Boeken over mens en maatschappij

 • Ernst Jansz, Thomas Quartier, Gerrit Steunebrink, Kees Waaijman boeken
  Ernst Jansz, Thomas Quartier, Gerrit Steunebrink, Kees Waaijman - Nacht van de Mystiek 2017

  Mystiek staat voor het melancholisch zoeken naar wat hoger en verder ligt dan de kleinheid van ons bestaan - meestal vergeefs, soms even lukkend. Het is een onophoudend verlangen dat alle religieuze tradities kennen omdat het een verlangen van mensen is en ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Shems Friedlander boeken
  Shems Friedlander - Hoor je hoefgetrappel, denk dan aan een zebra

  'Hoor je hoefgetrappel, denk dan aan een zebra' spreekt de taal van de Sufi: verhalen en parabels die richtlijnen bevatten voor het innerlijke zelf. Dit handboek van de eeuwige psychologie is bedoeld voor hen die willen ontwaken uit de droom van het moderne… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Michaela Schok boeken
  Michaela Schok - Nieuw talent in Houten!

  Nieuwkomers brengen vooral veel talenten met zich mee! Ze zijn ondernemend, slim, humoristisch, sociaal, creatief, zorgzaam, technisch, doorzetters, dankbaar en ontzettend gemotiveerd om hier een nieuw leven op te bouwen. Deze nieuwe talenten verdienen een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jennifer Rees Larcombe boeken
  Jennifer Rees Larcombe - Belofte van hoop

  In Belofte van hoop vertelt de schrijfster over de periode na haar echtscheiding, toen ze het gevoel had dat haar leven was ingestort. In 40 korte hoofdstukken geeft de schrijfster op een vriendelijke manier begeleiding en troost aan mensen die net als zij te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Bea Van Robaeys, Vicky Lyssens-Danneboom boeken
  Bea Van Robaeys, Vicky Lyssens-Danneboom - Kwetsbaar verbonden

  Bind-Kracht wil hulpverleners en begeleiders ondersteunen en versterken in het krachtgericht werken met mensen in armoede via onderzoek, methodiekontwikkeling, vorming en dialoog. Naast de basisboeken bieden deze Bind-Kracht Cahiers diepgang in specifieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Bram van der Horst boeken
  Bram van der Horst - Leer mij Uw weg

  De basis van dit boekje wordt gevormd door de Tien Geboden. Door de Wet van God voor de eenentwintigste eeuw vorm te geven, wil de schrijver een bijdrage leveren aan het christen-zijn van jongeren en jongvolwassenen. Elk hoofdstuk begint met een stukje fictie,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • R. van Kooten boeken
  R. van Kooten - De heilzon daagt

  Dit derde deel over Jakob gaat over de laatste zeventien jaar van zijn leven in Egypte. Jozef leeft! We zijn getuige van het ontroerende weerzien tussen vader en zoon en van het audiëntiebezoek aan de farao. In Egypte heeft Jakob een gezegende tijd. Als zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ann Bergmans boeken
  Ann Bergmans - Oplossingsgericht bouwen aan relaties

  Over relaties zijn al tonnen boeken geschreven en in de meeste tijdschriften en kranten staat wel een 'harts'-rubriek. Een onderwerp dat niemand onverschillig laat.Allerlei samenlevingsvormen worden doorgelicht, onderzocht op voor en nadelen. Adviezen over hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Jan Heylen boeken
  Jan Heylen - Over wetenschappelijk denken

  Het meest succesvolle denken over de natuur vind je in de natuurwetenschappen. Filosofie wordt wel eens omschreven als denken over denken. In het handboek Over wetenschappelijk denken behandelen we het denken over het wetenschappelijk denken. Dat maakt van dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Participatie en herstel

  Ervaringsdeskundigheid is niet meer weg te denken in het veld van zorg en welzijn. Inmiddels is het geprofessionaliseerd, er is een competentieprofiel en er zijn vele landelijke opleidingen. Toepassingen breiden uit naar andere sectoren; zoals wijkteams,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Paus Franciscus, Thomas Leoncini boeken
  Paus Franciscus, Thomas Leoncini - God is jong

  Paus franciscus & Thomas Leoncini God is jong Paus Franciscus onderzoekt de betekenis van jongeren voor de toekomst van de Katholieke Kerk. Hij doet in dit boek een urgente oproep aan gelovigen van alle generaties om samen te gaan werken aan een betere wereld.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Adrien Candiard boeken
  Adrien Candiard - Onder de vijgeboom

  Adrien Candiard Onder de vijgenboom Mijmeren over christelijk leven Wie zit er in het evangelie onder een vijgenboom? Dat ben jij, dat ben ik, dat is iedereen: ieder van ons die ervan droomt het leven eindelijk vol te leven. Tot welk bestaan roept God… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Lieten fan leauwe en langstme

