Boeken over mens en maatschappij

 • Aline Kruit, Irma Leijten boeken
  Aline Kruit, Irma Leijten - Eerste hulp bij beter slapen

  In vijf stappen weer heerlijk slapen. Klinkt dat onmogelijk? Niets is minder waar: iedereen kan beter leren slapen. En het mooie is: daar heb je niets voor nodig. Geen pillen, rituelen, speciale matrassen, of noem maar op.In dit praktische boek helpen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Mirjam Florijn boeken
  Mirjam Florijn - Lees je Bijbel, journal elke week

  De Bijbel lezen kan op allerlei manieren. Door creatief met bijbelteksten aan de slag te gaan, kan de tekst als nieuw naar je toe komen. Illustrator Mirjam Florijn combineert beelden en creativiteit met bijbellezen. In dit boek helpt ze de lezer op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Adi Da boeken
  Adi Da - De knie van luisteren

  Dit boek is de meer dan een spirituele autobiografie. Het is een boek dat "leeft" en de spirituele kracht vertegenwoordigt van Avatar Adi Da Samraj. Het is later enkele malen door hem herschreven. Deze vertaling in het nederlands dateert nog uit de tijd voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,78
 • Karen van Doesburg boeken
  Karen van Doesburg - Kanchis Ñusta Karpay

  Kanchis Ñusta Karpay – woorden uit de oude Inca-taal (Quechua) – betekent letterlijk: ‘Zeven Godinnen Inwijdingen’. Deze traditionele, authentieke en bijzondere inwijdingen worden al eeuwenlang uitgevoerd door de paqo’s (Inca-sjamanen) uit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Shri Ramakant Maharaj boeken
  Shri Ramakant Maharaj - Zelfloos Zelf

  Zelfloos Zelf Shri Ramakant Maharaj Dit boek moet je ademen en daarbij het denken achterwege laten. Er gebeurt meer in de dialogen dan woorden kunnen zeggen. Het doel van deze woorden is om de lezer zichzelf in ware zin te leren kennen, om de illusie over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Adyashanti boeken
  Adyashanti - Niets is belangrijker

  Het allerbelangrijkste - ontdek de waarheid in het leven zelf Adyashanti ‘Adyashanti bedient zich niet van zenjargon, maar hij doorbreekt net als de grote zenmeesters van weleer de grenzen van het conventionele boeddhistische debat en spreekt rechtstreeks… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Monique van den Berg boeken
  Monique van den Berg - Vergeten dat ik vergeet

  Monique van den Berg maakt als arts in het verpleeghuis dementie iedere dag van dichtbij mee. In dit boekje heeft zij met ontroerende, eenvoudige teksten vastgelegd hoe dit moet voelen, zowel vanuit patiënten als vanuit de mensen om hen heen. Haar woorden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hedvig Montgomery boeken
  Hedvig Montgomery - Baby & dreumes 0-2 jaar

  Een baby krijgen is een wonder. Het maakt niet uit hoeveel kinderen je al hebt; het is altijd bijzonder. En als ouder wil je het beste voor je kind. Dit boek is een gids voor de eerste intieme, overweldigende en prachtige 24 maanden van het leven van je kind.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Angélique Heijligers boeken
  Angélique Heijligers - Morning Medicine

  Een goede morgen is het begin van een goede dag In 2017 maakte Angélique Heijligers haar allergrootste droom waar: ze ging wonen en werken in LA. Maar alles achterlaten en verhuizen naar de andere kant van de wereld betekende ook afscheid nemen van alles wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Carola Houtekamer, Freek Schravesande boeken
  Carola Houtekamer, Freek Schravesande - Afrit Akersloot

  Tien jaar lang hingen de NRC-journalisten Carola Houtekamer en Freek Schravesande voor ‘Afrit Akersloot’ rond in het land, immers: als je Nederland echt wilt leren kennen, moet je de afrit nemen. En dan rondhangen. Dan zie je dat alles anders is dan je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ferdinand Brand boeken
  Ferdinand Brand - Denk anders, leer meer

  Denk anders, Leer meer is geen gelikt boek, het is een boek dat je een hand geeft. Iedereen die vastloopt in de geijkte manieren van leren en studeren wordt hier op een uitnodigende en plezierige wijze meegenomen en uitgedaagd. Je kunt bij deze aanpak zonder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Erik Borgman, Paul van Geest, Rik Torfs, Jan de Volder boeken
  Erik Borgman, Paul van Geest, Rik Torfs, Jan de Volder - Paus Franciscus

  Wie Franciscus wil begrijpen, moet dit boek lezen Van superheld tot mikpunt van kritiek. Van knuffelpaus tot kerkvorst die zelf wordt beschuldigd. Het gebeurt allemaal in het zesde jaar van het pontificaat van paus Franciscus: een bewogen en chaotisch jaar. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Philip Troost boeken
  Philip Troost - Energie van de Geest

