Martha van Endt-Meijling - Met nieuwe ogen

Werkboek voor de ontwikkeling van een transculturele attitude


Cultuurverschillen komen niet alleen voor tussen mensen uit verschillende landen, maar ook tussen mensen uit verschillende milieus, van verschillende sekse of met een verschillende geaardheid. Om met al deze mensen te kunnen werken, is het belangrijk dat professionals in de dienstverlening, de gezondheidszorg en het bedrijfsleven kennis hebben van sociale en culturele verschillen. Bovendien is het nodig dat ze zich ook een bepaalde houding eigen maken: ze moeten 'met nieuwe ogen' leren kijken naar hun werkomgeving.

Met nieuwe ogen brengt studenten deze basiskennis over cultuur en cultuurverschillen bij. Daarnaast ontwikkelen ze met dit werkboek een transculturele attitude door middel van het reflecteren op eigen ideeën. Aan de hand van verschillende situaties wordt beschreven hoe cultuurverschillen zich kunnen uiten en hoe een professional hiermee om kan gaan.

Het boek bestaat uit 3 hoofdstukken. Elk hoofdstuk begint met leerdoelen en sluit af met (reflectie)opdrachten. De theorie is verrijkt met aansprekende voorbeelden.

Op de website bij het boek is uitgebreid materiaal voor studenten beschikbaar. Voor docenten is er ondersteuning op aanvraag.

Met nieuwe ogen is een werkboek voor hbo-studenten. Het biedt hun een gedegen voorbereiding op een stage in het buitenland of op het werken met andere culturen in Nederland.

Martha van Endt-Meijling is arts en was verbonden aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Van haar verschenen bij Uitgeverij Coutinho eveneens Medische kennis voor hulpverleners en Rituelen en gewoonten - Geboorte, ziekte en dood in de multiculturele maatschappij.Martha van Endt-Meijling boeken - Met nieuwe ogen
ISBN 9789046903087
VERSCHENEN 20-04-2012
DRUK 4e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Coutinho

UITVERKOCHT

Dit boek is uitverkocht. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


19,50

De genoemde prijs is een indicatie.