Mark Kinet - Onderzocht en ondervonden

Over de wetten van de passies


Filosofie is rationeel op zoek gaan naar de waarheid: van het zijn, het weten, de geest, het goede, het rechtvaardige, het schone enzovoort. Al redenerend, nu eens in redetwist, dan in dialoog met anderen, ontwikkelt de filosofie hierover een oorspronkelijk denken.

Psychoanalyse probeert van haar kant mensen in voeling te brengen met de eigen waarheid. Ze streeft naar waarachtigheid door te onderzoeken en te ondervinden wat zich in de levende ontmoeting afspeelt. Het hare is niet het domein van de waarheid, maar van waarheden.

In dit boek wordt geanalyseerd en gefilosofeerd over drift, seks, trauma, gedrevenheid, geweld, creativiteit, oorlog en kunst. Bij wijze van schrijven, wordt er bewogen tussen de kunst van de rede en de wetten van de passies.

Arnon Grunberg in zijn voorwoord: 'Ik wens Kinet veel lezers toe'.

Over de schrijver

Mark Kinet is psychiater, psychotherapeut en psychoanalyticus. Hij is schrijver van Freud & co in de psychiatrie. Klinisch psychotherapeutisch perspectief (2006), De wetenschap van de liefde en de kunst van de computeranalyse (2008), Psychopathologie van het hedendaags leven (2013) en Psychologie van de kunst. Een abecedarium (2013).


Het boek onderzocht en ondervonden van Mark Kinet is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Mark Kinet boeken - Onderzocht en ondervonden
ISBN 9789044134629
PAGINA’S 225
VERSCHENEN 23-02-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant - Uitgevers n.v.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,00
Bestel

Andere boeken van Mark Kinet