Boeken over mens en maatschappij

 • J. Lohuis boeken
  J. Lohuis - Daar horen jullie ook bij

  Ds. J. Lohuis Daar horen jullie ook bij Dit boek wil proberen jou tot inzicht te brengen hoe bevoorrecht gedoopte jongeren wel zijn. Ben jij een van hen? Dan hoor je bij die jonge mensen aan wie een heel rijk aanbod is gedaan. De HEERE belooft jou min of meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Ds. F. Bakker boeken
  Ds. F. Bakker - Blijft in Mij

  Het al eerder door de Banier uitgegeven dagboek Blijft in Mij in een grote letter uitvoering. Hierdoor is het zeer geschikt voor oudere mensen. In dit dagboek treft u dagboekstukjes aan die zijn samengesteld uit zijn nagelaten geschriften en uit preken die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • A. Versluis, P. de Vries, M.J. Paul boeken
  A. Versluis, P. de Vries, M.J. Paul - De actualiteit van het Oude Testament

  Voor christenen is het Oude Testament niet zozeer een boek met verhalen, maar het Woord van God. Juist daarom roepen sommige gedeelten ongemakkelijke vragen op: ‘Wat moeten wij nu met al dat geweld? Wat is de zin van de gedetailleerde offerwetgeving? Wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Ulrich Libbrecht boeken
  Ulrich Libbrecht - Ierse meditaties

  In de zomer van 2000 maakte filosoof Ulrich Libbrecht een rondreis door Ierland. Hij bezocht plaatsen die in de middeleeuwen brandpunten waren van intense spiritualiteit en hoge cultuur. Die plaatsen waren boeiend, maar Skellig Michael trof hem in het hart. Op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Mark Kinet, Trees Traversier, Sjef Houppermans boeken
  Mark Kinet, Trees Traversier, Sjef Houppermans - Psychoanalyse en cultuur Dwingende vrijheid

  Er wordt weleens gezegd dat we in een dwingende tijd leven, waar autoriteit zoek is. Na de dood van God en het einde van de Grote Verhalen zijn we meer dan ooit tot vrijheid veroordeeld. We kunnen ons dan bijvoorbeeld overgeleverd voelen aan allerlei tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • René Stockman boeken
  René Stockman - Fracarita-reeks Mijn hand in Uw hand: wie zal ons leiden?

  Spiritualiteit is in. Managers volgen spiritualiteitssessies om zo beter gewapend te zijn tegen de stress die het werk meebrengt. Er is niets tegen een uurtje yoga of een mindfulness-sessie, maar ware spiritualiteit is van een andere orde. Spiritualiteit wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • P.D. Tripp boeken
  P.D. Tripp - Opvoeden doe je niet alleen

  De was stapelt zich op, het is niet zo schoon in huis als je zou willen, je hebt net twee ruziënde kinderen uit elkaar gehaald … Veel ouders raken door alle drukte in het gezin de weg kwijt in de opvoeding. Praktische opvoedingstips die succes garanderen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • René Heij boeken
  René Heij - Politiek met de Bijbel

  Deel 5 Reflector Reeks Wie zich beroept op de Bijbel in het publieke debat merkt al snel dat er kortsluiting kan ontstaan. Godsdienstige argumenten verdragen zich niet met de scheiding van kerk en staat, zegt de een. Geloof is iets persoonlijks, daarom hoort… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Prof. Dr. A. Baars e.a. boeken
  Prof. Dr. A. Baars e.a. - Evangelicals, een verkenning

  Amerikaanse evangelicals als John Piper en Tim Keller oefenen in toenemende mate invloed uit op gereformeerden in Nederland. In Evangelicals, een verkenning wordt de Amerikaanse evangelicale beweging in een reeks opstellen onder de loep genomen. De eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Katelyne Vandeuren boeken
  Katelyne Vandeuren - Kleine boom

  Dit is een boek om je kinderziel terug naar boven te laten springen. Iedereen zegt je: 'In deze wereld ben je gekomen om te leren.' Tja zeg, lang heb ik me afgevraagd wat het betekent. Wij moeten leren, maar wat dan?Op school leren, regels leren, leren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Participatie en herstel - inzet eigen kwetsbaarheid in hulpverlening

  Tijdens een studie tot hulpverlener leer je dat je als therapeut geen persoonlijke ervaringen moet delen. Dit kan schadelijk zijn. Maar is dit eigenlijk wel zo? Inmiddels is er onderzoek gedaan en praktijkervaring opgebouwd die de positieve kant uitwijzen. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Anna Merab Richardson boeken
  Anna Merab Richardson - Het Akasha boek

  Het Akasha Boek van Spiritualiteit en Wijsheid is een zoektocht naar antwoorden op vele vragen gedurende Anna?s levensweg. Zij begon haar zoektocht door het lezen van vele spirituele boeken en tevens door het bezoeken van spirituele locaties in verschillende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Marjet Derks boeken
  Marjet Derks - Van Hollandse wereldbekering tot mondiale verbondenheid. Het verhaal van de Graal 1921-heden

