Martin Hiemink - 101 Assenaardigheden en meer

Combineer liefde voor Assen, een scherp oog voor detail en een ijzersterk geheugen met een gezonde dosis nieuwsgierigheid, interesse in stedelijke ontwikkeling en een vleugje nostalgie, en je hebt de ingrediënten voor deze bundel. Martin Hiemink publiceert sinds 2012 tweewekelijks de rubriek 'Assenaardig' in de Asser Courant, waarin hij onder het motto 'elke plek een verhaal' verschillende facetten van het Assens verleden aan bod brengt.

De ene keer wordt een foto als uitgangspunt genomen, de andere keer een verhaal. Verhalen waarin Hiemink opvallende plekken in Assen in een nieuwe context plaatst, en boeiend weet te vertellen over de historie van de stad en zijn eigen herinneringen daaraan. De schrijver bezit een indrukwekkende verzameling van ansichtkaarten, foto's en andere memorabilia waaruit hij kan putten.

Alle Assenaardigheden gebundeld, plus niet eerder verschenen materiaal, levert een schat aan herinneringen en een uniek kijkje in de geschiedenis van Assen op. Eenieder met hart voor de stad zal zich hierin herkennen.

Martin Hiemink (Assen, 1949) is erelid van de Asser Historische Vereniging. Sinds 1987 doet hij historisch onderzoek en levert bijdragen in de vorm van tekst en beeld voor diverse publicaties. Ook was hij een aantal jaren hoofd- en eindredacteur van het Asser Historisch Tijdschrift.


Het boek 101 assenaardigheden en meer van Martin Hiemink is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Martin Hiemink boeken - 101 Assenaardigheden en meer
ISBN 9789023255888
PAGINA’S 120
VERSCHENEN 24-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Gorcum b.v., Koninklijke Van
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,95
Bestel