Mechtild Höing, Janine Janssen, Anne Boer, Malou Liebregts - Bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit

Handboek voor professionals in zorg en welzijn


Veel professionals in zorg en welzijn hebben moeite om seksualiteit en intimiteit bespreekbaar te maken. Dit boek geeft essentiële informatie over deze onderwerpen en biedt handvatten om professioneel te kunnen omgaan met beroepssituaties waarin seksualiteit en intimiteit een rol spelen.

Bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit gaat in op de seksuele ontwikkeling van mensen, de vragen en problemen die daarbij kunnen ontstaan en plaatst het begrip seksualiteit in een breed maatschappelijk kader. Er is veel aandacht voor een positieve grondhouding ten opzichte van seksualiteit en intimiteit en voor het vroegtijdig bespreekbaar maken van kwesties. Het boek schetst een breed beeld van seksualiteit en intimiteit in verschillende levensfasen en richt zich op het professioneel werken met verschillende doelgroepen zoals kwetsbare jongeren, zedendelinquenten, slachtoffers van seksueel misbruik, ouderen en mensen met een psychische aandoening.

Bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit is geschreven voor studenten van opleidingen in zorg en welzijn en in het veiligheidsdomein en voor professionals die hun beroepshouding willen verbeteren.

Er is online studiemateriaal bij dit boek met opdrachten en discussievragen voor het trainen van praktische vaardigheden en reflectie.

Het boek is samengesteld door experts van kenniscentra en universiteiten, deskundigen uit het onderwijs en professionals uit het werkveld en staat onder redactie van Mechtild Höing, Janine Janssen, Malou Liebregts en Anne Boer. Zij zijn allen verbonden aan Avans Hogeschool.


Het boek bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit van Mechtild Höing, Janine Janssen, Anne Boer, Malou Liebregts is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 35,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Mechtild Höing, Janine Janssen, Anne Boer, Malou Liebregts boeken - Bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit
ISBN 9789046905838
PAGINA’S 336
VERSCHENEN 07-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Coutinho
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
35,95
Bestel