Boeken over mens en maatschappij

 • Luc Mertens boeken
  Luc Mertens - Manneken Pis plast 1.172 liter per minuut

  In ons lapje grond aan de Noordzee mag niemand je laatste koe, varken en 24 kippen afnemen, heeft de koning helaas geen kroon en blijf je zelden op je honger zitten in een van de 5000 (!) frituren. Verder terug in de tijd was Karel de Stoute amper vijf toen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Anton Hafkenscheid boeken
  Anton Hafkenscheid - Beter worden in je vak

  In Beter worden in je vak is zelfreflectie de mantra. Hafkenscheid bespreekt hoe systematische zelfreflectie de ggz?professional helpt om zijn eigen doen en laten kritisch ter discussie te stellen. In een tijdperk waarin richtlijnen, protocollen en outcome… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Tomas Halik boeken
  Tomas Halik - Raak de wonden aan

  Raak de wonden aan van Tomáš Halík bevat veertien theologisch-filosofische essays over de mystieke diepere lagen van geloof, en een verrassend, scherpzinnig en zelfs humoristische commentaar op het huidige tijdsgewricht. De Tsjechische priester en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roos Smeets boeken
  Roos Smeets - Op weg naar een nieuw licht

  Sommige mensen onder ons kunnen dingen waarnemen die anderen niet waarnemen. Zij zien of voelen dingen die anderen niet kunnen zien of voelen. Dit noemen ze paranormale gewaarwordingen. In dit boek wordt beschreven dat deze dingen niet iets zijn om bang voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Anoushka Van Bemmel boeken
  Anoushka Van Bemmel - Your roadtrip

  Je leven is als een roadtrip. Jij zit zelf achter het stuur. Er zijn talloze keuzes die jij onderweg moet maken. Of het nu om een profielkeuze, een opleiding of een baan gaat. Je moet jezelf eerst beter leren kennen voordat je een goede keuze kunt maken. Wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jacob Boehme boeken
  Jacob Boehme - Morgenrood in opgang

  'Iedere mens is vrij; hij is als een eigen God; hij kan zich in dit leven in toorn of in licht veranderen. Waarmee iemand zich kleedt, laat zien wie hij is. U kunt niet zeggen dat u niet in God leeft en bestaat, of dat God iets vreemds, onbekends is, wat u… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Het schone het goede het ware

  Plato is de filosoof van de Wereld van de Ideeën. Stichting Rozenkruis heeft in 2017 en 2018 drie dagen gewijd aan 'het schone, het goede, het ware'. Deze drie waarden zijn de belangrijkste Ideeën in de Plato's wereldbeeld. Ze zijn abstract van aard en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Marion van der Vegt boeken
  Marion van der Vegt - Schreeuwen is geen bal aan

  Er is een dorpje waar de mensen geen stress kennen. Waar kinderen met plezier sporten. Want, support scoort, schreeuwen is geen bal aan!“Schreeuwen is geen bal aan” Er is een dorpje waar de mensen geen stress kennen. Waar kinderen met plezier sporten. Waar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Corry Brauckman boeken
  Corry Brauckman - Kwetsbare mensen, weg met hen of toch niet?

  'Kwetsbare mensen...' (drie delen) is een fascinerend boek. Het heeft tot doel, dat met 'andere' ogen wordt gekeken naar kwetsbare mensen; in het bijzonder kwetsbare mensen met een (meervoudige) verstandelijke beperking, de kwetsbare verpleeghuisbewoners en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Wessel ten Boom boeken
  Wessel ten Boom - Van Luther tot Heidegger

  Van Luther tot Heidegger biedt het spannende verslag van een daadwerkelijke én intellectuele reis langs Duitse monumenten, musea en andere Gedenkstätten, in de poging tot een verantwoording te komen van de Duitse en Europese geschiedenis. Bijzondere aandacht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • R.A. Hakvoort, W. Sikkema boeken
  R.A. Hakvoort, W. Sikkema - Gezegend!

  Christenen zijn rijke mensen. Niet zozeer wat aardse rijkdom betreft, maar naar hemelse maatstaven. Want er is een nog grotere rijkdom dan geld en bezit. Dat is je rijkdom in Christus. Je bent als christen namelijk met talrijke geestelijke zegeningen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hans Oelen boeken
  Hans Oelen - De kunst en kunde der moeiteloosheid

  In dit bijzondere en verdiepende boek wijst Hans Oelen je op een nagenoeg onnavolgbare wijze de weg om je leven moeiteloos te transformeren vanuit een helder en zuiver bewustzijn, naar een leven waarin geluk, welzijn, overvloed en liefde centraal staat. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Martien Timmer AA boeken
  Martien Timmer AA - Waar komt geluk vandaan?

