Boeken over mens en maatschappij

 • Dalai Lama boeken
  Dalai Lama - Het kleine boekje van het geluk - grote letter uitgave

  In Het kleine boekje van het geluk wijst de Dalai Lama ons op de noodzaak van tolerantie, eerlijkheid en vergeving en hij moedigt ons aan ons te concentreren op de mooie dingen om ons heen, om zo het geluk te vinden. (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Maurits Prins boeken
  Maurits Prins - Het bedrog van Rome

  De Rooms-Katholieke Kerk, een uitgedacht instituut gebaseerd op leugens & machtsmisbruik Mocht de huidige paus Franciscus met zijn charmeoffensief de indruk wekken een vernieuwer te zijn, dan bewijst dit boek het tegendeel. Maurits Prins breekt iets open wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Dirk van de Glind boeken
  Dirk van de Glind - Het lef om op te staan

  Vele mensen van goede wil hebben zich afgekeerd van het klassiek kerkelijke mens-, gods- en wereldbeeld. Schuld en schaamte, de dogmatiek met het opgeheven vingertje en een benepen kijk op het leven zouden gebaseerd zijn op de Bijbel. Dirk van de Glind maakt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Matthieu Ricard, Wolf Singer boeken
  Matthieu Ricard, Wolf Singer - Voorbij het zelf

  In ons leven zijn er talloze vragen: zien we de werkelijkheid zoals die werkelijk is; bestaat het zelf als concrete en centrale entiteit; hoe werkt het brein; is de geest te trainen in heldere aanwezigheid? En hoe zit het metbewuste intenties en de vrije wil… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Désirée De Poot, Wim Distelmans boeken
  Désirée De Poot, Wim Distelmans - Voor altijd thuis

  Dit jaar bestaat het palliatieve thuiszorgteam van Omega precies dertig jaar. Het warenpioniers, baanbrekers en grensverleggers die ervan overtuigd waren dat elke mens die thuiswil sterven, de mogelijkheid moet krijgen om die laatste wens vervuld te zien. Toen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Gerald Troost boeken
  Gerald Troost - Tevoorschijn

  Gerald Troost - zanger en spreker - is de veertig gepasseerd, een leeftijd waarop veel mensen terugkijken op hun leven en nadenken over de toekomst. In dit persoonlijke boek kijkt Gerald terug op de bewogen jaren die achter hem liggen, en neemt hij de lezer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • A. van Harten-Tip boeken
  A. van Harten-Tip - De Dordtse kerkorde 1619

  In De Dordtse Kerkorde 1619 onderzoekt theoloog A. van Harten-Tip de context waarin de kerkorde werd opgesteld en de onderliggende theologie, en legt haar naast andere kerkordes en de gereformeerde belijdenisgeschriften. De Dordtse Kerkorde blijkt ‘een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Bob Kauflin boeken
  Bob Kauflin - Aanbidden met hart, hoofd en handen

  AANBIDDEN MET HART, HOOFD EN HANDEN God aanbidden is een geweldig voorrecht. Niets anders geeft zoveel voldoening, zoveel vreugde, is zo opwindend en tegelijk ontnuchterend. Aanbidding verandert je leven. In dit handboek neemt Bob Kauflin je mee naar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Romy Coomans boeken
  Romy Coomans - Nicotineverslaving

  Nicotineverslaving, een oplossingsgerichte aanpak is een handboek, geschreven voor hulpverleners die met nicotineverslaafden werken. In het handboek wordt zowel de anatomie van de nicotineverslaving uitvoerig beschreven, alsook het Transtheoretisch Model vs de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Claudine Crommar boeken
  Claudine Crommar - Nieuw Boek voor vaders

  "Het boek gaat over liefde, gevoelens, slaap en voeding, taal en ontwikkeling, veiligheid en begripsvermogen, angst, agressie, boosheid en socialisatie en nog veel meer wat zich afspeelt en o zo belangrijk is in het leven van onze kleintjes tot 3 jaar, hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Walter Kasper boeken
  Walter Kasper - De boodschap van Amoris Laetitia

  De woorden van Paus Franciscus in Amoris Laetitia (de vreugde van het Evangelie) over de liefde en het gezin, werden door heel wat mensen als bevrijdend ervaren. Maar tegelijk gaf deze post-synodale exhortatie ook aanleiding tot kritiek. De bekende Duitse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Anna Blokhuis, Jan S. Boudewijn boeken
  Anna Blokhuis, Jan S. Boudewijn - Hou je kop erbij!

