Maurice Becker - Bestuurlijke ethiek

Een inleiding


"Iedere bestuurder krijgt te maken met ethische vraagstukken. Bij de behandeling hiervan kunnen mensen uit de politiek en ambtenaren niet (meer) terugvallen op vastliggende oriëntaties. Bezinning is noodzakelijk, over integriteitsvraagstukken in engere zin en over de waarden waardoor organisaties zich in de snel veranderende maatschappij moeten laten leiden.

Dit boek biedt een inleidende behandeling van de ethische thema¿s binnen het openbaar bestuur. Het bespreekt allereerst de eigen aard van de ethische motivatie, en haar spanningsvolle verhouding met bestuurlijke activiteit. Als oplossingsstrategieën voor ethische problemen worden de klassieke theorieën besproken, en direct toegepast op bestuurlijk-ethische problemen. Na een kritische bespreking van de begrippen ¿integriteit¿, ¿verantwoordelijkheid¿ en ¿vertrouwen¿ volgen hoofdstukken over marktwerking en deregulering.

Als handboek is deze studie niet alleen geschikt voor bestuurskunde-studenten aan universiteit en HBO, maar ook voor de bestuurders en bestuurskundigen die de recalcitrante ethische dimensie beter willen hanteren.

Dr. Marcel Becker is universitair docent Ethiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is gespecialiseerd in toegepaste ethiek, met name bestuurlijke ethiek, bedrijfsethiek en militaire ethiek."


Het boek bestuurlijke ethiek van Maurice Becker is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Maurice Becker boeken - Bestuurlijke ethiek
ISBN 9789023243649
PAGINA’S 176
VERSCHENEN 26-10-2007
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Koninklijke Van Gorcum b.v.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,50
Bestel

Andere boeken van Maurice Becker