Boeken over mens en maatschappij

 • Luc Maes boeken
  Luc Maes - Bouw mijn Kerk weer op

  Op een dag in 1205 was Franciscus van Assisi aan het bidden in het vervallen kerkje van San Damiano. Plots hoorde hij de woorden: ‘Bouw mijn Kerk weer op.’ Toen hij opkeek zag hij alleen Jezus aan het kruis. Franciscus nam die woorden letterlijk en begon… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Barbelo Christina Uijtenbogaardt boeken
  Barbelo Christina Uijtenbogaardt - Medische Hypnose

  Hypnotherapie is wetenschappelijk effectief gebleken bij het verminderen van fysieke klachten. Hier wordt vooral aandacht besteed aan SOLK-klachten (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten) en wat met Medische Hypnose mogelijk is. De uitgebreid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Op naar de 100!

  De Japanse Kane Tanaka werd begin dit jaar 116 jaar oud. Daarmee is ze de oudste nog levende aardbewoner. De oudste Belg momenteel is Elisabeth De Proost, zij is liefst 111 jaar. Heel lang leven is voor veel mensen een mooie droom, maar dan alleen als ze ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • James K.A. Smith boeken
  James K.A. Smith - Je bent wat je lief is

  In Je bent wat je lief is laat hoogleraar filosofie en theologie James K.A. Smith zien dat we worden gevormd door wat we liefhebben. Wij willen de cultuur beïnvloeden, maar de cultuur vormt ons nog veel meer, zegt Smith. Hij helpt de lezers de beïnvloedende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Toine Heijmans boeken
  Toine Heijmans - Met mijn vader is niks mis

  Mijn vader heeft een nieuwe vriend. Ze kennen elkaar al langer. Samen zitten ze in mijn vaders stoel, de stoel waar niemand anders in mag zitten. Het is geen gemakkelijk gezicht. Toine Heijmans schrijft onnavolgbaar over zijn vader en zijn nieuwe vriend, dr.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Het Jozef Rulof Naslagwerk 3 Onze Kosmische Ziel

  Het Jozef Rulof Naslagwerk bestaat hoofdzakelijk uit een thematische bundeling van teksten uit de 11.000 pagina’s die via Jozef Rulof (1898 - 1952) op aarde zijn gekomen. Dit derde deel neemt als uitgangspunt ‘De Kosmologie van Jozef Rulof’. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • J.C. Philpot, J. Nieuwland boeken
  J.C. Philpot, J. Nieuwland - Negende Achttal Leerredenen

  Joseph Charles Philpot was een engels predikant in de 19de eeuw. Aanvankelijk was hij predikant in de Kerk van Engeland, maar in 1835 onttrok hij zich aan deze staatskerk. Hij sloot zich aan bij de Strict Baptists. De preken van Philpot werden al in de 19de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • J.C. Philpot boeken
  J.C. Philpot - Tiende Achttal Leerredenen

  Joseph Charles Philpot was een engels predikant in de 19de eeuw. Aanvankelijk was hij predikant in de Kerk van Engeland, maar in 1835 onttrok hij zich aan deze staatskerk. Hij sloot zich aan bij de Strict Baptists. De preken van Philpot werden al in de 19de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Timothy Zuiverloon boeken
  Timothy Zuiverloon - Impulse Measurement

  Elk individu is uniek met zijn of haar eigen talent, deze ontdekken en uitdragen geeft inhoud aan het leven. Dat betekent je diepere zelf durven te verkennen, zodat het talentontwikkelingsproces aanwakkert. Elke handeling gaat gepaard met een verzameling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Thich Nhat Hanh boeken
  Thich Nhat Hanh - Verzoening - grote letter uitgave

  Zen-meester Thich Nhat Hanh biedt unieke inzichten op hoe de mindfulness-praktijk een uitgebalanceerde geestelijke gezondheid kan creëren, en helpt om kinderleed en jeugdtrauma's te genezen. Met persoonlijke verhalen, technieken en adviezenom sterke en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • E. van 't Slot boeken
  E. van 't Slot - Messiaanse exeges

  Reeling Brouwer is levenslang bezield en gedreven door een ‘messiaanse hartstocht’. Zijn persoonlijke, theologische, filosofische en niet in de laatste plaats politieke engagement staan alle voortdurend in het licht van een eschatologische, messiaanse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Ton Roumen boeken
  Ton Roumen - Omarm jezelf

  Ton roumen Omarm jezelf De weg van angst naar liefde Omarm jezelf als je angstig, onveilig of eenzaam bent. Dat is de simpele boodschap van dit boek. Dit antwoord reiken religieuze tradities al eeuwenlang aan als een hoopvolle handreiking voor de opheffing van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • W.J. de Potter boeken
  W.J. de Potter - Leiden bij de gratie Gods

