Boeken over mens en maatschappij

 • Jaco Dagevos, Willem Huijnk, Mieke Maliepaard, Emily Miltenburg boeken
  Jaco Dagevos, Willem Huijnk, Mieke Maliepaard, Emily Miltenburg - Syriërs in Nederland

  Door de sterke instroom van vluchtelingen in de periode 2014-2016 kwam Nederland voor de majeure opgave te staan om adequate opvang te organiseren, zorg te dragen voor een goede asielprocedure en huisvesting te regelen. Nu de instroom is afgenomen, is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Lise Veringa boeken
  Lise Veringa - Help, ik vergrijs

  De ervaring van het ouder worden, vaak met een knipoog.Er komt een tijd in ons leven dat wij moeten erkennen dat wij ouder worden, echt ouder. Wanneer dat moment zich aandient is niet te zeggen, het is voor iedereen anders. Het hangt van veel factoren en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Lise Veringa boeken
  Lise Veringa - Verder gaat alles goed

  Mantelzorger zijn. Wat een ontdekkingstocht.De hoge ouderdom is een levensfase die over het geheel genomen meestal ver van ons af staat. Je leert die fase natuurlijk kennen als je zelf een hoge leeftijd bereikt, maar ook als je mantelzorger wordt van oude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Philippe van Parijs boeken
  Philippe van Parijs - Belgium, een utopie voor onze tijd

  Is België het moeilijkste land ter wereld? Waar anderen onoverkomelijke problemen zien, ontwaart Philippe Van Parijs onverwachte oplossingen. In een heldere stijl en zonder taboes beschrijft hij de uitdagingen die de Belgische politiek sinds jaar en dag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Anne Bert boeken
  Anne Bert - Mijn allerlaatste zomer

  Als Anne Bert te horen krijgt dat ze aan ALS lijdt, wil ze haar leven ten volle leven en zelf over haar einde beslissen. In Frankrijk is euthanasie onmogelijk, dus besluit ze hulp te zoeken in België en ver van huis te sterven. Kort na haar overlijden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Wielie Elhorst, Stijn van der Woude boeken
  Wielie Elhorst, Stijn van der Woude - Zie de regenboog en prijs zijn maker

  "Zie de regenboog en prijs zijn Maker", is een praktische handreiking voor roze vieringen. LHBT-predikant en theoloog Wielie Elhorst en Stijn van der Woude stelden dit boek samen. Het belang van roze vieringen is groot, omdat LHBT-ers vaak een kloof ervaren… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Herman De Dijn boeken
  Herman De Dijn - Rituelen

  Alle ijkpunten lijken uit onze wereld te verdwijnen. Of het nu gaat om religieus geïnspireerde rituelen of om spiritueel weten, straks lopen we met zijn allen rond als totaal bevrijde individuen, zonder de last van traditie of overgeleverde gebruiken. We… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Dagteksten 2019

  Ieder dagstukje in dit bekende dagboek bestaat uit twee bijbelteksten. Daarnaast bevat elke dag een citaat van een passend lied. Dagteksten verschijnt in meer dan 50 talen, waardoor gebruikers zich verbonden weten met christenen uit de hele wereld.Dagteksten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,95
 • Volharding 2019

  Het dagboek bij de Herziene Statenvertaling Volharding verschijnt dit jaar voor de zevende keer. Een eigentijds, actueel geschreven dagboek voor lezers van de Herziene Statenvertaling. De medewerkers van dit dagboek komen uit de Gereformeerde Bond, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • NBG boeken
  NBG - Bijbel in gewone taal scheurkalender 2019

  Geen dag zonder de Bijbel? Met deze scheurkalender lees je elke dag een bijbeltekst uit de Bijbel in Gewone Taal. Laat de teksten je raken, inspireren of verblijden. De Scheurkalender heeft een frisse nieuwe look gekregen die past bij de bijbelvertaling. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Alexander De Croo boeken
  Alexander De Croo - De eeuw van de vrouw

  De toekomst is bezig en ze is vrouwelijk. Alleen hebben we dat nog onvoldoende begrepen. Vrouwen en hun rechten vormen de sleutel tot de vooruitgang die ook onze samenleving broodnodig heeft. Wij denken in Europa nogal snel dat we onze zaken goed geregeld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Alexander Rinnooy Kan boeken
  Alexander Rinnooy Kan - Bordjes duiken

  'Mijn zeer jiddische grootmoeder kon geweldig goed koken en was een strijdlustige sociaal-democraat van het eerste uur.' Zo opent de optimist Alexander Rinnooy Kan de schets van zijn leven. Rinnooy Kan, wetenschapper, onderhandelaar, bankier, kent de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Ties Ament boeken
  Ties Ament - Mijmeren in het dagelijks leven

