Mark Kinet - De wetenschap van de liefde

En de kunst van de computeranalyse essays


Veel wetenschappelijke en/of psychologische geschriften over de liefde zijn steriel. Ze zijn aseptisch en/of prekerig. Liefde wordt er ontdaan van haar exces en haar waanzin en krijgt aldus een bloemkoolgeurtje of andere huis-, tuin- en keukenproporties.

Sommige psychoanalytici zien de romantische liefde met haar idealisering van het

liefdesobject zelfs kort en bondig als een teken van neurose. Ze zou een onaangepaste poging zijn afhankelijkheidsproblemen op te lossen of wordt beschouwd als een soort adolescente fixatie.

En dat terwijl de liefde een bij uitstek menselijke prestatie is. Ze is

universele sublimatie en creatie, triomf van de subjectiviteit en van de verbeelding. Ze is tegelijk symptoom en artefact, gepruts en meesterwerk. Zij is alom gekende illustratie van het feit dat er veel fantasie nodig is om met de werkelijkheid te leven.

Deze essays over de liefde en over de virtuele realiteit begeven zich in het grensgebied tussen psychoanalyse en filosofie, wetenschap en literatuur. Ze richten zich in hun stijl en opzet tot een breder (cultuur)minnend publiek.

Mark Kinet is als psychiater en hoofdgeneesheer verbonden aan de Kliniek St-Jozef - Centrum voor Psychiatrie en Psychotherapie - te Pittem (B). Hij is voormalig voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Therapie, aangesloten bij de Belgische School voor Psychoanalyse en coördinator van de reeks 'Psychoanalytisch Actueel'.


Het boek de wetenschap van de liefde van Mark Kinet is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Mark Kinet boeken - De wetenschap van de liefde
ISBN 9789044123630
PAGINA’S 178
VERSCHENEN 24-06-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,90
Bestel

Andere boeken van Mark Kinet