Boeken over mens en maatschappij

 • Guy Eugène Dubois boeken
  Guy Eugène Dubois - Woorden van Wijsheid

  De Leer van de Boeddha laat zich niet opdelen in verscheidenheid. Elke divergentie is slecht begrepen mensenwerk. Elke dualiteit een halsmisdrijf. Daarom richt de Dhammapada zich tot eenieder die—niet sectair—de spirituele oversteek naar de Andere Oever… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Marina Schrijvers boeken
  Marina Schrijvers - Onzichtbare wonden doen het meest pijn

  Schrikbarend dat in de tegenwoordige tijd , per dag vijf mensen een einde maken aan hun leven. Ik ben er van overtuigd, ook als deskundige, dat in de meeste gevallen dit vermijdbaar is. Bij deze personen spelen zoveel dingen, dat wanneer er meer openheid komt,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • C.J. Alders boeken
  C.J. Alders - De wereld vóór God

  De wereld vóór God' biedt een levendig en compleet overzicht van de filosofie van de oudheid, de filosofen van vóór het christendom. In deze introductie in de filosofie ligt de nadruk op Griekse en Romeinse denkers. Bekende filosofen als Plato en Cicero… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,95
 • Ramon De Vries boeken
  Ramon De Vries - Dag tot Dag Motivatie

  Als je elke dag begint met een positief gevoel en mindset, zul je tijdens jouw dag meer energie en plezier beleven (aldus Ramon de Vries) Dag tot Dag Motivatie geeft je elke dag een handvat om dit energieke en positieve gevoel te bereiken. Door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Jolanda Brunnekreef boeken
  Jolanda Brunnekreef - De karma revolutie

  Zuid-Aziatische samenlevingen zijn sedert lang voor onze jaartelling gebaseerd op het kastenstelsel, een hiërarchisch systeem dat mensen vanaf hun geboorte tot aan hun dood verdeelt in categorieën van hogere of lagere intrinsieke waarde. Deze inherente… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Edmund Burke boeken
  Edmund Burke - Bespiegelingen over de revolutie in Frankrijk

  Eerste volledige vertaling van dit standaardwerk uit de VerlichtingEdmund Burke schreef zijn meest invloedrijke tekst aan het begin van de Franse Revolutie, waarbij hij met huiveringwekkende nauwkeurigheid de gewelddadige excessen voorspelde die zouden gaan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Paul Murray boeken
  Paul Murray - De nieuwe wijn van de dominicaanse spiritualiteit

  In dit levendige, meeslepende boek benoemt en bejubelt Paul Murray o.p. de aspecten van de dominicaanse traditie die het hart uitmaken van haar spiritualiteit. De dominicaanse traditie is in het verleden vaak erudiet en intellectueel genoemd, en met reden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Assita Kanko boeken
  Assita Kanko - Omdat je een meisje bent

  Assita is vijf jaar oud en woont op het platteland in Burkina Faso. Ze voelt dat haar broers anders worden behandeld; ze hebben meer vrijheden en doen minder klusjes. Op een ochtend brengt haar moeder haar naar een verlaten huisje. Daar ziet ze drie oude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Bruce Daisley boeken
  Bruce Daisley - Plezier in je werk

  Plezier in je werk van Bruce Daisley is voor iedereen die met meer plezier naar het werk wil. Door alle technologische ontwikkelingen zijn we 24/7 bereikbaar en verandert onze werk- en leefomgeving en de manier waarop de communiceren. Deze veranderingen zouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Carl Schmitt boeken
  Carl Schmitt - Het begrip politiek

  Heruitgave in de serie Boom Klassiek van deze belangrijke tekst van de omstreden denker Schmitt. In Het begrip politiek probeert Carl Schmitt een tegenwicht te bieden aan liberale krachten die het politieke handelen en de politieke strijd willen vervangen door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Matthijs Steeneveld boeken
  Matthijs Steeneveld - #imperfectlife

  Als we niet op Facebook, Instagram of LinkedIn zien hoe geweldig onze vrienden het doen, dan volgen we wel vloggers die, terwijl ze hun buikspieren trainen, van elke dag een feestje maken. We vergelijken onszelf met al die perfect lijkende mensen en zijn niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jeannette Donkersteeg boeken
  Jeannette Donkersteeg - Grote theologen over grote thema's

  Grote theologen over grote thema’s, samengesteld door Jeannette Donkersteeg, bevat 365 citaten van grote theologen uit de hele geschiedenis van het christendom. Al eeuwenlang overdenken theologen wie God is en wie wij mensen zijn – grote thema’s die de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Johan R. Boelaert boeken
  Johan R. Boelaert - De Merovingische geneeskunde

