Boeken over mens en maatschappij

 • Muhyi Addin Yahya Ibn Sharaf Annawawi boeken
  Muhyi Addin Yahya Ibn Sharaf Annawawi - Litanie van imam Annawawi

  Annawawi’s hizb, ook wel wird genoemd, is een authentiek werk dat bestaat uit een reeks gedenkingen en smeekbeden. Deze hizb is wereldwijd bekend en erkend en wordt tot vandaag de dag dagelijks gelezen. Imam Annawawi (676-631H), een fenomeen onder de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,99
 • Mhamed Aarab boeken
  Mhamed Aarab - Halal

  Iedere moslim weet dat varkensvlees en alcohol haram zijn, maar hoe zit het met gelatine, wijnazijn en smaakversterkers? Is het halal om garnalen, slakken en insecten te eten? Wat zegt de islam over zaken als vegetarisme, veganisme en dierenrechten? Is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Shaykh Shafiq Arrahman Annadwi boeken
  Shaykh Shafiq Arrahman Annadwi - Vereenvoudigde fiqh

  Hanafi-fiqh De grootste wetschool binnen de islamitische wereld is de Hanafi-wetschool, opgericht door de grote imam Abu Hanifa. Vereenvoudigde fiqh is het eerste boek volgens deze wetschool (madhab) dat in het Nederlands verschijnt. De Arabische titel van dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Al Qadi 'iyad boeken
  Al Qadi 'iyad - Pilaren van de islam

  Maliki-fiqh Een meesterwerk binnen de Maliki-wetschool De Maliki-wetschool, opgericht door imam Malik, is de grootste wetschool (madhab) van Afrika en één van de grootste van Europa. Het is de officiële (Soennitische) wetschool in landen als Marokko,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Karel van der Leeuw boeken
  Karel van der Leeuw - Chinese filosofie

  De volle rijkdom van het Chinese denken, uiteengezet door een groot denker. Chinese filosofie laat de lezer kennismaken met de volle rijkdom van het Chinese denken. Thema's die aan de orde komen zijn het Chinese mensbeeld, opvattingen over de natuur, de rol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Leonardo, geniale alleskunner

  leonardo geniale alleskunner hartstochtelijk op zoek naar de lente van de geest Leonardo da Vinci, een verbazingwekkende uomo universale, had nooit enige opleiding genoten, maar onderzocht en ontdekte alles zelf. Zijn genialiteit blijkt uit ongekende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Andrew Murray boeken
  Andrew Murray - Jezus de geneesheer der kranken

  Jezus de Geneesheer der kranken, werd oorspronkelijk in 1884 uitgegeven en verscheen in een aantal herdrukken bij verschillende uitgevers in Zuid-Afrika en Nederland. De ondertitel van het oorspronkelijke boek luidt: De geloofsgenezing naar Gods woord.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Leuvense Bijbel Nieuwe Testament

  De eerste druk van de Leuvense Bijbel verscheen in 1599 bij drukkerij Jan Moerentorf in Leuven. Het was het antwoord van de Rooms Katholieke Kerk op het verschijnen van de vele protestante vertalingen in de 16e eeuw. De Leuvense vertaling is een vertaling uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Judith von Halle boeken
  Judith von Halle - De Apocalyps van Johannes

  De mogelijkheid om historische gebeurtenissen, bijvoorbeeld uit het begin van de christelijke jaartelling, in een innerlijk beleven als reëel mee te maken, respectievelijk je daarin in te leven, zoals dat mogelijk was sinds het optreden van de wondtekenen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Nathalie Plinsinga boeken
  Nathalie Plinsinga - Laïcité and the apparent rise of radical Islam in France

  In this thesis, I assume that there is a connection between laïcité and radical Islam in France. The main reason for this assumption is that France does its utmost to keep religion private and out of the public sphere, and yet has more citizens who are… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Samuel Davids boeken
  Samuel Davids - Ik hou van mijn God

  Sam heeft de liefde van God leren kennen, ook heeft hij geleerd hoe hij God mag liefhebben. Ieder kind van God heeft zijn of haar manier om God te aanbidden. Sommige praten er veel over, sommige bidden, sommige zingen of schilderen. En Sam? Sam die schrijft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,78
 • Bob van Limburg boeken
  Bob van Limburg - Margriet weet zich geen raad met onderzoek.

