Boeken over mens en maatschappij

 • Peter Suijker boeken
  Peter Suijker - De psychodynamiek van burn-out

  Burn-out is niet het gevolg van hard werken als zodanig. Het ontstaat doordat iemand voortdurend psychische spanning ervaart in zijn werk en/of privéleven. De ‘draagkracht’ en de ‘draaglast’ zijn dan te lang uit balans geweest. Maar wat is eigenlijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • George De Vries, Bart Boele boeken
  George De Vries, Bart Boele - Zoektocht naar Cheryl Morriën

  Zoektocht naar Cheryl Morriën Dit is het waargebeurde relaas van de bevindingen van een Haarlemse burger gedurende zijn zoektocht naar de ‘raadselachtige’ verdwijning van het toen zevenjarige meisje Cheryl Morriën uit IJmuiden in 1986. Waarschijnlijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Joute de Graaf boeken
  Joute de Graaf - Grenzenloze geloofsgeschiedenis

  Op nauwkeurige wijze zijn de biografische gegevens van een 14-tal (Kerk)Reformatoren uit de 16e eeuw verwerkt in prozaïsche beschouwingen over hen. Aan het begin van de Renaissance kondigt de vernieuwing zich als een cultuurschok aan in alle geledingen. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Prins boeken
  Jan Prins - De opening van het derde oog

  De Egyptische god Thot zei eens, in zijn geschriften van de smaragden tafelen: ‘Hij die het geheim van het getal drie kent heeft toegang tot alle geheimen en wetten van het universum.’ De sjamaan Searching Deer richtte zijn meditaties op het getal drie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Hammond boeken
  Hammond - Bevryding boze geesten in bedien. jezus

  Vervolg op het gewaardeerde boek "Demonie en Bevrijding". Aan de hand van de synoptische evangeliën laat dit boek zien welke principes Jezus gebruikte in zijn bediening bij de confrontaties met demonen. U zult praktische en behulpzame gegevens krijgen voor: -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Peter Smit boeken
  Peter Smit - Vrijmetselaar of christen

  In 'Vrijmetselaar of christen?' onderzoekt de auteur of vrijmetselaar zijn verenigbaar is met christen zijn. Hiertoe onderzoekt hij de achtergronden, geschiedenis en artikelen en boeken van vrijmetselaars zelf om uiteindelijk tot een duidelijke conclusie te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • K. Deuss, M. Vosselman, V. van Geel boeken
  K. Deuss, M. Vosselman, V. van Geel - Praktische psychologie voor Sociaal werk

  - Benadert psychologische theorieën vanuit de beroepspraktijk van de sociaal werker; - helpt studenten bij het herkennen en toepassen van theorieën in praktijksituaties; - bevat uitgebreide introducerende casussen en afsluitende verwerkingsopdrachten.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Frédéric Louis Godet boeken
  Frédéric Louis Godet - Kommentaar op Paulus Eersten Brief aan de Corinthiërs

  In het Kommentaar op de Eerste Brief aan de Korinthiërs biedt Frédéric Godet een exegese van de tekst. Gaandeweg het commentaar biedt Godet weerstand tegen de opkomende bijbelkritiek uit de 19de eeuw. Frédéric Louis Godet (1812-1900) was een Zwitsers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Frédéric Louis Godet boeken
  Frédéric Louis Godet - Kommentaar op de Brief aan de Romeinen

  In het Kommentaar op de Brief aan de Romeinen richt Frédéric Godet zich op de exegese van de tekst in combinatie met het onderzoek naar de theologische doctrines in deze brief en de totale Schrift. Zijn benadering is die van een theoloog met oog voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Samuël Lipman boeken
  Samuël Lipman - Mattheus, Marcus, Lucas

  Het Nieuwe Testament Samuël Lipman Deel 1 - Mattheus, Marcus en Lucas Samuël Lipman (1802-1871) werd geboren in een joods gezin in Londen, maar groeide op in Hamburg en Amsterdam. Hij studeerde rechten in Leiden en vestigde zich als advocaat in Amsterdam.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Samuël Lipman boeken
  Samuël Lipman - Johannes, Handelingen der Apostelen

  Het Nieuwe Testament Samuël Lipman Deel 2 - Johannes en Handelingen der Apostelen Samuël Lipman (1802-1871) werd geboren in een joods gezin in Londen, maar groeide op in Hamburg en Amsterdam. Hij studeerde rechten in Leiden en vestigde zich als advocaat in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Samuël Lipman boeken
  Samuël Lipman - De Brief aan de Romeinen

  Het Nieuwe Testament Samuël Lipman Deel 3 - De Brief aan de Romeinen Samuël Lipman (1802-1871) werd geboren in een joods gezin in Londen, maar groeide op in Hamburg en Amsterdam. Hij studeerde rechten in Leiden en vestigde zich als advocaat in Amsterdam. Als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Samuël Lipman boeken
  Samuël Lipman - De Brieven aan de Corinthiërs

