Boeken over mens en maatschappij

 • Thomas Quartier boeken
  Thomas Quartier - Liefdesgeboden

  Mag je als monnik van liefdesliederen houden? Hoe kan christelijke spiritualiteit je liefde verrijken? Veel mensen denken bij liefde en religie vooral aan strenge regels, maar de ervaring spreekt een andere taal: in het klooster van je leven mag je niet alleen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Bart Vieveen boeken
  Bart Vieveen - De ontvoogding van de tragische held. Hamlet, Katadreuffe, en Van Egers verkennen de grenzen van het bedreigde Vader-land. Reeks: Psychoanalyse en Cultuur, nr. 12

  Deze cultuuranalytische studie concentreert zich op drie literaire werken (en hun bewerkingen) die historisch gemarkeerd zijn. Bordewijks Karakter uit het interbellum; Gerard Reves De avonden van vlak na de Tweede Wereldoorlog, en Tom Lanoyes recente… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,90
 • Guy Leschziner boeken
  Guy Leschziner - In het holst van de nacht

  Een fascinerende kijk in ons brein in het holst van de nacht Wat gebeurt er ’s nachts met ons brein? Verdwijnen we volledig in een diepe slaap? En zo ja, hoe kan het dan sommige mensen slaapwandelen? Of komt het brein juist nooit geheel tot rust en is er bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Estella Heesen, Anke Sprakel boeken
  Estella Heesen, Anke Sprakel - Monsterproces Holleeder

  ‘De best aardige jongen’, zoals Willem Holleeder zichzelf graag omschrijft, is-ie niet meer. Het verraad van zijn zus Astrid tergde hem meer dan hem lief was: ‘Ze is erger dan de zee diep is.’ In de extra beveiligde rechtbank De Bunker was hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Veerle Dobbelaere boeken
  Veerle Dobbelaere - Ademruimte

  Stond je er ooit echt bij stil dat ademen het allereerste is wat je in je leven doet, en ook het allerlaatste? Tussen die twee gebeurtenissen in beseffen we niet hoe bepalend die levenslucht is. Hoe we ons fysiek en mentaal voelen hangt immers in sterke mate… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Carlijn Hermes boeken
  Carlijn Hermes - Samen zeggen we DAG

  Je wilt het beste voor je kind door te zorgen dat ze gezond eten en zich sociaal-emotioneel kunnen ontwikkelen. Maar waarom laten we onze kinderen dan uren turen naar een scherm? Dat komt omdat niemand ons ooit heeft geleerd wat digitale technologie met ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Connie Triantafillidis, Romy Hebers boeken
  Connie Triantafillidis, Romy Hebers - De gids over drukke kids

  Een kind met druk gedrag heeft vaak veel positieve kwaliteiten zoals: veel energie, gevoel voor humor, creativiteit, out of the box denken, spontaniteit. Helaas worden die leuke kanten vaak ondergesneeuwd door bijvoorbeeld slechte concentratie, hyperactiviteit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Paul Moyaert boeken
  Paul Moyaert - Hoe schizofrenie zich redt

  Veel benaderingen van waanzin zijn negatief: ze benadrukken wat waanzin niet kan en reduceren hem tot een defect. De Franse filosofen Gilles Deleuze en Félix Guattari verwerpen deze eenzijdigheid. De waanzin is tot veel meer in staat, hij probeert zichzelf te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Françoise Kist boeken
  Françoise Kist - 'Ik doe krant'

  Op een weergaloze manier beschrijft Françoise Kist een indringend portret van de onderkant van Nederland, waar pech, geluk of toeval het leven ten slotte bepalen.Na een carrière in het bedrijfsleven besluit Françoise Kist op een dag het roer om te gooien.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Immanuel dagoverdenkingen 2020

  Immanuel Dagoverdenkingen geeft elke dag een heldere uitleg van een bijbelgedeelte. Bij de overdenkingen worden bijpassende liederen aangereikt. Het dagboek vormt zo een hulpmiddel om elke dag dicht bij het Woord van God te leven. Dit is de 111e editie van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Lichtstralen uit het Woord 2020

  Lichtstralen uit het Woord is de evangelische dagkalender voor 2020 met aansprekende Bijbelse inhoud. Bruikbaar als dagboek, als handleiding bij stille tijd of als evangelisatiemiddel. Voorop elke kalenderpagina staat een leesrooster en een overdenking. Op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Karl Verstrynge boeken
  Karl Verstrynge - Essay over mens en existentie

  Doorgaans situeert de mens de vrijheid in het hart van zijn conditie. Daarmee onderscheidt hij zich van het dier dat zich op onvrije wijze verhoudt tot de omgeving waarin het leeft. Maar is de vrijheid de alfa en omega van ons menselijk bestaan? Of zijn we,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Tom Wright boeken
  Tom Wright - Paulus

