Boeken over mens en maatschappij

 • Ds. Joh. van der Poel boeken
  Ds. Joh. van der Poel - Eenzijdige verbondsliefde

  Ds. Joh. van der Poel (1909-1981) was niet alleen binnen zijn eigen kerkverband, de Oud Gereformeerde Gemeenten, maar ook daarbuiten een geliefd predikant. Vanwege zijn singuliere gaven, zijn godvruchtige levenswandel en zijn beminnelijk karakter nam hij een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ds. Ferenc Visky boeken
  Ds. Ferenc Visky - Bevrijd uit list en geweld

  Het Bijbelboek Esther laat zien hoe God Zijn volk uit gevangenschap redt. Zo verlost God Zijn kinderen nog steeds uit de handen van de boze en de macht van de zonde. Een christen moet zijn leven daarom aan Christus wijden, in moeilijke tijden op Hem steunen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Ds. A. Schreuder boeken
  Ds. A. Schreuder - Woorden van wijsheid voor doopouders

  Nadat ouders bij de Heilige Doop hun ja-woord hebben gegeven voor Gods aangezicht, legt de Heere de verantwoordelijkheid van de opvoeding in hun ouderhanden. Om deze verantwoordelijkheid inhoud te geven, moet de opvoeding gestempeld zijn door wijsheid van… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Willem Teellinck boeken
  Willem Teellinck - Liefdedwang

  Het boekje Liefdesdwang (1620) is een kort traktaat van de nadere reformator Willem Teellinck (1579-1629). Hij schreef het na een preek over 2 Korinthe 5:14: ‘De liefde van Christus dringt ons.’ Het boekje beschrijft de liefde van Christus en de door Hem… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Dr. C.P. Polderman boeken
  Dr. C.P. Polderman - Voor vrijheid van godsdienst en geweten

  In 1568 begint de Tachtigjarige Oorlog. Willem van Oranje komt in gewapend verzet tegen Filips II die alle macht naar zich toe wil trekken. Vrijheid van godsdienst en geweten waren de leidmotieven in zijn strijd tegen ‘Spanje’. Oranje was echter vooral een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • J. Kriekaard boeken
  J. Kriekaard - Tot een volkomen verzoening

  Het Heilig Avondmaal is een groot geschenk van de Heere Jezus. Het is een maaltijd ter gedachtenis aan Hem en Gods kinderen mogen troost ontvangen door dit sacrament. Misschien zegt het jou niet zoveel omdat het Heilig Avondmaal alleen gehouden wordt voor Gods… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • James N. Anderson boeken
  James N. Anderson - Het christendom: waarheid of fictie

  Het christendom, iedereen heeft er wel een mening over, maar vaak zonder te weten wat het precies inhoudt. Vaak wordt het afgedaan als een verzinsel, maar is het dat ook? In dit boek legt James Anderson stap voor stap uit wat het christendom is en geeft hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Samuel Rutherford boeken
  Samuel Rutherford - De stem van mijn Liefste

  De opmerkelijke brievenverzameling van de Schotse puritein Samuel Rutherford vormt een geestelijke schat en kan zich meten met klassiekers als De belijdenissen van Augustinus en de Navolging van Christus van Thomas à Kempis’. Rutherford stelt tal van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Thomas Goodwin boeken
  Thomas Goodwin - Behoed uw hart boven al wat te bewaren is

  In dit boek behandelt Goodwin de ijdelheid van het natuurlijke hart. Hij legt uit wat we onder ijdele gedachten moeten verstaan en waar deze vandaan komen. Ook de gelovigen worstelen hier nog mee. Zij vinden in dit boek raadgevingen hoe zij tegen zondige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Gerda Doelman boeken
  Gerda Doelman - De competente pleegouder

  Dit boek stimuleert om deskundig te worden door de eigen ervaringen als pleegouder en geeft veel tips en handreikingen om te leren van eigen ervaringen.Pleegouder zijn is een mooi `vak. Maar wat motiveert je om pleegouder te zijn? Je wilt een kind dat in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Shona Murray, David Murray boeken
  Shona Murray, David Murray - Refresh

  Ren je van de ene activiteit naar de andere en voel je je gestrest van alles wat er van je verwacht wordt? Heb je een to-do lijstje dat almaar groter in plaats van kleiner lijkt te worden? Veel vrouwen realiseren zich niet dat ze in een onhoudbaar tempo door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Jacqueline Voskuil boeken
  Jacqueline Voskuil - Het Grote Dromenboek HB

  Het Grote DromenboekDromenexperte Jaqueline Voskuil laat je in 'Het Grote Dromenboek'kennismaken met de kracht én diepere betekenis van dromen. Stap voorstap, dag per dag, deelt zij met jou dromen uit haar praktijk, waardoorook jij in staat bent om je eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Han Kuik, Titus Rivas boeken
  Han Kuik, Titus Rivas - Zeker weten.....

