Boeken over mens en maatschappij

 • Joke J. Hermsen boeken
  Joke J. Hermsen - Melancholie van de onrust

  Essay Maand van de Filosofie 2017'Stil de tijd, het blijft een goed levensmotto - maar hoe hou je dat vol in tijden van onrust?'- Joke J. HermsenDe mens is volgens Nietzsche een weemoedig wezen, een homo melancholicus die weet heeft van verlies,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Joris Luyendijk boeken
  Joris Luyendijk - Kunnen we praten

  'Dit boekje is voor iedereen die net als ik het vertrouwen in de traditionele politieke partijen voor een belangrijk deel of zelfs helemaal kwijt is. Ik zou zo graag onze ervaringen op elkaar leggen. Wie weet waar ze overlappen.' - Joris Luyendijk (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Herman Vuijsje, Anneke Groen boeken
  Herman Vuijsje, Anneke Groen - Eindeloos ouderschap

  Waren ouders een halve eeuw geleden klaar met de zorg voor hun kinderen als die de deur uit waren, tegenwoordig duurt die zorg vaak veel langer, ook als de kinderen al volwassen zijn. En die zorg gaat ongemerkt over in zorg voor de kleinkinderen. Grootouders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Victor Mids, Oscar Verpoort boeken
  Victor Mids, Oscar Verpoort - MINDF*CK

  Victor Mids en Oscar Verpoort geven voor het eerst de geheimen prijs achter hun spectaculaire tv-programma MINDF*CK. Aan de hand van illusies, psychologie, geneeskunde en vingervlugheid geven zij een uniek inkijkje in de werking van je brein. Met deze 101… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Héctor García, Francesc Miralles boeken
  Héctor García, Francesc Miralles - Ikigai

  Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Ontdek de geheimen van het Japanse eiland Okinawa, waar het grootste aantal gezonde honderdjarigen ter wereld woont Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Berthold Gunster boeken
  Berthold Gunster - Ja-maar... Omdenken

  Dit praktische boekje laat in een notendop zien wat omdenken betekent en hoe je dat doet. Om in te bladeren, te grazen, ideeën op te doen, op het verkeerde been gezet te worden en vooral om je eigen creatieve vermogens te prikkelen. Kortom, om te kijken,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,99
 • Brené Brown boeken
  Brené Brown - De moed van imperfectie

  Brené Brown beschrijft in De moed van imperfectie hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. Op basis van haar jarenlange studie kwam ze tot tien stellingen over een `bezield leven : leven vanuit het gevoel dat je de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Sabine Wassenberg boeken
  Sabine Wassenberg - Kinderlogica

  Sabine Wassenberg is al tien jaar lang filosofiejuf op multiculturele basisscholen in Amsterdam-West. Ze praat met haar leerlingen over grote vragen en gaat taboes niet uit de weg. En wat blijkt? De logica van deze kinderen is vaak helderder en directer dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Peter-Henk Steenhuis boeken
  Peter-Henk Steenhuis - Later word ik filosoof - Het denken van René ten Bos

  Al op zesjarige leeftijd wist René ten Bos: 'Later word ik filosoof'. Na veel omzwervingen is zijn voorspelling uitgekomen: hij is hoogleraar filosofie. Journalist Peter Henk Steenhuis interviewt hem uitgebreid over de belangrijke thema's in zijn werk. Van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Merkurius Monnik boeken
  Merkurius Monnik - In de Kaukasus

  In de jaren na de Tweede Wereldoorlog, tijdens de koude oorlog, werden de Christenen in de Sovjet Unie nog jarenlang hevig vervolgd. In die tijd leefden er in het Kaukasusgebergte kluizenaars; monniken en monialen die verscholen in de bergen leefden, onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,85
 • Marian Dieterman boeken
  Marian Dieterman - Zonder oordelen hemel en aarde respecteren

  Geen enkel mens weet wat hem te wachten staat in het leven en het lijkt een gok hoe het allemaal afloopt. De wetmatigheden die uitgerekend kunnen worden, lijken hier niet voor te gelden en dat maakt een mens verward en onzeker. Voor de levensopdracht hulp uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Marian Dieterman boeken
  Marian Dieterman - Zonder oordelen hemel en aarde respecteren deel 2: Menswaardigheid nastreven in het leven

  In het eerste deel werd de ontwikkeling van de menselijke waardigheid uitgewerkt in breed verband met het dagelijks leven. In dit tweede deel wordt de mogelijkheid dit toe te passen in de eigen persoonlijkheid en de menswaardigheid gerelateerd aan het eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Marian Dieterman boeken
  Marian Dieterman - Zonder oordelen hemel & aarde respecteren Goddelijkheid in het leven brengen