  Het Nieuwe Testament Samuël Lipman Deel 4 - De Brieven aan de Corinthiërs Samuël Lipman (1802-1871) werd geboren in een joods gezin in Londen, maar groeide op in Hamburg en Amsterdam. Hij studeerde rechten in Leiden en vestigde zich als advocaat in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Samuël Lipman boeken
  Samuël Lipman - De Brieven aan de Galaters, Ephesiërs, Philippensers, Colossensers, Thessalonicensers, Timotheüs en Titus

  Het Nieuwe Testament Samuël Lipman Deel 5 - De Brief aan de Galatiërs t/m de Brief aan Titus Samuël Lipman (1802-1871) werd geboren in een joods gezin in Londen, maar groeide op in Hamburg en Amsterdam. Hij studeerde rechten in Leiden en vestigde zich als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Samuël Lipman boeken
  Samuël Lipman - De Brieven aan Philemon en Hebreërs

  Het Nieuwe Testament Samuël Lipman Deel 6 - De Brief aan Philemon en de Brief aan de Hebreërs Samuël Lipman (1802-1871) werd geboren in een joods gezin in Londen, maar groeide op in Hamburg en Amsterdam. Hij studeerde rechten in Leiden en vestigde zich als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Erik Nagtegaal boeken
  Erik Nagtegaal - Om ter hand te nemen 2

  In korte spreuken van vijf regels wordt een verzameling van hedonistische wijsheden getoond, die een hulpmiddel kan bieden voor het beoefenen van een goed, gezond en plezierig leven. Het verstandige genieten vormt het centrale doel, waar de spreuken naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Eline Sluys boeken
  Eline Sluys - Het laatste zelfhulpboek

  Zelfhulpboeken helpen je vooruit. Het laatste zelfhulpboek bevrijdt je van je drang voorwaarts. Het uitgangspunt is dat je er al bent. Je kunt in het nu vrijheid en voldoening ervaren, ongeacht je omstandigheden, persoonlijkheidskenmerken of bagage. Daarom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Wilfred Leonardo Bastiani boeken
  Wilfred Leonardo Bastiani - Jouw reis naar het innerlijke kind

  Ga je mee op reis? Dit boek is geschreven voor mensen die gereed zijn voor een persoonlijke reis naar nieuwe inzichten, met als einddoel de staat van kinderlijke eenvoud. Zo’n reis kan alleen in jezelf plaatsvinden nadat je kennis hebt genomen van de kennis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jan Bor boeken
  Jan Bor - Modern modern

  De vraag in welke cultuur we leven houdt de gemoederen bezig. en de vraag naar urgentie wint, nu we vrijwillig – ja – onze gegevens op de digitale straat leggen en deze vervolgens worden gebruikt om ons gedrag te controleren. Een serieuze bedreiging voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Henk van Dorp boeken
  Henk van Dorp - UW WOORD IS DE WAARHEID

  Het boeiende verhaal van een zendingsveld naast onze deur...De Eerste Wereldoorlog – in België nog steeds de Grote Oorlog genoemd – heeft diepe en blijvende sporen achtergelaten in België. Maar vanuit de hopeloosheid en te midden van de materiële en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Stijn Klarenbeek boeken
  Stijn Klarenbeek - Over de ideologie van nieuw-rechts

  Sinds enkele jaren is een nieuw-rechtse ideologie aan het opleven die steeds groter succes weet te behalen. Met de verkiezing van Trump, de stijgende invloed van het Forum voor Democratie van Thierry Baudet en de opkomst van rechts-populistische partijen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Els van der Vlist boeken
  Els van der Vlist - Leeg nest

  ‘Leeg nest’ van Els van der Vlist is een handleiding en een handreiking voor een nieuwe levensfase: het moment dat je kinderen de deur uit gaan. Praktische informatie wordt in dit PUUR! balans-boek afgewisseld met ervaringsverhalen van andere ouders, en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Lout Jonkers boeken
  Lout Jonkers - 't Oog dat mij ziet

  We doen het geheim van de schepping onrecht wanneer we dat levende geheel slechts zien als een ingewikkelde machinerie, zonder ziel en zonder zin. Volgens auteur Lout Jonkers is er erkenning nodig van zin en bezieling van natuur en mensheid. Dat niet alleen:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jaap Dieleman boeken
  Jaap Dieleman - Mysterie van het getal zeven

  MYSTERIE van het getal ZEVEN Eeuwenoude profetieën en de actualiteit van ons dagelijks nieuws zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in het mysterie van de zevens. Het doet er niet toe of men dit gelooft of niet, of men hoog of laag springt, want de regie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Douwe Halbesma boeken
  Douwe Halbesma - Lokroep van de vrijheid

  ‘Wij hangen aan een leugenmachine. Deze machine moet onklaar worden gemaakt. Want het is niet waar dat wij alles persoonlijk moeten opvatten, dat boosheid, haat, wraak en verdriet bij het leven horen, dat wij relaties moeten hebben en in machtssfeer en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50