  In ‘Energie van de Geest’ herijkt Philip Troost de kernwoorden van het christelijk geloof. We zijn verlost, maar echt vrij leven is een ander verhaal. We gaan voor onderlinge gemeenschap, maar je verbinden met elkaar, hoe doe je dat? Philip Troost laat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Karen Glistrup boeken
  Karen Glistrup - Ik wil jullie iets vertellen

  Dit boek 'Ik wil jullie iets vertellen' helpt om met kinderen te praten over psychische problemen van hun ouders. Het boek is bedoeld voor jongere kinderen, kinderen van de basisschoolleeftijd, ouders en hulpverleners. Het zal het kind doen helpen begrijpen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Ilse Ruijters boeken
  Ilse Ruijters - Vruchtbaar

  Hoe voelt het om jezelf hormooninjecties te geven? Wat zijn de mogelijkheden in het medische en alternatieve circuit? Hoe houd je het leuk tussen de lakens? Wanneer is het “proberen” (even) genoeg geweest? En: hoe kun je als buitenstaander iemand met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Marcha Hartman-van der Laan boeken
  Marcha Hartman-van der Laan - Sociaal werk in de digitale samenleving

  De samenleving wordt steeds digitaler. In toenemende mate maken we gebruik van websites, sociale media en digitale middelen zoals apps en games. Dit zorgt voor kansen en mogelijkheden voor individuen, organisaties en overheden. Maar niet iedereen kan daar even… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Merel Corduwener boeken
  Merel Corduwener - Polderpolonaise

  Wie en wat is Nederland? Als je de clichés van klompen, molens en tulpen weghaalt, wat blijft er dan over van het ‘typische Nederland’? Hoeveel van onze ‘nationale identiteit’ is terug te zien in ons dagelijks leven? In dit boek onderzoekt Merel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Wim Oosterlinck boeken
  Wim Oosterlinck - Ik wilde geen kinderen (en nu heb ik er twee)

  Radiopresentator Wim Oosterlinck is de trotse vader van Roos (5) en Bo (1). Met een zware dosis herkenbaarheid en een stevig snufje humor vertelt Wim hoe hij eerst absoluut geen kinderen wilde en hoe ze nu zijn leven veranderen. Lees hoe het wonder in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bridget G Michaels boeken
  Bridget G Michaels - Harmonie

  Harmonie is een boek dat geschreven is en gedragen op muziek, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het geeft je de sleutel tot innerlijk geluk. Hoe je als kind, puber, vrouw, partner, kortom in je drukke bestaan opnieuw balans weet te vinden. Hoe jij en jouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Nieuwe muziek bij de psalmen en enige gezangen 2 Uitgave voor koor (satb)

  Het tweede deel van een tweetal boeken met bekende teksten van psalmen en enkele gezangen, die opnieuw getoonzet zijn voor koor (satb), kwartet (satb) of begeleidend toetsinstrument (Psalm 90-150 en Gezang A-L). Voor meer info, zie deel 1. (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Anitsa Kronenberg boeken
  Anitsa Kronenberg - Ayesha

  Dit boek gaat over de levens van een hond en een mens. Hun diepe band reikt verder dan je voor mogelijk houdt. Omdat de hond problematisch gedrag vertoont gaat haar mens, ze is therapeute, aan de slag om dit te verhelpen. Ze doet dit door talloze helingen voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Anton de Man boeken
  Anton de Man - Rousseau

  Anton de Man behaalde zijn doctoraal Frans aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Tien jaar later ging hij terug naar dezelfde Alma Mater en deed er doctoraal sociale psychologie. Vervolgens begon Anton aan een proefschrift over de 18e-eeuwse literatuur. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75
 • Martine Groen, Paul Kuijpers boeken
  Martine Groen, Paul Kuijpers - Woorden breken

  De psychoanalyse geldt in Nederland als een langdurige, moeizame therapie. Elders in het (nabije) buitenland wordt zij gezien als een non-conformistische wetenschap die zich op een indringende manier over de moeilijke condities van het menselijk bestaan buigt.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,90
 • Christian van der Heijden boeken
  Christian van der Heijden - Jan van Burgsteden

  Jarenlang was hij de hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam. Al die jaren bleef hij trouw aan zichzelf: sjouwend voor de Heer, dicht bij mensen, gedreven om de eenheid van christenen. Dat deed hij op de eerste plaats als sacramentijn. Zestig jaar geleden deed hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Eva Bron boeken
  Eva Bron - De Goddelijke Instrumenten van de Mens

  In de Goddelijke Instrumenten van de Mens neemt de schrijfster ons mee op reis langs tal van diepe inzichten, die we los van elkaar meestal begrijpen. Als we deze inzichten tot één geheel kunnen krijgen tegelijkertijd, zijn we dicht bij Verlichting of raken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,93