Boeken over mens en maatschappij

 • Joke Harte boeken
  Joke Harte - Zo werkt het

  Er wordt op tal van manieren geïnvesteerd in de veiligheid en de leefbaarheid van onze samenleving. Politiek en overheid komen met tal van wetten, maatregelen, programma’s en behandelingen. Dit kost veel gemeenschapsgeld en de uitvoering kan ingrijpend zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Tim Vanhoomissen, Guido Valkeneers boeken
  Tim Vanhoomissen, Guido Valkeneers - Inductieve statistiek voor de gedragswetenschappen

  Dit boek werd geschreven als handboek toegepaste inductieve statistiek voor studenten in de gedragswetenschappen. Het biedt een vervolg op Inleiding in de statistiek voor de gedragswetenschappen (Acco, 2018) en behandelt zowel de theorie als de praktijk van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Jan Prins (Searching Deer) boeken
  Jan Prins (Searching Deer) - De opening van het derde oog

  De Egyptische god Thot zei eens, in zijn geschriften van de smaragden tafelen: ‘Hij die het geheim van het getal drie kent heeft toegang tot alle geheimen en wetten van het universum.’ De sjamaan Searching Deer richtte zijn meditaties op het getal drie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jan Bor boeken
  Jan Bor - Modern modern

  De vraag in welke cultuur we leven houdt de gemoederen bezig. en de vraag naar urgentie wint, nu we vrijwillig – ja – onze gegevens op de digitale straat leggen en deze vervolgens worden gebruikt om ons gedrag te controleren. Een serieuze bedreiging voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Joute de Graaf boeken
  Joute de Graaf - Grenzenloze geloofsgeschiedenis

  Op nauwkeurige wijze zijn de biografische gegevens van een 14-tal (Kerk)Reformatoren uit de 16e eeuw verwerkt in prozaïsche beschouwingen over hen. Aan het begin van de Renaissance kondigt de vernieuwing zich als een cultuurschok aan in alle geledingen. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henk van Dorp boeken
  Henk van Dorp - UW WOORD IS DE WAARHEID

  Het boeiende verhaal van een zendingsveld naast onze deur...De Eerste Wereldoorlog – in België nog steeds de Grote Oorlog genoemd – heeft diepe en blijvende sporen achtergelaten in België. Maar vanuit de hopeloosheid en te midden van de materiële en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Philippe J. Dubois, Élise Rousseau boeken
  Philippe J. Dubois, Élise Rousseau - De 22 levenslessen die vogels ons leren

  In ‘De 22 levenslessen die vogels ons leren’ laten Philippe Dubois en Élise Rousseau zien wat wij van vogels in hun natuurlijk omgeving kunnen leren. Ze leren ons dat we soms hulp nodig hebben van soorten die kleiner zijn dan wij. Zo geeft ‘De 22… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Mariska Cornelissen boeken
  Mariska Cornelissen - Nog niet gevloerd

  Niet het zoveelste boek over burn-out maar een perspectief om overeind te blijven als je het bijna bent. Gebaseerd op het werk van bestsellerauteur Brené Brown.Een burn-out is er ineens. De weg ernaartoe vaak lang. Als we de signalen van een mogelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Diverse Predikanten boeken
  Diverse Predikanten - Banier Dagboekkalender 2020

  De ‘Banier Dagboekkalender’ is een dagboek bij de Statenvertaling. Voor elke dag is er een meditatie naar aanleiding van een Bijbelgedeelte. Daarnaast wordt een te lezen Schriftgedeelte en een te zingen psalm opgegeven. Verder staan er in dit dagboek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Diverse Predikanten boeken
  Diverse Predikanten - Banier Dagboekkalender 2020

  De ‘Banier Dagboekkalender’ is een dagboek bij de Statenvertaling. Voor elke dag is er een meditatie naar aanleiding van een Bijbelgedeelte. Daarnaast wordt een te lezen Schriftgedeelte en een te zingen psalm opgegeven. Verder staan er in dit dagboek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Yvan Houtteman boeken
  Yvan Houtteman - Ken jezelf: inleiding in de filosofie HB

  In tijden waarin alles een direct praktisch nut moet hebben, vragen sommigen zich soms af: wat ben je nu met filosofie? Nochtans is filosoferen de manier bij uitstek om te ontsnappen aan de waan van de dag en stil te staan bij wat er echt toe doet. Door te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,50
 • Sebo Ebbens boeken
  Sebo Ebbens - Op de golven van geboorte en dood

  De inzichten van het Tibetaans boeddhisme in de cyclus van geboorte en sterven zijn van grote betekenis voor de inrichting en de kwaliteit van ons dagelijks leven. Zonder zich te verliezen in een gedetailleerde analyse van de verschillende levensfasen, laat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • William Heutink boeken
  William Heutink - joy!

