Boeken over mens en maatschappij

 • Jaap Dieleman boeken
  Jaap Dieleman - Gekocht en betaald

  Gekocht en betaald Een inspirerende boodschap over de trouw van God aan Zijn verbond met ons. En de ongelooflijk rijke zegeningen die zijn weggelegd voor degene die (ver)bondgenoten zijn. Ontdek de grote kracht die er schuilt in het bloed van Jezus dat het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Tinkebell. boeken
  Tinkebell. - Het gevaar van angst

  Het gevaar van angst van TINKEBELL. gaat over de kernramp in Fukushima op 11 maart 2011. Je herinnert je het nieuws vast nog wel; we zaten allemaal aan de buis gekluisterd. Maar wist je dat er uiteindelijk niemand is overleden door de straling? Nee, echt niet.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Kim Putters boeken
  Kim Putters - SCP-essay Een lokaal sociaal contract

  Om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen in de samenleving, zijn samenwerking in het sociaal domein en het versterken van de kennisinfrastructuur noodzakelijk. Van gemeenten en sociale netwerken wordt veel verwacht als het gaat om zorgzaamheid naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,00
 • René Stockman boeken
  René Stockman - Ga tot Jozef Het verhaal van de stille heilige

  De evangelieverhalen zijn heel sober omtrent de figuur van Jozef. Van hem is bovendien geen enkel woord bewaard gebleven. En toch neemt hij in de loop der eeuwen een belangrijke plaats in, zowel in de geschiedenis van de kerk als in het leven van veel gelovige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • The Mindfulness Project boeken
  The Mindfulness Project - Mindful in de natuur

  Het creatieve mindfulness werkboek met 60 oefeningen voor buiten. Na het succes van Ik ben hier nu komt The Mindfulness Project met Mindful in de natuur. Waar het in het eerste boek vooral ging om mindful momenten te creëren en te mediteren, gaat Mindful in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Kees Kok boeken
  Kees Kok - ONMOGELIJK GELOOF

  Franz Overbeck (1837-1905) was van 1870 tot 1897 professor in het Nieuwe Testament en de Oude Kerkgeschiedenis in Bazel. Zijn grotendeels onvoltooide en tot voor kort ongepubliceerde levenswerk was de compositie van een "profane kerkgeschiedenis" 'ohne… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Tabe Bergman, Eric van de Beek boeken
  Tabe Bergman, Eric van de Beek - Nepnieuwsexplosie

  Is het nieuws nep? In dit boek buigt een bonte verzameling van kritische journalisten en academici zich over deze prangende vraag. Aan de hand van onder meer de oorlog in Syrië, de ramp met vlucht MH17 en de doodgezwegen Amerikaanse invloed op de Nederlandse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • René Stockman boeken
  René Stockman - Barmhartigheid wil Ik, geen offers

  Wat houdt barmhartigheid in? Wat zegt het nog in deze tijd? Hoe kunnen we barmhartigheid beleven en hoe kunnen we er vandaag over spreken?In het Jaar van de Barmhartigheid gaat broeder Stockman op zoek naar antwoorden op deze vragen, vanuit zijn eigen leven en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Christian van der Heijden boeken
  Christian van der Heijden - Paus Franciscus, Het vijfde jaar

  Christian van der Heijden is bezig aan een unieke serie over het pontificaat van paus Franciscus. Deze Vaticaanwatcher bij uitstek volgt nu al een paar jaar het opmerkelijke optreden van paus Franciscus die ondanks steeds meer tegenwind in de curie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Koo van der Wal, Hugo Verbrugh, Louw Feenstra boeken
  Koo van der Wal, Hugo Verbrugh, Louw Feenstra - Denken over geneeskunde

  Na de indrukwekkende successen van het natuurwetenschappelijke medische model wordt de geneeskunde nadrukkelijker dan voorheen geconfronteerd met nieuwe, deels hernieuwde vragen waarop zij het antwoord moet zien te vinden. Denk aan de invloed van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Hilde Østby, Ylva Østby boeken
  Hilde Østby, Ylva Østby - Zoeken naar zeepaardjes

  Op welke manier bepaalt ons geheugen hoe we naar onszelf en naar de wereld kijken? In deze Noorse bestseller wordt de werking van het 'zeepaardje', het kleine deel van onze hersenen dat de regie voert over onze herinneringen ontrafeld. Dat zeepaardje is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marjory Bonar boeken
  Marjory Bonar - Andrew Bonar als pastor

  ‘U moet meer hebben dan een hoop. Nu al kunt u wéten of uw naam geschreven staat in het boek des levens van het Lam.’ Nuchterheid, teerheid en godsvrucht gingen samen bij de Schotse predikant Andrew Bonar (1810-1892), een vriend van McCheyne. Dit boek,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Patrick Loobuyck boeken
  Patrick Loobuyck - Samenleven met overtuiging(en)