  Wanneer je een ogenschijnlijke subjectieve vraag wetenschappelijk en theologisch gaat benaderen, dan wordt het antwoord opeens zeer toegankelijk. De wijze waarop het onderwerp geluk wordt benaderd is doeltreffend en interessant. Daardoor trekt het meteen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • A.F.R. van de Veen boeken
  A.F.R. van de Veen - Genade bij de troon

  Het Bijbelboek Esther spreekt van Gods voorzienigheid. Koningin Esther is als een middel in Gods hand gebruikt om een groot volk in het leven te behouden. De hoogmoedige vijanden van Gods Kerk gaan ten onder. Maar in het Bijbelboek liggen vooral ook veel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • John Bunyan boeken
  John Bunyan - Reisgids voor pelgrims

  John Bunyan, de eenvoudige prediker uit de 17e eeuw heeft door zijn geschriften velen onderwijs gegeven in het geestelijk leven. Uit zijn verzameld werk is deze Reisgids voor pelgrims samengesteld. Dit dagboek onderscheidt zich door zijn praktisch en helder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Isaäc da Costa boeken
  Isaäc da Costa - Israëls verwachting

  Isaäc da Costa (1798-1860) was een Jood die zich in 1822 bekeerde tot het christelijk geloof. Hij behoorde tot het Reveil, een beweging uit de 19e eeuw die de samenleving wilde terugbrengen tot gehoorzaamheid aan de Bijbel. Voor zijn vrienden hield hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • A. Vergunst boeken
  A. Vergunst - Uw Naam ter eer

  Ds. A. Vergunst (1926-1981) nam niet alleen binnen zijn eigen kerkverband, de Gereformeerde Gemeenten, maar ook daarbuiten een grote plaats in. Behalve dat hij in totaal vijf gemeenten -zowel in Nederland als in Amerika- diende, was hij ook docent aan de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • René Gabriëls, Sjaak Koenis boeken
  René Gabriëls, Sjaak Koenis - Het hart op de tong

  Meer dan ooit dragen burgers het hart op de tong. Denk aan hun woede als politici vluchtelingen in hun gemeente willen opnemen of aan de heftige taferelen rondom Zwarte Piet. Over het algemeen worden deze emotionele uitingen met bezorgdheid bekeken. Is dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • L.W. Boer, G.J. Mink, J.W. Sparreboom, H.J. van der Veen boeken
  L.W. Boer, G.J. Mink, J.W. Sparreboom, H.J. van der Veen - Volhouden!

  Volhouden! van ds. L.W. den Boer, ds. G.J. Mink, ds. J.W. Sparreboom en ds. H.J. van der Veen bevat acht bijbelstudies over Hebreeën 11, waarin dit hoofdstuk vers voor vers wordt behandeld. Deze bijbelstudies stellen allerlei aspecten van het geloven en van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Ann Voskamp boeken
  Ann Voskamp - Wees een geschenk

  Van gebrokenheid naar overvloedAnn Voskamp maakte diepe indruk met haar boeken Duizendmaal dank en Gebroken leven. In Wees een geschenk combineert ze haar prachtige foto’s met sprankelende en diep-rakende teksten over de gebrokenheid in ons leven, die door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Barbara BERCKHAN boeken
  Barbara BERCKHAN - Lichter leven - Minder doen, meer bereiken

  Doe minder en bereik toch MEER!Werk slim in plaats van hardLees hoe je onaangename klusjes aangenamer kunt maken, hoe je energievreters een halt kunt toeroepen en hoe je tijd en moeite kunt besparen door te focussen op de essentie.Praktische ideeën voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Serv Wiemers boeken
  Serv Wiemers - Veerkracht

  Ze leken verdwenen, uitgeroeid: indianen, de oorspronkelijke bewoners van Amerika. En met hen hun culturen, talen en verhalen. Maar ze vertonen Veerkracht en laten weer van zich horen. Ze eisen hun rechten op en hebben een boodschap die wereldwijd weerklank… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Gespreksbijbel

  De Gespreksbijbel helpt gezinnen bij het regelmatig lezen van de Bijbel en het spreken met kinderen over de bijbeltekst. De uitgave bevat de volledige bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling. In ieder hoofdstuk staan een leesprikkel, een gespreksonderwerp… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • Richard Stiegler boeken
  Richard Stiegler - Leven in harmonie

  In harmonie leven, dat willen we allemaal. In dit boek nodigt Richard Stiegler ons uit oog te krijgen voor de kwaliteiten die zich vertonen in de vrede en stilte van ons hart. Tijdens dit proces openen we ons voor wat zich op het moment zelf voordoet; we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Cornélie Spijkerboer, Hans Mennes boeken
  Cornélie Spijkerboer, Hans Mennes - Klikt het?

  Om een veilige setting voor de cliënt te creëren, is de ontmoeting nodig tussen hulpverlener en cliënt. Ontmoeten betekent om te beginnen gelijkwaardigheid: ik ben niet beter of verder dan jij. Het betekent ook transparant en echt zijn. Ook dat biedt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95