Markus van Alphen - Psychosociale gespreksvoering

De kunst van observatief luisteren


Met Psychosociale gespreksvoering leren studenten observatief naar cliënten te luisteren. Bij deze gesprekstechniek stemt de (toekomstig) psychosociale hulpverlener zijn communicatie af op de reacties van de cliënt. De hulpverlener kan op deze integratieve manier van werken, waarin empowerment een sleutelrol speelt, sneller en effectiever leren luisteren.

Auteur Markus van Alphen vertaalt de behandelde theorie naar bruikbare strategieën en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

De vele video’s op de bijhorende website laten de student zien hoe zij de besproken technieken in de praktijk kunnen brengen.

In deze tweede druk staan meer illustraties en nieuwe wetenschappelijke inzichten. Op de bijhorende website staan uitgebreide online oefenvragen, een begrippentrainer en PowerPoint-presentaties voor docenten.

Psychosociale gespreksvoering is geschikt voor de opleidingen Social Work, Toegepaste psychologie, Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk werk en dienstverlening.


Het boek psychosociale gespreksvoering van Markus van Alphen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 42,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Markus van Alphen boeken - Psychosociale gespreksvoering
ISBN 9789024425099
PAGINA’S 356
VERSCHENEN 21-03-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
42,50
Bestel

Andere boeken van Markus van Alphen