  Christelijk leiderschap. Bestaat dat eigenlijk wel? Dit boek geeft een inkijkje in de verschillende stromingen op het gebied van leiderschap. Vooral wordt aandacht gegeven aan de christelijke varianten van leiderschap. Daarbij probeert de auteur ook de Bijbel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Goedele Leyssen boeken
  Goedele Leyssen - De Wellness Formule

  Slechts 8% van de mensen realiseert zijn goede voornemens. De rest blijft dromen dat ‘het ooit wel zal komen’. “Ik ga gezonder leven” is een van de voornemens die het meest gemaakt wordt en weer aan de kant geschoven. Dat is heel erg jammer, want het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Wim Schuwirth boeken
  Wim Schuwirth - Rudolf Steiner onder nieuwtestamentici

  In de antroposofische mens- en wereldbeschouwing staat Christus centraal. Te ontdekken wat Rudolf Steiner heeft gezegd over Christus Jezus was voor sommigen een verrassing. Ook voor Wim Schuwirth. In het hoofddeel van dit boek gaat het om de centrale figuur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,75
 • Jim Acosta boeken
  Jim Acosta - Vijand van het volk

  Een gevaarlijke tijd om de waarheid te vertellen Jim Acosta, CNN’s perschef voor het Witte Huis, doet in Vijand van het volk verslag van president Trumps strijd tegen de waarheid. Vanaf het moment dat Donald Trump aankondigde een gooi te doen naar de hoogste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Leonie van Ginkel, Sjoukje Adema boeken
  Leonie van Ginkel, Sjoukje Adema - Baas over obesitas

  Dit protocol is een groepsbehandeling voor jongeren van 15 tot 23 jaar met obesitas en comorbide psychiatrische problematiek. Daarbij is er vaak sprake van een licht verstandelijke beperking (LVB) en problemen in het systeem. Het protocol bestaat uit een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Hans van den Hende boeken
  Hans van den Hende - Bouwen aan een netwerk van liefde

  Bisschop Hans van den Hende is niet alleen bisschop van Rotterdam, maar ook voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie en referent voor de oecumene. In dit boek staan kenmerkende teksten uit de afgelopen 12½ jaar bijeen en leren we hem beter kennen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henk van Dorp boeken
  Henk van Dorp - UW WOORD IS DE WAARHEID

  Het boeiende verhaal van een zendingsveld naast onze deur...De Eerste Wereldoorlog – in België nog steeds de Grote Oorlog genoemd – heeft diepe en blijvende sporen achtergelaten in België. Maar vanuit de hopeloosheid en te midden van de materiële en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Guy Eugène Dubois boeken
  Guy Eugène Dubois - Dhammapada

  Guy Dubois is er opnieuw in geslaagd de vroeg-boeddhistische verzen van de Dhammapada vanuit het Pali klaar en duidelijk naar het Nederlands te vertalen. De uitgebreide commentariëring maakt het geheel compleet. Inmiddels heeft de auteur een stevige reputatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,01
 • Thich Nhat Hanh boeken
  Thich Nhat Hanh - Hier en nu - grote letter uitgave

  In Hier en nu laat Thich Nhat Hanh je de vrijheid en het geluk van het leven in het heden ontdekken. Hij benadrukt de kracht van mindfulness om ons leven te veranderen. Hij legt uit dat mindfulness geen uitvlucht of ontsnapping is. Het gaat om bewust leven en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • A.E.J. Kaal boeken
  A.E.J. Kaal - Het leven van Nelle

  10 juni 2018: dat is de dag waarop Nelle Duininck 80 jaar geworden zou zijn. Helaas is zij vijf jaar daarvoor overleden. In dit boek blik ik terug op haar leven en put uit mijn herinneringen om aldus in kaart te brengen wat de 43 jaar, die ons huwelijk heeft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Guus van Winkel boeken
  Guus van Winkel - Atelier Rosé

  … Rosé wordt niet helemaal voor vol aangezien. Dat imago komt van de Franse wijnboeren die het alleen maar voor de lol gemaakt hebben. Voor erbij. Omdat ze nog wat in het vat hadden dat niet verzuurde. Ik ben ze dankbaar. Ik drink het. Nooit witte wijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Lisbeth Imbo boeken
  Lisbeth Imbo - 7 politieke dromen

  Het zijn woelige politieke tijden en overal hoor je dat politici "polariseren" en dat ze "spelletjes spelen". Alsof het koude marionetten zijn die een toneeltje opvoeren en dat alles draait om macht en gelijk krijgen. Maar politici zijn ook gewoon mensen, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Aswintha Mandemaker boeken
  Aswintha Mandemaker - Groepsdynamiek in de verstandelijk gehandicaptenzorg

  ‘Eindelijk een boek voor groepsbegeleiders waarin groepsdynamiek is toegepast op de (L)VG-zorg!’ Het groepsklimaat in de verstandelijk gehandicaptenzorg is een belangrijke factor voor het welzijn en de ontwikkeling van individuele cliënten. Begeleiders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,00