Marta Orriols - Met planten leren praten

Winnaar van de Catalaanse Premi Òmnium voor beste roman van het jaar

De dood was altijd ver weg voor Paula, tot het moment dat ze haar partner Mauro verliest – twee keer binnen een paar uur. Paula, een neonatoloog van in de 40 die haar leven piekfijn op orde heeft, ziet zich op dat moment keihard in aanraking gebracht met het feit dat zij wél leeft.

Na haar onverwachte verlies kan ze niet anders dan zich in zichzelf terugtrekken. Verlaten blijft ze achter en gaat naarstig op zoek naar houvast. Die vindt ze, tot haar grote verrassing, in het appartement van Mauro, waar ze met hem heeft samengewoond. Stilaan ontvouwt zich een nieuw pad voor haar, waarin woede, angst en verlangen elkaar afwisselen. Paula’s overlevingsinstinct wordt langzaam maar zeker aangewakkerd, en uiteindelijk leert ze zich te verzoenen met een wereld die ze niet langer herkent.

Met planten leren praten is een delicate roman, waarin de intensiteit van een alles versplinterend verlies geschetst wordt met een ongekende tederheid. Marta Orriols heeft een gevoelige en diepe roman geschreven, waarmee zij zich vestigt als een van de interessantste Spaanse auteurs van vandaag.

Marta Orriols (Sabadell, 1975) is opgeleid tot screenwriter en studeerde creative writing. Ze schrijft regelmatig voor literaire platforms en tijdschriften. Haar debuutbundel kreeg lovende kritieken en is ook door het publiek enthousiast ontvangen. Met planten leren praten is haar eerste roman. Marta Orriols woont en werkt in Barcelona.

‘Marta Orriols heeft het vermogen om met woorden de vergankelijkheid en de onvoorziene omstandigheden van het bijna elke dag leven te herstellen.’

EL PAÍS

‘Een doordringende en geslaagde debuutroman over verlies.’

EL MUNDO


Het boek met planten leren praten van Marta Orriols is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Marta Orriols boeken - Met planten leren praten
ISBN 9789044640588
PAGINA’S 288
VERSCHENEN 26-03-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Prometheus
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,99
Bestel

Andere boeken van Marta Orriols