Boeken over mens en maatschappij

 • Diana Marijnissen boeken
  Diana Marijnissen - Bedreigde wethouders

  “Bedreigingen tegen politici brengen de democratie in gevaar”. Deze uitspraak is opgetekend in dagblad Trouw (2017) en afkomstig van de plaatsvervangend directeur van de Wethoudersvereniging. In een interview met het dagblad spreekt hij zijn zorg uit over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Etienne Davignon, Maroun Labaki boeken
  Etienne Davignon, Maroun Labaki - Etienne Davignon. Mijn drie levens

  Dit boek beschrijft niet mijn leven, maar mijn herinneringen. Herinneringen aan gebeurtenissen waarvan ik getuige ben geweest in de loop van mijn drie levens: in de diplomatie, bij de Europese Commissie en later in het zakenleven. Elke keer heb ik het geluk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Gerbert Bakx boeken
  Gerbert Bakx - Nieuwe levenskunst

  Het langverwachte nieuwe boek van de auteur van de bestseller ‘De strategie van het geluk’. Duurzaam geluk is niet afhankelijk van omstandigheden of gebeurtenissen, maar is een actieve creatie van de mens zelf. We worden niet passief geleid door oorzaken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • David Lynch boeken
  David Lynch - Hoe vang je de grote vis?

  Hoe ziet het creatieve proces van een kunstenaar er uit? In Hoe vang je de grote vis? geeft de wereldberoemde regisseur David Lynch een origineel kijkje in zijn artistieke keuken. Lynch laat zien hoe meditatie, inspiratie, en soms puur toeval hebben… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Alexandra REINWARTH boeken
  Alexandra REINWARTH - De ultieme f*ck it methode

  Iedereen kent ze wel: die beslissende momenten in het leven waarop duidelijk wordt dat het tijd is om de zaken anders aan te pakken. Alexandra Reinwarth beleefde zo'n glorieus moment toen ze 'fuck it' zei tegen haar vervelende vriendin Katrien. Niet alleen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jon Bernie boeken
  Jon Bernie - Het ongelofelijke geluk van wat is

  Ten diepste willen we allemaal gelukkig zijn. Maar wat houdt ons dan tegen? Zouden de onbewuste overtuigingen over onszelf en ons leven, over de werkelijkheid en hoe de dingen horen te zijn, in de weg kunnen zitten? Wanneer we ons identificeren met en ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • J.I. Doedes boeken
  J.I. Doedes - Hermeneutiek voor de Schriften des Nieuwen Verbonds

  Jacobus Isaac Doedes (1817-1897) was hoogleraar in Utrecht, waar hij colleges gaf in de Exegese van het Nieuwe Testament. Hij verzette zich tegen het opkomende liberalisme van de 19de eeuw. Hermeneutiek voor de Schriften des Nieuwen Verbonds is gebaseerd op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • J. van Andel boeken
  J. van Andel - Het Evangelie naar de beschrijving van Lukas

  Jan van Andel (1837-1910) was christelijk gereformeerd predikant achtereenvolgens in Zutphen, Heusden, Leeuwarden en Gorinchem. Hij schreef verschillende commentaren bij de bijbel. Zo verschenen commentaren bij Lukas, Johannes, Handelingen der Apostelen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Lien Nubé boeken
  Lien Nubé - Gesprekken vanuit De Kosmos

  Werelden en dimensies naast de ons zo bekende werkelijkheid zijn een niet meer weg te denken realiteit.Dit boek bevat een selectie van gesprekken, die Lien Nubé in de afgelopen 10 jaar heeft mogen voeren met de wereld van de geest.Gelukkig wordt het bestaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • John G. Neihardt boeken
  John G. Neihardt - Zwarte Eland spreekt

  Zwarte Eland (1863-1950) was de laatste grote ziener en medicijnman van de Oglala-Sioux. Zijn authentieke levensverhaal is opgetekend in Zwarte Eland spreekt. Het magische visioen dat hem al op bijzonder jeugdige leeftijd werd geopenbaard speelt hierin een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Eginhard Meijering boeken
  Eginhard Meijering - Emil Brunner

  Brunner kwam in de jaren twintig van de vorige eeuw als een theoloog naar voren, die niet tussen de partijen wilde staan, maar tot ergernis van velen ter linker- en rechterzijde de preten-tie leek te hebben erboven te kunnen staan. Vrijzinnigen hadden dan ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • G. Boer boeken
  G. Boer - Gegronde troost

  Gegronde troost’. Deze titel geeft aan waar het in de uitleg van de catechismus van ds. G. Boer om gaat. Het allesbeslissende is dat wij de Heere Jezus Christus kennen als onze getrouwe Zaligmaker. Daarin alleen vinden wij de enige troost in leven en sterven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • M. Klaasen boeken
  M. Klaasen - Verbonden

