Boeken over mens en maatschappij

 • Raymond R. Hausoul boeken
  Raymond R. Hausoul - Gods toekomst voor dieren

  In Gods toekomst voor dieren gaat de Vlaamse theoloog Raymond Hausoul de uitdaging aan om op een verantwoorde manier vanuit de christelijke geloofsleer dieper na te denken over Gods weg met dieren van schepping tot nieuwe schepping. God houdt van dieren en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • A. Adi Da boeken
  A. Adi Da - De methode van de Siddha's

  De in dit boek opgeschreven toespraken van Adi Da vonden plaats in de beginjaren van Zijn onderwijzende werk in de eerste Ashram van Avatar Adi Da, aan Melrose Avenue in Los Angeles. De mensen die hij toesprak waren "vers" van de straat binnengekomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,76
 • Wim Davidse boeken
  Wim Davidse - Er is meer in ons

  Wim Davidse Er is meer in ons Leren van de mystici Mystici van alle tijden en uit alle religies leren ons dat God niet buiten ons is, maar in ons. Anders gezegd: wij zijn in God. Mystici spreken dan over 'oerbronnen in zichzelf' of 'het onuitsprekelijke'. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • A.C. Jacobsen-Bosma boeken
  A.C. Jacobsen-Bosma - Bijbelse liederen voor jonge kinderen

  Zingen, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Dit boekje bevat een selectie van Bijbelse liederen die geschikt zijn om jonge kinderen aan te leren. Omdat bij ieder lied een herkenbare kleurenillustratie op de pagina staat, kan het kind het te zingen lied… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Hedvig Montgomery boeken
  Hedvig Montgomery - De zeven stappen naar succesvol ouderschap - basisboek

  Maak kennis met de opvoedexpert uit Noorwegen: Hedvig Montgomery ‘Met meer dan 20 jaar ervaring als familietherapeut weet ik dat niemand als een goede ouder geboren wordt. Maar ik weet ook dat bijna iedereen een goede ouder kan wórden, en dat iedereen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Ina Cüsters-van Bergen boeken
  Ina Cüsters-van Bergen - Het mysterie van de zee

  Als journalist Jason Adams een vreemde ring vindt, begint voor hem een bijzondere zoektocht die dieper gaat dan hij ooit kon dromen... Maar misschien zijn het juist die droombeelden die de ankers zijn in zijn reis tussen werkelijkheid en andere dimensies? De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Paul Murray boeken
  Paul Murray - De nieuwe wijn van de dominicaanse spiritualiteit

  In dit levendige, meeslepende boek benoemt en bejubelt Paul Murray o.p. de aspecten van de dominicaanse traditie die het hart uitmaken van haar spiritualiteit. De dominicaanse traditie is in het verleden vaak erudiet en intellectueel genoemd, en met reden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Jacques Vos, Jos van der Leur boeken
  Jacques Vos, Jos van der Leur - De appel is weer barstig

  De lieve vrede maakt meer kapot dan ons lief is. Schuld is in de ogen van de auteurs van ‘De appel is weer barstig’ een miskend thema. Dit terwijl het menselijk tekort - in de vorm van schuld - van alle tijden is en in alle culturen voor komt. Schuld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • David De Vos boeken
  David De Vos - Geloven op maandag

  Heb jij wel eens het gevoel dat je niet geestelijk genoeg bent? Of dat je altijd tekortschiet in je tijd met God? Je wilt zijn als Jezus, en tegelijkertijd ligt er een juk op je dat je niet kunt dragen. Misschien dat sommige geloofshelden je enorm inspireren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Lao Zi boeken
  Lao Zi - Mediteren met Lao Zi

  De sinoloog Balfour treft rond 1880 in een aan de rotswand gekleefde tempel een oude Boeddhistische kluizenaar, Shih Shan. De man is in de zeventig, heeft een volle witte baard, vervilte haren en draagt voddige kleren. Hij zit in de lotushouding, verkerend in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Guus van Winkel boeken
  Guus van Winkel - Atelier Rosé

  … Rosé wordt niet helemaal voor vol aangezien. Dat imago komt van de Franse wijnboeren die het alleen maar voor de lol gemaakt hebben. Voor erbij. Omdat ze nog wat in het vat hadden dat niet verzuurde. Ik ben ze dankbaar. Ik drink het. Nooit witte wijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Gunter Pauli, Jurriaan Kamp boeken
  Gunter Pauli, Jurriaan Kamp - Zo slim als de natuur

  Een overvloed aan voedsel en energie, voor tien of zelfs twaalf miljard mensen, zonder de natuur aan te tasten: dat is het grootse perspectief dat in Zo slim als de natuur wordt geschetst. Zelfs herstel van schade aan de natuur is mogelijk en er kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • C.H. Spurgeon boeken
  C.H. Spurgeon - Speciaal voor papa

