Martin Buber - Dialogisch leven

MARTIN BUBER

MARTIN BUBER (1878-1965) geldt als een der belangrijkste denkers en godsdienstfilosofen van de moderne tijd. Dialogisch leven vormt het hart van zijn visie op mens en wereld. Centraal staat heirbij het vraagstuk van waarachtig contact tussen mensen onderling, en tussen mens en God, dat pas verwerkelijkt wordt door een actieve toewending tot de wereld en tot de ander. De dialoog die Aldus onstaat, overstijgt elke ideologie, elk wijsgerig systeem en zelfs ook elke taal, want hij komt voort uit de ervaring die de mens onmiddellijk brengt tot de ander, tot zichzelf en derhalve ook tot God.

De hier bijeengebrachte geschriften over dialogisch leven zijn hoogtepunten uit Bubers oeuvre. Ze worden voorafgegaan door de fameuze Autobiografische fragmenten ,een literaire terugblik op de kernmomenten van zijn jeugd. Wie beseft welke centrale rol dialoog en wederkerigheid in de huidige wereld spelen, begrijpt het blijvend belang van Bubers rijke gedachtegoed. Dat laat zich niet beter samenvatten dan met zijn eigen woorden: Dialogisch leven is niet een leven waarin men veel mensen ontmoet, maar een leven waarin men met de mensen die men ontmoet, ook een waarachtige ontmoeting heeft.


Het boek dialogisch leven van Martin Buber is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Martin Buber boeken - Dialogisch leven
ISBN 9789061316008
PAGINA’S 207
VERSCHENEN 07-03-2007
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Bijleveld
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,50
Bestel

Andere boeken van Martin Buber