuur, Justitie en private partijen zijn betrokken. Zij werken samen in ketens en netwerken. Drie disciplines zijn in vrijwel elk samenwerkingsverband… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Dave Bookless boeken
  Dave Bookless - Het groene hart van het geloof

  Een prachtige zonsondergang, een adembenemend landschap, de meest kleurrijke dieren… Volgens Dave Bookless is het allerbeste dat de wereld biedt nog maar een voorproefje van wat komen gaat: Gods goede koninkrijk, waarin planten, dieren en mensen op de hele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Michiel Hobbelt, Klaas-Jan Reincke boeken
  Michiel Hobbelt, Klaas-Jan Reincke - Flow in je werk

  Is FLOW iets magisch? Zoiets als inspiratie? Iets wat er ineens is en ongrijpbaar lijkt? Iets waar je op kunt hopen, maar wat lastig is te beïnvloeden? Nee. We weten juist precies wat je nodig hebt om FLOW te ervaren. En het mooie is: op alles wat je nodig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Vandenabeele Bart boeken
  Vandenabeele Bart - Verbijstering, veelheid, verschil

  Niet de verwondering maar de verbijstering is het uitgangspunt van de hedendaagse filosoof. De complexe wereld van de laatmoderne mens biedt immers weinig geruststellends waarover filosofen zich sereen kunnen verwonderen. Integendeel, de werkelijkheid is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Marc Fleurbaey boeken
  Marc Fleurbaey - Voor sociale vooruitgang

  In een tijd waarin we geteisterd worden door terrorisme, populisme, klimaatproblemen en economische ongelijkheid is het niet vanzelfsprekend om in een betere toekomst te geloven. De maatschappelijke uitdagingen zijn zo complex dat geen enkele wetenschapper in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Lieven De Marez boeken
  Lieven De Marez - Ken je digitaal DNA

  Smartphones zijn niet meer weg te denken uit onze levens. We kunnen niet meer zonder. Terwijl we het enorme plezier en het gemak van een leven vol apps ervaren, schieten we ook gezamenlijk in paniek: worden we niet door die smartphones gedirigeerd? Kunnen we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Youssef Kobo boeken
  Youssef Kobo - Sire, er zijn geen allochtonen meer

  Het identiteitsdebat beheerst media en politiek in tijden van angst en polarisering. Welke impact heeft dit op minderheden in ons land en hoe moeten we als samenleving verder? Aan de hand van zijn levensverhaal verschaft Youssef Kobo de lezer een bevoorrechte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Franz Delitzsch boeken
  Franz Delitzsch - Commentaar op de Psalmen 1

  Kommentaar op De Psalmen Franz Delitzsch eerste deel Franz Delitzsch (1813-1890) was een beroemd Duits hoogleraar (theologie en hebreeuwse letterkunde). Hij verdedigde de Joodse gemeenschap in Duitsland tegen anti-semitische aanvallen en was de eerste die het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,15