Boeken over mens en maatschappij

 • Joris Vincken boeken
  Joris Vincken - Inclusief alles

  Er zijn veel belangrijke boeken geschreven. Dit boek is dat niet. Het is van geen enkel belang en toch zou het je leven compleet kunnen veranderen. Het prikt juist door de illusie van belangrijk en onbelangrijk heen. Inclusief alles gaat over het omarmen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Chris Dols, Guus Janssen, Kees Schultgens boeken
  Chris Dols, Guus Janssen, Kees Schultgens - Dominicanen en dominicanessen in Sittard

  Sittard kende in de zeventiende en achttiende eeuw binnen zijn wallen een klooster van dominicanen én dominicanessen. In het stadsbeeld is die historische aanwezigheid tot op de dag van vandaag zichtbaar. De dominicanen vestigden zich er in 1622 vanuit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Ton Westenbroek boeken
  Ton Westenbroek - Mijn Thomas-Evangelie

  Het Thomas-Evangelie werd in 1945 gevonden door Egyptische boeren bij Nag Hammadi en wordt toegeschreven aan de apostel Thomas. Het bestaat uit 114 losse uitspraken van Jezus, de zogenoemde logia. Deze uitgave bevat de tekst van het Thomas-Evangelie. Ton… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Roberto Calasso boeken
  Roberto Calasso - Het onbenoembare heden

  Het einde van de Tweede Wereldoorlog luidde een periode in waarin bijna alle westerse landen langdurige vrede kenden en economische voorspoed bereikten. Maar aan het begin van de eenentwintigste eeuw lijkt men uit het oog te zijn verloren hoe belangrijk het is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Victor Mids, Oscar Verpoort boeken
  Victor Mids, Oscar Verpoort - Mindf*ck

  Victor Mids en Oscar Verpoort geven voor het eerst de geheimen prijs achter hun spectaculaire tv-programma MINDF*CK. Aan de hand van illusies, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid geven zij een uniek inkijkje in de werking van je brein. Met deze 101… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Douwe Halbesma boeken
  Douwe Halbesma - Lokroep van de vrijheid

  ‘Wij hangen aan een leugenmachine. Deze machine moet onklaar worden gemaakt. Want het is niet waar dat wij alles persoonlijk moeten opvatten, dat boosheid, haat, wraak en verdriet bij het leven horen, dat wij relaties moeten hebben en in machtssfeer en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Stijn Klarenbeek boeken
  Stijn Klarenbeek - Over de ideologie van nieuw-rechts

  Sinds enkele jaren is een nieuw-rechtse ideologie aan het opleven die steeds groter succes weet te behalen. Met de verkiezing van Trump, de stijgende invloed van het Forum voor Democratie van Thierry Baudet en de opkomst van rechts-populistische partijen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Onze Kosmische Ziel

  Het Jozef Rulof Naslagwerk bestaat hoofdzakelijk uit een thematische bundeling van teksten uit de 11.000 pagina’s die via Jozef Rulof (1898 - 1952) op aarde zijn gekomen. Dit derde deel neemt als uitgangspunt ‘De Kosmologie van Jozef Rulof’. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Liesbeth de Vos boeken
  Liesbeth de Vos - Als de bloesem valt...

  Marleens moeder heeft tijdens WOII gevangen gezeten in een Japans concentratiekamp in Nederlands-Indië. Het is een onbesproken onderwerp, zoals eigenlijk alles wat er toe doet onbesproken is in het welgestelde gezin waarin ze opgroeit. Ze trouwt op jonge… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Klaske Goedhart boeken
  Klaske Goedhart - Fluisteringen van de stenen

  Stenen neem je mee, elke dag als je op de aarde wandelt, zal je met de stenen van moeder aarde te maken hebben. Vroeger als kind vond ik de kiezelstenen al bijzonder mooi, ik zocht de vuurstenen op het pad wat van oude dakpannen en puin gemaakt werd. Zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Bediuzzaman Said Nursi boeken
  Bediuzzaman Said Nursi - De Brieven

  De reeks van de Risale-i Nur, die uit 14 boeken bestaat, bewijst de waarheden van de ?ur?n en de zuilen van het geloof en legt deze aan de hand van een positief wetenschappelijk perspectief uit. Zij verschaft ons op een heldere, beeldende en overtuigende wijze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Mhamed Aarab boeken
  Mhamed Aarab - Osoel al?Fiqh

  Het vak ‘Osoel al-fiqh’ is een van de belangrijkste vakken binnen de islamitische godsdienstwetenschappen. Bij mijn weten werd er helaas nog geen volledig boek over geschreven. Er zijn wel her en der wat termen ervan gedefinieerd, maar een uitgebreide… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Hanna Ploeg-Bouwman boeken
  Hanna Ploeg-Bouwman - Bewoonde herinnering

  Het Samen-op-Weg-proces is de naam van de pogingen van de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk in Nederland om tot nauwere samenwerking te komen. Zij werkten vanaf begin jaren ’60 meer dan veertig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Erica Hoebe-de Waard, Roelof de Wit boeken
  Erica Hoebe-de Waard, Roelof de Wit - Handboek voor ouderling & bezoekmedewerker

  Ouderling of bezoekmedewerker zijn in de kerk is bijzonder. In de kostbare ontmoetingen met mensen wordt het leven en het geloof in God gedeeld, evenals ongeloof en twijfel. Tijdens vergaderingen bouw je mee aan de toekomst van de gemeente, die soms hoopvol,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hetty Lalleman boeken
  Hetty Lalleman - Geloof jij dan nog?