  In het interbellum kwam de Graal als militante katholieke meisjes- en vrouwenbeweging tot bloei. De leden wilden zich helemaal geven voor het ideaal van de wereldbekering. Vanuit Nederland verspreidde de Graal zich ook naar verschillende Europese landen, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Ivo Phinaud boeken
  Ivo Phinaud - Wit onder zwart

  De cirkel is rond met dit zevende boek op rij. Ivo Phinaud keert terug naar de basis, de kwatrijnen van Nostradamus en voor dit keer de Bijbel van Luther. Laat u meevoeren naar aparte zinnen en de soms nog vreemdere verklaringen om nog eens duidelijk te maken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Margo Laan boeken
  Margo Laan - Maandagmiddag om half zes, handboek voor naasten bij euthanasie

  UNIEK HANDBOEK VOOR NAASTEN BIJ EUTHANASIE Kiest jouw dierbare binnenkort voor euthanasie? Dan kan je wereld behoorlijk op zijn kop staan. Zeker als je hier niet eerder mee te maken hebt gehad. Waarschijnlijk heb je tal van vragen en weet je niet precies waar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Bart Pattyn, Pieter d'Hoine boeken
  Bart Pattyn, Pieter d'Hoine - Lessen voor de eenentwintigste eeuw Wetenschap en utopie

  Interfacultaire lessenreeks over mens, maatschappij en wetenschap.Academisch onderzoek heeft vaak een utopisch karakter. Wetenschappers trachten de grenzen van het kenbare te verleggen en op die manier een nieuwe, betere wereld mogelijk te maken. In het jaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Miranda Vlieland boeken
  Miranda Vlieland - Over woeste golven

  Dit gedichtenboek is het vervolg op mijn eerste gedichtenboek"als je leven door stormen gaat". Het zijn over het algemeen allemaalverwerkingsgedichten, van situaties waarin ik mij bevonden heb.Gedichten die ik van God gekregen heb voor mijn eigen verwerking.Ik… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,95
 • Daniël Janssens, Jonathan Lambaerts, Wim Wouters, Aleidis Devillé boeken
  Daniël Janssens, Jonathan Lambaerts, Wim Wouters, Aleidis Devillé - Filosoferen in sociaal werk.

  Sociaal werkers maken voortdurend agogische keuzes, gebaseerd op vooronderstellingen en beelden over wat waar is en wat niet, over wie de mens is, over hoe een goede samenleving eruitziet, over wat goed handelen is en over wie de ander is die ik ontmoet. Wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Wijnand Libbenga boeken
  Wijnand Libbenga - Liefde, leven en Lascaux

  Ons mens- en wereldbeeld lijkt behoorlijk uitgehold: We zijn economische objecten geworden in een onbezielde wereld. In 'Liefde, leven en Lascaux - een verhaal over communicatie, eer, verering en coherentie' reist een student uit Parijs af naar het zuiden. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Elco M. Aronstein boeken
  Elco M. Aronstein - 613 Mitzwot

  Het Jodendom kent 613 mitzwot. Dit zijn de sociaaleconomische en ethische Joodse leefregels en plichten die ook wel ge- en verboden worden genoemd. In het gangbare spraakgebruik spreken we slechts van de Tien Geboden, ook wel de tien uitspraken genoemd, uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Samira Minetti boeken
  Samira Minetti - Sporen in het zand

  Met de mislukte staatsgreep in Turkije nog vers in het geheugen, dreigt de aandacht voor die andere, succesvolle staatsgreep te verslappen. Sinds in Egypte zittend president Morsi werd afgezet en in de zomer van 2013 vervangen door generaal Sisi, beleeft het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • A.J. Kunz boeken
  A.J. Kunz - Voor anker

  Christelijke scholen verwijzen in hun statuten doorgaans naar de belijdenisgeschriften. Leraren worden geacht deze te onderschrijven. De vraag is echter hoe de belijdenisgeschriften in de dagelijkse praktijk van het onderwijs functioneren. In Voor Anker geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • F. Bakker boeken
  F. Bakker - Volg gij Mij

  In dit geschenkboekje, dat is samengesteld uit de nagelaten meditaties en preken van de geliefde ds. F. Bakker (1919-1964), staat het thema ‘Volg gij Mij’ centraal. De overdenkingen spreken van Gods zoekende zondaarsliefde, de droefheid naar God, en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Alexander Comrie boeken
  Alexander Comrie - Troost voor een missend hart Verzamelde leerredenen

  De bekende oudvader Alexander Comrie (1706-1774) heeft veel geschriften nagelaten. De bekendste daarvan zijn – in herschreven vorm – Het ABC van het geloof en de Eigenschappen van het zaligmakend geloof. Ook zijn Verzameling van Leerredenen (1749-1750)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • W. Silfhout boeken
  W. Silfhout - Beschouwelijk

  In onze jachtige tijd is er vaak geen gelegenheid om over bepaalde aspecten van het leven eens rustig na te denken. Daarom is er in deze uitgave voor gekozen om in korte artikelen een aantal aspecten van het leven - die te maken hebben met de mens in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95