Boeken over mens en maatschappij

 • Guy Eugène Dubois boeken
  Guy Eugène Dubois - Khaggavisana Sutta

  De Khaggavisana-Sutta behoort tot de oudste delen van de Pali-canon. Guy Dubois is er opnieuw in geslaagd deze vroeg-boeddhistische verzen vanuit het Pali klaar en duidelijk naar het Nederlands te vertalen. De commentariëring maakt het geheel compleet. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Abel Borghuis boeken
  Abel Borghuis - Voorgoed ongeschikt?

  Het was niet zo dat Abel Borghuis in een nacht een visioen kreeg dat een wending in zijn leven zou inluiden. Ook hoorde hij geen stem in zijn hoofd die hem de weg uit het dal wees. Toch is er in pakweg een jaar tijd veel gebeurd, en ook leek het gebeurde vaak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Johannes Lens boeken
  Johannes Lens - De Kus

  Het is de zomer van 1932. Adolf Hitler maakt zich op om Duitsland en de wereld in een verwoestende oorlog te storten, als de romanticus Johannis Liebe zich op 21-jarige leeftijd bij een Nederlands Jezuïetenklooster aanmeldt. Om aan het juk van zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Sri Chinmoy boeken
  Sri Chinmoy - Meditatie

  Of je nu net aan je meditatiereis begint of op zoek bent naar een verdieping van je beoefening, dit praktische en inspirerende handboek gebaseerd op de teachings van Sri Chinmoy zal van onschatbare waarde blijken te zijn in je zoektocht naar de innerlijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Eginhard Meijering boeken
  Eginhard Meijering - Emil Brunner

  Brunner kwam in de jaren twintig van de vorige eeuw als een theoloog naar voren, die niet tussen de partijen wilde staan, maar tot ergernis van velen ter linker- en rechterzijde de pretentie leek te hebben erboven te kunnen staan. Vrijzinnigen hadden dan ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Eric Schneider boeken
  Eric Schneider - Oude patronen loslaten

  Welke oude patronen ervaar je als beperkend en zou je willen veranderen? Eric laat zien dat alles begint bij bewustwording van je denkpatronen. In dit boekje lees je welke stappen er nodig zijn om je oude patronen, die niet voor jou werken, te verruilen voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jo Vandeurzen boeken
  Jo Vandeurzen - Zorg voor elkaar

  We hebben de beste zorg van de wereld. Als we hulp nodig hebben, kunnen we rekenen op professionele zorgverleners. We hebben onze solidariteit goed geregeld en proberen de veranderende wereld zo nauwlettend mogelijk te volgen. Dat maakt van de zorg een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Dave Bookless boeken
  Dave Bookless - Het groene hart van het geloof

  Een prachtige zonsondergang, een adembenemend landschap, de meest kleurrijke dieren… Volgens Dave Bookless is het allerbeste dat de wereld biedt nog maar een voorproefje van wat komen gaat: Gods goede koninkrijk, waarin planten, dieren en mensen op de hele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Victor Dauginet boeken
  Victor Dauginet - Het belaste land

  Het Belgische belastingsysteem is een van de ingewikkeldste en duurste ter wereld. Geen wonder dat ontsnappen aan de fiscus al snel een nationale sport werd, die ook over de grens in Luxemburg en in andere belastingparadijzen met veel enthousiasme werd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Wies Houweling boeken
  Wies Houweling - Is vrijheid altijd blijheid?

  'Ik bepaal zelf hoe ik mijn leven inricht.' Deze woorden horen bij de vrijheden van onze tijd. Toch klinken ze in 2018 minder vanzelfsprekend dan enkele decennia geleden. Wies Houweling beschrijft in 'Is vrijheid altijd blijheid?' hoe de vrijheid onder druk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Thomas Hontelez boeken
  Thomas Hontelez - Wandelen naar wijsheid

  In zijn boek ‘Wandelen naar wijsheid’ legt Thomas Hontelez uit dat pelgrimeren meer is dan alleen wandelen. Pelgrimeren is de innerlijke en uiterlijke reis laten samenvloeien tot een ervaring waarin je dichter tot jezelf komt. In ‘Wandelen naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Fons Mertens, Marc De Bodt, Louis Heylen boeken
  Fons Mertens, Marc De Bodt, Louis Heylen - Phonopraxis

  Het verbeteren van de stemkwaliteit bij beroepssprekers en bij personen met een stemstoornis in het bijzonder gebeurt aan de hand van een uitgebreide set van methoden, technieken en oefeningen die in de logopedische praktijk bestaan, deels op basis van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Paul Sercu, Viviane Wolfs boeken
  Paul Sercu, Viviane Wolfs - Fasciatherapie: Sensomotorische rugschool

