Boeken over mens en maatschappij

 • Henk ten Brinke boeken
  Henk ten Brinke - Erfzonde?

  Hoe kunnen wij verantwoordelijk zijn voor zonden die wij onvermijdelijk doen? In Erfzonde? beschrijft en beoordeelt theoloog Henk ten Brinke het antwoord dat op deze vraag gegeven wordt door de klassieke erfzondeleer, zoals geformuleerd door Augustinus,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Miranda Nanda Maria Van Dijk boeken
  Miranda Nanda Maria Van Dijk - De Vriendschapsfamilie

  Niet iedereen heeft familie. Soms verliezen we familie vroeg in ons leven en worden wees. Of we beginnen ons leven helemaal alleen, zonder familie. We kunnen ons ook geen deel van onze familie voelen en ervaren er alleen voor te staan. Allemaal situaties die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Tjitske Gijzen boeken
  Tjitske Gijzen - Licht verstandelijke beperking

  Hoe ondersteun je mensen met een licht verstandelijke beperking naar een zo zelfstandig mogelijk leven? Zonder voorbij te gaan aan waar deze mensen moeite mee hebben, ligt in de nieuwe Klik Kennispocket Licht verstandelijke beperking de nadruk op hoe je mensen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Floor Geenen boeken
  Floor Geenen - Leven in Zeven

  Voor je ligt een boek met een verzameling informatie over de uiteindelijke factor 7. Ook andere factoren spelen een rol in de ontwikkeling van dit boek, maar de factor 7 speelt de hoofdrol. De factor 7 is ontstaan daar waar het allemaal mee begint; bij de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Tjitske Gijzen, Ronny Vink boeken
  Tjitske Gijzen, Ronny Vink - Verstandelijke beperking & psychiatrie

  Voor het begeleiden van mensen met een psychiatrische stoornis is een lange adem nodig. In deze kennispocket vertellen ervaringsdeskundigen hoe nauw het komt bij het stellen van een diagnose bij mensen met een verstandelijke beperking. Vaak gaat er een lange… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tjitske Gijzen boeken
  Tjitske Gijzen - Verstandelijke beperking & communicatie

  Communiceren met mensen die een verstandelijke beperking hebben is niet vanzelfsprekend. Helemaal bij mensen die zo ernstig gehandicapt zijn dat ze voor het overbrengen van hun boodschap van de ander afhankelijk zijn. Gelukkig is daarvoor inmiddels een scala… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tjitske Gijzen boeken
  Tjitske Gijzen - Verstandelijke beperking & Agressie

  Agressie is bij mensen met een verstandelijke beperking niet wat het lijkt. Interessanter is te kijken waar dit gedrag vandaan komt, en dat doen we dan ook uitgebreid in de ervaringsverhalen in deze bundel. Uiteindelijk gaat het om anders leren kijken naar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tjitske Gijzen, Ronny Vink boeken
  Tjitske Gijzen, Ronny Vink - Verstandelijke beperking & Sociale netwerken

  Een betrouwbaar en steunend sociaal netwerk is een voorwaarde voor een goed leven, ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Hulp bij het krijgen van een goed netwerk zou onderdeel moeten zijn van goede zorg. Toch hebben de meeste mensen met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tjitske Gijzen boeken
  Tjitske Gijzen - Verstandelijke beperking & alternatieve zorg

  Alternatieve zorg is in de verstandelijke gehandicaptenzorg erg geliefd, en niet omdat begeleiders nu eenmaal liefhebbers zijn van 'zweverige' praktijken. Als je contact wilt maken met mensen met een verstandelijke beperking, of hen contact wil laten maken met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Nels Fahner boeken
  Nels Fahner - Eenzaam

  Eenzaam van Nels Fahner brengt het grote maatschappelijke probleem van eenzaamheid voor het voetlicht. Het doet verslag van een boeiende en schrijnende zoektocht naar de oorzaken en gevolgen, maar inspireert ook om te zoeken naar oplossingen. Voor dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Linette Trapman boeken
  Linette Trapman - Faith Journal

  Het ‘PUUR! Faith journal’ van Linette Trapman is een inspirerend PUUR! doeboek voor jouw tijd met God. Een faith journal is een geloofsdagboek met liederen, gedichten, quotes en notitieruimte voor bijvoorbeeld Bijbelteksten, preken en beantwoorde gebeden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lisa Butterworth boeken
  Lisa Butterworth - Stenen & kristallen

  In Stenen & kristallen wordt de natuurlijke kracht van 68 stenen en kristallen uitgelegd. Het boek begint met een korte instructie over hoe je edelstenen kunt toepassen in je leven, en vervolgens volgt de uitleg per kristal of steen. Op de linkerpagina wordt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Marlies Slegers boeken
  Marlies Slegers - Het is maar een scheiding