  Joy! Als we onze doelen bereikt hebben, dan zullen we blij zijn! Deze houding zorgt ervoor dat we het bijna nooit zijn omdat we altijd wel iets te halen hebben. Hebben we het doel dan al behaalt, dient zich het volgende alweer aan. We zeggen dat we iets moeten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,46
 • Prof. Dr. T. VanderEnde boeken
  Prof. Dr. T. VanderEnde - Spreuken

  Deze Bijbelcommentaar slaat een brug tussen de oorspronkelijke betekenis van de Bijbeltekst en de huidige situatie. Naast de historische achtergrond, de literaire opbouw en het theologische belang van de grotere gehelen worden voor elk vers de specifieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,68
 • Kristof Gabriel Van Hooymissen boeken
  Kristof Gabriel Van Hooymissen - Tibetaanse studies & The Kundalini Clinic

  Dit boek omvat de zoektocht naar de wijsheid van Tibet van waaruit ook de nieuwe vrijmetselarij zal komen. Ook is er een essay in opgenomen over de noodzaak van het oprichten van een Kundalini-kliniek in de lage landen, zoals deze in het buitenland reeds werd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,01
 • Koen De Koker boeken
  Koen De Koker - Iedereen Profeet

  Koen De Koker, beroepswielrenner en filosoof voor het leven! Een vreemde vogel schrijft soms vreemde verhalen. En de ene zijn realiteit is die van de andere niet.Boodschap van het boek is, om een weg te vinden in het kluwen van het bestaan en de samenleving.Of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Beth Moore boeken
  Beth Moore - Ontdekkingsreis

  De bijbelstudies van Beth Moore helpen je om zelf thuis de bijbel bestuderen en daarnaast met je groep onderwijs van Beth Moore via video's volgen. In deze studie helpt Beth Moore je om op zoek te gaan naar een intieme relatie met God en om het leven met deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Ad Prosman boeken
  Ad Prosman - Gedoofd licht

  De laatste jaren bevinden we ons midden in een discussie over de schepping. De vragen rond milieu, klimaatverandering en evolutie houden velen bezig. Opnieuw dringt de betekenis van de schepping tot ons door. Toch blijft het een beperkte discussie, omdat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marion Lutke boeken
  Marion Lutke - Durf te gaan!

  Wat betekent het dat God sommige mensen heeft geschapen met hooggevoeligheid? Hoe kun je het niet als een last maar juist als een talent leren zien? Niet minder dan 15 tot 20% van de mensen is hooggevoelig. Deze mensen zijn gevoelig voor prikkels en beleven de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • J.C. Philpot, J. Nieuwland boeken
  J.C. Philpot, J. Nieuwland - Negende Achttal Leerredenen

  Joseph Charles Philpot was een engels predikant in de 19de eeuw. Aanvankelijk was hij predikant in de Kerk van Engeland, maar in 1835 onttrok hij zich aan deze staatskerk. Hij sloot zich aan bij de Strict Baptists. De preken van Philpot werden al in de 19de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • J.C. Philpot boeken
  J.C. Philpot - Tiende Achttal Leerredenen

  Joseph Charles Philpot was een engels predikant in de 19de eeuw. Aanvankelijk was hij predikant in de Kerk van Engeland, maar in 1835 onttrok hij zich aan deze staatskerk. Hij sloot zich aan bij de Strict Baptists. De preken van Philpot werden al in de 19de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Guy Eugène Dubois boeken
  Guy Eugène Dubois - Dhammapada

  Guy Dubois is er opnieuw in geslaagd de vroeg-boeddhistische verzen van de Dhammapada vanuit het Pali klaar en duidelijk naar het Nederlands te vertalen. De uitgebreide commentariëring maakt het geheel compleet. Inmiddels heeft de auteur een stevige reputatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,01
 • Timothy Zuiverloon boeken
  Timothy Zuiverloon - Impulse Measurement

  Elk individu is uniek met zijn of haar eigen talent, deze ontdekken en uitdragen geeft inhoud aan het leven. Dat betekent je diepere zelf durven te verkennen, zodat het talentontwikkelingsproces aanwakkert. Elke handeling gaat gepaard met een verzameling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Eginhard Meijering boeken
  Eginhard Meijering - Emil Brunner

  Brunner kwam in de jaren twintig van de vorige eeuw als een theoloog naar voren, die niet tussen de partijen wilde staan, maar tot ergernis van velen ter linker- en rechterzijde de preten-tie leek te hebben erboven te kunnen staan. Vrijzinnigen hadden dan ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Titia Liese boeken
  Titia Liese - Gat in je ziel

  Ruim tachtig blogs over de gevolgen van jong ouderverlies op de langere termijn. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95