  Bij rugklachten wordt eerder de raad gegeven om te blijven bewegen dan te rusten. Maar wat wordt daar juist mee bedoeld? Moet je bewegen om je spierkracht te trainen of om je spieren te ontspannen, gezien bij pijn en/of bewegingsbeperking de spierspanning… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Bart De Wever boeken
  Bart De Wever - Over Identiteit

  Bart De Wever neemt in dit essay moedig de handschoen op om het begrip identiteit zonder schaamte of zelfafbraak te verdedigen. Identiteit is voor hem een dynamisch gegeven dat gemeenschappen in staat stelt om zichzelf heruit te vinden en nieuwkomers op te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Michiel Hobbelt, Klaas-Jan Reincke boeken
  Michiel Hobbelt, Klaas-Jan Reincke - Flow in je werk

  Is FLOW iets magisch? Zoiets als inspiratie? Iets wat er ineens is en ongrijpbaar lijkt? Iets waar je op kunt hopen, maar wat lastig is te beïnvloeden? Nee. We weten juist precies wat je nodig hebt om FLOW te ervaren. En het mooie is: op alles wat je nodig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Nicole in 't Zand boeken
  Nicole in 't Zand - Liv!

  Saar wacht al een tijdje op haar kleine zusje. Super blij is ze dan ook wanneer Liv er eindelijk is. Ze mag haar alleen nog niet zien want Liv is heel ziek geworden.... Saar ziet dat iedereen om haar heen verdrietig is maar ze snapt er niks van, Liv is er nu… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Johan Van Overtveldt boeken
  Johan Van Overtveldt - Zijn we het kwijt?

  Om onze toekomst veilig te stellen moet België voluit op het hervormingstraject blijven en moet Europa af van de dwangidee van ‘an ever closer union’. Johan Van Overtveldt tekent daarom in dit boek zowel voor België als voor Europa het confederale model… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Wim Borst boeken
  Wim Borst - De verdachte in de ketens

  Rechtshandhaving is tegenwoordig vaak een kwestie van multidisciplinaire samenwerking, waarbij het openbaar bestuur, Justitie en private partijen zijn betrokken. Zij werken samen in ketens en netwerken. Drie disciplines zijn in vrijwel elk samenwerkingsverband… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Frank Noë, Marga Schiet boeken
  Frank Noë, Marga Schiet - Grootouders

  Grootouders van Marga Schiet is een prachtig nostalgisch boek vol herkenbare en ontroerende verhalen over opa’s en oma’s van toen en nu. Van de auteur van Een boterham met tevredenheid. Het leven van onze grootouders is drastisch veranderd. Vroeger noemden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Govert Buijs boeken
  Govert Buijs - Waarom werken we zo hard?

  De economie is wellicht hét centrale voortbrengsel van homo sapiens. Govert Buijs wijst ons de weg naar ‘een economie van de vreugde’, een wereld waarin de economie de mens dient in plaats van andersom. Waartoe is de economie op aarde? Waarom werken we zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Roger Dewandeler boeken
  Roger Dewandeler - Spiritualiteit van de twijfel

  Twijfelen en geloven zijn niet met elkaar in strijd, zij gaan hand in hand. Vragen stellen, nuanceren, erkennen dat niemand de waarheid in pacht heeft: dat zijn essentiële kenmerken van een constructieve houding, ook in het kader van het geloof. Niet alles… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Andrea Mathews boeken
  Andrea Mathews - Stop met pleasen

  Stop met pleasen van Andrea Mathews is het antwoord in boekvorm op een probleem waar ontzettend veel mensen mee worstelen: zij zetten altijd anderen op de eerste plek in plaats van zichzelf. Daarbij zijn ze ook nog eens super perfectionistisch en nooit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Prinses Märtha Louise Unknown, Elisabeth Nordeng-Samnøy boeken
  Prinses Märtha Louise Unknown, Elisabeth Nordeng-Samnøy - Hooggevoelig geboren

  De Noorse prinses Märtha Louise ervaarde als kind alles al heel intens. Geluiden, kleuren, gevoelens: alles kwam ongefilterd binnen. In dit openhartige boek getuigt ze hoe ze met vallen en opstaan leerde omgaan met haar hoogsensitiviteit.Samen met Elisabeth… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bas van Pelt boeken
  Bas van Pelt - Vrij Leven

  Leer hoe onbewuste patronen je tegenhouden. Dankzij de herkenbare voorbeelden uit de praktijk, leer je je eigen patronen herkennen en loslaten. Kom los van stress en oude patronen en ga Vrij Leven.“Ik geloof dat het mogelijk is om vrij te leven. Los van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Guy Eugène Dubois boeken
  Guy Eugène Dubois - Woorden van Wijsheid

  De Leer van de Boeddha laat zich niet opdelen in verscheidenheid. Elke divergentie is slecht begrepen mensenwerk. Elke dualiteit een halsmisdrijf. Daarom richt de Dhammapada zich tot eenieder die—niet sectair—de spirituele oversteek naar de Andere Oever… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00