Boeken over mens en maatschappij

 • Ruben Mersch boeken
  Ruben Mersch - Van mening verschillen : Een handleiding

  Echt eenvoudig is het niet, van mening verschillen. En het lijkt wel alsof we het steeds moeilijker vinden. Gooi een stelling over om het even welk maatschappelijk thema in een groep en de kans is groot dat ze elkaar als een bende overstresste chimpansees met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Patty Joldersma, Koos van Nugteren boeken
  Patty Joldersma, Koos van Nugteren - Oefenprogramma's voor de knie

  Dit boek beschrijft en illustreert oefenprogramma’s voor de behandeling van de meest voorkomende vormen van kniepathologie in het tibiofemorale gewricht. (Sport)fysiotherapeuten, kinesitherapeuten en oefentherapeuten kunnen er hun kennis mee opfrissen, of er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Dick Bijl boeken
  Dick Bijl - Het pillenprobleem

  Medicijnen worden in de handel gebracht als keuringsinstanties vinden dat een middel meer werking dan bijwerking heeft. Maar meestal zijn die geneesmiddelen helemaal niet goed onderzocht, of alleen bij een heel kleine patiëntengroep. Eenmaal in de handel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • André de Boer boeken
  André de Boer - Mysteriën en lofzangen van God, kosmos, mens

  Spirituele teksten bibliotheek 6 Dwaal niet langer in de periferie, maar ga leven vanuit je diepste kern in de kracht van de universele gnosis Wat is de bron van alle leven? Hoe kun je daar contact mee maken? Wat kun je doen om bezield te raken door een groots… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Bram de Muynck boeken
  Bram de Muynck - Gids en pelgrim

  De schoolloopbaan van kinderen is een lange reis. Leraren trekken daarbij als gids met hen mee. Ze zijn dus zelf ook pelgrim. Met deze beelden tekent Bram de Muynck op uitnodigende wijze het karakter en profiel van een christelijke leraar. Aan de hand van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Galina van der Weert boeken
  Galina van der Weert - De maatschappelijke context van sociaal werk

  - Sluit volledig aan op de nieuwe kennisbasis Social Work; - behandelt het volledige spectrum van de maatschappelijke context van sociaal werk; - voor invulling van de bouwsteen 'Maatschappelijke context sociaal werk'. De maatschappelijke context van sociaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • C. Nieuwboer, M. Reijners boeken
  C. Nieuwboer, M. Reijners - Verandering begeleiden

  - Sluit aan op de uitstroomprofielen van de nieuwe bachelor Social Work;- heldere toepassing van veranderkundige theorie op het sociaal werk;- met herkenbare casuïstiek uit het sociale beroepenveld.Veranderingsprocessen zijn fundamenteel in alle vormen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,95
 • Chris Bailey boeken
  Chris Bailey - Hyperfocus

  In ‘Hyperfocus’ biedt productiviteitsexpert Chris Bailey nuttige inzichten en effectieve tactieken om onze aandacht te managen. Die is namelijk nooit eerder zo overgestimuleerd en overvraagd geweest als nu. We hebben het drukker dan ooit, maar lijken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ton van Haperen boeken
  Ton van Haperen - Het bezwaar van de leraar

  De druk op docenten wordt almaar groter, door onrealistische eisen van leerlingen, ouders, schooldirecties en de overheid. Intussen neemt de kwaliteit van het onderwijs af. In Het bezwaar van de leraar beschrijft leraar, lerarenopleider en publicist Ton van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Wim Timmer, Erwin Timmermans boeken
  Wim Timmer, Erwin Timmermans - Het jaar van Lucas

  Het jaar van Lucas biedt een originele manier van bezinning op een bijbelgedeelte. De auteurs leggen de bijbeltekst uit met full-colour beelden. Ze nodigen daarmee de lezer uit tot reflectie en bezinning. Het leven van Jezus naar de beschrijving van Lucas… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Mark de West boeken
  Mark de West - #Notme

  Sinds de #metoo-verhalen in het nieuws zijn, is het duidelijk dat (met name) vrouwen veel last hebben van ongewenst, grensoverschrijdend gedrag. Het gaat niet altijd om geweld, maar ook om ongewenste intimiteiten op de werkvloer of intimiderend (seksueel)… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Sainsbury Rachel & Andrew boeken
  Sainsbury Rachel & Andrew - Happy mind voor iedere dag

  Dagelijkse inspiratie voor een gezonde, gelukkige geest. De ene keer door een quote de andere keer een actie, maar het zorgt elke keer voor een glimlach. Wie gun jij die glimlach? (Harde kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • M. van Campen, J. Hoek, M.J. Paul boeken
  M. van Campen, J. Hoek, M.J. Paul - Als de Geest waait

