Boeken over mens en maatschappij

 • Omraam Mikhaël Aïvanhov boeken
  Omraam Mikhaël Aïvanhov - Spirituele Meesters

  ‘Voor een leerling is de ontmoeting met zijn Meester als het vinden van een moeder die aanvaardt hem negen maanden in haar schoot te dragen, om hem dan in de spirituele wereld geboren te laten worden. En als hij eenmaal geboren is, dat wil zeggen ontwaakt,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Margarete van den Brink boeken
  Margarete van den Brink - Opengaande vergezichten

  Als mensen met wie we nauw verbonden zijn sterven, kan hun weg naar de dood ons belangrijke inzichten geven. Aan hen ervaren wij dat in ons geestelijke krachten leven die de gebrekkig wordende lichamelijkheid overstijgen en innerlijke wijsheid en liefde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jan Groot boeken
  Jan Groot - Zijn leven gegeven

  Jan Groot (red.) Zijn leven gegeven Dominicaanse preken Veertigdagentijd en Pasen Pasen is het grootste van de christelijke feesten. Voor de voorbereiding op Pasen zijn de Veertigdagentijd en met name de Goede Week van grote betekenis. Het voorjaar krijgt zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Daniel J. Siegel, Tina Payne Bryson boeken
  Daniel J. Siegel, Tina Payne Bryson - Het Ja-brein

  Kinderen kunnen in woede uitbarsten of zich juist terugtrekken bij uitdagingen, onaangename klussen of zaken waar al snel ruzie over is zoals schermtijd, huiswerk, hoe laat naar bed. Ze reageren dan reactief. Dat noemen Daniel Siegel en Tina Payne Bryson een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Ronald Havenaar boeken
  Ronald Havenaar - Naar de bliksem, maar nu nog niet.

  Onze tijdgeest is vervuld van doemdenken. Klachten over de crisis van de Europese Unie, de desintegratie van het Westen, de ontbinding van de democratie, de vergroving van omgangsvormen en de moeizame integratie van immigranten bepalen het publieke debat.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Sarah-Jayne Blakemore boeken
  Sarah-Jayne Blakemore - Het geheime leven van het tienerbrein

  Winnaar van de Royal Society Insight Investment Science Book Prize 2018 ‘Boeiend en interessant (...) Door het lezen van dit boek begrijp je je kinderen en je vroegere zelf beter.’ – The Times ‘Verfrissend en geruststellend luchtig en helder in toon en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Saskia Teppema boeken
  Saskia Teppema - Er gaat niets verkeerd

  Je hebt misschien wel tweehonderd storende triggers per dag. Gebeurtenissen die direct iets met je doen. Je kunt zo de lichte irritatie voelen opkomen als iemand voorkruipt bij de kassa of je weet nog hoe je compleet van slag raakte toen je een uitbrander van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Ken Delissen boeken
  Ken Delissen - Yes you Ken!

  Een toffe job, fantastische vrienden, leuke collega’s en een gelukkige relatie: wanneer Ken op 5 juni 2009 naar het werk fietst, lacht het leven hem toe. Niets laat vermoeden dat die dag het noodlot daar anders over zal beslissen. Een ongelukkige val op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Ria Kuiper boeken
  Ria Kuiper - Rouwen over leven

  Rouwen in 4 veerkrachtige stappen Het gaat niet om wat het leven je leert over de dood, maar om wat de dood je leert over het leven.Rouwen in 4 veerkrachtige stappen Het gaat niet om wat het leven je leert over de dood, maar om wat de dood je leert over het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Martin Buber boeken
  Martin Buber - De vraag naar de mens

  Martin Buber (1878-1965) geldt als een der belangrijkste denkers en godsdienstfilosofen van de moderne tijd. Zijn leven stond in het teken van zijn zoektocht naar het wezenlijk menselijke. Zijn antwoord verwoordde hij in befaamde werken als «Ik en Jij» en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Elly Beurskens, Marije van der Linde, Andries Baart boeken
  Elly Beurskens, Marije van der Linde, Andries Baart - Praktijkboek presentie

  Het bevorderen van een inclusieve samenleving waarin men omziet naar, en zorgdraagt voor elkaar, met in het bijzonder aandacht voor diegenen die het meest kwetsbaar zijn, dat is het doel van presentie.. De presentiebenadering streeft ernaar om te zijn 'met'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Naomi Vandamme boeken
  Naomi Vandamme - Veerkracht bij kindertrauma

  Hoe kun je er als hulpverlener aan bijdragen veerkracht bij kinderen te vergroten? Het handboek Veerkracht bij kindertrauma toont je aan de hand van de veerkrachtpuzzel, een veerkrachtgerelateerd werkkader, hoe.De informatie uit dit boek kan ook dienen als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,99
 • Stephen P. Williams boeken
  Stephen P. Williams - Blok voor blok