  Geloven is in onze westerse wereld niet meer vanzelfsprekend. Steeds meer mensen noemen zich niet-religieus of atheïst. Wat zeg je als mensen allerlei argumenten hebben tegen het christelijk geloof? Hoe leg je uit wat het christelijk geloof voor je betekent?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Cynthia. C. Comvalius boeken
  Cynthia. C. Comvalius - Ik wil niet kiezen

  Dit boek is een samenvatting van 3 personen die een gelijksoortige ervaring hebben meegemaakt als kind ten tijde van de echtscheiding van hun ouders. En volwassen vrouw van 47 jaar , een jongedame van 28 jaar en een jongeman van 17 jaar. Het gekwetste kind… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Cynthia. C. Comvalius boeken
  Cynthia. C. Comvalius - Ik wil niet kiezen

  Dit boek is een samenvatting van 3 personen die een gelijksoortige ervaring hebben meegemaakt als kind ten tijde van de echtscheiding van hun ouders. En volwassen vrouw van 47 jaar , een jongedame van 28 jaar en een jongeman van 17 jaar. Het gekwetste kind… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Josje den Ridder, Pepijn van Houwelingen, Paul Dekker, Sjoerd Kooiker boeken
  Josje den Ridder, Pepijn van Houwelingen, Paul Dekker, Sjoerd Kooiker - Burgerperspectieven 2019|2

  Kwartaalbericht Continu Onderzoek Burgerperspectieven, juni 2019, SCPBurgerperspectieven 2019|2 ? Negatieve trend in stemming zet niet door ? Minder bereidheid extra geld te investeren in milieu en klimaat ? Hogeropgeleiden positiever over democratie en Haagse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Anne van Uden boeken
  Anne van Uden - Jeugdgroepen en goed politiewerk

  In het maatschappelijk en wetenschappelijk debat komt de vraag ‘wat is goed politiewerk?’ regelmatig terug. Doorgaans wordt bij het beoordelen van wat goed politiewerk is, alleen effectiviteit als uitgangspunt genomen. Dat is om een aantal redenen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Hans van den Hende boeken
  Hans van den Hende - Bouwen aan een netwerk van liefde

  Bisschop Hans van den Hende is niet alleen bisschop van Rotterdam, maar ook voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie en referent voor de oecumene. In dit boek staan kenmerkende teksten uit de afgelopen 12½ jaar bijeen en leren we hem beter kennen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Kurt Segers boeken
  Kurt Segers - De vergeten dementie

  Lewy body disease (LBD) is de derde belangrijkste oorzaak van dementie. Het is dus zeker geen zeldzame ziekte, maar toch hebben de meeste mensen er nog nooit van gehoord. Ook artsen die niet gespecialiseerd zijn in de materie kennen de aandoening vaak niet of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Phil Daenens boeken
  Phil Daenens - Planeet B

  Welke wereld wil jij nalaten aan je (klein)kinderen? Hoe kun je zelf of in je organisatie duurzamer te werk gaan? Waarmee wil jij het verschil maken?In Planeet B nemen een regenboogoctopus, een sneeuwluipaard, een arend en een varaan je mee op hun zoektocht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Tim Marshall boeken
  Tim Marshall - De geografische factor

  Waarom is Poetin geobsedeerd door de Krim? Welke rol speelden watervallen in de ontwikkeling van het Afrikaanse continent? Waarom is China een marinevloot aan het opbouwen? Wat voor conflict broeit er tussen Egypte en Ethiopië? Of het nu gaat om machtige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Anne-Marijn Somers boeken
  Anne-Marijn Somers - Leren omgaan met personen met autismekenmerken

  Er bestaan al heel veel boeken omtrent autisme. We kennen het begrip dus al wel. Maar het ontbreekt ons vaak aan een praktische leidraad over hoe je met mensen met autisme moet omgaan. Ze worden vaak verkeerd begrepen en ook foutief ingeschat. Er ontstaan dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,00
 • Hans Boutellier, Caspar Hermans, Femke van de Plas boeken
  Hans Boutellier, Caspar Hermans, Femke van de Plas - Ontsporende vrijheid

  Nederland liep voorop in vrijheid en tolerantie, vooral qua drugsbeleid. Het leidde tot een uitbundige cultuur, beschermd door de GGD en de politie. In deze context groeide een industrie die uitblinkt in variatie, organisatie en ontwrichting van de gewone… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95