Boeken over mens en maatschappij

 • Victor Mids, Oscar Verpoort boeken
  Victor Mids, Oscar Verpoort - Mindf*ck

  Victor Mids en Oscar Verpoort geven voor het eerst de geheimen prijs achter hun spectaculaire tv-programma MINDF*CK. Aan de hand van illusies, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid geven zij een uniek inkijkje in de werking van je brein. Met deze 101… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ben ten Dam boeken
  Ben ten Dam - The Big Small Omnibus of Mindhumbugs

  De "Omnibus of MindHumbugs" is een bundel vol met grappige stukjes filosofie en overpeinzingen over persoonlijke ontwikkeling en samenleving. Voor mensen op zoek naar kennis,richting,plezier en hoop. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • André de Boer boeken
  André de Boer - Mysteriën en fakkeldragers van het Rozenkruis

  MYSTERIËN EN FAKKELDRAGERS VAN HET ROZENKUIRS jezelf en de samenleving transformeren André de Boer De reis naar binnen - van inzicht naar gnosis Het werk naar buiten - van dienstbaarheid naar vervulling Wil je bijdragen aan een werkelijk hoopvolle toekomst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Kristin Vikjord boeken
  Kristin Vikjord - Inner Spark

  Alleen bij de 1e druk - Gratis exclusieve online cursus ‘Empowering Emotional Wellbeing’ t.w.v. € 40,- Reserveer nu alvast je exemplaar van ‘Inner Spark’. Bij de 1e druk ontvang je een exclusieve inline cursus ‘Empowering Emotional Wellbeing’ van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • David Bamps boeken
  David Bamps - Puzzelstukken voor een nieuwe moraal

  Niet langer is de mens de maat van alle dingen, maar slechts één van de vele intelligente schakels in een maatschappij aangedreven door technologie en informatie. Slimme data helpen ons beter in te schatten wat de gevolgen zijn van bepaalde handelingen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Anne Frank Stichting boeken
  Anne Frank Stichting - Discriminatie

  Discriminatie, het ongelijk behandelen van mensen of groepen op basis van persoonskenmerken, speelt een belangrijke rol in het maatschappelijk debat. In juridische zin betekent discriminatie het maken van een verboden onderscheid. Maar wanneer is onderscheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Niels van Driel boeken
  Niels van Driel - Denken om te dienen

  In flitsen en fragmenten schetst dit boekje een beeld van 125 jaar Theologische Universiteit in Apeldoorn (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Wilfried Van Craen boeken
  Wilfried Van Craen - Weet je, ik heb het ook niet gemakkelijk

  Het leven loopt niet altijd zoals we hadden gedacht. Vaak gaapt er een kloof tussen de realiteit en het plaatje dat we voor ogen hadden. Maar de manier waarop we die pijnlijke kloof proberen te dichten maakt de situatie vaak nog erger. Op den duur raken steeds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Manfred Horstmanshoff boeken
  Manfred Horstmanshoff - ‘Oog in oog’

  "Zelfs al laat de heilige Geest je alle talen van de wereld spreken, en ook nog de taal van de engelen, als je geen liefde hebt voor anderen, zijn je woorden zinloos." schrijft de apostel Paulus in zijn eerste brief aan de Korintiërs. In een heen en weer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Bob Goff boeken
  Bob Goff - Liefde doet

  Je kunt van alles zeggen over liefde: je kunt erover preken, er wetenschappelijk onderzoek naar doen en er eindeloos over filosoferen, maar uiteindelijk kun je liefde alleen maar doen. Actie dus! Het levensmotto van Bob Goff is ‘zeg gewoon ja’ en elk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Judith Stoker boeken
  Judith Stoker - Adem in adem uit

  Voor alles is een tijd. Niet alleen in de natuur, maar ook in ons leven krijgen we te maken met de verschillende seizoenen. We hebben niet zoveel moeite met de tijden waarin alles voor de wind gaat, we plezier hebben en gelukkig zijn. Toch komt ieder mens ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Chris Tomlin, Darren Whitehead boeken
  Chris Tomlin, Darren Whitehead - Holy Roar

  ‘Toen ik dit boek las, voelde ik in mijn hart nieuwe, frisse inspiratie om onze God te aanbidden met alles wat in mij is.’ (Michael W. Smith) In de Psalmen worden zeven Hebreeuwse woorden gebruikt om God te prijzen en te aanbidden. Elk van deze woorden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Sylvester Rozema boeken
  Sylvester Rozema - Soldaat van Christus

  Je moet als een goede soldaat van Christus Jezus vechten voor het geloof. 2 Timoteüs 2:3a In de geestelijke strijd die we als soldaat van Christus voeren, wordt gestreden om ons hart en onze persoonlijke relatie met God. Er is in ons een kostbare schat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Koert Koster boeken
  Koert Koster - Job en het persoonlijke lijden

  ‘We zijn allemaal gewond, maar sommigen zijn meer gewond dan anderen.’ Dit boek gaat over Job. Maar het gaat ook over jou en mij. Vroeg of laat komen we allemaal in aanraking met persoonlijk lijden. In dit boek wordt dit lijden gethematiseerd aan de hand… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Saskia Van der Werff, Seline Palm boeken
  Saskia Van der Werff, Seline Palm - Filosofische vaardigheden II.

