Boeken over mens en maatschappij

 • Ineke van der Valk boeken
  Ineke van der Valk - De ontdekking van de Godin!

  Dit kleurboek bevat Iconen van dertien hartverlangens. Door het inkleuren van de Iconen laat je jouw hartkwaliteiten ontwaken, zodat je weer bewust wordt van je vrouwelijke kwaliteiten ofwel de Godin in jezelf! Je herstelt je Yin energie. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Louise Gallez boeken
  Louise Gallez - Voorspoed en tegenspoed van een verpleegster op spoed

  Alles wat je maar kan vrezen en nog veel meer over het dagelijkse reilen en zeilen in een ziekenhuis! Zij heet Caroline, Pamela of Marie. Hij heet Jean, Mamadou, Charlie... Ze zijn verplegers, dokters, ziekendragers of hulpverleners en werken op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Marnix van Rossum boeken
  Marnix van Rossum - Mindfulness:back to the roots

  Mindfulness is niet iets dat je doet, het is iets dat is.Al vele eeuwen verwijzen wijsgeren naar een toestand in ons die open en vrij is, voorbij het denken, voorbij onszelf en zelfs voorbij de tijdelijkheid. Dit zou het eindpunt zijn van een lange en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Thierry Geerts boeken
  Thierry Geerts - Digitalis

  Reis mee naar Digitalis, het land dat meer dan 4 miljard mensen met elkaar verbindt via het internet. Een land waar gezondheidszorg, onderwijs, mobiliteit, economie en andere maatschappelijke thema's worden aangepakt dankzij de mogelijkheden van de digitale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Wilma Fels boeken
  Wilma Fels - En nu?

  Deze bundel is samengesteld door Jolanda Bruggink-Navis Na de dood van haar dochtertje Madelon had ze erg de behoefte om haar gevoelens te delen. In de eerste plaatst omdat het haar zelf wat rust gaf Maar vooral ook om lotgenoten te helpen en de omgeving te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • David Murray boeken
  David Murray - Reset voor mannen

  Hoe ben ik hier terechtgekomen?’ Dat is een vraag die veel christelijke mannen zichzelf stellen als ze tegen het randje van een burn-out aan zitten, of er middenin. Ze voelen zich uitgeput, depressief, gespannen, angstig en zonder vreugde. Hun tijd gaat op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Yasmien Naciri boeken
  Yasmien Naciri - Wij nemen het heft in handen

  Iedereen heeft een mening over de diverse samenleving. Omdat er zoveel om ons heen verandert, klinkt vaak de boodschap dat we heel wat aan het verliezen zijn. Nog te zelden krijgen we mensen te horen die duidelijk maken wat we winnen. Yasmien Naciri doet dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • G.H. Kersten, A.T. Huijser, C. Sonnevelt boeken
  G.H. Kersten, A.T. Huijser, C. Sonnevelt - Verheft de banier deel 1

  Verheft de banier, Deel 1 Tijdredes 100 jaar SGP Anno 2018 is voor de SGP een bijzonder jaar. Het is dan 100 jaar geleden dat de partij te Middelburg opgericht werd. Vandaar een 2-tal bundels met elk 6 SGP-tijdredes, gehouden in de afgelopen 100 jaar. Hierin… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Swami Venkatesananda boeken
  Swami Venkatesananda - De hoogste yoga

  Yoga V?si??ha wordt beschouwd als een aanhangsel van het Indische epos Mah?r?m?yana. Het is een monumentaal werk bestaande uit 32.000 verzen, in 64.000 regels, ondergebracht in zes boekdelen. Deze Nederlandse vertaling van Yoga V?si??ha door Marijke de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Ignace Glorieux, Suzana Koelet, Ilse Laurijssen boeken
  Ignace Glorieux, Suzana Koelet, Ilse Laurijssen - Gekleurd door het leven

  Dit is derde en (voorlopig) laatste deel in een reeks waarin verslag gedaan wordt van onderzoek naar de onderwijs- en arbeidsloopbanen van allochtonen in Vlaanderen: 1: Wit krijt schrijft beter 2: Zwart op Wit 3: Gekleurd door het leven In de eerste twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Els Messelis boeken
  Els Messelis - Genderidentiteit en seksuele diversiteit in de ouderenzorg

  In 2014 stelde Els Messelis de ' Sekskoffer' voor, die ze ontwikkelde om de bespreekbaarheid rond seksualiteit en intimiteit op latere leeftijd in de ouderenzorg op organisatie-, personeels- en persoonsniveau te verhogen. Eind 2016 stelde ze een hernieuwde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Miet De Letter, Tom Steeland, Patrick Santens boeken
  Miet De Letter, Tom Steeland, Patrick Santens - Het hemd met de onmogelijke knopen

  En plots laten mijn vingers het niet meer toe een hemd te knopen... Het vernemen van de diagnose van de ziekte van Parkinson gaat veelal gepaard met een zoektocht naar informatie en de hoop op innovatieve behandelingen die de ziekte kunnen afremmen, stopzetten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Paul Willemarck (red) boeken
  Paul Willemarck (red) - Wat moet? En wat is nodig?

