Mark Delrue - Een spel van ogenblik en eeuwig

Christelijk geïnspireerde kunst verwijst naar iets, iets dat concepten en categorieën gangbaar in deze wereld overstijgt. Ze ontleent beelden aan de aarde. Om te spreken over wat onzichtbaar is, put Christus immers zijn beeldspraak uit aardse, broze dingen: een vijgenboom, een mosterdzaadje, een duif, een korreltje zand, een parel,...

Dit boek onderzoekt kritisch de kansen voor christelijke kunst vandaag. Het schuwt ook de kritiek niet aan deze kunstvorm: de behaaglijkheid in het beeldgebruik met bijhorend verlies van geestelijke uitdrukkingskracht.

Mark Delrue, verantwoordelijk priester voor moderne en actuele religieuze kunst, verleende als curator zijn medewerking aan een aantal grensverleggende tentoonstellingen van hedendaagse religieuze kunst. Hij geeft advies bij de integratie van religieuze kunst in liturgische ruimten en bij de herinrichting van liturgische ruimten. Hij was jarenlang lid van het Comité National d'Art Sacré in Parijs.


Het boek een spel van ogenblik en eeuwig van Mark Delrue is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Mark Delrue boeken - Een spel van ogenblik en eeuwig
ISBN 9789085284475
PAGINA’S 120
VERSCHENEN 13-03-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Halewijn nv
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,95
Bestel