  Laatst zei iemand: ‘Ik loop met mijn ziel onder mijn arm.’ Een prachtzin. Een zin die vragen oproept, die nieuwsgierig maakt. Wat is dat dan wat je onder je arm hebt? Zo’n zin kan het begin zijn van een gesprek; een gesprek waarin je meandert door de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Bob Woodward boeken
  Bob Woodward - Angst

  Hij volgde al acht Amerikaanse presidenten, van wie er één, Nixon, door zijn onthullingen, moest aftreden; maar nooit eerder schreef de gelauwerde journalist Bob Woodward zo vernietigend over een zittende Amerikaanse president als over Donald Trump in Angst.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Stephane Garnier boeken
  Stephane Garnier - Doe en denk als een kat

  In Doe en denk als een kat laat Stéphane Garnier op een vrolijke manier zien wat wij van katten kunnen leren. Maakt een kat zich druk om haar pensioen? Of doet ze werk dat ze eigenlijk niet leuk vindt? Nee, poezen zijn vrij, kalm, wijs, elegant, trots en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Lies Bot boeken
  Lies Bot - Verandering door bewustzijn, human based

  Verandering door bewustzijn, human based beschrijft de levensloop van de mens van geboorte tot en met het overlijden. Wat kan je daarin tegenkomen, ervaren en wat kan beperkend werken in je ontwikkeling. Leert jezelf voelen wie je in de kern bent. Wat is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ineke Koedam boeken
  Ineke Koedam - Drempel

  Geboren worden, opgroeien, ouder worden, sterven. Dat einde komt, maar hoe? Het is een onbekende fase in ons leven. Het Landelijk Expertisecentrum Sterven wil mensen meer bewust maken van het stervensproces en ze ermee helpen. Door te luisteren en door kennis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Christina Van Geel boeken
  Christina Van Geel - In het spoor van ikigai

  Waar sta jij voor op ’s ochtends? Wat geeft jou de energie, de goesting en de kracht om de nacht van je af te schudden en de dag in te stappen? Zelfs al is die grijs en mistig, ook in je hoofd. Sta jij ten volle achter het leven dat je leidt? Of ben je het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dorian Schmidt boeken
  Dorian Schmidt - Levenskrachten - vormkrachten

  Dorian Schmidt beschrijft een reeks praktische oefeningen die kunnen leiden tot een uitbreiding van de perceptie van de levende natuur. Hij beschrijft de methodologische basis ervan en geeft voorbeelden van waarnemingen op het gebied van vormkrachten. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Swami Venkatesananda boeken
  Swami Venkatesananda - De hoogste yoga

  Yoga V?si??ha wordt beschouwd als een aanhangsel van het Indische epos Mah?r?m?yana. Het is een monumentaal werk bestaande uit 32.000 verzen, in 64.000 regels, ondergebracht in zes boekdelen. Deze Nederlandse vertaling van Yoga V?si??ha door Marijke de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Ignace Glorieux, Suzana Koelet, Ilse Laurijssen boeken
  Ignace Glorieux, Suzana Koelet, Ilse Laurijssen - Gekleurd door het leven

  Dit is derde en (voorlopig) laatste deel in een reeks waarin verslag gedaan wordt van onderzoek naar de onderwijs- en arbeidsloopbanen van allochtonen in Vlaanderen: 1: Wit krijt schrijft beter 2: Zwart op Wit 3: Gekleurd door het leven In de eerste twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Els Messelis boeken
  Els Messelis - Genderidentiteit en seksuele diversiteit in de ouderenzorg

  In 2014 stelde Els Messelis de ' Sekskoffer' voor, die ze ontwikkelde om de bespreekbaarheid rond seksualiteit en intimiteit op latere leeftijd in de ouderenzorg op organisatie-, personeels- en persoonsniveau te verhogen. Eind 2016 stelde ze een hernieuwde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Miet De Letter, Tom Steeland, Patrick Santens boeken
  Miet De Letter, Tom Steeland, Patrick Santens - Het hemd met de onmogelijke knopen

  En plots laten mijn vingers het niet meer toe een hemd te knopen... Het vernemen van de diagnose van de ziekte van Parkinson gaat veelal gepaard met een zoektocht naar informatie en de hoop op innovatieve behandelingen die de ziekte kunnen afremmen, stopzetten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Lois Blyth boeken
  Lois Blyth - De positieve kracht van dankbaarheid

  Kun je je leven veranderen, simpelweg door dankbaarder te zijn? Wetenschappelijk onderzoek toont aan van wel. Bewust dankbaar zijn blijkt namelijk een positieve impact te hebben op de hersenen, waardoor je positiever denkt over de wereld, je naasten en jezelf.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ida Hylkema boeken
  Ida Hylkema - Pater onder de Papoea's

  De Friese boerenzoon Sibbele Hylkema groeit op in de katholieke enclave Blauwhuis. Als dertienjarige stapt hij met een grote koffer op de bus naar Apeldoorn, waar op het kleinseminarie zijn leven in het teken van Gods woord begint. Begin jaren zestig vertrekt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50