Boeken over mens en maatschappij

 • Susan van der Beek boeken
  Susan van der Beek - Hartmama

  Ik ken je niet persoonlijk en toch ken ik je. Tot op het bot, zou ik bijna zeggen. Als ik je aankijk, zie ik het in je ogen. Jouw kracht, die huist in jouw verdriet. Ik zie het verdriet, omdat ik het ken. Vertel eens, hoe oud was jij toen jouw mama overleed?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Kahlil Gibran, Neil Douglas-Klotz boeken
  Kahlil Gibran, Neil Douglas-Klotz - Een boekje over wijsheid

  In dit prachtige cadeauboekje ontdek je wat wijsheid is. Een boekje over wijsheid bevat meer dan honderd fabels, verhalen en gedichten van Kahlil Gibran. Zijn troostende woorden verhalen over wijsheid, liefde, eenheid en tolerantie. Kahlil Gibran (1883-1931)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Ignaas Devisch, Jean Paul Van Bendegem boeken
  Ignaas Devisch, Jean Paul Van Bendegem - Doordenken over dooddoeners

  Wij, mensen, zijn raadselachtige dieren. We lopen rechtop, we bedrijven de liefde het hele jaar door en we hebben praat voor tien. Niet dat we altijd zinnige dingen zeggen, want vaak weten we niet wat gezegd en spreken we toch. Dooddoeners heet zoiets.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Theo Pleizier boeken
  Theo Pleizier - Gewone Catechismus

  "De Gewone Catechismus`(Luxe editie), gebonden met leeslint. Geschreven door de theologen Theo Pleizier, Arnold Huijgen en Dolf te Velde, wil de inhoud van het christelijk geloof op een hedendaagse manier overdragen aan volgende generaties en hen inspireren.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Thich Nhat Hanh boeken
  Thich Nhat Hanh - Hier en nu - grote letter uitgave

  In Hier en nu laat Thich Nhat Hanh je de vrijheid en het geluk van het leven in het heden ontdekken. Hij benadrukt de kracht van mindfulness om ons leven te veranderen. Hij legt uit dat mindfulness geen uitvlucht of ontsnapping is. Het gaat om bewust leven en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • A.E.J. Kaal boeken
  A.E.J. Kaal - Het leven van Nelle

  10 juni 2018: dat is de dag waarop Nelle Duininck 80 jaar geworden zou zijn. Helaas is zij vijf jaar daarvoor overleden. In dit boek blik ik terug op haar leven en put uit mijn herinneringen om aldus in kaart te brengen wat de 43 jaar, die ons huwelijk heeft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Guus van Winkel boeken
  Guus van Winkel - Atelier Rosé

  … Rosé wordt niet helemaal voor vol aangezien. Dat imago komt van de Franse wijnboeren die het alleen maar voor de lol gemaakt hebben. Voor erbij. Omdat ze nog wat in het vat hadden dat niet verzuurde. Ik ben ze dankbaar. Ik drink het. Nooit witte wijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Youssef Kobo boeken
  Youssef Kobo - Sire, er zijn geen allochtonen meer

  Het identiteitsdebat beheerst media en politiek in tijden van angst en polarisering. Welke impact heeft dit op minderheden in ons land en hoe moeten we als samenleving verder? Aan de hand van zijn levensverhaal verschaft Youssef Kobo de lezer een bevoorrechte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Erica Duenk boeken
  Erica Duenk - Bijzonder eenvoudig

  Erica Duenk werd door God achter de potten en pannen vandaan geroepen om voor Hem aan het werk te gaan. Met de verhalen in dit boek wil ze doorgeven dat God mensen roept om vanuit hun eenvoud bijzondere dingen voor Hem te mogen doen. Soms vanaf een podium,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Lieven De Marez boeken
  Lieven De Marez - Ken je digitaal DNA

  Smartphones zijn niet meer weg te denken uit onze levens. We kunnen niet meer zonder. Terwijl we het enorme plezier en het gemak van een leven vol apps ervaren, schieten we ook gezamenlijk in paniek: worden we niet door die smartphones gedirigeerd? Kunnen we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Griet Vandermassen boeken
  Griet Vandermassen - Dames voor Darwin

  Feministen hebben het niet begrepen op biologie. Velen verzetten zich zelfs actief tegen een biologisch geïnformeerde kijk op de seksen. Het bewijs is nochtans overweldigend dat veel psychologische sekseverschillen niet alleen aan onze opvoeding en cultuur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Lisbeth Imbo boeken
  Lisbeth Imbo - 7 politieke dromen

  Het zijn woelige politieke tijden en overal hoor je dat politici "polariseren" en dat ze "spelletjes spelen". Alsof het koude marionetten zijn die een toneeltje opvoeren en dat alles draait om macht en gelijk krijgen. Maar politici zijn ook gewoon mensen, die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Aswintha Mandemaker boeken
  Aswintha Mandemaker - Groepsdynamiek in de verstandelijk gehandicaptenzorg