  Rust in het hart We zien allemaal uit naar blijdschap en vreugde. Dat is toch voor velen het hoogste verlangen. Maar ... laten we bedenken dat de enige manier om echt in vrede en gelukkig te leven is, dat ons hart rust mag vinden. Want of we dan armoede of… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jolanda Brunnekreef boeken
  Jolanda Brunnekreef - De karma revolutie

  Zuid-Aziatische samenlevingen zijn sedert lang voor onze jaartelling gebaseerd op het kastenstelsel, een hiërarchisch systeem dat mensen vanaf hun geboorte tot aan hun dood verdeelt in categorieën van hogere of lagere intrinsieke waarde. Deze inherente… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Johan R. Boelaert boeken
  Johan R. Boelaert - De Merovingische geneeskunde

  In het Merovingische Gallië ging de antieke geneeskunde over tot de vroegchristelijke geneeskunde, waarin de Kerk de verantwoordelijkheid van delichaamszorg op zich nam, met de klemtoon op de barmhartigheid en devoorrang voor de toewijding aan de armen. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Arthur Hildersham boeken
  Arthur Hildersham - Blijven bidden voor je kind

  Kinderen hebben een zondig hart. Ze zijn in zonden ontvangen en geboren. Hoe moeten ouders daarmee omgaan? Op die vraag geeft de puriteinse predikant ds. Arthur Hildersham (1563-1632) op een indringende wijze antwoord in dit boekje. Christelijke ouders krijgen… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Assita Kanko boeken
  Assita Kanko - Omdat je een meisje bent

  Assita is vijf jaar oud en woont op het platteland in Burkina Faso. Ze voelt dat haar broers anders worden behandeld; ze hebben meer vrijheden en doen minder klusjes. Op een ochtend brengt haar moeder haar naar een verlaten huisje. Daar ziet ze drie oude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Frithjof Schuon boeken
  Frithjof Schuon - Halteplaatsen van wijsheid

  In 'Halteplaatsen van wijsheid' legt Frithjof Schuon de wortels bloot van de impasse waarin de moderne cultuur terecht is gekomen. Deze inmiddels klassieke bundel essays verscheen voor het eerst in 1953 en wijst op het gevaar dat we bezwijken onder de druk van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Jaap van der Stel boeken
  Jaap van der Stel - Vroeger is beter

  Psychische problemen beperken door preventie en vroegtijdig handelen Er is steeds meer bewijs dat psychische problematiek beperkt kan worden door preventie, het beïnvloeden van sociale determinanten en vroegtijdig handelen. Hoewel Nederland over een breed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Kees van den Bos boeken
  Kees van den Bos - Waarom mensen radicaliseren

  In Waarom mensen radicaliseren toont Kees van den Bos aan dat radicalisering van moslims, rechts-extreme groeperingen en links-extreme individuen wordt aangewakkerd door waargenomen onrechtvaardigheid. Dit komt omdat waargenomen onrechtvaardigheid niet alleen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Lody van de Kamp, Oumaima al Abdellaoui boeken
  Lody van de Kamp, Oumaima al Abdellaoui - Over muren heen

  Over muren heen van Lody van de Kamp en Oumaima Al Abdellaoui is een briefwisseling tussen een rabbijn en een moslima en biedt een boeiende inkijk in twee culturen in onze Nederlandse samenleving. Beiden zoeken ze naar verbinding, maar schromen niet de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Sacha Entius boeken
  Sacha Entius - Liefdevol leven

  We maken allemaal dingen mee die enorme impact kunnen hebben, zoals (werk)stress, burn- out, relatieproblemen, ontslag, verlies of geweld. De kunst is om deze obstakels en tegenslagen te overwinnen en er sterker uit te komen. Liefdevol leven speelt hierbij een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Bart Pattyn, Pieter D'hoine boeken
  Bart Pattyn, Pieter D'hoine - Identiteit in perspectief

  Interfacultaire lessenreeks over mens, maatschappij en wetenschapWat zich tegenover ons manifesteert, bepaalt (mee) wie we zijn. Onze verhoudingen met ‘het andere’ en ‘de ander’ geven ons een gezicht. Dat kan zowel om verhoudingen op individueel niveau… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Cecile van Berkum boeken
  Cecile van Berkum - Kansen voor extra vierge olijfolie in de gezondheidszorg en sport

  Het Mediterraan dieet met extra vierge olijfolie is waarschijnlijk het meest gezonde dieet op aarde. Helaas kunnen maar weinig mensen in Nederland extra vierge olijfolie onderscheiden van een olie van mindere kwaliteit. Dit beknopte boek vertelt alles over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Krijna van Loenen boeken
  Krijna van Loenen - Mag ik je voorstellen aan Annie?

  Mag ik je voorstellen aan Annie? Annie is met haar 1 m 60 klein van stuk. Haar slanke lichaam hult ze altijd in zwarte kleding. Het liefst draagt ze een strakke kokerrok met daarboven een bloes met weelderige strik om haar hals. Annie is een echte regeltante.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50