  Stel… We leven na onze dood verder. Stel… We worden met onze dierbaren herenigd. Velen hopen of geloven dat dit zo is. Maar wat als je het zeker weet? In dit boek interviewen Titus Rivas en Han Kuik 12 personen die zeker zijn van hun zaak: het houdt niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Lodewijk Schmit Jongbloed, Daphne Riksen boeken
  Lodewijk Schmit Jongbloed, Daphne Riksen - Reisgids Mantelzorg

  De Reisgids Mantelzorg helpt om snel en efficiënt de weg te vinden in de wereld van mantelzorg voor ouderen. Dat is hard nodig omdat mantelzorgers regelmatig verdwalen in het oerwoud van regels, instanties en emoties waarmee ze te maken krijgen. Op basis van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Govert Bonnie Snoek boeken
  Govert Bonnie Snoek - Handschriften en vrienden van Jacob Boehme

  Op 26 oktober 2007 vierde de Bibliotheca Philosophica Hermetica in Amsterdam haar vijftigjarige bestaan met een jubileumtentoonstelling: Jacob Böhmes weg in de wereld waarbij een begeleidende essaybundel Jacob Böhmes Weg in die Welt werd gepresenteerd.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Pep Degens boeken
  Pep Degens - Wie is hier nou de baas!?

  Zelf kunnen beslissen over je eigen leven, oprecht je eigen keuzes maken, staat voor veel mensen op nummer 1 om écht gelukkig te zijn. In de praktijk worden we echter voortdurend belaagd door 'bazen' die ons listig op het verkeerde spoor zetten. Zo raken we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ton Vink boeken
  Ton Vink - Onder eigen regie

  In Onder eigen regie vertelt Ton Vink ons de persoonlijke verhalen van mensen die voor zelfeuthanasie kozen. Vink begeleidde jarenlang een groot aantal mensen bij het maken van die onomkeerbare keuze. [ Aangrijpend tekent Vink de ervaringen op van Johan,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Aad van Egmond boeken
  Aad van Egmond - Het christelijk geloof

  In ‘Het christelijk geloof’ biedt Aad van Egmond een eigentijdse introductie in een van de wereldreligies. Deel 1 begint met Jezus en zijn achtergrond in het Oude Testament. Uittocht, schepping, profeten, priesters, psalmen , wijsheid – alles komt aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • R.W. de Koeijer boeken
  R.W. de Koeijer - De Redder in nood

  Schuld en vergeving zijn in onze tijd geen populaire begrippen. Toch horen ze bij het hart van het christelijk geloof. Ze raken immers de verhouding tussen God en mens én die tussen mensen onderling. In De Redder in nood onderzoekt dr. R.W. de Koeijer hoe de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Lianne de Graaff boeken
  Lianne de Graaff - De BV IK

  Stel dat jij een bedrijf bent, hoe maak je dan winst? Met 'De BV IK' maak je winst in de vorm van energie, geld, persoonlijke groei of zakelijk succes. Inclusief werkboek en gratis online training.Moet jij altijd sterk zijn? Ben jij een perfectionist of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Willem Gooijer boeken
  Willem Gooijer - Als lemmingen!

  Macht vinden we overal in onze samenleving. We worden er dagelijks mee geconfronteerd. Of het nu op ons werk is, op school, in de politiek of op de voetbalclub, macht is alomtegenwoordig. Het is daarom een lastig te duiden begrip waarover veel geschreven is.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • The Oprah Magazine O boeken
  The Oprah Magazine O - Volg je hart, vind je passie

  'Hoe ver wil je gaan? Hoe groot wil je groeien? Wat heb je nodig om alles uit jezelf te halen?' - Oprah Winfrey Of je nu op zoek bent naar je passie of juist de moed aan het verzamelen bent voor een grote verandering: dit boekje zal je op weg helpen. Volg je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • M.J. Kater boeken
  M.J. Kater - Bij welk team hoor jij?

  Hoe ben je christen tijdens je stage of in je eerste baan? Hoe ga je om met je niet-christelijke collega tijdens het vakkenvullen in de supermarkt? Wat zeg je als een niet-kerkelijke mede-student naar je geloof vraagt? Dit boekje bevat tips. Heel praktisch en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Fikry El Azouzzi boeken
  Fikry El Azouzzi - Mogen de wijze jongens winnen, gij weet

  Een schooljaar lang ging schrijver Fikry El Azzouzi elke week op de bonnefooi in de GO! Spectrumschool in Deurne en Borgerhout. Hij gaf er workshops over schrijven, brainstormde met de leerlingen rond het maken van eigen teksten en begeleidde een reeks… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Eric van der Vet boeken
  Eric van der Vet - Homo ecologicus

  In dit essay onderzoekt Eric van der Vet de mogelijkheden om ons toe te wenden naar de Aarde om de verregaande degeneratie van ecologische systemen te stoppen en te werken aan herstel.Kunnen wij vriendschap met de Aarde sluiten? In dit essay onderzoekt Eric… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90