  Hoe gaat God om met mensen? De Bijbel laat van Genesis tot Openbaring zien dat de relatie tussen God en mens bepaald wordt door het verbond. Adam, Abraham, David, Israël - allemaal waren ze verbonden met God dankzij het verbond. In dit toegankelijk geschreven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Gaby Stroecken, Rien Verdult boeken
  Gaby Stroecken, Rien Verdult - De verbroken verbinding

  We zijn een kind van de kosmos. Bij onze verwekking wordt het kosmische, eindeloze bewustzijn gepersonaliseerd in ons oer-bewustzijn. Het is de kiem van leven, van zelfbewustzijn, van verbinding. Door vroege, prenatale indrukken groeit dit bewust-zijn in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,90
 • Jessie De Caluwe boeken
  Jessie De Caluwe - Leve de burn-out

  Jessie De Caluwe ken je ongetwijfeld nog als radiostem of televisiegezicht. Tijdens haar bloeiende mediacarrière kreeg ze heel wat tegenslagen te verwerken. Ze heroriënteerde zich met succes als coach, moderator, stemactrice en docente. Het onophoudelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Preston Sprinkle boeken
  Preston Sprinkle - Geliefden

  GELIEFDEN OMDAT HOMOSEKSUALITEIT MEER IS DAN EEN KWESTIE 'Tegenwoordig slaap ik niet meer zo goed als vroeger. Ik word regelmatig wakker vo?o?r mijn wekker afgaat, vanwege het vele verdriet dat wij christenen onze homoseksuele medemensen hebben aangedaan.' Zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • J. Kommers boeken
  J. Kommers - En zij volgen het lichtend spoor

  Als oud-zendingspredikant kent dr. J. Kommers het zendingswerk. In dit boek geeft hij een overzicht van het spoor dat God door geroepen mannen en vrouwen getrokken heeft in deze wereld.Het laatste bevel van Jezus aan de discipelen om het Evangelie in de wereld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Mieke Mosmuller boeken
  Mieke Mosmuller - Het geheim van het getal

  De intelligentie is een groot goed voor de mens, zowel in het gewone leven als ook in wetenschap en kunst. Ze wordt gezien als een gave van de natuur, van het lichaam. Als veld voor de spiritualiteit is de intelligentie niet erkend. Het lijkt eerder een gebied… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Carl Honoré boeken
  Carl Honoré - Hoe ouder hoe gekker

  Hoe oud je ook bent, het is nooit te laat voor een rijk en avontuurlijk leven! Toen Carl Honoré vijftig werd, overviel hem het gevoel dat zijn beste jaren nu echt achter hem lagen. Velen zijn immers niet voor niets op zoek naar de eeuwige jeugd. Maar is ouder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Tom Wright boeken
  Tom Wright - Openbaring voor iedereen

  Wright wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse theologen. Naast veel wetenschappelijke boeken en artikelen schreef hij ook de in Engeland erg populaire For Everyone reeks, een commentaar op het Nieuwe Testament. Inmiddels zijn er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Shahroo Izadi boeken
  Shahroo Izadi - Kill it with kindness

  Zelfvertrouwen, persoonlijke groei en geluk Dit boek biedt je een haalbaar en persoonlijk ontwikkelingsplan waar je je aan wilt houden De Kindness-methode is heel eenvoudig: wees vriendelijk voor jezelf en leer hoe je daarmee je gewoontes voor altijd kunt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • William Heutink boeken
  William Heutink - joy!

  Joy! Als we onze doelen bereikt hebben, dan zullen we blij zijn! Deze houding zorgt ervoor dat we het bijna nooit zijn omdat we altijd wel iets te halen hebben. Hebben we het doel dan al behaalt, dient zich het volgende alweer aan. We zeggen dat we iets moeten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,46
 • Dalai Lama boeken
  Dalai Lama - Het kleine boekje van het geluk - grote letter uitgave

  In Het kleine boekje van het geluk wijst de Dalai Lama ons op de noodzaak van tolerantie, eerlijkheid en vergeving en hij moedigt ons aan ons te concentreren op de mooie dingen om ons heen, om zo het geluk te vinden. (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Gert Storms boeken
  Gert Storms - Een inleiding in de psychologie in 10 3/4 hoofdstukken

  Wat heeft het speeksel van Pavlovs honden te maken met fobieën? Zijn mannen minder empathisch dan vrouwen? Doen we er altijd goed aan om puike prestaties te belonen? Kunnen we onaangename gebeurtenissen vergeten als de herinnering eraan te pijnlijk is? Waarom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,50
 • Eva Maenhout, Kris Perquy boeken
  Eva Maenhout, Kris Perquy - Het sportbrein

  Topsport is een complex samenspel van techniek, fysiek, tactiek én de juiste mentale ingesteldheid. Dat laatste aspect wordt helaas vaak miskend, hoewel het kan beslissen over winst of verlies. Veel atleten, hun coaches en sportcommentatoren raken vaak niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50