  De Ankerlezingen hebben gaandeweg hun plekje in orthodox-christelijke kring veroverd. In dit boekje zijn de bijdragen gebundeld aan de cyclus over het werk van de Heilige Geest. Sommigen beschouwen de Heilige Geest als het stiefkind van de gevestigde kerken.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Tineke de Raat boeken
  Tineke de Raat - Gods liefde in letters

  Een handgemaakte kaart is leuk om te krijgen maar nog veel leuker om zelf te maken. Schrijven en tekenen werkt ontspannend en is in combinatie met inspirerende teksten uit de Bijbel een creatieve manier van stille tijd. Met dit boek leer je zelf mooie kaarten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Herman Loos boeken
  Herman Loos - Menselijke grondstof

  Miljoenen Europeanen leven aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Ze zijn de ‘werkende armen’ – of de ‘arme werkenden’ zo u wil – die elke job tegen eender welke voorwaarden moeten aanvaarden. Als Herman Loos op een dag naar Frankrijk verhuist, ziet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Angelique Coppens, Dries Celis boeken
  Angelique Coppens, Dries Celis - Zwanger ?!

  Of het nu een plusje, twee streepjes of een bloedtest is, opeens wordt alles anders. Je leven staat wel even stil als je ontdekt dat je zwanger bent. Er is een baby op komst! En dat zorgt voor heel wat onzekerheid en vragen.In dit boek neemt vroedvrouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Rochus Zuurmond boeken
  Rochus Zuurmond - God en de moraal

  TROUW: 'Een smakelijk kluifje voor theologisch en filosofisch geïnteresseerde lezers die zich eens graag op een heel ander been willen laten zetten.' Kunnen we uit de Bijbel morele gedragsregels afleiden? En zijn die universeel en altijd geldig, en dus ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Steven Gielis boeken
  Steven Gielis - Opvoeden tot zelfvertrouwen

  Elke ouder wil dat zijn kind gelukkig is, goed in zijn vel zit en met vertrouwen in het leven staat. Maar tussen wensdroom en realiteit gaapt soms een kloof. Wat als blijkt dat je kind een laag zelfbeeld heeft, gepest wordt of voortdurend zit te piekeren?Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Eric Kandel boeken
  Eric Kandel - De gestoorde geest

  Eric Kandel, ook wel de grootste hersenwetenschapper ter wereld genoemd, schrijft in zijn boek ‘De gestoorde geest’ dat er eeuwenlang onderscheid is gemaakt tussen lichaam en geest. Psychische stoornissen zijn altijd opgevat als zuiver geestelijk en niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Monique Kieftenburg boeken
  Monique Kieftenburg - Aquariustijdperk: eindtijd of begintijd?

  Dit boek gaat over de bewustzijnsverandering die het aquarius tijdperk kan gaan brengen voor iedereen die nu op aarde leeft en wat nog niemand heeft meegemaakt. Deze bewustzijnsverandering wordt veroorzaakt doordat de aarde in dit tijdperk omhoog gaat in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Marinus N. Verbaten boeken
  Marinus N. Verbaten - Hersenen en de ziel

  Bestaat er een onsterfelijke ziel? Hebben we een vrije wil? Welke rol spelen onbewuste processen in ons zieleleven? Uit onderzoek blijkt dat onbewuste processen een veel belangrijkere rol spelen in ons bestaan dan werd gedacht sinds de wetenschappelijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Advait van Hulzen boeken
  Advait van Hulzen - De Intuïtieve Tarot

  Stelt u zichzelf wel eens levensvragen? Zoekt u wel eens in stilte een antwoord? Ja? De Tarot geeft rake antwoorden, die soms zelfs een leven­ lang mee kunnen lopen. De Tarot is als een wijze, jonge vrouw, die zich opent voor een onbevooroordeeld mens met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ryan Holiday boeken
  Ryan Holiday - Het obstakel is de weg

  De grootse mannen en vrouwen in onze wereld hadden geen buitengewoon geluk of uitzonderlijke talenten en ervaringen. Het enige dat ze deden was leven volgens een enkel principe: ‘Dat wat in de weg staat wordt de weg.’ We geven te snel op. Wat eerst… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Margo den Ouden, Rinke Verkerk boeken
  Margo den Ouden, Rinke Verkerk - De ware worden

  Margo en Rinke proberen een groot deel van hun leven de wateren van de liefde te bevaren met lief en mooi zijn. Als resultaat eindigden ze beide ongelukkig in een hotelkamer. Het moet anders, besluiten ze. In dit boek nemen ze je mee op hun reis sinds de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hans Bevers boeken
  Hans Bevers - Achteraf is het makkelijk

  En toen ging het licht uit. Eind 2008 stortte de financiële wereld in elkaar. Hans Bevers zette op dat moment zijn eerste stappen als econoom en viel, net als de rest van de mensheid, van de ene verbazing in de andere. Temeer omdat het verleden een rijk palet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99