Martijn Junte - De moeite waard om door te geven?

De remonstrantse traditie aan het begin van de 21ste eeuw


De moeite waard om door te geven is een boek over tradities. Om precies te zijn gaat het over de remonstrantse traditie. Die kende eens voorspoedige groei, maar is sinds het einde van de twintigste eeuw in de versukkeling geraakt. Tenminste, als de aantallen en vitaliteit van de leden de maatstaf zijn. Want ook wanneer tradities niet groeien en bloeien, zijn er mensen die ze de moeite waard vinden. Over hen gaat het en over de geloofsgemeenschap waarin ze een geestelijk thuis vinden. Het slotdeel handelt over geloofsbelijdenissen. Daar gaan remonstranten zeer precies mee om. Het zijn dan ook uitdrukkingen van hun zeer genuanceerde wereldbeeld, waarin wat gezamenlijk is en persoonlijk nauwkeurig onderscheiden wordt.

Martijn Junte (1972) is godsdienstsocioloog. Hij noemt zichzelf een postchristelijke theoloog met gevoel voor traditie. Hij begon met dit onderzoek als promovendus aan de Universiteit Leiden. Hij was daarna remonstrants predikant. Inmiddels werkt hij als docent godsdienst in Rotterdam Zuid.

www.vuuniversitypress.com

ISBN 978 90 8659 768 0


Het boek de moeite waard om door te geven? van Martijn Junte is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Martijn Junte boeken - De moeite waard om door te geven?
ISBN 9789086597680
VERSCHENEN 02-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER VU University Press
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,95
Bestel