  In dit praktisch en aantrekkelijk vormgegeven boek worden belangrijke theorieën over communicatie op een concrete manier beschreven en ondersteund met veel praktijkvoorbeelden. Hoe kun je luisteren naar een ander zodat hij het gevoel heeft dat hij echt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Thea Ruis boeken
  Thea Ruis - Havetand en Kreukelkopje

  'Liefje,' roept hij wanneer hij voor de spiegel staat. 'Kom eens kijken...' Geschrokken komt Janneke naast hem staan. 'Wat is er?' vraagt ze. 'Kijk,' zegt hij. 'We hebben van die vriendelijke kreukeltjes overal en mijn tanden groeien scheef. Wanneer is dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • De Bijbel in Nederland

  Reflecties rond het gebruik van de Bijbel in kerk en samenleving. In deze bundel bevinden zich verschillende essays over het gebruik van de Bijbel in Nederland. Bijdragen van onder meer Erik Borgman, Herman van Wijngaarden, Désanne van Brederode en Ad van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Robin Stern boeken
  Robin Stern - Het gaslighteffect

  Het gaslighteffect, verborgen narcisme van Robin Stern is een belangrijk boek. Het behandelt het fenomeen gaslighting: een vorm van narcistische, mentale mishandeling, waarbij de misbruiker bewust onjuiste informatie doorgeeft met als doel het slachtoffer aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Limited edition Bijbel (HSV) met Psalmen en formulieren - rood

  Er zijn drie nieuwe limited edition Bijbels! Deze rode editie bevat de complete bijbeltekst in Herziene Statenvertaling, aangevuld met Psalmen (psalmberijming van 1773 - ritmisch) en formulieren. Het omslag is gemaakt van fijn, zacht leer.Formaat: 10x15 cmOok… (Harde kaft)

  Lees meer...
  47,50
 • Margaret Cavendish boeken
  Margaret Cavendish - De stralende wereld

  'De stralende wereld' vertelt het verhaal van een jonkvrouw die belandt in een andere wereld, waar de steden zijn gemaakt van edelstenen en de mensen op dieren lijken. In mum van tijd schopt ze het tot keizerin en zet ze de politiek, kunst en wetenschap naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Thich Nhat Hanh boeken
  Thich Nhat Hanh - Verzoening - grote letter uitgave

  Zen-meester Thich Nhat Hanh biedt unieke inzichten op hoe de mindfulness-praktijk een uitgebalanceerde geestelijke gezondheid kan creëren, en helpt om kinderleed en jeugdtrauma's te genezen. Met persoonlijke verhalen, technieken en adviezenom sterke en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Eric Brinckmann boeken
  Eric Brinckmann - Wandelen met meester Li

  Hoe bepaalt onze manier van kijken ons beeld van het landschap? Eric Brinckmann gaat in dit boek op stap met meester Li. Vanuit de westerse filosofie, met filosofen als Spinoza, Kant en Heidegger, en dichters als Goethe stelt hij vragen aan Li over natuur en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Anselm Grün, Leonardo Boff boeken
  Anselm Grün, Leonardo Boff - God in alles

  Anselm Grün & Leonardo Boff God in alles In dit boek laten de Duitse monnik Anselm Grün en de Braziliaanse bevrijdingstheoloog Leonardo Boff zien dat we God kunnen ervaren in mensen en in de schepping. Beide auteurs beschouwen alles wat leeft, de gehele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Albert-Laszlo Barabasi boeken
  Albert-Laszlo Barabasi - De Formule

  In ‘De formule’ doet hoogleraar Albert-László Barabási zijn baanbrekend onderzoek naar de principes achter succes uit de doeken. We hebben geleerd dat hard werken en je talenten benutten de sleutels tot succes zijn. Hoewel ons harde werk in de praktijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,99
 • Sarah Van Gysegem boeken
  Sarah Van Gysegem - Digitaal ontmaagd

  Met je pubers over seks praten: niet simpel. Als moeder of vader wil je eigenlijk niet weten dat je kinderen het doen, en vice versa. En wat moet je hen nog vertellen? Ze vinden toch alles online? Via smartphones hebben pubers de wereld in hun achterzak. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Johanna Maria Riemen, Sophie R. Jacobsen boeken
  Johanna Maria Riemen, Sophie R. Jacobsen - Een sleutel ... om het slot te openen

  Elke emotie begint met pijn, heeft een vast patroon en kan in een fractie van een seconde worden overgenomen door een saboteur: een negatieve emotie die in jezelf zit en losstaat van anderen. Vaak verval je in dezelfde complexe patronen en saboteurs, zonder je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tjerk Budding, Mattheus Wassenaar boeken
  Tjerk Budding, Mattheus Wassenaar - De veranderende rol van de public controller

  De functie en rolinvulling van controller in de publieke en non-profitsector maakt in allerlei opzichten een snelle groei door. De context waarin de controller werkt wordt complexer, eisen en verantwoordelijkheden groter, kennis en organisatie van beheersing… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Vittorio Busato boeken
  Vittorio Busato - What's wrong with me?

  Als antwoord op de vraag What is wrong with me? vertellen mensen over wat er met hen mis zou zijn, hoe ze dat zelf ervaren. Vijftig portretten in woord en beeld over psychopathology. (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00