Boeken over mens en maatschappij

 • Klaske Goedhart boeken
  Klaske Goedhart - Jaar ritueel 2019

  Om dit jaar welkom te heten gaan we een speciaal ritueel doen. En daarna ga je dit ritueel het hele jaar meenemen. Elke keer dat je ervoor gaat zitten, dan leg je de volgende attributen even klaar • Witte kaarsen ( kunnen ook waxinelichtjes zijn) • Papier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Dirk van de Glind boeken
  Dirk van de Glind - Stille aandacht

  Deze vijftig mijmerijtjes zijn kleine observaties van mensen, dieren en dingen waar je gemakkelijk aan voorbij loopt, maar die hun eigen verhaal vertellen voor wie de moeite neemt met aandacht te zien. Ze zijn geschreven met een milde glimlach, maar schuren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Mirjam van der Vegt boeken
  Mirjam van der Vegt - Faalkunst (1 ex.)

  Dit is deel 3 in de Adem-de-dag reekst. Deze zevendelige reeks brengt verdieping door creatieve verwerkingsopdrachten, mooie gebeden en praktische korte meditaties. In een wereld waarin het vaak draait om succes, is de realiteit weerbarstig en is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,50
 • Mirjam van der Vegt boeken
  Mirjam van der Vegt - Overvloed

  Overvloed van Mirjam van der Vegt is het vijfde deel in de Adem de dag-reeks.Deze reeks brengt verdieping door middel van creatieve verwerkingsopdrachten, mooie gebeden en praktische korte meditaties. Overvloedig leven willen we allemaal. Maar wat is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,50
 • Freddy Jackson Brown, Duncan Gillard boeken
  Freddy Jackson Brown, Duncan Gillard - Acceptatie- en commitmenttherapie voor Dummies

  Heb je last van pijnlijke gedachten en gevoelens die je ervan weerhouden om je leven ten goede te veranderen? In Acceptatie- en commitmenttherapie voor Dummies ontdek je hoe je negatieve en manieren van denken kunt herkennen en de principes van de acceptatie-… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,99
 • Magda Desmedt boeken
  Magda Desmedt - Werkboek astrologie

  Dit boek wil in 2 delen een zo duidelijk mogelijk beeld van de klassieke astrologie weergeven. Het is bedoeld voor zowel een geïnteresseerde beginner als voor de meer gevorderde lezer. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Klaske Goedhart boeken
  Klaske Goedhart - Bloem van het leven waterkaarten

  Bloem van het leven - Heilige geometrie. Vanuit 1 cirkel wordt het leven gemaakt. Met 7 cirkels zie je de nieuwe vormen ontstaan. En na vele cirkels zie je de bloem van het leven. Dit symbool heelt, geeft kracht en zal je helpen om in jouw kern te zijn.… (Losbladig)

  Lees meer...
  39,99
 • Groot Worden - Een documentaire over opgroeiende jongeren

  Een documentaire over opgroeiende jongeren In dit foto- en verhalenboek blikken elf jongeren van eenentwintig jaar terug op hun jeugd bij een portretreeks die fotografe Hilde Gilbos van hen maakte van hun 12de tot 18de jaar. Ze vertellen openhartig over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Gertjan van Zessen boeken
  Gertjan van Zessen - Zelfwaardering

  Snelle methode voor stressreductie en gedragsveranderingSomberheid, stress, angsten, irritatie in opvoeding of relaties, verslavingen, lijden onder gedrag, gedachten en emoties. We hebben er allemaal mee te maken. Voor de één zijn het schaduwplekjes in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,00
 • Bart Caron, Guy Redig boeken
  Bart Caron, Guy Redig - Vanop de frontlijn

  Bart Caron en Guy Redig houden het Vlaamse cultuurbeleid een spiegel voor. Die toont de erosie van de ooit bevlogen idealen waaruit het Vlaamse cultuurbeleid ontstond. Volksverheffing, geloof in de balorigheid van de kunsten, tegenkracht van cultuur,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • C.H. Reijerse, R.H. Ravenhorst, Th.B.C. Poiesz, C.G.J. Kop boeken
  C.H. Reijerse, R.H. Ravenhorst, Th.B.C. Poiesz, C.G.J. Kop - Psychologie in de boardroom

  De toezichthouder houdt toezicht, de bestuurder bestuurt. Deze tweedeling is voelbaar aan verandering onderhevig. De psychologie in de boardroom kan daar duiding aan geven. Dit boek geeft inzicht in gedrag en cultuur in de boardroom, in de onderlinge relaties,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Michaela Schok boeken
  Michaela Schok - Nieuw talent in Houten!