  In het Merovingische Gallië ging de antieke geneeskunde over tot de vroegchristelijke geneeskunde, waarin de Kerk de verantwoordelijkheid van delichaamszorg op zich nam, met de klemtoon op de barmhartigheid en devoorrang voor de toewijding aan de armen. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Ilse Ackermans boeken
  Ilse Ackermans - Psychologie voor de vroedvrouw

  Vroedvrouwen werken in nauw contact met andere mensen. Ze moeten dan ook een goed inzicht hebben in de psychologie van mensen. Dit boek biedt daartoe een instap. Vroedkundige zorg promoot en beschermt actief het welzijn en de gezondheid van moeder en kind. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Coby de Graaf boeken
  Coby de Graaf - Kind en recht in filosofie

  Hoe denken we over kinderen en hun rechten? Het internationale verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK) werd in 1989 door de Verenigde Naties aangenomen. Het spreken in termen van rechten van kinderen lijkt betrekkelijk nieuw, maar al eerder werd er over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Walter Krikilion boeken
  Walter Krikilion - Zingeving bij herstel.

  In Zingeving bij herstel belicht Walter Krikilion een aantal kernkwaliteiten en basisattitudes die bijdragen tot de beleving van zin in een proces van herstel. Concreet gaat het om: bezieling en hoop, aandacht en ontvankelijkheid, de integratie van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Janette Danyiova boeken
  Janette Danyiova - De tandwiel methodiek

  De tandwielmethodiek is voortgevloeid uit jarenlange praktijkervaring, eigen studie, analyse en opgebouwde expertise en know how op het vlak van armoede en sociale uitsluiting. De methodiek richt zich op specifieke kwetsbaarheden en de maatschappelijke positie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Daan Roovers boeken
  Daan Roovers - Mensen maken

  ‘Alles is goed zoals het uit de handen van de Schepper komt, alles raakt verdorven in de handen van de mens,’ schreef Rousseau in zijn Emile, of Over de opvoeding uit 1762, waarschijnlijk het beroemdste boek over opvoeding ooit. Laat het kind vooral kind… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Gunter Pauli, Jurriaan Kamp boeken
  Gunter Pauli, Jurriaan Kamp - Zo slim als de natuur

  Een overvloed aan voedsel en energie, voor tien of zelfs twaalf miljard mensen, zonder de natuur aan te tasten: dat is het grootse perspectief dat in Zo slim als de natuur wordt geschetst. Zelfs herstel van schade aan de natuur is mogelijk en er kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Judea Pearl, Dana Mackenzie boeken
  Judea Pearl, Dana Mackenzie - Het boek waarom

  Met een voorwoord van Bas Haring. Waarom duurde het zo lang voordat wetenschappers durfden te stellen dat roken longkanker veroorzaakt? Waarom was er zoveel controverse over de vraag of de mens de opwarming van de aarde veroorzaakt? Kortom: waarom is het zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Jeroen Terlingen boeken
  Jeroen Terlingen - Dood doet leven

  In DOOD DOET LEVEN volgt Jeroen Terlingen patiënten die te horen hebben gekregen dat ze niet meer beter kunnen worden. Of ze nu berusten of strijdbaar zijn: de communicatie over hun naderende dood verhoogt hun levenskwaliteit. In onze 'maakbare' samenleving… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • David De Vos boeken
  David De Vos - Geloven op maandag

  Heb jij wel eens het gevoel dat je niet geestelijk genoeg bent? Of dat je altijd tekortschiet in je tijd met God? Je wilt zijn als Jezus, en tegelijkertijd ligt er een juk op je dat je niet kunt dragen. Misschien dat sommige geloofshelden je enorm inspireren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Bart De Wever boeken
  Bart De Wever - Over Identiteit

  Bart De Wever neemt in dit essay moedig de handschoen op om het begrip identiteit zonder schaamte of zelfafbraak te verdedigen. Identiteit is voor hem een dynamisch gegeven dat gemeenschappen in staat stelt om zichzelf heruit te vinden en nieuwkomers op te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Victor Dauginet boeken
  Victor Dauginet - Het belaste land

  Het Belgische belastingsysteem is een van de ingewikkeldste en duurste ter wereld. Geen wonder dat ontsnappen aan de fiscus al snel een nationale sport werd, die ook over de grens in Luxemburg en in andere belastingparadijzen met veel enthousiasme werd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Paragnost Ron Malestein boeken
  Paragnost Ron Malestein - Tips voor een vermoeide aura

  Afbeelding voorkant boek: Sluit met je handen je zonnevlecht (je buikchakra) af. Ik heb al meer dan 30 jaar als paragnost en als magnetiseur praktijkervaring met cliënten met allerlei lichamelijke en psychische klachten. Ik probeer zo goed als ik kan me een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95