Martin Schuurman, Anna van der Zwan - Inclusie - Zeggenschap - Support

Op weg naar een samenleving waarin iedereen welkom is


Over het boek:

In Nederland zijn zelfbepaling en vermaatschappelijking kernthema?s binnen de gehandicaptenzorg. Wat houdt dat precies in? Hoe werken we hier aan? Wat is daarbij de achterliggende filosofie? En vooral, wat levert het mensen met een (verstandelijke) beperking op?

Aan de hand van de begrippen inclusie, zeggenschap en support laten de auteurs van dit boek zien, dat het daadwerkelijk invulling geven aan deze begrippen betekent dat we ver over de grenzen van de huidige zorg heen moeten kijken. En dat levert geheel nieuwe perspectieven op. Perspectieven op een gewoon leven, met gewone alledaagse dingen. Met daarbij de passende ondersteuning. De persoon en zijn behoeften komen weer centraal te staan. Of het nu gaat om wonen in de maatschappij, werken of het volgen van onderwijs. Het betekent ook de ontwikkeling van nieuwe dienstverleningsconcepten die in en met de maatschappij tot stand komen. En de waarborging dat kwetsbare mensen en hun families de ondersteuning krijgen op alle terreinen waarop ze die nodig hebben. Het klinkt eenvoudig en dat is het eigenlijk ook. Maar zo eenvoudig is het in de praktijk niet. Oude structuren afbreken is een hardnekkig proces. En nog hardnekkiger is het om oud denken en handelen af te breken. En toch is het de weg die we moeten gaan, we zijn het aan mensen met een beperking verplicht. En aan andere mensen die om de één of andere reden gemarginaliseerd worden. Op weg naar een maatschappij waarin iedereen welkom is.


Het boek inclusie - zeggenschap - support van Martin Schuurman, Anna van der Zwan is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Martin Schuurman, Anna van der Zwan boeken - Inclusie - Zeggenschap - Support
ISBN 9789044125559
PAGINA’S 304
VERSCHENEN 06-02-2010
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgever Maklu
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,90
Bestel