Boeken over mens en maatschappij

 • Paul Frissen boeken
  Paul Frissen - Staat en taboe

  In dit spraakmakende boek werpt succesauteur Paul Frissen nieuw licht op het actuele debat over 'voltooid leven'. Welke rol speelt de staat als het gaat om de beschikking over leven en dood? Van oudsher heeft de staat het monopolie op het geweld en mag hij dus… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Han Kuik, Titus Rivas boeken
  Han Kuik, Titus Rivas - Zeker weten.....

  Stel… We leven na onze dood verder. Stel… We worden met onze dierbaren herenigd. Velen hopen of geloven dat dit zo is. Maar wat als je het zeker weet? In dit boek interviewen Titus Rivas en Han Kuik 12 personen die zeker zijn van hun zaak: het houdt niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Lodewijk Schmit Jongbloed, Daphne Riksen boeken
  Lodewijk Schmit Jongbloed, Daphne Riksen - Reisgids Mantelzorg

  De Reisgids Mantelzorg helpt om snel en efficiënt de weg te vinden in de wereld van mantelzorg voor ouderen. Dat is hard nodig omdat mantelzorgers regelmatig verdwalen in het oerwoud van regels, instanties en emoties waarmee ze te maken krijgen. Op basis van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Govert Bonnie Snoek boeken
  Govert Bonnie Snoek - Handschriften en vrienden van Jacob Boehme

  Op 26 oktober 2007 vierde de Bibliotheca Philosophica Hermetica in Amsterdam haar vijftigjarige bestaan met een jubileumtentoonstelling: Jacob Böhmes weg in de wereld waarbij een begeleidende essaybundel Jacob Böhmes Weg in die Welt werd gepresenteerd.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Willem Gooijer boeken
  Willem Gooijer - Als lemmingen!

  Macht vinden we overal in onze samenleving. We worden er dagelijks mee geconfronteerd. Of het nu op ons werk is, op school, in de politiek of op de voetbalclub, macht is alomtegenwoordig. Het is daarom een lastig te duiden begrip waarover veel geschreven is.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • M.J. Kater boeken
  M.J. Kater - Bij welk team hoor jij?

  Hoe ben je christen tijdens je stage of in je eerste baan? Hoe ga je om met je niet-christelijke collega tijdens het vakkenvullen in de supermarkt? Wat zeg je als een niet-kerkelijke mede-student naar je geloof vraagt? Dit boekje bevat tips. Heel praktisch en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Pep Degens boeken
  Pep Degens - Wie is hier nou de baas!?

  Zelf kunnen beslissen over je eigen leven, oprecht je eigen keuzes maken, staat voor veel mensen op nummer 1 om écht gelukkig te zijn. In de praktijk worden we echter voortdurend belaagd door 'bazen' die ons listig op het verkeerde spoor zetten. Zo raken we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ton Vink boeken
  Ton Vink - Onder eigen regie

  In Onder eigen regie vertelt Ton Vink ons de persoonlijke verhalen van mensen die voor zelfeuthanasie kozen. Vink begeleidde jarenlang een groot aantal mensen bij het maken van die onomkeerbare keuze. [ Aangrijpend tekent Vink de ervaringen op van Johan,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Aad van Egmond boeken
  Aad van Egmond - Het christelijk geloof

  In ‘Het christelijk geloof’ biedt Aad van Egmond een eigentijdse introductie in een van de wereldreligies. Deel 1 begint met Jezus en zijn achtergrond in het Oude Testament. Uittocht, schepping, profeten, priesters, psalmen , wijsheid – alles komt aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • R.W. de Koeijer boeken
  R.W. de Koeijer - De Redder in nood

  Schuld en vergeving zijn in onze tijd geen populaire begrippen. Toch horen ze bij het hart van het christelijk geloof. Ze raken immers de verhouding tussen God en mens én die tussen mensen onderling. In De Redder in nood onderzoekt dr. R.W. de Koeijer hoe de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Lianne de Graaff boeken
  Lianne de Graaff - De BV IK

  Stel dat jij een bedrijf bent, hoe maak je dan winst? Met 'De BV IK' maak je winst in de vorm van energie, geld, persoonlijke groei of zakelijk succes. Inclusief werkboek en gratis online training.Moet jij altijd sterk zijn? Ben jij een perfectionist of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • The Oprah Magazine O boeken
  The Oprah Magazine O - Volg je hart, vind je passie

  'Hoe ver wil je gaan? Hoe groot wil je groeien? Wat heb je nodig om alles uit jezelf te halen?' - Oprah Winfrey Of je nu op zoek bent naar je passie of juist de moed aan het verzamelen bent voor een grote verandering: dit boekje zal je op weg helpen. Volg je… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Heike MAYER boeken
  Heike MAYER - Lichter leven - Leren loslaten