  Rudolf Boehm heeft een omvangrijk oeuvre gepubliceerd, het resultaat van vele jaren onderzoek. Het betreft enerzijds werken die heel concreet stelling nemen tegen het klassieke filosofische denken, anderzijds bouwstenen voor een nieuwe grondslag van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,90
 • Lois Blyth boeken
  Lois Blyth - De positieve kracht van dankbaarheid

  Kun je je leven veranderen, simpelweg door dankbaarder te zijn? Wetenschappelijk onderzoek toont aan van wel. Bewust dankbaar zijn blijkt namelijk een positieve impact te hebben op de hersenen, waardoor je positiever denkt over de wereld, je naasten en jezelf.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ida Hylkema boeken
  Ida Hylkema - Pater onder de Papoea's

  De Friese boerenzoon Sibbele Hylkema groeit op in de katholieke enclave Blauwhuis. Als dertienjarige stapt hij met een grote koffer op de bus naar Apeldoorn, waar op het kleinseminarie zijn leven in het teken van Gods woord begint. Begin jaren zestig vertrekt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Anna Koenschot boeken
  Anna Koenschot - Ik denk dat mijn moeder autisme heeft

  Hoe is het om, als volwassene, te gaan vermoeden dat je moeder autisme heeft? Hoe kijk je terug op je jeugd? Wat voor dingen merk je op aan je moeder? Wat was de impact daarvan op jou? Soms is er veel onzekerheid. Doe ik het wel goed? Mag ik zeggen wat ik denk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,75
 • Lennart Klipp boeken
  Lennart Klipp - Effectief aanmodderen

  Wat doe je als het tegenzit? Dat is dé vraag die elk zelfhulpboek probeert te beantwoorden. Mindfulness, in je kracht gaan staan, omdenken en je eigen succes of geluk maken, zijn zomaar een aantal van de oplossingen die deze boeken bieden. Ze laten je geloven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Patrick Loobuyck boeken
  Patrick Loobuyck - Samenleven met overtuigingen

  Wat moeten mensen weten als ze zich vandaag ernstig en genuanceerd met levensbeschouwelijke thema’s willen inlaten? Dat is de ambitieuze vraag van waaruit dit boek is ontstaan. Ondanks de secularisering zijn religie, levensbeschouwing en diversiteit nog… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Janina Fisher boeken
  Janina Fisher - Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma

  In Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma combineert Janina Fisher actuele neurobiologische kennis over trauma, dissociatie en gehechtheidsproblematiek met een praktische benadering voor de behandeling daarvan. In duidelijke bewoordingen, die zowel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Eginhard Meijering boeken
  Eginhard Meijering - Emil Brunner

  Brunner kwam in de jaren twintig van de vorige eeuw als een theoloog naar voren, die niet tussen de partijen wilde staan, maar tot ergernis van velen ter linker- en rechterzijde de pretentie leek te hebben erboven te kunnen staan. Vrijzinnigen hadden dan ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Susan Michie, Lou Atkins, Robert West boeken
  Susan Michie, Lou Atkins, Robert West - Het gedragsveranderingswiel

  Een praktische gids voor het ontwerpen en evalueren van gedragsinterventies. Dit is een praktische gids voor het ontwerpen en evalueren van beleid en gedragsinterventies. Het is gebaseerd op 'de cirkel van gedrachsverandering', een samenvatting van 19 modellen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,95
 • Elise Brouwer boeken
  Elise Brouwer - Woestijnregen

  Woestijnregen van Elise Brouwer is een bemoedigend dagboek voor mensen die lijden aan depressie en angsten. Wat als je ten onder lijkt te gaan aan gevoelens van hopeloosheid, zinloosheid en intens verdriet? Waar is God als alles donker is? Aan de hand van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Dave Kerpen boeken
  Dave Kerpen - The Art of People

  The Art of People – 11 eenvoudige vaardigheden waarmee je alles bereikt wat je wiltHoe krijg je meer gedaan van mensen: bestsellerauteur Dave Kerpen geeft het antwoord in The Art of People. In onze competitieve samenleving lijken harde meedogenloze types het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Erik Buys boeken
  Erik Buys - Geen vrede, maar een zwaard.

  Een christelijke provocatie in tijden van facebook, IS en vluchtelingen- stromen.De wereldgeschiedenis tekent zich door vredesutopieën die telkens tragisch ontaarden in dystopieën van geweld. In dit boek beschouwt Erik Buys waartoe Jezus van Nazareth ons… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Eric Haelvoet SDB boeken
  Eric Haelvoet SDB - Hij roept je

  Lectio divina, bezinning en gebed bij evangelieteksten van MatteusDit boek biedt gebedsbezinningen bij evangelieteksten uit Matteus. Vele worden gelezen in eucharistievieringen op de weekdagen. Ook teksten uit het passieverhaal komen aan bod. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90