  Ze is schrijfster en heeft samen met haar man een fijn gezin. Wanneer hij haar na zevenentwintig jaar verlaat en de deur achter zich sluit, blijft Marlies verdoofd achter. Is dit nu de midlifecrisis? In de twee jaar die volgen, probeert ze grip op de situatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Bart Gijsbertsen boeken
  Bart Gijsbertsen - Luisteren bij maanlicht

  "De wonderschone kathedraal van Chartres staat niet georiënteerd op de opkomst van de zon, maar is gericht op het hoogste punt van de opkomst van de maan. Het kerkelijk zonnejaar in dienst van het Joodse maanjaar? Dit ‘maanlicht’ kleurt het perspectief… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Els De Schepper boeken
  Els De Schepper - De reis van de heldin

  De reis van de heldin gaat over het hobbelige maar avontuurlijke pad dat de heldin in spe, Els de Schepper, tot nu toe heeft bewandeld. Op zoek naar vreugde en bevrijding van haar hart komt ze tijdens haar reis de meest kleurrijke figuren tegen die haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Mieke Mosmuller boeken
  Mieke Mosmuller - Cherchez la lumière qui se lève à l'Occident

  Cherchez la lumière qui se lève à l'Occident Mieke Mosmuller La peur, le doute, l'incertitude, la maladie, la solitude, la mort..... Ce sont des événements qui surviennent dans chaque vie humaine auxquels nous ne pouvons d'aucune manière échapper et… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Corien Oranje boeken
  Corien Oranje - Geliefd en gedoopt

  De doop van je zoon of dochter is iets om te vieren. Wat een rijkdom als je mag weten dat God jouw kind als het zijne beschouwt.De tekeningen en teksten in dit boekje drukken Gods koesterende en beschermende liefde op een prachtige manier uit. Een heerlijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Marc J. De Vries boeken
  Marc J. De Vries - Laten wij nu overdenken

  Dit boekje bevat 32 meditaties die in de loop van een jaar gelezen kunnen worden in de week van voorbereiding op het heilig avondmaal en de zondag van viering. De meditaties gaan over zowel Oud- als Nieuwtestamentische gedeelten. Bijbelgedeelten die betrekking… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • J.A.M. Vandermeulen, M.M.A. Derix, A. van Dijke boeken
  J.A.M. Vandermeulen, M.M.A. Derix, A. van Dijke - De rol van neuropsychologie bij psychotherapie

  Dit boek laat zien hoe neuropsychologische problematiek kan interfereren bij psychotherapeutische behandeling. Door hier meer op te focussen, kun je effectiever behandelen en misdiagnostiek voorkomen. Het beschrijft welke problemen je kan tegenkomen bij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Janneke Stegeman boeken
  Janneke Stegeman - Dit is mijn verhaal

  ‘Dit is mijn verhaal’ is een prachtig fotoboek dat een goed beeld geeft van het christendom in de 21e eeuw. Theoloog Janneke Stegeman gaat in gesprek met 18 jonge christenen uit verschillende stromingen, topfotograaf Cigdem Yuksel maakt prachtige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • J. Westland boeken
  J. Westland - Goed en zinvol leven

  Wat is wijsheid, wat is het goede leven en wat brengt geluk? Wie het weet, mag het zeggen. En er ís wat over gezegd, heel de mensengeschiedenis door. Vandaag voert de reclame hierover met veel lawaai de boventoon. We luisteren nauwelijks meer. Maar... het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Suzanna Jansen boeken
  Suzanna Jansen - Wael

  Dit is een belangrijk verhaal. Het zou iedereen kunnen overkomen als er een oorlog uitbreekt. 2011. Wael is 19, student in Homs. Hij is opgevoed met het idee dat je altijd voor jezelf moet kunnen zorgen. Hij heeft een appartement. Een baan. Een vriendin. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Spencer Johnson boeken
  Spencer Johnson - Breek los uit het Doolhof

  ‘Breek los uit het Doolhof’ van Spencer Johnson is het langverwachte vervolg op de everseller ‘Wie heeft mijn Kaas gepikt?’, die in de afgelopen twintig jaar meer dan 30 miljoen mensen wereldwijd geholpen heeft om te gaan met verandering. Het is dus… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Anne van der Sloot boeken
  Anne van der Sloot - Samen Gereformeerd

  Samen Gereformeerd met als ondertitel Het licht op Groen vraagt aandacht voor "10 maal Gereformeerd". De kerkelijke verdeeldheid van de gereformeerde gezindte is niets om trots op te zijn.Het doet afbreuk aan de roeping van de kerk om het evangelie van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • W. Pieters boeken
  W. Pieters - Eerlijk antwoord

  Als je gedoopt bent, komt er als het goed is een moment waarop je je afvraagt of je belijdenis kunt gaan doen. Rondom het doen van belijdenis leven bij jongeren vaak veel vragen. Wat houdt belijdenis doen eigenlijk in? En wanneer kan en mag je de Naam van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50