Boeken over mens en maatschappij

 • Annemarie Sips boeken
  Annemarie Sips - De moderne monnik

  De auteur beschrijft hoe ze na een ongelukkig leven vol onrust en ziekte de moderne monnik werd. Dit boek is de nieuwe handleiding van het universum omdat we naar een nieuw bewustzijn transformeren. Annemarie laat je zien hoe je buiten de massa kunt leven op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Eginhard Meijering boeken
  Eginhard Meijering - Emil Brunner

  Brunner kwam in de jaren twintig van de vorige eeuw als een theoloog naar voren, die niet tussen de partijen wilde staan, maar tot ergernis van velen ter linker- en rechterzijde de pretentie leek te hebben erboven te kunnen staan. Vrijzinnigen hadden dan ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Sigrid Coenradie, Koen Holtzapffel boeken
  Sigrid Coenradie, Koen Holtzapffel - Spelen met grenzen

  In Spelen met grenzen onderzoeken de vrijzinnige theologen Sigrid Coenradie en Koen Holtzapffel diverse grenzen, geïnspireerd door remonstrants hoogleraar Christa Anbeek en haar theologie van kwetsbaar leven. Grenzen vormen een fascinerend maar ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Henri Nouwen boeken
  Henri Nouwen - Wie ben ik

  Nieuwe teksten van een wereldwijd geliefde priester In deze unieke bundel verschijnen nieuwe teksten van de Nederlandse priester Henri Nouwen, voor het eerst in boekvorm, 22 jaar na zijn dood. Hij toonde zijn kwetsbaarheid en gebrokenheid en liet daarin zien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Julia Wouters boeken
  Julia Wouters - De zijkant van de macht

  Als bij de zoektocht naar politiek talent ‘de kwaliteit voorop staat’, zoals premier Rutte beweert, valt de keuze in de praktijk meestal op een man. Partijen zetten tijdens de verkiezingen wel een vrouw op twee, maar die zit bij de onderhandelingen haast… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Hee kleintje boeken
  Hee kleintje - Kraambezoekboek

  Dit kraambezoekboek van Hee kleintje is het perfecte gastenboek voor de vroege babybezoekers. Er is ruimte voor meer dan 50 visites om een lief berichtje voor de nieuwe baby en kersverse ouders achter te laten. Op elke pagina staan vragen aan het kraambezoek,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Jan Everink boeken
  Jan Everink - DE OORZAKELIJKE MENS

  Door de eeuwen heen vielen menselijke samenlevingen steeds weer terug naar een noodlijdend bestaan waarin fatalistische lotsaanvaarding de normale levenshouding was. De historicus Jan Romein noemde dit zich herhalende patroon het AMP (Algemeen Menselijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Dorian Schmidt boeken
  Dorian Schmidt - Levenskrachten - vormkrachten

  Dorian Schmidt beschrijft een reeks praktische oefeningen die kunnen leiden tot een uitbreiding van de perceptie van de levende natuur. Hij beschrijft de methodologische basis ervan en geeft voorbeelden van waarnemingen op het gebied van vormkrachten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • J. Belder boeken
  J. Belder - Dagboek bij de HSV voor jongens

  Als tienerjongen moet je veel keuzes maken. Wat wil je worden? Doe je mee met je vrienden, of niet? Wat doe je met je tijd? Welk voorbeeld volg je?Dit dagboek bij de Herziene Statenvertaling wil je helpen met kiezen. Het dagboek bestaat uit 40 dagen. Elke dag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jan A.B. Jongeneel boeken
  Jan A.B. Jongeneel - Nederlandse zendingsgeschiedenis II

  Nederlandse zendingsgeschiedenis Deel II van Jan Jongeneel behandelt de Nederlandse zendingsgeschiedenis vanaf De Eerste Wereldoorlog tot nu. Al sinds de Verenigde Oost-Indische Compagnie en West-Indische Compagnie waaieren protestantse Nederlanders naar alle… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • David De Kock, Arjan Vergeer boeken
  David De Kock, Arjan Vergeer - Alles kan een mens gelukkig maken

  Sinds 2016 publiceren David en Arjan van 365 Dagen Succesvol een wekelijkse column in het bestgelezen weekblad van Nederland: de zaterdagbijlage van het Algemeen Dagblad, De Gelderlander, De Stentor en vele andere regionale kranten. Elke week een prikkelende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Dalai Lama boeken
  Dalai Lama - Het kleine boekje van het geluk - grote letter uitgave

  In Het kleine boekje van het geluk wijst de Dalai Lama ons op de noodzaak van tolerantie, eerlijkheid en vergeving en hij moedigt ons aan ons te concentreren op de mooie dingen om ons heen, om zo het geluk te vinden. (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Gerrit Immink boeken
  Gerrit Immink - Over God gesproken