  Nieuwkomers brengen vooral veel talenten met zich mee! Ze zijn ondernemend, slim, humoristisch, sociaal, creatief, zorgzaam, technisch, doorzetters, dankbaar en ontzettend gemotiveerd om hier een nieuw leven op te bouwen. Deze nieuwe talenten verdienen een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Bart Penders, Erik Aarden boeken
  Bart Penders, Erik Aarden - Met het leven verweven

  Met behulp van voorbeelden uit ons alledaagse leven laat dit boek zien hoe wetenschap, technologie en samenleving nauw met elkaar samenhangen en welke gevolgen dit heeft voor de wijze waarop we onze wereld inrichten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Jessica Hebly boeken
  Jessica Hebly - Het perfecte kind

  We leven in een prestatiemaatschappij. De druk die zowel ouders als kinderen ervaren, is groot. Door deze prestatiedruk, de hoge verwachtingen en de daarmee gepaard gaande stress en (faal)angst haken kinderen en jongeren vroegtijdig af en komen ze nauwelijks… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Max Lucado, Jenna Lucado boeken
  Max Lucado, Jenna Lucado - Leven voor God

  Een mooi cadeauboek met prachtige foto's. In de verhalen over tien vrouwen uit de Bijbel ontdek je dat er een God is die je kent en van je houdt. Hij spreekt tot je door de Bijbel, vormt levens, redt harten en geneest zieken. Bemoedigende en hoopvolle teksten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Victor Mids, Oscar Verpoort boeken
  Victor Mids, Oscar Verpoort - Mindf*ck

  Victor Mids en Oscar Verpoort geven voor het eerst de geheimen prijs achter hun spectaculaire tv-programma MINDF*CK. Aan de hand van illusies, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid geven zij een uniek inkijkje in de werking van je brein. Met deze 101… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Rbrt Hrtz boeken
  Rbrt Hrtz - Ha!

  Ha! De creatieve exploratie van de volle intensiteit van leven in de onmiddellijkheid van het ervaren, door een unieke interactie van taal en beelden. Vanaf zijn vijftiende ging de auteur op zoek naar vrijheid. Twintig jaar later kwam hij in aanraking met een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Raymond R. Hausoul boeken
  Raymond R. Hausoul - Gods toekomst voor dieren

  In Gods toekomst voor dieren gaat de Vlaamse theoloog Raymond Hausoul de uitdaging aan om op een verantwoorde manier vanuit de christelijke geloofsleer dieper na te denken over Gods weg met dieren van schepping tot nieuwe schepping. God houdt van dieren en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Elizabeth den Hartog boeken
  Elizabeth den Hartog - Een spoor van vernieling

  Nadat vanaf 1522 in verschillende landen beeldenstormen hadden plaatsgevonden, sloeg in 1566 ook in Nederland de vlam in de pan. De populaire gedachte dat grote menigten de beelden van vrijwel iedere kerk kapot sloegen, is echter niet juist. Lang niet overal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • A. Da boeken
  A. Da - De knie van luisteren

  Dit boek is de meer dan een spirituele autobiografie. Het is een boek dat "leeft" en de spirituele kracht vertegenwoordigt van Avatar Adi Da Samraj.Het is later enkele malen door hem herschreven.Deze vertaling in het nederlands dateert nog uit de tijd voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,78
 • A. Adi Da boeken
  A. Adi Da - De methode van de Siddha's

  De in dit boek opgeschreven toespraken van Adi Da vonden plaats in de beginjaren van Zijn onderwijzende werk in de eerste Ashram van Avatar Adi Da, aan Melrose Avenue in Los Angeles. De mensen die hij toesprak waren "vers" van de straat binnengekomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,76
 • Julian Baggini boeken
  Julian Baggini - Hoe de wereld denkt

  Een van de grote onverklaarde wonderen in de geschiedenis van de mens is dat de geschreven filosofieën in het oude China, India en Griekenland onafhankelijk van elkaar rond dezelfde tijd tot bloei kwamen. Die vroege filosofieën zijn van grote invloed geweest… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Trees van Montfoort boeken
  Trees van Montfoort - Groene theologie

  De ecologische crisis vraagt om een herbezinning in denken, doen én geloven. Groene theologie is een onmisbaar boek voor ieder die duurzaamheid en geloof, theologie en ecologie met elkaar wil verbinden. Eeuwenlang heeft de mens ongebreideld gebruikgemaakt van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Sam Tomlow boeken
  Sam Tomlow - Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

  Voor ouders is de kleuterschool veelal het eerste moment dat zij in aanraking komen met het onderwijs van hun kind. De overstap van je kind thuis opvoeden naar samen met de leerkracht je kleuter ondersteunen op zijn of haar weg naar zelfstandig mens, vraagt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Etienne Balibar boeken
  Etienne Balibar - Voor een ander Europa

  De Franse filosoof Étienne Balibar stelt dat het Europese project in een politieke en morele impasse verkeert. De uitholling van sociaal burgerschap, nationalistische tendensen en de afschaffing van gastvrijheid als norm van beschaving zijn meer dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50