  Zo werkt loslaten!Ga flexibel om met het onverwachteLees hoe je uit de vicieuze cirkel van frustratie en piekeren komt en leer hoe je stap voor stap een ontspannen leefstijl kunt vinden.Het beste van oost en westBoeddhistische wijsheden en mindfulness… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Renée Lamboo boeken
  Renée Lamboo - Duur huis, nooit thuis

  Je hebt een mooi huis, twee glimmende auto's voor de deur - net als de buren. Maar net als zij ben je een slaaf van je werk geworden, want je luxe leventje moet worden betaald. Renée gooide het roer om: weg met die dure auto, geen gigantische hypotheek. Dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Thomas Kempis boeken
  Thomas Kempis - Dialoog met novicen 1: De minachting van de wereld

  ‘Dialoog met novicen’ van Thomas Kempis is een theologisch werk waarin de roeping tot monnik wordt beschreven. Voor Thomas Kempis liep de veiligste weg naar God via het klooster. In ‘Dialoog met novicen’ staat het beslissende keuzemoment voor het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Celine Touati boeken
  Celine Touati - Mindful wandelen

  Wandelen is zonder twijfel de natuurlijkste sportieve activiteit en is voor iedereen toegankelijk. Regelmatig wandelingen maken is goed voor de lichamelijke gezondheid, maar kan ook heel gezond zijn voor de geest. Je aandacht op het nu richten, je hoofd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Raymond R. Hausoul boeken
  Raymond R. Hausoul - De nieuwe hemel en nieuwe aarde

  De nieuwe hemel en nieuwe aarde van Raymond R. Hausoul is een wetenschappelijke studie over de vraag: Kan het spreken over de nieuwe hemel en de nieuwe aarde worden verrijkt door een dialoog tussen verschillende vakgebieden? Deze studie vergelijkt de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Roeland van Geuns, Lisette Desain, Rianne van der Weijden boeken
  Roeland van Geuns, Lisette Desain, Rianne van der Weijden - Hulp bij armoede

  Dit boek bevat de resultaten en kennis van zes jaar onderzoek door het lectoraat Armoede Interventies van de Hogeschool van Amsterdam. Het geeft antwoord op de vragen: hoe motiveer je mensen om hun gedrag onder de loep te nemen en te veranderen? En: hoe sluit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Fredo De Smet boeken
  Fredo De Smet - Artificial stupidity

  HOE GEBRUIKEN WE TECHNOLOGIE ZODAT ZE VOOR ONS EN NIET TEGEN ONS WERKT?WAT KUNNEN WE EIGENLIJK MET DIE 21ST CENTURY SKILLS?HOE KUNNEN WE LEVEN ALS DIGITALE HUMANISTEN?We zitten volop in een momentum van versnelde industriële vooruitgang. Een crisis volgens de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Sjef Laenen boeken
  Sjef Laenen - Joodse mystiek als leidraad

  In Joodse mystiek als leidraad vragen we ons af in hoeverre de joodse mystieke traditie richting en structuur kan geven aan ons dagelijks leven. De oude overlevering blijkt verrassend actueel en heeft de moderne mens veel te bieden dat van blijvende waarde is.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Friedrich Weinreb boeken
  Friedrich Weinreb - Lijfelijkheid

  Ons lichaam is overal aanwezig in de taal. Bij talrijke uitdrukkingen in het dagelijks leven spelen onze ledematen en organen verrassend genoeg een centrale rol. Waarom zeggen we dat we iets be-grijpen zonder dat onze handen daar iets mee te maken hebben? Hoe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Michael Portzky, Maya Franssens, Gwendolyn Portzky, Frederik Declercq boeken
  Michael Portzky, Maya Franssens, Gwendolyn Portzky, Frederik Declercq - Jongerenveerkracht

  Neuropsycholoog Michael Portzky over wat het recentste onderzoek naar veerkracht bij jongeren in Vlaanderen en Nederland ons leert. De overheid vroeg hem zijn veelgebruikte veerkrachtschalen aan te passen voor gebruik bij jongeren. Maya Franssens behoort tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Andrew Murray boeken
  Andrew Murray - Ziende op Jezus

  130 overdenkingen bij het lezen van de brief aan de Hebreën. Gebruikte bijbelvertaling: Statenvertaling (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Thich Nhat Hanh boeken
  Thich Nhat Hanh - Verzoening - grote letter uitgave

  Zen-meester Thich Nhat Hanh biedt unieke inzichten op hoe de mindfulness-praktijk een uitgebalanceerde geestelijke gezondheid kan creëren, en helpt om kinderleed en jeugdtrauma's te genezen. Met persoonlijke verhalen, technieken en adviezenom sterke en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Bea Kalter boeken
  Bea Kalter - En Nu... mindful ouderschap

  Of je nu (pleeg)ouder bent of met kinderen en jongeren werkt, Mindful ouderschap gaat niet over 'de ideale regels'. Omgaan met je eigen verwachtingen en die van de ander kan al een hele klus zijn. Tel daarbij een gevoel van tijdgebrek en de gewoontes die je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95