Boeken over mens en maatschappij

 • Dirk van de Glind boeken
  Dirk van de Glind - Stille aandacht

  Deze vijftig mijmerijtjes zijn kleine observaties van mensen, dieren en dingen waar je gemakkelijk aan voorbij loopt, maar die hun eigen verhaal vertellen voor wie de moeite neemt met aandacht te zien. Ze zijn geschreven met een milde glimlach, maar schuren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Magda Desmedt boeken
  Magda Desmedt - Werkboek astrologie

  Dit boek wil in 2 delen een zo duidelijk mogelijk beeld van de klassieke astrologie weergeven. Het is bedoeld voor zowel een geïnteresseerde beginner als voor de meer gevorderde lezer. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Bart Penders, Erik Aarden boeken
  Bart Penders, Erik Aarden - Met het leven verweven

  Met behulp van voorbeelden uit ons alledaagse leven laat dit boek zien hoe wetenschap, technologie en samenleving nauw met elkaar samenhangen en welke gevolgen dit heeft voor de wijze waarop we onze wereld inrichten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Sandra van Gameren boeken
  Sandra van Gameren - Preventie van kindermishandeling

  Dit boek geeft iedereen die met ouders of kinderen omgaat, inzicht in de theorie over en praktijk van de preventie van kindermishandeling. Het boek is geschikt voor behandelaars, wijkteams, beleidsmakers, leerkrachten, verloskundigen, CJG-medewerkers,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Simen Ekern boeken
  Simen Ekern - Het volk, dat ben ik

  In 2017 lijkt het erop dat Europese rechts-populisten in meerdere landen de verkiezingen zullen winnen. Geïnspireerd door brexit en de verkiezing van Trump komen zij voorafgaand aan de internationale verkiezingenreeks bij elkaar in Duitsland. Aanwezig zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Geertjan Emmens boeken
  Geertjan Emmens - Verpleegkundige gespreksvoering

  Verpleegkundige gespreksvoering behandelt aanpak en vaardigheden die laten zien hoe je als verpleegkundige kunt luisteren en gesprekken voeren. Het toont hoe je de ander ruimte biedt om zijn verhaal te doen en tegelijk sturing geeft aan het gesprek. Daarnaast… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • Johan Remmers boeken
  Johan Remmers - IK BEN (VAN) IEDEREEN

  Zo. Het heeft een jaar of vijftig geduurd en het was bij vele vlagen erger dan de hel maar het ei is dan toch eindelijk gelegd. Niet voor mezelf, hoewel fijn er van verlost te zijn, maar voor iedereen en dus niemand uitgezonderd. Ik heb de rotsvaste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Rbrt Hrtz boeken
  Rbrt Hrtz - Ha!

  Ha! De creatieve exploratie van de volle intensiteit van leven in de onmiddellijkheid van het ervaren, door een unieke interactie van taal en beelden. Vanaf zijn vijftiende ging de auteur op zoek naar vrijheid. Twintig jaar later kwam hij in aanraking met een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Raymond R. Hausoul boeken
  Raymond R. Hausoul - Gods toekomst voor dieren

  In Gods toekomst voor dieren gaat de Vlaamse theoloog Raymond Hausoul de uitdaging aan om op een verantwoorde manier vanuit de christelijke geloofsleer dieper na te denken over Gods weg met dieren van schepping tot nieuwe schepping. God houdt van dieren en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Elizabeth den Hartog boeken
  Elizabeth den Hartog - Een spoor van vernieling

  Nadat vanaf 1522 in verschillende landen beeldenstormen hadden plaatsgevonden, sloeg in 1566 ook in Nederland de vlam in de pan. De populaire gedachte dat grote menigten de beelden van vrijwel iedere kerk kapot sloegen, is echter niet juist. Lang niet overal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • A. Da boeken
  A. Da - De knie van luisteren

  Dit boek is de meer dan een spirituele autobiografie. Het is een boek dat "leeft" en de spirituele kracht vertegenwoordigt van Avatar Adi Da Samraj.Het is later enkele malen door hem herschreven.Deze vertaling in het nederlands dateert nog uit de tijd voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,78
 • A. Adi Da boeken
  A. Adi Da - De methode van de Siddha's

  De in dit boek opgeschreven toespraken van Adi Da vonden plaats in de beginjaren van Zijn onderwijzende werk in de eerste Ashram van Avatar Adi Da, aan Melrose Avenue in Los Angeles. De mensen die hij toesprak waren "vers" van de straat binnengekomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,76
 • Jeff Foster boeken
  Jeff Foster - Liefde is het leven omarmen