  Baanbrekende nieuwe biografie! Slechts weinig geschriften uit oude wereld zijn even boeiend als de brieven van Paulus. Je kunt er niet omheen, je moet er iets van vinden. Of je het nu met Paulus eens bent of niet – of je hemzelf nu mag of niet – zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • C.H. Spurgeon boeken
  C.H. Spurgeon - Schetsen van Leerredenen 1

  In "Schetsen van Leerredenen" laat Spurgeon zijn unieke methode van preekvoorbereiding zien. Bij iedere bijbeltekst wordt aangegeven welke punten in de preek of toespraak naar voren gebracht kunnen worden. Om de preek aansprekend te maken geeft Spurgeon ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Majorie Former, Gerdie van Asseldonk, Jacqueline Drenth, Caroelien Schuurman boeken
  Majorie Former, Gerdie van Asseldonk, Jacqueline Drenth, Caroelien Schuurman - Informatorium voor Voeding en Diëtetiek – Supplement 102 – augustus 2019

  Het Informatorium voor voeding en diëtetiek is een systematisch naslagwerk met alles wat men moet weten op het gebied van voeding en diëtetiek. Dit standaardwerk voor iedere diëtist is online toegankelijk gemaakt via een geavanceerd zoeksysteem, waardoor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Daphne Deckers boeken
  Daphne Deckers - De dikke van Daphne

  De geboorte- en moederbundels van Daphne Deckers zijn al jaren verplichte kost voor iedere aanstaande moeder. Honderdduizende vrouwen herkenden in het werk van Daphne veel van hun eigen twijfels, problemen en verwachtigen. Geen enkele auteur wist de afgelopen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,99
 • Esther Soulstar boeken
  Esther Soulstar - Goddelijk BewustZijn

  Goddelijk BewustZijn Dit werk/ boek is uitermate geschikt om het Goddelijk Bewustzijn in te duiken bij jezelf en compleet eigen te maken. Naast complete informatie is dit boek ook een werkboek. Je mag aan de slag met jeZelf, hoe leuk en confronterend is dat?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • A. Azzouz boeken
  A. Azzouz - Het geheim onder je voeten

  Zeg dagelijks: • Ik ben gelukkig • Ik ben rijk • Ik ben alles • Ik ben mooi • Ik ben eeuwig • Ik ben gezond Doe je masker af, geef jezelf de kans jezelf te zijn en je te propageren zonder arrogant te zijn. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Eginhard Meijering boeken
  Eginhard Meijering - Emil Brunner

  Brunner kwam in de jaren twintig van de vorige eeuw als een theoloog naar voren, die niet tussen de partijen wilde staan, maar tot ergernis van velen ter linker- en rechterzijde de pretentie leek te hebben erboven te kunnen staan. Vrijzinnigen hadden dan ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Juliaan van Acker boeken
  Juliaan van Acker - Seksueel losbandig en hysterisch

  De samenleving weet geen raad met meisjes die opstandig en losbandig zijn. Als het te erg wordt komen ze terecht in gesloten inrichtingen. Dit voelen ze aan als straf, terwijl zij meestal zelf slachtoffer zijn geweest van verwaarlozing, mishandeling en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Threes Brouwers boeken
  Threes Brouwers - Huilende spiegels

  'Huilende spiegels' is geschreven voor de moderne mens die zoekt naar positieve waardes als liefde en licht, maar daarbij vaak het tegendeel in de omgeving ontmoet. In dit boek wordt uitgelegd hoe dat komt. Het gaat niet om positief denken en voelen, maar om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Karin Seethaler boeken
  Karin Seethaler - In harmonie met jezelf en anderen

  Karin Seethaler Harmonie vinden tussen jezelf en de anderen Meditatie en je dagelijkse relaties Meditatie is een bron van kracht, die dagelijks diepgang en helderheid geeft. Maar een spiritueel leven gaat niet alleen om de inspanning regelmatig te mediteren.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Franz Jalics boeken
  Franz Jalics - Jezus Christus als gids

  Franz Jalics Jezus Christus als gids Geestelijke begeleiding in het Evangelie Jezus was een groot meester in het geestelijk begeleiden van mensen. Steeds opnieuw riep hij mensen op om op weg te gaan en stappen te zetten naar een nieuwere en meer verdiepte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Jos de Heer, Guigo Ii de Kartuizer boeken
  Jos de Heer, Guigo Ii de Kartuizer - De ladder van de kloosterlingen

  Een basisgids voor ieder die de lectio divina wil leren kennen en in praktijk wil brengen.De twaalfde-eeuwse kartuizer monnik Guigo II schetst in zijn beroemde geschrift ‘De ladder van de kloosterlingen’ (Scala Claustralium) een weg naar vereniging met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Sri M boeken
  Sri M - In de leer bij een Meester in de Himalaya

  De boeiende reis van een jonge man van de zuidkust van India naar de mystieke hoogten van de Himalaya, waar hij zijn grote Meester vindt. Wijs, krachtig en liefdevol. Dit is een verbazingwekkend boek, vol wonderen, ontmoetingen met meesters, beschrijving van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99