  De Friese versie van het nieuwe Liedboek (beschikbaar sinds 2015) wordt veelvuldig gebruikt in Friestalige kerkdiensten. Dit Lieteboek bevat echter nagenoeg geen oorspronkelijk in het Fries geschreven liederen. Daarnaast zijn er nog veel Friese vertalingen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Christophe Andre boeken
  Christophe Andre - 5 minuten mediteren

  Eenvoudige meditatie-oefeningen voor meer mindfulness en innerlijke rust.Neem iedere dag 5 minuten voor jezelf... om te ademen, je te concentreren en alles los te laten. Meditatie is een heel oude praktijk, die zowel in het Oosten als in het Westen al meer dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Alicia C. Simpson boeken
  Alicia C. Simpson - Boost je borstvoeding

  Boost je borstvoeding van Alicia C. Simpson staat vol met praktische tips voor het geven van borstvoeding en informatie over gezond eten tijdens deze bijzondere periode. Tachtig procent van alle bevallen vrouwen start met borstvoeding. Helaas daalt dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Michael Vlerick boeken
  Michael Vlerick - De tweede vervreemding

  De geschiedenis van de mens is er een van toenemende vervreemding. Net zoals andere sociale diersoorten zijn we gemaakt om samen te leven. Bijen zijn geprogrammeerd om te leven in korven van tienduizenden, gnoes in kuddes van duizenden en wolven in roedels van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Lancar Ida-Bagus boeken
  Lancar Ida-Bagus - Wie Blijft op aarde, wie gaat naar de Hemel en wie gaat naar de Hel?

  Er zijn wereldwijd een heleboel ouders die bij leven een potje van hun religiositeit gemaakt hebben, zoals mijn biologische ouders. Ze waren evenals andere kwaadaardige gelovigen ook zeer slechte mensen of wellicht nog veel erger. Ze waren vrome Katholieken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,33
 • Tamara Luijer boeken
  Tamara Luijer - Hulpwaaier Angst

  Ieder kind is weleens bang; bang in het donker, bang om ergens te gaan logeren, bang voor het houden van een presentatie. Volgens het Nederlands Jeugdinstituut heeft 4 tot 8 procent van de kinderen op de basisschool last van internaliserende problemen,… (Losbladig)

  Lees meer...
  14,95
 • Bart Caron, Guy Redig boeken
  Bart Caron, Guy Redig - Vanop de frontlijn

  Bart Caron en Guy Redig houden het Vlaamse cultuurbeleid een spiegel voor. Die toont de erosie van de ooit bevlogen idealen waaruit het Vlaamse cultuurbeleid ontstond. Volksverheffing, geloof in de balorigheid van de kunsten, tegenkracht van cultuur,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Margalida Reus boeken
  Margalida Reus - Niet langer alleen

  Al leven we in een gezin of gemeenschap, en hebben we vrienden of veel relaties, toch kunnen we ons innerlijk alleen voelen, onzeker, zelfs onveilig. We moeten ook nog voldoen aan bepaalde verwachtingen, we hebben niet het recht moe of zwak te zijn. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Adi Da boeken
  Adi Da - Not-Two Is Peace

  Avatar Adi Da's vital wisdom on the root of human conflict: the limits and errors of conventional religion and politics. He points to the necessity of re-establishing human civilization based on principles of mutual trust, cooperation, tolerance, "prior… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Bart Maddens, Jef Smulders, Wouter Wolfs boeken
  Bart Maddens, Jef Smulders, Wouter Wolfs - De prijs van politiek

  HOEVEEL GELD IS EEN STEM WAARD?WAT DOEN POLITIEKE PARTIJEN MET HET GELD VAN DE BELASTINGBETALER?HOE TOEGANKELIJK IS DE ELECTORALE MARKT VOOR POLITIEKE NIEUWKOMERS?Het gezegde 'show me the money' geldt ook voor politieke partijen. Hun doen en laten kunnen we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Dirk van de Glind boeken
  Dirk van de Glind - Stille aandacht

  Deze vijftig mijmerijtjes zijn kleine observaties van mensen, dieren en dingen waar je gemakkelijk aan voorbij loopt, maar die hun eigen verhaal vertellen voor wie de moeite neemt met aandacht te zien. Ze zijn geschreven met een milde glimlach, maar schuren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Magda Desmedt boeken
  Magda Desmedt - Werkboek astrologie

  Dit boek wil in 2 delen een zo duidelijk mogelijk beeld van de klassieke astrologie weergeven. Het is bedoeld voor zowel een geïnteresseerde beginner als voor de meer gevorderde lezer. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Johan Remmers boeken
  Johan Remmers - IK BEN (VAN) IEDEREEN

  Zo. Het heeft een jaar of vijftig geduurd en het was bij vele vlagen erger dan de hel maar het ei is dan toch eindelijk gelegd. Niet voor mezelf, hoewel fijn er van verlost te zijn, maar voor iedereen en dus niemand uitgezonderd. Ik heb de rotsvaste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,00