Marlies Rekkers, Saskia van Gulik - Protocol Positieve lichaamsbeleving

Het Protocol Positieve lichaamsbeleving is ontwikkeld voor eetstoorniscliënten met een negatieve lichaamsbeleving. Een essentieel onderdeel van het protocol is de lichaamsexposure gericht op positief beleefde lichaamsdelen, die plaatsvindt met behulp van een spiegel en in de vorm van heteroconfrontatie. Zo worden cliënten uitgedaagd en gestimuleerd om hun vertrouwde focus op negatief beleefde lichaamsdelen te verleggen naar positief beleefde lichaamsdelen.

Voor behandelaars

Deze handleiding is geschreven voor behandelaars (psychomotorisch therapeuten, psychologen, psychotherapeuten) die eetstoorniscliënten met een negatieve lichaamsbeleving behandelen. Als we lichaamsbeleving beschouwen als een transdiagnostische factor, is het ook mogelijk het protocol in te zetten bij andere doelgroepen bij wie een negatieve lichaamsbeleving een belangrijke rol speelt en voor wie het positief beïnvloeden van deze lichaamsbeleving een belangrijke interventie kan zijn in de behandeling.

Extra online materiaal

Extra materiaal bij dit protocol kunt u gratis downloaden. Formulieren, vragenlijsten, aanvullende uitleg bij de sessies, oefeningen en uitgewerkte voorbeelden zijn te vinden op behandelprotocollen.nl.


Het boek protocol positieve lichaamsbeleving van Marlies Rekkers, Saskia van Gulik is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,80 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Marlies Rekkers, Saskia van Gulik boeken - Protocol Positieve lichaamsbeleving
ISBN 9789461056283
PAGINA’S 88
VERSCHENEN 20-04-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,80
Bestel