Méland Langeveld - Zijwaarts springen

Gedichten


'Wanneer je in 3 strofen en weinig woorden een hele wereld neer kunt zetten, ben je een goed dichter. De details zijn goed, de woordkeuze is goed, de beelden heel soms wat bekend, maar dit is een gedicht met een hart.' - Turing Gedichtenwedstrijd 2014.

'(...) Juist door de ongebruikelijke manier van toepassen van bijvoeglijke en zelfstandige naamwoorden: "het vochtig ruisen van rul water", "fris gewassen sneeuw" en "onverschillige regen" is het lezen van deze bundel een plezier.

De gedichten zijn dan weer heel "down to earth" en even later compleet ontspoord (op een positieve manier). Hierbij speelt de fantasie van de dichter een belangrijke rol. Voor de ervaren poëzielezer valt er veel te genieten, maar ook voor de minder ervaren lezer zijn de gedichten zeer te genieten. Een bundel die ik kortom kan aanraden.' - recensie van Wouter van Heiningen.

'(...) Elk woord lijkt zorgvuldig gewikt en gewogen in deze rijke en rijpe bundel. De indrukwekkende reeks gedichten ademt een sfeer die mij aan de dichter Hans Lodeizen doet denken. Het wereldbeeld van Langeveld komt holistisch over. Zijn empathie met alles wat kwetsbaar is blijkt vrijwel grenzeloos. Zo toont hij zich in zijn gedichten begaan met het lot van uiteenlopende fenomenen als: gerooide populieren, gevallen soldaten, "gesneuvelde" bladeren, vergeten graven, ja zelfs de dode arm van een rivier.' - recensie van Leo Mesman.

Zijwaarts springen in verzonken tijd.


Het boek zijwaarts springen van Méland Langeveld is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 13,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Méland Langeveld boeken - Zijwaarts springen
ISBN 9789491897504
PAGINA’S 88
VERSCHENEN 24-11-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER aquaZZ
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
13,95
Bestel