Marloes de Lange, Jochem Tolsma, Maarten H.J. Wolbers - Opleiding als sociale scheidslijn

Een nieuw perspectief op een oude kloof


Over opleiding als sociale scheidslijn is al veel gezegd en geschreven. Maar een gedegen analyse waarin systematisch is onderzocht of de kloof tussen hogeren lageropgeleiden werkelijk is toegenomen in de Nederlandse maatschappij, ontbrak nog.

De auteurs laten zien dat er een aanzienlijke kloof is tussen hoger- en lageropgeleiden op het vlak van de arbeidsmarkt, attitudes, politieke participatie en gezondheid. Ook wat betreft vrijwilligerswerk, de huwelijksmarkt en het vermijden van sociale daling is opleidingsniveau een belangrijke factor. Maar in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, neemt het belang van opleiding voor maatschappelijke kansen niet toe. Opleiding is dus niet als de nieuwe sociale scheidslijn te bestempelen. Ze was dat al en is het nog steeds. Het is bovendien niet waarschijnlijk dat de opleidingskloof alsnog sterk aan belang zal winnen.

Daarmee biedt dit boek voor wetenschappers, beleidsmakers en anderen die zich met het onderwijs bezighouden, een nieuw perspectief op een oude kloof.


Het boek opleiding als sociale scheidslijn van Marloes de Lange, Jochem Tolsma, Maarten H.J. Wolbers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Marloes de Lange, Jochem Tolsma, Maarten H.J. Wolbers boeken - Opleiding als sociale scheidslijn
ISBN 9789044133189
PAGINA’S 233
VERSCHENEN 02-12-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,90
Bestel