  Wat is filosofie? En wat is een goede filosoof? Waarom zou je aan filosofie gaan doen? Op deze vragen krijg je een antwoord als je dit praktijkboek openslaat. Het wordt zelfs nog beter: je leert hoe je omgaat met vragen waarop het antwoord al helemaal niet zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  48,50
 • Jaap Hiddinga boeken
  Jaap Hiddinga - Verzamelde wijsheid

  In deze dynamische tijd zijn we aan de ene kant druk met ons werk en onze relaties in een maatschappij van hectiek, stress en een overdaad aan informatie en opinies. Aan de andere kant is er tegelijkertijd een toenemend innerlijk bewustzijn dat men ook anders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerard de Groot boeken
  Gerard de Groot - De realiteit van de bovennatuurlijke wereld

  Er is sprake van een toenemende belangstelling voor de onzichtbare wereld, juist bij ongelovigen. Wellicht zorgt dit ervoor dat veel christenen angstig en afwachtend zijn ten opzichte van een wereld die ze niet kunnen zien en bevatten. De Bijbels spreekt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nicolaas van Cusa boeken
  Nicolaas van Cusa - De blik van God

  De blik van God (De visione Dei) is een even verrassend als tijdloos boek dat door de 15de eeuwse filosoof, theoloog, wiskundige, kardinaal en politicus Nicolaas van Cusa (1401–1464) geschreven is voor bevriende monniken. Maar ook de hedendaagse lezer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Elise Cordaro boeken
  Elise Cordaro - Anders gaat ook

  Put een bezoek aan de supermarkt je helemaal uit? Schiet je in de stress wanneer je plannen in de war worden gestuurd? Of heb je het gevoel dat de wereld je niet helemaal past? Niets aan de hand, want dat heeft iedereen weleens, denk je? Of zit er toch meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Koen Hermans, Peter Raeymaeckers, Rudi Roose, Caroline Vandekinderen boeken
  Koen Hermans, Peter Raeymaeckers, Rudi Roose, Caroline Vandekinderen - Sociaal werk

  Waarom zitten mensenrechten in het DNA van het sociaal werk? Hoe brengen we mensen en groepen in beweging? Welke bruggen zijn nodig tussen individu en samenleving?Mensenrechten staan onder druk. Door uiteenlopende migratiegolven, globalisering en de groeiende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Agnes Wené boeken
  Agnes Wené - Fluitend door het leven

  In dit boek neemt Agnes Wené je mee in de magische wereld van vogelspotten en vertelt ze hoe een winterkoninkje haar na een burn-out weer tot leven bracht. De tijd dat vogelkijkers vooral oudere mannen waren die met rust gelaten wilden worden, ligt ver achter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Dirk De Boe boeken
  Dirk De Boe - Innoshock

  Hoe zorg je voor een innovatieve mindset? Hoe bedenk je samen met je collega's meer en creatievere ideeën? 60 do's and don'ts om je organisatie toekomstbestendig te makenOm in een snelveranderende wereld te kunnen overleven, moet iedereen in je organisatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Franck Ploum boeken
  Franck Ploum - Geest van nieuw begin

  FRANCK PLOUM?Geest van nieuw begin. 50 Teksten om te spreken en te zingen Een bundeling teksten die zowel gesproken, gebeden als gezongen kunnen worden. De teksten kenmerken zich door de ruimte die ze geven. Het inclusieve taalgebruik maakt dat ze voor velen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Rutger Claassen, Judith van Erp boeken
  Rutger Claassen, Judith van Erp - Ondernemen in de Open Samenleving

  Internationale markten zijn de afgelopen decennia sterk mondiaal ontwikkeld en veel bedrijven zijn in deze geglobaliseerde context uitgegroeid tot belangrijke, quasi-politieke spelers. Deze stormachtige economische ontwikkelingen bieden kansen en welvaart aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Thomas Van Kleef boeken
  Thomas Van Kleef - De Snelste weg is de Omweg

  Je kent nog maar een paar woorden. Moeilijk. Lastig. Zorgen. Zwaar. Je leven lijkt tobben geworden. Ga je gebukt onder een burn-out of depressie? Worstel je met rouwverwerking, zingevingsvragen, relatieperikelen of een levensbedreigende ziekte? Soms zijn dan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,95