  ‘Eindelijk een boek voor groepsbegeleiders waarin groepsdynamiek is toegepast op de (L)VG-zorg!’ Het groepsklimaat in de verstandelijk gehandicaptenzorg is een belangrijke factor voor het welzijn en de ontwikkeling van individuele cliënten. Begeleiders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,00
 • Marc Fleurbaey boeken
  Marc Fleurbaey - Voor sociale vooruitgang

  In een tijd waarin we geteisterd worden door terrorisme, populisme, klimaatproblemen en economische ongelijkheid is het niet vanzelfsprekend om in een betere toekomst te geloven. De maatschappelijke uitdagingen zijn zo complex dat geen enkele wetenschapper in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Vandenabeele Bart boeken
  Vandenabeele Bart - Verbijstering, veelheid, verschil

  Niet de verwondering maar de verbijstering is het uitgangspunt van de hedendaagse filosoof. De complexe wereld van de laatmoderne mens biedt immers weinig geruststellends waarover filosofen zich sereen kunnen verwonderen. Integendeel, de werkelijkheid is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Franz Delitzsch boeken
  Franz Delitzsch - Commentaar op de Psalmen 1

  Kommentaar op De Psalmen Franz Delitzsch eerste deel Franz Delitzsch (1813-1890) was een beroemd Duits hoogleraar (theologie en hebreeuwse letterkunde). Hij verdedigde de Joodse gemeenschap in Duitsland tegen anti-semitische aanvallen en was de eerste die het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,15
 • Gary Chapman boeken
  Gary Chapman - De vijf talen van de liefde van tieners

  Het is een hele uitdaging om aan tieners te laten merken dat mensen van hen houden. Tieners hebben er veel behoefte aan te weten dat mensen in hun omgeving van hen houden. Maar 't is niet makkelijk dat aan hen te communiceren. Je begrijpt elkaar al gauw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Lindsay boeken
  Lindsay - Mama worden

  Lindsay is een van de populairste zangeressen in Vlaanderen. In 2018 vierde ze haar tiende verjaardag op het podium. Vorig jaar deelde ze de vreugde van haar moederschap met het brede publiek: in december 2017 werd dochter Lisa-Marie geboren. Achter dit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Robbert Jansen boeken
  Robbert Jansen - Vlag de witte vlag

  Wij zullen vaandels opheffen in de Naam van onze God.Als je ergens blij mee bent, steek je de vlag uit. Dat is tenminste wel wat het spreekwoordenboek zegt. Maar wanneer ben je daar blij genoeg voor? Op steeds meer plekken hangen christenen op christelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Marinus van den Berg boeken
  Marinus van den Berg - Dicht op de dag

  Het boek 'Dicht op de dag' is een persoonlijk boek, waarin Van den Berg zoekt naar spirituele bronnen, die betekenis kunnen geven aan ons leven. Wat is in het informatietijdperk echt van betekenis? Marinus van den Berg zoekt antwoorden in korte, poëtische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Franz Delitzsch boeken
  Franz Delitzsch - Commentaar op de Psalmen 2

  Kommentaar op De Psalmen Franz Delitzsch tweede deel Franz Delitzsch (1813-1890) was een beroemd Duits hoogleraar (theologie en hebreeuwse letterkunde). Hij verdedigde de Joodse gemeenschap in Duitsland tegen anti-semitische aanvallen en was de eerste die het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,15
 • Renee Van Riessen boeken
  Renee Van Riessen - Van zichzelf bevrijd

  Menselijk leven is leven in relaties. De Frans-joodse filosoof Emmanuel Levinas richtte zich vooral op de bevrijdende kracht van relaties. Hij ontdekte dat ze behulpzaam kunnen zijn om onszelf los te laten en om compassie te oefenen. Renée van Riessen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Hans Christiaan Mol boeken
  Hans Christiaan Mol - KABRA

  Dit kleine werkje is ontstaan op basis van mijn ervaringen en kennis met de Tarot kaarten, mijn studiegebied de Kabbalah en de gechannelde leringen van Ra. Vandaar ook de gegeven naam KABRA, die wijst op Kabbalah en Ra. Eind jaren tachtig tot in de jaren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Guy Eugène Dubois boeken
  Guy Eugène Dubois - Khaggavisana Sutta

  De Khaggavisana-Sutta behoort tot de oudste delen van de Pali-canon. Guy Dubois is er opnieuw in geslaagd deze vroeg-boeddhistische verzen vanuit het Pali klaar en duidelijk naar het Nederlands te vertalen. De commentariëring maakt het geheel compleet. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Abel Borghuis boeken
  Abel Borghuis - Voorgoed ongeschikt?

  Het was niet zo dat Abel Borghuis in een nacht een visioen kreeg dat een wending in zijn leven zou inluiden. Ook hoorde hij geen stem in zijn hoofd die hem de weg uit het dal wees. Toch is er in pakweg een jaar tijd veel gebeurd, en ook leek het gebeurde vaak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95