  In de vorige delen is aan de orde geweest wat het behelst in het leven rechtschapen te zijn. In dit derde deel komt het overstijgen hiervan aan de orde met alle erbij behorende consequenties. Ontkennen van rechtschapenheid betekent niet leven met leugens, of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Arie Aalders boeken
  Arie Aalders - Wetenschap en Spiritualiteit transcenderen tot hoger Niveau

  'Wetenschap en Spiritualiteit transcenderen tot hoger Niveau. T ij d = I l l u s i e' is een meer uitgebreide versie van het boek: 'Leef - Tijd'. Het was logisch dat deze nieuwe visie tot verdere verdieping opriep. Een apart hoofdstuk om vragen te beantwoorden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Janneke Verheijen boeken
  Janneke Verheijen - De "nieuwkijkers" van El Remate

  In de Guatemalteekse jungle aan een uitvalsweg naar Tikal waar het uitgebreide Maya tempelcomplex jaarlijkse honderden toeristen trekt ligt het klein dorpje El Remate. Dit dorp was heel recent voorzien van electriciteit en met de stroom kwamen de televisies.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Mar van Heezik boeken
  Mar van Heezik - edukatief Balans is de sleutel

  Deel één van het boek, "veranderen is voor anderen" is door u helemaal doorgespit, uitgewerkt en heeft u enigszins tot rust gebracht.Het geeft al een algemene indruk van jezelf en je gevoelsleven.Jij hebt voor jezelf ontdekt wat er is opgeslagen in je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Peter Bastiaanssen boeken
  Peter Bastiaanssen - Huh?

  Peter Bastiaanssen is beelend kunstenaar en studeerde filosofie. Hij betekent in dit eerste deel van zijn encyclopedie het verwarde denken en komt zo bij het voorportaal van de filosofie van filosofen. Zij komen in de volgende delen aan bod. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Kenneth Valks boeken
  Kenneth Valks - Op het randje

  Naast een grote groep die het redelijk tot goed doet is er een kleine groep die aan het overleven is in het systeem. Deze mensen proberen op hun manier hun best te doen. Het gaat om gezinnen die aan het ploeteren zijn om het hoofd boven water te houden,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Arie van der Stoep boeken
  Arie van der Stoep - Het onderzoek

  Het onderzoek vanaf Aanleiding tot en met het Onderzoeksrapport behandelt alle fasen die men tegenkomt bij het doen van onderzoek. Dus hoe een probleembeschrijving, een probleemstelling, het samenstellen van een conceptueel Doelgroep-Onderwerp-Model, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Br. Rene Stockman boeken
  Br. Rene Stockman - Fracarita-reeks Maria, de kortste weg naar Jezus

  Maria neemt in de heilsgeschiedenis een bijzondere plaats in. Ze is niet zomaar dat gewone meisje uit Nazareth dat zonder enige voorbereiding een stem hoorde van een engel die haar de boodschap kwam brengen dat ze de moeder van God zou worden. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Nicky Lee, Sila Lee boeken
  Nicky Lee, Sila Lee - Jongleren

  - Hoe kunnen we een gezond gezinsleven ontwikkelen?- Hoe kunnen we de behoeften van onze kinderen vervullen?- Waar liggen onze grenzen en hoe helpen we onze kinderen deze zelf te bepalen?- Hoe geven we onze overtuigingen en waarden door aan onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Hans Werdmölder boeken
  Hans Werdmölder - Marokkanen in de marge

  'De problemen moeten bespreekbaar worden gemaakt, anders blijven ze maar voortwoekeren en rotten in hun eigen beschermde cocon.'Criminoloog en antropoloog Hans Werdmölder volgt de problematiek van jonge criminele Marokkanen al meer dan dertig jaar. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Johan Graafland boeken
  Johan Graafland - En God schiep

  Dierenwelzijn is een thema dat in de media en de politiek veel aandacht krijgt. Het onderwerp komt in de prediking echter weinig aan de orde, hoewel de Bijbel veel teksten bevat die respect voor het leven van dieren onderstrepen. Helaas staan christenen niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • M. van der Steen boeken
  M. van der Steen - Durf te dromen

  Durf te dromen is het persoonlijke verhaal van een jonge Nederlander, Mattheus van der Steen, die zijn dromen najaagt en God op een geweldige manier ziet werken. Het is ook een eerlijk boek dat moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat. Het laat zien hoe je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • J. Arnott boeken
  J. Arnott - Het belang van vergeving

  Uitmuntend pastoraal boekje over de noodzaak van vergeving ontvangen en geven. We hebben kennis over allerlei basiswaarheden, maar weten vaak niet hoe we die moeten toepassen. Het fundament van onze verlossing en onze groe is vergeving, maar hoe brengen we dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,95