  Margriet weet zich geen raad met praktijkonderzoek is een boek bedoeld voor studenten in de sociale wetenschappen en/of geneeskunde. Het gaat ervan uit dat problemen in genoemde vakgebieden veelal venijnig zijn en dus lastig op te lossen met de gebruikelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • David Joshua Israel Immanuel Ben Sion boeken
  David Joshua Israel Immanuel Ben Sion - overspel van kerk met staat

  Zoveel zaken die zich in ons Leven aandienen, zoveel zaken pijnlijk en onverklaarbaar... Of toch Verklaarbaar? Moet Er alleen Dieper Gezocht Worden. In Dit Boek een ongekende zaak, zo diep traumatisch voor de betrokkenen, zo zonder grond en toch zo aan de orde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,55
 • Thich Nhat Hanh boeken
  Thich Nhat Hanh - Verzoening - grote letter uitgave

  Zen-meester Thich Nhat Hanh biedt unieke inzichten op hoe de mindfulness-praktijk een uitgebalanceerde geestelijke gezondheid kan creëren, en helpt om kinderleed en jeugdtrauma's te genezen. Met persoonlijke verhalen, technieken en adviezenom sterke en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Sarah Van Gysegem boeken
  Sarah Van Gysegem - Digitaal ontmaagd

  Met je pubers over seks praten: niet simpel. Als moeder of vader wil je eigenlijk niet weten dat je kinderen het doen, en vice versa. En wat moet je hen nog vertellen? Ze vinden toch alles online? Via smartphones hebben pubers de wereld in hun achterzak. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Hannie Schuller boeken
  Hannie Schuller - Een zachte koelte

  Heel blij ben ik dat het me weer gelukt is een nieuw boekje uit te geven en wel mijn achtste. Met mijn nieuwe unieke, gevoelvolle boekje hoop ik weer veel mensen te bereiken in hoopvolle gedichten waar men wat mee kan, bijvoorbeeld bij zieken troostend… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,92
 • Jeroen Ansink boeken
  Jeroen Ansink - De kleine Csikszentmihalyi

  In ‘De kleine Csikszentmihalyi’ vat Jeroen Ansink de belangrijkste inzichten over flow en optimaal geluk samen. ‘Flow’ is een bekend begrip om een situatie te beschrijven waarin je volledig samenvalt met dat wat je aan het doen bent, waarbij zonder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Femmy Brug boeken
  Femmy Brug - Yoga Nidra voor kinderen en tieners

  Yoga Nidra voor kinderen of tieners heeft dezelfde uitwerking als voor volwassenen, maar de beoefening is toegespitst op de leeftijdsfase van het kind. In dit boek vind je uitgewerkte Yoga Nidra’s voor verschillende leeftijden en met verschillende lengtes.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Itinera boeken
  Itinera - Een plan voor het land

  België is een welvarend land om in te leven: gemiddeld genieten de inwoners van redelijke welstand en geluk, er zijn geen zorgwekkende veiligheidsproblemen en verkiezingen verlopen meestal zonder grote incidenten.Toch moet het land zich wapenen tegen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Francesc Miralles, Héctor García boeken
  Francesc Miralles, Héctor García - Ichigo-ichie

  Ichigo-ichie – het nieuwe grote boek van de auteurs van Ikigai – laat ons beseffen dat ieder moment van ons leven uniek is Ichigo-ichie neemt je mee in het prachtige idee van het koesteren van ontmoetingen. Ichigo-ichie herinnert je eraan elke bijeenkomst… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Nikolaos Kazantzis, Frank M. Dattilio, Keith S. Dobson boeken
  Nikolaos Kazantzis, Frank M. Dattilio, Keith S. Dobson - De therapeutische relatie bij cognitieve gedragstherapie

  Dit boek laat zien hoe de therapeutische relatie in de cognitieve gedragstherapie (CGT) kan worden ingezet om verandering te weeg te brengen. Het beschrijft onder andere hoe casusconceptualisatie gebruikt kan worden om te beslissen wanneer relatieproblemen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Marc de Kesel boeken
  Marc de Kesel - Het Münchhausenparadigma

  In een van zijn talrijke avonturen wil baron von Mu?nchhausen met zijn paard over een moeras springen, maar komt er middenin terecht. Geen nood, zegt hij, grijpt zich bij de staart van zijn pruik, tilt zich met paard en al uit de poel en zet zich veilig op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Thich Nhat Hanh boeken
  Thich Nhat Hanh - Hier en nu - grote letter uitgave

  In Hier en nu laat Thich Nhat Hanh je de vrijheid en het geluk van het leven in het heden ontdekken. Hij benadrukt de kracht van mindfulness om ons leven te veranderen. Hij legt uit dat mindfulness geen uitvlucht of ontsnapping is. Het gaat om bewust leven en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Karl Barth boeken
  Karl Barth - U weet wie wij zijn

  ‘U weet wie wij zijn’ is een gebedenboek waarin 50 inspirerende gebeden van Karl Barth verzameld zijn. In Barth’s gebeden blijkt zijn gave om het evangelie te vertalen naar een praktisch en spiritueel niveau. De gebeden nodigen uit tot vernieuwing van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Rients Ritskes boeken
  Rients Ritskes - Meer zen, minder bubbels

  Het is tegenwoordig heel populair om een beetje 'zen' te zijn, maar wat is dat en hoe word je het? Op die vraag geeft dit boek een helder antwoord. Het zijn onze afleidende gedachtes, de 'bubbels', die het zen-zijn bemoeilijken. We laten ons steeds afleiden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,25