Marlou van Paridon - de zin aan het werk

Over bezieling in leven en werken


Hoe geef jij zin aan leven en werken?

In dit lekker leesbare filosofische boek vraagt Marlou van Paridon zich af waar ieders zin vandaan komt. Zij stelt die vraag aan grote westerse filosofen als Plato, Aristoteles en Nietzsche. Daarnaast interviewt zij 17 werkenden over de zin in hún werk, van bankdirecteur tot fietsenmaker, van hoogleraar tot caissière. Geïnterviewden zijn onder anderen:

*Prof.dr.Barbara Baarsma, economisch expert in radio- en tv programma's.

*Oogchirurg Marco Mura, bekend van de eerste oogoperatie waarmee een blinde in Nederland het zicht terugkreeg

*Met voorwoord van Paul de Blot SJ, jezuït en hoogleraar business spiritualiteit aan Nijenrode Business University.

De schrijfster benadert dit tijdloze onderwerp op een pakkende en persoonlijke manier en voegt schitterende filosofische citaten toe. Dit boek is voor iedereen die handvatten zoekt voor eigen zingeving, zowel in werk als privé.Marlou van Paridon studeerde filosofie aan de UVA en de VU in Amsterdam en werkte ruim 25 jaar in managementfuncties bij overheid en bedrijfsleven. Met de komst van haar kinderen is zij reisjournaliste en uitgever geworden. In 2010 richtte zij bureau Schittering op, waarmee zij verandering in organisaties en personen begeleidt.

bol.com

Recensie door Pacaline Christiaens

Ik heb het boek bijna uit... inspirerend, warm, vertrouwd en nieuw... het raakt me diep... De keuze van de schrijfster om de interviews af te wisselen met haar zeer persoonlijke reflecties maakt dat er voor de lezer steeds een ander perspectief is om te verbinden.


Het boek de zin aan het werk van Marlou van Paridon is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Marlou van Paridon boeken - de zin aan het werk
ISBN 9789080419605
PAGINA’S 192
VERSCHENEN 07-09-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Wereldbeeld, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel

Andere boeken van Marlou van Paridon