  Dit boek gunt ons een blik in de werkkamer van de dominee. Wekelijks een preek maken is een hele klus. Tijdens dat voorbereidingsproces wordt een beroep gedaan op theologische, communicatieve en pastorale vaardigheden. Want soms zijn kerkgangers geboeid naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Bijbels dagboek 2019

  Succesvolle verkoop van dit dagboek is ieder jaar weer verzekerd; afwisselende onderwerpen, originele teksten en gedegen uitleg waar je in het dagelijks leven wat mee kunt. Soms wordt ingegaan op een bepaald thema, soms wordt ervoor gekozen om een of enkele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,90
 • Edwin Jonkers boeken
  Edwin Jonkers - Dagboek bij brood en wijn

  Het is een praktisch boek dat je op een veelzijdige manier wil laten nadenken over de vraag: wat doe ik met het bevel van Christus ‘Doe dit tot Mijn gedachtenis’?Mag ik wel aangaan aan het Heilig Avondmaal? Is het wel voor mij bedoeld? Hoe bereid ik me… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Rochus Zuurmond boeken
  Rochus Zuurmond - 3-pak Niet te geloven, God en de moraal, In hemelsnaam

  Een voordelige set van drie boeken.GOD EN DE MORAAL: De Bijbel gaat niet over wat wel en niet mag, maar over macht. Geloof stelt de vraag welke machten wij collectief en individueel vertrouwen. Zijn dat de goden van deze wereld? Of is het die vreemde,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Saskia Van der Werff, Seline Palm boeken
  Saskia Van der Werff, Seline Palm - Filosofische vaardigheden.Praktijkboek

  Wat is filosofie? En wat is een goede filosoof? Waarom zou je aan filosofie gaan doen? Op deze vragen krijg je een antwoord als je dit praktijkboek openslaat. Het wordt zelfs nog beter: je leert hoe je omgaat met vragen waarop het antwoord al helemaal niet zo… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Katrien Van den Bosch boeken
  Katrien Van den Bosch - Book of Lemons. Meer maken van de citroenen die het leven je geeft

  'When life gives you lemons, make lemonade.' Ieder van ons heeft ideeën over hoe het leven hoort te zijn. Vanaf jonge leeftijd fantaseren we over onze loopbaan, onze partner, onze fysieke verschijning, ons gezin, de plek waar we wonen, wie onze vrienden zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Randi Zuckerberg boeken
  Randi Zuckerberg - Pick Three

  Perfectie is een mythe. Kies voor focus We willen graag alles uit het leven halen en volop genieten. We weten allemaal wat we echt belangrijk vinden – familie, gezondheid, vrienden, werk, een goede nachtrust – maar waar halen we de tijd vandaan om overal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • J. de Jong boeken
  J. de Jong - Filippus 2019

  Het Filippusdagboek is een praktisch en geliefd dagboek dat al meer dan 130 jaar lang aan velen ondersteuning biedt bij het bijbellezen. Voor elke dag is er een schriftlezing uit de Nieuwe Bijbelvertaling, een korte meditatie en een lied. Iedere predikant… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,95
 • J.F. Mol boeken
  J.F. Mol - Immanuel Dagoverdenkingen 2019

  Immanuel Dagoverdenkingen is de 110e editie van het dagboek waaraan jaarlijks verschillende predikanten uit confessioneel-hervormde kring meewerken.Medewerkers aan deze uitgave zijn: prof. dr. W. Verboom te Harderwijk, ds. W.H. van Boeijen te Ter Aar, mevr. ds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,95
 • Kruimkens van 's Heeren Tafel 2019

  Kruimkens van 's Heeren tafel wordt gelezen bij de NBG'51-vertaling en biedt aan de hand van een bijbeltekst per dag een overdenking. Ook wordt een te zingen Psalm of Gezang uit het Liedboek voor de Kerken (1973) opgegeven. Ten slotte wordt bij iedere dag de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Ann Lamon boeken
  Ann Lamon - Jungle

  Zomer 2015. De asielcrisis breekt los. Vluchtelingen belanden na een lange voettocht aan in onze regio. In het stadspark nabij de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel ontstaat een groot tentenkamp. In het noorden van Frankrijk barsten geïmproviseerde kampen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Michiel Hoogeveen boeken
  Michiel Hoogeveen - Het kluizenaarskoninkrijk

  Michiel Hoogeveen schuift regelmatig aan bij Nieuwsuur en andere radio- en tv-programma's om de situatie rond Noord-Korea toe te lichten. Anders dan auteurs van Nederlandse Noordkoreaboeken, is hij wel in het land geweest. Tot nu toe reisde hij er vier keer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • L. Ron Hubbard boeken
  L. Ron Hubbard - Assisten voor Ziektes en Verwondingen

  Zoals dat in het leven nu eenmaal gaat, krijgen mensen soms pijn te verduren. Het menselijk lichaam staat bloot aan ziektes, verwondingen en allerlei ongevallen van toevallige of opzettelijke aard.Door de eeuwen heen hebben religies geprobeerd om het fysieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,95