Boeken over mens en maatschappij

 • Marc Brysbaert boeken
  Marc Brysbaert - Psychologie

  Dit boek bevat een selectie van hoofdstukken uit Marc Brysbaerts boek Psychologie en is bedoeld voor de studenten van prof. Lieven Jonckheere, die daarmee in de lessen een kritische dialoog aangaat. Achtereenvolgens komen aan bod: de menselijke functies zoals… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • N. Laly boeken
  N. Laly - Verblijfsmodellen co-ouderschap

  Kinderen wiens ouders niet meer samenleven, verblijven gewoonlijk afwisselend bij hun vader en hun moeder. Vandaag worden meer en meer allerlei andere verblijfsmodellen overeengekomen dan de week/week regeling. Maar welke zijn dit? Deze praktische handleiding… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Vreugdenhil E. boeken
  Vreugdenhil E. - Ook de God van heidenen

  Is God de God van Joden alleen, of is Hij het ook van de heidenen? Die vraag stelt Paulus in een brief aan zijn lezers, Joden en niet-Joden uit de volken woonachtig in de wereldstad Rome. Een spannende vraag, gesteld in de context van de zoektocht hóe samen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Piet L. de Jong boeken
  Piet L. de Jong - Onze jaren zijn zeventig

  Onze jaren zijn zeventig van de Rotterdamse predikant Piet L. de Jong bevat een aantal meditaties over ouder worden en oud zijn aan de hand van een aantal bijzondere bijbelgedeelten. Ouder worden is in de Bijbel duidelijk een thema. Niet alleen in de psalmen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,99
 • Prof. Dr. T. VanderEnde boeken
  Prof. Dr. T. VanderEnde - Spreuken

  Deze Bijbelcommentaar slaat een brug tussen de oorspronkelijke betekenis van de Bijbeltekst en de huidige situatie. Naast de historische achtergrond, de literaire opbouw en het theologische belang van de grotere gehelen worden voor elk vers de specifieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  31,68
 • Philip Henry boeken
  Philip Henry - Christus alles en in allen

  Dit boek is een bijzonder voorbeeld van puriteinse vroomheid. Elk hoofdstuk bevat een overdenking die ons ertoe oproept onze vreuugde in Jezus te vinden. Zoals Philip Henry laat zien is er in Christus een volheid om in elke behoefte te voorzien. Alleen Hij kan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Gabriel van den Brink boeken
  Gabriel van den Brink - Heilige geest

  Klimaatverandering, populisme, kunstmatige intelligentie,#metoo, gentechnologie en internationale spanningen- het is duidelijk dat we in een turbulente tijd leven. Geenwonder dat velen zich opnieuw de klassieke vraag stellen:wat is de mens? In dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Carl Cederstrom boeken
  Carl Cederstrom - Ons geluksideaal

  In ‘Ons geluksideaal’ pleit Carl Cederström voor een nieuw geluksideaal. Hij toont aan dat ons huidige ideaal, dat gebaseerd is op een idee van vrijheid en zelfontplooiing, ons gijzelt en beperkt. Bepaalde factoren hebben bijgedragen aan ons huidige idee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Wardy Poelstra, Marloes Hoevenaar, Frans Brinkman boeken
  Wardy Poelstra, Marloes Hoevenaar, Frans Brinkman - De kracht van de cliënt

  De cliënten die SHOP Den Haag en haar voorgangers al bijna dertig jaar begeleiden zijn vrijwel zonder uitzondering sterke mensen, die ondanks moeilijke omstandigheden hun leven op de rit proberen te houden of krijgen. Sekswerkers en slachtoffers van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Willem de Vink boeken
  Willem de Vink - Aan jou is alles mooi

  We hebben zo onze eigen gedachten over onszelf. Als iemand zegt: ‘Aan jou is alles mooi,’ heb je misschien wel het gevoel dat je voor de gek gehouden wordt. Jij mooi, kostbaar, geliefd? Dat kan niet waar zijn! Toch heb je dit boekje gepakt en lees je hier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Rudolf Steiner boeken
  Rudolf Steiner - De sterrenwereld en de mens

  De moderne astronomie onderzoekt het heelal op natuurwetenschappelijke wijze met een overmacht aan apparatuur. Wat dit heelal met de mens te maken heeft blijft echter volledig buiten beeld. Het antroposofisch onderzoek van Steiner onthult een heel ander,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Ilka Vermeiren boeken
  Ilka Vermeiren - Flower Bomb

  Bloemen. Ze spelen een stille hoofdrol tijden de belangrijke momenten in het leven: bij een huwelijk, maar evengoed als iemand sterft. Ze worden geschonken als dankjewel, bij een bezoek, voor een verjaardag of om de liefde te vieren. Bloemen zijn er in alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Bijbel Statenvertaling met Psalmen en 12 gezangen