  Wat moeten mensen weten als ze zich vandaag ernstig en genuanceerd met levensbeschouwelijke thema's willen inlaten? Dat is de ambitieuze vraag van waaruit dit boek is ontstaan. Ondanks de secularisering zijn religie, levensbeschouwing en diversiteit nog steeds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Hylke Bonnema boeken
  Hylke Bonnema - Geld verdienen met je roeping

  Ben jij op zoek naar meer geluk in je werk? Veel mensen zijn niet gelukkig in hun werk. Sommigen leven hun roeping maar leveren continu strijd om er voldoende mee te verdienen. Anderen verdienen voldoende, maar voelen zich niet op hun plek. Ze zoeken nog naar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jaap Hiddinga boeken
  Jaap Hiddinga - De laatste stap naar bewustzijn

  Waarom bestaat het leven, de schepping, en de menselijke levensvorm? Er zijn veel gedachten over de schepping en de creatie van het leven door een goddelijke intelligentie, maar wat is de werkelijkheid? Dit boek gaat diep in op recente herontdekte geschriften… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Wouter Deboot, Steven Claerhout boeken
  Wouter Deboot, Steven Claerhout - Dwars door Amerika

  Amerika, het land van eindeloze mogelijkheden. Wouter Deboot rijdt er dwars doorheen, op de fiets. Steven Claerhout reist in een camper mee als rechterhand. Op hun tocht gaan ze op zoek naar de ziel van Amerika. Die zit niet in wolkenkrabbers, maar bij gewone… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Edwin Koster, Rob Boschhuizen boeken
  Edwin Koster, Rob Boschhuizen - Koster, Glazen slijpen

  Kritische reflectie op wetenschap behoort een kernactiviteit van de universiteit te zijn. Welke aannames en welke belangen sturen wetenschappelijk onderzoek? Heeft het bedrijven van wetenschap bepaalde ethische consequenties en wat is eigenlijk het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Daniël Muller, Erwin Kamp boeken
  Daniël Muller, Erwin Kamp - Moral Injury

  Als gevolg van de opkomst van nieuwe oorlogsomstandigheden zoals guerrillatactieken, stedelijke oorlogsvoering en niet geüniformeerde strijders is het voor militairen steeds moeilijker om verantwoorde keuzes te maken in dit moeras van morele ambiguïteit.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Joseph Jebelli boeken
  Joseph Jebelli - Het begin van het einde

  Alzheimer is de grote, wereldwijde epidemie van onze tijd, die miljoenen over de hele wereld treft. Nederland alleen al telt op dit moment bijna 300.000 patiënten. Sinds 2015 staat dementie als doodsoorzaak op nummer een, voor kanker en hart- en vaatziekten.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Lory Wagenaar-Feringa boeken
  Lory Wagenaar-Feringa - Voor wie verloren heeft en zoekt

  'Voor wie verloren heeft en zoekt' is bedoeld voor iedereen die een dierbare verloor en een steuntje in de rug kan gebruiken. In het boek van auteur en ervaringsdeskundige Lory Wagenaar vind je herkenning van de vele onbekende gevoelens die je als nabestaande… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • George Monbiot boeken
  George Monbiot - Uit de puinhopen

  In een gepassioneerd betoog laat de kritische onderzoeksjournalist George Monbiot zien dat we bezig zijn er een puinhoop van te maken. We vernietigen onze leefwereld. Een alarmerende hoeveelheid planten en dieren sterft uit. De aarde warmt op, met alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Ton de Kok boeken
  Ton de Kok - God voor niet-gelovigen - De God van Spinoza

  Ton de Kok legt in lichtvoetige stijl uit hoe Spinoza tot een rationeel godsbeeld kwam en wat zijn 'God' voor ons levensgeluk kan betekenen. De God van Spinoza valt samen met de natuur en wij mensen zijn een tijdelijke verschijningsvorm van God Natuur. Spinoza… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Marnix van Rossum boeken
  Marnix van Rossum - Mindfulness:back to the roots

  Mindfulness is niet iets dat je doet, het is iets dat is.Al vele eeuwen verwijzen wijsgeren naar een toestand in ons die open en vrij is, voorbij het denken, voorbij onszelf en zelfs voorbij de tijdelijkheid. Dit zou het eindpunt zijn van een lange en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Marcellino Bogers, Fransiska Kleijer boeken
  Marcellino Bogers, Fransiska Kleijer - Humor als verpleegkundige interventie 2.0 - Inclusief Kalender ( SET)

  Boek + Zorg & Humor Verjaardagskalender Dit pakket bestaat uit het boek Humor als verpleegkundige interventie 2.0 en een leuke Zorg & Humor Verjaardagskalender voor op jouw afdeling. Deze verjaardagskalender is bedoeld om een glimlach op het gezicht van jou en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Sara Van Wesenbeeck boeken
  Sara Van Wesenbeeck - Het handboek voor de spitsuurvrouw (POD)

  Is hollen door het leven de enige sport die je beoefent? Ben je op slaapdieet en doe je aan laptop-lunchen en multitasken in de hoop elke dag nog wat extra tijd te winnen? Is brandjes blussen je specialiteit? Lijkt je leven, net als dat van veel vrouwen, één… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99