  In "Blok voor blok' neemt technologiejournalist Stephen P. Williams de lezer mee in de wereld van blockchain. Dit resulteert in een fascinerende ontdekkingsreis naar de nabije toekomst. We horen veel over blockchain, maar slechts weinig mensen kunnen helder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Marc van Dijk boeken
  Marc van Dijk - Wij zijn de politiek

  Politiek is bij uitstek een zaak die je niet aan politici moet overlaten,’ zegt Denker des Vaderlands Daan Roovers. ‘Het wordt tijd om groot onderhoud te plegen aan het democratische systeem.’ Hoe kunnen we meer betekenis geven aan onze gedeelde publieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Brock L. Eide, Fernette F. Eide boeken
  Brock L. Eide, Fernette F. Eide - Dyslexie als kans

  Als iemand de diagnose dyslexie krijgt, zien we dat meestal alleen als een probleem. Maar wist je dat veel succesvolle architecten, advocaten, chirurgen en zelfs bekende auteurs dyslectisch zijn? Dat is geen toeval: uit onderzoek blijkt dat dyslexie je op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Suzanne Strijbosch-van Snippenberg boeken
  Suzanne Strijbosch-van Snippenberg - Zie wat je kind beweegt

  Buitensporig huilen van je baby, gefrustreerde boosheid van je peuterpuber, druk gedrag of extreem slecht eten. Aan het gedrag van een jong kind merk je meestal wel dat het niet goed in zijn vel zit. Maar wat er precies aan de hand is, is veel minder duidelijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jos Moons boeken
  Jos Moons - De kunst van geestelijke begeleiding

  Jos Moons De kunst van geestelijke begeleiding Een praktijkboek in ignatiaans perspectief Geestelijke begeleiding, hoe doe je dat? In de jongerengroep van je gemeente is een jonge vrouw God kwijtgeraakt. Een jongeman overweegt om priester te worden. Waar vraag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Scott Cunningham boeken
  Scott Cunningham - Groene magie

  Groene magie beschrijft de folklore en magische eigenschappen van meer dan vierhonderd planten. Het boek behandelt niet zozeer de moeilijk verkrijgbare, esoterische plantensoorten als wel veel oude bekenden: uien, cashewnoten, appels, rijst en sla, maar ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Don Miguel Ruiz, Barbara Emrys boeken
  Don Miguel Ruiz, Barbara Emrys - De drie vragen

  De drie vragen is het allernieuwste pareltje van wijsheid van de hand van Don Miguel Ruiz. In dit nieuwe boek bouwt hij voort op de wijsheid uit een van de meest geliefde spirituele boeken allertijden: De vier inzichten, waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Sharon Numan boeken
  Sharon Numan - Gewoon lekker afvallen

  Je wilt graag gezond afvallen, maar hoe doe je dat? In dit boek pak je in 12 praktische stappen de barrières aan die een gezond gewicht in de weg staan. Niet met een dieet, maar door een gezond en flexibel voedingspatroon. Want jouw lichaam is gemaakt om je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Stephanie Coorevits boeken
  Stephanie Coorevits - Handleiding voor de single

  Single. Volgens Wikipedia is een "alleenstaande" iemand die geen partner heeft, alleen woont en in het eigen dagelijkse onderhoud voorziet. Die fijne definitie gaat gepaard met een foto van een fifties huisvrouwtje aan het fornuis (dit is niet verzonnen, zoek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marius Methodius Rietdijk boeken
  Marius Methodius Rietdijk - Organisaties conditioneren

  Organisaties beheersen in belangrijke mate ons gedrag. Maar hebben wij ook invloed op organisaties? In deze langverwachte studie wordt, voor het eerst in Nederland, onderzocht of de conditioneringtheorie kan helpen. De conditioneringprincipes, ontdekt in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,75
 • Anne-Marie Claassen, Jenny Broersen boeken
  Anne-Marie Claassen, Jenny Broersen - Handleiding module Schematherapie en de Gezonde volwassene

  Dit boek is een handleiding voor therapeuten die werken met schematherapie. Veel mensen hebben na (schema)therapie nog restklachten of blijven (deels) worstelen met negatieve patronen, chronische somberheid en angst. De module die wordt beschreven is niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,99
 • Edwin Bakker, Peter Grol boeken
  Edwin Bakker, Peter Grol - Nederlandse jihadisten

  Het aantal jihadisten dat Nederland verlaat om in Syrië en Irak te strijden is ongekend: van slechts een paar in 2012 tot mogelijk meer dan 300 in 2016. Na de aanslagen in Brussel en Parijs zijn er grote zorgen over deze jihadisten en het risico dat zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ernie Beuker, Herman Beuker boeken
  Ernie Beuker, Herman Beuker - De wasstraat voor je gedachten

  Methodiek van het Gedachten Analyse Programma (GAP) Duizenden gedachten per dag. Variërend van ‘hé. het regent, ik heb zin in koffie’ tot ‘ik neem ontslag’. Het zijn veel, heel veel gedachten die de mens op een dag heeft. Het zijn gelukkig niet alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95