  Bijbel in Statenvertaling met Psalmen (berijming 1773 ritmisch) en 12 gezangen. Het omslag is buigzaam en gemaakt van zwart kunstleer. De Bijbel is voorzien van goudsnee en duimgrepen. Formaat: 10,5 x 16,5 cm (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Ronald Geelen boeken
  Ronald Geelen - Probleemgedrag bij dementie

  Dit boek geeft verzorgenden, verpleegkundigen en gedragskundigen kennis en praktische adviezen over probleemgedrag bij dementie. De visies op probleemgedrag komen aan bod. Je krijgt de aandachtspunten voor het stap-voor-stap analyseren en gedragsadviezen voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Maljaars Bram boeken
  Maljaars Bram - De getuigenis van Jezus

  In deze Bijbelstudie is de vraagstelling: Wordt er in de oudtestamentische profetieën een toekomstig vrederijk aangekondigd, waarin het nationale volk Israël een overheersende rol zal spelen? Stellen de profeten een massale bekering van het huidige Joodse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Titia Liese boeken
  Titia Liese - Gat in je ziel

  Ruim tachtig blogs over de gevolgen van jong ouderverlies op de langere termijn. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wil Portegijs boeken
  Wil Portegijs - Ons geld

  Het verhogen van de economische zelfstandigheid van vrouwen is al decennia lang een belangrijk doel in het emancipatiebeleid. Vrouwen zouden met betaald werk ten minste 70% van het minimumloon moeten verdienen. In 2017 gaat het dan om een netto inkomen van 950… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Erna Droesbeke boeken
  Erna Droesbeke - Kaartleggen met de Grote Lenormandkaarten

  Handboek Kaartleggen met de Grote Lenormand Kort na het overlijden van de wereldvermaarde Mademoiselle Lenormand (1772–1843) kwam er een orakelspel tot stand, bestaande uit 54 kaarten. Tot op heden weet niemand van wiens hand deze kaarten zijn, maar ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Hans Schaeffer boeken
  Hans Schaeffer - Verhalen om te delen

  Dr. Peter van de Kamp (1952) is ruim twintig jaar werkzaam geweest aan de Theologische Universiteit Kampen. Als docent Praktische Theologie heeft hij zich vooral gericht op pastoraat, diaconaat en persoonlijk-professionele vorming. Zijn enthousiasme en passie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Harry Wichers boeken
  Harry Wichers - De achilleshiel van allergie

  In dit boek wordt op een toegankelijke en voor niet-specialisten begrijpelijke manier uiteengezet wat allergieën zijn, en wat we er niet toe rekenen. Het gaat in op waar de oorzaken lijken te liggen.Wie kent niet het verhaal van Achilles, de onkwetsbare held… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • B.J. van Boven boeken
  B.J. van Boven - Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan ...

  Naast 26 schilderijen van gelijkenissen van Henk van den Brink zijn 52 aansprekende meditaties van dominee Van Boven opgenomen. Dus: per schilderij 2 meditaties. Bij elke gelijkenis komt ook een mooi gedicht van Henriët van Leeuwen. Hierdoor is deze bundel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Roel Bouwkamp, Sonja Bouwkamp boeken
  Roel Bouwkamp, Sonja Bouwkamp - De gulden middenweg

  Hoe kan ik van mijn leven genieten in het besef dat het eindig is? Hoe kan ik samenwerken met anderen en toch opkomen voor mijzelf? Hoe zorg ik ervoor dat ik mijzelf niet verlies in het contact met anderen? Hoe kunnen wij liefdevol leven en toch onze lusten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Alfons Vansteenwegen boeken
  Alfons Vansteenwegen - Liefde aan het werk (POD)

  Hoe werkt de liefde? Het is geen vraag waar alleen psychologen of relatietherapeuten een antwoord op kunnen bedenken. Eigenlijk weet elk stel hoe de liefde werkt. Ze ondervinden het zelf, dag in dag uit.In dit boek vertrekt de bekende liefdesprofessor Alfons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hay Van Soest boeken
  Hay Van Soest - Van lelijk eendekroosje naar hartmedicijn

  Het verhaal is werkelijk gebeurd. De start van de gebeurtenissen is in 1997. De schrijver was destijds waarnemend locatie directeur op een agrarische school in de Limburgse plaats Horst. Het idee om een nieuw zeer gezond tuinbouwgewas te introduceren, was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,44
 • Kristof Van Hooymissen boeken
  Kristof Van Hooymissen - Avatar

  Er woedt een strijd in de wereld. Een strijd binnen een orgaan als de Verenigde Naties. Wij trachten de Macht meer bij het volk te brengen. Wij strijden voor de waarden van de (directe) democratie tegenover de dictatuur. Moge G'd ons helpen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,77