  Liefde is het leven omarmen Jeff Foster Spijt is het verlangen het verleden te veranderen. Angst is de wens de toekomst te sturen. Vrede is de overgave aan het nu. Liefde is het leven omarmen laat zien dat het omarmen van het leven, niet het vasthouden, maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • René ten Bos boeken
  René ten Bos - Extinctie

  René ten Bos neemt afscheid als Denker des Vaderlands met een knetterend essay over het begrip ‘uitsterven’. Het uitsterven van diersoorten gaat in een ongekend tempo en is een van de urgentste problemen van onze tijd. Toch is er weinig filosofische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Piet Schelling boeken
  Piet Schelling - Denkend aan de dood kom ik tot leven

  In Denkend aan de dood kom ik tot leven deelt emerituspredikant en publicist Piet Schelling gedachten over het levenseinde, met als doel anderen te stimuleren daarover na te denken. ‘Ik ga dood.’ Zo opent dit boek. Drie woorden waarachter een wereld van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • John Lapré boeken
  John Lapré - Een kerk die knielt

  Een kerk die knielt is een pleidooi voor een kerk die zichzelf kwetsbaar en in nederigheid durft op te stellen. Auteur John Lapré geeft aan dat veel mensen de kerk verlaten omdat ze zich niet meer verbonden voelen met de kerk, ook al zien ze zich nog wel als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Wim Davidse boeken
  Wim Davidse - Er is meer in ons

  Wim Davidse Er is meer in ons Leren van de mystici Mystici van alle tijden en uit alle religies leren ons dat God niet buiten ons is, maar in ons. Anders gezegd: wij zijn in God. Mystici spreken dan over 'oerbronnen in zichzelf' of 'het onuitsprekelijke'. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • A.C. Jacobsen-Bosma boeken
  A.C. Jacobsen-Bosma - Bijbelse liederen voor jonge kinderen

  Zingen, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Dit boekje bevat een selectie van Bijbelse liederen die geschikt zijn om jonge kinderen aan te leren. Omdat bij ieder lied een herkenbare kleurenillustratie op de pagina staat, kan het kind het te zingen lied… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Hedvig Montgomery boeken
  Hedvig Montgomery - Baby & dreumes

  Een baby krijgen is een wonder. Het maakt niet uit hoeveel kinderen je al hebt; het is altijd bijzonder. En als ouder wil je het beste voor je kind. Dit boek is een gids voor de eerste intieme, overweldigende en prachtige 24 maanden van het leven van je kind.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Max Lucado, Jenna Lucado boeken
  Max Lucado, Jenna Lucado - Leven voor God

  Een mooi cadeauboek met prachtige foto's. In de verhalen over tien vrouwen uit de Bijbel ontdek je dat er een God is die je kent en van je houdt. Hij spreekt tot je door de Bijbel, vormt levens, redt harten en geneest zieken. Bemoedigende en hoopvolle teksten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Stephen P. Williams boeken
  Stephen P. Williams - Blok voor blok

  In ‘Blok voor blok’ neemt technologiejournalist Stephen P. Williams de lezer mee in de wereld van de Blockchain: dit resulteert in een fascinerende ontdekkingsreis naar de nabije toekomst. Blockchain: we horen er veel over, maar slechts weinigen kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Hedvig Montgomery boeken
  Hedvig Montgomery - De zeven stappen naar succesvol ouderschap - basisboek

  Maak kennis met de opvoedexpert uit Noorwegen: Hedvig Montgomery ‘Met meer dan 20 jaar ervaring als familietherapeut weet ik dat niemand als een goede ouder geboren wordt. Maar ik weet ook dat bijna iedereen een goede ouder kan wórden, en dat iedereen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Angélique Heijligers boeken
  Angélique Heijligers - Morning Medicine

  Een goede morgen is het begin van een goede dag In 2017 maakte Angélique Heijligers haar allergrootste droom waar: ze ging wonen en werken in LA. Maar alles achterlaten en verhuizen naar de andere kant van de wereld betekende ook afscheid nemen van alles wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Tim van Iersel boeken
  Tim van Iersel - Godvergeten

  In ‘Godvergeten’ biedt Tim van Iersel handreikingen en bemoediging in het omgaan met dementie en God. Dementie brengt je bij de kern van je geloof. Juist omdat je met dementie zo afhankelijk en kwetsbaar bent, juist omdat je cognitieve capaciteiten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Christa Anbeek boeken
  Christa Anbeek - Tussen zon en maan

  'Tussen zon en maan' is een dialoogspel, gemaakt door Christa Anbeek, over ervaringen van chaos en schoonheid. Hevige verliefdheid, verlies van een dierbare, een bergtop bereiken. Positief of negatief – zulke ‘contrastervaringen’ zijn ontregelend. Wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,99